Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
23.07.20 13:57
TURBRA: Og familien har jo lovet dusør for opplysninger som fører til oppklaring.

Nei, det har de ikke. De har utlovet dusør til den/de som kan gi tips som fører til at Anne Elisabeth blir funnet. Og som leverer tipsene til Holden, ikke til politiet der slike tips hører hjemme.


Men det er bare halve saken, den eller de som står bak drap/bortføring må også bli funnet og stilt til ansvar. Det virker ikke som Hagen-familien er særlig interessert i akkurat det. Og man kan spørre seg om hvorfor de ikke ønsker at saken skal bli oppklart.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
23.07.20 14:08
juppi: Vi synes normale holdninger mangler. De fleste hadde takket for all hjelp de kunne få for å finne kone, mor, bestemor som er borte og det lå igjen kun et trusselbrev.

"Normale holdninger", hva er det i en slik sak, som vi aldri her i landet har opplevd maken til? Jeg har stor forståelse for at familien føler en fortvilelse uten like, når det menneske de kanskje elsket høyest her i verden, forsvinner, og man ikke vet hva hun opplevde av grusomhet, før hun sannsynligvis ble drept. Så sitter altså noen her på sin høye hest, og skriver at "normale holdninger mangler."


 

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
23.07.20 14:10
GARDSDATTRA: Nei, det har de ikke. De har utlovet dusør til den/de som kan gi tips som fører til at Anne Elisabeth blir funnet.

Når jeg skriver "oppklaring", så mener jeg selvsagt også at Anne-Elisabeth blir funnet.  Saken er ikke oppklart før det.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
23.07.20 14:18
TURBRA: Når jeg skriver "oppklaring", så mener jeg selvsagt også at Anne-Elisabeth blir funnet. Saken er ikke oppklart før det.

Så da er saken oppklart, mener du? Du synes ikke det er like viktig at den/de skyldige blir funnet?


Når politiet finner den/de skyldige så finner de også Anne Elisabeth, eller de får oppklart hvor det ble av henne. Dette vil Hagen forkludre med betingelsene rundt denne dusøren, noe det er viktig å forstå.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
23.07.20 14:23
TURBRA: "Normale holdninger", hva er det i en slik sak, som vi aldri her i landet har opplevd maken til? Jeg har stor forståelse for at familien føler en fortvilelse uten like, når det menneske de kanskje elsket høyest her i verden, forsvinner, og man ikke vet hva hun opplevde av grusomhet, før hun sannsynligvis ble drept. Så sitter altså noen her på sin høye hest, og skriver at "normale holdninger mangler."

Normale holdninger er de ulike faser i en sorgprosess. Disse fasene er like for alle, det som er ulikt fra person til person er hvordan man reagerer i de ulike fasene. Men dette er faser man må igjennom på en eller annen måte.


Når et nært familiemedlem blir borte slik som her (noe som har skjedd mange ganger), så stopper sorgprosessen og man kommer ikke videre før vedkommende blir funnet, eller man vet hva som har skjedd.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
23.07.20 14:44
GARDSDATTRA: Når politiet finner den/de skyldige så finner de også Anne Elisabeth, eller de får oppklart hvor det ble av henne. Dette vil Hagen forkludre med betingelsene rundt denne dusøren, noe det er viktig å forstå

Dette er dine ord, og med det beskylder du TH for "ikke å ville finne kona". Stygg beskyldning!

(Innlegget ble redigert 23.07.20 14:44)

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
23.07.20 14:45
GARDSDATTRA: Når et nært familiemedlem blir borte slik som her (noe som har skjedd mange ganger), så stopper sorgprosessen og man kommer ikke videre før vedkommende blir funnet, eller man vet hva som har skjedd.

Det kan likevel oppleves ulikt for de forskjellige både med hensyn til tiden det tar og når man har det som verst. Men det er klart det er viktig for familien at hun snart blir funnet.

Den enkeltes sorgprosess vil være like forskjellig som vi mennesker er, og følger derfor ikke noe gitt strømlinjeformet mønster.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 14:50)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
23.07.20 14:51
TURBRA: Dette er dine ord, og med det beskylder du TH for "ikke å ville finne kona". Stygg beskyldning!

Dette er politiets ord, og Jørn Lier Horst sine ord, fritt gjengitt. Jørn Lier Horst sa også mer, og det var at det at Holden skulle få tipsene kunne føre til at Hagen selv fikk innsyn og kunne påvirke vitner. Videre at det hypotetisk kunne føre til fare for vitner, men det var rent hypotetisk, mente han.


Ingen kan være uenig i dette.

juppi

Innlegg: 2230
juppi
23.07.20 20:18

Turbra


Alle vil nok reagere ulikt og det finnes vel ingen fasitsvar. Ser man på skyldspørsmålet så må man se på selvforsvar, manipulering, løgn, osv


Ser man på sjokkfasene sorgfaser så ligger de fasene på nett å lese. Disse fasene lærer man på skolen innen forskjellige sykdommer fysiske og psykiske. I krisesituasjoner vil disse fasene oppstå. 


Derfor jeg skrev om at Hagen saken er den følelsesløse saken. Vi har bare lest at fam har det vanskelig. Media bruker litt forskjellige bilder av TH. Fam uttalte i en artikkel at: De ville bare vite hva som hadde skjedd. 


Det er en stund siden AEH ble borte så de har kanskje fått bearbeidet mye sorg, men husk de har ingen grav å gå til. Saken er ikke ferdig og avsluttet for fam. 


Tenke seg til selv i deres situasjon noe som kan bli vanskelig. Jeg tror jeg hadde satt stooooor pris på den hjelpen jeg hadde fått av Politiet. De gjør alt de kan har de selv sagt. 

startelver

Innlegg: 66186
startelver
23.07.20 21:18

Har Tom Hagen planlagt noe ferie i år da? Eller blir det hytta som vanlig?  

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
23.07.20 21:28
juppi: Så dere er på bærtur.

Sier juppi at vi er på bærtur, så er det helt sikkert at vi har riktig kurs. 

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
23.07.20 21:29
startelver: Har Tom Hagen planlagt noe ferie i år da? Eller blir det hytta som vanlig?

Pattaya?

hissigproppen_1

Innlegg: 1689
hissigproppen_1
23.07.20 21:32

Anbefalt BOB som ambassadør 

startelver

Innlegg: 66186
startelver
23.07.20 21:38
B.O.B: Pattaya?

Går ikke noe fly til Thailand for tiden. 

Og tviler på om han kan reise hvor han vil. 

hissigproppen_1

Innlegg: 1689
hissigproppen_1
23.07.20 21:41

Start, tror du de har inndratt passet hans? 

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
23.07.20 21:45

Tom Hagen er visst ikke godt vant, han kan visst leve ganske spartansk sa han selv da advokat Holden hentet han ut av kasjotten sist.


Blir sikkert en enkel ferie på ei hytte som er eid av familien.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
23.07.20 22:09

Dødsfall-sorg, sorgreaksjoner;


Det er ikke alle som går gjennom all disse fasene. Hvordan man opplever fasene er også individuelt, og det er vanlig å gå frem og tilbake mellom dem.


Ulike reaksjoner på dødsfall.


Reaksjoner på dødsfall, både når det gjelder følelser og kroppsreaksjoner variere mye, og er ofte vanskelig å være forberedt på. Selv om ikke alle reagerer like sterkt, er det viktig å være klar over at det er normalt med sterke reaksjoner.


Enkelte har stort behov for å være alene, mens andre ønsker fellesskap og støtte fra medmennesker. Enkelte mister matlysten, andre trøstespiser. Noen blir svært aktive, andre apatiske. Noen opplever søvnløshet, og noen opplever til og med hukommelsestap.


Følelser som uvirkelighet, sinne, skyld nedstemthet, lettelse og likegyldighet, kan gjøre mange engstelige. men dette er ikke uvanlige reaksjoner på dødsfall.


Dette familien Hagen har opplevd er selvfølgelig enda verre enn et vanlig dødsfall?


Når en person dør uten forvarsel, får ikke de etterlatte muligheten til å forberede seg. Dette kan virke inn på sorgreaksjonene. Når da attpå til personen forsvinner på  denne måten, er det ikke lett å vite hvordan dette virker inn, men de fleste forstå nok at dette er mer grusomt enn et vanlig dødsfall hvor det ikke er noe kriminelt som har skjedd.


Dette med de forskjellige fasene har nok de fleste hørt og lest om, men det er ikke alle som går i gjennom alle disse fasene. Hvordan man opplever fasene er også individuelt, og det er vanlig å gå frem og tilbake mellom de.


Den første fasen omtales ofte som sjokkfasen, der en prøver å forstå hva som har skjedd. Når denne fasen går over, kommer ofte en reaksjonsfase der gråt, tristhet, protest, eller sinne opptrer. Mange opplever etter dette å komme i en bearbeidelsesfase, der reaksjoner blir satt i perspektiv, og det begynner å gå opp for en at vedkommende er død.                   Den siste fasen omtales ofte som nyorienteringsfasen, der livet begynner å falle på plass igjen. Noe som må være svært vanskelig for familien Hagen, som verken vet med sikkerhet om hun er død, selv om alt tyder på det. De vet ikke hva som egentlig skjedde og hvem som sto bak. Det er klart at dette er ekstra følelsesbelastende at de ennå ikke har fått svar på dette. 

hissigproppen_1

Innlegg: 1689
GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
23.07.20 22:43
juppi: Derfor jeg skrev om at Hagen saken er den følelsesløse saken. Vi har bare lest at fam har det vanskelig. Media bruker litt forskjellige bilder av TH. Fam uttalte i en artikkel at: De ville bare vite hva som hadde skjedd.

Slik jeg ser det så har datteren som skrev dette brevet reagert med det sinne og den sorgen man kan forvente. Det ser man når man leser brevet. Derfor skal man ikke ta dette bokstavelig.


Men når det kommer til Tom Hagen, så blir det litt verre. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap, og jeg mener han har styrket mistanken mot seg med alle sine rare utspill.


Er han skyldig så kan det være at det var viktig for ham å gå ut med denne dusøren og betingelsen om at Holden skulle motta tips. Slik kan han få vite om det er andre som også vet hvor hun er. Smart trekk, eller not. Slikt noe styrker mistanken mot ham, i tillegg til at han ble forbannet på politiet for å ha blitt framstilt feil ved første møte. En sørgende ektemann? Not.


 

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.07.20 23:36
oddvar_kjempebra: Det er ingen som forstår hva du skriver juppi.

Feil. Jeg forstår godt hva Juppi skriver. Og vil tro at andre også gjør det.

hissigproppen_1

Innlegg: 1689
hissigproppen_1
23.07.20 23:37

Er det en slu rev som står bak? 

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
23.07.20 23:39
startelver: Har Tom Hagen planlagt noe ferie i år da? Eller blir det hytta som vanlig?

Blir ikke Magaluf.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
23.07.20 23:41
Strandereng: Feil. Jeg forstår godt hva Juppi skriver. Og vil tro at andre også gjør det.

Det er stor forskjell på å forstå og vil forstå. Vil man ikke, så vil man ikke av en eller annen grunn. Noen sitter litt for høyt på sin kjepphest, vet du.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.07.20 23:46
GARDSDATTRA: Det er stor forskjell på å forstå og vil forstå. Vil man ikke, så vil man ikke av en eller annen grunn. Noen sitter litt for høyt på sin kjepphest, vet du.

I know.
Derfor fant jeg det viktig å bemerke dette pussige utsagnet.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
23.07.20 23:48
Strandereng: pussige utsagnet.

Pussig og pussig, noe er som forventet.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.07.20 23:50
BigGeorge: han kan visst leve ganske spartansk sa han selv

Barndom og oppvekst bærer man med seg hele livet. Både på godt og på vondt.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 23:53)

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.07.20 23:52
GARDSDATTRA: Pussig og pussig, noe er som forventet.

Jepp. Ogdet er flere av disse. Som ikke klarer å se at en sak kan ha flere sider. Say no more.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
23.07.20 23:55
Strandereng: Say no more.

At denne saken er mangefasettert er tydelig.

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
24.07.20 09:38
Strandereng: Jeg forstår godt hva Juppi skriver. Og vil tro at andre også gjør det.

Du og dine venner på Forsvarets Avdeling for dekryptering?

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
24.07.20 09:41
juppi: Du får lese en gang til. Ser man på reaksjonsfasene i en sorgprosses vitenskapelig så ser man ikke noe av dette tema i Hagensaken. Ser du i innlegg skrevet av media selv så lett etter skriveleif. I kommentarfeltet også. Det blir emosjonelt brukt ofte i politikk og ellers i det norske samfunnet for å skjule meninger. Det er simple argumenter.

Her må jeg også melde pass som vanlig. Hva i all verden er det du prøver å si? Det er som setninger uten mening, helt uten logikk og helt ute på tur. 

Klikk for å gå tilbake til toppen