Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
Gloriana

Innlegg: 8201
Gloriana
06.08.20 22:14

@Gardsdattra


Hvem ellers er det som lekker sensitiv informasjon fra avhør til media? Vaskekjerringa på politihuset? 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
06.08.20 22:18

 

@Teddys Nettopp dette reagerte jeg også på,at han ville flytte hjem så fort.Hadde vært livredd jeg,om jeg trodde min kone var bortført av noen hardbarkede kriminelle.En liten mynde er jo ikke akkurat avskrekkende.Men så er jeg ikke så tøff heller jeg da.

 

Ja med tanke på at han hadde følt seg overvåket i lengre tid og kona var borte vekk skulle man tro at Sloraveien fremstod som lite attraktivt allerede etter et par dager, men den gang ei. 

Men TH vet nok godt at det ikke er noen hardbarka kriminelle som står bak dette. Ei heller noen som var ute etter han personlig eller økonomisk. Så for han var nok det å flytte hjem helt uproblematisk og ansett som like trygt som alltid. Det trodde sikkert Fru Hagen også det var inntil hun mest trolig ble kvalt på badet i sitt eget hjem, trygt altså. 

(Innlegget ble redigert 06.08.20 22:19)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
06.08.20 22:21
Brezjnev: Spor er til en viss grad ferskvare, og en del spor - som kan være avgjørende - har utløpsdato. Det blir ikke noe hyggelig møte med statsadvokaten for den etterforskningslederen som må forklare at det videopptaket som kunne sikret fellende dom ble slettet 3 uker før politiet ba om å få det. Fordi funn av sporene som ledet dit ble funnet for sent, fordi "det var en dynamisk etterforskning, og i tillegg var Andersen på ferie".

Videofilmer og slik ferskvare er for lengst tatt rede på. Det de kan finne nå er slikt som har eviglang holdbarhet. Og det finner de, dersom de får arbeidsro. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/qL24G0/tom-hagens-forsvarer-anmelder-politiet


Det som tar lang tid er å analysere og sette sammen materialet, og finne nye spor i huset.

tray358

Innlegg: 5069
tray358
06.08.20 22:23
GARDSDATTRA: han er lite interessert i en oppklaring, men svært interessert i å stikke kjepper i hjulene for politiet.

Ja tydeligvis, men spørsmålet man kan undres over er hvorfor han gjør det. Er det fordi han har noe å skjule, eller er han bare en kverulant og einstøing som er vant til å bestemme og styre det meste selv.  Han er en "self made man" og hadde neppe kommet dit han er i dag uten en meget sterk vilje til å ta egne avgjørelser og er nok ikke vant til å overlate det til andre.  Det har kommet frem at han fra første stund gjorde seg vanskelig i avhørsituasjonen.  Han nektet å akseptere lyd- og videoopptak, men måtte gi seg på lydopptak.  Hva i all verden ligger bak et sånt krav? Var han redd for at han kom til å si noe som kunne slå tilbake mot han selv? Merkelig! Han hadde status som vitne/fornærmet og som uskyldig i saken burde han ikke ha noen grunn til å ikke få skikkelig dokumentert hva han forklarte og var det slik at han mistenkte at politiet ville hevde noe uriktig, trekke feil konklusjoner fra hans forklaring så måtte det være en betryggelse å kunne dokumentere hva han faktisk sa.  Akkurat det er jo også den viktigste grunnen for at bestemmelsen om videoopptak ved avhør ble fattet.  Om han er uskyldig så gjør han det ihvertfall ikke lettere for seg selv og ei heller bidrar han til å gjøre det lettere for politiet å finn frem til den/de skyldige.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 22:25)

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
06.08.20 22:24
GARDSDATTRA: Dette er rene skjære tull. Pressen driver egen etterforskning og  med vitner som har vært inne til avhør, de har snakket med Tom Hagen selv.
De som uttaler seg til pressen er omfattet av beskyttelse, noe som betyr at pressefolk ikke kan si hvem de har sine opplysninger fra. At det er politiet som lekker faller på sin egen urimelighet, politiet er opptatt av å finne AEH, og å finne den/de skyldige. Politiet er avhengige av tips fra publikum og da må de ha publikums tillit. Nei du, opplysningene kommer annet sted i fra, og noen av opplysningene kommer fra den/de som ikke vil at saken skal oppklares og derfor forkludrer publikums tillit til politiet så godt han kan.
Man kan spørre seg hvorfor.

Hvis kommuneveterinæren fant et fjøs med like mye bullshit som her ville det blitt stengt på flekken.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
06.08.20 22:26
GARDSDATTRA: Videofilmer og slik ferskvare er for lengst tatt rede på

De som er kjent, ja. De som ikke er kjent, de som er på steder som eventuelt dukker opp som interessante etter hvert som politiet finner alle disse nye sporene, er ikke tatt rede på. 

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
06.08.20 22:28
Gloriana: Hvem ellers er det som lekker sensitiv informasjon fra avhør til media? Vaskekjerringa på politihuset?

Folk som har vært inne til avhør har fortalt pressen hva de ble spurt om, og når mange nok forteller så dannes det et bilde. I tillegg har journalister og fotografer hengt rundt Sloraveien 4, snakket med naboer og forskjellig.


Legg merke til hvor lite opplysninger vi får om det som skjer inne i huset, så ser du det.


Pressen har også snakket med Tom Hagen og familien.

startelver

Innlegg: 66203
startelver
06.08.20 22:32

Har politiet flyttet inn i Hagens hus?  Lurer på hva de egentlig driver med. Tipper naboene følger spent med. 

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
06.08.20 22:32
tray358: Ja tydeligvis, men spørsmålet man kan undres over er hvorfor han gjør det. Er det fordi han har noe å skjule, eller er han bare en kverulant og einstøing som er vant til å bestemme og styre det meste selv. Han er en "self made man" og hadde neppe kommet dit han er i dag uten en meget sterk vilje til å ta egne avgjørelser og er nok ikke vant til å overlate det til andre. Det har kommet frem at han fra første stund gjorde seg vanskelig i avhørsituasjonen. Han nektet å akseptere lyd- og videoopptak, men måtte gi seg på lydopptak. Hva i all verden ligger bak et sånt krav? Var han redd for at han kom til å si noe som kunne slå tilbake mot han selv? Merkelig! Han hadde status som vitne/fornærmet og som uskyldig i saken burde han ikke ha noen grunn til å ikke få skikkelig dokumentert hva han forklarte og var det slik at han mistenkte at politiet ville hevde noe uriktig, trekke feil konklusjoner fra hans forklaring så måtte det være en betryggelse å kunne dokumentere hva han faktisk sa. Akkurat det er jo også den viktigste grunnen for at bestemmelsen om videoopptak ved avhør ble fattet. Om han er uskyldig så gjør han det ihvertfall ikke lettere for seg selv og ei heller bidrar han til å gjøre det lettere for politiet å finn frem til den/de skyldige.

Dette tenker jeg også.

Gloriana

Innlegg: 8201
Gloriana
06.08.20 22:33

@Gardsdattra


Tror du trenger både briller og høreapparat. Politiet har nå blitt anmeldt for brudd på taushetsplikten. 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
06.08.20 22:41

Anmeldt av Hagen&Holden sier ingenting om hvorvidt politiet har brutt noen taushetsplikt. 

Sier trolig mer noe om at de gjør alt de kan for å bremse etterforskningen ved å stikke kjepper i hjula for politiet. 

Sikkert rolig på tipsfronten på tross av utlovede 10 millioner....

(Innlegget ble redigert 06.08.20 22:44)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
06.08.20 22:44
Gloriana: @GardsdattraTror du trenger både briller og høreapparat. Politiet har nå blitt anmeldt for brudd på taushetsplikten.

Jeg har linket til dette to ganger alt.


Men VG har skrevet om hvordan de har arbeidet med saken, jeg tror heller på de. Artiklene om saken er såpass mangelfulle at det gren en i øynene.


 

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
06.08.20 22:46
MadMozart: Sier trolig mer noe om at de gjør alt de kan for å bremse etterforskningen ved å stikke kjepper i hjula for politiet.

Skal tro hvorfor?

PerryAndre

Innlegg: 8881
PerryAndre
06.08.20 22:49
Fjøsbonden: Som VG i dag skriver " Politiet strammer grepet rundt Tom Hagens hus". På den måten strammer de jo selvfølgelig grepet om Tom Hagen, all den stund de ønsker å ta beslag i ammens egen bolig - og slik sett nekte ham fortsatt adgang til sitt eget hjem. Kanskje skjønte politiet at retten snart ville komme til å gi Tom Hagen medhold i at han kunne få flytte hjem. For å unngå den problematikken velger de "å slå på stortromma" ved å gå til et så dramatisk skritt som om å ville ta beslag i hele huset

Jeg er ikke enig i å ta beslag i gjenstand/bygning, som Politiet anser som bevis i saken, er tegn på Politiet er i ferd med å stramme grep rundt Hagen. Straffelovens paragrafer 203, 2008 og 2016 brukes ofte av Politiet under sin etterforskning.
 
Det er en grunn til at VG skriver grep rundt Hagens hus, og ikke grep rundt Hagen. For tekstene er ulike historier.  VG skriver "grep rundt Hagens hus", for Politiet har tatt beslag i huset. 

(Innlegget ble redigert 06.08.20 22:51)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
06.08.20 22:50

@GARDSDATTRA


Det er vel noen som frykter at Sloraveien snart blir erstattet med kasjotten. 

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
06.08.20 22:52
Brezjnev: De som er kjent, ja. De som ikke er kjent, de som er på steder som eventuelt dukker opp som interessante etter hvert som politiet finner alle disse nye sporene, er ikke tatt rede på.

Det har blitt tatt rede på alt som er på interessante steder. Har du alt glemt at vi diskuterte de to mennene fra en overvåkningsfilm i Lørenskog?


 

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
06.08.20 22:53
MadMozart: Det er vel noen som frykter at Sloraveien snart blir erstattet med kasjotten.

Tom Hagen er jo ikke så godt vant sa han selv da Holden hentet han ut av kasjotten sist, da han satt litt over ei uke.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
06.08.20 22:54
MadMozart: Det er vel noen som frykter at Sloraveien snart blir erstattet med kasjotten.

Det er det.

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
06.08.20 23:07

@BigGeorge 


 


Hørt uttrykket tøff i trynet? TH virker å være en som er i behov av faste rutiner, fast tilholdssted og at ting ligger på sin rette plass osv. Slike kan risikere å bli helt satt ut dersom noe avviker fra normalen. Noe vi langt på vei nå kan se når han er forhindret fra å kunne bo i hjemmet sitt som han allerede etter et par dager klarte seg dårlig uten. 


Nå kan i og for seg et fengsel tilby mye av faste rutiner, så kanskje han vil klare seg greit etterhvert dersom han blir dømt for drapet på sin kone. 

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
06.08.20 23:14
PerryAndre: Politiet har tatt beslag i huset.

Hvilket også er et sterkt inngrep mot Tom Hagen som person, og som eier og daglig bruker av huset.

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
06.08.20 23:16
GARDSDATTRA: Det er det.

Det kan i så fall ikke gjelde for Tom Hagen. Han har ikke bodd der på lang tid.

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
06.08.20 23:17
Fjøsbonden: Hvilket også er et sterkt inngrep mot Tom Hagen som person, og som eier og daglig bruker av huset.

Skal hans eierskap til huset trumfe huset som åsted for et drap?

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
06.08.20 23:19
BigGeorge: Tom Hagen er jo ikke så godt vant sa han selv da Holden hentet han ut av kasjotten sist, da han satt litt over ei uke.

Tom Hagen er en nøktern og jordnær mann, men bør snart få fred og ro til å både sørge over, og savne sin elskede kone gjennom mange år.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 23:19)

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
06.08.20 23:20
GARDSDATTRA: Det er stor forskjell på en etterforskning etter en kidnapping og en drapsetterforskning.

Politiet gikk jo bort fra kidnappingsteorien i fjor og har siden trodd det dreier seg om drap,  der kidnappingen bare var spill for galleriet,. Det har jo vært mange drapssaker her i landet fra før, men det er klart at denne saken er spesiell fordi AEH er forsvunnet, og ingen andre enn gjerningspersonene vet hvor hun er, eller hvor levningene etter henne er. Håper virkelig hun blir funnet snart.


Enten man som politiet tror det er TH som står bak drapet/forsvinningen eller ikke, mener politiet at det høyst sannsynlig er flere involverte. Kidnappingssak eller ikke; noen har fått 10 millioner kroner ut av dette i hvert fall.


Så det er  langt fra noen vanlig drapssak.

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
06.08.20 23:20
Capt.Morgan: som åsted for et drap?

Så langt er dette bare en løs spekulasjon.

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
06.08.20 23:22
Fjøsbonden: Så langt er dette bare en løs spekulasjon.

Det er politiets hovedhypotese.

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
06.08.20 23:24

Feilpostet.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 23:29)

Fjøsbonden

Innlegg: 39640
Fjøsbonden
06.08.20 23:25

Jeg tenker også at dette er interessant, selv om det kanskje er nevnt tidligere i denne tråden :

"Drapssiktede Tom Hagen (70) hevder å ha gjenkjent en av mennene som ble observert utenfor Futurumbygget, ifølge TV 2.

I flere måneder etterlyste politiet to menn som ble fanget opp på et overvåkningskamera utenfor arbeidsplassen til drapssiktede Tom Hagen.

Nå melder TV 2 at Tom Hagen hevder å ha gjenkjent en av mennene på videoen. I et notat han har sendt til politiet, før han ble pågrepet og siktet for drap på sin kone, skal Hagen ha uttrykt at han kjente igjen hvordan vedkommende går."

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/hagen-kjente-igjen-futurum-mannen/ar-BB16QONN

 

(Innlegget ble redigert 06.08.20 23:30)

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
06.08.20 23:25

@Fjøsbonden


Kunne vært interessant og visst hvem han har utpekt som pingvinmannen. 

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
06.08.20 23:27
Capt.Morgan: Det er politiets hovedhypotese.

Selv om det er politiets hovedhypotese, så er det ikke bevist at hun ble drept i boligen i Sloraveien.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg