Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
13.08.20 23:48
Slikkepott: Mtp innleggshistorikken din så er det jo, ærlig talt, ganske så irrelevant hva enn du måtte mene. Hvis jeg trenger hjelp til å utarbeide en slavekontrakt for utenlandske arbeidere så tar jeg kontakt. Sloraveien 4 er, iht politiet, høyst sannsynlig Norges mest undersøkte åsted både i form av teknisk og taktisk etterforskning. De har hatt tilnærmet full tilgang til huset i en evighet, og etter pågripelsen av Tom Hagen har de hatt full tilgang til å gjøre omtrent hva de ønsker i huset. Allikevel, så har de altså ila de siste 74 dagene bare tilbragt 2 dager i huset samtidig som de er usikker på konteksten av det de finner.Det skal jo, ærlig talt, forferdelig lite til for å lese mellom linjene her. Politiet aner ikke hva de leter etter men de håper at hvis de bare leter lenge nok så finner de noe vesentlig i det vi nærmer oss 2-årsdagen for forbrytelsen. Priceless. Så lenge alt det de har er summen av indisier, som kan tolkes på flere måter, så har jeg forferdelig liten tillit til at politiet skal løse denne forbrytelsen.

Nå har jeg aldri kommentert en slavekontrakt, så hva du mener med det er for meg ubegripelig.


Der tar tid å undersøke og analysere spor og hvorfor det er et problem, for Tom Hagen det skjønner ikke jeg. Han får trekke seg tilbake hvor som helst han er.

startelver

Innlegg: 66203
startelver
13.08.20 23:54
Strandereng: Hvorfor er det merkelig ?

Snakker om 2 av 74 dager her. Det er merkelig. 

Slikkepott

Innlegg: 13686
Slikkepott
13.08.20 23:58
GARDSDATTRA: det skjønner ikke jeg

Ingen forventer at du skal forstå det.


 

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
14.08.20 09:17
Strandereng: Hvorfor er det mer forståelig hvis han er uskyldig?

Er han uskyldig så er det forståelig at han ønsker å bo i huset han har bodd i i 40 år, selv om han tror AEH har blitt kidnappet fra dette huset.

Er han skyldig og har planlagt i et halvt år at han skal drepe AE i deres bolig, på grunn av noe som skjedde på 80-tallet, og fingert en kidnapping for å skjule drapet.  Da tror jeg det blir vanskelig for normale mennesker å sette seg inn i hans måte å tenke på.

juppi

Innlegg: 2230
juppi
14.08.20 09:40

I trusselbrevet sto det at familien blir fulgt med og de er navngitt. En bil kjørte inn porten og krasjet på gården for så å stikke av men politiet stoppet bilen. 


Ikke sikkert det er trygt å bo i huset. Klarer ikke TH tenke det selv? Ikke sikkert Politiet synes det er trygt for TH å flytte tilbake til huset alene når etterforskningen er ferdig heller. 


TH viser jo tydelig at han er rutine preget. Vil tilbake til normalen? Men en mangler i det huset. Mener å ha lest at TH snakket om erstatning på skade i huset pga etterforskningen. Det er viktig for han men å finne bevis som kan føre til at kona blir funnet eller årsak til drap virker ikke være sentralt for TH. 


 

TURBRA

Innlegg: 41605
TURBRA
14.08.20 10:21
Strandereng: Hvorfor er det mer forståelig hvis han er uskyldig?

Jeg tror i hvert fall det at det er lettere å fortsette å bo i et hus hvor man har gode minner gjennom mange år, og hvor man ikke har drept sin kone/stått bak forsvinningen/ugjerningen, enn om man var skyldig i konas død.


Dette er  jo selvsagt noe man ikke vet sikkert, da jeg verken kjenner TH eller hva som egentlig skjedde med Anne-Elisabeth.


Synes bare det er mer logisk dette med om han er ivrig på å bo der eller ikke, i forhold til skyld.

guru

Innlegg: 12457
guru
14.08.20 13:45

Politiet vant frem i tingretten og får fortsette å holde huset i beslag. Tipper saken ankes til lagmannsretten.

Skal bli interessant å se hvor lenge politiet blir å holde dette gående.....

(Innlegget ble redigert 14.08.20 13:45)

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
14.08.20 13:49

Politiet fikk medhold om å ta huset i beslag tre måneder til.


Noen som fortsatt mener og tror politiet ikke har noe som helst av viktige spor i denne saken ?


En mulig indikasjon på hvor dette bærer i forhold til tiltale og rettsak ?

Slikkepott

Innlegg: 13686
Slikkepott
14.08.20 13:50
guru: Politiet vant frem i tingretten og får fortsette å holde huset i beslag.

Ikke direkte overraskende, tipper at hvis de kommer tilbake i November med fuck all å vise til så blir det null forlengelse.


 

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
14.08.20 13:59
Slikkepott: Ikke direkte overraskende,

Slutt å lyve. Du og de andre som tror Tom Hagen er uskyldig har gang på gang sagt at politiet er inkompetent og ikke har spor som holder i retten.


Her fikk dere en reality-check.

guru

Innlegg: 12457
guru
14.08.20 14:07
BigGeorge: Slutt å lyve. Du og de andre som tror Tom Hagen er uskyldig har gang på gang sagt at politiet er inkompetent og ikke har spor som holder i retten.

Det er nå engang et faktum at de ikke har tilstrekkelig beviser til å holde Hagen i varetekt. Dvs. at retten finner det mindre enn 50% sannsynlig at han er skyldig.

Det betyr ikke at det er feil å gi politiet tilgang til boligen. Det er jo der Anne Hagen forsvant fra, og alle er vel enige om å at dette er et åsted, inkl. Hagen.

Så dette er på ingen måte en "reality check" på at de har mer på Hagen. De etterforsker en forsvinnings-/drapssak fra et kjent åsted.

(Innlegget ble redigert 14.08.20 14:07)

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
14.08.20 14:13
BigGeorge: Noen som fortsatt mener og tror politiet ikke har noe som helst av viktige spor i denne saken ?

Var ikke hele begrunnelse fra politiet i denne runden at de trenger å finne viktige spor?

Slikkepott

Innlegg: 13686
Slikkepott
14.08.20 14:16
BigGeorge: Slutt å lyve

Sitat meg fra i går:


Tipper at politiet får lov til å sitte på huset, men at det ikke kommer til å vare lenge hvis de ikke finner noe relevant. Ergo ser jeg ikke hvorfor det skulle være direkte overraskende.


Men nå er jeg jo heldigvis ikke som deg.


 


 


Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
14.08.20 14:17
BigGeorge: Slutt å lyve. Du og de andre som tror Tom Hagen er uskyldig har gang på gang sagt at politiet er inkompetent og ikke har spor som holder i retten.
Her fikk dere en reality-check.

Jeg finner intet i omtalen av denne kjennelsen som sier noe om hvem retten mener er gjerningsperson. Gidder du å peke ut hvor denne virkelighetssjekken finnes?

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.08.20 15:50

Dette huset/hjemmet må bety ekstremt mye for Hagen. På 90-tallet sørget han for særeie på det fordi han fikk panikk og var redd for å bli kastet ut av det etter eller i en konflikt i ekteskapet. Han sier AE hadde forståelse for dette. Og kun en gang senere har nevnt at hun ikke fant dette helt ok. For alt vi vet kan dette være langt fra sannheten og at dette var et «gnagsår» i dette ekteskapet som var kimen til stadige konflikter dem i mellom. 


Tenk om AE ved igjen å fremlegge ønske om en skilsmisse sørget for at TH fikk denne overveldende følelsen av panikk og trodde AE kunne ha en god sak i forhold til både å bli sittende på huset og bli en glad, fri frøken med hans  millioner på bok i tillegg. 


I sitt behov av dette hjemmet ser han ut til helt å miste gangsynet. Nå anker han timer etter at politiet har fått medhold i beslaget. Hva han formidler ut ser ikke ut til å bremse hans behov for eierskapet til dette huset/hjemmet og tryggheten (tilfluktsted) det ser ut til å gi han. Og denne mannen er mangemilliardær og kunne funnet seg et hvilket som helst annet sted i påvente av at politiet fikk gjort jobben sin. Han velger nå å fremstå som både desperat, redd for at noen skal finne sannheten og med det mest trolig skyldig i drap/medvirkning til det på sin kone.


Holden burde forklart han dumskapen i dette. Vil tro han har gjort det også. Men en mulig «panisk» Hagen klarer kanskje ikke ta til seg slike råd...


Begynner å lure på om noen virkelig er i stand til å gjøre seg til drapsmann for et hus, et hjem. Slik noen i sin tid valgte å utslette sin familie for en gård... 


 

MadMozart

Innlegg: 2132
MadMozart
14.08.20 16:12

@Brezjnev Holden mener at Hagen er forhåndsdømt, og at taushetsbelagte opplysninger er kommet ut gjennom lekkasjer fra politiet, melder NRK.


– Derfor har vi anmeldt politiet for brudd på taushetsplikten, sier advokaten.


Forklar gjerne hvordan du får dette til å bety at Holden sier ingenting om hvorvidt politiet har brutt noen taushetsplikt. For å avklare hvem av oss som burde saksøke norsklæreren sin.


 


Anmeldelsen sier ingenting om et evnt brudd eller ikke. Det er en mening/påstand Holden velger å gjøre en anmeldelse basert på. Meningen/påstanden kan være sann eller usann frem til det foreligger bevis for det ene eller det andre og sier derfor ingenting på nåværende tidspunkt om at taushetsplikten er brutt av politiet. 


 


 

juppi

Innlegg: 2230
juppi
14.08.20 19:01

MadMozart

 I Usa og når man ser på ID-Investigation så er motivet forsikrings sum som familie får ved ens død. Derfor dreper dem, men de faller bort når de blir dømt for mord. 

TH kan kjøpe seg alt han vil i Holmenkolåsen så hvorfor han tviholder på dette skuret som er verdt  ca 12 millioner bare tipper. TH eier flere hus ikke langt fra Sloraveien. Man skulle tro det er ei gullgruve under huset i Sloraveien som TH vet om. 

(Innlegget ble redigert 14.08.20 19:06)

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
14.08.20 19:39
guru: Så dette er på ingen måte en "reality check" på at de har mer på Hagen. De etterforsker en forsvinnings-/drapssak fra et kjent åsted.

Avdvokat Holden og klienten Tom Hagen syns ikke det er en god ide.

kansas00

Innlegg: 23114
kansas00
14.08.20 20:05
guru: Så dette er på ingen måte en "reality check" på at de har mer på Hagen. De etterforsker en forsvinnings-/drapssak fra et kjent åsted.

De mangler nå de viktigste "checkene" i sjekklista si.. Offer og gjerningsmann. Så kan jo bli interessant å se om det skal gjøre i boligen de neste 3 månedene kan føre de nærmere gjerningsmann eller offer. De som har peiling får korrigere, men er vel aldri ført en rettsak mot noen før uten offer og gjerningsmann ? Vet det er en del saker uten offer (uten lik).. men alle disse har vel antatt gjerningsmann (siktede).

 

Kan kjenne en svak "lukt" av frafall av mistanke, da det egentlig skal virke utrolig at de skulle kunne finne noe i boligen som kan lede de mot gjerningsmann/offer som de ikke allerede har sett over tidligere.

Uten et lik vet man jo i praksis ikke om det er begått et drap. Uten en antatt gjerningsmann blir det nå vanskelig å finne en forbindelse videre til TH. Håpløs sak for politiet pt.

(Innlegget ble redigert 14.08.20 20:06)

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
14.08.20 21:00
kansas00: men er vel aldri ført en rettsak mot noen før uten offer og gjerningsmann ?

Det er gjennomført rettsaker før uten å ha funnet offeret.

 

Gjerningsmann derimot, viser til politiets siktelse.

(Innlegget ble redigert 14.08.20 21:00)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
14.08.20 21:29
BigGeorge: Gjerningsmann derimot, viser til politiets siktelse.

Denne siktelsen ser det ut for at mange inkl Holden, ikke ønsker å forholde seg til. Holden anmelder politiet for bla a  forhåndsdømme Hagen.
Her inne later enkelte som om siktelsen ikke gjelder. Aner jeg et snev av snobberi?

(Innlegget ble redigert 14.08.20 21:33)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
14.08.20 21:38
MadMozart: Dette huset/hjemmet må bety ekstremt mye for Hagen. På 90-tallet sørget han for særeie på det fordi han fikk panikk og var redd for å bli kastet ut av det etter eller i en konflikt i ekteskapet. Han sier AE hadde forståelse for dette. Og kun en gang senere har nevnt at hun ikke fant dette helt ok. For alt vi vet kan dette være langt fra sannheten og at dette var et «gnagsår» i dette ekteskapet som var kimen til stadige konflikter dem i mellom. Tenk om AE ved igjen å fremlegge ønske om en skilsmisse sørget for at TH fikk denne overveldende følelsen av panikk og trodde AE kunne ha en god sak i forhold til både å bli sittende på huset og bli en glad, fri frøken med hans millioner på bok i tillegg.

Tja, vi har kun ektemannens versjon av dette, så hvor troverdig det er tvilsomt. AEH kan av naturlige årsaker forhindret fra å fortelle sin versjon.


Jeg skjønner ikke hvorfor nesten alle her tar hans forklaring om ting og tang for å være den rene skire sannhet? Det er faktisk en unormal reaksjon fra publikum.

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
14.08.20 21:56
GARDSDATTRA: Her inne later enkelte som om siktelsen ikke gjelder. Aner jeg et snev av snobberi?

Milliardærer dreper ikke kan det virke som noen tenker.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
14.08.20 22:17
BigGeorge: Milliardærer dreper ikke kan det virke som noen tenker.

Det er visst noe sånt ja, men hvorfor milliardærer ikke dreper er det ingen som har forklart seg om.


i

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
14.08.20 22:20
BigGeorge: Du og de andre som tror Tom Hagen er uskyldig har gang på gang sagt at politiet er inkompetent og ikke har spor som holder i retten.
Her fikk dere en reality-check.

Bare for å gi deg en reality-check; beslag er ikke akkurat sjeldent fenomen. De elsker å holde f.eks. TVen til stakkars folk i årevis, pant i hus og bil det samme. 

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
14.08.20 22:24
juppi: I Usa og når man ser på ID-Investigation så er motivet forsikrings sum som familie får ved ens død. Derfor dreper dem, men de faller bort når de blir dømt for mord.  TH kan kjøpe seg alt han vil i Holmenkolåsen så hvorfor han tviholder på dette skuret som er verdt  ca 12 millioner bare tipper. TH eier flere hus ikke langt fra Sloraveien. Man skulle tro det er ei gullgruve under huset i Sloraveien som TH vet om.

Hvis du ikke har skjønt at dette er en enkel mann som driter i flotte ting og vise seg frem, så kan du jo heller spørre deg om det er rart at han ønsker flytte tilbake, når han har giddet å bo der de siste førti årene. 

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
14.08.20 22:28
B.O.B: De elsker å holde f.eks. TVen til stakkars folk i årevis

Så trist. Det var et veldig interessant katte-program i går.


Vi elsker katter het programmet.


Søte, lekne og kosete. Men like gjerne arrogante og avvisende

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
14.08.20 22:37
BigGeorge: Milliardærer dreper ikke kan det virke som noen tenker.

Det er kun de som tror han er skyldig som maser om at han er milliardær.  Det har lite med saken å gjøre, dersom man ikke tror det er en kidnapping for løsepenger.

Kan du komme med en troverdig hypotese for hvordan han gjennomførte drapet og den fingerte kidnappingen?  Ble alt gjort av andre, så blir mange av indisiene mot TH ikke lenger like relevante.

Hva mener du er de beste bevisene, av de som har kommet fram så langt?

klausO2

Innlegg: 1577
klausO2
14.08.20 22:43
GARDSDATTRA: Det er visst noe sånt ja, men hvorfor milliardærer ikke dreper er det ingen som har forklart seg om.

Selvsagt kan en milliardær drepe, men han er vel ikke en drapsmann bare fordi han er milliardær? 

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
14.08.20 22:49
klausO2: men han er vel ikke en drapsmann bare fordi han er milliardær?

Er det noen som har sagt det?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg