Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 27153
oddvar_kjempebra
18.04.21 21:13
MadMozart: Det får vi nok snart svaret på. Jeg tror vi har blitt villedet noe i denne saken og finner det merkelig at det er et sammenfall mellom VGs og politiets nå tystnad.

Det er vel ikke noe rart i det hele tatt. Politiet har jo brukt VG til sine lekkasjer.

Nå har de ikke noe interessant å lekke og da har ikke VG noe interessant å skrive om.

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 21:15
CharlesLeonard: HETTEMANNEN - De knuget fast i "den mistenkelige mannen" i lang tid og prøvde gjennom media og egne pressekonferanser å selge inn at dette var en mistenkelig observasjon, og at de slettes ikke kunne redegjøre for alle TH bevegelser på kontoret denne dagen.

Denne mannen ble i hovedsak etterlyst som et mulig vitne. Dette fordi det er gjort observasjoner av ham i et tidsrom hvor han kan ha observert ting i forbindelse med saken. Man kunne selvfølgelig heller ikke utelukke at han hadde noe med saken å gjøre i og med at man ikke visste hvem han var og hvorfor han beveget seg der.

Knuget seg fast? De forsøkte over tid å finne ut hvem mannen var og med det kunne avskrive eller innskrive han. Skulle tatt seg ut om slike ting bare ble oversett i en sak hvor en kvinne mest trolig er kaldblodig drept i sitt eget hjem rett i nærheten av der mannen beveget seg i et aktuelt tidsrom og med det både kunne være involvert eller kunne ha observert noe av viktighet. 

(Innlegget ble redigert 18.04.21 21:17)

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 21:16
oddvar_kjempebra: Det er vel ikke noe rart i det hele tatt. Politiet har jo brukt VG til sine lekkasjer. Nå har de ikke noe interessant å lekke og da har ikke VG noe interessant å skrive om.

Jeg tror vi nå har beveget oss inn i et «landskap» hvor faren for bevisforspillelse kan være stor. 

Brezjnev

Innlegg: 15444
Brezjnev
18.04.21 21:23
MadMozart: Sånn kan det kanskje gå dersom man ikke går grundig nok til verks. Sprengte blodkar feks enkelte steder vil ikke nødvendigvis vekke oppmerksomhet.

Jeg synes synd på den etterforskeren som blir sendt til retten for å si at Vi mener blodet fra Hagen ble avsatt i forbindelse med at han drepte sin kone. Jada - vi fant ikke noen sår på ham da vi undersøkte ham drapsdagen, men det skyldes bare at vi var for slumsete med undersøkelsen. 

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 21:27
CharlesLeonard: At disse observasjonene ikke er mer interessante for politiet å utrede og å komme til bunns i, forteller at de har låst seg til hendelser som kan settes i sammenheng med deres hovedteori.

Disse observasjonene har vært interessante for politiet. Men er mulig mindre interessante når polititet mener at i denne saken står man ikke ovenfor en reell kidnapping, men et konedrap med en fingert kidnapping.
Når man finner mer og mer som styrker denne teorien og mindre og mindre tyder på at AEH satt levende i en bil i Ås, og at Futurummennene trolig kke var kidnappere, men mulige statister ja da legger man nok hovedtyngden av fokuset på det som er av størst viktighet i forhold til å knytte den de mistenker til drapet. Det er helt naturlig.

Allikevel sier politiet klart og tydelig at de fortsatt holder mulighetene åpne for andre scenarioer på tross av siktelsene. Men hvor lenge skal man holde på å etterlyse Futurum menn som ikke melder seg? Lete etter en rød BMW de ikke finner og en bil som kjører mistenkelig som de heller ikke finner eieren av? 

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 21:31
Brezjnev: Jeg synes synd på den etterforskeren som blir sendt til retten for å si at Vi mener blodet fra Hagen ble avsatt i forbindelse med at han drepte sin kone. Jada - vi fant ikke noen sår på ham da vi undersøkte ham drapsdagen, men det skyldes bare at vi var for slumsete med undersøkelsen.

Jeg vet ikke en gang om han ble undersøkt for sår og rifter på disse datoene som nevnes. Han var vel den gang ikke en gang ansett som en kandidat til å ha noe med dette å gjøre. Jeg skriver bare at dersom han ble undersøkt, kan det være steder vi blør fra som ikke vil kunne avdekkes dersom man leter etter sår og rifter. Han kan, som jeg har nevnt tidligere, ha blødd neseblod. De var neppe oppi neseborene hans disse datoene. 

Brezjnev

Innlegg: 15444
Brezjnev
18.04.21 21:39
MadMozart: Jeg vet ikke en gang om han ble undersøkt for sår og rifter på disse datoene som nevnes. Han var vel den gang ikke en gang ansett som en kandidat til å ha noe med dette å gjøre. Jeg skriver bare at dersom han ble undersøkt, kan det være steder vi blør fra som ikke vil kunne avdekkes dersom man leter etter sår og rifter. Han kan, som jeg har nevnt tidligere, ha blødd neseblod. De var neppe oppi neseborene hans disse datoene.

Det ble han, og jo, det var han. Når en hustru forsvinner så er "Ektemannen?" det første etterforskerne setter på blokka. Hvorfor skulle han undersøkes i det hele tatt om han ikke var det?

Og om våre Kling & Klang ikke gjorde dette, og heller ikke undersøkte ektemannen skikkelig, så er det deres problem - ikke ektemannens. De har med sin undersøkelse gitt herr Hagens blod "alibi", og om de skal forklare det vekk med at de ikke undersøkte godt nok så er veien superkort til at domstolen spør seg hvilke andre etterforskningsskritt som er lemfeldig gjennomført.

I en sak uten åpenbare bevis og med plausibel alternativ forklaring (kidnapping) er den tvilen ødeleggende.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 21:40)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27153
oddvar_kjempebra
18.04.21 21:46
MadMozart: Når man finner mer og mer som styrker denne teorien og mindre og mindre tyder på at AEH satt levende i en bil i Ås, og at Futurummennene trolig kke var kidnappere, men mulige statister ja da legger man nok hovedtyngden av fokuset på det som er av størst viktighet i forhold til å knytte den de mistenker til drapet. Det er helt naturlig

Spørsmålet er om de har funnet «mer og mer som styrker denne teorien». Mitt inntrykk er at de har måtte avskrive noen av de momentene som de mente talte i favør av at Hagen var involvert. Og det uten at det har kommet nye momenter til. 

Så kan du spekulere så mye du vil om at de vet mye mer enn det som har kommet frem. Det kan jo hende.

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 21:49
Brezjnev: Det ble han, og jo, det var han. Når en hustru forsvinner så er "Ektemannen?" det første etterforskerne setter på blokka. Hvorfor skulle han undersøkes i det hele tatt om han ikke var det? Og om våre Kling & Klang ikke gjorde dette, og heller ikke undersøkte ektemannen skikkelig, så er det deres problem - ikke ektemannens. De har med sin undersøkelse gitt herr Hagens blod "alibi", og om de skal forklare det vekk med at de ikke undersøkte godt nok så er veien superkort til at domstolen spør seg hvilke andre etterforskningsskritt som er lemfeldig gjennomført. I en sak uten åpenbare bevis og med plausibel alternativ forklaring (kidnapping) er den tvilen ødeleggende.

Ok. Da får vi håpe de gjorde jobben sin. Fant de et sprengt blodkar i nesa på han etter en nesestyver eller som sprengte i stress eller kampens hete den dagen,  så ville det vel uansett være helt uten verdi. Hvordan skulle det kunne knyttes til et drap? 

(Innlegget ble redigert 18.04.21 21:50)

Brezjnev

Innlegg: 15444
Brezjnev
18.04.21 21:52
MadMozart: Fant de et sprengt blodkar i nesa på han etter en nesestyver eller som sprengte i stress eller kampens hete, så ville det vel uansett være helt uten verdi. Hvordan skulle det kunne knyttes til et drap?

Det er ikke akkurat kruttslam på hendene, nei. Dog det tross alt enklere å knytte sprengte blodkar til at innehaveren har vært innblandet i noe voldelig, enn intakte blodkar er.

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 21:53
oddvar_kjempebra: Spørsmålet er om de har funnet «mer og mer som styrker denne teorien». Mitt inntrykk er at de har måtte avskrive noen av de momentene som de mente talte i favør av at Hagen var involvert. Og det uten at det har kommet nye momenter til. 
Så kan du spekulere så mye du vil om at de vet mye mer enn det som har kommet frem. Det kan jo hende.

Slik vil det alltid være i en etterforskning. Alle stener snus. Under noen er det nada å finne, under andre derimot...

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 21:54
Brezjnev: Det er ikke akkurat kruttslam på hendene, nei. Dog det tross alt enklere å knytte sprengte blodkar til at innehaveren har vært innblandet i noe voldelig, enn intakte blodkar er.

Enig. Som skrevet, får håpe de gikk grundig til verks. 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27153
oddvar_kjempebra
18.04.21 21:56
MadMozart: Slik vil det alltid være i en etterforskning. Alle stener snus. Under noen er det nada å finne, under andre derimot...

Nei, det er feil. I mange etterforskninger snur de alle stener de finner uten at det ligger noe interessant under. Og noen ganger tror de at de har funnet noe interessant, men med nærmere ettersyn viser det seg at det ikke var noe.

Det er ingen naturlov som sier at denne saken skal oppklares. Det er ingen naturlov som sier at man må finne noe mer bare man snur nok steiner.

 

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 21:59
oddvar_kjempebra: Det er ingen naturlov som sier at denne saken skal oppklares. Det er ingen naturlov som sier at man må finne noe mer bare man snur nok steiner.

Jeg tror denne saken allerede er «oppklart». Om noen vil bli straffet for ugjerningene sine vil fremtiden vise. 

TURBRA

Innlegg: 43086
TURBRA
18.04.21 22:08
MadMozart: Jeg tror denne saken allerede er «oppklart». Om noen vil bli straffet for ugjerningene sine vil fremtiden vise.

Får da inderlig håpe at den/de skyldige, hvem de enn er blir tatt og får  sin dom! Forhåpentligvis med en oppklaring som forteller hva som er skjedd med Anne-Elisabeth og hvor levningene hennes er blitt av.

 

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 22:24
TURBRA: Får da inderlig håpe at den/de skyldige, hvem de enn er blir tatt og får  sin dom! Forhåpentligvis med en oppklaring som forteller hva som er skjedd med Anne-Elisabeth og hvor levningene hennes er blitt av.

Ja det får vi håpe. Finne levningene tror jeg blir meget vanskelig, noe sier meg at tilfeldighetene neppe har rådet.

Og dessverre ser det ikke ut til at TH millioner har fristet noen nevneverdig i forhold til å gi opplysninger om dette. Ingen har latt seg friste til å fortelle hvor det kan være til nå i hvertfall.

 

(Innlegget ble redigert 18.04.21 22:26)

TURBRA

Innlegg: 43086
TURBRA
18.04.21 22:52
MadMozart: a det får vi håpe. Finne levningene tror jeg blir meget vanskelig, noe sier meg at tilfeldighetene neppe har rådet. Og dessverre ser det ikke ut til at TH millioner har fristet noen nevneverdig i forhold til å gi opplysninger om dette. Ingen har latt seg friste til å fortelle hvor det kan være til nå i hvertfall.

Jeg ser en del på ID ;Investigation Discovery, som handler om krim fra virkeligheten, og har mange ganger sett at alvorlige kriminalsaker har blitt oppklart etter både ti ,tyve år eller mer.. noen ganger der det bare tilfeldigheter som gjør at levninger blir funnet eller så  at noen "snakker" om hva som har skjedd. Det samme har jo skjedd her i Norge flere ganger.

Millioner kan absolutt friste noen, og det var jo noen i fjor som mottok ca 10. millioner kroner i monero .. Likevel fikk ikke T. Hagen og advokaten hans et eneste lite livsbevis som de ba om. Lite sannsynlig at hun da var fortsatt i live, men tragisk. Fælt for familien som ennå da ikke hadde gitt opp håpet. Var kommet mange tips da det var snakk om at det skulle betales for tips, men de var kanskje ikke interessante nok da, siden vi ikke hørte noe mer om disse tipsene?

(Innlegget ble redigert 18.04.21 23:02)

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
18.04.21 23:32
TURBRA: Jeg ser en del på ID ;Investigation Discovery, som handler om krim fra virkeligheten, og har mange ganger sett at alvorlige kriminalsaker har blitt oppklart etter både ti ,tyve år eller mer.. noen ganger der det bare tilfeldigheter som gjør at levninger blir funnet eller så  at noen "snakker" om hva som har skjedd. Det samme har jo skjedd her i Norge flere ganger. Millioner kan absolutt friste noen, og det var jo noen i fjor som mottok ca 10. millioner kroner i monero .. Likevel fikk ikke T. Hagen og advokaten hans et eneste lite livsbevis som de ba om. Lite sannsynlig at hun da var fortsatt i live, men tragisk. Fælt for familien som ennå da ikke hadde gitt opp håpet. Var kommet mange tips da det var snakk om at det skulle betales for tips, men de var kanskje ikke interessante nok da, siden vi ikke hørte noe mer om disse tipsene?

Ja alt kan selvfølgelig skje. Dessverre tror jeg ingen kommer til å prate i denne saken og jeg tror heller ikke valg av sted for hennes levninger er tilfeldig valgt. Og da vil det kreves mer for å finne henne enn å satse på at en turgåer før eller senere gjør det. 

CharlesLeonard

Innlegg: 218
CharlesLeonard
18.04.21 23:48
MadMozart: De forsøkte over tid å finne ut hvem mannen var og med det kunne avskrive eller innskrive han

Da må du lese politiets uttalelser i media, og fra pressekonferanser bedre. Utallige ganger bruker de "mistenkelig" og "mystisk", noe de feks ikke har gjort om observasjonene i Ås.

CharlesLeonard

Innlegg: 218
CharlesLeonard
18.04.21 23:51
MadMozart: Sånn kan det kanskje gå dersom man ikke går grundig nok til verks.

Teorien din er altså at politiet ikke sjekker TH godt nok for sår og rifter, selv om de gjør det to dager etter hverandre. Du haqr enda mindre tillitt til politiet enn meg!

Strandereng

Innlegg: 8915
Strandereng
18.04.21 23:59
CharlesLeonard: noe de feks ikke har gjort om observasjonene i Ås.

Fordi observasjonene i Ås var reelle. Det var bare det at den kvinnene ikke var AEH.

Politiet vet nok om dette, og her er det snakk om personvern. 
Merk dere at det raskt ble stille om Ås. 

CharlesLeonard

Innlegg: 218
CharlesLeonard
18.04.21 23:59
Brezjnev: Det ble han, og jo, det var han. Når en hustru forsvinner så er "Ektemannen?" det første etterforskerne setter på blokka. Hvorfor skulle han undersøkes i det hele tatt om han ikke var det? Og om våre Kling & Klang ikke gjorde dette, og heller ikke undersøkte ektemannen skikkelig, så er det deres problem - ikke ektemannens. De har med sin undersøkelse gitt herr Hagens blod "alibi", og om de skal forklare det vekk med at de ikke undersøkte godt nok så er veien superkort til at domstolen spør seg hvilke andre etterforskningsskritt som er lemfeldig gjennomført. I en sak uten åpenbare bevis og med plausibel alternativ forklaring (kidnapping) er den tvilen ødeleggende.

Eksemplarisk!

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27153
oddvar_kjempebra
19.04.21 08:02
MadMozart: Jeg tror denne saken allerede er «oppklart». Om noen vil bli straffet for ugjerningene sine vil fremtiden vise.

Med all respekt: Hva du tror er jo ikke intressant. Folk tror jo på det merkeligste.

Det interessante er hva du bygger din tro på. Jeg kan foreløpig ikke se at det er noe annet enn et håp.

Det kan godt hende at politiet sitter på viktig informasjon vi ikke vet noe om. Men det kan godt hende de ikke gjøre det.

Mitt magefølelse er en like dårlig kilde som din magefølelse. Jeg venter derfor på noe mer konkret å forholde seg til. 

Hvis det kommer...

perchri

Innlegg: 11868
perchri
19.04.21 09:10
oddvar_kjempebra: Så kan du spekulere så mye du vil om at de vet mye mer enn det som har kommet frem. Det kan jo hende.

det gjør de nok, men om det vet så mye mer om ser jo ut til å ikke gjøre at de kommer noe nærmere en arrestasjon.

Det er gått utrolig lang tid, nå...så kanskje henlegge saken intil videre, og bruke resurrser på andre prosjekter? Inrømme at de isåfall intil nå er "slått" av utøvrerene av kidnappingen.

TURBRA

Innlegg: 43086
TURBRA
19.04.21 15:50
perchri: det gjør de nok, men om det vet så mye mer om ser jo ut til å ikke gjøre at de kommer noe nærmere en arrestasjon. Det er gått utrolig lang tid, nå...så kanskje henlegge saken intil videre, og bruke resurrser på andre prosjekter? Inrømme at de isåfall intil nå er "slått" av utøvrerene av kidnappingen.

Det siste jeg leste om bemanningen for få måneder siden var at det var 30 etterforskere på saken, så det må jo være noe de holder på å undersøke?

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
19.04.21 15:52
CharlesLeonard: Da må du lese politiets uttalelser i media, og fra pressekonferanser bedre. Utallige ganger bruker de "mistenkelig" og "mystisk", noe de feks ikke har gjort om observasjonene i Ås.

Ok. For meg uvesentlig. Han er benevnt som ukjent, hettemann, mulig vitne til noe også. At de finner det mistenkelig at han ikke melder seg etter lang tids etterlysning er heller ikke noe som vekker oppsikt hos meg. Alt /alle som rørte seg i området den dagen er naturlig å anse som mistenkelig aktivitet inntil det er avskrevet i forhold til saken. At han beskrives som mystisk kan vel tilskrives bekledningen hans. Han er særs godt tildekket så det ut til. Spesielt ansiktet var godt dekket. 

Hvorfor har vi aldri fått noe svar på, men regner med politiet har fått forklaring på det. Han har som kjent, etter lang tid, meldt seg. Og han har visstnok fremlagt elektroniske bevis på at dette er han og han har jaggu kommet opp med flere vitner på at han faktisk gikk der den dagen også. Det gikk unna når det gikk opp for han at dette måtte være han tydeligvis. 

 

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
19.04.21 16:25
CharlesLeonard: FANGET PÅ KAMERA UTENFOR FUTURUMBYGGET - Første mann utenfor Futurumbygget observert ca. kl 07.36 gikk ned til innsyn på TH parkeringsplass og snudde. 
Andre mann kommer ca. halvtime senere ca. kl. 08.06, og tar opp telefon ved passering av parkeringsplass, eller han snakker i telefon ved passering. Ikke så underlig i seg selv kanskje.

Jeg holder en knapp på at Futurum mennene er en og samme mann, med og uten jakke. 

For øvrig interessant at du kan informere om at vedkommende ikke er sett der hverken før denne dagen eller i ettertid. 

(Innlegget ble redigert 19.04.21 16:26)

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
19.04.21 16:27
oddvar_kjempebra: Jeg kan foreløpig ikke se at det er noe annet enn et håp.

Jeg ser den.

MadMozart

Innlegg: 2449
MadMozart
19.04.21 16:33
CharlesLeonard: Teorien din er altså at politiet ikke sjekker TH godt nok for sår og rifter, selv om de gjør det to dager etter hverandre. Du haqr enda mindre tillitt til politiet enn meg!

Mulig, jeg jeg ser ikke bort fra at de kun bedrev «overflatesjekking»og ikke nødvendigvis var innom tanken på sprengte blodkar på ikke synlige steder for det blotte øyet.

TURBRA

Innlegg: 43086
TURBRA
19.04.21 18:26
MadMozart: Jeg holder en knapp på at Futurum mennene er en og samme mann, med og uten jakke.

"Luemannen" og "telefonmannen" hadde vel litt forskjellig kroppsbygning? Luemannen virket høyere enn telefonmannen og virket slankere i overkroppen og de hadde også forskjellig ganglag.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg