Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
16.07.20 08:47
GARDSDATTRA: Guts og handlingsvilje et kanskje de siste egenskaper en etterforsker skal ha. En etterforsker skal ha tålmodighet, slik en laksefisker  eller en jeger har det. En god etterforsker vader i sivet slik gjedda gjør.

Teiteste metaforen jeg har lest noen gang. Kunne du ikke heller beskrevet hvordan en etterforsker arbeider siden du hevder at du skjønner slikt. Noe du ikke gjør. 

aksjehandler

Innlegg: 696
aksjehandler
16.07.20 11:39

Hvis politiet ikke har kommet videre innen 31 . oktober 2020 tror jeg AEH's forsvinning blir uløst. Jeg tror AEH må finnes for å få et gjennombrudd for oppklaring av hva og hvorfor i dette uløste mysteriet. Folk i Norge er nå blitt langt mer skeptiske til politiet i denne saken. Det er ikke så rart. Det har gått altfor lang tid uten noe nytt. Politiet må etterforske hvorfor hun ikke er funnet. Er hun bare aske?

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
16.07.20 11:42
GARDSDATTRA: Guts og handlingsvilje et kanskje de siste egenskaper en etterforsker skal ha. En etterforsker skal ha tålmodighet, slik en laksefisker eller en jeger har det. En god etterforsker vader i sivet slik gjedda gjør.

Dette kan du da ikke mene?. "Guts og handlingsvilje" er det da spesielt viktig å ha.


"Tålmodighet som en laksefisker"; som sitter rolig med stanga og venter på at fisken skal svømme mot stanga å bite på? Er det det du mener?


For å bli en god laksefisker gjelder det å skjønne hvordan laksen fungerer i sitt naturlig miljø. Oversatt til politi og kjeltring; hvordan den kriminelle fungerer i sitt miljø?


Da er det ikke dumt med litt guts og handlingsvilje.

Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
16.07.20 11:43
GARDSDATTRA: Nei da det ville vært feil etterforskning. Det gjøres ikke på den måten. Etterforskere må ta ett skritt ad gangen ellers kan spor og bevis bli ødelagt.
Dessuten er det ikke huseier som skal gi tillatelse til en ransaking, den skal komme som et resultat av etterforskningen som har gått foran, og avgjøres av retten.

Vanligvis pleier vel tonen å være at politiet skal etterforske bredt, for så å snevre det inn mer og mer. Her valgte de bort det bredere alternativet (husransakingen, som kunne gitt spor mot herr Hagen eller andre), og gikk i stedet for avlytting av ham. Noe som ikke er egnet til annet enn å finne bevis mot akkurat ham, mens eventuelle bevis i huset fikk ligge og kjølne. I et år.

 

Hva gjelder ransaking tar du ganske enkelt feil igjen. Du bør holde deg til mantraet om at politiets vurderinger er riktige, politiet gjør ikke feil, politiet går kun dit bevisene objektivt peker.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 11:50)

aksjehandler

Innlegg: 696
aksjehandler
16.07.20 11:45

Politiet mangler fantasi. Det har de alltid manglet og saker som blir oppklart er få. I AEH's saken skjønner jeg det er en veldig vanskelig sak og det er det jo, men nå må politiet spørre seg hvorfor de ikke har funnet henne på 2 år og etterforske det hvorfor? 

Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
16.07.20 11:50
GARDSDATTRA: Da de skiftet hovedhypotese fra kidnapping til drap og siktet Hagen i all hemmelighet, så etterforsket de ikke etter hva de hadde lyst til, men hva som var faglig fundert basert på spor. De startet altså drapsetterforskningen med en helt lovlig overvåkning av Tom Hagen. Fordi en slik overvåkning kunne gi spor som kunne føre andre steds hen, eller styrke mistanken mot ham.

Jeg har ikke fantasi til å tenke meg hvordan avlytting av herr Hagen kan føre til spor som leder "andre steds hen", altså til personer herr Hagen ikke har noen befatning med.


Så utdyp gjerne.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
16.07.20 12:32

Mange forsvinningssaker i Norge står fortsatt uløst, til tross for massiv innsats fra letemannskaper og politi. Bl.a. Tina Jørgensen, Andreas Hammer, Bjørnar Torvik, Therese Johannesen, Hilde Nord, May Britt jensen, Marianne Rugaas Knutsen og Merete Breiven.

 

Tragisk! Vi får da inderlig håpe at Anne Elisabeth blir funnet og saken bli løst om ikke alt for lenge. 

(Innlegget ble redigert 16.07.20 12:34)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 12:42
aksjehandler: Hvis politiet ikke har kommet videre innen 31 . oktober 2020 tror jeg AEH's forsvinning blir uløst. Jeg tror AEH må finnes for å få et gjennombrudd for oppklaring av hva og hvorfor i dette uløste mysteriet. Folk i Norge er nå blitt langt mer skeptiske til politiet i denne saken. Det er ikke så rart. Det har gått altfor lang tid uten noe nytt. Politiet må etterforske hvorfor hun ikke er funnet. Er hun bare aske?

Når politiet finner den/de skyldige så finner de også Anne Elisabeth.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 12:46
TURBRA: Dette kan du da ikke mene?. "Guts og handlingsvilje" er det da spesielt viktig å ha."Tålmodighet som en laksefisker"; som sitter rolig med stanga og venter på at fisken skal svømme mot stanga å bite på? Er det det du mener?For å bli en god laksefisker gjelder det å skjønne hvordan laksen fungerer i sitt naturlig miljø. Oversatt til politi og kjeltring; hvordan den kriminelle fungerer i sitt miljø?Da er det ikke dumt med litt guts og handlingsvilje.

Politiet kan ikke rushe en etterforskning på full speed. De må være tålmodige i leting etter nye spor som fører videre og videre.


At dette tar tid kan også vise seg å være en fordel, da det kan føre til at den/de skyldige forsnakker seg, gjør en tabbe eller bryter sammen under presset.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 12:49
Brezjnev: Vanligvis pleier vel tonen å være at politiet skal etterforske bredt, for så å snevre det inn mer og mer. Her valgte de bort det bredere alternativet (husransakingen, som kunne gitt spor mot herr Hagen eller andre), og gikk i stedet for avlytting av ham. Noe som ikke er egnet til annet enn å finne bevis mot akkurat ham, mens eventuelle bevis i huset fikk ligge og kjølne. I et år.

Nå er det slik at Hagen selvfølgelig hadde besøk av familie, venner og forretningsforbindelser, og hva tror du det ble snakket mest om? Forrige års ferietur kanskje? Eller kan det være at noen ymtet frampå om Anne Elisabeths forsvinning? Og hadde noen teorier om hvor hun kunne være eller om hvem den/de skyldige kunne være. Ingen besøkende ville peke på Tom.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 12:54)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
16.07.20 13:43

@Brezjnev Jeg har ikke fantasi til å tenke meg hvordan avlytting av herr Hagen kan føre til spor som leder "andre steds hen", altså til personer herr Hagen ikke har noen befatning med.


Så utdyp gjerne.


Du er tydelig i behov av en MM. 


Vi kan ikke se bort fra at disse «overivrigeetterløsepenger» kom maskerte på en nattlig visitt for å uttrykke sin frustrasjon over Hagens manglende vilje til å betale for eksempel. Du forstå alvor. Du vill betala eller vi drepe kona di på bånd hadde klart pekt i retning av et annet scenario enn drap/fiktiv kidnapping. 


Andre «besøk» på tidspunkt TH ikke befant seg i boligen hvis ærend jeg ikke skal spekulere i kan være muligheter. 

Men nå fantes det mest trolig ingen kidnappere...


Mottatte samtaler fra ikke sporbare enheter kunne også være noe som var tatt opp? Men de kom vel aldri de heller. 


Samtaler rundt hennes forsvinning kan være alternativ. Hvor en forretningsforbindelse/andre  med et  motiv røper noe i en lett prat. Men de har vel heller ikke forekommet. Slike ble jo TH i følge enkelte funnet naturlig og skånes for...


 


 

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
16.07.20 13:47

En politietterforsker innhenter opplysninger og spor slik at påtalemyndigheten skal kunne avgjøre om det foreligger en straffbar handling, og om noen kan stilles til strafferettslig ansvar for handlingen.


I større etterforskninger (som i denne saken) er det som regel egne tekniske etterforskere som innhenter og undersøker kriminaltekniske spor, og den taktiske etterforskningen setter disse opplysninger inn i en sammenheng med øvrige opplysninger. Hovedoppgavene til en taktisk etterforsker, er å, i samarbeid med påtalemyndigheten , iverksette nye etterforskningsskritt, vurdere verdien av informasjon og utføre ytterligere informasjonsinnhenting. Innhentningen kan skje gjennom såkalt åpne etterforskningsmetoder (avhør, tips, rundspørring, ransakning) eller skjulte etterlysningsmetoder (telefonavlytting, spaning, romavlytning, med videre)


Alle norske polititjenestemenn/-damer har gjennomgått en grunnleggende utdanning i teknisk og taktisk etterforskning.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
16.07.20 13:51

@GAARDSDATTRA Når politiet finner den/de skyldige så finner de også Anne Elisabeth.

 

Nja ikke helt sikker på det. Har endret litt mening med tanke på hvem som mulig kan være involvert i dette. Uten lik vanskelig med både tiltale og domfelle. 

 

 

Jeg finner det også særs merkelig at både klær, klokke, ring er fjernet fra liket/AE før hun fraktes bort. Fører tankene til vekk med alt som kan ligge igjen ved brenning, mulig  sporing av metall i ettertid osv. Politiet sier planlegging i lang tid. Jeg tror også det er lagt planer for hvordan kvitte seg med liket av AE for at det er minimal sjanse for at hun blir funnet noensinne. Alt annet ville være helt merkelig.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 13:54)

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
16.07.20 13:57
MadMozart: Men nå fantes det mest trolig ingen kidnappere...

Nei "navnet skjemmer ingen", sa mannen som ble kalt "Tyv". :)

 

Enten de blir kalt "kidnappere" eller "kriminelle fra Oslo-området", så tror altså fortsatt politietat det er minst en eller to til, utenom kryptomannen og TH.

 

Hvis det dreide seg kun om et drap, hvorfor måtte de da være såpass mange? Det virker som om noen gjerne også ville tjene penger på dette? TH har vel alt betalt ca. 10 millioner kroner til noen i juli i fjor?

 

 

(Innlegget ble redigert 16.07.20 13:57)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
16.07.20 14:19

@TURBRA Hvis det dreide seg kun om et drap, hvorfor måtte de da være såpass mange? Det virker som om noen gjerne også ville tjene penger på dette? TH har vel alt betalt ca. 10 millioner kroner til noen i juli i fjor?

 

 
Jeg tipper på tre involverte. Hvorvidt pengene TH overførte var en reell betaling for noe eller ikke vet jeg ikke. Men jeg vil tro en av disse tre jeg tipper på var involvert var motivert av penger. Men om akkurat de 10 mill du nevner var betalingen eller om betaling er gjort på andre måter på et annet tidspunkt skal ikke jeg uttale meg om. 

(Innlegget ble redigert 16.07.20 14:26)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 14:29
MadMozart: Jeg finner det også særs merkelig at både klær, klokke, ring er fjernet fra liket/AE før hun fraktes bort. Fører tankene til vekk med alt som kan ligge igjen ved brenning, mulig sporing av metall i ettertid osv. Politiet sier planlegging i lang tid. Jeg tror også det er lagt planer for hvordan kvitte seg med liket av AE for at det er minimal sjanse for at hun blir funnet noensinne. Alt annet ville være helt merkelig

Skal man brenne et lik trengs en krematorieovn med svært høy temperatur. Ellers er det ikke mulig å brenne lik. Det fordi kroppen består av mest vann.


Har du ikke hørt at de finner forbrente lik som kan identifiseres etter husbrann, f eks?


 

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 14:33
MadMozart: @GAARDSDATTRA Når politiet finner den/de skyldige så finner de også Anne Elisabeth.

Nja ikke helt sikker på det. Har endret litt mening med tanke på hvem som mulig kan være involvert i dette. Uten lik vanskelig med både tiltale og domfelle.

Dette er fakta jeg har fra politiet. Og det betyr at det vil foreligge et lik ved en domfellelse. Den pågrepne og dermed skyldige vil fortelle politiet hvor hun er, dersom vedkommende samarbeider.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
16.07.20 14:34
MadMozart: Jeg tipper på tre involverte. Hvorvidt pengene TH overførte var en reell betaling for noe eller ikke vet jeg ikke. Men jeg vil tro en av disse tre jeg tipper på var involvert var motivert av penger. Men om akkurat de 10 mill du nevner var betalingen eller om betaling er gjort på andre måter på et annet tidspunkt skal ikke jeg uttale meg om.

Men uansett, hvis dette nå er "flere kriminelle fra Oslo-området" som er med på dette, hvorfor skulle TH menge seg med disse som da ville ha taket på ham resten av livet. For eks. ved stadig å forlange mer penger kanskje?

 

Eller true familien for øvrig?

(Innlegget ble redigert 16.07.20 14:34)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 14:35
TURBRA: Hvis det dreide seg kun om et drap, hvorfor måtte de da være såpass mange? Det virker som om noen gjerne også ville tjene penger på dette? TH har vel alt betalt ca. 10 millioner kroner til noen i juli i fjor?

Det er ingen som vet om det var en gjerningsperson eller flere, dette er kun noe vi spekulerer i. Dette får politiet vite når de finner en skyldig.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
16.07.20 14:37

@TURBRA Men uansett, hvis dette nå er "flere kriminelle fra Oslo-området" som er med på dette, hvorfor skulle TH menge seg med disse som da ville ha taket på ham resten av livet. For eks. ved stadig å forlange mer penger kanskje?

 

 

 

Eller true familien for øvrig?

Jeg tror ikke TH har menget seg med slike. Mer «menget» seg med kryptoduden og noen andre han stoler blindt på eventuelt.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 14:43)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
16.07.20 14:51

@GAARDSDATTRA Skal man brenne et lik trengs en krematorieovn med svært høy temperatur. Ellers er det ikke mulig å brenne lik. Det fordi kroppen består av mest vann.

 

Har du ikke hørt at de finner forbrente lik som kan identifiseres etter husbrann, f eks?

 

Jeg gidder ikke spekulere så mye i hvordan de har forsøkt å skjule et evnt lik etter AE. Dersom hun er kvalt etter en kamp på badet vil jeg tror det er viktig å sørge for at dette ikke er synlig for noen som finner henne og at evnt dna heller ikke blir funnet på henne. Så en plan som minsker risikoen for slikt kan være  lagt og satt ut i live. Og det er sikkert av viktighet at hun aldri blir funnet også med tanke på dette.  

 

 

(Innlegget ble redigert 16.07.20 14:55)

Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
16.07.20 15:02
GARDSDATTRA: Nå er det slik at Hagen selvfølgelig hadde besøk av familie, venner og forretningsforbindelser, og hva tror du det ble snakket mest om? Forrige års ferietur kanskje? Eller kan det være at noen ymtet frampå om Anne Elisabeths forsvinning? Og hadde noen teorier om hvor hun kunne være eller om hvem den/de skyldige kunne være. Ingen besøkende ville peke på Tom.

I og med at du tidligere har vært veldig opptatt av hva politiet kan og ikke kan gjøre etter loven, så er det merkelig at du tyr til at de skal ha avlyttet Tom Hagen i håp om at noen av hans familie, venner eller forretningsforbindelser var innblandet - og tenkte at de kunne få dem til å blamere seg på teip.


Det ville nemlig vært ulovlig. Man kan ikke bruke tvangsmidler mot Hagen når man egentlig er ute etter X, fordi man vet at det hender at X snakker med Hagen.

Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
16.07.20 15:07
MadMozart: @Brezjnev Jeg har ikke fantasi til å tenke meg hvordan avlytting av herr Hagen kan føre til spor som leder "andre steds hen", altså til personer herr Hagen ikke har noen befatning med.
Så utdyp gjerne.
Du er tydelig i behov av en MM. 
Vi kan ikke se bort fra at disse «overivrigeetterløsepenger» kom maskerte på en nattlig visitt for å uttrykke sin frustrasjon over Hagens manglende vilje til å betale for eksempel. Du forstå alvor. Du vill betala eller vi drepe kona di på bånd hadde klart pekt i retning av et annet scenario enn drap/fiktiv kidnapping.

Du er eksperten på området, så godt du trår til.


Likevel, dette ser merkelig ut. Det var ingen grunn til å tro at kidnapperne ville oppsøke et hus som det nå var stor fare for ble overvåket av politiet.


For det andre så er det litt dumt, om politiet nå tenkte at de kunne fange opp et nattlig besøk, å slå av overvåkningen om natten. Slik de gjorde.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
16.07.20 15:10
GARDSDATTRA: Det er ingen som vet om det var en gjerningsperson eller flere, dette er kun noe vi spekulerer i. Dette får politiet vite når de finner en skyldig

Det er politiet som har sagt de tror det er minst en eller to til som står bak dette. Det er ikke noe jeg har funnet på altså.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
16.07.20 15:13

@Brezjnev 

 

 

 

Det var nå bare forslag. Selv tror jeg ikke dette utstyret er plassert der for å lede andre steder enn noe som kan peke på THs medvirkning i dette.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 15:14)

Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
16.07.20 16:53
MadMozart: Selv tror jeg ikke dette utstyret er plassert der for å lede andre steder enn noe som kan peke på THs medvirkning i dette.

Da har vi et endetidstegn. Vi er enige.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 16:56
Brezjnev: I og med at du tidligere har vært veldig opptatt av hva politiet kan og ikke kan gjøre etter loven, så er det merkelig at du tyr til at de skal ha avlyttet Tom Hagen i håp om at noen av hans familie, venner eller forretningsforbindelser var innblandet - og tenkte at de kunne få dem til å blamere seg på teip.Det ville nemlig vært ulovlig. Man kan ikke bruke tvangsmidler mot Hagen når man egentlig er ute etter X, fordi man vet at det hender at X snakker med Hagen.

Har du fortsatt ikke fått det med deg? Politiet gikk til hemmelig siktelse mot Tom Hagen noe som gav ham rett til en hemmelig forsvarer. Da kunne de be retten om lov til å avlytte huset i alle hemmelighet. Så avlyttingen var helt lovlig.

Du skjønner, det skjer stadig vekk at folk som står midt oppe i en sak snakker om saken med andre og spekulerer rundt hva som kan ha skjedd og rundt hvem som kan stå bak.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 17:00)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 16:59
TURBRA: Det er politiet som har sagt de tror det er minst en eller to til som står bak dette. Det er ikke noe jeg har funnet på altså.

Ja politiet tror noe om dette de også, dersom de ikke har funnet sikre spor etter flere.


Får håpe det er flere, for dess flere det er dess større er sjansen for at de avslører seg selv.

Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
16.07.20 17:15
GARDSDATTRA: Har du fortsatt ikke fått det med deg? Politiet gikk til hemmelig siktelse mot Tom Hagen noe som gav ham rett til en hemmelig forsvarer. Da kunne de be retten om lov til å avlytte huset i alle hemmelighet. Så avlyttingen var helt lovlig. Du skjønner, det skjer stadig vekk at folk som står midt oppe i en sak snakker om saken med andre og spekulerer rundt hva som kan ha skjedd og rundt hvem som kan stå bak.

Vi kan jo starte med at du selv husker fra den ene timen til den andre hva du skriver, i motsetning til kongens harer burde du være i stand til å ha en viss kontroll på hvor du hopper.

 

Jeg kritiserte at avlytting var et snevert etterforskningsskritt ikke egnet til å skaffe bevis mot andre enn herr Hagen, du var tydeligvis uenig og bablet om venner og familie, og nå er du tilbake til at det var snevert rettet mot herr Hagen igjen. Krydret med en dæsj overbærenhet, for det må jo alle ha fått med seg. Du flytter deg bare etter hvert som du blir arrestert på ting, gjerne tilbake til en tidligere posisjon i håp om at andre har like dårlig hukommelse.

 

Det blir for dumt i lengden.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 17:25)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 18:40
Brezjnev: Jeg kritiserte at avlytting var et snevert etterforskningsskritt ikke egnet til å skaffe bevis mot andre enn herr Hagen, du var tydeligvis uenig og bablet om venner og familie, og nå er du tilbake til at det var snevert rettet mot herr Hagen igjen. Krydret med en dæsj overbærenhet, for det må jo alle ha fått med seg. Du flytter deg bare etter hvert som du blir arrestert på ting, gjerne tilbake til en tidligere posisjon i håp om at andre har like dårlig hukommelse.

Du leser ikke godt nok, for jeg har skrevet akkurat det samme til deg to ganger nå, hvordan du klarer å vri og vrenge på denne måten begriper jeg ikke. Men du får en sjanse til, klarer du ikke å debattere på en seriøs måte så vil du bli rapportert. For dette finner jeg meg ikke i. Slikt noe ødelegger debatten.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg