Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 27216
oddvar_kjempebra
22.10.20 12:23

Rart, men nå er han jo sjekket ut så det er tydelig at det går an å ikke få dette med seg selv om man bor i kommunen.

Han er jo et levende bevis på det.

(Innlegget ble redigert 22.10.20 12:23)

BigGeorge

Innlegg: 33694
BigGeorge
22.10.20 13:34

Disse folka på diverse video-overvåkinger i denne saken er jo bare tragisk å bruke tid på. Tviler på at politiet bruker mye ressurser på dem. Det er for lengst peilet inn hvem man mistenker.

CharlesLeonard

Innlegg: 226
CharlesLeonard
22.10.20 14:43

For tre dager siden karakteriserte politiet at det var mistenkelig at "hettemannen" ikke hadde meldt seg eller at noen hadde gjenkjent ham.
En observasjon av to menn utenfor futurum om morgenen, og manglende identifikasjon av seg selv eller av venner eller familie har jeg imidlertid ikke sett karakterisert som mistenkelig. Ei heller at ingen har meldt seg som fører eller passasjer eller kjennskap av bil observert i Ås samme dag er blitt omtalt som mistenkelig av politiet.
Nå er "hettemannen" sjekket ut av saken og uten mistanke om å ha noe med saken å gjøre. At bare denne observasjonen av de tre observasjonene er omtalt som mistenkelig antar jeg at har noe med at observasjonen av 99% tildekket mann med et noe "voksent" ganglag passet inn med politiets hovedteori om  drap og TH s medvirkning og politiets manglende tillit til at TH har vært på kontoret fram til kl. 13 på 31 oktober.
De andre observasjonene har vel ikke passet inn i politiets hovedteorier, og dermed gitt plausible forklaringer om hvorfor observasjonene ikke er blitt identifisert.
Jeg er fortsatt av den mening at politiet vil møte seg selv i døra i denne saken, og ser også at de nå selv også åpner døra mer i offentligheten om at de ikke utelukker bortføring.

(Innlegget ble redigert 22.10.20 14:44)

Sevens7ar

Innlegg: 1246
Sevens7ar
22.10.20 14:57
BigGeorge: Disse folka på diverse video-overvåkinger i denne saken er jo bare tragisk å bruke tid på. Tviler på at politiet bruker mye ressurser på dem. Det er for lengst peilet inn hvem man mistenker.

Man kommer ingen vei med noen mistanke, og spesielt ikke når det foreligger en rekke observasjoner som kan brukes til å trekke i tvil politiets teori og underbygge den hovedmistenktes forklaring.

Fremdeles har man observasjonen av de to uidentifiserte Futurum-mennene, den uidentifiserte bilen som kjørte inn på gangveien i umiddelbar nærhet til Hagens bolig i det aktuelle tidsrommet samt et vitne som hevder å ha sett det som kan ha vært offeret i baksetet på en stor, rød bil kun timer etter hun er antatt forsvunnet fra sitt hjem.

Uten et lik og fellende, tekniske bevis klarer ikke politiet å få sin hovedmistenkte dømt så lenge det er så mange observasjoner som kan antyde helt andre forklaringer på hva som har skjedd.

TURBRA

Innlegg: 43152
TURBRA
22.10.20 15:34
Sevens7ar: Uten et lik og fellende, tekniske bevis klarer ikke politiet å få sin hovedmistenkte dømt så lenge det er så mange observasjoner som kan antyde helt andre forklaringer på hva som har skjedd.

Ja nå ser det ut til at politiet nesten må begynne med blanke ark igjen, og har til og med som kjent ymtet frampå om at det kan dreie seg om kidnapping likevel.

Likevel er den hovedmistenkte fortsatt siktet for drap ja, selv om jeg tror det er så som så med fellende bevis mot ham. De har jo ikke greid å fengsle ham igjen siden han slapp ut fra Oslo Fengsel, etter noen dager i varetekt, og denne såkalte kryptomannen er vel også fortsatt siktet?

Virker meget vanskelig for politiet å få noe gjennombrudd i saken nå, men man skal aldri si aldri.

Kanskje på tide at purken begynner å kikke i andre retninger for å finne en løsning?

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
22.10.20 15:51
TURBRA: Ja nå ser det ut til at politiet nesten må begynne med blanke ark igjen, og har til og med som kjent ymtet frampå om at det kan dreie seg om kidnapping likevel.

Politiet ser vel sannsynligvis at de økonomiske tilskuddene de har fått tilført for å etterforske denne saken sannsynligvis er i ferd med å renne ut. At de har hatt 40 mann på full tid til en kostnad av 26 millioner kan ikke vare evig og kan ikke forsvares i forhold til andre saker. Derfor politiet de siste ukenje har pushet ut litt informasjon som sannsynligvis kan være godt å kunne bruke når de skal gå til sine sjefer igjen og be om ytterligere millioner.

Faller ressursbrukene ned på slik at man må bruke samme ressurskapasitet på denne saken som andre saker politiet driver med er det nok over da man neppe kan ha en siktelse mot TH så særlig mye lenger. Å gå fra 40 mann på full tid til kanskje 2-3 personer halvveis på saken kommer nok til å merkes. Forutsetningene for å bevilge mer penger må jo være at man får resultater av den ressursbrukene man gjør. Her ser det lett ut som 26 millioner ikke har ført noen vei..

Ikke utenkelig at politiet ønsker å komme ut av "klemma" på et eller annet vis nå.. spesielt om de økonomiske tilskuddene de får i denne saken faller fra. Bare sånn for sammenlignings skyld så kostet Orderud-etterforksningen (ofte omtalt som mest etterforskede saken før dette) 14 millioner (2000) som skal være ca. 20 millioner (2020).-.

(Innlegget ble redigert 22.10.20 16:01)

TURBRA

Innlegg: 43152
TURBRA
22.10.20 16:18
kansas00: Politiet ser vel sannsynligvis at de økonomiske tilskuddene de har fått tilført for å etterforske denne saken sannsynligvis er i ferd med å renne ut. At de har hatt 40 mann på full tid til en kostnad av 26 millioner kan ikke vare evig og kan ikke forsvares i forhold til andre saker. Derfor politiet de siste ukenje har pushet ut litt informasjon som sannsynligvis kan være godt å kunne bruke når de skal gå til sine sjefer igjen og be om ytterligere millioner.
Faller ressursbrukene ned på slik at man må bruke samme ressurskapasitet på denne saken som andre saker politiet driver med er det nok over da man neppe kan ha en siktelse mot TH så særlig mye lenger. Å gå fra 40 mann på full tid til kanskje 2-3 personer halvveis på saken kommer nok til å merkes. Forutsetningene for å bevilge mer penger må jo være at man får resultater av den ressursbrukene man gjør. Her ser det lett ut som 26 millioner ikke har ført noen vei..
Ikke utenkelig at politiet ønsker å komme ut av "klemma" på et eller annet vis nå.. spesielt om de økonomiske tilskuddene de får i denne saken faller fra. Bare sånn for sammenlignings skyld så kostet Orderud-etterforksningen (ofte omtalt som mest etterforskede saken før dette) 14 millioner (2000) som skal være ca. 20 millioner (2020

Enig. Godt innlegg! Har ikke flere tomler akkurat nå, men du får senere. :)

B.O.B

Innlegg: 7453
B.O.B
22.10.20 16:47
kansas00: Politiet ser vel sannsynligvis at de økonomiske tilskuddene de har fått tilført for å etterforske denne saken sannsynligvis er i ferd med å renne ut. At de har hatt 40 mann på full tid til en kostnad av 26 millioner kan ikke vare evig og kan ikke forsvares i forhold til andre saker. Derfor politiet de siste ukenje har pushet ut litt informasjon som sannsynligvis kan være godt å kunne bruke når de skal gå til sine sjefer igjen og be om ytterligere millioner. Faller ressursbrukene ned på slik at man må bruke samme ressurskapasitet på denne saken som andre saker politiet driver med er det nok over da man neppe kan ha en siktelse mot TH så særlig mye lenger. Å gå fra 40 mann på full tid til kanskje 2-3 personer halvveis på saken kommer nok til å merkes. Forutsetningene for å bevilge mer penger må jo være at man får resultater av den ressursbrukene man gjør. Her ser det lett ut som 26 millioner ikke har ført noen vei.. Ikke utenkelig at politiet ønsker å komme ut av "klemma" på et eller annet vis nå.. spesielt om de økonomiske tilskuddene de får i denne saken faller fra. Bare sånn for sammenlignings skyld så kostet Orderud-etterforksningen (ofte omtalt som mest etterforskede saken før dette) 14 millioner (2000) som skal være ca. 20 millioner (2020).-.

Da har du bra lite kunnskap om hvordan dette fungerer. Hvis du tror de legger ned etterforskningen pga. av økonomi er du bra teit. Dette fortsetter så lenge de har spor som kan etterforskes, uavhengig av økonomi. 

 

B.O.B

Innlegg: 7453
B.O.B
22.10.20 16:52

Da er hette-mannen ute av bildet, han var jo i utgangspunktet ikke noe suspekt heller. Det er annerledes med Futurum-mennene fordi deres oppførsel er ikke normal. De er skyldige i kidnapping/medvirkning uten tvil. 

Nå er det kun én ting jeg mener vi burde få vite - hva har Kryptomannen sagt i avhør. Hvorfor ble han sluppet fri? Er han like uskyldig som TH så det ikke finnes fengslingsgrunnlag, eller har han tilstått noe som gjør at politiet tenker taktisk?

rexenes

Innlegg: 963
rexenes
22.10.20 16:53
BigGeorge: tragisk

Det er nok et spill for galleriet. De jobber i det skjulte med teorien om kopibiler og sovetabletter tenker jeg! 

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
22.10.20 16:53
B.O.B: Da har du bra lite kunnskap om hvordan dette fungerer. Hvis du tror de legger ned etterforskningen pga. av økonomi er du bra teit. Dette fortsetter så lenge de har spor som kan etterforskes, uavhengig av økonomi.

Klart å lire av deg ordet "du"  3 ganger over 3 setninger..

Personfokusert ?  Gjerne diskutere sak, men reduser brukene av ordet "du" om det er meningsutveksling som ønskes. Personlig kan man være med sine nære og kjære, hvis man har sånne.. og har man ikke så foretrekker jeg å slippe å være din..

(Innlegget ble redigert 22.10.20 16:59)

B.O.B

Innlegg: 7453
B.O.B
22.10.20 18:29
kansas00: Klart å lire av deg ordet "du"  3 ganger over 3 setninger.. Personfokusert ?  Gjerne diskutere sak, men reduser brukene av ordet "du" om det er meningsutveksling som ønskes. Personlig kan man være med sine nære og kjære, hvis man har sånne.. og har man ikke så foretrekker jeg å slippe å være din..

Beklager, selvsagt har De rett. Trodde vi var i dus siden vi samtaler på nett, men der tog jeg nu feil. Lærerstanden har nu jammen blitt forfinet må jeg allikevel få tillegge. 

(Innlegget ble redigert 22.10.20 18:29)

TURBRA

Innlegg: 43152
TURBRA
22.10.20 18:40

Har lest om at etterforskningen av denne saken har vært meget ressurskrevende, og Øst politidistrikt har måttet prioritere bort flere andre politioppgaver. Denne saken har altså gått ut over andre politi-oppgaver som burde vært gjort dessverre, det er det ingen tvil om!

Derfor er det ekstra trist at det er kommet så lite resultat ut av denne etterforskningen som har kostet så enormt mye.

 

(Innlegget ble redigert 22.10.20 18:44)

B.O.B

Innlegg: 7453
B.O.B
22.10.20 18:44
TURBRA: Har lest om at etterforskningen av denne saken har vært meget ressurskrevende, og Øst politidistrikt har måttet prioritere bort flere andre politioppgaver. Denne saken har altså gått ut over andre politi-oppgaver dessverre, det er det ingen tvil om!

Sjokkerende!

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
22.10.20 18:51
TURBRA: Derfor er det ekstra trist at det er kommet så lite resultat ut av denne etterforskningen som har kostet så enormt mye.

Det tristeste om man skal se litt reelt på det er nå at man ved ressursbruken faktisk setter verdi på mennesker etter hvor "het" saken er i mediene. Er sikkert nok av med saker der ute hvor politiet kunne gjort mer eller bedt om  mer penger for utvide/forsterke sitt arbeid, men ikke gjør det fordi saken ikke bringer den prestisjen fordi saken er lite i mediene, eller langt unna typiske sentraer. Typer som i den saken hvor man er i en nabokommune til oslo.. Hadde kanskje ikke sett denne ressursbruken om det var en slik sak i Vadsø. I så måte vekker jo ressursbruken også et spørsmål om hvor mye egen prestisje fra politiet og profilen til personene i saken skal ha å si for ressursbruken.

startelver

Innlegg: 73452
startelver
22.10.20 19:08

Hadde håpet hettemannen var like skyldig som lommemannen , men der tok man feil. 


TURBRA

Innlegg: 43152
TURBRA
22.10.20 19:10
B.O.B: Kryptomannen sagt i avhør

Ifølge det jeg har hørt og lest, nekter han for å ha hatt noe med denne bortføringen å gjøre.

Han innrømmer å ha hatt flere møter med Hagen som kjent, men sier at det hadde noe med bortføringen å gjøre.

Flere personer tett på Hagen ble nevnt i trusselbrevet, og ga beskjed om at disse personene ble holdt under oppsikt i forbindelse med "kidnappingen."

Politiet tror visst nok at krypto-mannen sto bak trusselbrevet.

TURBRA

Innlegg: 43152
TURBRA
22.10.20 19:22
kansas00: Det tristeste om man skal se litt reelt på det er nå at man ved ressursbruken faktisk setter verdi på mennesker etter hvor "het" saken er i mediene. Er sikkert nok av med saker der ute hvor politiet kunne gjort mer eller bedt om mer penger for utvide/forsterke sitt arbeid, men ikke gjør det fordi saken ikke bringer den prestisjen fordi saken er lite i mediene, eller langt unna typiske sentraer. Typer som i den saken hvor man er i en nabokommune til oslo.. Hadde kanskje ikke sett denne ressursbruken om det var en slik sak i Vadsø. I så måte vekker jo ressursbruken også et spørsmål om hvor mye egen prestisje fra politiet og profilen til personene i saken skal ha å si for ressursbruken.

Ja det er sant. Det er ikke alltid noen sammenheng mellom ressursbruk og gode resultater. Det ser man tydelig i denne Lørenskog-saken.

Klart denne saken er stor og viktig, men det er det også flere andre saker som er,  også drapssaker som blir henlagt, og ved en tilfeldighet blir oppklart mange år senere. Menneskes verdi burde være det samme, enten mennesket som forsvant var fattig eller rik.

Alle ønsker vi selvsagt at saken skal bli løst, koste hva det koste vil, men ikke bare for enkelte utvalgte.

B.O.B

Innlegg: 7453
B.O.B
22.10.20 19:23
TURBRA: Politiet tror visst nok at krypto-mannen sto bak trusselbrevet.

I så tilfelle hadde han blitt varetektsfengslet. Folk sitter i fire uker for et biltjuveri, så om de hadde noe som helst grunnlag for å tro at han hadde noe med brevet å gjøre hadde han sittet inne. Det spekuleres i at han har tilstått noe siden han er sluppet ut, men selv det er tvilsomt etter min mening. De ville nok hatt mer og mer.

CharlesLeonard

Innlegg: 226
CharlesLeonard
22.10.20 19:38
CharlesLeonard: Han karen går jo helt åpenbart rundt for å finne et sted å late vannet uten å måtte betale for det, Han stopper jo opp et øyeblikk og ser bort mot det offentlige toalettet ved senteret, før han bestemmer seg for å gå bort til langvannet for å tømme seg!

Tja......
Traff vel ikke så galt med denne antagelsen.

Brezjnev

Innlegg: 15444
Brezjnev
22.10.20 19:44
B.O.B: Nå er det kun én ting jeg mener vi burde få vite - hva har Kryptomannen sagt i avhør. Hvorfor ble han sluppet fri? Er han like uskyldig som TH så det ikke finnes fengslingsgrunnlag, eller har han tilstått noe som gjør at politiet tenker taktisk?

Det er i tilfelle en utrolig merkelig, og helt ny, taktikk. Om han har avgitt en tilståelse, og det må nesten være en tilståelse som involverer flere medskyldige, er han nå fritt vilt. Alt kan skje, fra at han tas av dage til at han kommer på bedre tanker og trekker historien. Politiet har minimalt med kontroll på situasjonen.

Nei, det gjelder nok for ham som for herr Hagen og alle andre. Hadde politiet kunnet varetektsfengsle så hadde de gjort det.

Hva gjelder saken fremover så virker det som politiet er veldig nær at de rett og slett ikke har så mye mer interessant å gå etter. Den videoen av bilen som intet normalt menneske vil kunne få noe ut av ville neppe blitt sluppet som annet enn en noe nær siste utvei. Det er selvsagt viktig å oppklare en drapssak, men samfunnet har ikke råd til å ha 30 politifolk gravende i blinde i særlig lang tid.

TURBRA

Innlegg: 43152
TURBRA
22.10.20 19:47
B.O.B: I så tilfelle hadde han blitt varetektsfengslet. Folk sitter i fire uker for et biltjuveri, så om de hadde noe som helst grunnlag for å tro at han hadde noe med brevet å gjøre hadde han sittet inne. Det spekuleres i at han har tilstått noe siden han er sluppet ut, men selv det er tvilsomt etter min mening. De ville nok hatt mer og mer.

Han er vel fortsatt siktet i hvert fall for bortføring, men jeg tror også for drap. TH er jo også siktet for drap, men sitter jo ikke i fengsel han heller.

De har for lite bevis til å sikte noen av de to for bortføring eller drap på Anne-Elisabeth. Hadde de hatt det, hadde de sittet inne begge to.

Tror ikke han har tilstått noe som helst, men vet ikke det med sikkerhet.

masterpool

Innlegg: 20034
masterpool
22.10.20 20:04

Denne saken blir nok henlagt, uten nye vesentlige spor.

Det er for lite beviser som feller ektemannen, og andre beviser har de ikke. 

Så er det heller ingenting som beviser, på fellende grunnlag, at personen ikke har reist av egen fri vilje.

Så når ingenting kan bevises, da blir det vanskelig.

TURBRA

Innlegg: 43152
TURBRA
22.10.20 21:27

"Tom Hagen ber om å få utlevert bevismaterialet", leser jeg på en nettside til Romerikes Blad. Dette er en pluss-artikkel jeg ikke har tilgang til.

Noen andre her som har lest om dette?

pfrog567

Innlegg: 21419
pfrog567
22.10.20 21:39
masterpool: Denne saken blir nok henlagt, uten nye vesentlige spor.

Blir nok ikke noe nytt nei, bare eventuelt hvis det skulle dukke opp et lik. Usj.

TURBRA

Innlegg: 43152
TURBRA
22.10.20 21:43
pfrog567: Blir nok ikke noe nytt nei, bare eventuelt hvis det skulle dukke opp et lik. Usj.

Det er jo heller ikke 100% sikkert at hun er død, selv om alt tyder på det.

Zanick

Innlegg: 14239
Zanick
22.10.20 22:00

Du er i siget i dag, TURBRA

masterpool

Innlegg: 20034
masterpool
22.10.20 22:54

Denne saken har ingenting som utelukker det ene kontra det andre. Hun kan like gjerne ha dratt...

BigGeorge

Innlegg: 33694
BigGeorge
22.10.20 23:21
masterpool: e. Hun kan like gjerne ha dratt...

Fra bikkjevalpen..?....nei

fra ektefellen..?  ja

masterpool

Innlegg: 20034
masterpool
22.10.20 23:33
BigGeorge: Fra bikkjevalpen..?....nei fra ektefellen..?  ja

Like mye/lite fellende beviser for det som noe annet!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg