Arrangeres på Fornebu i H3 Arena fra lørdag 16.januar til lørdag 20.februar (finalen).
Sendingene (fra 19.50) går uten publikum pga koronapandemien.
Bidrag: 26 (fra 800+ innsendte)
Finalen: 12 - 6 forhåndskvalifiserte, 5 duell-vinnere + 1 duell-taper (fra totalt 15)
Flest bidrag gjennom tidene etter fjorårets topp-notering på 25. Finalen har tidligere inneholdt like mange i 1971, 2001 og 2003.
Programledere: Kåre Magnus Bergh (42), Ingrid Gjessing Linhave (43) og Ronny Brede Aase (34).
Bergh leder (dessverre) konkurransen for 7.gang, og tar dermed rekorden fra Odd Grythe (som ledet de seks første finalene).
I fjor ble det klart at Adresse-programleder Marte Stokstad (42) skal kommentere de internasjonale sendingene.
Konkurransen følger samme opplegg som i 2020 (inklusive stemmeløsning). 4 duell-bidrag i hver sending + presentasjon av et finaleklart bidrag. Sendingene blir imidlertid ikke landsdel-basert. Det andre som er endret er antall forhåndskvalifiserte, og at det blir valgt ut (på radio) et Wild-Card blant taperne (14.februar). Finalen blir da bestående av to flere enn i fjor.
Alle forhåndskvalifiserte, og de fire første duellantene, offentliggjøres mandag 11.januar i en egen sending på NRK (12.30).
De resterende 16 offentliggjøres på de neste fire mandagene kl.08.
Hvordan de kan se bort fra å kunne stemme via SMS etter fjorårets MGP-skandale er uforståelig, men ikke overraskende etter uttalelsene fra NRK i etterkant. Når man viser slik inkompetanse, er det naturlig at man lar andre slippe til. Stig Karlsen er likevel fortsatt ansvarlig for konkurransen. Backup-juryen består imidlertid i år av 1000 personer (SMS er i tillegg et backup-alternativ).
Det blir altså (igjen) 80 minutter med kun 15 minutter ny musikk i disse duell-sendingene. Her kan man altså (nok en gang) se frem til masse fjas fra programledere som er høye på seg selv.
Slik blir Melodi Grand Prix 2021