Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
Gloriana

Innlegg: 9991
Gloriana
21.02.21 22:56
juppi: Opprett konto/betalingsmur der for den må du ha på finn.no er gratis og brukes av VG)

Takk for info..

stjerta

Innlegg: 3910
stjerta
22.02.21 11:39
Nå får jeg plutselig ikke sitert igjen. Her er et direkte sitat fra juppis link :" – Jeg kommer ikke til å hverken bekrefte eller avkrefte opplysninger om betaling, sier bistandsadvokaten" Er det ikke opplest og bekreftet at denne betalingen ble utført på politikammeret, med assistanse fra politiet?
juppi

Innlegg: 2435
juppi
22.02.21 12:49
stjerta: Nå får jeg plutselig ikke sitert igjen. Her er et direkte sitat fra juppis link :" – Jeg kommer ikke til å hverken bekrefte eller avkrefte opplysninger om betaling, sier bistandsadvokaten" Er det ikke opplest og bekreftet at denne betalingen ble utført på politikammeret, med assistanse fra politiet

https://www.tv2.no/a/11668585/

Har dere ikke tilgang til nettsøk? 5 måneder etter såkalte kidnappingen av AEH fikk TH en kryptert E-Post der motpart oppfordrer TH å betale.

I en kidnapping er det ikke normalt og sitte på den man kidnapper i 5 mnd eller mer for så å mase/prute på penger. TH betalte små beløp kun for å holde kontakt med motpart og politiet bisto TH. Det står å lese i medier at TH betalte dagen etter at han fikk e-posten der motpart skrev om AEH helsesituasjon via politiet som ikke var enige i transaksjonen men det ble gjort. Har lest i media at barna var i mot betaling. Har også lest at barna ikke viste om transaksjonen på 1,3 millioner euro som TH/Politi gjorde.

Dialogen med motpart er rar der fokuset fra Politi kun er skrivemåten som man kan se er gjort via en som skriver på flere språk og prøver være 18 åring å kul. Har du brukt nett litt så kan selv mor se at skribenten er norsk!!

Det er altså ikke normalt ifg tidligere kidnapping saker at motpart maser etter penger kryptert i e-post og pruter på pris hele 8 mnd etter at en person forsvinner.

Vi tror fortsatt at AEH mulig ble likvidert kort tid etter at hun forsvant og ikke 5-8 mnd etterpå.

Vanskelig spørsmål men hadde Politi og TH latt være å betale så hadde kanskje motpart avslørt seg mer via e-postene sine. Små beløp er overførte fra TH's side og vi har ikke oversikt over hvor mange transaksjoner som er gjort via media enda.

 

 

 

(Innlegget ble redigert 22.02.21 12:58)

juppi

Innlegg: 2435
juppi
22.02.21 13:23

I denne saken som i Baneheia saken som ble åpnet igjen så skal man være varsom med å beskylde noen. Det er kaos på FB om dagen med stygge meninger om den saken. Blir sjokkert. 

Leser man om planlagt selvmord så er det utrolig hva de gjør i sin situasjon for å skjule alt rundt seg. Kanskje fikk AEH hjelp fra noen? Det er mye penger i saken, så ikke sikkert vi andre menige klarer forestille oss alt i saken.  Håper Politi finner ut fra transaksjonene og hvem mottaker er og de jobber med saken. 

(Innlegget ble redigert 22.02.21 13:25)

juppi

Innlegg: 2435
juppi
22.02.21 13:38

Om man ser på arve oppgjør så kan man si at mye penger er frigjort via Krypto betalingen TH gjorde. Tenker på de som har tatt sine bedrifter ut av Norge. Norsk skatt osv , den visa der. :)

Mange fluer i en smekk kan være motivene.

(Innlegget ble redigert 22.02.21 13:40)

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
22.02.21 18:28
juppi: Får lese VG. Link Etter at den krypterte E-posten kom betalte TH 1,3 millioner euro. (Opprett konto/betalingsmur der for den må du ha på finn.no er gratis og brukes av VG)

Tydelig at den som skrev denne meldingen hadde god greie på fru Hagens helse og helseopplysninger, noe vedkommende altså brukte for å presse ut 1,3 millioner euro fra hennes mann!

Kan dette dreie seg om "hatefull hevn" tro?

 

(Innlegget ble redigert 22.02.21 18:31)

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
22.02.21 20:29
TURBRA: Kan dette dreie seg om "hatefull hevn" tro?

Å opplyse at hun trenger medisinsk behandling og at de selv bare kan bidra med basic tyder vel mer på at de ønsker å legge press på TH for å betale enn at det skulle handle om hatefull hevn dersom dette handlet om noen av delene.
Mailen kom rett etter at politiet skiftet sin hypotese til drap og fiktiv kidnapping, så det kan like gjerne være at denne ble sendt for å vise at hey vi finnes, vi er på ekte. Ikke tro noe annet enn at dette er enn reell kidnapping. 

(Innlegget ble redigert 22.02.21 20:32)

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
22.02.21 20:52
MadMozart: Mailen kom rett etter at politiet skiftet sin hypotese til drap og fiktiv kidnapping, så det kan like gjerne være at denne ble sendt for å vise at hey vi finnes, vi er på ekte. Ikke tro noe annet enn at dette er enn reell kidnapping.

Ja, meget mulig det, og enten det var en ekte eller fiktiv kidnapping, tror jeg at den/de som sto bak dette muligens både var ute etter penger og hevn mot ektemannen.

(Innlegget ble redigert 22.02.21 20:52)

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
23.02.21 16:50
TURBRA: Ja, meget mulig det, og enten det var en ekte eller fiktiv kidnapping, tror jeg at den/de som sto bak dette muligens både var ute etter penger og hevn mot ektemann

Selv tror jeg ikke det er snakk om noen ekte kidnapping i det hele tatt.
Kidnappere som er så lite interesserte at det går vinter og vår hvor man sjelden/aldri hører fra dem? Som etter 7/8 måneder hevder offferet fortsatt er i live uten at de har forsøkt klemme ut maks av løsepenger de kan få ut av dette? Kidnappere som skulle hatt kapasitet til å passe på sitt offer i så lang tid ett eller annet sted uten at det ville vekket mistanke? Kidnappere som har måttet besøke apotek, dagligvare, kjøpe klær/fottøy og andre nødvendigheter som kreves ved i varetagelse av et menneske de holder fanget, også det uten å vekke mistanke over lang tid. 

Nei, politiet er på sporet. Dette var mest trolig et drap. Dersom TH ikke står bak, må noen andre ha hatt et motiv for å drepe Fru Hagen. Hvem skulle det i tilfelle være? Som i tillegg til å ønske henne død har fingert fingert en kidnapping for at TH ikke skulle bli mistenkt. Da lukter det i tilfelle av en skikkelig familietragedie dette her er min tanke. 

 

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
23.02.21 17:30
MadMozart: Nei, politiet er på sporet. Dette var mest trolig et drap.

At det var et fordekt drap tror jeg også, men at de samtidig ville tjene penger på det. De viste jo ikke et eneste lite livstegn fra AEH verken før eller etter at de fikk pengene, så hun var nok allerede dø da de fikk de ti millionene.

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
23.02.21 18:02
TURBRA: At det var et fordekt drap tror jeg også, men at de samtidig ville tjene penger på det. De viste jo ikke et eneste lite livstegn fra AEH verken før eller etter at de fikk pengene,

Jeg synes de virker alt for lite interessert i penger. De er til og med villige til å gå langt ned i pris, utvise fleksibilitet. Dette er veldig utypisk ved en pengeutpressing hvor du har kloa i et offer du kan aktivt bruke for det du ønsker oppnå. Finner det merkelig at de ikke blir mer aggressive i dette også,  sånn bortsett fra noe overaktive i bruken av ordet fuck i en mail. De kunne jo opprettholdt den litt truende tonen i forhold til at de har overvåket øvrig familie også, slik de gjorde i kidnappingsbrevet dersom de ønsket fart i sakene. Men neida det ser ut til at de velger å være mer tilbakeholdne enn aktivt interessert i et mulig stort utbytte.

Ser mer ut til at noen har forsøkt å få dette til å koste minst mulig for TH, både i penger og ved å fingere en kidnapping sørge for at han fremstår som uskyldig i dette.  I tillegg tyder mye på at de har drept kona hans. Og hvem skulle hatt interesse av alt dette utover Tom Hagen selv? 

(Innlegget ble redigert 23.02.21 18:10)

BigGeorge

Innlegg: 33363
BigGeorge
23.02.21 19:07

Alt i begynnelsen er veldig bra utfra teoretisk planlegging. Dama er borte. ingen har sett noe, ingen spor av gjerningsperson i huset utover at man finner brev og strips som åpenbart er lagt igjen "se her er det noe" til politiet.

Som kidnapping og hva som har skjedd etter at dama forsvant henger ikke sammen og  begge er helt utenfor hva kidnappere gjør i kidnappingssaker..

En kidnapping skal signalisere at "Vi dreper offeret om vi ikke får viljen vår" etterfulgt av en video hvor offeret ber for sitt liv.

Forskjellen på en ekte kidnapping og et drap forkledd som kidnapping vil gi forskjellige spor. Bevis-bildet er ikke de samme og detaljer en teoretisk plan gir mangler som  avslører det.

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
23.02.21 19:17
MadMozart: Ser mer ut til at noen har forsøkt å få dette til å koste minst mulig for TH, både i penger

Når ble 10. millioner kroner regnet som lite penger?

Brezjnev

Innlegg: 15420
Brezjnev
23.02.21 19:18
BigGeorge: En kidnapping skal signalisere at "Vi dreper offeret om vi ikke får viljen vår" etterfulgt av en video hvor offeret ber for sitt liv.

Det er ganske vanskelig for kidnappere å lage en slik video dersom de har kommet i skade for å ta livet av kidnappingsofferet.

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
23.02.21 19:32
TURBRA: Når ble 10. millioner kroner regnet som lite penger?

10 mill er lite penger når du må gjøre deg til drapsmann for dem.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 19:35)

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
23.02.21 19:48
Brezjnev: Det er ganske vanskelig for kidnappere å lage en slik video dersom de har kommet i skade for å ta livet av kidnappingsofferet.

Reelle kidnappere hadde nok neppe latt seg stoppe av det dersom de var ute etter et stort utbytte. De hadde nok kommet på banen med klokker/smykker/ringer og klær hun var ikkedd og andre ting som bevis på at vi har henne. Men i dette tilfellet lot de slike mulige pressmidler bli liggende igjen i boligen av en eller annen merkelig grunn...

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
23.02.21 19:52
BigGeorge: Som kidnapping og hva som har skjedd etter at dama forsvant henger ikke sammen og  begge er helt utenfor hva kidnappere gjør i kidnappingssaker.

Og dette er helt merkelig. Dersom noen virkelig planla å drepe henne og fingere en kidnapping, hvorfor har de gjort så ekstremt dårlig jobb med oppfølgingen som medfører stor fare for at politiet kommer på andre tanker enn en reell kidnapping? 

(Innlegget ble redigert 23.02.21 19:55)

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
23.02.21 22:35
MadMozart: . Dersom noen virkelig planla å drepe henne og fingere en kidnapping, hvorfor har de gjort så ekstremt dårlig jobb med oppfølgingen som medfører stor fare for at politiet kommer på andre tanker enn en reell kidnapping?

Politiet trodde ganske lenge at det dreide seg om en reell kidnapping?

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
23.02.21 22:37
MadMozart: 10 mill er lite penger når du må gjøre deg til drapsmann for dem.

Mange, mange drap er begått for mye mindre enn det.

sanook

Innlegg: 14
sanook
23.02.21 23:47

På Flachback.org går diskusjonen over flere sider om psykopati angående tiltalte TH. Virker som det har rabla for folk der, psykologisere mistenkte basert på synsing og hva de har lest og ikke lest, uten å kjenne vedkommende, er i det minste utrolig smålig og stygt.   Jeg vet ikke hva jeg skal tro angående denne triste og utrolige saken. Magefølelsen min sier at dette er et reelt kidnappingsforsøk, som gikk galt, dvs. den fornærmende kom alvorlig  til skade og er sannsynlig ikke i livet i dag. Derved hører ingen fra kidnapperne mer, de har fått sine penger, selv om utfallet ble litt i magreste laget. Jeg vet ikke hvor mye? 10 mill ? Politiet famler i blinde og må mistenke TH, for de har ingen andre........ 

Plottet er utmerket utført , mistanken er kastet på TH .

Jeg ser av min MyMonero-konto at det kan være over 900 blockkjeder fra meg og evt. mottaker , umulig og spore......

Motiv er jo selvfølgelig penger, men ligner ikke dette på en hevn mot Th for noe som har skjedd i fjern eller nær fortid ? Med stakkars Anne-Elisabet Falkevik Hagen som uskyldig offer.     

sanook

Innlegg: 14
sanook
23.02.21 23:52

På Flachback.org går diskusjonen over flere sider om psykopati angående tiltalte TH. Virker som det har rabla for folk der, psykologisere mistenkte basert på synsing og hva de har lest og ikke lest, uten å kjenne vedkommende, er i det minste utrolig smålig og stygt.   Jeg vet ikke hva jeg skal tro angående denne triste og utrolige saken. Magefølelsen min sier at dette er et reelt kidnappingsforsøk, som gikk galt, dvs. den fornærmende kom alvorlig  til skade og er sannsynlig ikke i livet i dag. Derved hører ingen fra kidnapperne mer, de har fått sine penger, selv om utfallet ble litt i magreste laget. Jeg vet ikke hvor mye? 10 mill ? Politiet famler i blinde og må mistenke TH, for de har ingen andre........ 

Plottet er utmerket utført , mistanken er kastet på TH .

Jeg ser av min MyMonero-konto at det kan være over 900 blockkjeder fra meg og evt. mottaker , umulig og spore......

Motiv er jo selvfølgelig penger, men ligner ikke dette på en hevn mot Th for noe som har skjedd i fjern eller nær fortid ? Med stakkars Anne-Elisabet Falkevik Hagen som uskyldig offer.     

(Innlegget ble redigert 23.02.21 23:52)

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
24.02.21 17:43
TURBRA: Politiet trodde ganske lenge at det dreide seg om en reell kidnapping?

Jeg tror nok de har hatt flere tanker i hodet på en gang. 

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
24.02.21 18:00
MadMozart: Jeg tror nok de har hatt flere tanker i hodet på en gang.

Ja, og det har de nok fortsatt, så lenge ikke saken er oppklart og AEH ikke funnet.

startelver

Innlegg: 72697
startelver
24.02.21 18:45
sanook: På Flachback.org går diskusjonen over flere sider

Tipper morderen vanker der. 

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
24.02.21 18:49
TURBRA: Mange, mange drap er begått for mye mindre enn det.

Jeg er klar over det. Men dette drapet kvalifiserer ikke helt til typen kioskran med dødelig utfall slik jeg ser det.

Jeg tror den/de som drepte fru Hagen har planlagt dette i lengre tid. Drapet er dessuten forsøkt fordekt som en kidnapping. Det har krevd kunnskap/kjennskap til kryptovaluta. «Kidnappingen» skulle dekke over drapet og med det ikke kunne rette mistanke mot den/de som faktisk stod bak. 

Så hvem har motiv for å drepe Fru Hagen, fingere en kidnapping for ikke å få mistanken rettet mot seg eller eventuelt noen de ikke ville skulle komme i politiets søkelys? Jeg kommer ikke på så mange egentlig. 

Og er derfor nærme å konkludere med at Hagen dynastiet står bak drapet på henne for å «spare» penger og fordi noen mislikte henne og hennes planer sterkt. Og T H behøver ikke være den med disse motivene i et slikt tilfelle. Dynastiet består av flere. Men han kan være det. 

(Innlegget ble redigert 24.02.21 18:52)

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
24.02.21 18:50
TURBRA: Ja, og det har de nok fortsatt, så lenge ikke saken er oppklart og AEH ikke funnet.

Jeg tror de har en klar formening om hva som har skjedd, men så er spørsmålet om de kan bevise det. 

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
25.02.21 13:37
MadMozart: Jeg tror de har en klar formening om hva som har skjedd, men så er spørsmålet om de kan bevise det.

Det er nok vanskelig å bevise ja.

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
25.02.21 14:00
MadMozart: Så hvem har motiv for å drepe Fru Hagen, fingere en kidnapping for ikke å få mistanken rettet mot seg eller eventuelt noen de ikke ville skulle komme i politiets søkelys? Jeg kommer ikke på så mange egentlig.

Kanskje en som tenkte at den beste måten å hevne seg på TH er å skade kona hans, og samtidig få litt av formuen hans?

MadMozart

Innlegg: 2370
MadMozart
26.02.21 17:01
TURBRA: Kanskje en som tenkte at den beste måten å hevne seg på TH er å skade kona hans, og samtidig få litt av formuen hans?

10 millioner for tort å svie og et drap på et uskyldig menneske på samvittigheten? Neppe.

TURBRA

Innlegg: 42998
TURBRA
08.03.21 08:58

Fra TV2 Nyheter i går;  Da gjerningspersonene ville vise sin identitet, tok de ifølge TH feil av en gjenstand som lå under trusselbrevet.

Ved 13.30-tiden den 31. oktober i 2018 kom TH hjem. Han hadde da som kjent ringt kona flere ganger uten å få svar. Hagen sier han var blitt redd for at hun hadde blitt syk, og at han derfor dro hjem for å se etter henne. 

Ektemannen fant ikke kona si i huset. -Istedet , forteller Hagen, oppdaget han en konvolutt som lå på en pinnestol i gangen.

I konvolutten lå det mye omtalte trusselbrevet med beskjed om at AEH var kidnappet, og at ektemannen måtte betale ni millioner euro i kryptovalutaen monero for å få henne hjem. 

Under konvolutten fant Hagen, ifølge sin egen forklaring en klokke, konas giftering som hun hadde båret i 49 år, samt en ring til.

Hagen kontaktet da politiet som åpnet en stor etterforskning som de holdt skjult for offentligheten i ti uker.

27. januar i 2019, da saken var blitt offentlig kjent, mottok Hagen en kryptert e-post fra den antatte motparten. Innholdet i e-posten var truende.  

Den handlet blant annet om at Hagen hadde prøvd "å fucke" med motparten fordi han hadde kontaktet politiet. Han ble også bedt om å betale 2.25 millioner euro for å få et bevis for at kona var i live.

Noen måneder senere, 8. juli i 2019, mottok han en ny e-post med oppfordring om å forhandle med motparten. Løsepengekravet ble samtidig senket med omkring 40 millioner kroner, mens han nå kunne få et livsbevis, om han betalte 2,25 millioner euro - omtrent 13. millioner kroner.

Dagen etter betalte han som kjent for et livsbevis. For å bevise at det faktisk er de som står bak forsvinningen, skriver motparten om gjenstandene som Hagen har forklart at han fant under konvolutten.

Men det er ett problem: I begge e-postene glemmer motparten å nevne en av de tre gjenstandene. De skriver om klokka og en ring, ikke klokka og to ringer, som er det korrekte ifølge Hagens forklaring.

Hagen er opptatt av denne detaljen, og lurer på om det var pga. stress de glemte den ene ringen, eller var det muligens fordi de ikke var vant med å gjennomføre kidnappinger?

(Innlegget ble redigert 08.03.21 09:02)

Klikk for å gå tilbake til toppen