Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
rexenes

Innlegg: 876
rexenes
31.07.20 11:07

Juppi.. Hva sier mamma til deg når du vaser rundt inne med skoene på? 

PerryAndre

Innlegg: 8882
PerryAndre
31.07.20 11:07
juppi: Jeg viste det altså. Men du ser TH uskyldighet. Hvorfor finnes ikke skoavtrykk etter TH i huset?

Kanskje han som meg, bruker ikke sko innendørs. Eller, han sjelden bruker sko inne. Mer interessant har det å fått vite om Tom Hagen har sko i sitt hjem.  

(Innlegget ble redigert 31.07.20 11:09)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24028
oddvar_kjempebra
31.07.20 11:11
TURBRA: De har altså gjort undersøkelser fra november 2018, og er ennå ikke ferdig med disse undersøkelsene, slik at TH ikke kan flytte hjem igjen.
Det er da ikke vanlig at de bruker så lang tid på lignende undersøkelser i andre forsvinningssaker?

Det var ikke det jeg kommenterte.

Du skrev:

-Ja, hvis de ikke har funnet ut det før nå, så er det mer enn rart?

(Det de har funnet ut er at det ikke er fotavtrykk fra Tom Hagen)

Og jeg kommenterte at det er merkelig at du tror de først har funnet ut dette nå kun på bakgrunn at det nå blir kjent at politiet ikke fant fotavtrykk.

Det er mye politiet har visst lenge men som de først i den senere tid har lekket ut. Jeg er litt overrasket over at du ikke har fått det med deg.

(Innlegget ble redigert 31.07.20 11:12)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24028
oddvar_kjempebra
31.07.20 11:14
TURBRA: Var det så rart da? Han så etter kona, og gransket vel ikke hver en stol så nøye i første omgang?

Nei, det er ikke rart i det hele tatt og hvis politiet tror det er rart så har de gått i en klassiske fellen å tro at folk oppfører seg helt likt og de som ikke gjør det er skyldige.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24028
oddvar_kjempebra
31.07.20 11:15
juppi: Du er jo den som ikke har funnet ut av det jeg linket til i forrige innlegg. :)))
Jeg viste det altså. Men du ser TH uskyldighet. Hvorfor finnes ikke skoavtrykk etter TH i huset? Det går ikke å tørke av seg på en matte utenfor døra. TH virker som et Petimeter som det har tatt av for. 
Alle TH kromspring bygger på seg nå og det var det Politiet sa. Puslespillet skal legges og hver bit vil vise bildet til slutt. På denne måten tror vi saken kanskje kan bli oppklart. Så flaut med enda en uoppklart case i Norge.

Som sagt, mange av innleggene dine er komplett umulige å forstå. Som dette. Norsk kan umulig være førstespråket ditt.

 

Men jeg skal oppklare noe du tydeligvis ikke har forstått:

-Jeg har ikke sagt at Tom Hagen er uskyldig. Jeg har sagt at jeg ikke vet om han er det eller ikke.

-Jeg har videre sagt at de bevisene som har kommet ut (foreløpig) ikke overbeviser meg om hans skyld.

Det betyr ikke at jeg sier at han er uskyldig. Jeg skjønner at det kanskje kan være litt vanskelig å forstå for noen, men for meg er det enkel logikk.

(Innlegget ble redigert 31.07.20 11:20)

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
31.07.20 13:13
TURBRA: Politiet reagerer på at Hagens skoavtrykk mangler på åstedet.

Jammen da er saken klar...Tom Hagen måååå være uskyldig. Uten sko-avtrykk kan han umulig vært i huset.


Kanskje Tom Hagen aldri har vært i huset før og når han endelig besøker kona så er hun borte.


 

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
31.07.20 14:51
BigGeorge: Jammen da er saken klar...Tom Hagen måååå være uskyldig. Uten sko-avtrykk kan han umulig vært i huset.

Ha, ha.. :)

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
31.07.20 15:06
TURBRA: Kan man virkelig kalle dette for et indisium som peker på at han er skyldig?

Siden det kan indikere at hans forklaring om at han lette etter kona i hele huset før han fant trusselbrev og ringte ordensmakten, så er det jo dét. Hvor sterkt det indisiet er, sett opp mot andre indisier og alternative forklaringer på hvorfor slike spor ikke er funnet, er en annen sak.


Er det funnet spor etter hans sko i inngangspartiet og bort til bordet med trusselbrevet, men ingen andre steder så lukter det emment. Da brukte han et par sko som satte spor, tok dem ikke av i gangen, men det er ikke spor etter dem andre steder han sier han var. Det kan underbygge en rolle som oppdragsgiver. At han visste at han ikke ville finne konen i huset, og at selv om manuset til hans rolle som urolig ektemann var godt skrevet så var utførelsen litt for dårlig.


Finner de ikke spor etter ham overhodet så indikerer det at han generelt brukte sko som ikke lett satte spor. Finnes det spor bare i inngangspartiet indikerer det at han tok dem av der. Generelt kan politiet ha fucket det opp og oversett spor.


Og så har vi hele tiden det ubeleilige faktum at han har et ganske godt alibi, i form av video og telefondata. Noe som nærmest utelukker at han faktisk gjennomførte drapshandlingen, men som egentlig er ganske irrelevant hva gjelder hans eventuelle rolle som oppdragsgiver.


En rolle lagmannsretten, etter å ha fått presentert alle indisiene, også mener det er usannsynlig at han har. Det aner meg derfor at det politiet nå lekker til TV2 bare er deler av sannheten om hva skoprosjektet deres har funnet ut.

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
31.07.20 15:10
oddvar_kjempebra: Og jeg kommenterte at det er merkelig at du tror de først har funnet ut dette nå kun på bakgrunn at det nå blir kjent at politiet ikke fant fotavtrykk

De har funnet flere fotavtrykk før, men det har ikke stått så tydelig at det er THs fotavtrykk som mangler. Det jeg reagerer spesielt på er som før nevnt at de ennå ikke er ferdig med disse undersøkelsene;

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2018/28/08/20/195605708/nye-spor-i-lorenskog-saken

Det er funnet flere skoavtrykk i boligen, men dette avtrykket er det eneste hvor vi så langt ikke har lyktes og identifisere en bruker eller eier, sier Brøske

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 31.07.20 15:19)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
31.07.20 15:35

Politiet mener helt klart at Hagen har noe med denne bortføringen å gjøre, og en av tingene er at de ikke finner hans skoavtrykk, noe de selvsagt har undersøkt og visst om lenge. Nå bruker de altså dette som et indisium sammen med flere indisier for å bygge opp en tiltale som holder til fengsling.


Hva har han selv å si til dette med mangel av skoavtrykk tro?

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
31.07.20 15:36
Brezjnev: Siden det kan indikere at hans forklaring om at han lette etter kona i hele huset før han fant trusselbrev og ringte ordensmakten, så er det jo dét. Hvor sterkt det indisiet er, sett opp mot andre indisier og alternative forklaringer på hvorfor slike spor ikke er funnet, er en annen sak.Er det funnet spor etter hans sko i inngangspartiet og bort til bordet med trusselbrevet, men ingen andre steder så lukter det emment. Da brukte han et par sko som satte spor, tok dem ikke av i gangen, men det er ikke spor etter dem andre steder han sier han var. Det kan underbygge en rolle som oppdragsgiver. At han visste at han ikke ville finne konen i huset, og at selv om manuset til hans rolle som urolig ektemann var godt skrevet så var utførelsen litt for dårlig.Finner de ikke spor etter ham overhodet så indikerer det at han generelt brukte sko som ikke lett satte spor. Finnes det spor bare i inngangspartiet indikerer det at han tok dem av der. Generelt kan politiet ha fucket det opp og oversett spor.Og så har vi hele tiden det ubeleilige faktum at han har et ganske godt alibi, i form av video og telefondata. Noe som nærmest utelukker at han faktisk gjennomførte drapshandlingen, men som egentlig er ganske irrelevant hva gjelder hans eventuelle rolle som oppdragsgiver.En rolle lagmannsretten, etter å ha fått presentert alle indisiene, også mener det er usannsynlig at han har. Det aner meg derfor at det politiet nå lekker til TV2 bare er deler av sannheten om hva skoprosjektet deres har funnet ut.

Takk for godt informativt svar. :)

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
31.07.20 19:20
juppi: Jeg viste det altså. Men du ser TH uskyldighet. Hvorfor finnes ikke skoavtrykk etter TH i huset? Det går ikke å tørke av seg på en matte utenfor døra. TH virker som et Petimeter som det har tatt av for.

Det er da helt vanlig å ikke bruke sko inne i huset. Man kommer da fra et møblert hjem, ikke et fjøs. Er det virkelig kunne inne i huset det politiet snakker om gjelder, eller oppkjørselen osv også?

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
31.07.20 19:36

Siden de i det hele tatt mistenker TH for dette, er nok sjansen stor for at de alt har spurt TH om han tok av seg skoene da han kom hjem den dagen?

Gloriana

Innlegg: 8201
Gloriana
01.08.20 09:55

Politiet lekker smådetaljer som en sil, det hele viser jo bare hvor svak saken er. Å kalle fravær av skoavtrykk inne i sitt eget hjem for et bevis eller indisium er høyst fantasifullt. 

juppi

Innlegg: 2230
juppi
01.08.20 10:38

På tide med en oppsummering da mellom alle ord.


Om man hører hva reporteren faktisk sier. SPROX skoene var i str 45 og viste 9 avtrykk i huset inn og ut av huset. Ta 9 steg på gulvet og se hvor langt det blir frem og tilbake. Badet ligger i gangen og på stolen i gangen lå trusselbrevet med en ring og klokke tilhørende Aeh. Sprox skoavtrykkene viser sentrale markeringer som kan knyttes til det Politiet mener er en kvelning. Derfor står nok djevelen i Sprox skoene. Hvilken sko str TH bruker vites ikke fra medier. Politiet sier også at Sprox skoen's 9 fotavtrykk er lagt ut kun for å forvirre. Les om Dna på nett. 


Politiet har kartlagt alle andre skoavtrykk i huset og funnet eiere av skoene foruten Sprox avtrykkene. TH sier han dro hjem fra jobb fordi han var bekymret for kona da hun ikke svarte på tlf. TH sier han vandret i hele huset for å finne kona. Han gikk forbi gangen og stolen der trusselbrevet lå og fikk først se det på vei ut av huset. (Han så det ikke på vei inn) 


Om man tenker at han tok av seg skoene utenfor inngangsdøren eller inne i gangen. Så burde det finnes avtrykk til huset. Hudceller er fine Dna bevis i gulv som kan avsettes da man går i sokker på gulv. Så teorien der noen sier at TH gikk i sokkelesten inne holder ikke. Når politiet sier de ikke kan finne TH skoavtrykk noen steder i huset så kan man jo lure på om han i det heletatt var i huset. 

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
01.08.20 11:24
juppi: Badet ligger i gangen og på stolen i gangen lå trusselbrevet med en ring og klokke tilhørende Aeh. Sprox skoavtrykkene viser sentrale markeringer som kan knyttes til det Politiet mener er en kvelning.

Det at Sprox skoavtrykk kan knyttes til kvelning, virker meget spesielt. Politiet har jo har sagt at de ikke med 100% sikkerhet vet om AEH ble drept i huset, selv om det er dere hovedhypotese.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
01.08.20 11:28
juppi: På tide med en oppsummering da mellom alle ord.
Om man hører hva reporteren faktisk sier. SPROX skoene var i str 45 og viste 9 avtrykk i huset inn og ut av huset. Ta 9 steg på gulvet og se hvor langt det blir frem og tilbake. Badet ligger i gangen og på stolen i gangen lå trusselbrevet med en ring og klokke tilhørende Aeh. Sprox skoavtrykkene viser sentrale markeringer som kan knyttes til det Politiet mener er en kvelning. Derfor står nok djevelen i Sprox skoene. Hvilken sko str TH bruker vites ikke fra medier. Politiet sier også at Sprox skoen's 9 fotavtrykk er lagt ut kun for å forvirre. Les om Dna på nett. 
Politiet har kartlagt alle andre skoavtrykk i huset og funnet eiere av skoene foruten Sprox avtrykkene. TH sier han dro hjem fra jobb fordi han var bekymret for kona da hun ikke svarte på tlf. TH sier han vandret i hele huset for å finne kona. Han gikk forbi gangen og stolen der trusselbrevet lå og fikk først se det på vei ut av huset. (Han så det ikke på vei inn) 
Om man tenker at han tok av seg skoene utenfor inngangsdøren eller inne i gangen. Så burde det finnes avtrykk til huset. Hudceller er fine Dna bevis i gulv som kan avsettes da man går i sokker på gulv. Så teorien der noen sier at TH gikk i sokkelesten inne holder ikke. Når politiet sier de ikke kan finne TH skoavtrykk noen steder i huset så kan man jo lure på om han i det heletatt var i huset.

Det er egentlig umulig å si noe fornuftig om denne lekkasjen, for den gir ingen mening slik den rapporteres. Det er altså funnet skoavtrykk fra flere personer, men ingen fra Hagen. Ikke at avtrykkene som er funnet ikke stemmer overens med hans forklaring, men at det er ingen avtrykk overhodet.


Det kan innebære at herr Hagen aldri har vært i Sloraveien, verken på, før eller etter 31. oktober 2018. Det kan også innebære at han nøye har identifisert alle sine egne avtrykk og vasket bort bare dem, mens han har latt andres avtrykk være. Eventuelt er han et dannet menneske som ikke løper inn i stue uten å ta av seg sko og lue. Noe man vel skal være i overkant frilynt for å mene er mistenkelig.

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
01.08.20 20:09

Det er de de små detaljene som en intelligent morder ikke tenker på at løsningen finnnes. Skoavtrykk og vaskebøtte som mangler. Små ting i kidnappings-forløpet som ikke skjer i det virkelige livet. Reaksjoner fra tiltalte som ikke passer inn i psykologien.


Ting politiet ikke kan ignorere i etterforskningen.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
01.08.20 21:03
BigGeorge: Det er de de små detaljene som en intelligent morder ikke tenker på at løsningen finnnes. Skoavtrykk og vaskebøtte som mangler.

Her er en som forstår hva politiet (ikke) har funnet mht skoavtrykk og vaskebøtte, og hvilken betydning det har. Flott! 


Gidder du å forklare?

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
01.08.20 22:25
TURBRA: det er THs fotavtrykk som mangler.

Det er godt vi har sluttet med brenning av hekser og trollmenn i Norge, eller så hadde TH ligget tynt an.

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
01.08.20 22:42
klausO2: Det er godt vi har sluttet med brenning av hekser og trollmenn i Norge, eller så hadde TH ligget tynt an.

:) Ja det er enda godt. Tror politiet da at TH har svevet over gulvene, eller at han har greid å vaske bort sine egne fotavtrykk mens han har latt de ande avtrykkene sitte igjen? Hvis han har gått ut og inn samme veien som de  krypto-kriminelle, så må det ha vært vanskelig??

Før har politiet sagt at de mener å ha spor etter TH som binder han til kvelning/drap.

(Innlegget ble redigert 01.08.20 22:54)

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
01.08.20 22:55
Brezjnev: Gidder du å forklare?

Skal man foreta et "perfekt drap" vil alle spor peke vekk fra gjerningspersonen. Det er svakheten som den skyldige neppe tenker mye på. Å fjerne spor vil i noen tilfeller medføre at politiet undrer seg hvorfor ting mangler. Regner med at norsk politi har sparret med utenlandske kollegaer i denne saken.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
01.08.20 23:10
BigGeorge: Skal man foreta et "perfekt drap" vil alle spor peke vekk fra gjerningspersonen. Det er svakheten som den skyldige neppe tenker mye på. Å fjerne spor vil i noen tilfeller medføre at politiet undrer seg hvorfor ting mangler. Regner med at norsk politi har sparret med utenlandske kollegaer i denne saken.

Nå er det vel kun du som påstår at herr Hagen har fjernet sine egne fotspor inne i sitt eget hus.


Men if you say so. Jeg slutter meg da til de foregående taleres innlegg, og lurer på om du kan forklare hvordan han har klart å fjerne bare samtlige av sine egne avtrykk - mens han har latt andres avtrykk forbli urørt.

rompetrollet_1

Innlegg: 1139
rompetrollet_1
01.08.20 23:20

Klaus02, brenning av hekser drev kristne med til 1750, de neste 200 årene var strikkepinner og skam de brukte mot kvinner. Kanskje en avsporing fra TS, det var for info

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
01.08.20 23:26
Brezjnev: du kan forklare hvordan han har klart å fjerne bare samtlige av sine egne avtrykk

Plast rundt skoa er en mulighet.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
01.08.20 23:33
BigGeorge: Plast rundt skoa er en mulighet.

Hvorfor er det mistenkelig at herr Hagen alltid har plast rundt skoa innendørs? Sakene melder at det ikke finnes ett eneste spor etter hans sko, ikke at det ikke finnes noen spor etter hans sko fra den dagen (hvordan nå det skulle kunne fastslås).


Det ville vært en utrolig merkelig vane, men mistenkelig? Bare hvis du ser det i sammenheng med teorien om at han har spilt EDB-svak i 30 år som forberedelse til et falskt løsepengekrav som var planlagt å skulle kreves betalt i krypto-valuta.

PerryAndre

Innlegg: 8882
PerryAndre
01.08.20 23:45
BigGeorge: Det er de de små detaljene som en intelligent morder ikke tenker på at løsningen finnnes. Skoavtrykk og vaskebøtte som mangler. Små ting i kidnappings-forløpet som ikke skjer i det virkelige livet. Reaksjoner fra tiltalte som ikke passer inn i psykologien.
Ting politiet ikke kan ignorere i etterforskningen.

Det er klart at politiet skal etterforske alt de kommer som på en måte kanskje kan knyttes til saken. Virker som politiet trekker store konklusjoner ut fra det meste de kommer over. 

Så lenge det ikke kan bevises at Anne-Elisabeth Hagen ikke lengre er i livet. Er ikke saken en reell drapssak. Har man ingen tilståelse, dna, lik, vitne og siktede ikke er dømt for vold tidligere, da kan ingen dømmes for drap.  

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
02.08.20 08:07

NYHETSSTUDIO i Dagbladet, skriver at  død person er funnet i vann.  En død person ble lørdag funnet i vannet Holden, i Steinkjer kommune. Det er ikke kjent hvem personen er. Avdøde kan ha ligget der i flere år.


Det ble umiddelbart klart for politiet at den døde personen har ligget i vannet i lengre tid. -Det dreier seg om år og ikke uker, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NTB like før midnatt lørdag. Politiet fikk melding om funnet, like før klokken 20.30 lørdag kveld. Det var forbipasserende som fant den døde. -Vi kobler ikke dette umiddelbart til noen savnetsak, sier operasjonslederen. -Vi kan tidligst si noe om identitet mandag,. Levningene ble lørdag kveld fraktet bort fra stedet og er sendt til Trondhjem for obduksjon.


------------------------------------------------------


Har ligget i vannet i flere år. Man vet jo aldri, før vedkommende er obdusert?

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
02.08.20 08:25
TURBRA: funnet i vannet Holden, i Steinkjer kommune

Det blir veldig lang avstand fra Lørenskog, så det er vel lite sannsynlig at den døde personen er AEH.

juppi

Innlegg: 2230
juppi
02.08.20 08:35

TH sier selv. TH snakket med et familiemedlem fra fasttlf i huset kl 13.14. Som Politiet mener er mistenkelig. TH nevnte ingenting om blodflekker, trusselbrev, slepespor, i tlf. Dette familiemedlemmet kom til Sloraveien  kl 14.01. TH varslet Politiet kl 14.10 sammen men et familiemedlem. 


Teorien om å vaske bort fotavtrykk er rar. Når TH sier at han gikk i hele huset for å lete etter kona så har han vel ikke helt oversikt over hvor alle avtrykk er. Politiet fant spor etter vasking over blod i trappeløpet og de ville vel funnet spor etter vask på gulv også. 


 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg