Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Kælighet
KælighetInnlegg: 11678
22.05.19 01:39
Makatelli: Når du skriver at du føler deg snytt da er det implisitt at du ble fratatt noe du mener du har rett på. Så jeg baserer det bare på hva du skrev.

Jeg leser ingen steder at han skriver at han har rett på den scenen. Jeg forstår heller ikke hvordan du kan tolke det slik all den tid LaGoeba vil frem til at seerne ble snytt for den scenen. Noe han har full rett til å mene i et diskusjonsforum.


Synes ikke du skal gjøre deg selv så vanskelig her. Jeg har ikke rett til at du skal svare meg høflig tilbake, men jeg får lov til forvente det vel? Skjønner du tegningen?

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10357
22.05.19 01:46
Kælighet: Jeg forstår heller ikke hvordan du kan tolke det slik all den tid LaGoeba vil frem til at seerne ble snytt for den scenen.

Er han talsmann for alle seere? Han snakker om seg selv, fordi han har ikke noe grunnlag til å snakke for noen andre seere.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11678
22.05.19 01:56
Makatelli: Er han talsmann for alle seere? Han snakker om seg selv, fordi han har ikke noe grunnlag til å snakke for noen andre seere.

Er du talsmannen til Petr Cech siden du skriver i Arsenal-tråden at han ønsker å vinne et trofé? Hvilket grunnlag har du til å snakke for han? Du ser hvor resonneringene dine leder hen?

 

Jeezez.

(Innlegget ble redigert 22.05.19 01:56)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10357
22.05.19 02:27

Jeg skrev at jeg tror Cech vil vinne trofeet siden det er hans siste kamp. Jeg antar det basert på hva man kan forvente er motivasjonen til en profesjonell fotballspiller. La Goeba skriver


"man blir nok en gang snytt for en scene denne sesongen som kunne vært med på å forsterke hendelsene som skjedde denne sesongen. "


Det viktige ordet her er "man blir" det har du tolket som om han snakker på vegne av alle seere (noe han ikke har noe grunnlag for). Det logiske her er selvfølgelig at han snakker om seg selv for det gir ikke mening at han skal snakke på vegne av andre når det gjelder et subjektiv syn på en tv-serie. Det er ikke det samme som å tolke motivasjonen til en profesjonell fotballspiller før hans siste kamp. Motivasjonen har han i tillegg gitt uttrykk for flere ganger på sosiale medier så jeg tar det ikke ut av tynne luften. Det er basert på ting han har postet og ren logikk. Det er ikke det samme som å snakke på vegne av millioner av tv-seere slik du tror La Goeba gjorde. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
22.05.19 09:24
LaGoeba: Det er jo ikke det at man må ha det inn med t-skje, men at man blir nok en gang snytt for en scene denne sesongen som kunne vært med på å forsterke hendelsene som skjedde denne sesongen.

Jeg ser for meg at han bare overga seg uten noen dramatikk. Med tanke på at Jon har satt moralen over alt til enhver tid, så virker dette hetl naturlig. Jeg er litt usikker på hvilken effekt en scene hvor han sier "I surrender" og blir satt i et fangehull egentlig har?

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
22.05.19 11:30
Makatelli: Serien skylder deg ikke noe som helst. At du ikke får en scene som du skulle likt å sett betyr ikke at det er feil av dem utelate den.

Nå er dette snakk om scener som hadde vært utrolig viktig for hendelsesforløpet. Det er ikke snakk om unødvendige "filler-scener" men viktige scener som hadde gitt en bedre forståelse om hva som skjer. 


Dette er scener som er naturlig å inkludere - det er ingen tilfeldighet at store deler av fanbasen føler seg snytt for disse scenene. 

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
22.05.19 11:42
TomBrady_12: Jeg er litt usikker på hvilken effekt en scene hvor han sier "I surrender" og blir satt i et fangehull egentlig har?

En scene som det der hadde selvfølgelig ikke hatt noen effekt.

Jeg ser for meg at Jon hadde lagt gråtende ved blodpølen og hatt blikket sitt rettet mot retningen Drogon fløy i. Deretter hadde nok Grey Worm og noen unsullied komt løpende inn etter å ha hørt Drogon og konfrontert Jon. Her kunne de også addressert hvorfor Grey Worm ikke henrettet Jon der og da - og fått frem at Kings Landing snart ville bli omringet av soldater fra hele Westeros. 

Dessuten hadde Dany sin død blitt mer emosjonell om vi hadde sett en gråtende og angrende Jon bli fanget av unsullied. Det vi endte opp med var utrolig lite emosjonelt. 

(Innlegget ble redigert 22.05.19 11:43)

mcdermott
mcdermottInnlegg: 66008
22.05.19 11:46

--- Det er bare å håpe på en Director's Cut av sesongen til DVD-utgaven. De bør jo ha endel klippede scener å ta av.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62105
22.05.19 11:59
mcdermott: Det er bare å håpe på en Director's Cut av sesongen til DVD-utgaven.

Episoden til D&D risikerer vel isåfall å bli kortere siden de åpenbart liker å klippe.

FinnHenning
FinnHenningInnlegg: 1468
22.05.19 12:27

Noen som husker scenen der Beric sier hvis du dreper NK så dør alle osv. Og Jon sier "You dont understand "


Trodde dette hadde en betydning og at vi skulle få svar på dette i s8.  Vi gjorde vel ikke det?

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40632
22.05.19 12:31

Lurer på hvilken slutt som ville gitt minst kontroverser i ettertid?

- Cersei lurer alle, dreper både Dany og Jon og forblir dronning
- Dany blir ikke gal, og fullfører storyen som befrier av de undertrykte.
- Dany ofrer seg og Drogon for å redde Jon og de andre fra NK. Jon blir konge.
- Sansa blir dronning på en eller annen måte.
- Annet?

Egentlig burde jo en god del vært gjort annerledes helt fra ses 5 og utover, men det er jo spesielt ses 8 som har skapt de store kontroversene så lurer litt på hva som ville vært minst kontrovseriselt.

(Innlegget ble redigert 22.05.19 12:31)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13838
22.05.19 12:52

Igjen, det er ikke hva som har skjedd som er problemet, men hvordan det har skjedd. Mad Queen Daenerys feks hadde jo vært en potensielt vanvittig god storyline om de bare hadde lagt litt innsats i den. Istedetfor ble det half assed og emosjonelt tomt siden det skjedde på aaaltfor smalt grunnlag. 


Det øverste poenget er med unntak av spesielt hvordan de avsluttet historien med White Walkers og Night King, som jeg synes var en helt forferdelig avgjørelse. Ingen ordentlig viktige karakterer ble drept, Dohtrakiene og Unsullied var plutselig i godt behold i neste episode, og vi fikk INGEN forklaring på hvordan Arya klarte å one-shotte Night King. Noen likte at det kom ut av ingenting (YAAAS ARYA KWEEEN), jeg synes det var en sjokkerende lat løsning som er et godt eksempel på hva som er galt med sesong 8. 


 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40632
22.05.19 12:55
Machine_Head: Igjen, det er ikke hva som har skjedd som er problemet, men hvordan det har skjedd. Mad Queen Daenerys feks hadde jo vært en potensielt vanvittig god storyline om de bare hadde lagt litt innsats i den. Istedetfor ble det half assed og emosjonelt tomt siden det skjedde på aaaltfor smalt grunnlag. Det øverste poenget er med unntak av spesielt hvordan de avsluttet historien med White Walkers og Night King, som jeg synes var en helt forferdelig avgjørelse. Ingen ordentlig viktige karakterer ble drept, Dohtrakiene og Unsullied var plutselig i godt behold i neste episode, og vi fikk INGEN forklaring på hvordan Arya klarte å one-shotte Night King. Noen likte at det kom ut av ingenting (YAAAS ARYA KWEEEN), jeg synes det var en sjokkerende lat løsning som er et godt eksempel på hva som er galt med sesong 8.

Nja, for endel er det definitivt også hva som er skjedd mtp den ekstremt lave scoren til de siste par episodene. Synes avslutningen var helt ok etter at det sporet helt av tidligere i sesong 8. Ikke noen stor avslutning, men midt på treet. Likevel er mange tydeligvis ekstremt misfornøyde.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37092
22.05.19 13:00

Avslutningen var ikke elendig, men den var tam og strømlinjeformet. GOT har jo vært alt annet enn dette tidligere. Og det tror jeg er grunnen til at folk er skuffa. Dette er en serie som bryter med normene og som overrasker. Siste episode bryter totalt med dette. 

Man hadde håpa på en slutt man ikke hadde sett maken til før, så ble det bare en kopi av LOTR

(Innlegget ble redigert 22.05.19 13:01)

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62105
22.05.19 13:03
KongOlav2: Nja, for endel er det definitivt også hva som er skjedd mtp den ekstremt lave scoren til de siste par episodene. Synes avslutningen var helt ok etter at det sporet helt av tidligere i sesong 8. Ikke noen stor avslutning, men midt på treet. Likevel er mange tydeligvis ekstremt misfornøyde.

Jeg kan kun svare for meg selv (som alle andre), men dersom jeg lister opp 10-20 av hovedpunktene som har skjedd denne sesongen så er jeg helt fornøyd med disse. Der er historiene som kobler disse punktene jeg ikke er helt fornøyd med (i hvertfall ikke alle av disse).

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40632
22.05.19 13:03
PapaSmurf: Avslutningen var ikke elendig, men den var tam og strømlinjeformet. GOT har jo vært alt annet enn dette tidligere. Og det tror jeg er grunne til at folk er skuffa. Dette er en serie som bryter med normene og som overrasker. Siste episode bryter totalt med dette.

Delvis enig, men slik som episode 5 var, så synes jeg det var en grei avslutning. Man kunne godt funnet på noe annet, men da måtte historien dreid i en annen retning fra et tidligere tidspunkt. Hva kunne den alternative avslutningen vært etter episode 5? At Dany ble Mad Queen og Jon fulgte henne? Eller at Jon ble konge i stedet? Ikke så enkelt å komme på mange alternativ vrier når så få karakterer var igjen.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16401
22.05.19 13:05

Mange av de som klager over hva som har skjedd er jo pga en manglende historie tidligere i sesongen som bygger opp handlingen. Dybden i universet forsvant helt, og man hoppet fra a til å.


Så har man de som drar kritikken for langt, altså de som klikker i vinkel for at Dany blir Mad Queen fordi hun skulle være symbolet på female power osv.


Jeg personlig liker målet med Mad Queen feks, jeg synes bare prosessen med å få hun dit ble litt for rushet på slutten. Samme med Bran som konge. Det er en avslutning som hadde vært kul hvis det ble bygd opp skikkelig, nå ser det bare helt noldus ut.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14279
22.05.19 13:06
FinnHenning: Og Jon sier "You dont understand "

Han mente nok bare igrunn "You dont understand, thats fucking difficult man" 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40632
22.05.19 13:06
titan_sable: Jeg kan kun svare for meg selv (som alle andre), men dersom jeg lister opp 10-20 av hovedpunktene som har skjedd denne sesongen så er jeg helt fornøyd med disse. Der er historiene som kobler disse punktene jeg ikke er helt fornøyd med (i hvertfall ikke alle av disse).

Synes man kunne gjort en god del annerledes på et tidligere tidspunkt for å få til en bedre avrunding og avslutning. Litt raskere handling i sesong 5 og 6 for å få en bedre avslutning i sesong 7 som burde vært den siste (dog med mer enn 7 episoder).

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14279
22.05.19 13:14

Har som nevnt før her inne ikke lest bøkene enda, men tenkte jeg skulle kose meg med de nå gjennom sommeren, og frem til spin-offen og neste bok. Men har hørt et par av bøkene er meget likt et par av sesongene, så er det noen av de jeg kanskje burde spart meg for og som uansett blir forklart bra i serien? Tenkte igrunn å få med meg alle uansett, men greit å vite regardless

Har også hørt det er noe "side" bøker som er verdt å få med? En jeg ikke husker navnet på men som kom for ikke veldig lenge siden ser jeg mange anbefaler, og er en recap typ av bøkene, med litt andre bonus historier

(Innlegget ble redigert 22.05.19 13:18)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
22.05.19 13:15
Framsynt: Ikke hadde den merkelige Bran gjort noe for å "delta i spillet" eller gjøre seg fortjent til å være hersker i Westeros på noen måte. Det var bare en liten tale til Tyrion uten manus som skulle til.

Nei, selvsagt.


Fordi det at han kunne se inn i fremtiden og dermed godkjenne planen for å knerte NK, med å bruke hanself som agn, var heeeeeelt ubetydelig for end game.


Det er ikke nødvendigivs sånn i politikk at den som gjør flest råe moves er den beste spilleren. I så fall burde vel Littlefinger blitt konge eller Cercei blitt dronning tilslutt.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62105
22.05.19 13:15
KongOlav2: Synes man kunne gjort en god del annerledes på et tidligere tidspunkt for å få til en bedre avrunding og avslutning. Litt raskere handling i sesong 5 og 6 for å få en bedre avslutning i sesong 7 som burde vært den siste (dog med mer enn 7 episoder).

På et eller annet tidspunkt så måtte de uansett snevre inn et relativt kompleks univers som har mange roller og lokasjoner. På TV så tror jeg det uansett vil være en smertefull prosess for en del seere. 

Men dette er jo ikke en fiasko selv om mange er misfornøyde. Det eneste som teller på TV er seertall og alle sesonger, inkludert den siste, har hatt gode seertall. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40632
22.05.19 13:30
titan_sable: På et eller annet tidspunkt så måtte de uansett snevre inn et relativt kompleks univers som har mange roller og lokasjoner. På TV så tror jeg det uansett vil være en smertefull prosess for en del seere. Men dette er jo ikke en fiasko selv om mange er misfornøyde. Det eneste som teller på TV er seertall og alle sesonger, inkludert den siste, har hatt gode seertall.

Var jo en kombo av denne kompleksiteten med spillet om makten og de sjokkerende plot-twistene som gjorde serien så stor på sitt beste. I sesong 1-4 er det vel universell enighet om at dette fungerte bra.

Det var i ses 5 og 6 det sporet av. Da hadde man tatt livet av mange sentrale karakterer allerede og kunne ikke fortsette i samme tempoet om man skulle ha med et visst antall inntil slutten. Og handlingene med Dany i Essos, Highsparrow i Kings Landing, Bran nord for muren og Arya i Braavos ble nokså langtekkelig.

Da det endelig ble litt fremgang igjen mot slutten av sesong 6 synes jeg det ble for enkelt mot slutten. Mye handlet om NK og Dany og dragene. Egentlig så var serien best så lenge magielementet var lite fremtrendende og maktspillet og kompleksiteten dominerte. Mot slutten ble det mye drager og magi og man klarte ikke å avslutte på en god måte.

(Innlegget ble redigert 22.05.19 13:30)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12104
22.05.19 13:49
george_hincapie: Først det med Grey Worm, mener du at et scenario der Danaerys fortsetter angrepet på KL mens GW og Unsullied bare står og ser på hadde vært realistisk? 
Så det med Jon. Jeg er enig i at det er mange hull i serien og at en del situasjoner mangler baktanke, men det betyr ikke at det ikke finnes baktanker i det hele tatt. Når Unsullieds har Jon som fange finnes det 3 muligheter for veien videre:
1 - De straffer han (henrettelse?) og de havner selv i problemer med Northsmennene som er utenfor The Red Keep = Veldig sinte Northsmen.
2 - De lar han gå fritt helt uten straff = Sinte Unsullieds
3 - De lar han gå mot at han får en straff som er cirka rettferdig  = kompromiss.
At det tredje skjer virker helt naturlig for meg og hvis du synes det er så forferdelig rart får vel det bare være sånn.
Og hvorfor skulle GW ikke akseptere glatt at rådet skal velge en ny konge? Det skjønner jeg ikke hvorfor du synes er rart, han har vel ingen interesse av det (utover at han sannsynligvis ikke hadde akseptert å slippe Jon dersom de valgte han som konge) ?
Kjappe transportetapper er heller ingenting nytt i denne serien med klipping hit og dit. De første sesongene fikk vi ikke se slag, vi har aldri sett noe særlig til reiser og masse viktige ting har skjedd "off-screen". 
Du kan gjerne si at jeg leter etter ting som ikke er der, så kan jeg si at du ikke klarer å se mer enn det som står skrevet med stor skrift på veggen foran deg.

Hvorfor skulle det ikke vært realistisk ? 


Jeg synes det er snodig at man ikke registrerer hva det fokuseres på, ansiktsuttrykket til Dany, ansiktsuttrykket til GW kontra Jon når de innser at Dany fortsetter å angripe. I GW er det ingen overraskelse, det er en mann som bare venter på muligheten til å gå til angrep, mens Jon blir overrasket. Dette tegner jo et ganske klart bilde av at også GW agerer utifra sinne.


Baktankene er det jo seerne som står for, serien presenterer i dette tilfellet ingen baktanke. Vi blir aldri vist "arrestasjonen" av Jon, bare Tyrion (og han skulle jo strengt tatt henrettes). Jeg antar vel at behovet ditt for å skape en baktanke ved det, er for å fremstille scenene på en bedre måte. I all den tid sesong 8 var et hastverk for å bli ferdig med serien, så opplever jeg det som unaturlig at det skal være så mye baktanke. På samme måte som at vi aldri fikk se reaksjonene til Arya og Sansa når de ble fortalt hvem Jon egentlig er. Vi blir enkelt og greit ikke vist, eller fortalt noe av det, fordi det er ubetydelig for den videre historien, samme med at Tyrion bare slår fast at Bran er 3ER. 


Hvorfor akseptere utnevnelsen av en vilkårlig konge, for så uten vesentlige problemer akseptere at Tyrion benådes, men ikke akseptere at Jon benådes, som jo fort kunne blitt et aktuelt utfall. GW presenterer jo ingen krav, og det er jo omtrent null diskusjon om noe som helst, rett og slett fordi det er ubetydelig for historien, det vesentlige er å avslutte. Velge konge, akseptere utfallet, vise den videre skjebnen til heltene våre. Derfor har ikke Yara omtrent en eneste innsigelse mot noe av det som skjer, krav om noe som helst, fordi det er av null interesse for seerne.


Ikke ta "transportetappe" så bokstavelig, det handler jo om hva scenene er. Rådet er en transportetappe som skal ta seerne med til det eneste som betyr noe, konklusjonen. Rådet i seg selv kunne jo vært en egen episode. 


 


Jeg har full forståelse for at du ønsker at det skal være noe mer, men dette er jo ene og alene et hastverk som ikke er gjennomtenkt. 

storpeder
storpederInnlegg: 5460
22.05.19 13:49
Crabsen: Har som nevnt før her inne ikke lest bøkene enda, men tenkte jeg skulle kose meg med de nå gjennom sommeren, og frem til spin-offen og neste bok. Men har hørt et par av bøkene er meget likt et par av sesongene, så er det noen av de jeg kanskje burde spart meg for og som uansett blir forklart bra i serien? Tenkte igrunn å få med meg alle uansett, men greit å vite regardless

Serien er lojal til de tre første bøkene, gjennom de fire første sesongene. Men det er de tre første bøkene som er de desiderte beste. De to siste bøkene er ikke fullt så bra, men inneholder også en god del som ikke er med (eller fortalt på samme måte) i TV-serien. 


Om noe anbefaler jeg å gjøre det motsatte av det du foreslår selv, dvs. lese de tre første og la være å lese de to neste, men å kun lese bok fire og fem vil jeg i hvert fall ikke anbefale.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12665
22.05.19 13:59
Slikkepott: Jeg har full forståelse for at du ønsker at det skal være noe mer, men dette er jo ene og alene et hastverk som ikke er gjennomtenkt.

JEG føler det sånn, da ER det sånn. Alt var ræva.


Ok, jeg takker for meg.

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10086
22.05.19 14:21

Fint at det ikke er noe tvil om at Breaking Bad ender opp på tronen. Se på ratingen på de siste episodene på de to seriene, er helt utrolig. Der den ene snitter nesten på 9,9 og den andre rundt 5? 


 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
22.05.19 14:39
Slikkepott: Jeg synes det er snodig at man ikke registrerer hva det fokuseres på, ansiktsuttrykket til Dany, ansiktsuttrykket til GW kontra Jon når de innser at Dany fortsetter å angripe. I GW er det ingen overraskelse, det er en mann som bare venter på muligheten til å gå til angrep, mens Jon blir overrasket. Dette tegner jo et ganske klart bilde av at også GW agerer utifra sinne.

Tja. Jon og GW har en veldig forskjellig bakgrunn. Unsullied er soldater som gjør det de blir befalt. GW har aldri stilt spørsmål ved noe Dany har gjort, han følger ukritisk. Samtidig kan det også sinne spille inn litt da Melissandre var den ene tingen som holdt på å få han mer menneskelig.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14719
22.05.19 14:53
storpeder: Serien er lojal til de tre første bøkene, gjennom de fire første sesongene. Men det er de tre første bøkene som er de desiderte beste. De to siste bøkene er ikke fullt så bra, men inneholder også en god del som ikke er med (eller fortalt på samme måte) i TV-serien.

Enig her. Den siste boken syns jeg til tider var direkte kjedelig, spesielt kapitlene om Dany skummet jeg igjennom. Mye av svakheten ved hennes storyline i serien i disse sesongene er også i bøkene. Det er mer detaljer, og det skjer noen kule ting som man ikke får se i serien, som en scene mellom Selmy og en pitfighter som jobber for han fyren som var leder for Harpyene. Men totalt sett så er disse kapitlene ganske seige. Jeg syns også kapitlene til Cersei når hun kjemper om makten mot disse religiøse gærningene blir litt langdryg til tider. Det her var faktisk bedre løst i serien etter min mening. 

 

Kapitlene om Jon, Jaime og sikkert noen flere var klart bedre riktignok. Merker det er lenge siden jeg leste boken, og den var faktisk ganske forglemmelig sammenlignet med de andre bøkene. Det eneste som var sinnsykt mye bedre var storyen rundt Iron Islands. Det var så vanvittig mye bedre løst i bøkene enn i serien.

(Innlegget ble redigert 22.05.19 14:54)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40632
22.05.19 14:56
Wellewinhio: Enig her. Den siste boken syns jeg til tider var direkte kjedelig, spesielt kapitlene om Dany skummet jeg igjennom. Mye av svakheten ved hennes storyline i serien i disse sesongene er også i bøkene. Det er mer detaljer, og det skjer noen kule ting som man ikke får se i serien, som en scene mellom Selmy og en pitfighter som jobber for han fyren som var leder for Harpyene. Men totalt sett så er disse kapitlene ganske seige. Jeg syns også kapitlene til Cersei når hun kjemper om makten mot disse religiøse gærningene blir litt langdryg til tider. Det her var faktisk bedre løst i serien etter min mening.

Er vel ikke uvanlig at disse fantasyforfatterne sporer av når de kommer litt uti en bokserie. Robert Jordan gjorde jo også det til de grader. Jeg har ikke lest bøkene, men ser at de este ut i størrelse etterhvert, og at GRRM har sagt at de to siste ville bli rundt 1500s hver.

Klikk for å gå tilbake til toppen