Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 2579
20.05.19 17:39
Enzino: Jon

Det tror jeg faktisk ikke. Grey Worm skal være den beste av Unsullied og dem er har jo vært soldater siden dem var små. Definisjonen på harde mannfolk. Jon hadde muligens vunnet, men bare så vidt og med masse skader. 

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
20.05.19 17:40

Jeg har også følt at serien har vært på nedadgående de siste sesongene, og særlig hittil i sesong 8, men...


Denne episoden likte jeg, og det kan ingen av dere surpomper forandre!


Ingenting mot denne episoden, men noen spørsmålstegn til serien som helhet:
– Det burde vært flere episoder/sesonger, så ikke alt ble så forhastet. Når D&D ikke ville, så burde HBO funnet noen andre som ville.
– Skulle gjerne sett mer til Jaqen / Faceless Men. Det trengte ikke være noe hold i Littlefinger-teorien, men den scenen der han tilsynelatende gir fra seg en Faceless coin ser jeg ikke poenget med nå.
– Alt det overnaturlige, om Old Gods og New Gods, og Lord of Light ble aldri forklart, men det forventet jeg strengt tatt ikke heller.
– Ingen liten twist på slutten om WW/CotF. Det var heller ikke nødvendig, men det kunne gitt slutten en ekstra brodd.
– Hva skjer med Drogon? Ingen closure der.
– Hvem skrev Varys brev til, og hvorfor fikk det absolutt ingenting å si?
– Skulle gjerne hatt en siste update på Gilly og ungen(e).
– Hvorfor ble Tyrion utelatt fra ASoIaF? Det synes jeg bare var teit.

Positivt:
– Jon koser med Ghost! Jeg tenkte bare «Åhhh, nå blir folka på internett fornøyd!» Tormund var også et hyggelig gjensyn. Jon hører hjemme i nord. Det ekte Nord. Blir han King of the Wildlings?
– At Bran ble konge. Den hadde jeg aldri sett komme, men det tror jeg var et veldig riktig valg. Han har ingen fiender. Alle støtter ham og tror på hans rettferdighet. 
– Hele episoden generelt. Her var det mye bra!

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
20.05.19 17:42
Enzino: Denne er da åpenbar! Hun er en fri eventyrer, en nomade, en som ikke kan etablere familie og slå seg til ro på et sted. "No, that's not me". Hun må ut og oppleve nye ting. Hun har til og med så innsikt i dette at hun aksepterer når Nymeria ikke vil bli med henne til Winterfell, men være en fri eventyrer selv. "No, that's not you".

At hun er en selvstendig sjel er selvsagt rimelig kart helt fra sesong 1, men at hun plutselig fikk det for seg å dra vest kom egentlig helt ut av det blå. Hun har aldri nevnt "exploring" eller noe lignende. Hadde hun uttrykt noen som helst fasinasjon for livet utenfor Westeros så hadde det vært mer forståelig. 


Er forskjell på å være selvstendig og gå motstrøms, og å være en oppdager. 

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47207
20.05.19 17:43

Irriterende at sesong 7 og 8 ikke ble til sesong 7-10 og 40 episoder.

 

Da kunne dette ha blitt meget bra.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 17:44)

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
20.05.19 17:48

Utrolig dårlig at de så helt bort ifra Varys siste handling, som var å informere alle om at Jon egentlig var den rettmessige tronearvingen. Så blir det ikke engang tatt opp under utvelgelsen, så det betyr at Varys døde for ingenting. Latterlig. Den talen til Tyrion var noe av det minst overbevisende han har sagt. Hvorfor skal de som sitter der bry seg om Bran, når han ikke har oppnådd noe? Vet de noe som helst om hvem han er? Skulle tro han bare var en Stark i deres øyne. Hvorfor skal Yara plutselig godta dette? Hvorfor vil ingen av de andre være selvstendige? 


Dette var det aller dårligste med hele episoden. 

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
20.05.19 17:54
Trehjulssykkel: at hun plutselig fikk det for seg å dra vest kom egentlig helt ut av det blå. Hun har aldri nevnt "exploring" eller noe lignende. Hadde hun uttrykt noen som helst fasinasjon for livet utenfor Westeros så hadde det vært mer forståelig.

Dette er ikke sant. Hun sa det jo til Lady Crane, at hun lurte på hva som var vest for Westeros. «Nobody knows. I'd like to see that.»

 Link

(Innlegget ble redigert 20.05.19 17:59)

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
20.05.19 18:07

Hadde de bare gjort dette.. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17832
20.05.19 18:17
Kælighet: Men hva var poenget med R+L=J. Hadde Jons bakgrunn ingenting å si til syvende og sist?

Har nok noe å si i bøkene.
Hvis vi tar et utdrag fra Daenerys sitt syn i House of the Undying:

""Aegon. What better name for a king... He is the prince that was promised, and his is the song of ice and fire"; When Rhaegar's eyes meet Daenerys's, he says (either to her or Elia), "There must be one more. The dragon has three heads" "

Det naturlige vil vel være å gjette at vi får et speilbilde av Aegon the Conqueror og hans to søstre. Med Daenerys som gifter seg med både Aegon Targaryan og hva enn navnet til Lyanna sin sønn (Jon) er, og hvor de tre flyr på de tre dragene før vi får Dance of the Dragons Version 2.0 (Eller 3.0, siden GRRM klarte å kalle en bok for dette navnet ?)

(Innlegget ble redigert 20.05.19 18:17)

spårt
spårtInnlegg: 3172
20.05.19 18:24
Enzino: Jon by a mile. Det som hadde vært interessant å se var en duell mellom Kingslayer før han mistet hånden og Jon da han var på høyden.  Eller Jon mot Oberyn. Da snakker vi gigantduell. Ali mot Tyson, begge i sin prime. Men slike dueller blir dessverre kun hypostetiske.

Du overvurderer Jon, ingenting som tyder på at han hadde vunnet noen av disse duellene. Ble fullstendig eid av Karl fooking legend Tanner.

Tomblands
TomblandsInnlegg: 3567
20.05.19 18:27

Bran blir TER og bruker det kun for å fortelle hvem Jon er. Denne enorme avsløringen som har vært bygd opp i mange sesonger får null betydning. Night King angriper og er kun ute etter Bran, uten noen videre grunn enn å utslette historien? Bran blir valgt som konge fordi Tyrion forteller folk som ikke vet noe om TER at Bran ikke kan få barn og vet historien.At serien ender slik den gjør er helt greit. Men veien dit har vært ulogisk og presset. Og så er det greit skuffende at det ikke lå noe mer bak noe som helst.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6524
20.05.19 18:31
Tomblands: Night King angriper og er kun ute etter Bran, uten noen videre grunn enn å utslette historien?

Jeg skjønner ikke greia her. Hadde det egentlig hatt noe å si om NK fikk tatt livet av Bran? Det virker jo ikke å ha noen betydning..

Det virker jo nesten som om han bare kunne blitt hjemme bak muren. Makes no sense.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
20.05.19 18:31
Morten_1996: Dette er ikke sant. Hun sa det jo til Lady Crane, at hun lurte på hva som var vest for Westeros. «Nobody knows. I'd like to see that.»  Link

Ok, da gir det mer mening. Ikke rart jeg ikke husket dette, for jeg har vel fortrengt det meste som skjedde mellom sesong 5 og 6. 

Stoner
StonerInnlegg: 12857
20.05.19 18:41
Knaxern: Haha, folk er lite fornøyd på twitter.

Twitter-koret er aldri fornøyd, så "folk" der inne kan dra til helvete. Der inne går det sport i å overgå hverandre i negativitet.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 18:41)

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5302
20.05.19 18:46

Husker man drev å tullet om at Bran kom til å ende på tronen. Trodde virkelig det bare var tull.


 


noen som anbefaler en ny serie? Er westworld bra? 

Rizer
RizerInnlegg: 2182
20.05.19 18:50

Bare jeg som fikk litt "nå lager vi litt kopi av Ringenes Herre sin avslutning"vibe av episoden? Tenker spesielt på scenen med Starks som står ved havnen. Den var veldig lik den scenen ved Grey Havens. og når Sam presenterer boka "A song of ice and fire" minte det meg veldig om når Frodo gir Sam boken "there and back again".


Ellers syns jeg det var en ganske ålreit avslutning. 

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
20.05.19 18:50
ShabeIIe: Er westworld bra?

Ja! Men jeg tror det blir vanskelig å lage en verdig slutt til den også. Men hvis du vil nyte reisen dit er det bare til å begynne!

Tomblands
TomblandsInnlegg: 3567
20.05.19 18:51
AxelRudi: Jeg skjønner ikke greia her. Hadde det egentlig hatt noe å si om NK fikk tatt livet av Bran? Det virker jo ikke å ha noen betydning.. Det virker jo nesten som om han bare kunne blitt hjemme bak muren. Makes no sense.

Det mangler noe mer, men det har man tatt seg tid til, og valgt det bort. Husker Hodor, og sjokket med å finne ut at Bran hadde styrt alt. Teoriene, hva kan dette bety videre, hvem andre har blitt styrt? Og så skjedde det ingenting mer.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37864
20.05.19 18:57
CrazyBrunost: Grey Worm skal være den beste av Unsullied og dem er har jo vært soldater siden dem var små. Definisjonen på harde mannfolk.

Mens Jon ikke er oppvokst med sverdtrening? ;-)


Nei, mulig jeg overdriver. GW er nok en tøffing han.


Men jeg har troa på Jon i den duellen.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37864
20.05.19 19:00
Trehjulssykkel: At hun er en selvstendig sjel er selvsagt rimelig kart helt fra sesong 1, men at hun plutselig fikk det for seg å dra vest kom egentlig helt ut av det blå. Hun har aldri nevnt "exploring" eller noe lignende. Hadde hun uttrykt noen som helst fasinasjon for livet utenfor Westeros så hadde det vært mer forståelig. 
Er forskjell på å være selvstendig og gå motstrøms, og å være en oppdager.

Den interessen kan vel ha utviklet seg den siste tiden, uten at det hadde særlig betydning for historien, og dermed ikke hadde fått noe fokus?


Det er mye å ta GoT og D&D på de siste 2 sesongene. Mye inkonsekven og mangel på intern logikk.


Men for meg er dette det stikk motsatte. Et stjerneeksempel på at det også har gått sport i å finne ting å klage på. Dette er en ikke-sak imo.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37864
20.05.19 19:03
spårt: Du overvurderer Jon, ingenting som tyder på at han hadde vunnet noen av disse duellene. Ble fullstendig eid av Karl fooking legend Tanner.

Det kan hende. Jon var en av mine absolutte favorittkarrakterer lenge, og det toppet seg i sesong 7, der var han skikkelig hero.


Jeg digget også "den stygge andungen" storyen, hvor det viste seg at bastarden som ikke ble godtatt av sin stemor, var av royalt blod.


Så fikk han ikke samme impact i sesong 8 før siste episode. Dessverre etter min smak.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37864
20.05.19 19:04
Rizer: Tenker spesielt på scenen med Starks som står ved havnen. Den var veldig lik den scenen ved Grey Havens. og når Sam presenterer boka "A song of ice and fire" minte det meg veldig om når Frodo gir Sam boken "there and back again".

Tenkte nøyaktig det samme om begge de to scenene. Skrev det om den siste av dem (i din rekkefølge her) tidligere i tråden.


Men ja, Starks ved havnen var til forveksling likt da hobbittene sa farvell på slutten av Atter en konge.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
20.05.19 19:05
Enzino: Et stjerneeksempel på at det også har gått sport i å finne ting å klage på.

Det er så utrolig mange momenter her som blir klaget på og kritisert, hvor jeg føler jeg faktisk kan forsvare serien veldig greit. Men det er grenser for hvor mye tid og krefter jeg orker å legge ned for å prøve å overbevise noen som allerede har bestemt seg for at alt er galt og alt skal sutres på. Tusenvis av 1/10-stemmer før episoden i det hele tatt har begynt sier sitt. Tragisk.

jback
jbackInnlegg: 18258
20.05.19 19:09

De site fem minuttene var fin. Var også mektig den scenene da Jon kom opp trappen.

Får vi en serie kalt Arya-sjøfareren?

(Innlegget ble redigert 20.05.19 19:09)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37864
20.05.19 19:09

Ellers synes jeg det er merkelig med all kritikken om alt vi ikke fikk forklaringene på.


Det er da veldig vanlig i fasinerende historier. David Lynch er overkickador på dette.


Innenfor krim, ser man ofte at kvalitetsforfattere som f.eks. Jo Nesbø og Henning Mankell, legger ofte ut så mange tråder at det alltid er noen mysterier som forblir mysterier.


Akkurat det synes jeg er helt greit, og jeg tror ærlig talt ikke GMMR vil komme til (altn ville kunne klart) å samle alle trådene. Pluss at det er mye vanskeligere å få samlet alt i en tv-serie enn i en bok-serie.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37864
20.05.19 19:10
Morten_1996: Men det er grenser for hvor mye tid og krefter jeg orker å legge ned for å prøve å overbevise noen som allerede har bestemt seg for at alt er galt og alt skal sutres på.

Enig. Pick your battles.

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5539
20.05.19 19:10

Voldsomt som dothrakiene og unsullied formerte seg etter ep. 3.


Og utrolig hollywoodsk avslutning med bare fryd og gammen for samtlige gode. Og dette er altså slutten den O Store forfatter Martin har klekket ut. Utrolig. Hadde håpet på en twist eller to på tampen, men alt gikj de godes vei. Synd ingen fikk knertet Gråormen.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37864
20.05.19 19:12
Pinkieez: Hadde de bare gjort dette..

Jeg likte denne bedre enn det D&D kom opp med ja.


Det var også min prediksjon før siste episode at Jon skulle si fra seg tronen og dra nordover.

jback
jbackInnlegg: 18258
20.05.19 19:12
Enzino: Ellers synes jeg det er merkelig med all kritikken om alt vi ikke fikk forklaringene på.

Er vel mer at dem bare laget 6 episoder. Var ikke akkurat mangel på stoff.

At Jon drepte Dany er kanskje logisk, hva hadde Drogon gjort om noen andre hadde gjort det? Klikket helt?

Enzino
EnzinoInnlegg: 37864
20.05.19 19:15
jback: Er vel mer at dem bare laget 6 episoder. Var ikke akkurat mangel på stoff. At Jon drepte Dany er kanskje logisk, hva hadde Drogon gjort om noen andre hadde gjort det? Klikket helt?

Veldig mye av helhetsinntrykket ble ødelagt av at de lagde for få episoder på slutten imo også. 

10 episoder i sesong 7 og 8, så kunne mye vært løst (for meg og andre som ikke har lest bøkene og hadde forventninger deretter).

Jeg syntes sesong 7 var mye bedre enn de fleste som skriver her inne. Men i sesong 8 var det en del mangel på konsistens mellom episoden, som til og med jeg reagerte på, selv om jeg prøver å nyte mer enn å være kritisk.

Godt spørsmål. Ja, jeg tror i hvert fall Drogon hadde drept alle andre, som evnt hadde tatt ut Dany. Jeg trodde faktisk vi skulle få en scene hvor Drogon gikk amok og noen knertet ham.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 19:18)

TK80
TK80Innlegg: 419
20.05.19 19:15

Elendig sesong. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg