Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
perchri

Innlegg: 11188
perchri
16.07.20 23:13
Helloween: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen 68 år har nå vært kidnappet

Hvor mange "århundrer" skal denne saken belegge? Huin er DØD. Det hele begynner å ta form av sirkus. Men jeg roser politiet for at de holder ut. Det er bare det at det finnes så adskillige andre oppgaver for dem.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.07.20 23:29
perchri: Hvor mange "århundrer" skal denne saken belegge? Huin er DØD. Det hele begynner å ta form av sirkus. Men jeg roser politiet for at de holder ut. Det er bare det at det finnes så adskillige andre oppgaver for dem.

Andre oppdrag, mener du at drap/kidnapping skulle legges bort fordi?


Dette legges ikke bort før det er løst.

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
16.07.20 23:52
GARDSDATTRA: Jeg er med for å tilføre tråden noe den mangler, nemlig fakta.

Som at TH er kjeltring fordi han er rik?  Slike "fakta" er farlige å blande inn i en så alvorlig sak som denne.  Tenk hvis noen satt i en jury, og mente den tiltalte var kjeltring før man hadde sett på noen av bevisene i saken.  Ville det da være mulig å vurdere saken objektivt?

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
17.07.20 13:26

TV2:  Tom Hagen kjente igjen en av Futurum-mennene.


Politiet mener nok at det er en del av den planlagte villedningen, selv om de ikke vil kommentere det nå.


bønna1

Innlegg: 44250
bønna1
17.07.20 13:53
GARDSDATTRA: Jeg er med for å tilføre tråden noe den mangler, nemlig fakta.

Jeg blir alltid litt skeptisk når vi mennesker uttaler oss slik. 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
17.07.20 14:11

@klausO2 Politiet mener nok at det er en del av den planlagte villedningen, selv om de ikke vil kommentere det nå.


Selvfølgelig gjør de det. Det er sikkert dette som er grunnen til at de også har en til i kikkerten, utover Hagen/kryptoduden,  men de klarer ikke plassere noe motiv på han/forstå hvorfor vedkommende har latt seg involvere. 


 

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
17.07.20 15:43
MadMozart: Selvfølgelig gjør de det. Det er sikkert dette som er grunnen til at de også har en til i kikkerten, utover Hagen/kryptoduden, men de klarer ikke plassere noe motiv på han/forstå hvorfor vedkommende har latt seg involvere.

Grunnen til at politiet har flere i kikkerten er vel fordi de ikke finner noe som knytter de to siktede til bortføring/drap av AEH.

Hvorfor skulle TH legge så mye arbeid i villedning og involvere andre, når det bare vil øke sjansen for at han selv blir avslørt? Hva hvis de to mennene bestemte seg for å fortelle at TH hadde betalt dem for å spasere forbi Futurum-bygget den morgenen?  Da ville det sett mørkt ut for TH.

oyssol

Innlegg: 150
oyssol
17.07.20 16:23

Jeg har på ny fjernet avsporing og persondiskusjon. Begge parter har et ansvar med å holde debatten på et saklig og greit nivå, og ikke dra det ned i søla. Forrige beskjed om pauser ved forumet ved videre avsporing og persondiskusjon, gjelder fortsatt.


/mod

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
17.07.20 17:09
klausO2: TV2:  Tom Hagen kjente igjen en av Futurum-mennene.
Politiet mener nok at det er en del av den planlagte villedningen, selv om de ikke vil kommentere det nå.

Villedningen er jo i henhold til politiet ikke bare planlagt, men det er til og med tydelig at det er en planlagt villedning. Det er ganske en ganske frisk uttalelse sett i lys av at lagmannsretten løslot Hagen, fordi det ikke var skjellig grunn til mistanke. Noe som i klart innebærer at bevisene tilsier at han mest sannsynlig er uskyldig.


En skulle tro at en slik kraftig irettesettelse fikk politiet til å tenke seg om, men den gang ei. Heller ikke de er visst mennesker med ekstraordinær intelligens, førsteklasses dømmekraft og velproporsjonert ytre.

SilverBoy1

Innlegg: 2858
SilverBoy1
17.07.20 19:12

Du kan så si, B. For min del har dette nesten blitt en sak om politiet, deres arbeide og folkets tillit til dem. Jeg er fremdeles like lite klok som alltid.

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
17.07.20 19:19
GARDSDATTRA: Skal man brenne et lik trengs en krematorieovn med svært høy temperatur. Ellers er det ikke mulig å brenne lik. Det fordi kroppen består av mest vann.
Har du ikke hørt at de finner forbrente lik som kan identifiseres etter husbrann, f eks?

Så slenger man bare på en kanne diesel og så er det problemet løst. Du er vel ikke så dum at du tror det ikke er mulig å brenne lik om man ønsker det?

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
17.07.20 19:22
oyssol: eg har på ny fjernet avsporing og persondiskusjon. Begge parter har et ansvar med å holde debatten på et saklig og greit nivå, og ikke dra det ned i søla. Forrige beskjed om pauser ved forumet ved videre avsporing og persondiskusjon, gjelder fortsatt.

Så du mener at oyssol=moderator? Kunne ikke vgd heller gitt deg moderator som nick? Det hadde vært mer troverdig. 

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
17.07.20 20:18

Så et trylleshow på en tv-kanal- En magiker tryllet vekk ei kjerring.


Kunne ikke Tom hagen hyret inn han istedet for alt dette styret som har skjedd ?

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
17.07.20 22:18
Brezjnev: En skulle tro at en slik kraftig irettesettelse fikk politiet til å tenke seg om, men den gang ei. Heller ikke de er visst mennesker med ekstraordinær intelligens, førsteklasses dømmekraft og velproporsjonert ytre.

Det kan virke som pågripelsen av TH var mer basert på magefølelse enn på bevis.  Så får vi se om politiet får rett til slutt.  Jeg mener fremdeles at det meste i saken ikke rimer med at TH står bak.  Det beste beviset politiet sitter med er nok den forsvunnede vaskebøtten, og det sier det meste.

(Innlegget ble redigert 17.07.20 22:18)

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
18.07.20 07:41
klausO2: Det kan virke som pågripelsen av TH var mer basert på magefølelse enn på bevis.  Så får vi se om politiet får rett til slutt.  Jeg mener fremdeles at det meste i saken ikke rimer med at TH står bak.  Det beste beviset politiet sitter med er nok den forsvunnede vaskebøtten, og det sier det meste.

Du er nå litt morsom da, som prøver å forfekte at dette er de eneste bevisene politiet har.


Og ikke minst at vi har fått vite om alle bevisene politiet har.


Selv om saken til en viss grad nå prosederes i mediene, så er det politiet som kommer til å sitte med storeslem til slutt.


Kjeltringer skal ikke komme unna, samme hvem de er.

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
18.07.20 09:02
Capt.Morgan: Du er nå litt morsom da, som prøver å forfekte at dette er de eneste bevisene politiet har. Og ikke minst at vi har fått vite om alle bevisene politiet har.

Det er ikke lenge siden bevisene ikke engang holdt til skjellig grunn til mistanke, selv om politiet mener at boligen er åsted for drap. Men vi kan jo håpe at de har funnet avgjørende bevis nå i det siste.

Jeg mener at den lange planleggingen (som vel begynner med identitestyveri) og kryptoopplegget passer dårlig med at TH står bak.  Jeg ser heller ikke poenget med den fingerte kidnappingen, eller hvorfor AEH skulle drepes i boligen og det første TH gjør er å mase om å få åstedsgranskere på plass. 

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
18.07.20 09:10

Han ville ha de inn, og ut, raskest mulig.


Åstedet var rigget ift, en kidnapping og det var spor som var plantet, og andre spor som var forsøkt skjult.


Han trodde vel at de plantede sporene skulle oppholde de, men ikke lenger enn en dag, han ville jo ha huset tilbake samme kveld.

PerryAndre

Innlegg: 8881
PerryAndre
18.07.20 09:23

Kanskje det viktigste argumentet mot at TH ikke står bak forbrytelsen. Er avtalen med elektrikeren. Elektrikeren skulle være i huset omtrent på tidspunktet kona til Hagen ble drept/kidnappet. 
Alle som har vært bort i elektrikere. Vet at de kan komme før avtalt tid eller etter avtalt tid. 

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
18.07.20 09:26
PerryAndre: Kanskje det viktigste argumentet mot at TH ikke står bak forbrytelsen. Er avtalen med elektrikeren. Elektrikeren skulle være i huset omtrent på tidspunktet kona til Hagen ble drept/kidnappet. 
Alle som har vært bort i elektrikere. Vet at de kan komme før avtalt tid eller etter avtalt tid.

De ringer også først, for å høre om du er hjemme og klar til å ta i mot de......

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
18.07.20 10:05
Capt.Morgan: Åstedet var rigget ift, en kidnapping og det var spor som var plantet, og andre spor som var forsøkt skjult. Han trodde vel at de plantede sporene skulle oppholde de, men ikke lenger enn en dag, han ville jo ha huset tilbake samme kveld.

TH måtte anta at åstedsgranskerne gjorde en såpass grundig jobb at de fant ut hva som mest sannsynlig hadde skjedd i boligen.

TH selv var sannsynligvis på jobb når AEH ble drept/bortført.  Dersom han har bestillt andre, så kunne de vel utføre en "ekte" kidnapping?  Det var vel ikke akkurat smart å drepe henne i boligen?  Men kanskje hun gjorde motstand, og det kan like godt ha skjedd ved en ekte kidnapping.  

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
18.07.20 10:07
Capt.Morgan: De ringer også først, for å høre om du er hjemme og klar til å ta i mot de......

Hadde du stolt på det, dersom du skulle gjennomføre en alvorlig forbrytelse på samme tidspunkt som han kunne dukke opp?

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
18.07.20 10:11
klausO2: TH måtte anta at åstedsgranskerne gjorde en såpass grundig jobb at de fant ut hva som mest sannsynlig hadde skjedd i boligen.

Ikke hvis han er en så frekk jævel som det kan virke som, og trodde han var smartere enn politiet, og trodde kan kunne direktere dem.


Fortelle dem hva som hadde skjedd for eksempel, en kidnapping, og trodde han kunne styre etterforskningen og undersøkelsene på det viset.


Men så gjorde jo ikke politiet som han sa, og kjørte sitt eget løp, og.. Ja..


Så har vi jo den situasjonen vi har i dag.

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
18.07.20 10:14
klausO2: Hadde du stolt på det, dersom du skulle gjennomføre en alvorlig forbrytelse på samme tidspunkt som han kunne dukke opp?

Det er kanskje bare meg, men jeg hadde blitt lynings om en håndtverker hadde stått på døra uten å ha ringt først.

(Innlegget ble redigert 18.07.20 10:16)

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
18.07.20 10:25
Capt.Morgan: Det er kanskje bare meg, men jeg hadde blitt lynings om en håndtverker hadde stått på døra uten å ha ringt først.

Hvis han er naboen din, og avtalen var at han skulle komme ved 10-tiden? Blir du lysnings da har du et problem med ditt sinne. 

(Innlegget ble redigert 18.07.20 10:29)

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
18.07.20 10:29
B.O.B: Hvis han er naboen din, og avtalen var at han skulle komme ved 10-tiden? Da har du et problem med ditt hode.

Jeg hadde like forbanna blitt lynings.


"Avtalen" var forresten bare en ringeavtale, ikke en allerede avtalt jobb om å bytte de lyspærene på kjøkkenet.


De hadde avtalt å ringes.

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
18.07.20 10:38
Capt.Morgan: Ikke hvis han er en så frekk jævel som det kan virke som, og trodde han var smartere enn politiet, og trodde kan kunne direktere dem. Fortelle dem hva som hadde skjedd for eksempel, en kidnapping, og trodde han kunne styre etterforskningen og undersøkelsene på det viset.

Han ba dem gjøre jobben sin, og det er vel ikke så mye å forlange?  TH hadde begrensede muligheter til å styre hva som skjedde etter at han kontaktet politiet.  Hvis han visste at AEH var drept i boligen, så burde han vel bare være glad for at det tok litt tid før de kom i gang med åstedsgranskningen.

PerryAndre

Innlegg: 8881
PerryAndre
18.07.20 10:42
Capt.Morgan: "Avtalen" var forresten bare en ringeavtale, ikke en allerede avtalt jobb om å bytte de lyspærene på kjøkkenet.
De hadde avtalt å ringes.

Hvis du har elektrikeren i tankene. Var oppdraget hans å bytte lamper på kjøkkenet. 

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
18.07.20 10:44
Capt.Morgan: Jeg hadde like forbanna blitt lynings.

Folk er forskjellige.  Hadde jeg vært elektrikeren og ikke fikk svar på telefon, hadde jeg tatt turen ned til nabohuset.

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
18.07.20 10:45
klausO2: Han ba dem gjøre jobben sin, og det er vel ikke så mye å forlange?  TH hadde begrensede muligheter til å styre hva som skjedde etter at han kontaktet politiet.  Hvis han visste at AEH var drept i boligen, så burde han vel bare være glad for at det tok litt tid før de kom i gang med åstedsgranskningen.

Og det sørget han jo også for, ved å fremstille det som en kidnapping fra første stund, i den grad at han følte at han måtte troppe opp på bensinstasjonen med brevet i hånd, siden han ikke fikk overtalt politiet til å komme sivilt kledd i sivil bil til boligen.

 

Han sa jo at han trodde boligen hadde blitt overvåket i lang stund, det sto det jo også i brevet, og han ville opprinnelig ha politiet til boligen i skjul.

 

Men så ingikk de et kompromiss om å møtes på bensinstasjonen, som heller ikke var helt slik han bestilte.

 

Edit: Og det var allerede her det begynte å gå skeis for han i forhold til det han hadde planlagt. Politiet gjorde sine egne greier, og fulgte ikke HANS script.

(Innlegget ble redigert 18.07.20 10:48)

PerryAndre

Innlegg: 8881
PerryAndre
18.07.20 10:47
Capt.Morgan: De ringer også først, for å høre om du er hjemme og klar til å ta i mot de.....

Elektrikeren ringte 9.48. Han sa til media at han var overrasket over at han ikke fikk svar. Det tyder på at avtalen var kl. 10. Var avtalen på senere tidspunkt var det ingen grunn til å bli overrasket over å ikke få svar. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg