Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2934
20.05.19 19:25

Fascinerende video som ble laget for over tre uker siden!


Why Bran Stark will be King


Etter at serien nå er ferdig, var dette veldig kult å se!
(Protip: Se den i 1,5x eller 2x hastighet)

Kulumuli
KulumuliInnlegg: 3666
20.05.19 19:30

Siste episode var grei nok synes jeg. 
Vil vel tro at bøkene har en likedan slutt. Det er jo løse ender her og der. Men det er det som setter fantasien i sving. 


Synd vi ikke fikk sett Howland Reed. Men siden Bran ser alt var han vel ikke nødvendig for denne korte siste sesongen. 


Profetiene er ikke alltid sanne, så at NK ble drept av Arya kan jo fungere. Men jeg synes det var litt for enkelt. Det var tung symbolisme rundt NK. Og likevel var det hele over bare med et stikk. 


Synes de faktisk gjorde det bra med Cersei's og Jamie's endelikt. 


At Daenerys går full mad queen kunne nok ha blitt underbygget mer. 


At en konge/keiser blir valgt gjorde de også i romerriket, med vekslende hell. Så det passer faktisk inn. 


Siste par sesongene var jo ikke så bra som de første. Og så snakker de om spinoffs. Jeg vil nok heller ha satset på ferdigskrevne verk hvis man ønsker kvalitet. 


Men alt i alt en av de beste seriene ever. 


 

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1905
20.05.19 19:33

Slutten med Ayra, Jon og Sansa syntes jeg var ganske ok. Skjønte ikke helt greia med at Bran skal være konge - her måtte de ha forklart endel for at det skulle fremstå som fornuftig. Jada, historier og fortid/nåtid/fremtid - litt sånn eh.

 

Men jeg kunne liksom ikke helt forstå at denne episoden skulle vise at Dany er gal - er det noe i samtalen mellom Jon og Dany ved jerntronen som skal signalisere at hun bøtte spænna gærn? (sånn bortsett fra at hun slaktet alle i Kings Landing altså).

 

Eneste jeg kan komme på som virker litt som stormannsgal er:

 

Jon: Hva med alle de andre som vet hva de mener er godt?

 

Dany: de får ikke velge.

 

Syntes scenen kunne vært annerledes, enda mer tydelig at hun liksom skulle være "gal". Men men..det var vel en bittersøt (?) ende for henne.

 

Det var ganske meh for min del hvordan alt skulle ende, ettersom alt som gjorde serien spennende for min del handlet om The Night King, Children of the forest, TER, Whitewalkers osv, bare havnet rett i dass uten videre forklaring. Kommer det en spin-off om dette så blir jeg veldig glad.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 19:34)

hfiego
hfiegoInnlegg: 4766
20.05.19 19:45
FringeGirl: spin-off

HBO lager Spin-off nå ja.

G.R.R. Martin og Jane Goldman lager historien sammen.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
20.05.19 19:50
Kulumuli: Synd vi ikke fikk sett Howland Reed.

Merkelig at han ikke var tilstede i the dragon pit. Kunne blitt noen interessante dialoger der, gitt at Jon også var tilstede.. 

CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 2961
20.05.19 19:53
hfiego: Spin

Men er ikke dette om age of heroes? Skulle gjerne sette en spinn-off der NK og Children of the forrest var midtpunktet. Kanskje det er det vi får. Gleder meg. 

(Innlegget ble redigert 20.05.19 19:54)

twu
twuInnlegg: 11170
20.05.19 19:54

Det var de 10 årene... Siste episoden var i og for seg grei, karakterene endte opp stort sett på fornuftige plasser. Synd de to siste sesongene gikk på fast forward og løse tråder herfra til evigheten.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
20.05.19 19:56
Enzino: Jeg likte denne bedre enn det D&D kom opp med ja.

Episoden hadde i mine øyne hevet seg flere hakk om det endte slik. Merkelig valg av D&D. 


 

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1905
20.05.19 19:58
CrazyBrunost: Skulle gjerne sette en spinn-off der NK og Children of the forrest var midtpunktet. Kanskje det er det vi får. Gleder meg.

Det hadde gjort alt.

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1905
20.05.19 20:24

https://www.vulture.com/2019/05/game-of-thrones-prequels-new-series-updates.html

The one project we know the most about right now is the one helmed by Jane Goldman and co-written by George R.R. Martin

Far removed from the family lineages we’re used to, though, this series will take place around 10,000 years before the events of Game of Thrones, near the end of the Age of Heroes.

 Long before Targaryens flew over from Valyria, and well before the Andal Invasion, this epoch was the time of legendary, folkloric characters like Bran the Builder (who built the Wall against the first White Walker invasion) and Lann the Clever (House Lannister’s namesake). So expect things like Children of the Forest, First Men, and — we can only hope — a glimpse into the Night King’s past that involves Naomi Watts, somehow.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 20:28)

CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 2961
20.05.19 20:30
FringeGirl: Naomi

Trodde hun skulle spille en Lannister, passer jo perfekt.

Jeg trodde Lannisters var en del av andal invasion, men de var der vist lenge før.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 20:31)

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1905
20.05.19 20:33

https://www.vulture.com/2018/10/game-of-thrones-prequel-cast-naomi-watts.html

 

 but we do know it’s the period when Winterfell and the Wall were built, and that the show proposes to reveal “the horrifying secrets of Westeros’ history to the true origin of the white walkers."

 

Yey!

(Innlegget ble redigert 20.05.19 20:34)

Yxeflens
YxeflensInnlegg: 7653
20.05.19 20:41
FringeGirl: but we do know it’s the period when Winterfell and the Wall were built, and that the show proposes to reveal “the horrifying secrets of Westeros’ history to the true origin of the white walkers."

Strekker seg over flere tusen år, da?


Night King var vel 10.000 år (ca) da vi traff ham. Det gikk et par tusen år før "The others" kom seg sørover, ble slått og veggen ble bygget.


Takker gjerne ja til dette.

Morra-DI-2
Morra-DI-2Innlegg: 6315
20.05.19 20:48
FringeGirl: Slutten med Ayra, Jon og Sansa syntes jeg var ganske ok. Skjønte ikke helt greia med at Bran skal være konge - her måtte de ha forklart endel for at det skulle fremstå som fornuftig. Jada, historier og fortid/nåtid/fremtid - litt sånn eh.   Men jeg kunne liksom ikke helt forstå at denne episoden skulle vise at Dany er gal - er det noe i samtalen mellom Jon og Dany ved jerntronen som skal signalisere at hun bøtte spænna gærn? (sånn bortsett fra at hun slaktet alle i Kings Landing altså).   Eneste jeg kan komme på som virker litt som stormannsgal er:   Jon: Hva med alle de andre som vet hva de mener er godt?   Dany: de får ikke velge.

Hvis du begår folkemordog unødvendig brenner opp en hel by full av uskyldige mennesker, dreper barn osv...så er du vel per definisjon gal. Gal etter makt eller bare ond..Det trenger ingen å forklare. 


Når Dany sier at "De får ikke velge" så speiler hun Tyrion sine ord til Jon tidligere. Der sa Tyrion at alle de uskyldige i Kings Landing "did not get to choose" men at Jon har et valg. Valget om å drepe Dany for å stoppe henne fra å utrydde resten av Westeros. Når Dany svarer "de får ikke velge" med et maktsykt utrykk, så synker det inn hos Jon at hun aldri vil slutte å drepe, og hennes definisjon på en god verden er at alle gjør det hun vil. 


 

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2934
20.05.19 20:55

Kan forsåvidt forstå at Kit Harington er skuffet. Fra å ha portrettert en helt i mange år, til å plutselig bli degradert til en tøffel, fratatt all frihet og sendt nord for å tjene uten å kunne stifte familie eller eie nåla i veggen. Før sesongen trodde vel mange, ham selv inkludert, at han kunne opp som den mektigste av de alle. Snakk om fall.

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 21311
20.05.19 20:57
hfiego: G.R.R. Martin og Jane Goldman lager historien sammen.

Fantastisk at det er disse 2 og ikke D & D som virker å rote seg mer og mer vekk når de ikke har bøkene å basere seg på...

(Innlegget ble redigert 20.05.19 20:57)

Ari_Boy
Ari_BoyInnlegg: 2496
20.05.19 21:01
FringeGirl: https://www.vulture.com/2018/10/game-of-thrones-prequel-cast-naomi-watts.html

Lurer på om disse planlagte prequelsene og sequelsene var med på å komplisere den siste sesongen av GOT. Det gir fullt mening at de ikke vil gå i dybden om The White Walkers, dersom en skal lage en hel serie som forklarer dette. Det er synd dersom dette er saken. Ødelegger et potensielt mesterverk, fordi en skal gå videre på andre serier og melke den for penger.


På grunn av den siste sesong av GOT, så havner den på en andre-plass på listen min av beste serier jeg har sett, bak Breaking Bad. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37908
20.05.19 21:08
Kulumuli: Profetiene er ikke alltid sanne, så at NK ble drept av Arya kan jo fungere. Men jeg synes det var litt for enkelt. Det var tung symbolisme rundt NK. Og likevel var det hele over bare med et stikk.

Nja. Det var jo ikke det.


Drageilden prellet av på ham som om han hadde vært en Targaryen.


Og at han kunne bli tilintetgjort av et stab med dragonglass eller valerian steel, var ikke så veldig overraskende siden WWene døde av det.


Men jeg savnet en mer snedig plan som ledet opp til det. Nå ble det bare et big jump og et en høyre venstre finte fra Arya. Skulle ønske de måtte gjøre noe mye mer avansert for å "kommet til skudd".

milfern
milfernInnlegg: 71650
20.05.19 21:18

Da var Game of Thrones over!
Og må si sesongavslutningen var betraktelig bedre enn jeg hadde fryktet.

Episoden hadde en finfin start med Cersei og Jaime død i hverandres armer selv om jeg trodde de var begravd under flere lastebillass av murstein.

Dany måtte dø. At det var Jon som gjorde det var greit nok, selv om jeg trodde han ikke hadde baller til noe slikt, og fryktet det skulle bli Arya. Skal sies at han gav Dany sjansen men presterte å si "they don´t get to choose". Oooops...

Å se Drogon smelte jerntronen var nesten like deilig som å se Kings Landing gå opp i røyk.

Ellers var det stort sett happy endings. Tyrion spesielt. Er vel andre gang han sitter i fangehullet i Kings Landing og kommer ut igjen med gullegg i hånd.

Jon oppe på muren igjen skjønner jeg lite av, da hele poenget med muren er borte. Var vel han som fikk den mest triste skjebnen av dem alle.

Arya ble den oppdageren hun ønsket å bli og Arya en "lady".

At Bran ble konge hadde jeg ikke sett for meg, men svært fornøyd med. Da ble plutselig karakteren hans relevant igjen. Skal sies at det har blitt spøket med at Sweet Robin blir konge. Da han satt i rådet tenkte jeg "kan det skje...?"

Serien greide å ro seg inn igjen med denne avslutningen,og det eneste som kommer til å irritere meg en hvordan hele opplegget med The Night King sluttet.

Kommer ikke til å holde pusten til prequelen, men kommer nok til å se den.

sankaa
sankaaInnlegg: 6760
20.05.19 21:25

Da var det over. Herregud så mange timer jeg har brukt på dette universet de siste ti årene. Heldigvis kommer det to bøker til, hvis tregen klarer å skrive ferdig da.

Akkurat nå er jeg bare utrolig trist for at siste episode er sendt. Det ble kanskje ikke den legendariske siste sesongen som jeg håpet, men herregud for en god serie dette er. 

Nummer èn for meg. Uansett. Chapeau!

(Innlegget ble redigert 20.05.19 21:26)

McLovin
McLovinInnlegg: 13207
20.05.19 21:30

Det overordnede plottet, at Ned Stark dør i sesong 1 mens hans barn mot alle odds regjerer etter sesong 8, er bra. Ikke mye som tydet på det i sesong 2-3-4-5-6.


Det har vært veldig mange parallelle historier som nødvendigvis måtte samles i sesong 7 og spesielt 8. GOT har på mange måter vært de forskjellige historiene, fra isødet til ørkenlandskap. Det måtte nødvendigvis bort når man summerer opp. Da mister serien også noe av sin kraft.


Litt for mange hastverksløsninger i sesong 8, og særlig var NK og hans gjeng skuffende utført. Dette begynte episode 1 sesong 1 med og har hengt over serien hele tiden. Så endte det med et usannsynlig knivstikk når alt så som mørkest ut.


Siste episode synes jeg var bra, kanskje den beste i siste sesong. På en eller annen måte måtte serien avrundes, og en Sopranos-kopi av et slag hadde ikke gjort seg.


Synes forøvrig reisen har vært det mest spennende og ikke selve avslutningen. En serie kan fremdeles være knallbra selv om se aller siste episodene ikke var det.

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3165
20.05.19 21:31

Takk for alt GoT! 


Jeg sitter med en liten vond smak i munnen etter sesong 8, men til syvende og sist ble det en verdig slutt ut ifra forutsetningen etter å ha sett begynnelsen av denne sesongen. 


Det er mye negativt å si, helt sikkert. Men Game of Thrones har gitt meg mye mer glede og engasjement enn noen annen serie. Så da får vi la det negative ligge og heller hylle en fantastisk serie!

Kælighet
KælighetInnlegg: 11759
20.05.19 21:33
milfern: Skal sies at det har blitt spøket med at Sweet Robin blir konge. Da han satt i rådet tenkte jeg "kan det skje...?"

Han som skulle hatt de cringe-verdige replikkene til Edmure.


Etter alt Edmure har opplevd ble jeg overrasket over at han ikke virket mer nedbrutt.

milfern
milfernInnlegg: 71650
20.05.19 21:36
Kælighet: Etter alt Edmure har opplevd ble jeg overrasket over at han ikke virket mer nedbrutt.

Var ikke klar over at han fortsatt levde.

Halpert
HalpertInnlegg: 2356
20.05.19 21:37

Blir kvalm av at D&D valgte å ødelegge GoT og at HBO lot dem gjøre det. De skulle vært kastet på dør og byttet ut med noen som faktisk ønsket å gi serien en verdig avslutning. D&D har hatt hodene sine i Star Wars-universet siden de fikk jobben og GoT måtte bare ut av veien fortest mulig slik D&D kan gå til "the big screen".


Nå er jo ryktet deres langt nede i gjørma og Star Wars-filmene er jo dødsdømt før de er i gang. Så er vel en form for poetic justice der.

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
20.05.19 21:44

Grusom episode og en enda verre sesong. 


Dette må være tidenes antiklimaks. Siste eps under 5,0 på IMDB. Haha. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37908
20.05.19 21:54
Morten_1996: Fascinerende video som ble laget for over tre uker siden!
Why Bran Stark will be King

Jeg dauer av latter når de sammenligner karrakterene i GOT med LOTR. Den var helt fantastisk.


Har lyst til å quote her, men skal ikke spoile for de som vil se den.


Ler så jeg griner... hahaha...

Kælighet
KælighetInnlegg: 11759
20.05.19 21:55

Skulle ønske noen gode manusforfattere laget en sesong eller to til som fortsetter rett etter begivenhetene i denne sesongen. Plot kunne vært noe sånt som dette:


- Jon og Tormund som finner ut at White Walkers fortsatt finnes. Kjernen av historien handler om å overvinne disse.
- Arya som forsvinner med et mystisk preg.
- En karakter som likner på Euron Grevjoy fra bøkene som spekulerer i å ta over Westeros og får full kontroll på Drogon gjennom magi.
- Mer politikk mellom husene. Demokrati til tross, chaos er en ladder. Dette er en mulighet for nye hus til å klatre, i tillegg til å introdusere nye karakterer fra ulike hus. Har en sterk forkjærlighet for Tyrells, så det hadde vært gøy om en i det huset overlevde.


Når jeg leser gjennom dette tror jeg kanskje en slik sesong hadde blitt preget alt for mye av feilene i sesong 8 og tidligere.

hillier
hillierInnlegg: 4446
20.05.19 22:01

Republikk. Som varer helt til neste konge får barn. 


Dothrakiene må jo ha klikket når Dany ble drept. Enkelt løst kunne Grey worm beklaget seg til adelen over at unsullied måtte drepe dem før de startet en ny krig(nok en grunn til at Jon må straffes).


Men så drar de altså med samme avgangtid som Jon selv. Og likevel drar han, trist i maska, oppover. 


RLJ fikk altså lite å si. 


Og Bran. Latterlig karakter. Blir konge. 


Nei, dette var tynt løst. Likevel vil jo serien huskes med kjærlighet. 

CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 2961
20.05.19 22:02

 - Jon finner drageegg som inneholder ice dragons og setter kurs mot KL for å ta sin rettmessig plass.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg