Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
22.07.20 19:13
GARDSDATTRA: Så du mener det er konstruktiv og objektiv kritikk som kommer fra familien til en drapssiktet og som er verdt å låne øre til? Dette blir bare verre og verre.

Politiet har innrømmet at det skjedde en feil da de sendte en melding til motparten om at løsepengene ville bli betalt om 7 dager.  Dattera til TH hadde rett.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.07.20 21:04
rexenes: Mener du at dattera til AEH lyver når hun sier politiet vrir og vrenger på det hun har forklart?

Hun skrev dette i affekt, derfor tar man dette brevet med en god klype salt.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.07.20 21:06
TURBRA: Så nevner du overhode ikke det jeg skriver om "dommen som kan komme i etterkant og at vi ikke vet hva som blir svaret der til slutt.

Hvordan forventer du at man skal svare på dette? Jeg skjønner ikke engang hva du mener.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.07.20 21:10
Brezjnev: Det aller meste av kritikken fra familien kom før herr Hagen ble siktet, så din kritikk av kritikken er verdiløs. Den også.

Jeg vet ikke hvorfor noen i det hele tatt tar såkalt kritikk fra familien på alvor. Familien er i sjokk og sorg og de burde ikke blitt referert i media.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.07.20 21:12
klausO2: Politiet har innrømmet at det skjedde en feil da de sendte en melding til motparten om at løsepengene ville bli betalt om 7 dager. Dattera til TH hadde rett.

Link, takk. Jeg vil vite om det er politiet som sier dette, eller om det er familien som sier at politiet har beklaget dette.


To vidt forskjellige ting.

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
22.07.20 21:30
GARDSDATTRA: Link, takk. Jeg vil vite om det er politiet som sier dette, eller om det er familien som sier at politiet har beklaget dette. To vidt forskjellige ting.

Politiet har neppe beklaget feilen, men de har ifølge Dagbladets kilder fortalt familien at meldingen ble sendt ved en feil da en PC slo seg av. 

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
22.07.20 21:41
rexenes: tunellsyn

Tror du glemmer 8 måneder hvor politiet fulgte Tom Hagens teori.


Begrepet tunnell-syn hører ikke hjemme i denne saken.

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
22.07.20 21:42
GARDSDATTRA: Jeg vet ikke hvorfor noen i det hele tatt tar såkalt kritikk fra familien på alvor. Familien er i sjokk og sorg og de burde ikke blitt referert i media.

Du har tydeligvis ikke lest brevet, det er åpenbart ikke skrevet i affekt eller av noen som er i sjokk. Naturlig nok, da det vel er feltprest-datteren som forfattet det, et helt år etter forsvinningen.


Uansett trenger man ikke være i sjokk for å mene at det ikke er lurt å love kidnapperne penger, bak ryggen på dem som eventuelt faktisk skulle betalt. Det var også en torpedo midtskips i taktikken familien hadde bestemt seg for.


Ei heller må man være i affekt for å mene at det er kritikkverdig at det tok uker før familien fikk voldsalarm. At de overbevises om å skrive under fullmakt til å registrere telefonsamtalene deres under forutsetning om at de bare skulle lytte om det dukket opp noe interessant, før det senere viser seg at politiet lytter til alt. Eller at politiet vrir/misoppfatter avhørene av de enkelte familiemedlemmene og bruker dette til en opptreden som oppfattes som at familien settes opp mot hverandre.


Und so weiter.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.07.20 22:38
Brezjnev: Du har tydeligvis ikke lest brevet, det er åpenbart ikke skrevet i affekt eller av noen som er i sjokk

Jeg har lest brevet skrevet av en dame som året før opplevde at moren forsvant og enda ikke var funnet. I en slik situasjon er man i sjokk og sorg. Det er tross alt mennesker det er snakk om, med normale reaksjoner, ikke roboter.


For den del så er barna og  barnebarna fortsatt i denne tilstanden fordi moren fortsatt ikke er funnet.


Brevet burde aldri vært offentliggjort.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.07.20 22:39
BigGeorge: Begrepet tunnell-syn hører ikke hjemme i denne saken.

Nei det har du helt rett i.

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
22.07.20 22:57
klausO2: Politiet har neppe beklaget feilen, men de har ifølge Dagbladets kilder fortalt familien at meldingen ble sendt ved en feil da en PC slo seg av.

Rettelse:  Politiet beklaget visst feilen sterkt, ifølge dattera.

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
22.07.20 23:32
GARDSDATTRA: Jeg har lest brevet skrevet av en dame som året før opplevde at moren forsvant og enda ikke var funnet. I en slik situasjon er man i sjokk og sorg. Det er tross alt mennesker det er snakk om, med normale reaksjoner, ikke roboter.
For den del så er barna og  barnebarna fortsatt i denne tilstanden fordi moren fortsatt ikke er funnet.
Brevet burde aldri vært offentliggjort.

Noe av det som kjennetegner mennesker er at vi er forskjellige, og reagerer ulikt. Du finner intet i brevet som tyder på sjokk, og forfatteren er prest. I forsvaret. Et yrke hvor man er trent til å håndtere følelser, på en arbeidsplass som har som spesialfelt å håndtere stress. Det er ingen grunn til å tro at hun et år etter forsvinningen er i en tilstand hvor hun må beskyttes mot seg selv. Tvert i mot fremstår hun som både reflektert, balansert og saklig.


Det eneste du har er din oppfatning om hvordan mennesker - alle mennesker - skal reagere i en svært presset situasjon. I lys av det ovenstående fremstår det mest som en ad hoc-løsning for å unngå å tenke den formastelige tanke om at noe kan være feil, snarere enn noen analyse verdt navnet.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.07.20 23:35
Brezjnev: forfatteren er prest. I forsvaret

Det er det søsteren som er. Brevskriveren har en stilling i fars firma.


 

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
22.07.20 23:44
GARDSDATTRA: Det er det søsteren som er. Brevskriveren har en stilling i fars firma.

Det er visst korrekt. Brevet er så velskrevet og saklig at jeg tok feil, også den andre datteren er åpenbart ikke så hysterisk som du visst ser for deg at kvinner må være.


Noen kommentar til resten, noe du vil peke på i brevet som fremstår som hysterisk? Eller holder det for deg at det er skrevet av en kvinne?

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.07.20 23:53
Brezjnev: Det er visst korrekt. Brevet er så velskrevet og saklig at jeg tok feil, også den andre datteren er åpenbart ikke så hysterisk som du visst ser for deg at kvinner må være.Noen kommentar til resten, noe du vil peke på i brevet som fremstår som hysterisk? Eller holder det for deg at det er skrevet av en kvinne?

Det holder for meg at det er skrevet av noen som er i sjokk og sorg. Dette er menneskelige følelser som gir seg utslag på ulike måter. Og man kan skrive godt selv om man er i ubalanse.

 

Er menneskelige følelser helt ukjent for deg? Tror du det bare er å børste av seg og gå videre etter at moren er forsvunnet og ikke er funnet?

(Innlegget ble redigert 22.07.20 23:54)

juppi

Innlegg: 2230
juppi
23.07.20 08:25

TH kjøpte kryptovaluta for ca 25 millioner kr. Han overførte ca 10 millioner til en ikke sporbar motpart og dette gjorde han mot Politiets anbefalinger. Familien klager på Politiet å bruker media for å sverte. Datter er feltprest og bør kjenne til sjokk, sorg prosessene som er en feltprest arbeidsområde. Datter klager like mye som TH selv. 

 

Dette får meg til å bli mistenksom på hagen fam. Det er normalt og sette pris på den hjelpen man får fra Politiet i en sånn sak fordi de har kunnskap. Hagen fam stoler ikke på noe av hva Politi/media gjør men likevel bruker de media selv. I en sånn situasjon der kone, mor, bestemor forsvinner må en familie bli utrolig svak pga sjokk, sorg, sinne osv. Da er det litt rart og klage på de eneste som kan hjelp, Politiet. 

 

Alle sier dette: DET ER NOE RART MED SAKEN. 

(Innlegget ble redigert 23.07.20 08:31)

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
23.07.20 08:47
juppi: Datter er feltprest og bør kjenne til sjokk, sorg prosessene som er en feltprest arbeidsområde. Datter klager like mye som TH selv.

Datter har vel klaget i brev én gang, forøvrig så tror jeg det går trill rundt for deg som vanlig. Er du sikker på at du har kontroll på hvilken datter som skrev klagen?

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
23.07.20 08:49
juppi: Da er det litt rart og klage på de eneste som kan hjelp, Politiet.

Joda, takk for hjelpen liksom. Blunderen, eller feilen deres fikk moren min myrdet.

juppi

Innlegg: 2230
juppi
23.07.20 09:42

Det har ingen betydning hvem som skrev brevet og klaget på politiet i familien. Familien står samlet i sorgen normalt. Det er utlovet dusør og har man penger er den delen lett å få til i forhold til andre. Vi har sett at advokat Holden har snakket litt for fam. Han sier: De har det veldig vanskelig. Men har noen sett det i medier? Har vi sett normal reaksjon? Vi kan kanskje skylde på iskalde nordmenn bak media som forfatter innlegg. Men ærlig talt hvor er sorgen, frustrasjonen, tårene, savnet, fortvilelsen? 

Nordmenn i et nøtteskall dette? TH har jeg ikke tro på av det vi ser i media. Kan tenkes vi kan skylde på skrivemåter via media, men for meg fremstår han som problemet der han skaper mer forvirring i hele saken. 

Jeg håper selvsagt jeg tar feil men dette iskalde ved ham kommer han hvertfall ikke til gode. Det er skremmende. Noen liker kanskje å kalle dette for foretningsinstinktet? Han kommer ikke langt noen steder med holdningene han har vist i denne saken. Man må se "hvem" som pålegger fam sorgen, er det media forfattet? advokaten? Flere etterlyser normal reaksjon via media. 

 

Jeg forventer ikke at du skal forstå det jeg skriver her B.O.B. 

(Innlegget ble redigert 23.07.20 09:47)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24000
oddvar_kjempebra
23.07.20 10:11
juppi: Jeg forventer ikke at du skal forstå det jeg skriver her B.O.B.

Det er ingen som forstår hva du skriver juppi. Og dette er ikke et forsøk på å være nedlatende. Det er bare direkte slitsomt å lese innleggene dine fordi de har et merkelig språk og usammenhengende analyser.

Jeg prøver virkelig, men merker ofte at jeg bare må gi opp.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 10:14)

juppi

Innlegg: 2230
juppi
23.07.20 11:01

odvar_kjempebra


Det jeg har skrevet nå er det mange lurer på og etterlyser ved TH og fam. Denne saken kalles :saken uten følelser. Hvorfor nevnes ikke væremåten til fam og TH selv her, men andre steder?  Hva bygger flere sine påstander på om at TH er uskyldig uten begrunnelse? De fleste kyniske som kan klare og gjøre noe sånt som dette vil oftest avsløre seg selv i sin væremåte over tid. Da Politiet beskrev at TH forvirrer i saken så åpnet flere øynene via media, og det er jo akkurat forvirring vi ser. Vi tror Politiet er på rett spor, selv om de får bare klager fra fornærmede i saken som burde satt mer pris på den hjelpen de får og så til saken. Hva koster saken i sin helhet? Ja da ser man virkelig hvor stor pris fam setter på Politiets jobb i denne saken.  Vi synes normale holdninger mangler. De fleste hadde takket for all hjelp de kunne få for å finne kone, mor, bestemor som er borte og det lå igjen kun et trusselbrev. 


Så dere er på bærtur. 


 

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
23.07.20 11:36
juppi: Det jeg har skrevet nå er det mange lurer på og etterlyser ved TH og fam. Denne saken kalles :saken uten følelser. Hvorfor nevnes ikke væremåten til fam og TH selv her, men andre steder? Hva bygger flere sine påstander på om at TH er uskyldig uten begrunnelse?

Familien har holdt en lav profil i media, og det er nok fornuftig.  Dersom de tenkte på hva folk mener om dem, så kunne de nok hatt en pressekonferanse der de bønnfalt kidnapperne om å få AEH tilbake i live.  Men de er kanskje mer fokusert på hva som konkret blir gjort for å finne ut hvor AEH er. 

Ut i fra det som har kommet fram i media, så virker politiet mer opptatt av å samle indisier mot TH, enn å lete etter AEH.

juppi

Innlegg: 2230
juppi
23.07.20 11:45

klaus02


De gjør ikke annet en klage og kritisere hva medier og politi gjør. Dette forbauser. Det virker så....

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24000
oddvar_kjempebra
23.07.20 11:49
juppi: odvar_kjempebra
Det jeg har skrevet nå er det mange lurer på og etterlyser ved TH og fam. Denne saken kalles :saken uten følelser. Hvorfor nevnes ikke væremåten til fam og TH selv her, men andre steder?  Hva bygger flere sine påstander på om at TH er uskyldig uten begrunnelse? De fleste kyniske som kan klare og gjøre noe sånt som dette vil oftest avsløre seg selv i sin væremåte over tid. Da Politiet beskrev at TH forvirrer i saken så åpnet flere øynene via media, og det er jo akkurat forvirring vi ser. Vi tror Politiet er på rett spor, selv om de får bare klager fra fornærmede i saken som burde satt mer pris på den hjelpen de får og så til saken. Hva koster saken i sin helhet? Ja da ser man virkelig hvor stor pris fam setter på Politiets jobb i denne saken.  Vi synes normale holdninger mangler. De fleste hadde takket for all hjelp de kunne få for å finne kone, mor, bestemor som er borte og det lå igjen kun et trusselbrev. 
Så dere er på bærtur.

Nei, det er du som er på bærtur. Jeg kommenterte ikke saken i det hele tatt. Jeg kommenterte det faktum at det var umulig å skjønne hva du skrev.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 11:49)

tray358

Innlegg: 5063
tray358
23.07.20 12:24
Brezjnev: At de overbevises om å skrive under fullmakt til å registrere telefonsamtalene deres under forutsetning om at de bare skulle lytte om det dukket opp noe interessant, før det senere viser seg at politiet lytter til alt.

Hvordan skal man vite hvilke samtaler som er interessante og hvilke som er uinteressante uten å lytte på alle? 

juppi

Innlegg: 2230
juppi
23.07.20 12:27

oddvar


Du får lese en gang til. Ser man på reaksjonsfasene i en sorgprosses vitenskapelig så ser man ikke noe av dette tema i Hagensaken. Ser du i innlegg skrevet av media selv så lett etter skriveleif. I kommentarfeltet også. Det blir emosjonelt brukt ofte i politikk og ellers i det norske samfunnet for å skjule meninger. Det er simple argumenter.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24000
oddvar_kjempebra
23.07.20 12:36
juppi: oddvar
Du får lese en gang til. Ser man på reaksjonsfasene i en sorgprosses vitenskapelig så ser man ikke noe av dette tema i Hagensaken. Ser du i innlegg skrevet av media selv så lett etter skriveleif. I kommentarfeltet også. Det blir emosjonelt brukt ofte i politikk og ellers i det norske samfunnet for å skjule meninger. Det er simple argumenter.

Hva er det du babler om? Skjønner du ennå ikke at det ikke er mulig å forstå hva du skriver om?

Jeg kommenterer altså ikke dine meninger om saken.

Jeg bare påpeker at du skriver så dårlig og usammenhengende at jeg ikke skjønner hva du mener.

Og det at du svarer meg som om jeg har kommentert saken gjør jo oppførselen din enda merkeligere.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 12:37)

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
23.07.20 12:52

Dette er trolig den mest omtalte krim-saken i skandinavia siste året. Tross det har ingen-jeg gjentar ingen i familien stilt til intervju med media. I tillegg kritiseres politiet og man nekter videre samarbeid. Det er helt annerledes reaksjon enn andre hva man ser i andre saker og forventer.

 

Å gemme seg bak en godt betalt advokat som skal holde en og annen pressekonferanse....

 

Nei, dette er ikke tillitsvekkende fra de pårørende.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 12:52)

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
23.07.20 13:29
BigGeorge: Dette er trolig den mest omtalte krim-saken i skandinavia siste året. Tross det har ingen-jeg gjentar ingen i familien stilt til intervju med media. I tillegg kritiseres politiet og man nekter videre samarbeid. Det er helt annerledes reaksjon enn andre hva man ser i andre saker og forventer.

Årsaken til at de ikke har stilt til til intervju er vel kanskje nettopp det at denne saken er så spesiell og skremmende? Mulig de er redde for at gjerningspersonene også vil  forsøke seg på andre i familien?


 Datteren har vært i media og snakket om politiets behandling av faren bl.a., og resten av barna, samt bror og søster, har sagt til media at de ikke tror faren kan stå bak dette.


Men det er jo forskjell på det og det å direkte henvende seg til gjerningspersonene gjennom media så klart, men det er nok ikke bare, bare, nei. Og familien har jo lovet dusør for opplysninger som fører til oppklaring.


Man har jo sett hvordan nær familie i andre i forsvinningssaker, er blitt mistenkt selv, når de har gått ut i media og henvendt seg direkte til gjerningspersoner og andre som vet noe, for om mulig få tilbakemelding og hjelp til at saken blir løst.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
23.07.20 13:52
juppi: Det har ingen betydning hvem som skrev brevet og klaget på politiet i familien. Familien står samlet i sorgen normalt. Det er utlovet dusør og har man penger er den delen lett å få til i forhold til andre. Vi har sett at advokat Holden har snakket litt for fam. Han sier: De har det veldig vanskelig. Men har noen sett det i medier? Har vi sett normal reaksjon? Vi kan kanskje skylde på iskalde nordmenn bak media som forfatter innlegg. Men ærlig talt hvor er sorgen, frustrasjonen, tårene, savnet, fortvilelsen?
Nordmenn i et nøtteskall dette? TH har jeg ikke tro på av det vi ser i media. Kan tenkes vi kan skylde på skrivemåter via media, men for meg fremstår han som problemet der han skaper mer forvirring i hele saken.
Jeg håper selvsagt jeg tar feil men dette iskalde ved ham kommer han hvertfall ikke til gode. Det er skremmende. Noen liker kanskje å kalle dette for foretningsinstinktet? Han kommer ikke langt noen steder med holdningene han har vist i denne saken. Man må se "hvem" som pålegger fam sorgen, er det media forfattet? advokaten? Flere etterlyser normal reaksjon via media.

Jeg har skrevet om noe av det samme tidligere i tråden, og fått huden full av kjeft. Nå ser jeg at motdebattanter later som om de ikke forstår innleggene dine der du tar opp dette.

 

Ja det er påfallende med denne nedlatenheten mot politiet fra familien, dette at de selv vil styre politiet, og denne mangelen på sorgfølelser fra Tom Hagen sin side.

 

Det er mye som ikke stemmer i denne saken.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 13:58)

Klikk for å gå tilbake til toppen