Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5587
21.05.19 20:14
Sarella: Får klump i halsen når jeg leser alle disse navnene,

Må si det er fascinerende hvordan enkelte klarer å leve seg inn i en historie. Nesten litt misunnelig. 

Bare så det er sagt, skal lese de neste bøkene jeg og, når de kommer. Forhåpentligvis er de bedre enn de par siste så langt.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18173
21.05.19 20:42
daskedusken: Må si det er fascinerende hvordan enkelte klarer å leve seg inn i en historie.

Å forelske seg i Game of Thrones var ikke spesielt vanskelig, det er et univers som er så dypt og fascinerende.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13881
21.05.19 20:48
Morten_1996: Du må bare hånle. At du ikke klarer å kose deg med en fantastisk serie er ditt problem, og utelukkende ditt.

At du faktisk klarer å kalle denne sesongen for en del av en fantastisk serie synes jeg er sjokkerende. Eller, problemet er kanskje at du tillegger meg meninger og holdninger jeg ikke har, som at jeg liksom ikke synes Game of Thrones har vært fantastisk i lang tid. 


Jeg har vært en blodfan siden første episode jeg, og jublet, grått og blitt sjokkert om hverandre av den fantastiske historiefortellingen som snudde opp ned på konvensjonell dramaturgi og hvordan vi tenkte at karakterer kunne utvikle seg og noen ganger brått bli tatt livet av. 


Men det var tidligere da. Sesong 8 har vært ekstremt langt fra den serien som jeg ble så glad i, og det er et prinsipp for min del at jeg ikke skal sluke alt D&D har kastet vår vei kun "fordi det er den fantastiske serien Game of Thrones". 


Jeg reagerer som jeg gjør fordi jeg har vært så stor fan av denne serien tidligere, det som tidligere var en fantastisk serie. Vet ikke med deg, som tydeligvis ikke eier et snev av kritisk sans. Og nei, det er ikke bare mitt problem. Det finnes en hel HAUG av fans som synes denne sesongen (og avslutningen på serien) har vært helt ufattelig dårlig, og at det har vært over en million underskrifter på den nå velkjente underskriftskampanjen burde vel fortelle deg noe om hvor idiotisk den siste påstanden din er. 


Håper du koste deg med episoden igår, om du hadde lagt på latterspor på den scenen i The Small Council var det som tatt ut fra en scene fra The Big Bang Theory. Og det er faen ikke mye Game of Thrones for min del. 

nothingelse
nothingelseInnlegg: 1284
21.05.19 20:52
Framsynt: En avslutning fyllt av klisjeer.

Enig, elendig siste episode,  dette var banalt og langdrygt.

Men bra for de som ble så opprørt over at Jon ikke klappa ulven for to episoder siden .  Sic.

(Innlegget ble redigert 21.05.19 20:52)

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12737
21.05.19 21:20
Slikkepott: Uenig. Jeg mener at uttrykket til GW er ganske så tydelig, han venter på enhver unnskyldning til å angripe mens Jon ser mer nølende ut og håper de skal overgi seg. At GW angriper soldatene etter at de har overgitt seg handler nok mer om raseri enn at Dany fortsetter. 
Poenget her er jo uansett at folk leter etter noe som ikke er der. Det er ikke noe dypere mening bak det at The Unsullied har Jon som fange etter at han drepte Dany, det er vel nettopp derfor vi ikke ser noe som helst av reaksjonene i etterkant. Det er bare en kjapp transportetappe. Det samme med rådet hvor Bran blir valgt som konge. GW forhandler jo ikke om noe som helst, han bare sier at Jon må bli straffet for det han har gjort, og han aksepterer jo glatt at rådet skal velge ut en ny konge.

Fascinerende at vi er så uenige.


Først det med Grey Worm, mener du at et scenario der Danaerys fortsetter angrepet på KL mens GW og Unsullied bare står og ser på hadde vært realistisk? 


Så det med Jon. Jeg er enig i at det er mange hull i serien og at en del situasjoner mangler baktanke, men det betyr ikke at det ikke finnes baktanker i det hele tatt. Når Unsullieds har Jon som fange finnes det 3 muligheter for veien videre:
1 - De straffer han (henrettelse?) og de havner selv i problemer med Northsmennene som er utenfor The Red Keep = Veldig sinte Northsmen.
2 - De lar han gå fritt helt uten straff = Sinte Unsullieds
3 - De lar han gå mot at han får en straff som er cirka rettferdig  = kompromiss.


At det tredje skjer virker helt naturlig for meg og hvis du synes det er så forferdelig rart får vel det bare være sånn.


Og hvorfor skulle GW ikke akseptere glatt at rådet skal velge en ny konge? Det skjønner jeg ikke hvorfor du synes er rart, han har vel ingen interesse av det (utover at han sannsynligvis ikke hadde akseptert å slippe Jon dersom de valgte han som konge) ?


Kjappe transportetapper er heller ingenting nytt i denne serien med klipping hit og dit. De første sesongene fikk vi ikke se slag, vi har aldri sett noe særlig til reiser og masse viktige ting har skjedd "off-screen". 


Du kan gjerne si at jeg leter etter ting som ikke er der, så kan jeg si at du ikke klarer å se mer enn det som står skrevet med stor skrift på veggen foran deg. 

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1275
21.05.19 21:31

4 fantastiske sesonger, to ålreite og to forferdelige. Takk for alt GoT. Det var gøy, det var unikt, og dessverre en skuffelse til slutt.  

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18173
21.05.19 21:48
george_hincapie: Så det med Jon. Jeg er enig i at det er mange hull i serien og at en del situasjoner mangler baktanke, men det betyr ikke at det ikke finnes baktanker i det hele tatt. Når Unsullieds har Jon som fange finnes det 3 muligheter for veien videre:
1 - De straffer han (henrettelse?) og de havner selv i problemer med Northsmennene som er utenfor The Red Keep = Veldig sinte Northsmen.
2 - De lar han gå fritt helt uten straff = Sinte Unsullieds
3 - De lar han gå mot at han får en straff som er cirka rettferdig  = kompromiss

Synes kompromisset forsvinner helt i dårlig historiefortelling, fordi kompromisset har så sykt mange hull i seg. Som resten av historiefortellingen denne sesongen.  

Men hvordan visste Unsullied at Jon var den som drepte Dany? Eller at Dany ble drept i det hele tatt? Drogon fløy jo avgårde med liket.

Vet at Jon er en mann full av ære, integritet og rettferdighet, men hva skjedde egentlig etter at Drogon fløy fra Kings Landing? Jon gikk til Unsullieds og GW for å fortelle at han knivstakk Dany? 

Savner veldig en scene som kunne forklart dette også. 

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2934
21.05.19 21:55
Machine_Head: om du hadde lagt på latterspor på den scenen i The Small Council var det som tatt ut fra en scene fra The Big Bang Theory. Og det er faen ikke mye Game of Thrones for min del.

Det har de da gjort til alle tider.


Problemet er at nå henger folk seg opp i alt mulig rart. Nå skal alt klages og sutres på, selv ting som alltid har vært. Det er som en ekteskapelig krangel – med en gang noe er galt, så er plutselig alt galt, og all fornuft preller av.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18173
21.05.19 22:18
Morten_1996: Nå skal alt klages og sutres på, selv ting som alltid har vært.

Har du noen eksempler på dette..?

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1275
21.05.19 22:20
LaGoeba: Savner veldig en scene som kunne forklart dette også.

Dette - og mye annet - kunne selvsagt blitt forklart og utredet hvis man hadde hatt nok tid. Men når D&D vil presse inn tre store skurker inn i én amputert sesong fordi de heller vil leke med Star Wars blir det selvsagt ganske trangt.


De skal dog ha kred for det helt fantastiske bildet av Dany med Drogons vinger bak seg. Synd så mye nydelig visualitet ble kastet bort i ræv historiefortelling. Jeg har sympati for alle de flinke menneskene foran og bak kameraet som måtte slite med disse udugelige showrunnerne. 

glimtsupporteren
glimtsupporterenInnlegg: 3442
21.05.19 22:22
Morten_1996: Problemet er at nå henger folk seg opp i alt mulig rart.

Svært mange av spørsmålene som stilles, er selvsagt helt på sin plass, og kommer selvfølgelig som et resultat av det vi har blitt presentert – ikke slike konspirasjonsteorier om at "folk hater bare for å hate", selv om det definitivt er eksempler på det også.


Det sitcom-klippet du legger til er et helt elendig eksempel. En kan legge til/fjerne slikt fra enhver film/serie, og skape en helt annen stemning – visste du f.eks. at Friends egentlig er en psykologisk/skrekk-thriller

PeakOfEternaILight
PeakOfEternaILightInnlegg: 609
21.05.19 22:26
Sarella: Får klump i halsen når jeg leser alle disse navnene, pokker som jeg lengter etter bøkene. Det blir noe annet enn denne søpla disse to klovnene har servert oss på TV, og siste ep...herregud for noe reinspikka dritt...

Fytti helvete så lei jeg er av det evinnelige gnålet ditt og de helvetes punktumene dine som du slenger inn overalt.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2934
21.05.19 22:29
glimtsupporteren: En kan legge til/fjerne slikt fra enhver film/serie, og skape en helt annen stemning – visste du f.eks. at Friends egentlig er en psykologisk/skrekk-thriller?

... Det er jo hele poenget.


Forøvrig mener jeg ikke at ingen kritikk er legitim. Jeg er selv skuffet over de siste sesongene, og da særlig den siste. Men dette går jo over stokk og stein.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18173
21.05.19 22:29
Tempelhof: De skal dog ha kred for det helt fantastiske bildet av Dany med Drogons vinger bak seg. Synd så mye nydelig visualitet ble kastet bort i ræv historiefortelling. Jeg har sympati for alle de flinke menneskene foran og bak kameraet som måtte slite med disse udugelige showrunnerne.

Definitivt. Det er ikke skuespillerne, Miguel Sapochnik, David Nutter, Ramin eller de 1000vis av andre som har jobbet knallhardt for å få spilt inn sesongen som er problemet. De har gjort en kjempejobb. 

Det er heller ikke hvor man havner som er problemet, selv om det er mange som virker at det er det som klages over. 

Mad Queen var feks noe jeg regnet med skulle komme før sesongen, men måten det blir gjort på synes jeg verken er verdig for serien eller Dany som karakter. 

At Jon og Cersei plutselig blir karakterer med minimalt handlingsrom og scenetid, mikset med et snevert utvalg av replikker som blir gjentatt til det siste, er også en måte jeg har vært ekstremt lite fan av denne sesongen. 


Det er hele prosessen i historiefortellingen som er middelmådig til elendig, poenget med det som til slutt ble målet i historien forsvant i fortellingen, og jeg synes det er rart at man må gjenta det så mange ganger som det har blitt gjort så mange ganger i denne tråden.  

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16718
21.05.19 22:34
Pinkieez: Dette handler om måten D&D utfører det på, ikke om hva jeg ønsket. De har fokusert så mye på at Jon er en Targaryen i tidligere episoder denne sesongen, bare for å utelate det helt i den siste.  Det nytter ikke å forsvare D&D her. Den historiefortellingen de har levert denne sesongen er på bunn-nivå. De kunne i det minste inkludert en dialog hvor de kommer frem til en konklusjon angående Jon.

L+R var sentralt i å så splid mellom Dany og Jon og bygge mistillit til førstnevnte både blant husene(Stark) og rådgivere(Varys). Det var rollen det betydde. At det ikke hadde noen betydning for hvem som ble konge er helt logisk. For det ble jo Dany i realiteten aldri dronning og da var det heller ingen Tagaryen-arverekke. For det andre var det logisk nok at man gikk bort ifra arv, og over til valg.


Det er to hovedgrunnlag for kritikken mot siste sesong. Det er ene er folk som er misfornøyd med hvordan historien rundt det som skjer er bygd opp og forklart. Det andre er de som er misfornøyd med det som skjedde i det hele tatt. Førstnevnte er her 100% med på. Sistnevnte er smak og behag og det syns jeg ikke er legitimt grunnlag for kritikk.


Jeg har ingen problemer med å kjøpe noen av de store plottpunktene denne sesongen: At Arya drepte Night King, at Dany mistet den ene dragen, at Dany ble Mad Queen og ødela hele Kings Landing, at Dany ble drept at Jon, at man gikk over til valgt konge eller at 3 eyed raven ble konge. Alt dette syns jeg er helt rimelig med bakgrunn i hele serien. Eneste jeg har et problem med er at Cersei døde i et ras, men det er smak og behag.


Jeg tror hovedlinjene, og alle disse punktene, blir rimelig lik når GRRM skal avslutte bøkene.


Men måten disse historiene ble drevet var svakt. De gikk alt for fort, det var vendinger som ikke ble bygd opp i det hele tatt, men bare forklart i ti sekunders tale. Det er svakheten. De burde hatt ti episoder. Det største sviket var at de sa nei til tilbudet om 10 episoder. Man bommer når man tror dette handler om at D&D er dårlige historiefortellere. Det handler om at man ikke kan ta "The long night", Danys kamp om troen, Danys turn til Mad Queen, Jons "svik" og "Nye Westeroes" på seks episoder og få gode historier ut av det. De ga rett og slett seg selv en umulig oppgave når de bestemte seg for en så kort sesong. Forrige sesong burde også vart ti episoder og deler av denne sesongens historier burde startet da. Man burde begynt å bygge mistroen mot Dany, spliden mellom henne og Jon, Danys utvikling til Mad Queen allerede i slutten av forrige sesong. Ikke i stor grad, men subtilt.  Så burde man hatt ti episoder i år. Fire til kampen mot WW der to av dem utelukkende var "The long night" en "fillerepisode" der man bygget litt mer på bakgrunnen til avslutningen, fire der Dany forsøker å ta over Kings Landing, blir full Mad Queen og stabbes av Jon og en skikkelig sisteepisode uten så mange twists og action, men der man virkelig forteller hvordan ting avsluttes.


Det er kanskje teit å ikke ha noen twists eller action i siste episode av en serie, men jeg tror det hadde vært mer tilfredsstillende hvis de bare hadde brukt episoden på å runde skikkelig av.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 13436
21.05.19 22:42
LaGoeba: Synes kompromisset forsvinner helt i dårlig historiefortelling, fordi kompromisset har så sykt mange hull i seg. Som resten av historiefortellingen denne sesongen.   Men hvordan visste Unsullied at Jon var den som drepte Dany? Eller at Dany ble drept i det hele tatt? Drogon fløy jo avgårde med liket. Vet at Jon er en mann full av ære, integritet og rettferdighet, men hva skjedde egentlig etter at Drogon fløy fra Kings Landing? Jon gikk til Unsullieds og GW for å fortelle at han knivstakk Dany?

Var mange hull i den dårlige siste episoden.

Men av alle lite realistiske hendelser, så må jeg si hodekuttingen av Missandei fremstår som det mest tåpelige - og dråpen som fikk begeret til å flyte over. (slik historiefortellerne ønsket å forklare karakterdrapet.)
Jeg mener - om man har kniven på strupen i form av en kjempehær med trente soldater og en diger drage stående på utsiden som truer med å utslette hele byen - da kan man selvsagt avslå overgivelse slik de kunne valgt, men hva i all verden oppnår man med å kutte hodet av dragemorens beste og antagelige eneste venninne?

Man oppnår at den som får hodet kuttet av ber om at byen brennes ned. Det er ikke veldig lurt å gjøre det om man ønsker å overleve.

Alt handler om å forsvare karakterdrapet og den dølle avslutningen.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
21.05.19 23:10
Solvgutt1: At det ikke hadde noen betydning for hvem som ble konge er helt logisk.

Tja. D&D endte opp med å gjøre det motsatte av det vi forventet, så det er ikke logisk at Jon ikke skulle få noen som helst betydning. Det logiske hadde vært at Jon ble valgt som konge for å så gi tronen fra seg.

Hadde det vært noe bakgrunn og oppbygning for hvorfor det ikke skulle ha noe så si, så hadde det som skjedde vært helt i orden for meg.

Poenget her er at det var uventet at han ble sittende i et fangehull mens de andre velger ny konge - uten å forklare noe om hvorfor Jon ikke blir nevnt. 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 23:11)

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16718
21.05.19 23:12
Pinkieez: Tja. D&D endte opp med å gjøre det motsatte av det vi forventet, så det er ikke logisk at Jon ikke skulle få noen som helst betydning. Det logiske hadde vært at Jon ble valgt som konge for å så gi tronen fra seg.

Det hadde også vært en logisk avslutning, men det er ikke mindre logisk at det ikke ble sånn. Jeg syns ikke det var noe i oppbyggingen som gjorde at Jon måtte bli konge eller bli konge og si nei.

Jon ble sannsynligvis ikke nevnt fordi Unsullied, som fortsatt var den største hæren der, ville ha ham henrettet. Det alene er forklaring nok. Jeg syns det er spesielt merkelig å kritisere at Unsullied bare godtok at han ble bannlyst til The Wall og så samtidig mene at Jon burde blitt valgt til konge eller i det hele tatt foreslått.

(Innlegget ble redigert 21.05.19 23:13)

madi_balboa
madi_balboaInnlegg: 4644
21.05.19 23:19

Åssen går det med ho der deilige Linda!??

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
21.05.19 23:27
Solvgutt1: Jeg syns ikke det var noe i oppbyggingen som gjorde at Jon måtte bli konge eller bli konge og si nei.

Oppbygningen tydet iallfall på at R+L skulle ha mye å si helt til siste slutt. Jeg forventet ekstremt mye mer rundt dette.

Hvis meningen bak kun var å gjøre Dany sint så er det isåfall utført på en dårlig måte. 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 23:27)

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16718
21.05.19 23:30
Pinkieez: Oppbygningen tydet iallfall på at R+L skulle ha mye å si helt til siste slutt. Jeg forventet ekstremt mye mer rundt dette. Hvis meningen bak kun var å gjøre Dany sint så er det isåfall utført på en dårlig måte.

Oppbyggingen gikk jo utelukkende på konspirasjoner bak Danys rygg, og paranoiaen til Dany mot Jon. Og det var der det endte, at Dany følte at folket elsket Jon istedenfor henne og at hun derfor måtte styre med makt og frykt.

Grunnelementene er solide i mine øyne, men de bommer på detaljene. Hvem andre enn Dany selv og to stykker som først og fremst var skeptiske til Dany(hvorav den ene ble henrettet i episode 5) var det som brydde seg noe særlig om det?

(Innlegget ble redigert 21.05.19 23:31)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18173
21.05.19 23:34
Solvgutt1: Jon ble sannsynligvis ikke nevnt fordi Unsullied, som fortsatt var den største hæren der, ville ha ham henrettet. Det alene er forklaring nok. Jeg syns det er spesielt merkelig å kritisere at Unsullied bare godtok at han ble bannlyst til The Wall og så samtidig mene at Jon burde blitt valgt til konge eller i det hele tatt foreslått.

Hvordan fant egentlig Unsullied ut at Jon knivstakk Dany? Var det Jon som fortalte det selv? Er han virkelig så tynget av moralen sin? 

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16718
21.05.19 23:37
LaGoeba: Hvordan fant egentlig Unsullied ut at Jon knivstakk Dany? Var det Jon som fortalte det selv? Er han virkelig så tynget av moralen sin?

Alternativet var vel at Dany bare stakk av, og etterlot seg en blodpøl på bakken. De visste jo Jon var der alene med Dany, og fant han vel alene med en blodpøl på bakken, grinene og la to og to sammen.


Dette er slike ting jeg mener er urimelig kritikk. Skal man få absolutt alt inn med t-skje så er det umulig å fortelle en god historie. Det er ikke vanskelig å tenke seg selv hvordan de fant det ut.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10597
21.05.19 23:38
Framsynt: Alt handler om å forsvare karakterdrapet og den dølle avslutningen.

Det høres bare ut som du er bitter over Danys skjebne.


 


Det er morsomt å lese all kritikken her. Greit å kritisere, men da må man vite hva man snakker om i det minste. F.eks han ene som skrev tidligere her som var så sint over at Sam satt i rådet som en representant for House Tarly. Det stemmer ikke. Han går med maester klær og er da en Grand Maester utnevnt for å sitte i rådet. Maesters tjenestegjør for hele riket og representerer ikke sitt opprinnelige hus. Det vitner bare om mangel på kunnskap om verdenen med slik kritikk.


En annen her skrev noe om at det var så dumt at Bran ble konge siden han gikk ut av rommet da rådet skulle sette seg. Dette var så ille fordi det tolket han som at Bran ikke ville være en ordentlig konge, men bare en maktesløs marionett av noe slag. Igjen kritikk basert på mangel på kunnskap. Det er helt vanlig at "the small council" rådfører seg med hverandre uten kongen tilstede. Det er de som styrer med de dagligdagse avgjørelsene. Han tar de store avgjørelsene og bestemmer om han skal gjøre det de kommer frem til nye lover.

Dani_e
Dani_eInnlegg: 7309
21.05.19 23:44
Solvgutt1: Dette er slike ting jeg mener er urimelig kritikk. Skal man få absolutt alt inn med t-skje så er det umulig å fortelle en god historie. Det er ikke vanskelig å tenke seg selv hvordan de fant det ut.

Jeg er helt enig.


Sett flere slik type kritikk. Blant annet: "Hvordan ble Sam plutselig Grand Maester?" Neeeei, han avslutta vel utdanninga da... What else? 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42006
21.05.19 23:48
sankaa: Da var det over. Herregud så mange timer jeg har brukt på dette universet de siste ti årene. Heldigvis kommer det to bøker til, hvis tregen klarer å skrive ferdig da.

Det får vi se om det blir. Fyren er snart 71 og nærmest sykelig overviktig. Det har tatt hhv 5 og 6 år mellom de to siste bøkene, og er nå 8 år siden bok 5. Tipper at han dævver før han blir ferdig med dette.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18173
21.05.19 23:58
Solvgutt1: Dette er slike ting jeg mener er urimelig kritikk. Skal man få absolutt alt inn med t-skje så er det umulig å fortelle en god historie. Det er ikke vanskelig å tenke seg selv hvordan de fant det ut.

Det er jo ikke det at man må ha det inn med t-skje, men at man blir nok en gang snytt for en scene denne sesongen som kunne vært med på å forsterke hendelsene som skjedde denne sesongen. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10597
22.05.19 00:36
LaGoeba: men at man blir nok en gang snytt for en scene denne sesongen som kunne vært med på å forsterke hendelsene som skjedde denne sesongen.

Serien skylder deg ikke noe som helst. At du ikke får en scene som du skulle likt å sett betyr ikke at det er feil av dem utelate den. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18173
22.05.19 00:49
Makatelli: Serien skylder deg ikke noe som helst.

Hvor i alle dager skriver jeg at de gjør det?

Poenget mitt er at hver gang man har hatt en mulighet til å få litt dybde denne sesongen, så har man valgt å kutte det ut. Jeg skriver ikke at de skylder meg dybde, men effekten til serien mister mye når de gjør det gjennomgående gjennom hele sesongen. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10597
22.05.19 01:31

Når du skriver at du føler deg snytt da er det implisitt at du ble fratatt noe du mener du har rett på. Så jeg baserer det bare på hva du skrev.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg