Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
PerryAndre

Innlegg: 8882
PerryAndre
05.08.20 15:54
Fjøsbonden: Som jeg skrev i et tidligere svar - Kanskje håper de å psyke ham ut ved å stadig stramme grepet rundt ham. Men dette er en taktikk og "en politipsykologi" som i så fall neppe vil føre frem.

Du glemte en mann til som Politiet må teste psyken på. Advokaten. Ettersom det er advokaten som uttaler seg på vegne av Tom Hagen.
Er normalt i en straffesak at Politiet foretar beslag i det de mener kan være bevis. 

Har Politiet strammet grepet rundt Hagen? 

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
05.08.20 15:55
B.O.B: Jeg skjønner at TH synes dette er et nytt overgrep, men allikevel ser jeg ikke problemet her. Greit at folk savner hjemmet hvor de føler seg trygge, har minner etc., men allikevel så har TH andre muligheter enn folk flest. Han kan bare kjøpe seg en leilighet til et titalls millioner i nærheten. Riktignok vil det nok gjøre vondt i gjerrigsjela, men her er det bare å lukke øynene for det vonde, og leve videre så godt det tar seg gjøre.

Tom Hagen har vel drevet nok med eiendomssalg til at han nok kan kjøpe seg en leilighet, uten så stor fare for tap, ved et eventuelt salg. Men å kjøpe en leilighet vil neppe være det smarteste for Tom Hagen å gjøre, Vi må regne med at et beslag av huset uansett vil bli av kortvarig art, hvis retten i det hele tatt samtykker.

I øyeblikket bor vel Tom Hagen hos nær familie, og har jo også full anledning til å ta innpå hotell, i den korte perioden et eventuelt beslag av huset hans vil finne sted. Jeg vil jo også tro at retten vil tidfeste et eventuelt beslag av huset til Tom Hagen, og slik sett sette noen tidsbegrensninger. Kanskje på maks tre uker.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 15:55)

TURBRA

Innlegg: 41606
TURBRA
05.08.20 15:56

Dette handler ikke bare "om å miste hjemmet", men vel så mye om "hvorfor han mister hjemmet" i så lang tid. Pga. at han blir beskyldt for å ha forårsaket konas død der.


Hvis han er uskyldig må dette være forferdelig vondt og urettferdig for ham.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
05.08.20 15:58
B.O.B: Jeg skjønner at TH synes dette er et nytt overgrep, men allikevel ser jeg ikke problemet her. Greit at folk savner hjemmet hvor de føler seg trygge, har minner etc., men allikevel så har TH andre muligheter enn folk flest. Han kan bare kjøpe seg en leilighet til et titalls millioner i nærheten. Riktignok vil det nok gjøre vondt i gjerrigsjela, men her er det bare å lukke øynene for det vonde, og leve videre så godt det tar seg gjøre.

En ting er at en så "nøysom" mann vil få utslett av å bruke penger på å ha et ekstra sted å bo, så tror jeg det handler like mye om stolthet.


Det politiet driver med nå er å pisse på ham. Det kan være et forsøk på å presse frem en tilståelse eller nye avhør, men det er nærliggende å tro at de også vil vise hvem som bestemmer. De er neppe vant til en aktør som stiller så klare krav til dem, og han ydmyket dem i lagmannsretten. Da handler det nok for ham like mye om å vise at han ikke finner seg i hva som helst.

Zanick

Innlegg: 12668
Zanick
05.08.20 15:58

.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 16:00)

Zanick

Innlegg: 12668
Zanick
05.08.20 16:00

Er de iskalde i politiet? Tenk å frata en gammel mann på 70 sitt eget hjem. Har ikke sett på makan til behandling.

Hedersmannen Tom Hagen fortjener kun det beste.

Rockohh

Innlegg: 2380
Rockohh
05.08.20 16:02
TURBRA: Nei det er riktig, men politiet har etter min mening for lite bevis/indisier til å være så sikre på at han er skyldig. Hvis han er uskyldig, må dette være ekstra grusomt for ham. Først at kona er forsvunnet og antagelig drept, og så får han skylda!

Politiet har etter din mening for lite bevis/indisier til å være så sikre på at han er skyldig, skriver du. Hva slags innsikt har du i politiarbeidet? Det er så mye mistenkelig med TH at jeg reagerer på all empatien din overfor han.

TURBRA

Innlegg: 41606
TURBRA
05.08.20 16:10
Rockohh: Politiet har etter din mening for lite bevis/indisier til å være så sikre på at han er skyldig, skriver du. Hva slags innsikt har du i politiarbeidet? Det er så mye mistenkelig med TH at jeg reagerer på all empatien din overfor han.

Som jeg før har sagt, så vet jeg ikke om Hagen er skyldig eller uskyldig. Da han ble fengslet i Oslo Fengsel var han ikke så mange dagene der, pga. at lagmannsretten ikke fant bevis nok for å holde på ham.

 

Er det da så sikkert at han er skyldig?. Ikke etter det som hittil er kommet fram i media. Kommer det sterkere bevis/indisier, er det godt mulig jeg endrer standpunkt, men ikke før. Jeg reagerer imidlertid for din mangel på empati ovenfor TH, uten å vite sikkert at han er skyldig.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 16:16)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 16:16

@TURBRA Hvis han er uskyldig må dette være forferdelig vondt og urettferdig for ham.


Skulle tro at dersom det var dette han reelt følte så ville han også møte i avhør og med det hjelpe seg selv i forhold til dette du beskriver. Mannen motarbeider jo seg selv. 

TURBRA

Innlegg: 41606
TURBRA
05.08.20 16:20
MadMozart: Skulle tro at dersom det var dette han reelt følte så ville han også møte i avhør og med det hjelpe seg selv i forhold til dette du beskriver. Mannen motarbeider jo seg selv.

Han samarbeidet godt med politiet i mange måneder, men forståelig at Hagen ikke var så ivrig etter å samarbeide videre da han skjønte politiet  mistenkte ham, når han mener han har fortalt sannheten til politiet i lang tid.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 16:24)

Rockohh

Innlegg: 2380
Rockohh
05.08.20 16:29
TURBRA: Er det da så sikkert at han er skyldig?. Ikke etter det som hittil er kommet fram i media. Kommer det flere og sterke indisier og/eller bevis er det godt mulig jeg endrer mening, men ikke før.

Jeg mener TH er skyldig; derfor reagere jeg på at du duller med han i innlegg. Hans forklaringer er så mistenkelige at jeg forstår han ikke ville si mer.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 16:30

@Zanick Er de iskalde i politiet? Tenk å frata en gammel mann på 70 sitt eget hjem. Har ikke sett på makan til behandling.

 

 

 

Vil tro de er rimelig lei av å bli forsøkt ledet, møte lite samarbeidsvilje og villedet etter lang tid med dette. De jobbet nitidig med å forsøke finne ut av hva som har skjedd det faktiske offeret i dette. Og på sidelinjen har de Hagen & Holden som med sitt seneste stunt hvor de utlover dusør for info som fører til at AE blir funnet igjen skaper masse ekstraarbeid for dem. Og en lite samarbeidsvillig TH som ikke vil møte i avhør selv om han hevder han er uskyldig. I tillegg har de resten av familiemedlemmene på ryggen som vil at saken skal ses på av nye øyne da de heller ikke klarer lede/styre politiets arbeid. 

 

Hedersmannen Tom Hagen fortjener kun det beste.

 

Klart han gjør og det selv om det skulle vise seg at han faktisk er en drapsmann. La nå den desperate, hjemmekjære TH som allerede et par dager etter kona var «bortført» ville hjem få komme hjem til godstolen. Kun slik kan livet til den mulige drapsmannen normaliseres og hverdagen igjen vende tilbake slik han mest trolig planla for. Hans kone er nå mest trolig dau, kvalt i sitt eget hjem og gudene vet hvor de slang henne fra seg. 

 

At politiet forsøker finne ut av hva som urettmessig har tilstøtt henne ved å beslaglegge det som også var hennes hjem (vel ikke på papiret) burde da ikke ramme mannen som mest trolig har drept henne/sørget for å få henne drept...

(Innlegget ble redigert 05.08.20 16:40)

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
05.08.20 16:34
B.O.B: Men det er vel uansett mer sannsynlig at det er en naturlig grunn til det.

Ja, ikke minst om man legger til grunn at Tom Hagen er helt uskyldig i denne tragiske saken.

TURBRA

Innlegg: 41606
TURBRA
05.08.20 16:37
Rockohh: Jeg mener TH er skyldig; derfor reagere jeg på at du duller med han i innlegg. Hans forklaringer er så mistenkelige at jeg forstår han ikke ville si mer.

Jeg forstår at du mener det, det er opp til alle og enhver å tro hva man vil. Jeg "duller" absolutt ikke med ham, men sier jeg ikke vet om han er uskyldig eller ikke.


"En hver har rett til å bli ansett som uskyldig, inntil skyld er bevist etter loven."

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 16:38

@TURBRA Han samarbeidet godt med politiet i mange måneder, men forståelig at Hagen ikke var så ivrig etter å samarbeide videre da han skjønte politiet  mistenkte ham, når han mener han har fortalt sannheten til politiet i lang tid.


Nei det gjorde han ikke i følge politiet. Han har vært lite samarbeidsvillig fra dag en i dette.  Er du uskyldig burde det dessuten være enkelt å stille i avhør og få ryddet av veien det du mener må være misforståelser. Det er det eneste du er tjent med. Men personligheten hans er nok til hinder for dette og mannen ser heller ikke ut til å klare å la være å surre seg inn i noe ved slike avhør. Han forstår derfor at han er best tjent med å la være og la seg avhøre. 

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
05.08.20 16:39
MadMozart: Mannen motarbeider jo seg selv.

Nei. I den grad han motarbeider noe er det i så fall politiets forsøk på ensidig å etterforske han som skyldig/medskyldig i sin kones forsvinning. Selvsagt ønsker han at politiet skal bruke mer tid på adekvate etterforskningsskritt, og ha mindre fokus på ham som mulig medvirker i denne tragiske saken.

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
05.08.20 16:43
PerryAndre: Har Politiet strammet grepet rundt Hagen?

Som VG i dag skriver " Politiet strammer grepet rundt Tom Hagens hus".

På den måten strammer de jo selvfølgelig grepet om Tom Hagen, all den stund de ønsker å ta beslag i ammens egen bolig - og slik sett nekte ham fortsatt adgang til sitt eget hjem.

Kanskje skjønte politiet at retten snart ville komme til å gi Tom Hagen medhold i at han kunne få flytte hjem. For å unngå den problematikken velger de "å slå på stortromma" ved å gå til et så dramatisk skritt som om å ville ta beslag i hele huset.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 16:50)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 16:46

@Fjøsbonden Nei. I den grad han motarbeider noe er det i så fall politiets forsøk på ensidig å etterforske han som skyldig/medskyldig i sin kones forsvinning. Selvsagt ønsker han at politiet skal bruke mer tid på adekvate etterforskningsskritt, og ha mindre fokus på ham som mulig medvirker i denne tragiske saken.


Selvsagt gjør han det. Men tror han virkelig at det å ikke møte i avhør vil rokke noe ved deres tro på at han er skyldig i dette og at dette vil lede etterforskningen over i den retningen han måtte ønske? I så tilfelle er jo mannen mindre intelligent i mine øyne.

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
05.08.20 16:53
MadMozart: Selvsagt gjør han det. Men tror han virkelig at det å ikke møte i avhør vil rokke noe ved deres tro på at han er skyldig i dette og at dette vil lede etterforskningen over i den retningen han måtte ønske? I så tilfelle er jo mannen mindre intelligent i mine øyne.

Jeg ser det faktisk slik at Tom Hagen sparer politiet for mye bortkastet tid, ved å ikke stille til avhør. Så får vi jo bare håpe at politiet evner å bruke den oppsparte tiden på noe mer fornuftig.

Dr_Who

Innlegg: 2329
TURBRA

Innlegg: 41606
TURBRA
05.08.20 16:55

Er det så sikkert TH er så psykisk frisk lenger? Han er 70 år, og har gjennomgått mer enn de fleste 70-åringer. Kona er forsvunnet og man vet ikke hva som har hendt henne, men politiet mener hun er drept, og han er den skyldige. Han føler muligens at politiet vil gripe en hver anledning til å få ham til å virke skyldig. Hvis han har glemt noe, og derfor svarer feil på spørsmål for eksempel? Kanskje derfor han ikke er så ivrig på å la seg avhøre?

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 16:58

 

@Fjøsbonden Jeg ser det faktisk slik at Tom Hagen sparer politiet for mye bortkastet tid, ved å ikke stille til avhør. Så får vi jo bare håpe at politiet evner å bruke den oppsparte tiden på noe mer fornuftig.

 

 

 

Enig, han har neppe noe annet å bidra med enn forsøk på villeding og eventyrfortellinger om medbragt klesskift av kidnapperne og frivillig sekunders flukt gjennom skogen i ny klesdrakt for ikke at AE ikke skulle bli gjenkjent under flukten sammen med sine kidnappere. I tillegg til paranoide forsøk på å omskrive tidligere avhør og ikke ville signere på dem.  

(Innlegget ble redigert 05.08.20 17:00)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 17:07

@TURBRA Han føler muligens at politiet vil gripe en hver anledning til å få ham til å virke skyldig. Hvis han har glemt noe, og derfor svarer feil på spørsmål for eksempel? Kanskje derfor han ikke er så ivrig på å la seg avhøre?

 

Han er nok mer redd for å surre seg selv mer inn i saken enn noe annet med tanke på siktelsen. Å fremstå usikker, nervøs, ikke huske er nok noe det ikke legges spesielt stor vekt på i et avhør. Allerede gitte sprikende  forklaringer, eventyrfortellinger, forsøk på villeding, lite samarbeidsvilje og faktiske funn som peker på deg som gjerningsmann derimot gjør jo sikkert sitt til at avhørssituasjonen vil komme til å føles noe ubehagelig og dermed vil unngås for enhver pris. 

(Innlegget ble redigert 05.08.20 17:08)

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
05.08.20 17:08
TURBRA: Hvis han er uskyldig må dette være forferdelig vondt og urettferdig for ham.

Det naturlige ville vel vært tvert i mot. En uskyldig mann ville vel applaudere at politiet er så grundige?

 

En uskyldig mann ville vel hjulpet til så godt han kan, og ikke oppføre seg slik Hagen gjør? 

For de fleste oppegående mennesker stinker det litt her, han er jo så "hissig på grøten" når det gjelder å ikke samarbeide med etterforskerne. Det er mer enn rart.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 17:10)

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
05.08.20 17:12
MadMozart: Og på sidelinjen har de Hagen & Holden som med sitt seneste stunt hvor de utlover dusør for info som fører til at AE blir funnet igjen skaper masse ekstraarbeid for dem.

Du har jo ikke skjønt noe, selv politiet er glad for mulighetene en dusør gir dem. 

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
05.08.20 17:15
Strandereng: Det naturlige ville vel vært tvert i mot. En uskyldig mann ville vel applaudere at politiet er så grundige?   En uskyldig mann ville vel hjulpet til så godt han kan, og ikke oppføre seg slik Hagen gjør?

Det er bra du setter spørsmålstegn bak den ellers så bastante linjen. Det er ingen oppskrift på hvordan enkelte vil reagere.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
05.08.20 17:20
TURBRA: Er det så sikkert TH er så psykisk frisk lenger? Han er 70 år, og har gjennomgått mer enn de fleste 70-åringer. Kona er forsvunnet og man vet ikke hva som har hendt henne, men politiet mener hun er drept, og han er den skyldige. Han føler muligens at politiet vil gripe en hver anledning til å få ham til å virke skyldig. Hvis han har glemt noe, og derfor svarer feil på spørsmål for eksempel? Kanskje derfor han ikke er så ivrig på å la seg avhøre?

Jeg mener det blir helt feil og patetisk å stakkarsliggjøre TH med slike retoriske spørsmål.


Er han virkelig en stakkar? 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 17:20

@B.O.B Du har jo ikke skjønt noe, selv politiet er glad for mulighetene en dusør gir dem. 


Tror du virkelig politiet som har siktet TH for drap/medvirkning har noe som helst tro på at denne utlovede dusøren vil bidra med noe matnyttig i denne saken? Hørt om blablabla/PK håndtering ved konfrontasjon med? De stiller seg dessuten kritiske til måten dette håndteres på, forståelig nok. 


 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 17:22

@Strandereng Er han virkelig en stakkar? 


Jeg tror i hvertfall vi kan konkludere med at han selv ikke ville sett med helt blide øyne på å bli fremstilt som en slik. 

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
05.08.20 17:24
B.O.B: Det er ingen oppskrift på hvordan enkelte vil reagere.

Nei. 
Men det kan være en indikasjon rent psykologisk å gå i forsvar. 
Det sies at angrep er det beste forsvar - vel, ikke alltid vil jeg tro.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg