Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
14.07.20 11:21
Strandereng: Og når politiet ble mer nærgående under forhør, førte det til forhørsnekt.
Vi leser fra tid til annen om siktede og tiltalte som nekter å la seg avhøre 
De har alle en fellesnevner. En tydelig fellesnevner.   Hvorfor skull et uskyldig kasus nekte dette?

Det er greit at å nekte avhør er noe kriminelle stort sett benytter seg av, slik som Eirik Jensen. Men det er i situasjoner hvor de er pågrepet som mistenkte for noe i utgangspunktet. I denne saken så er situasjonen litt annerledes. Når politiet tydeligvis forsøker å plante bevis og ord inn i avhørene så er det forståelig at folk trekker seg.

Men jeg har tro på at Hagen igjen vil oppta dialogen med politiet, og på et punkt så kanskje politiet ser noe viktig, slik som mannen på video, som setter de på riktig spor. 

 

 

(Innlegget ble redigert 14.07.20 11:21)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.07.20 11:21

 

@TURBRA Ja det vet jeg. TH behøvde jo ikke å forklare seg om "krypto-mannen" uoppfordret, ifølge Holden, og  i hvert fall ikke si at han trodde denne mannen hadde noe med bortføringen å gjøre?

 

Jeg tror nok politiet ville vært ute og sagt at Holden løy, hvis det ikke var sant det Holden sa til media om dette.

 


Denne gutten, som han benevnes som av Hagen, har meget trolig blitt lurt inn i dette opplegget. Om han aktivt har deltatt aner ikke jeg, men det kan fremstå som om disse møtene han fikk ha med høvdingen og det at han fikk spankulere rundt i Futurumbygget har passet noen som hånd i hanske. 

For øvrig merkelig at en forretningsmann som har slått seg opp og gjort seg til milliardær ikke husker en gang fornavnet på en person han har hatt 10-12 møter med. 

(Innlegget ble redigert 14.07.20 11:29)

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
14.07.20 11:31
juppi: Mange spør om ikke andre etterforskere bør ta over?

Jeg tror uansett at det burde være på tide med et skift om det ikke er de beste av de beste som allerede er på saken. Hvis dette var en lokal gruppe som det ofte er, med Brøske som leder og noe innlagt ekspertise, så kan den byttes ut til en noe bedre gruppe. Jeg vil tro at det her er mulig å tromme sammen et nytt lag som er bedre og som kan se på saken på nytt.

I så tilfelle burde det være et argument for igjen å få TH til avhør. Da burde både han og familien, og etterforskere, stille med blanke ark og gå igjennom opplysningene i saken. Viktige er å fa kastet Hrenikovcaen som er verkebyll for familien. Han har heller ingen viktig oppgave som ikke kan erstattes av en annen jurist. 

(Innlegget ble redigert 14.07.20 11:31)

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
14.07.20 11:39
MadMozart: Denne gutten, som han benevnes som av Hagen, har meget trolig blitt lurt inn i dette opplegget. Om han aktivt har deltatt aner ikke jeg, men det kan fremstå som om disse møtene han fikk ha med høvdingen og det at han fikk spankulere rundt i Futurumbygget har passet noen som hånd i hanske. 
For øvrig merkelig at en forretningsmann som har slått seg opp og gjort seg til milliardær ikke husker en gang fornavnet på en person han har hatt 10-12 møter med.

Ingen blir lurt inn i noe som helst, enten så har han en agenda eller ikke. Nå var det vel slik at Hagen møtte han en eller to ganger, og avfeide forslaget. Men han møtte opp ved flere anledninger og snakket sikkert masse skit med andre ansatte.

Men en ting som skurrer med kryptomannen er hans bekjentskapskrets. Jeg tror han er involvert, men antageligvis mer bekymret for den enn politiet. Skulle vært interessant å vite hvordan han presses i avhør nå om dagen, trykket burde være ganske stort. Han er tross alt siktet i en drapssak, og om han også nekter å la seg avhøre er det suspekt. 

(Innlegget ble redigert 14.07.20 11:40)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24027
oddvar_kjempebra
14.07.20 11:45
MadMozart: For øvrig merkelig at en forretningsmann som har slått seg opp og gjort seg til milliardær ikke husker en gang fornavnet på en person han har hatt 10-12 møter med.

Hvorfor er det rart? Selv har jeg mange møter med mange forskjellige mennesker gjennom et år og det er mange av dem jeg ikke husker navnet på. Spesielt de hvor det ikke ble noe mer ut av det.

Og det var vel så vidt jeg har fått med meg kun et par møter mellom Hagen og "guttungen". Resten er jo oppmøte fra denne kryptomannen i et (mislykket) forsøk på å få til et møte til.

(Innlegget ble redigert 14.07.20 11:46)

finnur

Innlegg: 5885
finnur
14.07.20 11:59

Kryptomannen pluss 1-2 venner er vel de som muligens står bak denne forbrytelsen, er mitt foreløpige tips!

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.07.20 12:01

@B.O.B Ingen blir lurt inn i noe som helst, enten så har han en agenda eller ikke. Nå var det vel slik at Hagen møtte han en eller to ganger, og avfeide forslaget. Men han møtte opp ved flere anledninger og snakket sikkert masse skit med andre ansatte.


 


Ingen bedrifter og i sær ikke bedrifter med en milliardær daglig tilstede ville la en kryptogutt med en potensiell annen agenda enn å få TH med på en deal la vedkommende vandre rundt å snakke skit med andre ansatte etter avslag fra TH. Men denne fikk nok lov, for i ettertid kunne han og hans mulige bekjentskapskrets med skumle hensikter ha noe med en av andre planlagt fingert kidnapping for å dekke over et drap. å gjøre. Guttungen kan jo ved avvisning fra TH for hans vidløftige planer, ha følt seg avvist må vite. Og dermed kommet på andre tanker om hvordan skaffe seg millionene til Hagen for å oppfylle sine drømmer. 


Men en ting som skurrer med kryptomannen er hans bekjentskapskrets. Jeg tror han er involvert, men antageligvis mer bekymret for den enn politiet. Skulle vært interessant å vite hvordan han presses i avhør nå om dagen, trykket burde være ganske stort. Han er tross alt siktet i en drapssak, og om han også nekter å la seg avhøre er det suspekt. 


Se over. Jeg er mer interessert i hvorfor han la ut på nettet info om hvordan denne kryptoverden kunne brukes til å dekke over andre kriminelle handlinger. Var det da det hadde gått opp for han hva han hadde blitt brukt til? Eller står vi ovenfor  en sensasjonslysten tomskalle som ville trekkes inn i en drapssak når politiet etterforsker en slik sak i det vide og brede. Noe får meg til å tenke at han kanskje ikke en gang har tastet de ordene selv...Regner med politiet har undersøkt dette grundig. Vi vet at de har funnet ut av en stjålet mailadr som er brukt i saken.


Kryptoguttungen ser ut til å møte i avhør og bidra med sitt. I motsetning til TH. Kan si noe om skyld/uskyld i dette i en sak de begge er siktet. 

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
14.07.20 12:09
GARDSDATTRA: Og hadde han balet litt mindre ville mistanken mot ham vært betydelig mer svekket.
En sikker strategi er å sitte rolig i båten.

Vær nå ærlig med deg selv, i det minste. Om herr Hagen lot være å følge politiets oppfordring om å meddele sine tanker rundt saken så ville du ment at det var sterkt mistenkelig. At han var så passiv og trosset politiets oppfordring, det ville du ment bare en skyldig mann gjør.


For deg er det bevis mer enn godt nok at han er rik.

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
14.07.20 12:13
finnur: Kryptomannen pluss 1-2 venner er vel de som muligens står bak denne forbrytelsen, er mitt foreløpige tips!

Det kan hende. Hva bygger du mistanken på?

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.07.20 12:14

 

@B.O.B Hvorfor er det rart? Selv har jeg mange møter med mange forskjellige mennesker gjennom et år og det er mange av dem jeg ikke husker navnet på. Spesielt de hvor det ikke ble noe mer ut av det.

 

Har du slått deg opp som milliardær? Det er nesten for allmennkunnskap å regne i business verden  at for å lykkes er det å r...sleike dine potensielle kunder ved å være opptatt av dem og ikke deg selv bruken av navn/huske navn av viktighet. Alle liker at folk husker navnet deres, da betyr du noe. Og noen liker også godt at det brukes til stadighet. Kanskje TH ikke var særlig bevisst dette med tanke på når han startet opp. Eller kanskje det var særs  vanskelig for han som person å være opptatt av andre enn seg selv hva vet jeg. Ser ut som om han likte mer å bruke kallenavn på folk, inkludert sin egen kone. 

 

Og det var vel så vidt jeg har fått med meg kun et par møter mellom Hagen og "guttungen". Resten er jo oppmøte fra denne kryptomannen i et (mislykket) forsøk på å få til et møte til.

 

Det er gitt så mange ulike opplysninger rundt disse møtene. Noen skriver han har vært i sønnens omgangskrets, noen at han har vært hjemme hos TH. Noen skriver at de hadde kontakt helt inntil tre dager før forsvinningen, andre at kontakten ble avsluttet i lang tid før. Og som du skriver et par møter og en avvisning,  men han skal allikevel fått vandret fritt rundt i et kontorbygg han ikke hadde et eneste ærende etter avvisningen. 

 

 

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:16)

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
14.07.20 12:18
MadMozart: Kryptoguttungen ser ut til å møte i avhør og bidra med sitt. I motsetning til TH. Kan si noe om skyld/uskyld i dette i en sak de begge er siktet.

TH har da vært i avhør og "bidratt med sitt" flere ganger han?


"Kan si noe om skyld/uskyld?"..


Det kan si alt, det kan si ingenting.


At det er sol ute kan si noe om både klima, vind og værforhold. Det kan også si noe om at du har vært dopet og sovet gjennom noen regndager først. I hvert fall hvis du føler deg litt rar. Det kan ha noe med denne saken å gjøre. En iskald miliardær som planlegger å drepe kona som har fått snusen i noe. Lurer i deg noe så du ikke er våken når det regner. For da regner sporene bort og han er trygg igjen. 


 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.07.20 12:23

@Rexenes TH har da vært i avhør og "bidratt med sitt" flere ganger han?


Det har han. Sprikende forklaringer er avgitt og tydelig, i følge politiet, forsøk på villedning. 


"Kan si noe om skyld/uskyld?"..


Det kan si alt, det kan si ingenting.


Jeg skrev kan.


 


 


 

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
14.07.20 12:25
MadMozart: Det har han. Sprikende forklaringer er avgitt og tydelig, i følge politiet, forsøk på villedning.

Selvfølgelig sier politiet at det er forsøk på villedning. Hva ellers skulle det vært om han var skyldig - som deres teori/håp er. 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.07.20 12:26

@rexenes At det er sol ute kan si noe om både klima, vind og værforhold. Det kan også si noe om at du har vært dopet og sovet gjennom noen regndager først. I hvert fall hvis du føler deg litt rar. Det kan ha noe med denne saken å gjøre. En iskald miliardær som planlegger å drepe kona som har fått snusen i noe. Lurer i deg noe så du ikke er våken når det regner. For da regner sporene bort og han er trygg igjen. 


Her er du nok nødt til å utdype litt om jeg skal følge tankerekka di. med mindre det var et forsøk på morsomheter.

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
14.07.20 12:27
MadMozart: Jeg skrev kan.

Det gjorde jeg også.


Skjønner bare ikke poenget med å ramse opp alle mulige fjerne tanker om hva som KAN ha skjedd. Baserer alt på tynn luft og ren fantasi. Slik kan man sette opp teorier/fantasier om alt. Men det er litt bedre om man har litt substans.

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
14.07.20 12:28
MadMozart: @rexenes At det er sol ute kan si noe om både klima, vind og værforhold. Det kan også si noe om at du har vært dopet og sovet gjennom noen regndager først. I hvert fall hvis du føler deg litt rar. Det kan ha noe med denne saken å gjøre. En iskald miliardær som planlegger å drepe kona som har fått snusen i noe. Lurer i deg noe så du ikke er våken når det regner. For da regner sporene bort og han er trygg igjen. 
Her er du nok nødt til å utdype litt om jeg skal følge tankerekka di. med mindre det var et forsøk på morsomheter.

Det spant ut av meg når jeg prøvde å komme med tilsvarende tankerekker som dine fantasier.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24027
oddvar_kjempebra
14.07.20 12:32
MadMozart: Har du slått deg opp som milliardær? Det er nesten for allmennkunnskap å regne i business verden  at for å lykkes er det å r...sleike dine potensielle kunder ved å være opptatt av dem og ikke deg selv bruken av navn/huske navn av viktighet.

Nei, det er ikke allmennkunnskap. Her dummer du deg kraftig ut.

Dette var ikke en kunde. Det var en mulig samarbeidspartner. Rike investorer som Hagen får veldig mange henvendelser fra folk som vil at han skal investere i deres prosjekt. De aller fleste får nei og det er ikke rart i det hele tatt at man ikke husker navnet på alle disse mange mnd etterpå.

Du snur dette på hodet. Hvis krytopmannen ikke hadde husket Hagens navn så hadde det vært mistenkelig. Det var nemlig han som prøvde å slikke Hagen (som du utrykker det) for å få klo i noe av pengene hans.

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:37)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.07.20 12:34

@rexenes Selvfølgelig sier politiet at det er forsøk på villedning. Hva ellers skulle det vært om han var skyldig - som deres teori/håp er. 


At politiet i denne saken skulle håpe at TH er skyldig er i mine øyne tull å antyde. De endret hypotese på bakgrunn av funn, ting i avhør og videre hendelser under sakens gang. Med endring i hypotese jobber man selvfølgelig mer målrettet med ting som vil støtte opp under denne hypotesen. Men dukker det opp ting som peker i en helt annen retning endrer man igjen hypotese.  Men dette arbeidet ender som kjent i en siktelse hvor TH blir varetektsfengslet og senere etter anke sluppet fri. Tror man dette er bygget på et håp om, så er det lite jeg kan skrive som trolig har noen påvirkning på slike tanker. 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24027
oddvar_kjempebra
14.07.20 12:34
MadMozart: Alle liker at folk husker navnet deres, da betyr du noe.

Men Hagen hadde ikke noe behov for å få kryptomannen til å like ham eller å få kryptomannen til å føle seg viktig. Han avslo vedkommende.

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:34)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24027
oddvar_kjempebra
14.07.20 12:36
MadMozart: Det er gitt så mange ulike opplysninger rundt disse møtene.

Da er det merkelig at du konkluderer med at det var 10-12 møter. Det er useriøst.

Alt vi vet er at det i hvertfall var et par møter. Da må vi ta utganspunkt i det.

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:36)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.07.20 12:37

@B.O.B Nei, det er ikke allmennkunnskap. Her dummer du deg kraftig ut.

 

Da er det på tide at det blir det. Dette er det potensielt mye kroner Å hente ved å vite og aktivt bruke...Ta det som et tips om du jobber aktivt med å hanke inn avtaler!

Selv i ditt møte med rørleggeren kan dette gi uante fordeler.

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:39)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24027
oddvar_kjempebra
14.07.20 12:39
MadMozart: Noen skriver at de hadde kontakt helt inntil tre dager før forsvinningen, andre at kontakten ble avsluttet i lang tid før.

Det er vel Holden som har sagt at kontakten ble avsluttet lang tid før. Jeg tror han raskt hadde blitt arrestert på det (pun intended) hvis det var slik at de faktisk hadde hatt møter like før kidnappingen.

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:39)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.07.20 12:42

@rexenes Det spant ut av meg når jeg prøvde å komme med tilsvarende tankerekker som dine fantasier.

 

Skjønte det. Ta det positivt. En aktiv hjerne er bra. Det kan forebygge en del sykdomstilstander i alderdommen.

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:43)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
14.07.20 12:44
oddvar_kjempebra: Men Hagen hadde ikke noe behov for å få kryptomannen til å like ham eller å få kryptomannen til å føle seg viktig. Han avslo vedkommende.

Ja det er riktig. Ifølge TH og andre som jobbet i Futurum-bygget, kom den kryptointeresserte mannen flere ganger uten å ha noen avtale, også når TH ikke var tilstede. TH var ikke interessert i det samarbeidet krypt-mannen ønsket.

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
14.07.20 12:44

MadMozart: Ut i fra hva som lekkes fra politiet, virker det som de har svært lite. Jeg kaller det et håp fra politiet siden de ikke virker å kunne løse saken. Enklere å ta den de finner mest sannsynlig (evt en som sliter med å forsvare seg) som de har gjort i mange andre store kjente saker tidligere. Og så kjøre på alt de kan i den retning. Legge vekk alibier og motstridende beviser. 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24027
oddvar_kjempebra
14.07.20 12:44
MadMozart: Da er det på tide at det blir det. Dette er det potensielt mye kroner Å hente ved å vite og aktivt bruke...Ta det som et tips om du jobber aktivt med å hanke inn avtaler! Selv i ditt møte med rørleggeren kan dette gi uante fordeler.

He-he. Nå er du på en så lang rotur at det er rent fornøyelig å observere det. Du fossror.

Du trodde at krytomannen var en av Hagens kunder. Men han var kun en masete investor som ville få litt av pengene fra Hagens pengebinge til sitt prosjekt.

Det som er allmenkunnskap er at rike folk som Hagen får drøssevis av henvendelser fra investorer som vil at han skal investere i akkurat deres prosjekt. At man ikke husker navnet på alle disse er ikke rart i det hele tatt.

 

At du mener det er rart tyder bare på at du har en slagside i denne debatten. Du virker å vinkle alt i negativ retning for Hagen.

Forøvrig husker jeg ikke hva rørleggern min heter. Og ikke tror jeg han forventer det heller.

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:54)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.07.20 12:45

@oddvar_kjempebr. Det er vel Holden som har sagt at kontakten ble avsluttet lang tid før. Jeg tror han raskt hadde blitt arrestert på det (pun intended) hvis det var slik at de faktisk hadde hatt møter like før kidnappingen.

 

 

 

Holden ja. Jeg er mer interessert i når de sist faktisk møttes. Han vil vel ikke risikere å bli arrestert på noe som helst om det skulle vise seg at TH har ført han bak lyset. Han gjør ikke annet enn å videreformidle det klienten hans opplyser han. Minner om at klienten er siktet for drap/medvirkning. Altså en stor sjanse for at Holden til stadighet blir uvitende ført bak lyset. 

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:46)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24027
oddvar_kjempebra
14.07.20 12:50
MadMozart: Holden ja. Jeg er mer interessert i når de sist faktisk møttes. Han vil vel ikke risikere å bli arrestert på noe som helst om det skulle vise seg at TH har ført han bak lyset. Han gjør ikke annet enn å videreformidle det klienten hans opplyser han.

Å han gjør nok mer enn det. En god forsvarsadvokat vil aldri gå ut med viktige opplysninger om saken hvis han mistenker at det ikke stemmer. Holden har jo selvfølgelig pratet mye med Hagen om dette. Og også med sønnen som jo (sannsynligvis) var den som sørget for at krytomannen i det hele tatt fikk møte Hagen. I tillegg til at han helt sikkert har pretet med de som jobber sammen med Hagen.

Jeg er også interessert i når de sist møttes, men jeg holder det mest sannynlig at det Holden sier er riktig.

(Det kan jo hende at de møttes i skjul senere -men nå prater jeg om de møtene som ble observert av andre).

(Innlegget ble redigert 14.07.20 12:55)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
14.07.20 12:54
MadMozart: For øvrig merkelig at en forretningsmann som har slått seg opp og gjort seg til milliardær ikke husker en gang fornavnet på en person han har hatt 10-12 møter med.

Ja det kan du si, men kryptomannen var vel bare en av mange som ville finne en måte å samarbeide med "rike" Tom Hagen på, og for TH var han ikke så viktig, siden han avslo noen form for samarbeide med denne mannen.


Mange har lett for å glemme navn, spesielt når de kommer litt opp i årene, sånn er det bare. :)

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
14.07.20 12:57
MadMozart: For øvrig merkelig at en forretningsmann som har slått seg opp og gjort seg til milliardær ikke husker en gang fornavnet på en person han har hatt 10-12 møter med.

Igjen så må det kjøres slalåm for å komme frem til rett svar. Hagen og EDB-mannen har planlagt det ytterst avansert når alle EDB-mannens uanmeldte besøk skal passe inn i en teori om at disse er ment å skulle få de andre ansatte til å huske ham, og at de ikke snakket om å drepe herr Hagens kone.


Så er de i neste øyeblikk utrolig amatørmessige, når herr Hagen skal tas i en løgn om at han ikke husker vedkommendes navn og glemmer at det er allmenkunnskap at alle med en del penger har fotografisk hukommelse hva gjelder folk de møter.


Vi får aldri avgjort et slikt veddemål, men jeg ville veddet mye på at om herr Hagen hadde husket EDB-mannens navn hadde allmenkunnskapen plutselig vært noe helt annet.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg