Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
Brezjnev

Innlegg: 15579
Brezjnev
11.05.21 14:05
oddvar_kjempebra: Så kommer det mest interessante. Politiet mener i følge boken at ektepakten er ugyldig og at Anne Elisabet Hagen ville ha krav på en milliard ved en skilsmisse. Da snakker vi motiv for Tom Hagen. 
Men eksperter forfatterne har snakket med sier at hun kun ville fått en kompensasjon på rundt 20 millioner. Dette fordi selv om avtalen fra 93 ble kjent ugyldig så ville den fra 87 gjelde og den eneste forskjellen der er felleseie på huset. Så kan man spørre seg om politiet klamrer seg til dette motivet eller om de har god grunn til å tro at hun hadde krav på halve formuen. Og enda viktigere, hva trodde Tom Hagen om de økonomiske konsekvensene av en skilsmisse? Hvis hans rådgivere gav samme opplysninger som ekspertene forfatterne brukte så ville han jo ikke frykte de økonomiske konsekvensene av en skilsmisse.

En milliard? Makan til sludder. Jeg kan forstå at VGD-debattanter har fablet om denslags, men at politiet - som har tilgang på jurister som formodentlig har fullført utdannelsen - har vært inne på den tanken i mer enn et par timer er helt vilt. Ved skilsmisse kunne hun i beste fall fått tilbake felleseie på huset og en høvelig kompensasjon for å ha stullet i hjemmet. Jeg ville vært litt mer forsiktig og tippet opp mot 30 millioner, men det er jo fortsatt ikke noe økonomisk motiv å snakke om for en som har et par milliarder i verdier og 100 millioner på bok.

Men som du er inne på; det er ganske irrelevant før vi vet mer. Har fruen gått til advokat, blitt forespeilet milliardærstatus og slengt dette i ansiktet på herr Hagen? Jeg vil tro at han er såpass vant med både avtaler, advokater og luftige påstander at han i så fall tok en prat med juridisk kompetente personer for å sjekke farvannet. Det virker veldig voldsomt å gå rett til draps-alternativet, og snakket han med fagfolk så ville de sagt "slapp av".

(Innlegget ble redigert 11.05.21 14:07)

KongOjo

Innlegg: 5056
KongOjo
11.05.21 14:14

Utifra det Oddvar skriver så synes jeg ikke boka virker veldig spennende, nok en gang bare informasjon som fører ingen vei og egentlig er totalt uinteressant.

Begynne å selge bøker å tjene penger på en slik sak når man er midt oppi den er også en forbanna uting. De klarer knapt å vente før de skal tjene penger på en slik grusom sak, trist spørr du meg.

MrSimon

Innlegg: 1454
MrSimon
11.05.21 18:06
KapteinMark: Så hvem kjører på gangveien? Lokalkjente som pleier å ta snarveien når gangveien er vinteråpen vil jeg tro

Har liten tro at en gangvei er benyttet. Det vil i så fall være risikabelt mht at man kan møte personer som blir forbannet på en slik handling og noterer bilnummer/biltype. I denne saken er det om å gjøre å minimere risikoen i alle deler.

I tillegg har jeg et inntrykk av at det er lagt ut blindveier/falske spor som skal få politiet til å bruke ressurser på etterforskning som ender ut i ingenting, bl.a sørge for at div. gjenstander, etc blir plassert her og der som ikke har betydning for en oppklaring.

Tiden går og jeg lurer på om denne saken noen gang vil bli oppklart.

KapteinMark

Innlegg: 4851
KapteinMark
11.05.21 20:25
oddvar_kjempebra: Interessant nok var sønnen utsatt for en liten ulykke mens han var der. Knuste en taklampe og fikk blødene sår på ryggen. I følge boken var også hustelefonen og AE sin mobiltelefon så nærme hverandre i huset at da Hagen ringte konas telefon fra fasttelefonen rett etter at han hadde kommet hjem så må han ha hørt den hvis lyden var på. Så kan man spørre seg hvorfor man trengte en lydtekniker til å gjøre undersøkelser.

Lydteknikeren har først og fremst vært der for å teste låselyder, lyd av bilmotor, bildører etc.

Går utfra at det er lydopptak av samtale med politiet, der man sammenligner bakgrunnslyder med gitte forklaringer.

Mht. boka så har jeg ikke lest den enda, men fått gjengitt en del her og der.

Hvis jeg har forstått det riktig så er "ulykken" oversvømmelse i et badekar, taklampe som knuses av mopp og glasskår som skader ryggen, og blod som ennå ikke er tørket bort dagen etter(?)

Hva skjer egentlig? Ikke mye i denne saken man kan ta for gitt.

Selv uten å ha lest boka, er jeg nesten sikker på at politiet har ingrediensene for å løse saken. Om det skjer er en annen ting.

 

juppi

Innlegg: 2498
juppi
11.05.21 20:44
oddvar_kjempebra: Er i gang med å lese boken Lørenskogmysteriet. Mange detaljer å sette seg inn i. Det har på vgd vært spørsmål om hva som skjedde med hunden mens ekteparet Hagen var på teater kvelden før forsvinningen.

Takk for svar, er vel bare jeg i tråden her som ofret hunden en kommentar. Hunden er som sagt tidligere i tråden, eneste sanne vitnet til hva som skjedde i saken. Fint at noen så etter hunden kvelden før.

Skriv her om det kommer frem noe nytt vi ikke kjenner via mediene men som kan stå i fra boka. Lurer på om jeg skal ha boka selv. 

juppi

Innlegg: 2498
juppi
11.05.21 20:46
KongOjo: Utifra det Oddvar skriver så synes jeg ikke boka virker veldig spennende, nok en gang bare informasjon som fører ingen vei og egentlig er totalt uinteressant.

Synes det er litt utidig at boka slippes da etterforskningen ikke er ferdig enda og synes det er litt for tidlig.

MadMozart

Innlegg: 2535
MadMozart
11.05.21 21:14
KapteinMark: Hvis jeg har forstått det riktig så er "ulykken" oversvømmelse i et badekar, taklampe som knuses av mopp og glasskår som skader ryggen, og blod som ennå ikke er tørket bort dagen etter(?)

Hva er dette for noe? Når inntraff denne ulykken i følge han selv? Og er det virkelig tilfeldig at ei taklampe blir slått ned av en mopp og skaper blødende sår på ryggen? til vedkommende etter en oversvømmelse i et badekar dagen før eller samme dag som hans mor blir drept i samme boligen? Tok han seg et bad hjemme? 

Og jaggu ser det ut til at vaskebøtta også mulig forsvant, kanskje i forbindelse med denne mulige ulykken og opprydding i etterkant. Her høres det ut som det har gått for seg. Har ikke politiet en teori om at AE ble angrepet i andre etasje av boligen? Kanskje på badet da? Mye tyder på at hun var avkledd da hun ble slept ut av huset. Startet angrepet på dette badet hvor det var en «oversvømmelse» forut for dette kanskje? 

(Innlegget ble redigert 11.05.21 21:24)

BigGeorge

Innlegg: 34222
BigGeorge
11.05.21 21:40

Snakket litt med lokalavisa (RB) sin "ekspert" eller medarbeider i Hagen -saken. Kunne gått rett inn i VGD-.tråden her uten å utmerke seg.

Tom Hagen har grunn til å le av forakten mot intelligente løsninger og at han har lurt det store flertallet av følgere i saken.

(Innlegget ble redigert 11.05.21 21:41)

TURBRA

Innlegg: 43360
TURBRA
11.05.21 22:11

Om han tok seg et bad mens han var der, hadde vel ikke vært så rart, men dette med taklampa og moppen hørtes merkelig ut!

TURBRA

Innlegg: 43360
TURBRA
11.05.21 22:13
juppi: Synes det er litt utidig at boka slippes da etterforskningen ikke er ferdig enda og synes det er litt for tidlig.

Det kommer nok trolig flere bøker om denne saken senere-

MadMozart

Innlegg: 2535
MadMozart
11.05.21 22:24
TURBRA: Om han tok seg et bad mens han var der, hadde vel ikke vært så rart, men dette med taklampa og moppen hørtes merkelig ut!

Bad er vel ikke rart, men hvor ofte fører et slikt til oversvømmelse egentlig? Sovna han eventuelt i karet? Gikk han fra og glemte hele greiene litt for lenge? Og hva med den påfølgende moppeveivinga som gjør at du river ned ei taklampe som skader deg på ryggen så du blør? Nei her skurrer det voldsomt dersom dette med denne «ulykken» stemmer.  

(Innlegget ble redigert 11.05.21 22:25)

klausO2

Innlegg: 1749
klausO2
11.05.21 22:37
MadMozart: Nei her skurrer det voldsomt dersom dette med denne «ulykken» stemmer.

En som kaller seg "Bolony" på Flashback har kommet med en forklaring som faktisk rimer ganske godt med bevisene i saken.  Han hevder at det kun er et tidsspørsmål før saken blir løst.

TURBRA

Innlegg: 43360
TURBRA
11.05.21 22:54
MadMozart: Bad er vel ikke rart, men hvor ofte fører et slikt til oversvømmelse egentlig? Sovna han eventuelt i karet? Gikk han fra og glemte hele greiene litt for lenge? Og hva med den påfølgende moppeveivinga som gjør at du river ned ei taklampe som skader deg på ryggen så du blør? Nei her skurrer det voldsomt dersom dette med denne «ulykken» stemmer.

Ja det har du i grunnen rett i.

Jeg lurer på "hvor mange" som er involvert i denne saken?

(Innlegget ble redigert 11.05.21 22:57)

MadMozart

Innlegg: 2535
MadMozart
11.05.21 23:34
klausO2: En som kaller seg "Bolony" på Flashback har kommet med en forklaring som faktisk rimer ganske godt med bevisene i saken.  Han hevder at det kun er et tidsspørsmål før saken blir løst.

Ok en oppsummering? 

BigGeorge

Innlegg: 34222
BigGeorge
11.05.21 23:45
klausO2: En som kaller seg "Bolony" på Flashback har kommet med en forklaring som faktisk rimer ganske godt med bevisene i saken

hva skriver han ? Noen linjer kan du vel gjengi !

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28027
oddvar_kjempebra
12.05.21 08:11
MadMozart: Bad er vel ikke rart, men hvor ofte fører et slikt til oversvømmelse egentlig? Sovna han eventuelt i karet? Gikk han fra og glemte hele greiene litt for lenge? Og hva med den påfølgende moppeveivinga som gjør at du river ned ei taklampe som skader deg på ryggen så du blør? Nei her skurrer det voldsomt dersom dette med denne «ulykken» stemmer.

I følge boken satte han på vann i badekaret, gikk ned og glemte det. Da han oppdagte det tok han moppen for å fjerne vannet og da slo han moppen opp i taklampa og fikk glasskår på ryggen.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28027
oddvar_kjempebra
12.05.21 08:38

Forfatterne sitter på hele det tre-dagers lange avhøret av Tom Hagen som politiet foretok i februar 2019.

Man kan jo spørre seg hvor de har fått dette fra. Er det lekasje i politiet er det jo en skandale av dimensjoner.

Eller er det Hagen eller noen i kretsen hans som har lekket det?

Avhøret viser i hvertfall hvorfor politiet finner Hagen vanskelig å samarbeide med. Han er ikke redd for å kritisere dem eller avvise spørsmål som irelevante og/eller dumme. Han avbryter stadig for å spørre om andre ting. Og han avbryter ofte avhøret og ber om at videoen skrus av.

Samtidig er det veldig rotete det Hagen holder på med. Hvis han hadde som strategi å bombardere politiet med så mye teorier og spor at de helt mistet oversikten så er det vanskelig å se ut av dette. Han avviser jo til tider spor og ber politiet fokusere om de mest sannsynlige teoriene. Samtidig har han mye rart å komme med.

Og han er fullt ut klar over at han selv er en mulig mistenkt og argumenter ganske fritt om hvorfor det er lite sannsynlig at han er involvert.

Han virker i det hele tatt noe forvirret og passer egentlig godt til beskrivelsen av en sliten og frustrert pårørende.

Hvis han er mastermind bak denne forsvinningen så synes jeg ikke han gjør seg selv noen tjenester i dette avhøret.

(Innlegget ble redigert 12.05.21 08:40)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28027
oddvar_kjempebra
12.05.21 08:39
klausO2: En som kaller seg "Bolony" på Flashback har kommet med en forklaring som faktisk rimer ganske godt med bevisene i saken.  Han hevder at det kun er et tidsspørsmål før saken blir løst.

Hvorfor skulle han ha noe som helst grunnlag for å mene noe om når saken blir løst?

klausO2

Innlegg: 1749
klausO2
12.05.21 08:50
BigGeorge: hva skriver han ? Noen linjer kan du vel gjengi !

For de som er interessert, så er det mulig å lese på Flashback.  Men det meste som står der, bør tas med en diger klype salt.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28027
oddvar_kjempebra
12.05.21 08:55
klausO2: For de som er interessert, så er det mulig å lese på Flashback.  Men det meste som står der, bør tas med en diger klype salt.

Nå er det ganske slitsomt å gå igjennom alle innleggene der da. Hvorfor kan du ikke gi et lite sammendrag av hva denne debattanten har som teori siden du tydeligvis var imponert over den?

TURBRA

Innlegg: 43360
TURBRA
12.05.21 11:01

Politiet var livredde for lekkasjer. - Tipset selv VG om forsvinningen. Men det hele viste seg å være en misforståelse.

I ti uker etterforsket Øst Politidistrikt forsvinningen av AEH i skjul. I denne perioden var det essensielt for politiet at offentligheten og mediene ikke fikk vite at kona til en av Norges rikeste menn var forsvunnet.

Det ble derfor tilløp til panikk da VG plutselig ringte mobiltelefonen til den savnede kvinnen. Det kom fram i boken "Lørenskog-mysteriet" , skrevet av TV2-journalistene Kenneth Fossheim og Magnus Braaten, ifølge TV2s nettavis i dag-

Politiet tok da raskt kontakt med VG med en sterk anmodning om ikke å omtale saken. Men sjefredaktør Gard Steiro, ante foreløpig ingen ting om forsvinningen. Det var ikke en av hans journalister som hadde prøvd å ringe Hagen, men en selger som skulle få solgt et VG-abonnement, står det i boka.

TV2 har tidligere snakket med flere personer som ringte til Anne-Elisabeth Hagen i dagene etter at hun forsvant. De fortalte at telefonen var påslått og at de hørte summetonen.

Noen uker etter forsvinningen ringte plutselig et ukjent nummer til mobilen. Det kommer fram i "Lørenskog-mysteriet."   Et raskt søk viste at det ukjente nummeret var registrert på VG, landets mest leste avis. Selv om etterforskningen på dette tidspunktet skulle holdes hemmelig, så politiet seg nødt til å ta kontakt med VG, står det i boken. Men på det tidspunktet hadde ingen i VG kjennskap til saken, kommer det frem i boken.

De orienterte avisens ledere om at Øst Politidistrikt etterforsket en høyprioritert sak, og at redaksjonen derfor ikke måtte ringe Anne-Elisabets mobilnummer.

Etter å ha blitt kontaktet av politiet forsøkte sjefsredaktøren å finne ut hvilken journalist som hadde ringt til den savnede kvinnen. Det viste seg å være et umulig spørsmål å få svar på. For det var jo ikke en VG-journalist som hadde tatt kontakt med Anne-Elisabeth Hagen. Anropet kom fra et callsenter som skulle selge VG Pluss-abonnement.

Dermed var det politiet selv som tipset VG om den topphemmelige etterforskningen, kommer det frem i boken.

Hvordan kunne dette skje? Forstå det den som kan!

Mer på TV2 nett i dag.

(Innlegget ble redigert 12.05.21 11:10)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28027
oddvar_kjempebra
12.05.21 11:19

Å sitere store deler av en artikkel er brudd på både vgd sine retningslinjer og norsk opphavsrett Turbra.

Det du kan gjøre er å sitere små deler av en artikkel hvis det er relevant for innlegget ditt. Men da må det henvises (med link) til den opprinnelige artikkelen.

(Innlegget ble redigert 12.05.21 11:26)

TURBRA

Innlegg: 43360
TURBRA
12.05.21 11:35
oddvar_kjempebra: Å sitere store deler av en artikkel er brudd på både vgd sine retningslinjer og norsk opphavsrett Turbra. Det du kan gjøre er å sitere små deler av en artikkel hvis det er relevant for innlegget ditt. Men da må det henvises (med link) til den opprinnelige artikkelen.

Jeg henviser jo til at det står på Tv2s nettside i dag. Like lett å finne det som å henvise med link.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28027
oddvar_kjempebra
12.05.21 11:37
TURBRA: Jeg henviser jo til at det står på Tv2s nettside i dag. Like lett å finne det som å henvise med link.

Som jeg sa: Du kan ikke sitere store deler av en artikkel uansett om du henviser til den eller ikke. Og din henvisning er forøvrig heller ikke god nok.

Vet du ikke hvordan man lager en link? Jeg kan forklare det for deg hvis du ikke vet det.

TURBRA

Innlegg: 43360
TURBRA
12.05.21 11:59
oddvar_kjempebra: Vet du ikke hvordan man lager en link? Jeg kan forklare det for deg hvis du ikke vet det.

Hvordan kan du ha unngått å se at jeg har laget mange linker? Det er imidlertid ikke alltid at det funker.

TURBRA

Innlegg: 43360
TURBRA
12.05.21 12:08

(Innlegget ble redigert 12.05.21 12:12)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28027
oddvar_kjempebra
12.05.21 12:10
TURBRA: Hvordan kan du ha unngått å se at jeg har laget mange linker? Det er imidlertid ikke alltid at det funker.

Hvis du kan lage linker så bør du gjøre det hver gang du henviser til en artikkel eller noen annet. Og hvis du har siden oppe så er det bare å kopiere den rett inn i link-boksen. Da fungerer den hver gang (inntil siden ikke lenger finnes).

Uansett: Du skal ikke sitere så store deler av en artikkel. Jeg henviser nok en gang til VGDs regelverk:

-Du forplikter deg til å følge norske opphavsrettsregler. Du kan ikke kopiere artikler eller annet rettighetsbeskyttet materiale som er publisert i andre medier uten tillatelse fra rettighetshaveren. Du kan imidlertid sitere korte utdrag, men da med tydelig referanse til hvor innholdet har vært publisert og hvem som står som forfatter/komponist.

(Innlegget ble redigert 12.05.21 12:15)

TURBRA

Innlegg: 43360
TURBRA
12.05.21 12:18
oddvar_kjempebra: -Du forplikter deg til å følge norske opphavsrettsregler. Du kan ikke kopiere artikler eller annet rettighetsbeskyttet materiale som er publisert i andre medier uten tillatelse fra rettighetshaveren. Du kan imidlertid sitere korte utdrag, men da med tydelig referanse til hvor innholdet har vært publisert og hvem som står som forfatter/komponist.

OK, takk. Trodde det bare gjaldt hvis man kopierte hele artikkelen og ikke henviste til nettside. 

Jeg skrev også tydelig klart hva av dette som hadde stått i boka.

MadMozart

Innlegg: 2535
MadMozart
12.05.21 13:21
oddvar_kjempebra: I følge boken satte han på vann i badekaret, gikk ned og glemte det. Da han oppdagte det tok han moppen for å fjerne vannet og da slo han moppen opp i taklampa og fikk glasskår på ryggen.

Ok, takk for info. 

Synes det hele høres merkelig ut, men for hans del får vi håpe historien er sann. 

juppi

Innlegg: 2498
juppi
12.05.21 15:05
TURBRA: For det var jo ikke en VG-journalist som hadde tatt kontakt med Anne-Elisabeth Hagen. Anropet kom fra et callsenter som skulle selge VG Pluss-abonnement. Dermed var det politiet selv som tipset VG om den topphemmelige etterforskningen, kommer det frem i boken.

De leter etter "kjeltringene" og de er bås plasserte. De er.......osv.

De klarer ikke tenke seg til at hvem som helst kan stå bak om det er kidnappingssak f.eks. :)

Jeg reagerer veldig på alt mediene har skrevet om denne saken og som vi fant frem fra Orderudsaken m.fl saker. Kan dem ikke holde truten så lenge etterforskning pågår? TH har fått draps anklage og mistenkt status klistret i alle medier. Tenk om han er uskyldig?

Interessant å diskutere saken i et sladre forum som VGD for her kommer meninger fra Hvermansen frem og faktisk tror jeg vi er mest rasjonelle til å løse sak. Bevis påkrevd selvsagt. Jeg ser at etterforsknings rutiner i politiet og medie sladder kan ødelegge saker under etterforskning og... tydelig at det skjer som i ditt eks sitert. Husk at Politiet overførte Monero til motpart ved en feiltakelse såkalt beskrevet fra medier også.

 

(Innlegget ble redigert 12.05.21 15:07)

Klikk for å gå tilbake til toppen