Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17321
21.05.19 11:05
titan_sable: Når (også i den virkelige verden) har kongelige, eller de som velger kongelige, sett på incest som et problem?

Tja, godt nok poeng det. Men merkelig at man har samlet noen av Westeros sine smarteste skaller (og Edmure), så er det kun diskusjon om arverekkefølge og ikke potensielt at man får barn med bror/søster/tante som er problemet. 

Og at ingen vil claime tronen når Bran går bort? Føler det er en ekstremt kortsiktig løsning, som fort kan sende Westeros ut i en ny krig den dagen Bran The Broken går bort. 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 11:07
titan_sable: Oscar II er jo oldefaren til kongen vår (slektsmessig nærmere enn Victoria).

Nei. Fredrik VIII av Danmark er Kong Haralds oldefar. Han var gift med Louise som var Oscar II niese. Oscar II er Victorias tippoldefar, der er linjen rett. Både kronprinsesse Victoria og Kong Harald er femte generasjons etterkommere av Oscar I, men kun Victoria stammer i rett linje fra Oscar II (mens Kong Harald stammer fra broren Carl IV).


Kilde


Beklager off topic.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17321
21.05.19 11:08

According to show-runners David Benioff and D.B. Weiss, approaching the writing of the final episode, it was extremely important for them that the majority of people would like the conclusion of the story, even though they knew with the large fan base of the show they would unavoidably disappoint some. They stated several times that they took the finale of Breaking Bad as inspiration, jokingly stating the worst argument that could have been said about it was "Is that an A or an A+ ending?"

Dævver

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
21.05.19 11:11

Anbefaler alle å signere på denne

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 11:12
titan_sable: Mer "blåst" at Jaime, Tyrion og Jon får spesialbehandling med fengsel i en setting der alle andre blir slaktet ned og drept. Hva er motivasjonen for å holde disse i fengsel dersom de som tar dem til fange har bestemt at de skal dø? Jon kan jo forklares med at der er for å unngå en ny krig, men da bør det presiseres litt bedre.

Jon er jo opplagt holdt i fangenskap for å sikre Unsullied forhandlingskort som gjør at de kan forlate Kings Landing med livet i behold. Det fremkommer jo tydelig i sekvensen i Dragon Pit der Sansa truer Grey Worm med de tusenvis av North-mennene som omringer byen.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
21.05.19 11:13
LaGoeba: Skulle jeg skrevet ned alt jeg er misfornøyd med eller ikke ser logikken bak i denne sesongen, så tror jeg seriøst ikke at jeg hadde gjort noe annet.  Det hadde tatt alt for lang tid, rett og slett, så får ikke med meg alt i et innlegg.

Hehe. Det er lett å gå inn i en ond sirkel der man irriterer seg over ting man ellers ville godtatt.

Alt i alt er det ikke mer dramatisk enn at nå har D&D fortalt en historie. Jeg skulle personlig ønkset at de hadde fortalt en bedre historie, men det er ikke første gang jeg noen er misfornøyd med en historie og ikke den siste.

Manglende logikk og sammenhenger er jo faktisk ganske vanlig, spesielt på film og TV der man har en del begrensninger.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
21.05.19 11:21
george_hincapie: Nei. Fredrik VIII av Danmark er Kong Haralds oldefar. Han var gift med Louise som var Oscar II niese. Oscar II er Victorias tippoldefar, der er linjen rett. Både kronprinsesse Victoria og Kong Harald er femte generasjons etterkommere av Oscar I, men kun Victoria stammer i rett linje fra Oscar II (mens Kong Harald stammer fra broren Carl IV).

Du må ikke glemme innavl her. Kronprinsesse Märtha var barnebarnet til Oscar II (hun var datter av Oscar IIs nest eldste sønn Prins Carl, hertig av Västergötland).

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 11:21
LaGoeba: Så alt pratet om at Jon var den beste kandidaten, en som folket stolte på og den som var grunnen til at man overlevde vinteren, skal falle fordi det ikke er interesse for Targaryen-styre? Jon anser seg vel knapt selv om en Targaryen?  Han reddet jo Westeros fra The Mad Queen oppe på det igjen. En som alltid har satt folkets interesser foran sine egne.  Det er fortsatt helt blåst at han ikke var med i scenen hvor Bran ble valgt til konge.

Nei her har du rett, det at Jon var en god (den beste?) kandidat faller ikke på grunn av at det ikke er interesse for Targaryen-styre. Det er bare hans "rettmessige krav på tronen" som faller på at de ikke vil gjenninføre Targaryen-styret.


Jeg har ingen bedre forklaring enn at kombinasjonen av at Jon var  Queenslayer og hadde utvist dårlig dømmekraft som stolte så mye på Danaerys automatisk diskvalifiserte han som konge (f.eks. Yara hadde aldri godtatt det).

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5494
21.05.19 11:24
titan_sable: Alt i alt er det ikke mer dramatisk enn at nå har D&D fortalt en historie.

Enig. Serien har gått fra min topp 3 noensinne til å bli en topp 10-serie. Det er jo kjipt at den ikke holdt nivået helt inn, men ingen kan ta fra serien den enestående kvaliteten den holdt i starten.


Og i min levetid har jeg ikke sett en serie skape så mye følelser hos så mange seere, og det i seg selv er jo fett. Sopranos-slutten var såvidt jeg husker ikke i nærheten, selv om en haug med folk var i harnisk. Det henger jo selvsagt i hop med framveksten av sosiale medier, men GoT har ihvertfall vekket følelser hos folket. 

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
21.05.19 11:25
george_hincapie: Jon er jo opplagt holdt i fangenskap for å sikre Unsullied forhandlingskort som gjør at de kan forlate Kings Landing med livet i behold. Det fremkommer jo tydelig i sekvensen i Dragon Pit der Sansa truer Grey Worm med de tusenvis av North-mennene som omringer byen.

Jeg bare synes at det er litt "out of character" for Unsullied og Grey Worm å være så taktiske, men det er greit nok. Personlig skulle jeg ønske at de viste at Jon ble tatt til fange.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
21.05.19 11:26
george_hincapie: Jeg har ingen bedre forklaring enn at kombinasjonen av at Jon var  Queenslayer og hadde utvist dårlig dømmekraft som stolte så mye på Danaerys automatisk diskvalifiserte han som konge (f.eks. Yara hadde aldri godtatt det).

Sikker på det?

Yara: "Dany was the rightful ruler"

2 sek senere

Tyrion: "Bran should be King"

Yara: "Aye" 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 11:26)

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29472
21.05.19 11:36

"Personlig skulle jeg ønske at de viste at Jon ble tatt til fange."


- Akkurat dette skulle jeg også ville se. Det var jo ingen vitner? Gikk Jon rett til Grey Worm og tilsto sin ugjerning? Han kunne jo bare meldt at hun stakk av på Drogon. 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 11:37
titan_sable: Du må ikke glemme innavl her. Kronprinsesse Märtha var barnebarnet til Oscar II (hun var datter av Oscar IIs nest eldste sønn Prins Carl, hertig av Västergötland).

Lekkert! det overså jeg helt.


Da kontrer jeg med at Märtas far Carl var Gustav Vs lillebror og lillebrødre og damer på den tiden (hvis man sier at det fortsatt skal gjelder er det Prins Carl Phillip som burde hatt krav på Norges trone gitt denne tankegangen) dro ikke med tronarvingskravet. Så hvis jeg har fått stokket tungen rett, veldig kort oppsummert vår lille kongehusdiskusjon: Harald har nærmere slektskap til Oscar II enn den svenske kongen, men rent arvemessig ligger den svenske kongefamilien i direkte linje etter Oscar II, mens den norske ikke gjør det. Så du har helt rett når det gjelder blodslinje, mens jeg har rett når det gjelder overføring av arv (ikke så mye å skryte av  da alle vet at det norske kongehusets mannlige arverekke kommer fra det danske kongehuset) der Victoria hadde hatt større krav enn Håkon på den norske tronen gitt at Oscar II ble "urettmessig" fratatt makten i Norge 1905 slik som Targaryens "urettmessig" ble fratatt makten i Westeros.


Beklager igjen at det ble mye off-topic, men poenget mitt var altså at det ikke er automatikk at gamle kongelinjer skal trumfe nye eller gjelde i en "ny verden", og at Jons "rettmessige krav" på tronen som følge av at han er Raeghars sønn ikke lenger trenger å bety noe.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 11:37
Pinkieez: Sikker på det? Yara: "Dany was the rightful ruler" 2 sek senere Tyrion: "Bran should be King" Yara: "Aye"

Beklager, jeg fikk ikke med meg at Bran drepte Dany.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 11:47
MrManUtd: "Personlig skulle jeg ønske at de viste at Jon ble tatt til fange."
- Akkurat dette skulle jeg også ville se. Det var jo ingen vitner? Gikk Jon rett til Grey Worm og tilsto sin ugjerning? Han kunne jo bare meldt at hun stakk av på Drogon.

Agree. 


Dette og Tyrions samtale med Bran i Winterfell (vi må anta at denne samtalen la grunnlaget for at Tyrion ønsket Bran som konge) hadde potensielt kunnet tilføre en del.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12634
21.05.19 11:55
milfern: Noen vil bare se folk,karakterer og allianser konspirere mot hverandre og aldri bli ferdig. Noen andre klager fordi det går sport i det og henger seg på.

Nåja.


Hovedproblemet her er jo ikke nødvendigvis konklusjonene, men hvordan man kommer frem dit. Dette er jo karakterer man har fulgt i 7 sesonger, da har jo folk flest en viss forventning til at endringer i oppførsel skal være begrunnet. Jeg har ikke noe problem med at Dany blir Mad Queen, men det må jo forklares på en litt bedre måte enn at plutselig så er rådgiverne bekymret i sesong 8. 


Årsaken er jo rett og slett at man har hastverk med å avslutte serien, derfor får vi karakterer som endrer oppførsel fordi man skal nå et mål som man egentlig burde brukt en sesong til på. Mange var jo svært delt ift hvordan Jaime ville utvikle seg i serien, problemet her blir jo at det føles som karakteren har nådd toppen ift det å ta avstand fra Cersei, og fremfor en gradvis endring i karakter på vei ned igjen så blir det mer eller mindre en 180 for å komme tilbake til Cersei igjen. 


Da blir vi jo, dessverre, servert håpløse dialoger og absurde scener. Slik som at man har fullstendig gitt opp å forklare Bran. Hver gang de andre karakterene har prøvd å starte en dialog og man håper at noe skal utdypes, så sier Bran noen setninger før man enten hopper over til noe annet eller at noen plutselig kommer for å trille bort Bran. Eller når vi ikke engang får se reaksjonene til Arya og Sansa etter at Jon har fortalt de hvem han egentlig er. Karakterutviklingen til Bran, hvordan han plutselig sitter der og sier rett ut at han har reist dit fordi han vil bli konge, er jo smått absurd. 

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
21.05.19 11:55
george_hincapie: Beklager igjen at det ble mye off-topic, men poenget mitt var altså at det ikke er automatikk at gamle kongelinjer skal trumfe nye eller gjelde i en "ny verden", og at Jons "rettmessige krav" på tronen som følge av at han er Raeghars sønn ikke lenger trenger å bety noe.

Kort fortalt så er det jo slik at når man får nye herskere/nye regimer så trumfer det de gamle. Både Jon og Dany var i beste fall "pretenders" til tronen.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 11:57
titan_sable: Kort fortalt så er det jo slik at når man får nye herskere/nye regimer så trumfer det de gamle. Både Jon og Dany var i beste fall "pretenders" til tronen.

Enig!

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 11:57
titan_sable: Kort fortalt så er det jo slik at når man får nye herskere/nye regimer så trumfer det de gamle. Både Jon og Dany var i beste fall "pretenders" til tronen.

Dobbel

(Innlegget ble redigert 21.05.19 11:57)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12634
21.05.19 11:59
george_hincapie: Jon er jo opplagt holdt i fangenskap for å sikre Unsullied forhandlingskort som gjør at de kan forlate Kings Landing med livet i behold. Det fremkommer jo tydelig i sekvensen i Dragon Pit der Sansa truer Grey Worm med de tusenvis av North-mennene som omringer byen.

Fjas fra A-Å.

 

The Unsullied kunne jo forlatt Kings Landing når som helst etter at Dany ble drept. De har ikke noe uoppgjort med "The North" heller. De forhandler aldri om det å forlate Kings Landing, og han insisterer jo på at Jon må straffes for det han har gjort. 

Trusselen til Sansa er jo ene og alene basert på at de holder Jon som fange.

Å komme med en fanbasert teori om 4D sjakk hvor det fra første stund er en rekke logiske brister, for så å fremstille det som opplagt, er jo komisk nok i seg selv. 

 

 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 12:02)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12634
21.05.19 12:02
Lew_Ashby: Og i min levetid har jeg ikke sett en serie skape så mye følelser hos så mange seere, og det i seg selv er jo fett. Sopranos-slutten var såvidt jeg husker ikke i nærheten, selv om en haug med folk var i harnisk. Det henger jo selvsagt i hop med framveksten av sosiale medier, men GoT har ihvertfall vekket følelser hos folket.

Sex og Singelliv. 


 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 12:02
Slikkepott: Slik som at man har fullstendig gitt opp å forklare Bran. Hver gang de andre karakterene har prøvd å starte en dialog og man håper at noe skal utdypes, så sier Bran noen setninger før man enten hopper over til noe annet eller at noen plutselig kommer for å trille bort Bran. Eller når vi ikke engang får se reaksjonene til Arya og Sansa etter at Jon har fortalt de hvem han egentlig er. Karakterutviklingen til Bran, hvordan han plutselig sitter der og sier rett ut at han har reist dit fordi han vil bli konge, er jo smått absurd.

Med tanke på at Bran endte som konge er jeg helt enig at vi burde fått mer kjøtt på beinet vedrørende hans rolle og ferdigheter. Det er i mine øyne den største feilen D&D har gjort sammen med fremstillingen av Euron og Sand Snakes.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
21.05.19 12:03
Slikkepott: Da blir vi jo, dessverre, servert håpløse dialoger og absurde scener. Slik som at man har fullstendig gitt opp å forklare Bran. Hver gang de andre karakterene har prøvd å starte en dialog og man håper at noe skal utdypes, så sier Bran noen setninger før man enten hopper over til noe annet eller at noen plutselig kommer for å trille bort Bran. Eller når vi ikke engang får se reaksjonene til Arya og Sansa etter at Jon har fortalt de hvem han egentlig er. Karakterutviklingen til Bran, hvordan han plutselig sitter der og sier rett ut at han har reist dit fordi han vil bli konge, er jo smått absurd.

Siden de hadde bestemt seg for at Bran skulle ende opp som konge så kunne de gjort mer med karakterutviklingen. TER fremstår jo mer som en creepy karakter med sosiale problemer enn en vis og god leder.

Jeg ser osgå problemet de har hatt. Protestene ville nok vært (minst) like høye dersom det tidlig hadde vært "åpenbart" at Bran var den beste kandidaten til tronen. Så de burde kanskje gjort litt mer (men ikke for mye).

Det er jo også lettere å kritisere dette enn å faktisk utføre det. 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 12:03
Slikkepott: De har ikke noe uoppgjort med "The North" heller.

The North hadd definitvt hatt noe uoppgjort med The Unsullied om de hadde drept Jon.

 

Altså: Unsullied vil straffe Jon, men de kan ikke gjøre det uten å skape enorme problemer for seg selv.

(Innlegget ble redigert 21.05.19 12:08)

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
21.05.19 12:33

Hvor er alle handicappede på Twattern med sine #TeamBran #StrongCripple og #CripplesCanAlsoBeKings

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12634
21.05.19 12:36
george_hincapie: The North hadd definitvt hatt noe uoppgjort med The Unsullied om de hadde drept Jon.   Altså: Unsullied vil straffe Jon, men de kan ikke gjøre det uten å skape enorme problemer for seg selv.

Men nå var jo din originale påstand at det er åpenbart at The Unsullied holdt Jon i fangeskap fordi de skulle bruke han for å unnslippe Kings Landing, men nå er det altså fordi de ville han skulle straffe han.


De kunne jo halshugget han rett etter han drepte Dany, for så å forlate Kings Landing og Vesteråås for godt.


 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12634
21.05.19 12:46
titan_sable: Siden de hadde bestemt seg for at Bran skulle ende opp som konge så kunne de gjort mer med karakterutviklingen. TER fremstår jo mer som en creepy karakter med sosiale problemer enn en vis og god leder. Jeg ser osgå problemet de har hatt. Protestene ville nok vært (minst) like høye dersom det tidlig hadde vært "åpenbart" at Bran var den beste kandidaten til tronen. Så de burde kanskje gjort litt mer (men ikke for mye). Det er jo også lettere å kritisere dette enn å faktisk utføre det.

Det skinner jo ganske så klart gjennom at de var møkk lei av serien og ville avslutte ASAP. Tyrion slenger jo ut at Bran ble 3ER som om det er opplest og vedtatt at alle i rådet forstår hva faen det vil si. Enkelt og greit så ignorerer de alle de vesentlige spørsmålene, som tross alt er vanskelig å forklare, fordi det bare handler om å avslutte serien. 


Karakterutviklingen til Bran kunne jo vært naturlig ift det å være klok, et overordnet perspektiv uten å være så følelsesmessig involvert, at det handler mer om å gjøre noe bra. Isteden så har han jo mer eller mindre vært Richmond fra the IT crowd, bare i rullestol, før det så (for han) er den største selvfølgen at han skal bli Konge.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
21.05.19 12:49
Slikkepott: Men nå var jo din originale påstand at det er åpenbart at The Unsullied holdt Jon i fangeskap fordi de skulle bruke han for å unnslippe Kings Landing, men nå er det altså fordi de ville han skulle straffe han.
De kunne jo halshugget han rett etter han drepte Dany, for så å forlate Kings Landing og Vesteråås for godt.

Da Jon dreper Dany er Unsullied og Dothrakiene inne i The Red Keep, mens resten av hæren (som først og fremst består av Northsmen?) er utenfor The Red Keep/Kings Landing. 


Selvsagt er det en mulighet for at de bare kunne kappet hodet av Jon og latt som ingenting og prøvd å forlate KL, men det virker litt lite sannsynlig at ingen av de tusenvis av soldatene skulle fått med seg at de tok livet av Jon og løp. 


Så ja, de ønsket jo åpenbart å straffe han (det sa jo Grey Worm), men jeg antar at de også gjerne ønsket å overleve selv også og med tusenvis av Jon-soldater mellom The Red Keep og friheten er det vel ikke veldig unaturlig at han også er et forhandlingskort..?

Gloryglory20
Gloryglory20Innlegg: 1101
21.05.19 13:16

En ting som plager meg litt er hvordan vinteren plutselig forsvant. Vi så drogon dekket av snø før Jon skulle møte Daenerys, Kings landing dekket av snø. Når vi ser scenen i Dragons pit og når Stark. Arna ton farvell var det omtrent vår igjen. Denne vinteren var jo forutsett til å bli en av de lengste noen gang?

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12634
21.05.19 13:19
george_hincapie: Da Jon dreper Dany er Unsullied og Dothrakiene inne i The Red Keep, mens resten av hæren (som først og fremst består av Northsmen?) er utenfor The Red Keep/Kings Landing. 
Selvsagt er det en mulighet for at de bare kunne kappet hodet av Jon og latt som ingenting og prøvd å forlate KL, men det virker litt lite sannsynlig at ingen av de tusenvis av soldatene skulle fått med seg at de tok livet av Jon og løp. 
Så ja, de ønsket jo åpenbart å straffe han (det sa jo Grey Worm), men jeg antar at de også gjerne ønsket å overleve selv også og med tusenvis av Jon-soldater mellom The Red Keep og friheten er det vel ikke veldig unaturlig at han også er et forhandlingskort..?

GW hadde ikke problemer med å henrette soldater som hadde lagt ned våpnene, fordi han handlet i sinne, for ikke å snakke om at de har vært på kanten med hverandre tidligere, så jeg er definitivt ikke med på at han plutselig begynte å tenke strategisk så fort Jon henrettet Dany..Ref resten av hæren så er det vanskelig å si hvor mange det faktisk er, en vesentlig del må jo ha vært følget til Sansa og resten av rådet. GW fremstår jo ikke akkurat som nevneverdig strategisk i det rådet heller, når han er oppgitt og nærmest sukker at rådet må bestemme seg for en konge. 


 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg