Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
06.07.20 21:39
Gloriana: og hele poenget med å være på et debattforum er å diskutere

Jeg har vært med på mange diskusjoner, så kom ikke med den løgnen der!

Gloriana

Innlegg: 8188
Gloriana
06.07.20 21:40
TURBRA: Du er mest opptatt av å finne feil hos andre.

Nei, det er jeg heller ikke. Kan du ikke dele alle disse linkene på facebook i stedet hvis det gir deg så mye? Det sier seg vel selv at de fleste som leser her inne også leser nyheter, og det normale er å bake en link i et innlegg hvor noe fra gjeldende reportasje faktisk diskuteres. 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
06.07.20 21:49

@Gloriana Heller linker i fleng framfor disse sure oppstøtene som er det eneste du bidrar med i tråden til stadighet. Følg det du predikerer og la de som modererer ta seg av ting de finner problematisk eventuelt. Er det noe de burde moderere så er det disse gjentagende personangrepene fra deg og et par andre. 

Lomasio

Innlegg: 7536
Lomasio
06.07.20 22:45

Enig med MadMozart her. Skjerp dere. Dere vet selv hvem dere er. 

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
06.07.20 22:51

Hvis Tom Hagen hadde vært uskyldig ville det neppe vært så mange spor som ledet til han etter ektefefellens forsvinning. Politiet trodde (som noen her inne) at det var en kidnapping med penger eller hevn som motiv. Det sporet har de forlatt etter 8 måneders grundig arbeid.Sporene de fant var ikke veldig synlige og lette å oppdage.


Vil man utføre en alvorlig forbrytelse og legge ut spor vil disse sporene ALDRI lede til den riktige gjerningspersonen. Det vet alle. Her lå det heller ikke tydelige spor etter Tom Hagen.


Hadde noen villet ramme Tom Hagen med å drepe ektefellen ville de lagt (plantet) spor som ville kunne være bevis mot han.


Det er det IKKE. I tillegg er det såkalt video-bevis som sammen med mobil-spor skal holde han utenfor mistanke.


Det et trenet øye spør seg_ Er det ikke påfallende mye alibi her ?


En eller flere medskyldige er mulig, men de må politiet i såfall finne.

Gloriana

Innlegg: 8188
Gloriana
06.07.20 23:00

Jeg bryr meg ikke om enkeltes hårsårhet her, jeg synes at et debattnivå hvor deltakelsen nesten utelukkende handler om å kun poste linker er begredelig, det blir ingen god debatt av det. Så får man heller føle seg litt snurt og forhåpentligvis skjerpe seg, ingenting er vel bedre enn det. 

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
06.07.20 23:03
BigGeorge: Det et trenet øye spør seg_ Er det ikke påfallende mye alibi her ?

Ja, særlig det at det ble så hysterisk med TH rett før ha dro hjem for å "sjekke" kona. Det er et gap i alibiet-

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
06.07.20 23:23
Strandereng: Ja, det er et mindretall som fortsatt klamrer seg til denne hypotesen.
Er det en slags forventning om at rike hvite selfmade menn er "rene" og ikke har makt til å tenke ut "slemme" ting?
Jeg undres.

Vel, i det mindretallet som ikke utelukker kidnappingshypotesen finner du både lagmannsretten og, i hvert fall påstår de det selv, politiet.


Jeg antar de har samme begrunnelse som meg; at det ikke på noen som helst måte er bevist at dette er et partnerdrap. Er virkelig hatet mot rike, hvite menn så stort at når du har mulighet til å slakte en av dem så er det ikke så farlig med disse bevisene?

Fjøsbonden

Innlegg: 39606
Fjøsbonden
06.07.20 23:32
BigGeorge: Er det ikke påfallende mye alibi her ?

Jeg vet ikke om "det er så mye alibi her", når man er på jobb til samme tid og på samme sted - som man ellers er fem dager i uka.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
06.07.20 23:34
Brezjnev: så farlig med disse bevisene?

Jo, det er viktig med bevis. ikke sikkert denne saken blir løst. Slik går no dagan.

Fjøsbonden

Innlegg: 39606
Fjøsbonden
06.07.20 23:35
BigGeorge: Hadde noen villet ramme Tom Hagen med å drepe ektefellen ville de lagt (plantet) spor som ville kunne være bevis mot han.

Det kan i praksis være lettere sagt enn gjort.

Kokuhaku

Innlegg: 4621
Kokuhaku
06.07.20 23:35
Brezjnev: Det er langt lettere å se for seg alternative åsted for en ektemann som vil ta livet av kona uforstyrret.

Ja, og det merkeligste med alt dette synes jeg er den eventuelle avgjørelsen om å iscenesette det som bortføring. 

Først fordi han da må vite at det vil bli en enorm sak, og for det andre, dels som en konsekvens av det, vil han alltid måtte leve med mistanken når det ikke blir oppklart. 

Slik jeg ser det måtte et drap skjedd i affekt hvorpå bortføringssporene var noe gjort i desperasjon, men det er det ikke mye som tyder på. 

(Innlegget ble redigert 06.07.20 23:35)

Gloriana

Innlegg: 8188
Gloriana
06.07.20 23:40
Kokuhaku: Slik jeg ser det måtte et drap skjedd i affekt hvorpå bortføringssporene var noe gjort i desperasjon, men det er det ikke mye som tyder på.

Absolutt ingenting tyder på et affektdrap, tvert imot er det gode beviser for det motsatte. 

Kokuhaku

Innlegg: 4621
Kokuhaku
06.07.20 23:54
Gloriana: Absolutt ingenting tyder på et affektdrap, tvert imot er det gode beviser for det motsatte.

Det sier jeg heller ikke, men jeg tenker at om at han skal ha gjort det med de omstendighetene, ville det vært det sannsynlige. 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
06.07.20 23:56

@Kokuhaku Først fordi han da må vite at det vil bli en enorm sak, og for det andre, dels som en konsekvens av det, vil han alltid måtte leve med mistanken når det ikke blir oppklart. 


Dersom han hadde lykkes med det han evnt forsøkte få til, dersom han er skyldig i siktelsen, hadde politiet aldri skiftet hypotese og med det hadde han hatt folkets medfølelse resten av livet. Hans kone ble kidnappet, de drepte henne fordi han ikke betalte og snipp, snapp snute for AE. For han hadde livet bare gått videre. 


Men slik ser det ikke ut til at det blir. For i det politiet endret hypotese og offentliggjorde den endret også synet på TH seg fra en stakkars milliardær hvis kone ble kidnappet pga hans formue til en som mulig har drept sin kone og fingert en kidnapping for å komme unna med det. Og det betyr at TH må leve med et stigma resten av livet dersom politiet ikke igjen endrer sin hypotese pga bevis som tilsier at dette var en reell kidnapping. 


 


 


 

Kokuhaku

Innlegg: 4621
Kokuhaku
06.07.20 23:58

Nå stenger det her, men: 

Nei, jeg er uenig, jeg tror "det kan ha vært ektemannen"-tanken ville hengt over ham livet ut. 

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
07.07.20 07:32
Kokuhaku: det merkeligste med alt dette synes jeg er den eventuelle avgjørelsen om å iscenesette det som bortføring.

Enig med du. Å iscenesette en fingert kidnapping for å skjule et drap er i utgangspunktet helt hinsides.


At dette skulle være planlagt nøyaktig slik over tid, er jeg faktisk litt usikker på. En noe «intern» kidnapping vil jeg ikke helt utelukke.


Ser mer for meg to saker i ett, en drapssak og en kidnappingssak. To ideer og to syke sjeler som har møttes på halvveien. At man har søkt etter leiemordere/kidnappere har jeg ingen som helst tro på.


Det er medhjelperen/kidnapperen som i utgangspunktet har hatt problemer(med helt andre ting), og bedt om hjelp. Hva som har blitt sagt eller avtalt er ikke godt å si, men det kan være her en av partene har sett muligheten for å sette sammen de to ideene.


Om det skulle vise seg å være iscenesatt er det helt vanvittig og til dels urasjonelt, men det kan allikevel være noen momenter som har trigget det hele:


-Ingen vil tro at noen har iscenesatt et så stort opplegg, som ville få hele Norges oppmerksomhet mot seg, fra både politi, medier og befolkningen generelt.


-Man har et spekulativt opplegg som garantert vil lure «systemet». Blir en «musen leker med katten»-opplegg og knapt beviser å oppdrive. Deler av opplegget, samt trusselbrevet fremstår som om noen ser på dette som en intellektuell utfordring.


-Man har helgardert seg; skulle kidnappingen mot all formodning nærme seg å bli avslørt som et drap + fingert kidnapping, vil hovedpersonen uansett ha alibi og det finnes knapt bevis. Medhjelperen(e) derimot vil sitte i klemma, og kunne fremstå som kidnappere med en plan der noe gikk fryktelig galt.


Det siste der tror jeg faktisk ikke er langt unna situasjonen slik det er i dag. At politiet muligens har kontroll på evt. medhjelper(e), men frykter at man skal ende opp med en situasjon der medhjelper(e) kan bli dømt, og en hovedperson går fri.


Hvor mange som kan være involvert i dette kan være vanskelig å si, men rent teoretisk trenger det ikke å være flere enn to. At alle involverte var innforstått med at drap var aktuelt er jeg heller ikke sikker på. Har man vært på åstedet og fått betaling som «kidnapper» sitter man i klisteret.


Når TH ble pågrepet, mer enn antydet politiet at det kunne komme at par pågripelser til. Pågripelsen av Krypto-fantomet ble jo som kjent fremskyndet i forbindelse med løslatelsen av TH. Så det kan være noe som foreløpig er satt på vent.


Kort oppsummert; rene teorier og mye kan ha vært annerledes. Blir faktisk overrasket om det ikke dukker opp noe uventet, som ingen har forutsett.


Nå kan det jo strengt være en ekstern kidnapping, men hvis gjerningspersonen har sullet rundt i boligen i nærmere en time, begynner det å lukte rimelig «inside».


(Bilen rygget opp gangveien kl. 09.05 og mobilen ble ryddet på plass  kl. 10.07)

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
07.07.20 07:43
MadMozart: Til det sistnevnte så har selvfølgelig TH, dersom han står bak dette visst at han ville bli politiets hovedmistenkte dersom AE feks fikk seg en tur ned en skrent i et bratt område i stedet for ei bratt trapp hvor han selv befant seg slik at han kunne ha dyttet henne.  Men det er fingert en kidnapping i følge politiets teori og det selvfølgelig da eventuelt for aldri å bli mistenkt for noe som helst. Det er faktisk den perfekte måten å komme unna med et konedrap på dersom det lykkes.

Her brister det for deg. Et perfekt konedrap er jo der hun detter ned trappen og dør, og det blir avskrevet som det. Men en kidnapping uten løsning vil jo aldri bli avsluttet. Det står ikke akkurat som perfekt for meg. 

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
07.07.20 07:50
TURBRA: Regner med at folk kan lese artikkelen selv og deretter diskutere innholdet. Mer interessant det enn å bruke innleggene sine som ren "mobbepost". Dårlig sådan!

Kan du ikke heller selv lese den og diskutere det du finner interessant?

Gloriana

Innlegg: 8188
Gloriana
07.07.20 07:51
KapteinMark: Hvor mange som kan være involvert i dette kan være vanskelig å si, men rent teoretisk trenger det ikke å være flere enn to. At alle involverte var innforstått med at drap var aktuelt er jeg heller ikke sikker på. Har man vært på åstedet og fått betaling som «kidnapper» sitter man i klisteret.

Det kan være en singleton gjerningsmann også. 

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
07.07.20 07:55
Gloriana: Det kan være en singleton gjerningsmann også.

For all del, jeg utelukker ikke noe som helst i denne saken.

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
07.07.20 07:56
BigGeorge: Vil man utføre en alvorlig forbrytelse og legge ut spor vil disse sporene ALDRI lede til den riktige gjerningspersonen. Det vet alle. Her lå det heller ikke tydelige spor etter Tom Hagen.
Hadde noen villet ramme Tom Hagen med å drepe ektefellen ville de lagt (plantet) spor som ville kunne være bevis mot han.

Det er jo ikke sikkert at de ønsket sette han i fengsel som hevn, det er litt for mye som kreves til det. Men jeg setter deg i evig sorg og uvitende, det er litt mer.

Skulle jeg tatt hevn over et rasshøl og vært skikkelig kynisk, ja da hadde jeg heller drept ungen hans enn han selv. Så kunne han levd med vissheten at hans handling var prisen han måtte betale. Bedre hevn enn å drepe noen så de dør av kula før de skjønner at den kommer. 

(Innlegget ble redigert 07.07.20 07:56)

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
07.07.20 08:00
MadMozart: Dersom han hadde lykkes med det han evnt forsøkte få til, dersom han er skyldig i siktelsen, hadde politiet aldri skiftet hypotese og med det hadde han hatt folkets medfølelse resten av livet.

TH står ikke akkurat for meg som en blogger som søker slik medfølelse, heller akkurat det motsatte. 

PerryAndre

Innlegg: 8877
PerryAndre
07.07.20 10:14
MadMozart: Politiet mener AE ble kvalt under en kamp på badet/vaskerommet i 1 etasje og slept ut derfra avkledd. Jeg vet ikke om de har rett i det, men jeg antar de har noen holdepunkter for å mene det. 
Vi snakker da om et offer som først har falt eller blitt dyttet ned ei trapp.  Virker som hun har fått gjennomgå...

Har politet sagt det? Er det ikke kun en av flere teorier som skjer under etterforskningen?
Hvordan er det mulig å fastslå at kveling er dødsårsaken når de ikke har et lik? 

(Innlegget ble redigert 07.07.20 10:17)

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
07.07.20 10:37
PerryAndre: Er det ikke kun en av flere teorier som skjer under etterforskningen?

Jo, det blir betegnet som en av politiets sterkeste teorier.

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/8mydpd/polititeori-om-hagen-forsvinningen-derfor-er-huset-aasted-for-drap

 

"Ifølge VGs opplysninger baserer politiets teori om kvelning seg på flere funn på åstedet, deriblant: -Anne-Elisabeth Hagens klær-Det som omtales som slepespor-
Andre biologiske spor fra Anne-Elisabeth Hagen"

(Innlegget ble redigert 07.07.20 10:38)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
07.07.20 18:10

@KapteinMark Blir faktisk overrasket om det ikke dukker opp noe uventet, som ingen har forutsett.


Det tror jeg det kan gjøre. Men det fordrer at de finner ut hvem som var i huset frem til 10.06-10.07 plinget tror jeg. Jeg tror nemlig den personen kan komme til å legge alle kortene på bordet. 

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
07.07.20 22:37

Hadde vært interessant å ta den ruten som Tom Hagen gjorde den dagen. Kjøreturen,innkjørselen til Futurum, gå inn i lokalet til kontoret. Var det mange som så han da ? Er det utgang man kan benytte på Futurum ?

(Innlegget ble redigert 07.07.20 22:37)

Kokuhaku

Innlegg: 4621
Kokuhaku
07.07.20 22:56
BigGeorge: Var det mange som så han da ? Er det utgang man kan benytte på Futurum ?

Jeg er ganske sikker på at det er flere dører ut som ikke er inn til hovedinngangen, ja. Det har en litt usammenhengende konstruksjon og tilhørte opprinnelige Eriksson da de drev mobilproduksjon der, så det var konstruert for at varebiler skulle lesse av og på - lite, om noe, er gjort siden da. 

Men jeg vet ikke helt hvor relevant det skulle være. 

(Innlegget ble redigert 07.07.20 22:58)

CharlesLeonard

Innlegg: 52
CharlesLeonard
07.07.20 23:36

Det er jo nærmest for en skandale å regne at politiet ikke har vært i Bekkeveien 23 for å forhøre seg med de som bor der, og framvise bilde av en bmw x3 om de har observert denne bilen forut for, på, eller etter 31 oktober 2018. 
Helt uforståelig!

Gloriana

Innlegg: 8188
Gloriana
07.07.20 23:38

Hele etterforskningen er en stor skandale. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg