Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
Ola21

Innlegg: 289
Ola21
09.07.20 23:44

Spesialenheten bør kobles inn for å sjekke politilekkasjene. 


Ny  skandaløst "Jensen sak" på gang????


Holden og Hagen holder seg klokt i ro og lar politi og VG kjøre på. De ligger som "gjedda i sivet" og kommer til å slå til når byttet er klart. 

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
09.07.20 23:45
GARDSDATTRA: Det som skjedde var at Tom Hagen ringte politiet og meldte at kona var kidnappet og at han hadde funnet et løsepengebrev. Tom fortalte videre at kidnapperne hadde som premiss at han ikke skulle kontakte politiet, for dersom han gjorde det ville Anne Elisabeth sitt liv være i fare. Han mente videre at han var overvåket av kidnapperne og derfor ville møte politiet på bensinstasjonen i sivilt.

Godt mulig jeg husker feil og det var sivilt politi i patruljebil. Takker i så fall for korrigeringen, men det gjør ikke så veldig mye fra eller til. Fortsatt ikke plagsomt diskret oppførsel fra politiet side.


Men at det var Hagen som foreslo å møtes på bensinstasjonen kjøper jeg ikke før det dokumenteres. Det er meddelt at herr Hagen ønsket dem til Sloraveien snøggast råd - selvsagt i sivil.

CharlesLeonard

Innlegg: 52
CharlesLeonard
09.07.20 23:45

Dersom dere setter dere i politiets sted, og skal forklare denne luemannens bevegelser om morgenen 31. oktober, for å få dine kolleger til å gå for en annen hypotese enn bortføringshypotesen, hvordan ville dere ha forklart denne mannens bevegelser på en overbevisende måte.
Denne mannen kom forbi kameraene ved futurumbygget kl 07.36 til 07.37, gikk ned til parkeringsplassen, kikket til høyre mot parkeringsplassen og snudde for å gå tilbake. Mannen har til tross for etterlysning i alle medier og ditto fremvisning av video, ikke meldt seg, og ingen som kjente til ham har meldt seg heller, om han skulle hatt et ærend i nærområdet.
For meg er dette en av sakens vippepunkter, og jeg kan ikke forstå hvordan man med overbevisning kan forklare at denne observasjonen ikke er relevant for saken.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
09.07.20 23:50
oknext: vgAftenposten

Det var kun elektrikeren, og hva kunne vel han ha bistått med? Ingen av naboene eller ansatte på Futurumbygget ble avhørt før etter ti uker.


Det er fakta.

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
09.07.20 23:51
CharlesLeonard: Denne mannen kom forbi kameraene ved futurumbygget kl 07.36 til 07.37, gikk ned

Foreslår at du kommer tilbake om en måned. Tiden frem til det står du utenfor Futurum og fotograferer alle som passerer om morgenen mellom kl  0730 og 0800. Det blir nok et antall personer i løpet av de 31 dagene.

(Innlegget ble redigert 09.07.20 23:51)

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
09.07.20 23:57
GARDSDATTRA: Det var kun elektrikeren, og hva kunne vel han ha bistått med? Ingen av naboene eller ansatte på Futurumbygget ble avhørt før etter ti uker.
Det er fakta.
GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
09.07.20 23:58
Brezjnev: Men at det var Hagen som foreslo å møtes på bensinstasjonen kjøper jeg ikke før det dokumenteres. Det er meddelt at herr Hagen ønsket dem til Sloraveien snøggast råd - selvsagt i sivil.

Dette var Tom Hagens ønske, og om du ikke tror meg så står det deg fritt å søke opp dette.


Tom Hagen ønsket at politiet skulle starte undersøkelsene i Sloraveien snarest. Han visste selvfølgelig hvilke rettslige begrensninger politiet hadde i følge hans status som fornærmet.

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
10.07.20 07:44
GARDSDATTRA: Ja og jeg er overrasket over at noen ikke ser det opplagte her. Tom Hagen tok regien fra første stund og hindret alle relevante vitneavhør og åstedsgranskning med denne absurde kidnappingsbløffen. 10 uker tok det før politiet kunne avhøre vitner og da hadde det gått såpass lang tid at folk hadde glemt det meste fra denne dagen.

Jeg er mer overrasket at folk klarer lire av seg slikt tull, akkurat som om TH kunne styre denne etterforskningen i noen som helst retning. Når denne kontakten med politiet opprettes er det som å starte et godstog, og det er ingenting som kan forandre retningen på den etterforskningen som kommer. Den er bred, følger en prosedyre og målrettet. Det med at dette ble holdt skjult tror jeg ikke var en selvfølge.

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
10.07.20 07:49
GARDSDATTRA: Hvor har du det fra?

Haha, diskuterer du saken så bastant uten å kjenne opplyste fakta i saken? Du burde tie stille.

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
10.07.20 07:54
BigGeorge: De har alle til felles at de har ringt fru Hagen i dagene etter at hun forsvant.   De ble stilt et spørsmål : "Hvorfor ringte du til denne personen" ?   De fikk ingen info om kidnappingen. Bare beskjed om å holde samtalen med politiet hemmelig.

Sitat VG: Elektrikeren husker at han ble oppringt av politiet lørdag 3. november, og at han ble bedt om å komme ned på politistasjonen. Der fikk han vite at Hagen var borte, og han ble bedt om å skrive under på taushetsplikt.

Trenger ikke være så mye tvil om vedkommende, som er en gammel nabo, også fikk informasjon og spørsmål om de hadde sett noen fremmede, biler eller annet rundt huset. Etterforskerne snakker ikke like mye i gåter som Fjøsnissen, men er nok mer direkte i spørsmålene. De sitter ikke der og snakker rundt hverandre. 

(Innlegget ble redigert 10.07.20 07:54)

bjoro33

Innlegg: 5762
bjoro33
10.07.20 08:03

Godstog gitt. I saken her snakker vi vel mest om en rusten dressin med fastrustede hjul

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
10.07.20 09:43
GARDSDATTRA: Dette var Tom Hagens ønske, og om du ikke tror meg så står det deg fritt å søke opp dette.
Tom Hagen ønsket at politiet skulle starte undersøkelsene i Sloraveien snarest. Han visste selvfølgelig hvilke rettslige begrensninger politiet hadde i følge hans status som fornærmet.

Du får finne dokumentasjon på min påstand sjæl. Et av VGDs mer sikre tegn på at man har forsøkt seg på en ynkelig bloef. Etter det TV 2 får opplyst, ønsket Tom Hagen at sivilkledd politi skulle komme hjem til huset i Sloraveien 4 på Fjellhamar.

 

Hvilke rettigheter tror du egentlig Hagen hadde som fornærmet, etter at han inviterte politiet inn i huset for å gjøre åstedsundersøkelse?  Stod han midt i stua og dirigerte teknikerne? OK, folkens. Se gjerne etter fingeravtrykk, men dere får ikke lete etter blod. Spesielt ikke i trappen. Videre kan dere lete overalt, men jeg forbyr dere å gå inn i garasjen før om noen dager.

(Innlegget ble redigert 10.07.20 09:46)

Gloriana

Innlegg: 8188
Gloriana
10.07.20 10:23
GARDSDATTRA: Tom Hagen ønsket at politiet skulle starte undersøkelsene i Sloraveien snarest.

Det rimer vel dårlig med at et nyklekket lik ligger og venter på dem, eller hva? ;) 

Gloriana

Innlegg: 8188
Gloriana
10.07.20 10:25
Brezjnev: Hvilke rettigheter tror du egentlig Hagen hadde som fornærmet, etter at han inviterte politiet inn i huset for å gjøre åstedsundersøkelse?  Stod han midt i stua og dirigerte teknikerne? OK, folkens. Se gjerne etter fingeravtrykk, men dere får ikke lete etter blod. Spesielt ikke i trappen. Videre kan dere lete overalt, men jeg forbyr dere å gå inn i garasjen før om noen dager.

Han stod jo klar med ropert og sperrebånd og han hadde også merket opp hvor de kunne gå. De fikk ikke lov til å gå inn på rommet hvor liket lå, og når bikkja markerte brukte han bare 2"4. Smal sak det! 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
10.07.20 10:53

@Gloriana Det rimer vel dårlig med at et nyklekket lik ligger og venter på dem, eller hva? ;) 

 Dersom liket ikke var fraktet bort hadde Hagen ringt og fortalt at noen hadde drept hans kone og det ville ikke ligget noe kidnappingsbrev igjen der.  Vi vet at TH saumfarte hele boligen på leting etter AE før han ringte politiet. Sikkert garasje og kjeller også da i og med at han var så opptatt av å finne henne. Og trodde kidnapperne hadde bakbundet henne og lagt henne igjen i boligen. 

 

Man kan samtidig spørre seg hvorfor denne saumfaringen var viktig i og med at han har ringt henne fra fasttelefonen og han burde hørt den ringe selv om han nekter for det. Dette i følge lydteknikere. Han skal også ha sett stripsen og funnet brevet. Slepespor, mobiltelefonen hennes og mulig tapen på som lå der har han derimot oversett.  

(Innlegget ble redigert 10.07.20 10:54)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
10.07.20 11:01

CharlesLeonard Dersom dere setter dere i politiets sted, og skal forklare denne luemannens bevegelser om morgenen 31. oktober, for å få dine kolleger til å gå for en annen hypotese enn bortføringshypotesen, hvordan ville dere ha forklart denne mannens bevegelser på en overbevisende måte.

 


Det er mange ting ved denne mannens bevegelser som kan tilsi at han ikke nødvendigvis har noe med dette å gjøre. Vi kan starte med tidspunktet han befinner seg der dersom Hagen har rett i at disse såkalte kidnapperne skal ha overvåket hjemmet hans i lang tid. For Hagen reiste hjemmefra prikk 08.15 og ville ikke vært på jobb før rundt 09.30 til vanlig. Og rundt dette tidspunktet har han ikke vært der. 

Men det at politiet har lagt disse mennene bort betyr ikke at de fortsatt ikke er interessert i dem. Men de har ikke klart å finne dem. I mellomtiden har de som kjent funnet mye annet som gjør at de kanskje er nær med å konkludere med at de ikke nødvendigvis behøver ha noe med dette å gjøre. 

(Innlegget ble redigert 10.07.20 11:04)

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
10.07.20 12:02
MadMozart: Dersom liket ikke var fraktet bort hadde Hagen ringt og fortalt at noen hadde drept hans kone og det ville ikke ligget noe kidnappingsbrev igjen der.  Vi vet at TH saumfarte hele boligen på leting etter AE før han ringte politiet. Sikkert garasje og kjeller også da i og med at han var så opptatt av å finne henne. Og trodde kidnapperne hadde bakbundet henne og lagt henne igjen i boligen.    Man kan samtidig spørre seg hvorfor denne saumfaringen var viktig i og med at han har ringt henne fra fasttelefonen og han burde hørt den ringe selv om han nekter for det. Dette i følge lydteknikere. Han skal også ha sett stripsen og funnet brevet. Slepespor, mobiltelefonen hennes og mulig tapen på som lå der har han derimot oversett.

Tror det er ganske normalt å ikke være helt i balanse når man kommer hjem for å sjekke etter kjerringa, finner trusselbrev med krav om løsepenger og kjerringa er borte.


Selv om man er en iskald jævel. 

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
10.07.20 12:05
MadMozart: Man kan samtidig spørre seg hvorfor denne saumfaringen var viktig i og med at han har ringt henne fra fasttelefonen og han burde hørt den ringe selv om han nekter for det. Dette i følge lydteknikere. Han skal også ha sett stripsen og funnet brevet. Slepespor, mobiltelefonen hennes og mulig tapen på som lå der har han derimot oversett.

Hvis teorien din om at han har drept henne stemmer. Hvordan vil denne "unormale reaksjon" passe bedre inn enn om det var ekte kidnapping?

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
10.07.20 13:01
B.O.B: Sitat VG: Elektrikeren husker at han ble oppringt av politiet lørdag 3. november, og at han ble bedt om å komme ned på politistasjonen. Der fikk han vite at Hagen var borte, og han ble bedt om å skrive under på taushetsplikt.

Elektrikeren er jo ikke sammenlignbar med resten. Han hadde avtale om jobb i huset i timen etter at da fru Hagen forsvant og var mest trolig veldig høyt på lista over mistenkte. At han ble konfrontert med mer facts enn de som ringte på fru Hagens mobil er jo naturlig.

(Innlegget ble redigert 10.07.20 13:01)

startelver

Innlegg: 66186
startelver
10.07.20 13:03

Det ligger en lengre overvåkingsvideo ute av dette vitnet som vi har snakket om.  Synes mannen ser ganske mistenkelig ut.  Før han gikk gjennom  metrosenteret trakk han opp et hvitt skjerf/munnbind som han ikke hadde tidligere i videoen.  

https://www.vgtv.no/199468?jwsource=cl

 

(Innlegget ble redigert 10.07.20 13:04)

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
10.07.20 13:08
Brezjnev: Kort tid etter forsvinningen kalte politiet inn naboer i avhør. Flere av dem fortalte at de ikke hadde sett noe uvanlig i området. Noen fortalte om siste gang de så Anne-Elisabeth Hagen i nabolaget med den nye hunden sin, og kort om sin kjennskap til familien.

Det er korrekt at de ble spurt om de hadde sett noe uvanlig. De fikk derimot ikke vite om at fru Hagen trolig var bortført som politiet trodde den første tiden.

bjoro33

Innlegg: 5762
bjoro33
10.07.20 13:27
BigGeorge: Elektrikeren er jo ikke sammenlignbar med resten. Han hadde avtale om jobb i huset i timen etter at da fru Hagen forsvant og var mest trolig veldig høyt på lista over mistenkte. At han ble konfrontert med mer facts enn de som ringte på fru Hagens mobil er jo naturlig.

Klokkeslettene elektrikkeren ringe, er jo i det tidsrommet hvor telefonen var i bevegelse. Men altså uten at han fikk noe svar.


En annen ting jeg undrer litt over, som jeg ikke har fått med meg noe særlig om; Telefonen var også i bevegelse på samme kveld. Jeg minnes ca 20.30. Noen som har info om det?

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
10.07.20 13:32

@rexenes Tror det er ganske normalt å ikke være helt i balanse når man kommer hjem for å sjekke etter kjerringa, finner trusselbrev med krav om løsepenger og kjerringa er borte.


 


Selv om man er en iskald jævel. 


Dette ville ikke Hagen likt å lese....

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
10.07.20 13:34
BigGeorge: Det er korrekt at de ble spurt om de hadde sett noe uvanlig. De fikk derimot ikke vite om at fru Hagen trolig var bortført som politiet trodde den første tiden.

Da er vi i det minste enige om at det er helt feil at politiet ikke kunne gjøre noen avhør av naboer m.v. før 10 uker etter forsvinningen?


Hvilken betydning har det at naboene ikke fikk vite hva som hadde skjedd? De ble spurt om de hadde sett noe uvanlig. Observasjon av ukjente mennesker og biler fanges opp av spørsmålsstillingen. Tom Hagen som kom hjem på blanke formiddagen ville vært uvanlig. En kvinnekropp som bæres ut av huset det samme. Hvorfor er det viktig at naboene ikke ble fortalt at det var en kidnapping som ble etterforsket?

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
10.07.20 13:35

@bjoro33 En annen ting jeg undrer litt over, som jeg ikke har fått med meg noe særlig om; Telefonen var også i bevegelse på samme kveld. Jeg minnes ca 20.30. Noen som har info om det?


Da ble den sikkert besvart av Hagen som vel trolig var i boligen sammen med politiet og derfor i bevegelse.

bjoro33

Innlegg: 5762
bjoro33
10.07.20 13:40
Brezjnev: Hvilke rettigheter tror du egentlig Hagen hadde som fornærmet, etter at han inviterte politiet inn i huset for å gjøre åstedsundersøkelse?  Stod han midt i stua og dirigerte teknikerne? OK, folkens. Se gjerne etter fingeravtrykk, men dere får ikke lete etter blod. Spesielt ikke i trappen. Videre kan dere lete overalt, men jeg forbyr dere å gå inn i garasjen før om noen dager.

Men hvorfor ventet politiet 2 døgn før de startet åstedsundersøkelser. De var innom samme dag, satte på flomlys, som de "glemte" å slå av, for så vente to døgn med å komme tilbake til huset.


Det er så mye vi ikke vet, så mye som ikke blir lagt vekt på, som igjen blir grunnlag for spekulasjoner.

bjoro33

Innlegg: 5762
bjoro33
10.07.20 13:41
MadMozart: Da ble den sikkert besvart av Hagen som vel trolig var i boligen sammen med politiet og derfor i bevegelse.

Var politiet og H i huset da...? Ble det ringt til hennes telefon da?

(Innlegget ble redigert 10.07.20 13:41)

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
10.07.20 13:46
MadMozart: Vi kan starte med tidspunktet han befinner seg der dersom Hagen har rett i at disse såkalte kidnapperne skal ha overvåket hjemmet hans i lang tid. For Hagen reiste hjemmefra prikk 08.15 og ville ikke vært på jobb før rundt 09.30 til vanlig.

Kan du omformulere denne setningen eller gjøre den forståelig?

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
10.07.20 13:47
bjoro33: Men hvorfor ventet politiet 2 døgn før de startet åstedsundersøkelser. De var innom samme dag, satte på flomlys, som de "glemte" å slå av, for så vente to døgn med å komme tilbake til huset.
Det er så mye vi ikke vet, så mye som ikke blir lagt vekt på, som igjen blir grunnlag for spekulasjoner.

Politiets forklaring er at de 2 dagene var planleggingsdager. 


Det er ganske riktig mye vi ikke vet, og sikkert ting vi ikke engang vet at vi ikke vet, så da blir det nødvendigvis spekulasjoner.


Vi vet imidlertid at lagmannsretten vurderte bevisene til at det er mest sannsynlig at herr Hagen er uskyldig. Vi vet også at politiet har vært veldig ivrige etter å sette ham i varetekt, og at de ikke har forsøkt igjen. Da er det rart om de nå skal sitte på vesentlig sterkere bevis enn ved første forsøk.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
10.07.20 13:48

@exenes Hvis teorien din om at han har drept henne stemmer. Hvordan vil denne "unormale reaksjon" passe bedre inn enn om det var ekte kidnapping?


Jeg tror TH var i behov av å forklare sine bevegelser på ulike rom, mellomgangen og trappegang i andre etasje og derfor sier han at han lette etter henne der og andre steder. At han gikk fra om til rom.


Dette er noe politiet vet er en unormal reaksjon ved det han møter når han kommer inn døra. Han hevder også han ikke har hørt telefonen hennes ringe som lå påslått et sted han skulle ha hørt den. Mest trolig fordi han skjønner at hadde jeg hørt den og funnet et kidnappingsbrev, strips osv så er det ikke en grunn i h’ som gir en plausibel forklaring på denne påståtte sightseeingen i eget hus. 


Jeg tror for øvrig Hagens bevegelser i andre etasje, som han vet de kan finne spor etter, er grunnen til at han påstår at han lette etter henne/var der oppe etter hjemkomst.  Og de tror jeg  ikke nødvendigvis ble avsatt når han kom hjem og han hevder han lette etter henne.....

Klikk for å gå tilbake til toppen