Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
SilverBoy1

Innlegg: 2858
SilverBoy1
03.08.20 15:03

Hvordan skulle hun falle ned denne fjellsiden?

TURBRA

Innlegg: 41601
TURBRA
03.08.20 15:17
SilverBoy1: Hvordan skulle hun falle ned denne fjellsiden?

Har du så dårlig fantasi? :)

Jeg mener hvis TH står bak dette, noe jeg for øvrig ikke tror, men hvis han hadde vært så fæl, så hadde det finnes mange lettere måter enn dette syke "kidnappingsspillet" å bli kvitt henne på.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 15:26)

PerryAndre

Innlegg: 8881
PerryAndre
03.08.20 15:22
rexenes: At politiet mistenkeliggjør handlingene TH forklarer når han er hjemme og leter tyder jo på at de mener han ikke var der eller drev med helt andre ting. Det måtte være eneste grunn til å forklare seg feil (bortsett fra om det var kaos i hodet mens han lette etter kona som var forsvunnet). Men.. Det er jo fysiske beviser på oppringninger mellom fast-tlf og mobiler som ville vært helt meningsløst.

Politiet prøver etter beste evne å beskrive hendelser i disfavør av Hagen for å bygge en rekke indisier mot ham. 

TURBRA

Innlegg: 41601
TURBRA
03.08.20 15:29
PerryAndre: Politiet prøver etter beste evne å beskrive hendelser i disfavør av Hagen for å bygge en rekke indisier mot ham.

Og det er vel fordi de ikke har noe annet å sikte han for?

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
03.08.20 15:33


@TURBRA så hadde det finnes mange lettere måter enn dette syke "kidnappingsspillet" å bli kvitt henne på.


Ikke dersom planen var å komme unna med. Vel, jeg ser jo enkelte tror at man bare kan dytte noen ned en trapp å få det til å se ut som et naturlige fall eller gjøre det samme i en fjellskrent. Men ved en eventuell etterforskning av fall med døden til følge  ville det mest trolig avdekkes hvorvidt det var et reellt fall eller ikke. 


SilverBoy1

Innlegg: 2858
SilverBoy1
03.08.20 15:35
TURBRA: Har du så dårlig fantasi? :)

Nei, overhodet ikke. Er det noe jeg har...


Enten måtte han da gjøre det selv, noe jeg tror han skjønte ville bli mistenkeliggjort deres ekteskap tatt i betraktning. Eller så måtte han få andre til å gjøre det og da hadde han vært like langt mtp dette med å legge skjebnen i andres hender.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
03.08.20 15:44

@PerryAndre Politiet prøver etter beste evne å beskrive hendelser i disfavør av Hagen for å bygge en rekke indisier mot ham. 


Nei de bygger en rekke indisier på faktiske forhold/funn i saken. Dette handler ikke om noen heksejakt mot TH. Dette handler om lang og grundig etterforskning som, dessverre for TH del, til slutt gjorde at politiet endret sin hypotese fra kidnapping til drap og fingert kidnapping. Ikke fordi de måtte ha en syndebukk, men fordi funn tilsier at det er størst sannsynlighet for at det er dette som har faktisk har skjedd. 


Skulle tatt seg ut om de unnlot å meddele faktiske forhold for at ting skulle gå i favør av, i deres øyne, en mulig drapsmann...

TURBRA

Innlegg: 41601
TURBRA
03.08.20 15:49
MadMozart: Men ved en eventuell etterforskning av fall med døden til følge ville det mest trolig avdekkes hvorvidt det var et reellt fall eller ikke.

Det er vel ikke alltid så lett å avgjøre, hvis man dytter et menneske utfor kanten, behøver det ikke å bli noe merke av det?.


Det jeg skrev var egentlig et svar til Brezjnev, der han skrev om å dytte ned et menneske i en trapp, og at ofte slike dødsfall ikke regnes for mistenkelige. Derfor skrev jeg om det "å falle ned fra en fjellside." Sikkert noen uløste drap der også.

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
03.08.20 16:02
justanothername: ikke et fjøs.

Der har du forskjellen på meg og Tom.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
03.08.20 16:02

@TURBRA Det er vel ikke alltid så lett å avgjøre, hvis man dytter et menneske utfor kanten, behøver det ikke å bli noe merke av det?.Lett? Ikke nødvendigvis. Men å forsøke drepe noen på denne måten er helt idiotisk. For hva gjør du hvis dyttet ikke fører til døden? Da feks ned en trapp? Det har man ingen garanti for. Dessuten vil både stedet offeret blir dyttet fra og hvordan selve «fallet» forløper/med skader og måten offeret bli liggende på si noe om hva som faktisk har skjedd. 

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
03.08.20 16:11
Brezjnev: Eventuelt er han et dannet menneske som ikke løper inn i stue uten å ta av seg sko og lue. Noe man vel skal være i overkant frilynt for å mene er mistenkelig.

De fleste som kommer fra Gran på Hadeland er dannede mennesker.

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
03.08.20 16:14
TURBRA: men hvis han hadde vært så fæl, så hadde det finnes mange lettere måter enn dette syke "kidnappingsspillet" å bli kvitt henne på.

Ja, og som alle måtte forstå at ville medføre et enormt trøkk både fra politiet og fra media. Jeg får det ikke til å stemme med en Tom Hagen som i årevis har vært veldig tilbaketrukket og nærmest mediesky.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 16:16)

TURBRA

Innlegg: 41601
TURBRA
03.08.20 16:51
Fjøsbonden: Ja, og som alle måtte forstå at ville medføre et enormt trøkk både fra politiet og fra media. Jeg får det ikke til å stemme med en Tom Hagen som i årevis har vært veldig tilbaketrukket og nærmest mediesky.

Nei, og som  mange har sagt; "Det henger rett og slett ikke på greip."

En mann som skyr å være i medias lys, som fortsatt jobber i en alder av 70 og har jobbet trofast i så mange år, selv om han han kunne ha tatt seg fri med penger nok til å leve "flere luksusliv" hvor enn han ville på kloden.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 16:58)

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
03.08.20 17:40
TURBRA: Ja eller "falt og slått seg i hjel i en fjellside?" Hvorfor i all verden finne på noe så sykt som en villedende kidnapping hvor han eventuelt må betale flere involverte, som har noe på ham resten av livet?

Ja, det gir ingen mening.


Virker nok heller som det faktisk er en kidnapping av noen som ikke helt fikk det til slik de tenkte. Muligens kriminelle, men ikke helt proffe på akkurat slike operasjoner.

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
03.08.20 19:16
oddvar_kjempebra: Men hvorfor finner de dette mistenkelig? De vet jo at de var sent ute kvelden før og at dette ikke var noe Tom Hagen selv planla. De ble jo på kort varsel invitert med av noen andre.Skulle virkelig like å vite hva politiet finner mistenkelig med dette.

Det kommer helt an på "historikken" & rutiner til TH og fruen.


Eksempelvis; har TH kommet senere på jobb ved andre anledninger, når han har vært på arrangement kvelden før? Eller  har han presise ufravikelige rutiner?


Det ble vel sagt i media i starten i denne saken at han pleide å dukke opp til noe varierende klokkeslett på morgenen.


Mens andre har hevdet han er mer stabil og presis enn et atomur.

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
03.08.20 19:21
oddvar_kjempebra: Da har han jo et forklaringsproblem med disse to oppringningene 10.06 og 10.07.Samtidig har jeg vanskelig for å forstå hvorfor han (hvis han er medskyldig) skulle unnlate å fortelle om disse ikke-besvarte oppringningene og å føle behov for å slette dem fra loggen.

Hvis denne saken er rigget så er det jo svært spesielt at klokkeslettene på disse anropene er identiske med tidspunktet telefonen til AEH er blitt ryddet på plass, og all aktivitet stoppet.


Så lenge de blir slettet, og man forklarer seg feilaktig, så er det klart det er lett for politiet å mistenke at det er et signal til "ryddehjelpen" i Sloraveien.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24017
oddvar_kjempebra
03.08.20 20:24
KapteinMark: Hvis denne saken er rigget så er det jo svært spesielt at klokkeslettene på disse anropene er identiske med tidspunktet telefonen til AEH er blitt ryddet på plass, og all aktivitet stoppet.
Så lenge de blir slettet, og man forklarer seg feilaktig, så er det klart det er lett for politiet å mistenke at det er et signal til "ryddehjelpen" i Sloraveien.

Ja, tilsynelatende. Men hvis man tenker litt mer på dette så er det jo overraskende at han slettet meldingene.

Hvis han gjorde det med vilje var det jo fordi han trodde at sporene av samtalen da var borte. Men alle med litt teknisk innsikt vet jo at det ikke er slik. Så da avslører han sin manglende tekniske kompetanse. Og det stemmer jo dårlig med teorien om at han faker sin manglende kompetanse.

Og vet man ikke såpass så vet man ihvertfall ikke at man kan registrere bevegelse (og tidspunkt) for en mobiltelefon innenfor et hus. Så da ville man ikke vært redd for å ringe for å gi signaler. Og man ville ikke vært redd for å fortelle politiet at man har ringt kona si. Man vet jo da ikke at det kan kobles opp mot telefonens bevegelser.

En annen mulig løsning på dette er at han ringer for å snakke med kona, men når kidnapperne hører at telefonene ringer og ser at det er mannen får de hastverk med å komme seg unna.

Så det kan godt være at dette var et signal til kidnapperne/morderne, men at det var utilsiktet fra Tom Hagen sin side som bare ville prate kona si. Og at det dermed ikke er rart at oppringningen finner sted samtidig med de siste bevegelsene til mobilen.

(Nå skal det sies at disse bevegelsene er det knyttet usikkerhet til)

Så uansett hvordan man ser på dette så blir det mystisk at oppringningene er slettet fra telefonen.

 

Det er slik jeg ser det Tom Hagens største problem (av det som har kommet frem). Men hvor stort  problem det egentlig er vet jeg ikke. Det at han sier han ikke husker at han ringte 10:06 og 10:07 peker jo faktisk imot at han planla dette.

Med mindre han benytter seg av omvendt psykologi.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 20:35)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24017
oddvar_kjempebra
03.08.20 20:31
KapteinMark: Eksempelvis; har TH kommet senere på jobb ved andre anledninger, når han har vært på arrangement kvelden før? Eller  har han presise ufravikelige rutiner?

Uansett om han hadde slike ufravikelig rutiner (hvilket det ikke har kommet frem noe som tyder på) så er det ikke mye til indisium. Alle kan komme til å bryte sine vaner.

(Innlegget ble redigert 03.08.20 20:32)

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
03.08.20 22:34
oddvar_kjempebra: Alle kan komme til å bryte sine vaner.

Enig med du i det.


Forutsetter vi at "kidnapperne" ville slå til like etter at TH kjørte til jobb, ville jo TH i praksis vært uten alibi om han hadde fulgt normal morgenprosedyre.


Så fra politiets side er det nok et spørsmål om dette egentlig er tilfeldig eller ei.

Teddys

Innlegg: 236
Teddys
03.08.20 22:53

MadMozart 


Riktig,


rettsmedisinere idag idag finner ut av utrolig mye.


 

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
03.08.20 22:56
MadMozart: Men ved en eventuell etterforskning av fall med døden til følge  ville det mest trolig avdekkes hvorvidt det var et reellt fall eller ikke.

Haha, helt sikkert.

Teddys

Innlegg: 236
Teddys
03.08.20 23:02

Turbra 


Et noe merkelig argument.Hva har det med saken å gjøre at han er arbeid som? Er det bare arbeidsky individer som begår kriminalitet  jeg tror ikke nødvendigvis at han er skyldig men det har då hendt før i historien at rike og vellykkede har gjort gale ting.Og noen vil slett ikke ^miste^  mange  millioner selv om de har en milliard eller fler igjen. Og at de har vært gift lenge er da heller ikke noe argument.Ikke at han er mediesky heller.


Men som sagt,jeg er slett ikke overbevist om at han er skyldig.


 


 


 

Teddys

Innlegg: 236
Teddys
03.08.20 23:09

Bob


Ikke noe haha det, man har svært gode metoder med å avdekke typer brudd idag. Ikke alltid det går selvsagt,og ikke alltid det holder som bevis heller.

rocket147

Innlegg: 28543
rocket147
03.08.20 23:39
oddvar_kjempebra: Uansett om han hadde slike ufravikelig rutiner (hvilket det ikke har kommet frem noe som tyder på) så er det ikke mye til indisium. Alle kan komme til å bryte sine vaner.

Alle kan bryte vanar, men viss han alle andre dagar i året kjem på jobb til fast tid, og akkurat den dagen kona blir borte kjem seinare er det sjølvsagt grunn til å ettergå dette nøyare. (Om Hagen har så faste rutinar veit eg ingenting om, men det reknar eg med politiet har oversikt over.)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24017
oddvar_kjempebra
04.08.20 08:18
rocket147: Alle kan bryte vanar, men viss han alle andre dagar i året kjem på jobb til fast tid, og akkurat den dagen kona blir borte kjem seinare er det sjølvsagt grunn til å ettergå dette nøyare.

Enig, det ville vært svak av politiet å ikke oppdage dette bruddet på faste rutiner. Og å undersøke om det var noe mer enn en tilfeldighet.

Men nå vet vi jo ikke om Hagen var en som alltid kom på jobb samme dag.

Og man kan jo snu dette på hodet. Hvis det er slik at Hagen planla dette så hadde han jo griseflaks som rett før blir invitert på teater den kvelden og dermed får en god grunn for å komme senere på jobben.

Hadde det vært Hagen selv som arrangerte dette teaterbesøket så kunne man begynne å se et mønster her.

Men nå må man spørre seg: Hva er mest tilfeldig? At han kom for sent på jobben den dagen kona forsvant eller at han ble invitert på teater kvelden før?

Av det jeg vet om saken så synes jeg det siste virker mer tilfeldig enn det første.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 08:19)

juppi

Innlegg: 2230
juppi
04.08.20 08:25

Brezjnev


 


 


Kjetting rundt halsen?! Verste jeg har lest, er det ingen som kan kunsten å oppdra hunder lenger?


 


Det er bare å ha tilstrekkelig med volt i treningshalsbåndet, så trenger man ikke å bruke halsbånd på kjøteren overhodet etter en tid.


 


Men nå er vi på vei litt utenfor tema, så tenker jeg avslutter


 


-------------------------


 


Denne uttalelsen får stå for seg selv og vitne om deg. Så lett å vippe deg av stolen og "skriftlig"!!!? En psykopat tar det gjerne ut på forsvarsløse dyr. De liker å vise sin makt overfor dyr. Kan lese forskning om det på nett. Du bør lese dyreloven i Norge. Du viser at du kommer fra kloakk og dine holdninger rundt dyr/hund er veldig simpel. Du er monoton i alle dine kommentarer gjennom denne tråden. Jeg klarer å vippe deg av tastaturet. Tror du noe av dette hatet for hu d som du viser her kan ha utsatt AEH for noe også? Som hat, misunnelse? 

TURBRA

Innlegg: 41601
TURBRA
04.08.20 12:40
juppi: Løgner. Du viser ingen medfølelse og kun iskald kyniske holdninger overfor tema BIKKJE.

Er det noen som  lyver om dette, så er det deg. Jeg har ikke skrevet et negativt ord om verken denne hunden eller andre! Er det krangle du vil, så gidder ikke jeg det altså!


Veldig usaklig måte du diskuterer på.

startelver

Innlegg: 66203
startelver
04.08.20 15:20

Ganske stille fra politiet for tiden. Skal vi tippe det er stille før stormen? 

BigGeorge

Innlegg: 31632
BigGeorge
04.08.20 15:22
startelver: Ganske stille fra politiet for tiden

På TV2.no i dag er det ramset opp en del punkter som politiet finner svært mistenkelig.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 15:22)

TURBRA

Innlegg: 41601
TURBRA
04.08.20 18:43
BigGeorge: På TV2.no i dag er det ramset opp en del punkter som politiet finner svært mistenkelig.

Det er vel den samme artikkelen som avisene kom med for et par dager siden, og som jeg linket til?

(Innlegget ble redigert 04.08.20 18:43)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg