Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12733
21.05.19 13:24
Slikkepott: GW hadde ikke problemer med å henrette soldater som hadde lagt ned våpnene, fordi han handlet i sinne

Han handlet vel på direkte ordre fra Danaerys, og ikke i sinne, da han henrettet Lannister-soldatene?

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5931
21.05.19 13:27
Gloryglory20: Vi så drogon dekket av snø før Jon skulle møte Daenerys, Kings landing dekket av snø.

Aske. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13019
21.05.19 13:36
george_hincapie: Han handlet vel på direkte ordre fra Danaerys, og ikke i sinne, da han henrettet Lannister-soldatene?

Ikke når de gikk til angrep mens Dany brente byen, forholdsvis åpenbart i hver eneste scene at det handlet om raseri.


 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12733
21.05.19 13:52
Slikkepott: Ikke når de gikk til angrep mens Dany brente byen, forholdsvis åpenbart i hver eneste scene at det handlet om raseri.

Ok, jeg tenkte på scenen i siste episode der Jon prøver å stoppe henrettelsene.


Ellers er jeg både litt enig og litt uenig i din oppfattning. Ja, jeg er enig i at mye handlet om raseri, men da han kastet spydet og angrep Lannister-soldatene som nettopp hadde kastet våpnene oppfattet jeg det først og fremst som at han fortsatte angrepet på byen/Lannister-soldatene på grunn av at Danaerys fortsatte angrepet. 


Altså, Dany/Drogon og Unsullied stoppet angrepet, Lannister-soldatene i gaten kastet sverdene og klokkene begynte å ringe fordi byen/soldatene overgav seg. Men da Danaerys fortsatte angrepet fortsatte også Unsullied angrepet. Sånn som det er filmet er det jo veldig tydelig at Danaerys går crazy først og at Grey Worm følger opp fortsettelsen av angrepet da han kaster spydet på den ubevænede Lannister-soldaten. 


Ja, han var nok drevet av raseri, men det at han fortsatte angrepet mens Dany brente byen bør først og fremst tilskrives at han fulgte sin dronning mener jeg.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18152
21.05.19 13:55
Slikkepott: Tyrion slenger jo ut at Bran ble 3ER som om det er opplest og vedtatt at alle i rådet forstår hva faen det vil si

Trenger jo ikke å forklare det når seerne knapt vet hva og/eller hvem 3ER er. 

jback
jbackInnlegg: 18263
21.05.19 14:39

Var planen til Bran å bli konge hele tiden? Han viste at Dany ville klikke osv?

Har ikke lest bøkene osv så jeg er litt blank på noen områder, men dersom han faktisk viste at dette ville skje er han vel ganske kynisk og ond?

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13019
21.05.19 14:42
LaGoeba: hva og/eller hvem 3ER er.

Altså hele problemet


 

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2934
21.05.19 14:57
LaGoeba: Skulle jeg skrevet ned alt jeg er misfornøyd med eller ikke ser logikken bak i denne sesongen, så tror jeg seriøst ikke at jeg hadde gjort noe annet.  Det hadde tatt alt for lang tid, rett og slett, så får ikke med meg alt i et innlegg.

... og nettopp derfor gidder ikke vi som faktisk ser logikken og forstår seriens poeng å skrive svar til alle sutrepunktene deres.

At ting får stå uimotsagt betyr ikke at det er rett – det betyr bare at ingen gidder å bruke krefter å overbevise noen som ikke vil bli overbevist.

(Innlegget ble redigert 21.05.19 15:00)

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2934
21.05.19 14:59
TomBrady_12: han anses som 100 % objektiv og ikke har noen egeninteresser.

Har sett noen spennende poenger på YouTube her. Hvis han virkelig ikke er Bran lengre, men heller TER som er en urgammel åndegreie à la Night King, relatert til Children of the Forest og lignende, og han faktisk har planlagt alt dette for å ende opp på tronen, som hersker over menneskeheten – hva mer har han planlagt? Hva er fremtiden? Dette kan bli dystert. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18152
21.05.19 15:04
Morten_1996: ... og nettopp derfor gidder ikke vi som faktisk ser logikken og forstår seriens poeng å skrive svar til alle sutrepunktene deres.

Så hva er logikken og poenget med sesongen? Episodene henger jo ikke sammen engang. 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 15:05)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18152
21.05.19 15:05
jback: Var planen til Bran å bli konge hele tiden? Han viste at Dany ville klikke osv? Har ikke lest bøkene osv så jeg er litt blank på noen områder, men dersom han faktisk viste at dette ville skje er han vel ganske kynisk og ond?

(Innlegget ble redigert 21.05.19 15:07)

fazz
fazzInnlegg: 26912
21.05.19 15:11
LaGoeba: Så hva er logikken og poenget med serien?

>>> Poenget med serien? Hva var poenget med Breaking Bad? Det er jo ikke ETT sluttpoeng. Det må i så fall være at demokrati er best, og at ingen burde bli herskere basert på arv alene.


Poenget til Theon er jo ett helt annet poeng enn f.eks Jon. 

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56162
21.05.19 15:13
LaGoeba: The Night King fikk det som han ville til slutt, allikevel?

Sånn bortsett fra at Bran ikke kan "warge" normale mennesker... kun de som har et "svakt sinn" ala Hodor.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18152
21.05.19 15:13
fazz: > Poenget med serien?

Skrev feil, endret til sesongen. Serien ser jeg jo poenget med, mens logikken og historiefortellingen rundt dette denne sesongen er helt ute. 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 15:14)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13878
21.05.19 15:17
Morten_1996: ... og nettopp derfor gidder ikke vi som faktisk ser logikken

Hahahahahaha

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47524
21.05.19 15:22
Morten_1996: ... og nettopp derfor gidder ikke vi som faktisk ser logikken og forstår seriens poeng å skrive svar til alle sutrepunktene deres.

Dette er bare piss. Selv skuespillerne var misfornøyde med hvordan denne sesongen ble. Som oftest er det jevnt mellom de som er fornøyde og misfornøyde, men det er et ekstremt flertall hos den misfornøyde siden. Skuespillere, fans, kjendiser, osv.

Hele sesongen var en jævla katastrofe. Stappet med logiske brister, elendig historiefortelling, neglesjering av karakterer og kutting av interessante scener.

fazz
fazzInnlegg: 26912
21.05.19 15:23
LaGoeba: Skrev feil, endret til sesongen. Serien ser jeg jo poenget med, mens logikken og historiefortellingen rundt dette denne sesongen er helt ute.

>>> Jeg er enig i at den siste sesongen var altfor kort, den burde minst ha vært 10 episoder for å kunne avslutte endel av historiene på bedre måte. Men alt i alt så syntes jeg ikke siste sesong var så aller verst i hvordan den ble avsluttet. Mitt største problem, dersom en ser bort ifra en del av de enkle løsningene/tabbene i strategien (angripe army of the dead, Rhaegal som blir skutt etc) var at hele historien med Night King ble avsluttet uten noe særlig forklaringer overhodet. Hva er alle de tegnene de etterlot seg, hvem er egentlig Night King og hvilken kobling har han med Bran?  


Jeg har vært Team Mad-Queen i flere sesonger allerede så avsluttingen overrasket meg ikke. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18152
21.05.19 15:34
fazz: var at hele historien med Night King ble avsluttet uten noe særlig forklaringer overhodet. Hva er alle de tegnene de etterlot seg, hvem er egentlig Night King og hvilken kobling har han med Bran?

Denne er jeg enig i, og det er kanskje det aller største problemet mitt med denne sesongen. Synes ikke episodene henger sammen, da forrige episode ikke har noen konsekvenser og åpne tråder blir aldri samlet og lukket. 

I tillegg føler at at episodene ikke har hatt en god nok sammenheng. Før klarte man å sjonglere flere karakter og historier spredt over hele Westeros, Essos, Dorne osv, men så fort alle ble samlet så klarte ikke episodene å bære historiene godt nok (spesielt denne sesongen). Overgangen fra scenen hvor Dany ble drept av Jon til neste er helt elendig løst. Det føles ut som to helt forskjellige episoder. 

Jeg har ikke noe problem med at hovedtrekkene i historien som har skjedd, men historiefortellingen har vært absolutt bunnivå. Skjønner lite av at folk kan forsvare det med at det fortsatt er ett godt nivå, men man har vel forskjellig type standard og forventninger. 

GoT har for meg gått til å være en topp 3 serie, til være en maks topp ti. Sesong 1-4 er fortsatt noe av det beste jeg noensinne har sett. Rystende å se "how the mighty have fallen".

(Innlegget ble redigert 21.05.19 15:34)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
21.05.19 15:34
Knaxern: Dette er bare piss. Selv skuespillerne var misfornøyde med hvordan denne sesongen ble. Som oftest er det jevnt mellom de som er fornøyde og misfornøyde, men det er et ekstremt flertall hos den misfornøyde siden. Skuespillere, fans, kjendiser, osv. Hele sesongen var en jævla katastrofe. Stappet med logiske brister, elendig historiefortelling, neglesjering av karakterer og kutting av interessante scener.

Det var dette som skuffet meg mest med sesongen. Den røde tråden igjennom hvordan serien skulle ende hadde jeg ikke noe særlig i mot, men selve historiefortellingen var fryktelig laber sesongen igjennom. Det var fryktelig mange logiske brister for å kunne skape scener med stor sjokkverdi. Det er ikke uvanlig i tv-serier eller filmer, men det passer seg dårlig i en serie som GoT hvor den indre logikken har vært solid til tross for at det er en fantasy-serie. De tidligere sesongene var veldig dyktige til å forklare hvorfor karakterene handlet som de gjorde, noe man fikk lite til ingenting av i denne sesongen.


Som du nevnte så var det flere scener som bare ikke var med som var av stor interesse for seerne. Disse ville forklart mye av hvorfor karakterene handlet som de gjorde, noe jeg syns de gjorde fryktelig dårlig denne sesongen. 


Avslutningsvis syns jeg mange av de "mindre" karakterenes avslutninger var skuffende. Spesielt Jaime og Sandor syns jeg burde hatt helt andre avslutninger, evt burde man få forklart bedre hvorfor de gjorde som de gjorde. Begge har nå hatt flere sesonger med redemption-arcs, mens dette blir kastet på dynga helt uten noen som helst forklaring. Hva var vitsen med Brienne-Jaime? Jeg ser rett og slett ikke verdien av å bygge opp det forholdet i 6 sesonger eller noe, hvis det skal avsluttes helt ut av det blå med en et-minutts samtale. 


På samme måte hadde Sandor en lang arc hvor det så ut som at han var forbi det å ta hevn på broren sin. Det var ikke dette som drev han mer. Hvis de absolutt ville ha Clegane-bowl hadde det vært bedre om Sandor kjempet for noe annet enn bare for å drepe broren sin. F.eks å redde Arya eller noe. Det ville gitt karakteren en langt mer verdig avslutning på en meget godt bygget opp redemption-arc. En annen løsning ville vært at det var noe som skjedde som ledet Sandor til å revertere (tror kanskje ikke dette er et ord) til hvem han var før, men nå bare skiftet han om på flekken uten noen som helst forklaring.

hfiego
hfiegoInnlegg: 4766
21.05.19 15:52
Pinkieez: Anbefaler alle å signere på denne.

Nei takk.

Er fornøyd med sesong 8

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2934
21.05.19 15:53
Machine_Head: Hahahahahaha

Du må bare hånle. At du ikke klarer å kose deg med en fantastisk serie er ditt problem, og utelukkende ditt.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
21.05.19 16:19
Morten_1996: At du ikke klarer å kose deg med en fantastisk serie er ditt problem, og utelukkende ditt.

Serien i sin helhet er fantastisk ja. Men denne sesongen har vært alt annet enn fantastisk. De tre siste episodene viser det. At R+L ikke fikk noen særlig betydning for slutten er bare teit.

Får ikke så lyst til å se hele serien på nytt nå pga denne sesongen. 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 16:20)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
21.05.19 16:22

Helt håpløst, og meningsløst, at Bran skal bli konge. Ikke gjort en dritt i 8 sesonger, og har tilsynelatende null å bidra med som leder av en nasjon. Det viser han jo med en gang der han lar ministrene sine ta seg av alt. Hva var poenget da? Nei, siste episoden skuffet stort.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16660
21.05.19 16:25
Pinkieez: At R+L ikke fikk noen særlig betydning for slutten er bare teit.

Mye sistsesongen kan kritiseres for. Men denne blir helt meningløs. Man kan ikke slakte en serie(eller serieavslutning) fordi man ikke fikk den avslutningen man ønsket. 

Jeg tror overordnet sett at plottet i sistesesong er slik GRRM ser for seg, men at historien har blitt for dårlig fortalt. Altså er det i tråd med GRRMs tanke at R+L ikke skulle avgjøre hvem som havnet på tronen. 

Det gir jo ingen mening at R+L skulle ha noen betydning når Dani uansett aldri ble dronning. Skulle man fulgt arverekken hadde vel Tyrion vært neste i køen? 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 16:26)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18152
21.05.19 16:32

Cersei var vel bare Queen regent og ikke en ordentlig dronning, sånn egentlig?


Joffrey og Tommen var jo Baretheon, og dermed burde det vel være Gendry som har claimen etter at Dany ga han navnet? 


Men ja, nå ble jo det kastet på sjøen ganske enkelt.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16660
21.05.19 16:33
LaGoeba: Cersei var vel bare Queen regent og ikke en ordentlig dronning, sånn egentlig?
Joffrey og Tommen var jo Baretheon, og dermed burde det vel være Gendry som har claimen etter at Dany ga han navnet? 
Men ja, nå ble jo det kastet på sjøen ganske enkelt.

Gendry var en bastard. Så det var ingen Baratheons igjen. Da var det enten Tyrion, eller så var det ingen arvtakere igjen. Noe som gjør det logisk å velge. 

Og det er helt legitimt an man går bort ifra arverekkefølgen og heller velger, serien sett under ett. At man forklarer det på 30 sekunder i finalen handler jo om dårlig historieformidling. Men finnes få veier som gjør det rimelig at R+L skulle hatt noen betydning når Dany aldri ble dronning. 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 16:35)

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12733
21.05.19 16:36
LaGoeba: Joffrey og Tommen var jo Baretheon, og dermed burde det vel være Gendry som har claimen etter at Dany ga han navnet?

Catch 22. 


Gendry kunne ikke blitt tronarving uten at Danaerys i makt av å være dronning kunne gitt han navnet og med Danaerys som dronning har ikke Baratheon noe claim.


Så Gendry har ikke claim uansett.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18152
21.05.19 16:39

Gendry var en bastard ja, akkurat som den første Lord Baratheon of Storm’s End. Gendry er også Lord Baratheon of Storm’s End, så hvorfor skal Tyrion ha en større rett på tronen enn Gendry?

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47524
21.05.19 16:39
Solvgutt1: Det gir jo ingen mening at R+L skulle ha noen betydning når Dani uansett aldri ble dronning.

Hvorfor trenger Jon at Dany skal bli dronning for at han skal bli konge. Robert sin krig var basert på en løgn, og den rettmessige kongen er sønnen til Raeghal.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg