Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 09:05
TURBRA: "Norge?" Ikke ta hele landet med i det. Mange er heldigvis glad i og respekterer dyrene, men dessverre ikke alle. Akkurat denne hunden tror jeg imidlertid hadde det godt og ble tatt vare på!

Enig. Og juppi kan ikke ha reist mye i utlandet hvis han mener at det først og fremst er i Norge man behandler dyr dårlig.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 09:05)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 09:08
Brezjnev: Ikke som jeg har sett, bortsett fra at hun jo var i en alder hvor det ikke er helt uvanlig at ting dukker opp. Det som satte i gang tankene hos ektemannen var vel at han ikke fikk tak i henne, noe som visstnok var veldig uvanlig. Da er det langt fra urimelig at tankene har begynt å kverne, og det naturlige vil å være å tenke sykdom.

Det er i hvertfall langt mer naturlig enn å tro at hun er kidnappet. Selv om kona mi er mye yngre enn AEH så ville også jeg vært bekymret for at det kunne ha skjedd henne noe hennes hvis jeg ikke fikk kontakt over flere timer.

Og hadde jeg hatt kort vei hjem så hadde også jeg tatt turen for å sjekke.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 09:09)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 09:49
oddvar_kjempebra: Herregud! Du skjønner ikke en spøk selv om den blir smurt inn i ansiktet ditt?

Forsto meget godt at du spøkte, noe jeg også selvsagt gjorde :) Tror du noen ville tro for alvor at "Holden skulle arresteres omgående", fordi vannet het det samme som han, selv om AEH ble funnet der? :)

(Innlegget ble redigert 03.08.20 09:57)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 10:51
oddvar_kjempebra: Det er i hvertfall langt mer naturlig enn å tro at hun er kidnappet. Selv om kona mi er mye yngre enn AEH så ville også jeg vært bekymret for at det kunne ha skjedd henne noe hennes hvis jeg ikke fikk kontakt over flere timer.
Og hadde jeg hatt kort vei hjem så hadde også jeg tatt turen for å sjekke.

 Politiet trodde jo at det dreide seg om kidnapping i mange måneder, så det var ikke så opplagt, selv for politiet. Man vet jo heller ikke nå hva som egentlig skjedde med AEH? Om hun ble drept hjemme, eller senere. Vi vet heller ikke hvem som mottok de 10 millioner kronene, juli i fjor.


At kryptokriminelle var med på dette "for å tjene penger", uansett om man kaller det kidnapping eller et avansert villedende spill, er det vel liten tvil om? 


Kanskje de villedende sporene er lagt "klønete" ut med vilje for å legge skylden på Tom Hagen?


 

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 11:52

Dette vet vi om politiets beviser;


En utsatt Kvitfjelltur, ekteskapelige konflikter, manglende samarbeidsvilje og funn av blod, er politiets beviser mot drapssiktede Tom Hagen.


https://www.tv2.no/nyheter/11535844/

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 12:03

Det at han dro sent på jobben den dagen, mener politiet også er mistenkelig. Hagen sier det var pga. at de hadde vært i Oslo kvelden før, og kom sent hjem.

 

I et avhør samme kveld som AEH forsvant, oppga Tom Hagen til politiet at han og kona skulle reise til Kvitfjell, og at han ringte henne for å avtale tidspunkt for avreise.

 

En SMS som AEH sendte til et familiemedlem kl. 09,10, like før det siste sikre livstegn, skriver hun at turen til Kvitfjell var blitt utsatt som følge av et planlagt møte i Lillehammer.

To telefon-anrop er også fjernet fra loggen. Hagen nekter for at det er han som har fjernet disse to.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 12:05)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:07
TURBRA: Forsto meget godt at du spøkte, noe jeg også selvsagt gjorde :) Tror du noen ville tro for alvor at "Holden skulle arresteres omgående", fordi vannet het det samme som han, selv om AEH ble funnet der? :)

Den spøken din var ikke lett å oppdage. Du skrev:

-Det er dine ord, men det at vannet heter "Holden" er jo litt av en tilfeldighet da.

Ser ikke helt det humoristiske poenget ditt her hvis det var slik at du skjønte mitt poeng i utgangspunktet. Hva mente du egentlig med "Det er dine ord"?

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:07)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 13:11

Politiet mener altså at disse indisiene peker mot at Hagen har drept sin kone ved hjelp av medhjelpere., som kryptomannen bl.a.


Felles for alle de kjente indisiene er at det kan finnes naturlige forklaringer på alle.


Både Hagen og "Kryptomannen" har for eks. ifølge Dagbladets opplysninger (samt diverse andre medier som har skrevet om dette) at de møttes fordi sistnevnte forsøkte å få Hagen med på å investere i en datapark for utvinning av kryptovaluta. Blodsporene kritiseres både av eksperter og Hagens forsvarer, blant annet fordi politiet uansett ikke utførte et drap selv. Hagen har forklart at han dro hjemmefra senere enn vanlig, fordi de etter Oslo-turen la seg senere enn vanlig, og at de gjentatte oppringningene skyldes at det skulle endelig avklares om de skulle dra på hytta til Kvitfjell den kommende helga.  


Videre har Hagens forsvare, Svein Holden og personer tett på ham som kjent, at Hagen ikke  kan ha datakunnskaper til å være involvert i et avansert og utspekulert kryptovaluta-narrespill.


Holden har fra første stund sagt at politiet hadde et særdeles magert grunnlag for å gå til pågripelse av 70-åringen, og fikk som kjent medhold i lagmannsretten.


 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:12

-Politiet har i avhør stilt gjentatte spørsmål om Tom Hagens morgenrutiner. Han dro senere på jobb enn vanlig denne onsdagsmorgenen 31. oktober 2018, noe politiet finner mistenkelig.

Men hvorfor finner de dette mistenkelig? De vet jo at de var sent ute kvelden før og at dette ikke var noe Tom Hagen selv planla. De ble jo på kort varsel invitert med av noen andre.

Skulle virkelig like å vite hva politiet finner mistenkelig med dette.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:12)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:14

-Politiet sitter imidlertid på en SMS som Anne-Elisabeth Hagen sendte til et annet familiemedlem klokken 09.10, like før det siste sikre livstegnet.

Der skriver hun at turen var blitt utsatt til neste dag som følge av et planlagt møte i Lillehammer.

Så turen var ikke avlyst som tidligere påstått. Kun utsatt en dag.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:14)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 13:14
oddvar_kjempebra: Den spøken din var ikke lett å oppdage. Du skrev:
-Det er dine ord, men det at vannet heter "Holden" er jo litt av en tilfeldighet da.
Ser ikke helt det humoristiske poenget ditt her hvis det var slik at du

Beklager hvis jeg ordla meg dumt, men jeg skjønte faktisk at det var spøk altså. :) Blir jo nesten slik at man ikke tør å svare folk pga. misforståelser,

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:16

-I avhør har Hagen sagt at han skulle ringe kona etter et møte på jobben, men at han av ulike årsaker ikke fikk ringt henne før lunsj. Teleloggen viser imidlertid at han ringte både klokken 10.06 og 10.07.

Nye opplysninger for meg. Jeg visste ikke at Hagen i avhørt har fortalt at han først kontaktet kona etter lunch.

Da har han jo et forklaringsproblem med disse to oppringningene 10.06 og 10.07.

Samtidig har jeg vanskelig for å forstå hvorfor han (hvis han er medskyldig) skulle unnlate å fortelle om disse ikke-besvarte oppringningene og å føle behov for å slette dem fra loggen.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:18)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 13:18
oddvar_kjempebra: Skulle virkelig like å vite hva politiet finner mistenkelig med dette.

Enig. Hvis det ikke skal mer til for å mistenke folk for en så alvorlig forbrytelse, kan man begynne å lure.


 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:18
TURBRA: Beklager hvis jeg ordla meg dumt, men jeg skjønte faktisk at det var spøk altså. :) Blir jo nesten slik at man ikke tør å svare folk pga. misforståelser,

Det kan jo bare være meg som ikke har sans for humor.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:24

-Da Tom Hagen kom hjem, har han forklart at han gikk fra rom til rom og lette etter kona si. Politiet reagerer imidlertid på at det lille toalettet som ligger i tilknytning til inngangspartiet, var det siste rommet han sjekket.

På en stol i gangen lå nemlig en hvit konvolutt, trusselbrevet og flere av Anne-Elisabeths personlige eiendeler. I tillegg var det slepespor som førte fra toalettet og helt ut i gangen. Et familiemedlem har forklart at det er vanskelig ikke å få øye på sporene selv om døra til toalettet er lukket.

Man kan jo lure på hvorfor Tom Hagen ikke så disse slepesporene, men nok en gang blir jo spørsmålet om hvorfor han skal lyve om dette? Var han med på dette så ville han jo ha visst om slepesporene og det naturlige ville jo da være å konstruere en historie hvor han forteller politiet at han oppdaget dem med en gang han kom hjem.

Hva har han å tjene på å lyve til politiet om dette?

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:24)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:27

-Fra Tom Hagen, ifølge egen forklaring, gikk inn døren sin, til han ringte politiets nødnummer klokken 14.08, gikk det omkring 35-40 minutter. Denne perioden er helt sentral for politiets etterforskning.

Fra hjemmet sitt ringte Hagen også til to av sine voksne barn, men han har i avhør ikke helt kunnet huske i hvilken rekkefølge han ringte politiet, barna og kona. Politiet mener uansett at perioden i hjemmet fremstår uoversiktlig.

Og da spør jeg? Er det så rart? Man har vært urolig for kona si, kommer hjem og finner henne ikke der. Og til slutt finner man et kidnappingsbrev. 

Likevel mener politiet at Hagen skal ha full kontroll på alt han gjorde.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:28)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 13:28
oddvar_kjempebra: Da har han jo et forklaringsproblem med disse to oppringningene 10.06 og 10.07.

"10.06" og "10.07". Hvis han ringt først 10.06 og så 10.07 til samme nummer, kan det jo virke som han ikke fikk svar 10.06, ellers måtte det være det en meget kort samtale?

 

Kanskje ingen svarte hverken 10.06 eller 10.07?

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:30)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:30

-Klokken 13.46, da han ikke fant Anne-Elisabeth i boligen, brukte Tom Hagen fasttelefonen til å ringe henne på nytt.

Konas iPhone ble funnet på et lite bord i tilknytning til boligens inngangsparti. Undersøkelser politiet har gjort av telefonen til Anne-Elisabeth, viser at ringelyden var på to tredels styrke, får TV 2 opplyst.

Likevel har Tom Hagen forklart at han ikke hørte konas telefon ringe. Ved hjelp av lydekspert Truls Birkeland har politiet undersøkt om den forklaringen kan stemme, noe de mener den trolig ikke kan gjøre.

 

I fare for å gjenta meg selv: Hva i all verden skulle Hagen tjene på å lyve om at han hørte ringingen? Hvis han stod bak dette så hadde jo det enkleste vært å si: "Jeg ringte opp telefonen hennes med fasttelefonene og hørt da at den lå i nærheten."

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:31)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 13:32
oddvar_kjempebra: Og da spør jeg? Er det så rart? Man har vært urolig for kona si, kommer hjem og finner henne ikke der. Og til slutt finner man et kidnappingsbrev.

Ikke rart i det hele tatt. Forståelig at han ikke husker alt så nøyaktig når man opplever det han opplevde.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:35

Tar man punkt for punkt så kan hvert enkelt forklares på en naturlig måte. Men jeg regner med at det er antallet merkverdigheter (sett fra politiets side) som er grunnen til at de er så sikre på at han stod bak.

Men hvorvidt mye av det er merkverdig i det hele tatt er oppe til diskusjon.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:36)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:38
TURBRA: "10.06" og "10.07". Hvis han ringt først 10.06 og så 10.07 til samme nummer, kan det jo virke som han ikke fikk svar 10.06, ellers måtte det være det en meget kort samtale?   Kanskje ingen svarte hverken 10.06 eller 10.07?

Ingen svarte. Det vet vi.

Men poenget her er at han til politiet har sagt at han ikke ringte til kona si før etter lunch. (Hvis TV2 gjengir dette korrekt)

Men vi vet at det ble ringt fra hans telefon til konas telefon klokken 10.06 og 10.07.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:38)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 13:41
oddvar_kjempebra: Det kan jo bare være meg som ikke har sans for humor.

Nei du har sans for humor. :)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 13:43
oddvar_kjempebra: Men vi vet at det ble ringt fra hans telefon til konas telefon klokken 10.06 og 10.07.

OK, men da kan han kanskje ha glemt det, siden ingen svarte? Eller kanskje han ringte feil?

(Innlegget ble redigert 03.08.20 13:44)

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
03.08.20 13:48
oddvar_kjempebra: -Klokken 13.46, da han ikke fant Anne-Elisabeth i boligen, brukte Tom Hagen fasttelefonen til å ringe henne på nytt. Konas iPhone ble funnet på et lite bord i tilknytning til boligens inngangsparti. Undersøkelser politiet har gjort av telefonen til Anne-Elisabeth, viser at ringelyden var på to tredels styrke, får TV 2 opplyst. Likevel har Tom Hagen forklart at han ikke hørte konas telefon ringe. Ved hjelp av lydekspert Truls Birkeland har politiet undersøkt om den forklaringen kan stemme, noe de mener den trolig ikke kan gjøre. I fare for å gjenta meg selv: Hva i all verden skulle Hagen tjene på å lyve om at han hørte ringingen? Hvis han stod bak dette så hadde jo det enkleste vært å si: "Jeg ringte opp telefonen hennes med fasttelefonene og hørt da at den lå i nærheten."

I oppsummeringen så er punktet jeg virkelig stusser over oppringningene 1006 og 1007, at han skal ha forklart at han ikke foretok dem og at de er slettet. Samtidig klarer jeg ikke å se noen grunn til at Hagen skal lyve om dem, så stiller igjen spørsmål ved om hvor objektiv fremstillingen er. Vi husker jo godt bl.a. at det ble rapportert om at Hagen hadde et titalls møter med EDB-mannen, før det etter hvert kom frem at de fleste av disse "møtene" var at sistnevnte hadde møtt opp på kontoret på eget initiativ - for å overtale Hagen som hadde sagt nei til prosjektet.


Sliter med det samme som deg også når det gjelder de andre punktene, med å se hvorfor han skal koke sammen en historie som ikke gjør annet enn å komplisere ting. Det måtte eventuelt være at han trengte noe tid etter at han kom hjem til å gi "åstedet" de siste finishing touches og må forklare tidsbruken før han ringte politiet, men igjen; en mye enklere forklaring ville vært at han var sjokkert og trengte tid for å overveie.


For øvrig synes jeg politiets vurderinger av hva som er mistenkelig ligner skremmende mye på hvordan man bygger opp en god konspirasjonsteori. Jeg har brukt en del tid på å more meg med slike, og kjenner igjen dynamikken. Man bruker lupe på alle omstendighetene, og finner ting som "ikke stemmer". Som man nok ville gjort om man finkjemmet en enkelt dag for svært mange.


Dro sent på jobb? Mistenkelig. Ringte kona mange ganger? Mistenkelig? Dro tidlig fra jobb? Mistenkelig. Ikke ydmyk i avhør? Mistenkelig. Og så teller man opp hvor mange "mistenkelige" ting man finner, og om man har vært grundig nok og funnet en del "mistenkelige" momenter så er det ... virkelig mistenkelig.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:50
TURBRA: OK, men da kan han kanskje ha glemt det, siden ingen svarte? Eller kanskje han ringte feil?

Det kan han ha gjort, men han har da også slettet samtalen fra loggen sin.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:55
Brezjnev: Sliter med det samme som deg også når det gjelder de andre punktene, med å se hvorfor han skal koke sammen en historie som ikke gjør annet enn å komplisere ting. Det måtte eventuelt være at han trengte noe tid etter at han kom hjem til å gi "åstedet" de siste finishing touches og må forklare tidsbruken før han ringte politiet, men igjen; en mye enklere forklaring ville vært at han var sjokkert og trengte tid for å overveie.

Ja, det var jo tross alt en klar beskjed fra kidnapperne om å ikke kontakte politiet (og at det ville få fatale konsekvenser).

Da er det ikke rart om man tar en par runder med seg selv før man kontakter politiet.

Hvis jeg hadde iscenesatt dette ville jeg brukt denne trusselen til å vente enda lengre med å tilkalle politiet slik at eventuelle spor (som et lik) kunne bli sikkert ryddet bort.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 14:06)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24029
oddvar_kjempebra
03.08.20 13:58
Brezjnev: Dro sent på jobb? Mistenkelig. Ringte kona mange ganger? Mistenkelig? Dro tidlig fra jobb? Mistenkelig. Ikke ydmyk i avhør? Mistenkelig. Og så teller man opp hvor mange "mistenkelige" ting man finner, og om man har vært grundig nok og funnet en del "mistenkelige" momenter så er det ... virkelig mistenkelig.

Jeg synes det er mistenkelig hvor opphengt du er i politiets oppheng i mistenkelige handlinger.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
03.08.20 14:03
oddvar_kjempebra: Ja, det var jo tross alt en klar beskjed fra kidnapperne om å ikke kontakte politiet (og at det ville få fatale konsekvenser).
Da er det ikke rart om man tar en par runder med seg selv før man kontakter politiet.
Hvis jeg hadde iscenesatt dette ville jeg brukte det til vente enda lenger med å tilkalle politiet slike at eventuelle spor (som et lik) kunne bli sikkert ryddet bort.

Jeg tror jeg hadde brukt 2-3 uker til å "forhandle" med "kidnapperne", kanskje et par nye uker for å skaffe de avtalte "løsepengene" og så en uke på å bli gradvis mer fortvilt over at fruen likevel ikke ble løslatt. Det, eller holde på til det ble for mange som lurte på hvor fruen holdt hus. 

 

Spor ville kjølne og forsvinne, kameraopptak bli slettet m.v. 

 

Eventuelt hadde jeg bare drept heksa ved å dytte henne ned trappen. Det er noe jeg har lært i tråden, at folk faller i trappene så ofte at det slike dødsfall ikke engang regnes som mistenkelige.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 14:04)

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
03.08.20 14:42

At politiet mistenkeliggjør handlingene TH forklarer når han er hjemme og leter tyder jo på at de mener han ikke var der eller drev med helt andre ting. Det måtte være eneste grunn til å forklare seg feil (bortsett fra om det var kaos i hodet mens han lette etter kona som var forsvunnet). Men.. Det er jo fysiske beviser på oppringninger mellom fast-tlf og mobiler som ville vært helt meningsløst.


Eneste måte TH kan være skyldig på som gir noen mening, er at han bestilte dette idiotprosjektet (jeg hadde heller bestilt en ulykke når hun gikk tur eller noe mens jeg selv var på jobb).


 


Ville kanskje vært bedre å lete på andre områder og tidspunkter om de vil nagle TH til dette. For det ville vært TOTALT meningsløst å gjøre det slik om han drepte henne selv.

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
03.08.20 14:59
Brezjnev: dytte henne ned trappen. Det er noe jeg har lært i tråden, at folk faller i trappene så ofte at det slike dødsfall ikke engang regnes som mistenkelige.

Ja eller "falt og slått seg i hjel i en fjellside?" Hvorfor i all verden finne på noe så sykt som en villedende kidnapping hvor han eventuelt må betale flere involverte, som har noe på ham resten av livet?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg