Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
05.08.20 17:29
Strandereng: Det naturlige ville vel vært tvert i mot. En uskyldig mann ville vel applaudere at politiet er så grundige?   En uskyldig mann ville vel hjulpet til så godt han kan, og ikke oppføre seg slik Hagen gjør?  For de fleste oppegående mennesker stinker det litt her, han er jo så "hissig på grøten" når det gjelder å ikke samarbeide med etterforskerne. Det er mer enn rart.

Herr Hagen har vært avhørt mange ganger, og han har i 16 måneder ønsket politiet velkommen til å undersøke hans hjem.


Om vi tenker at han faktisk er uskyldig, hva er det han skal kunne bidra med i avhør som kan oppklare saken? Som de ikke alt har spurt om i løpet av de 16 månedene han stilte opp? 


Som jeg kan se det er det ingenting han kan bidra med som gjør politiet mindre fokuserte på ham, intet som kan bidra til at politiet vil bruke mindre ressurser på ham i stedet for på å finne de virkelige gjerningspersonene.


Og om hukommelsen har gjort det hukommelser gjør - endret seg - og han forteller en bittelitt annen versjon om et eller annet han snakket om for et år siden så vil det være mistenkelig. Slik at politiet blir enda mindre interessert i å lete andre steder.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
05.08.20 17:31
Dr_Who: Tom Hagen har ikke signert noen politiavhør.

Ja, fra første stund, også fra avhørene i alle de månede han hadde status som fornærmde.
Dette gir grunn til refleksjon.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
05.08.20 17:37
Brezjnev: Om vi tenker at han faktisk er uskyldig, hva er det han skal kunne bidra med i avhør som kan oppklare saken? Som de ikke alt har spurt om i løpet av de 16 månedene han stilte opp?

Som så ofte gjentatt av meg: hankan være uskyldig. Og etterforskerne kan også komme til den konklusjonen. Politiet har også en forbannet plikt til å se på begge sider av saken.


Forøvig gjentar du deg selv til stadighet med dine fastlåste tanker om politiet.

Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
05.08.20 17:43
Strandereng: Som så ofte gjentatt av meg: hankan være uskyldig. Og etterforskerne kan også komme til den konklusjonen. Politiet har også en forbannet plikt til å se på begge sider av saken.
Forøvig gjentar du deg selv til stadighet med dine fastlåste tanker om politiet.

Jeg nevnte knapt politiet, jeg stilte deg et spørsmål som gjaldt herr Hagen og hva han nå kan bidra med for å sette fast gjerningsmennene - forutsatt at han ikke er blant dem.


Dessverre valgte du å svare med en økseskaft-variant. Det begynner å bli litt repetetivt det også.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
05.08.20 17:55
Brezjnev: Jeg nevnte knapt politiet, jeg stilte deg et spørsmål som gjaldt herr Hagen og hva han nå kan bidra med for å sette fast gjerningsmennene - forutsatt at han ikke er blant dem.

om han ikke har mer å bidra med etter alle sine lange e-poster til politiet hvor han pekte i alle retninger (i flg pressen), så kan han vel i det minste bidra med å stille opp til nye avhør og signere de gamle.

 

Er dette så vanskelig for ham og gjøre? Tydeligvis.

Det er vel politiet som må avgjøre om hans bidrag er relevante eller ei, og ikke han sjøl.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 17:57)

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
05.08.20 18:06

Som kjent og før nevnt, så vitnet Tom Hagen i en kidnappingssak i 2005.


Ifølge dommen fra den gang skal en mann ha blitt dratt inn i baksetet på en bil på Høybråten i Oslo, da han var på vei fra byen natt til 13. februar 2005. Bilen stoppet senere ved rådhuset i Lørenskog, bare noen steinkast unna boligen til investor Tom Hagen og hans kone Anne-Elisabeth Hagen.


Kidnappingsofferet klarte å unnslippe gjerningsmennene, og løp deretter over isen på Langvannet og inn i ekteparets bolig, der han vekket Tom Hagen.


"Fornærmede var livredd. Han sa til Hagen at han var blitt kidnappet og at noen skulle ta  livet av ham. Hagen ringte hjem til fornærmedes foreldre", står det i dommen ifølge VG.


I dommen fremgår det at døren var ulåst.


To brødre og en kamerat ble i Oslo Tingrett domfelt for frihetsberøvelse i kidnappingssaken i 2005.


13 år senere så skjer altså en såkalt "kidnappingssak" på den samme adressen som kidnappingsofferet i 2005 reddet seg inn.


Jeg har lurt på dette før, og det har muligens ingen sammenheng,  Ville noen hevne seg på "en av Norges rikeste menn" etter den første kidnappingssaken i 2005. Kanskje noen som leste i 2018 om hvor rik Hagen var? Om det ikke var disse to brødrene og deres kamerat som ble fengslet som står bak dette kan det være andre kjenninger i det kriminelle miljøet nær Oslo? Bare spekulasjoner selvsagt, men man vet jo aldri.

startelver

Innlegg: 66186
startelver
05.08.20 20:47
Fjøsbonden: Det at politiet nå tar beslag i huset til Tom Hagen er en ny, uventet og dramatisk utvikling i saken Så blir det jo spennende å se hva retten kommer til når de skal vurdere dette beslaget. Link til artikkelen i VG : https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jd6jV0/politiet-strammer-grepet-om-tom-hagens-hus

Det er jo helt utrolig dette her!   Hvis TH er uskyldig kan han saksøke staten for millioner. Ikke det at han trenger pengene, men er en prinsippsak. 

Og hva mere skal de gjøre i huset ?  Grave seg 5 meter under kjelleren? 


Teddys

Innlegg: 234
Teddys
05.08.20 21:14

Det er dessverre håpløst tror jeg å diskutere denne saken.Skal ikke nevne navn,men en her ser det jo som sin livsoppgave å forsvare TH.


Lurer på hva som skjer med vedkommende dersom han blir dømt.


Vil vel bare nekte å tro det uansett. Og noen andre det ikke er mulig å diskutere med,uansett sak.  Heldigvis er det noen saklige innimellom.


Er ikke overbevist om at han er hverken skyldig eller uskyldig men  å ha en så 100 % klokkertro på at han er uskyldig,fordi han er mediesky,arbeid som og har vært gift så lenge,hva for slags argument er det.Man skal ikke forhåndsdømme sies det,men mange av de som forsvarer Hagen er kjappe til å forhåndsdømme i andre saker.

Langveg

Innlegg: 16976
Langveg
05.08.20 21:22

Det er alltid eit motiv/grunn for eit drap. I førstninga trudde ein  moivet var pengar. Politiet har visst gått frå det, men har det funni gode nok prov for å slå det fast? I så fall står ein att med spørsmålet om kva motivet kunne vera. Finn ein motivet, finn ein også som regel drapsmannen.  . 

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
05.08.20 21:24
Teddys: Det er dessverre håpløst tror jeg å diskutere denne saken.Skal ikke nevne navn,men en her ser det jo som sin livsoppgave å forsvare TH.

Hvis alle hadde ment det samme, hadde det jo ikke vært noe å diskutere? Man kan ikke forvente at alle skal mene det samme. Jeg vet som ikke om TH er skyldig eller ikke, men jeg vil ikke beskylde noen for drap uten at det er bevist med mer enn 90%.


Jeg respekterer at andre har en annen mening enn meg selvsagt. Vi kan vel være enige om at det er lov til å være uenige?

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 21:36

@Langveg Enig i at finner man motivet, så finner man også som regel drapspersonen. Vet ikke hvor de står i dette, sett bortsett fra snakk om ønsket skilsmisse og en skjevfordeling av midler ved en eventuell slik.

 

I og med at det er konkludert med trolig planlagt over noe tid håper jeg de har gjort en vurdering i forhold til et par ting som foregår forut for dette som jeg finner interessante. Det ene er at AE mister/sier fra seg alle styreverv og at TH høyre hånd gjennom 25 år går fra jobben (frivillig i følge han selv) pga uenigheter. Sa hun selv fra seg styrevervene og gikk vedkommende frivillig fra sin lange troe tjeneste er spm jeg stiller meg. Eller kan disse «begivenhetene» skyldes noe helt annet? 

(Innlegget ble redigert 05.08.20 21:39)

Fjøsbonden

Innlegg: 39616
Fjøsbonden
05.08.20 21:51
Teddys: Det er dessverre håpløst tror jeg å diskutere denne saken

Beklager tommel. Det var en feil fra min side.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
05.08.20 21:54

@Fjøsbonden Beklager tommel. Det var en feil fra min side.


Kan du ikke bare fjerne den uten å skrive et innlegg i debatten om «blemma»? 

Gloriana

Innlegg: 8188
Gloriana
05.08.20 22:05

Tåpelig maktdemonstrasjon av politiet! 

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
05.08.20 23:44
startelver: Og hva mere skal de gjøre i huset ? Grave seg 5 meter under kjelleren?

 

 

Ekteparet har bodd og levd i huset i ca førti år med tre barn som etter hvert flyttet ut. Så er det slik at etterkrigsgenerasjonen i likhet med krigsgenerasjonen som oppdro oss, lærte oss å ta vare på absolutt alt, aldri kaste noe.

 

Jeg selv er av denne generasjonen, har et hus som er førti år gammelt og er fylt til randen av minner, arveting, alt mellom himmel og jord. Breddfulle skap og skuffer med alt et hjem kan ønske og trenge og litt til. 
For å si det slik, jeg har det ikke minimalistisk, og det er mulig ekteparet Hagen heller ikke var minimalistiske.

 

Det kan godt være at politiet trenger tre måneder til for å klare å gå igjennom alt og undersøke alt, absolutt alt.

 

Det betyr å gå gjennom alle stabler av papirer, av blader. bøker. aviser, sengetøy, duker, klær, vesker, sekker, bilder i rammer må teaes ut av rammene og undersøkes, bilder i konvolutter, bilder i album må granskes og etterforskes . Noe sted kan det ligge lapper eller brev eller annet som kan peke i en eller annen retning. Alle flater i huset må nøye sjekkes for spor, både gulver, vegger, bordflater, sofaer, stoler, trapper og ja alt.

 

Dette tar tid.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 23:47)

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
06.08.20 09:29

Men om det er så mye som skal gjennomgåes, hvorfor jobber de ikke med dette mer iherdig da? Burde jo prøve å bli ferdig. Nabo sier det har vært veldig lite aktivitet der borte. 

Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
06.08.20 10:46
Strandereng: om han ikke har mer å bidra med etter alle sine lange e-poster til politiet hvor han pekte i alle retninger (i flg pressen), så kan han vel i det minste bidra med å stille opp til nye avhør og signere de gamle.

Hvilken betydning vil dette ha? Er det sånn at politiet ikke har lov til å bruke i etterforskningen, den informasjonen som fremkommer i avhørene før det er signert.?

Gloriana

Innlegg: 8188
Gloriana
06.08.20 11:08

@rexenes 


Det er jo akkurat det: ikke er det særlig som gjenstår og ikke kommer de til å finne noe av viktighet der, nå er det snart to år siden dette skjedde. Det er en pur maktdemonstrasjon av politiet som prøver å fremprovosere noe fra Hagen og samarbeidspartnere de tror står bak. De skyter i blinde. 

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
06.08.20 12:28
rexenes: Men om det er så mye som skal gjennomgåes,

Det er muligens ikke mengde men helt spesifikke steder de undersøker. Om de da må  innhente helt unik kompetanse tar det tid.


Hvis Tom Hagen og advokatene hans misliker det er de åpenbart ikke interessert i oppklaring. 

rexenes

Innlegg: 876
rexenes
06.08.20 13:10
BigGeorge: oppklaring

Latterlig konklusjon. Igjen. Selvfølgelig ønsker ikke TH at huset skal være beslaglagt. Uavhengig av skyldspørsmålet.


Du har holdt på slik gjennom hele tråden. Tar et hvilket som helst nøytralt tegn/spor og så legger du det til grunn for å konkludere med at han er skyldig.


Men.. Du er jo ubderholdende da. Fortsatt er det en fornøyelse å lese Oddvars totale avkledning av deg :)


 


 

Brezjnev

Innlegg: 14840
Brezjnev
06.08.20 13:15
BigGeorge: Det er muligens ikke mengde men helt spesifikke steder de undersøker. Om de da må  innhente helt unik kompetanse tar det tid.
Hvis Tom Hagen og advokatene hans misliker det er de åpenbart ikke interessert i oppklaring.

Her dikter du opp et premiss, dikter opp at det er dette premisset motparten har en mening om, og konkluderer som det passer deg.


Skjemmes du virkelig ikke det minste over å argumentere på den måten? Er det virkelig så få virkelige momenter du kan bruke til å grunngi ditt syn at du hele tiden må dikte opp andre, som passer bedre?

Fjøsbonden

Innlegg: 39616
Fjøsbonden
06.08.20 14:53
MadMozart: Kan du ikke bare fjerne den uten å skrive et innlegg i debatten om «blemma»?

Meg bekjent kan man ikke bare fjerne en tommel som allerede er avlevert. Dertil føler jeg en plikt til å informere "om en slik blemme", da jeg tross alt har et visst rykte å ta vare på her på denne tråden.

Fjøsbonden

Innlegg: 39616
Fjøsbonden
06.08.20 14:57
startelver: Det er jo helt utrolig dette her!   Hvis TH er uskyldig kan han saksøke staten for millioner. Ikke det at han trenger pengene, men er en prinsippsak.  Og hva mere skal de gjøre i huset ?  Grave seg 5 meter under kjelleren?

Ja, det må jo være lov å spørre seg om hva de forventer å finne i hjemmet til familien Hagen, som de ikke allerede har funnet så langt. Jeg holder fortsatt muligheten for at dette siste påfunnet fra politiets side er i håp om å knekke Tom Hagen psykisk. Deer tror jeg politiet har en lang vei å gå. Den mannen har vært ute " i en vinterstorm før".

Fjøsbonden

Innlegg: 39616
Fjøsbonden
06.08.20 14:58
Brezjnev: Her dikter du opp et premiss, dikter opp at det er dette premisset motparten har en mening om, og konkluderer som det passer deg.

Ikke første gang dette....begynner vel snart å bli en vane.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 14:58)

Fjøsbonden

Innlegg: 39616
Fjøsbonden
06.08.20 15:00
Gloriana: Tåpelig maktdemonstrasjon av politiet!

Helt enig !

startelver

Innlegg: 66186
startelver
06.08.20 17:40
GARDSDATTRA: Det kan godt være at politiet trenger tre måneder til for å klare å gå igjennom alt og undersøke alt, absolutt alt.   Det betyr å gå gjennom alle stabler av papirer, av blader. bøker. aviser, sengetøy, duker, klær, vesker, sekker, bilder i rammer må teaes ut av rammene og undersøkes, bilder i konvolutter, bilder i album må granskes og etterforskes . Noe sted kan det ligge lapper eller brev eller annet som kan peke i en eller annen retning. Alle flater i huset må nøye sjekkes for spor, både gulver, vegger, bordflater, sofaer, stoler, trapper og ja alt.

Men i alle dager?  Alt dette kan jo politiet ta med seg og gå igjennom et annet sted enn i huset?  

Er kun spor i vegger, tak, gulv etc som det kan være nye bevis i, men merkelig å bruke 3 måneder på det. 

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
06.08.20 18:08

Jeg har valgt å la meg fascineres og undres over at noen her inne ser på det som et overgrep at politietterforskningen av et drap krever beslaglegging av åstedet.
Noen folk her inne kaller det maktdemonstrasjon, utpsyking , grisete osv.
I virkelighetens verden er det mange som har opplevd at deres nærmeste har blitt drept i hjemmet. Hjemmet er blitt et åsted. Felles for de fleste av dem er at de aldri maktet å flytte tilbake til hjemmet sitt etter at åstedet ble frigitt.


Her har vi altså en unik, komplisert drapssak uten sammenlignbare saker internasjonalt. Også sitter noen her og bærer seg over at etterforskningen tar tid!!! Det er nesten ike til å tro.


Det får vel være mer enn nok at Enkemannen er så sugen på å flytte tilbake til åstedet. Jeg synes det er kvalmende at han driver på slik. En iskald person.
Uansett skyld/uskyld er han iskald.


 

Teddys

Innlegg: 234
Teddys
06.08.20 18:18

MadMozart 


Innlegg 5.aug. 16.30


Nettopp dette reagerte jeg også på,at han ville flytte hjem så fort.Hadde vært livredd jeg,om jeg trodde min kone var bortført av noen hardbarkede kriminelle.En liten mynde er jo ikke akkurat avskrekkende.Men så er jeg ikke så tøff heller jeg da.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
06.08.20 18:36
GARDSDATTRA: Det kan godt være at politiet trenger tre måneder til for å klare å gå igjennom alt og undersøke alt, absolutt alt.

Det betyr å gå gjennom alle stabler av papirer, av blader. bøker. aviser, sengetøy, duker, klær, vesker, sekker, bilder i rammer må teaes ut av rammene og undersøkes, bilder i konvolutter, bilder i album må granskes og etterforskes . Noe sted kan det ligge lapper eller brev eller annet som kan peke i en eller annen retning. Alle flater i huset må nøye sjekkes for spor, både gulver, vegger, bordflater, sofaer, stoler, trapper og ja alt.

Tre måneder? Nå har de hatt over 20 måneder på seg til å lete og søke.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
06.08.20 18:41
Strandereng: Det får vel være mer enn nok at Enkemannen er så sugen på å flytte tilbake til åstedet. Jeg synes det er kvalmende at han driver på slik. En iskald person.Uansett skyld/uskyld er han iskald

Uansett skyld?  "Empati"; er det et fremmedord for deg?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg