Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Eurovision Song Contest 2021

NYTT TEMA
seriemester2013

Innlegg: 11009
seriemester2013
18.05.21 23:59

Joddem: her er vi ikke på samme planet, men helt greit det:

#Ellers ble det en medioker kveld da mine 2 store favoritter for kvelden: Nord-Makedonia og et Slovenia som virkelig har vokst på meg siste dagene røk ut- rett nok ikke overraskende med dog.#

JODDEMM

Innlegg: 12264
JODDEMM
18.05.21 23:59

GoingKronos: Greit at Russland og Ukraina driver med musikalsk terrorkrig mot hverandre, men at de involverer oss uskyldige er vanskelig å akseptere. To virkelig jævlige bidrag.

** Ha ha- velfortjent tommel :-D

Da Russlands Silya Nymoen entret scenen med denne "lavvo-kjolen" kom jeg til å tenke på at der deles ut en pris til den verst kledde ESC-deltageren også :-)

 

Edit: Vahlley: nei jeg kan ikke huske at Norge har blitt ropt opp først tidligere- og kvelden i kveld var angivelig tilfeldig rekkefølge- så sånn er nok det. Men føler at Norge veldig ofte ble ropt opp mot slutten i de årene Jon Ola Sand satt som supervisor- så mulig han terget oss litt? :-)

(Innlegget ble redigert 19.05.21 00:08)

Vahlley

Innlegg: 68393
Vahlley
18.05.21 23:59
JODDEMM: Edit: Norge videre allerede som første land ut: hyggelig gjort av svensken å legge oss øverst i bunka ;-)

At Norge blir ropt opp som finalist nr. 1, har vel ikke skjedd før, tror jeg.

Men jeg tror faktisk rekkefølgen var helt tilfeldig. Hadde den vært regissert, hadde neppe Ukraina blitt plassert til slutt. Det var jo nokså åpenbart at den skulle videre.

SalSomer

Innlegg: 8961
SalSomer
19.05.21 08:02

Det er visst en mini-skandale under oppseiling, der det rapporteres fra en spansk Twitter-konto at dødsfallene i Blas Cantos familie ble gjort narr av på Adresse Rotterdam på NRK.Det virker på meg som om noen har gjort en svak oversettingsjobb, for det er ingenting i det vedlagt klippet som tilsier at disse blir gjort narr av. 90% av det som vises i klippet er jo før dommerne i det hele tatt blir klar over at disse dødsfallene skjedde.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27804
oddvar_kjempebra
19.05.21 08:09
Vahlley: Men jeg tror faktisk rekkefølgen var helt tilfeldig. Hadde den vært regissert, hadde neppe Ukraina blitt plassert til slutt.

Hvis det er regissert så er det jo nettopp da man tar den store favoritten til slutt.

Om det er gjort her eller om det er helt tilfeldig kan man jo bare spekulere i.

Jeg mener å huske at Rybak ble lest opp helt til slutt da han gikk til finalen med Fairytale.

Skraevadottir

Innlegg: 26766
Skraevadottir
19.05.21 08:23

Slår meg akkurat nå at Elena fra Kypros (eller Hellas, som hun jo egentlig er fra) ligner litt på Dagny. Riktignok en litt mer fyrig utgave enn den klassisk pene, men litt stivere tromsøjenta.

Zanick

Innlegg: 14439
Zanick
19.05.21 08:30
Skraevadottir: Slår meg akkurat nå at Elena fra Kypros (eller Hellas, som hun jo egentlig er fra) ligner litt på Dagny. Riktignok en litt mer fyrig utgave enn den klassisk pene, men litt stivere tromsøjenta.

Artig funfact på morgenkvisten.

Perbu

Innlegg: 4802
Perbu
19.05.21 10:12
oddvar_kjempebra: Hvis det er regissert så er det jo nettopp da man tar den store favoritten til slutt. Om det er gjort her eller om det er helt tilfeldig kan man jo bare spekulere i.

Har nå på morgenkvisten moret meg med å utforske dette fra 2015 til i går, og har ikke funnet bevis for verken det ene eller det andre, men et par morsomme funn har jeg da gjort. Av de fem ESC-vinnerne fra disse årene har hele tre stykker, Ukraina, Portugal og Israel blitt ropt opp som nummer 5 etter sine semifinaler. Alle vinnerne unntatt Ukraina vant også sine semifinaler, Australia slo Ukraina i 2016, da ble Australias låt Sound Of Silence utropt som nummer 4. Nederland ble i 2019 utropt som nummer 2, og Sverige i 2015 som nummer 4. I løpet av disse årene led både Belgia og Malta den skjebnen å bli utropt sist to ganger hver, men ingen av landene som har blitt utropt først, har opplevd dette mer enn en gang. Jeg konkluderer med at ja, rekkefølgen er tilfeldig, selv om det jo er litt pussig med de tre vinnerne som ble utropt som nummer 5, og det tre år etter hverandre. Og hør her, folkens!!! I går ble Malta utropt som nummer 5.

(Innlegget ble redigert 19.05.21 10:20)

JODDEMM

Innlegg: 12264
JODDEMM
19.05.21 10:46

SalSomer: , der det rapporteres fra en spansk Twitter-konto at dødsfallene i Blas Cantos familie ble gjort narr av på Adresse Rotterdam på NRK.Det virker på meg som om noen har gjort en svak oversettingsjobb, for det er ingenting i det vedlagt klippet som tilsier at disse blir gjort narr av. 90% av det som vises i klippet er jo før dommerne i det hele tatt blir klar over at disse dødsfallene skjedde.

**Nei her er det bedømming av låt og video som stod i høysetet- så det er nok en form for kreativ oversettelse dette her.

Det graverende med denne vurderingen er derimot at de av alle ting bruker årets sterke låt fra Spania som eksempel på hvordan de direktekvalifiserte ofte høres ut som de gir blaffen i ESC (!) Hadde de nå enda tatt den livlige- men intetsigende låten fra Tyskland og/eller den kun intetsigende låten fra Storbritannia som eksempel- men neida: det er visst Spania som gir blaffen i år :-D

"Og tenk at denne blir med kanskje på bekostning av Albania eller Australia" sier de også. Greit nok med Albania- men at dette virrvarret fra Australia skulle være så bra (!) Nei heldigvis ble de "sendt hjem" i går kveld :-)

(Innlegget ble redigert 19.05.21 10:48)

Lew_Ashby

Innlegg: 9915
Lew_Ashby
19.05.21 10:48

Det sterkeste øyeblikket i 2021 var da Tix tok av seg brillene og blinket 150 ganger i løpet av 10 sekunder for å virkelig vise oss at han har tics. Mektig.

laffano *MOD*

Innlegg: 27327
laffano *MOD*
19.05.21 10:50

Sku ønske de såkalte 5 store måtte kvale seg til finale DA! Hadde det ikke vært mange av de med den kvaliteten

Wavy

Innlegg: 11969
Wavy
19.05.21 10:51

Ukraina er den store klatreren på oddslistene etter første semifinale. Er nå oppe på fjerde plass. 

SalSomer

Innlegg: 8961
SalSomer
19.05.21 10:56
JODDEMM: Det graverende med denne vurderingen er derimot at de av alle ting bruker årets sterke låt fra Spania som eksempel på hvordan de direktekvalifiserte ofte høres ut som de gir blaffen i ESC (!) Hadde de nå enda tatt den livlige- men intetsigende låten fra Tyskland og/eller den kun intetsigende låten fra Storbritannia som eksempel- men neida: det er visst Spania som gir blaffen i år :-D

Ja, altså, vurderingene til Adresse-programmene pleier å være rimelig håpløse, er min generelle oppfattelse. Det sier jeg ikke noe på. Jeg bare klarer ikke helt å forstå hvor kontroversen kommer fra i dette tilfellet.

jonas

Innlegg: 37020
jonas
19.05.21 11:02
Lew_Ashby: Det sterkeste øyeblikket i 2021 var da Tix tok av seg brillene og blinket 150 ganger i løpet av 10 sekunder for å virkelig vise oss at han har tics.

Vi må bare krysse fingrene og håpe PR-apparatet rundt han klarer å selge historien om Tix til Europa. Garantert masse stemmer å sanke på å få fram at han har vært mobba. For stemmer du ikke på han stemmer du på mobberne. Og det vil du vel ikke?

Lew_Ashby

Innlegg: 9915
Lew_Ashby
19.05.21 11:35
jonas: Vi må bare krysse fingrene og håpe PR-apparatet rundt han klarer å selge historien om Tix til Europa. Garantert masse stemmer å sanke på å få fram at han har vært mobba. For stemmer du ikke på han stemmer du på mobberne. Og det vil du vel ikke?

Godt poeng. Personer som stemmer på andre enn Tix er dårlige mennesker. 

Leser man kommentarene på youtube så ser det jo faktisk ut til å funke, folk blir så rørt at de gråter. 

Bibelnissen

Innlegg: 25192
Bibelnissen
19.05.21 13:26
SalSomer: Det er visst en mini-skandale under oppseiling, der det rapporteres fra en spansk Twitter-konto at dødsfallene i Blas Cantos familie ble gjort narr av på Adresse Rotterdam på NRK.Det virker på meg som om noen har gjort en svak oversettingsjobb, for det er ingenting i det vedlagt klippet som tilsier at disse blir gjort narr av. 90% av det som vises i klippet er jo før dommerne i det hele tatt blir klar over at disse dødsfallene skjedde.

Definitivt en kommunikasjonsbrist på tvers av språk her, men spanjolene er ikke de første som har reagert på innholdet i Adresse-programmene - og det med rette. Den nedsettende og litt sånn mobbete omtalen av andre er dessverre litt typisk norsk underholdning anno 2021. Ref nordmenns forhold til reality-TV for eksempel.

Dårlig oversatt eller ei; det kommer jo ikke gjennom på noen god måte det klippet det er snakk om. En tilfeldig ESC-fan NRK har hanket inn kommer med informasjon om dødsfallene, som programleder ikke aner noenting om, og derfor blir det bare en kort forbipasserende replikk som forsvinner og erstattes av latter. Det ser ikke bra ut, og hadde jeg vært Blas Canto ville jeg nok reagert selv.

Bibelnissen

Innlegg: 25192
Bibelnissen
19.05.21 13:29

Det er merkelig hvordan det å få låtene etter hverandre i en konkurransesetting, og live, fullstendig endrer inntrykkene. Hadde i utgangspunktet Ukraina midt på min liste, men guri som den satt i går altså. Skiller seg altså så ut, vokalene er on point (om enn litt masete - men det gjør det jo bare kulere!) og det det instrumentelle er mektig og har et skikkelig driv.

Den klatrer på oddsen, og den klatrer så til de grader hos meg. Ukraina og Malta standouts i går.

Lew_Ashby

Innlegg: 9915
Lew_Ashby
19.05.21 13:34
Bibelnissen: Dårlig oversatt eller ei; det kommer jo ikke gjennom på noen god måte det klippet det er snakk om. En tilfeldig ESC-fan NRK har hanket inn kommer med informasjon om dødsfallene, som programleder ikke aner noenting om, og derfor blir det bare en kort forbipasserende replikk som forsvinner og erstattes av latter. Det ser ikke bra ut, og hadde jeg vært Blas Canto ville jeg nok reagert selv.

Det passer litt dårlig inn i hele ESC-atmosfæren. Tilnærmet 100 % av karakteristikkene fra ESC-fansen er positiv og støttende, uansett kvalitet på bidragene. Om det er elendig så ler de sammen med deltakerne. Er det påtatt som feks når Tix tar av seg brillene for å tydeliggjøre overdreven tics-blinking, så blir ESC-fansen merkelig nok rørt. Den grupperingen må jo være tidenes mest positive gruppe mennesker, noe som kan respekteres.

I den settingen blir jo den harseleringen som NRK tidvis driver med veldig synlig. 

Bibelnissen

Innlegg: 25192
Bibelnissen
19.05.21 13:43
Lew_Ashby: I den settingen blir jo den harseleringen som NRK tidvis driver med veldig synlig.

Hvorfor drive harselering i det hele tatt? Er det som selger underholdning i Norge? Gjøre mest mulig narr av andre? Det er jo pinlig i så fall.

Ellers er du nok inne på noe i resten av innlegget ditt, og det er også noe av det jeg liker best med hele ESC-bobla; den ubetingede positiviteten. Jeg prøver å la meg inspirere og bli bedre på dette selv.

GoingKronos

Innlegg: 52308
GoingKronos
19.05.21 14:04

Å le av bidragene er jo halve moroa med ESC, det er så mye sykt og dårlig som er med hvert år at det er helt avgjørende for å bevare egen mental helse.

SalSomer

Innlegg: 8961
SalSomer
19.05.21 14:11

Jeg må innrømme at jeg får litt fnatt av pålagt positivitet. Inne på Eurovision-subredditen er det jo furore hver gang noen ryker ut i en nasjonal finale eller i en semifinale, fordi noen da vil komme til skade for å si at "X fortjente ikke å gå videre når Y røk ut", og da får man flerfoldige poster om at "Husk at selv om du er trist for at favoritten din røk ut er det ikke greit å rakke ned på andre sanger." Det hele blir litt merksnodig for meg, for dersom Y faktisk skal klare å gå videre er nødvendigvis X eller noen andre sanger nødt til å ryke ut.

Og for å være ærlig, hvis jeg syns en sang er noe ræl har jeg lyst til å poengtere at jeg syns den er noe ræl. Det betyr ikke at andre ikke kan finne glede i den eller at ikke den kan bety noe for dem eller at den ikke kan være viktig for dem. Det betyr bare at for meg er den noe ræl. Jeg elsker Shum i år, masse folk hater den, det betyr ikke at opplevelsen jeg får av å høre sangen blir noe dårligere å høre det. Samtidig hadde jeg Salvador Sobral som den desidert dårligste av alle bidragene i 2017, og at jeg uttrykker det bør ikke gjøre noe med opplevelsen av sangen for de som liker den.

Med det sagt syns jeg at harselering i sånn Terry Wogan-stil som NRK i blant legger seg opp mot på Adresse-programmene er unødvendig. Man kan mislike et bidrag uten at man behøver å komme med masse teite vitser, for vitsene viser veldig ofte (i hvert fall i Adresses tilfelle) at man ikke helt har forstått poenget. Men det er et ganske langt hopp fra "Harselering er unødvendig" til "Man kan ikke uttrykke misnøye med en sang, uansett", som er den veien ganske mange ESC-fans tar det.

Langorm

Innlegg: 11815
Langorm
19.05.21 14:21
GoingKronos: Å le av bidragene er jo halve moroa med ESC, det er så mye sykt og dårlig som er med hvert år at det er helt avgjørende for å bevare egen mental helse.

I år burde de vist en advarsel før sendingen, som det gjøres når et program viser "flash" og tilsvarende. Enkelte mennesker kan få anfall. Selv syntes jeg det ble for ubehagelig, og skiftet kanal. For øvrig så er jeg av den oppfatning at MGP, år for år blir for et smalere ensartet publikum. Hva er det vel som varer til evig tid? Men for all del, hver sin smak, hver sin lyst. :-)

Vahlley

Innlegg: 68393
Vahlley
19.05.21 15:00
Bibelnissen: Det er merkelig hvordan det å få låtene etter hverandre i en konkurransesetting, og live, fullstendig endrer inntrykkene. Hadde i utgangspunktet Ukraina midt på min liste, men guri som den satt i går altså. Skiller seg altså så ut, vokalene er on point (om enn litt masete - men det gjør det jo bare kulere!) og det det instrumentelle er mektig og har et skikkelig driv. Den klatrer på oddsen, og den klatrer så til de grader hos meg. Ukraina og Malta standouts i går.

Så absolutt enig i alt du skriver her.

Ukrainas audiovisuelle pakke satt som ei kule, for å sitere Sigvart Klunge i Jazzhjørnet.

Sulfat

Innlegg: 16446
Sulfat
19.05.21 16:05
Bibelnissen: Den nedsettende og litt sånn mobbete omtalen av andre er dessverre litt typisk norsk underholdning anno 2021.

Meh. Typisk 2021 er å veie sine ord på gullvekt.  Det ble sagt langt drøyere ting på TV for 20 år siden.

Det som derimot er typisk i 2021 er at det reageres på alt som er litt på kanten.


Apekattene

Innlegg: 76
Apekattene
19.05.21 16:47
Lew_Ashby: Det sterkeste øyeblikket i 2021 var da Tix tok av seg brillene og blinket 150 ganger i løpet av 10 sekunder for å virkelig vise oss at han har tics. Mektig.

Fjooh, trodde jeg var den eneste som la merke til det...

Skraevadottir

Innlegg: 26766
Skraevadottir
19.05.21 17:20
Vahlley: audiovisuelle pakke

Et lite poeng akkurat der er at jeg i utgangspunktet ikke likte de siste 25 sekundene av Aserbajdsjans "Mata Hari" så godt, men live fungerte det som bare rakkern. Da gikk det fra å være låtas svakeste til låtas kanskje aller sterkeste punkt. Dessuten er det noe med å ha ei sexy dame som virkelig kan bevege på seg, bruke blikket og formidle forføreriet og mystikken i låta. Blir noe helt annet enn å bare høre låta.

pfrog567

Innlegg: 21679
pfrog567
19.05.21 19:58
Lew_Ashby: Det sterkeste øyeblikket i 2021 var da Tix tok av seg brillene og blinket 150 ganger i løpet av 10 sekunder for å virkelig vise oss at han har tics. Mektig.

Synes det hadde vært bedre at han hadde tatt av seg det fæle kostymet han bærer. Holder med at han er seg selv med pannebåndet og brillene. 

KjetilHelle

Innlegg: 4736
KjetilHelle
19.05.21 20:26

Historien bak tix er jo smart og markedsføre. Er ikkje alltid dei største sangene som vinner.

molster

Innlegg: 10997
molster
19.05.21 22:00

Enda 100 i odds på at Tix vinner. Peiser inn en tier. 

Skraevadottir

Innlegg: 26766
Skraevadottir
19.05.21 22:06
pfrog567: Synes det hadde vært bedre at han hadde tatt av seg det fæle kostymet han bærer. Holder med at han er seg selv med pannebåndet og brillene.

Det aller beste hadde vært om han kunne slutta med musikk. Fin fyr kan man være selv om man ikke driver med musikk. Tror jeg.

Klikk for å gå tilbake til toppen