Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
15.07.20 11:04
GARDSDATTRA: Og da er du også enig i at det er umulig å samle seg milliarder uten å ta noen snarveier?

Noen gjør det, men ikke alle. Det finnes også ærlige rikfolk.

KingKongHalvor

Innlegg: 54938
KingKongHalvor
15.07.20 11:05

Virker som ren trakassering fra politiet å holde på boligen fortsatt. De vil vel helst gi et skinn av å fortsatt ha en sak. 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
15.07.20 11:39

TURBRA Hvorfor i all verden undersøkte de ikke huset bedre rett etter forbrytelsen, enten de trodde det var kidnapping eller ikke?

 

Åstedsgransking ved en eventuell kidnapping kontra et drap er to vidt forskjellige ting. Du kan ikke entre en bolig hvor en person er kidnappet å hevde at her er det begått et drap. Nå kjører vi og rive stedet fra hverandre. 

(Innlegget ble redigert 15.07.20 11:41)

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
15.07.20 12:29
MadMozart: Åstedsgransking ved en eventuell kidnapping kontra et drap er to vidt forskjellige ting. Du kan ikke entre en bolig hvor en person er kidnappet å hevde at her er det begått et drap. Nå kjører vi og rive stedet fra hverandre.

Politiet kunne umulig vite med sikkerhet at det var en kidnapping og ikke eventuelt eller/også drap? Uansett burde de ha undersøkt bedre den gangen. Jo lengre tid etterpå, dess færre spor selvfølgelig.


De trodde det var kidnapping, men det har da hendt flere ganger i kidnappingssaker at noe har gått galt og at offeret døde før penger ble utbetalt.


Politiet kan ikke heller i dag med sikkerhet vite om hun ble drept i boligen eller ikke, selv om de tror det.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.07.20 13:47
KingKongHalvor: Virker som ren trakassering fra politiet å holde på boligen fortsatt. De vil vel helst gi et skinn av å fortsatt ha en sak.

Det som er viktig for politiet er å finne ut av hva som har skjedd med Anne Elisabeth og å finne henne.


Det burde være det viktigste for Tom Hagen også, da blir det veldig lite viktig når han evt får flytte hjem. Politiet må rett og slett få gjøre jobben sin.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.07.20 13:48
TURBRA: Politiet kan ikke heller i dag med sikkerhet vite om hun ble drept i boligen eller ikke, selv om de tror det.

Politiet jobber ikke ut fra hva de tror, men ut fra hva spor og beviser forteller hva neste etterforskningsskritt må være.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24025
oddvar_kjempebra
15.07.20 14:07
BigGeorge: Det var sønnen som var familiemedlemmet som sist snakker med fru Hagen skriver VG   Ante meg det.

Nei. Det ante deg ikke.

Du var jo den som fastslo at det var Tom Hagen selv som snakket med AE i 09:14 samtalen. Her er noen høydepunkt fra deg:

-Svart på hvitt. Hadde dette vært feil hadde VG sendt ut en beklagelse hvor det var tydeliggjort at det IKKE var ektemannen.  Bistandsadvokat Holden hadde aldri latt den opplysningen stå om den ikke var korrekt. At VG  i ettertid forandret formuleringen til  "en slektning "eller" familiemedlem" er trolig en redaksjonell vurdering.

-Derfor kan du trygt konstatere at det er Tom Hagen som er "kl 0914-mannen".

-Voldsomt til gnål om dette. Aksepter at Tom Hagen er 0914 mannen eller la være.

-Å navngi Tom Hagen som  0914-mannen ville aldri blitt stående uimotsagt av Bistandsadvokat Holden. Vi må derfor konkludere at Tom Hagen er den som var i samtalen

217

(Innlegget ble redigert 15.07.20 14:09)

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
15.07.20 14:14
GARDSDATTRA: itiet jobber ikke ut fra hva de tror, men ut fra hva spor og beviser forteller hva neste etterforskningsskritt må være.

Det er klart at de også jobber ut fra det de tror, så som at de i begynnelsen trodde det var kidnapping og nå tror mer på at det var en villedning/drap. Det ene utelukker ikke det andre.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.07.20 14:23
TURBRA: Det er klart at de også jobber ut fra det de tror, så som at de i begynnelsen trodde det var kidnapping og nå tror mer på at det var en villedning/drap. Det ene utelukker ikke det andre.

Saken ble anmeldt som en kidnapping og da måtte politiet jobbe ut fra det, inntil spor pekte i en annen retning og de derfor skiftet hovedhypotese fra kidnapping til drap. De følger også andre spor.

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
15.07.20 14:37
GARDSDATTRA: Saken ble anmeldt som en kidnapping og da måtte politiet jobbe ut fra det, inntil spor pekte i en annen retning og de derfor skiftet hovedhypotese fra kidnapping til drap. De følger også andre spor.

"Tunnelsyn" er dessverre et stort problem i norsk drapsetterforskning, mener privatetterforsker Ola Thune, som løste to drapssaker som privatetterforsker.                                                                                           Ferskinger fra Politihøgskolen var langt bedre til å se mulige etterforskningsscenarier enn erfarne norske drapsetterforskere viser nyere forskning.

(Innlegget ble redigert 15.07.20 14:38)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
15.07.20 14:55

@TURBRA

 

 

 

Det er det i hvert fall altfor tidlig å si noe om hvorvidt politiet har hatt det i denne saken. Den ble først etterforsket i lang tid som en reell kidnapping. Deretter endres hypotesen til drap/fiktiv kidnapping og politiet har fremdeles ikke forkastet muligheten for at det er en kidnapping. 

 

La de gjøre jobben sier nå jeg, etterforske med tanke på å finne ut av hva som faktisk har skjedd AE. Det er det som er det overordnede målet for dem. Så får man, dersom man finner svaret på dette, i ettertid vurdere mulig tunnelsyn og feil de kan ha gjort underveis. 

(Innlegget ble redigert 15.07.20 14:56)

morsomte

Innlegg: 3750
morsomte
15.07.20 15:00
oyssol: Jeg har fjernet litt småtjafs og persondiskusjon. Diskuter sak, og ikke person. Der forsvant også ytterligere to innlegg. Videre avsporing og persondiskusjon vil bli belønnet med pause fra forumet. /Mod

Du kunne godt tatt deg en kikk på profilen til denne såkalte aksjehandleren som har spydd ut over 600 inlegg på et par uker og aktivt går inn for å avspore tråder med trolling

Synes du gjør en bra jobb

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
15.07.20 15:01
MadMozart: Det er i hvert fall altfor tidlig å si noe om hvorvidt politiet har hatt det i denne saken. Den ble først etterforsket i lang tid som en reell kidnapping. Deretter endres hypotesen til drap/fiktiv kidnapping og politiet har fremdeles ikke forkastet muligheten for at det er en kidnapping.
La de gjøre jobben sier nå jeg, etterforske med tanke på å finne ut av hva som faktisk har skjedd AE. Det er det som er det overordnede målet for dem. Så får man, dersom man finner svaret på dette, i ettertid vurdere mulig tunnelsyn og feil de kan ha gjort underveis.

Nå skrev jeg ikke direkte bare om denne saken, men mange mener nok at de holdt på lenge med "kidnappings-saken" før de 7-8 måneder senere kom på at dette ikke dreide seg om kidnapping, men om drap som skulle se ut som kidnapping.


Selvfølgelig skal jeg la de få gjøre jobben sin, men det må være lov til å mene at de har brukt lang tid, og at de burde ha undersøkt hus og hytter bedre i begynnelsen.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.07.20 15:13
TURBRA: Selvfølgelig skal jeg la de få gjøre jobben sin, men det må være lov til å mene at de har brukt lang tid, og at de burde ha undersøkt hus og hytter bedre i begynnelsen.

Noe som altså ikke lot seg gjøre uten å bryte loven.

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
15.07.20 15:31
GARDSDATTRA: Noe som altså ikke lot seg gjøre uten å bryte loven.

De kunne for eks. spurt TH om de kunne få undersøke mer i begynnelsen, da politiet og Tom samarbeidet. Da hadde de ikke brutt noen lov. :)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
15.07.20 15:44

@TURBRA De kunne for eks. spurt TH om de kunne få undersøke mer i begynnelsen, da politiet og Tom samarbeidet. Da hadde de ikke brutt noen lov. :)


 


Nei det kunne de ikke. De etterforsket en kidnapping og hadde ingenting som tydet på at TH eller andre hadde drept AE. TH, har også i følge opplysninger gitt av politiet, ikke vært særlig samarbeidsvillig i denne saken.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
15.07.20 15:48

@TURBRA Nå skrev jeg ikke direkte bare om denne saken, men mange mener nok at de holdt på lenge med "kidnappings-saken" før de 7-8 måneder senere kom på at dette ikke dreide seg om kidnapping, men om drap som skulle se ut som kidnapping.

 

Selvfølgelig skal jeg la de få gjøre jobben sin, men det må være lov til å mene at de har brukt lang tid, og at de burde ha undersøkt hus og hytter bedre i begynnelsen.

 

 

 

Selvfølgelig skal du få mene det. Men en antatt kidnapping som blir til et drap/fingert kidnapping og av folk skal være løst på kort tid mener jeg vitner noe om at man ikke vet hvor krevende det er i det hele tatt å skulle løse en drapssak hvor den/de som står bak har gjort alt i sin makt for å dekke over.

Dette er nitidig og krevende arbeid. Og dette skulle de forhaste seg med for at TH, siktet for drapet på sin kone, skal få komme og gå i hjemmet sitt? Og med det, ved å gjøre feil, kan risikere at han slipper unna med det? 

(Innlegget ble redigert 15.07.20 15:51)

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
15.07.20 15:50
MadMozart: Nei det kunne de ikke. De etterforsket en kidnapping og hadde ingenting som tydet på at TH eller andre hadde drept AE. TH, har også i følge opplysninger gitt av politiet, ikke vært særlig samarbeidsvillig i denne saken.

Politiet kunne likevel ha spurt om de kunne få undersøke mer for å finne eventuelle spor etter Anne-Elisabeth og "kidnapperne".

Advokat Holden mente at "det hadde sikkert TH sagt ja til.", i begynnelsen da TH samarbeidet med politiet.

(Innlegget ble redigert 15.07.20 15:54)

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
15.07.20 15:51
MadMozart: Og hvorfor skal de ha hastverk? For at TH, siktet for drapet på sin kone, har det ille fordi han ikke får komme og gå i hjemmet sitt?

Nå vet vi jo ikke sikkert at han er den skyldige.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
15.07.20 15:53

@TURBRA Nå vet vi jo ikke sikkert at han er den skyldige.


Politiet har siktet han i saken. Om han er skyldig eller ikke spiller ingen rolle i dette på nåværende tidspunkt. De mener Sloraveien er åstedet for drapet. De har sine fullmakter for beslaget av det. 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
15.07.20 15:56

@TURBRA Politiet kunne likevel ha spurt om de kunne få undersøke mer for å finne eventuelle spor etter Anne-Elisabeth og "kidnapperne".


Advokat Holden sa at "det hadde sikkert TH sagt ja til."


De fikk nok lov til å komme og gå der så lenge kidnapping var aktuelt. Etterpå neppe. Og derfor har de måttet bygge en sak på indisier for å få han varetektsfengslet og med det kunne beslaglegge alt han eier og har, tilgang til Futurum osv. 

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
15.07.20 16:02
MadMozart: @TURBRA De kunne for eks. spurt TH om de kunne få undersøke mer i begynnelsen, da politiet og Tom samarbeidet. Da hadde de ikke brutt noen lov. :)
 
Nei det kunne de ikke. De etterforsket en kidnapping og hadde ingenting som tydet på at TH eller andre hadde drept AE. TH, har også i følge opplysninger gitt av politiet, ikke vært særlig samarbeidsvillig i denne saken.

Det er noe sånt som et år siden politiet mente at fru Hagen ble drept på badet. Et år hvor de da har hatt all verdens legale muligheter til å gjøre drapsundersøkelser i huset, et år som de har brukt til ... hva?


Politiet har i samme tidsrom - feilaktig, men likevel - fått lov av tingretten til å avlytte Hagen, så om de mente det var viktig ville det ikke vært noe problem å få tillatelse til å endevende huset. Om de virkelig mente at de ikke hadde det, på samme grunnlag som de har i dag.

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
15.07.20 16:02
MadMozart: De mener Sloraveien er åstedet for drapet. De har sine fullmakter for beslaget av det.

Politiet vet ikke en gang med sikkerhet om hun ble drept i boligen. Blod- og slepespor kan ha kommet for eks. ved at hun satte seg til motverge og ble skadet før de tok henne med seg.

(Innlegget ble redigert 15.07.20 16:03)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.07.20 16:22
TURBRA: De kunne for eks. spurt TH om de kunne få undersøke mer i begynnelsen, da politiet og Tom samarbeidet. Da hadde de ikke brutt noen lov. :)

Hvorfor skulle de ransaket hjemmet til en fornærmet?  Hva skulle de lett etter?


Politiet undersøkte huset for å finne spor etter kidnappere. Ikke for å finne spor etter drap.


Når politiet foretar en ransaking som er noe helt annet og mer inngripende enn en undersøkelse, så må de ha rettens godkjennelse. Det får de da etter hvert som politiet trenger å fortsette ransakingen.


Du skjønner, ved en ransaking kan politiet omtrent plukke huset fra hverandre, de kan om nødvendig rive opp golv, rive ned vegger, rive ned kjøkkenet osv osv. Jeg sier ikke at det gjøres her, for det er ingen som vet hva politiet har gjort inne i huset.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.07.20 16:26
Brezjnev: Det er noe sånt som et år siden politiet mente at fru Hagen ble drept på badet. Et år hvor de da har hatt all verdens legale muligheter til å gjøre drapsundersøkelser i huset, et år som de har brukt til ... hva?

Fortell fortell, hvordan ransake et hus mens huseier bor der og ikke skulle vite at han var mistenkt? Jeg venter i spenning på den forklaringen.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.07.20 16:28
TURBRA: Politiet vet ikke en gang med sikkerhet om hun ble drept i boligen

Det er derfor de ransaker for å få et sikkert svar på det.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
15.07.20 16:42
GARDSDATTRA: Fortell fortell, hvordan ransake et hus mens huseier bor der og ikke skulle vite at han var mistenkt? Jeg venter i spenning på den forklaringen.

Da er vi enige om at du dreit deg ut da du påstod at politiet ikke hadde lov til å gjøre de undersøkelsene de gjør nå. Godt.


De fikk tingretten - feilaktig, men likevel - med på å sikte herr Hagen og iverksette tvangsmidler. De valgte å ta i bruk avlytting, og valgte å frastå ransaking av typen de gjennomfører nå.


De valgte fremgangsmåten for å holde siktelsen hemmelig, og godtok til gjengjeld at eventuelt andre gjerningsmenn fikk et ekstra års forsprang og at eventuelle spor som kunne vært funnet for et år siden forsvant.


Da er politiet enten veldig sikre på at de er ute etter rett mann, eller de tar en spinnvill pokersjanse. Av og til begge deler, slik det fremstår at de har vært/gjort i denne saken. Selv ikke mødrene til Brøske og Hrenovica vil si noe annet enn at det gikk dårlig.

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
15.07.20 16:58
GARDSDATTRA: Fakta er imidlertid at ingen klarer å skrape sammen nok til å bli milliardær på ærlig vis, eller helt ærlig vis.

Er dette fakta?  Kan du si konkret hva TH har gjort av ulovligheter for å bli milliardær?  Stemmer det ikke at han har bygget opp formuen på kraft og eiendom?

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
15.07.20 17:06
MadMozart: De fikk nok lov til å komme og gå der så lenge kidnapping var aktuelt. Etterpå neppe.

Det er feil.  Politiet har også foretatt undersøkelser i boligen i perioden etter at de endret hovedhypotese, og før TH ble siktet i saken.

Gloriana

Innlegg: 8201
Gloriana
15.07.20 17:07
klausO2: Er dette fakta?  Kan du si konkret hva TH har gjort av ulovligheter for å bli milliardær?

Selvfølgelig er det ikke fakta. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg