Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
TURBRA

Innlegg: 41602
TURBRA
15.08.20 20:30
GARDSDATTRA: Nei, det var nå denne stillingen i PST var ledig.

OK :)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.08.20 20:33
kansas00: Ikke dersom man har en slik sak. Det er iallefall rimelig spesielt å ha frafall av 2 nøkkelpersoner fra politiets side på såvidt kort tid. Kan helt klart lukte at noen blir sendt fra skuta før den synker.. for å pulverisere alt som vil komme etterpå dersom dette ikke ender med en rettsak eller dom mot TH. Kan grunnen bli mer og mer overbevist om at saken faktisk kan være i ferd med å smuldre opp.... kanskje aller mest fordi de ikke er i nærheten av gjerningsmann eller offer, i tillegg til at en rettslig prøvning om varetekt ikke holdt... Politiet har nok en enorm hodepinne i forhold til hvordan de skal ta seg ut av denne saken. Begynner selvsagt med personene på toppen. De er viktigste dersom man skal pulverisere en granskning etterpå. Alle kan da peke på hverandre og si at de hadde ikke de ansvaret for etc.. Kan ikke få gjentatt mange nok ganger den rettslige prøvning i forbindelse med varetekten som sa at det politiet hadde ikke var godt nok...

Fortell om alle de uoppklarte drapssakene som har "smuldret opp"?


Etter hva jeg har fått med meg så blir disse sakene fortsatt etterforsket, men med et lavere bemannet etterforskningsteam. Blir sakene gamle så går de til Cold case-teamet ved kripos.

juppi

Innlegg: 2230
juppi
15.08.20 21:43

Å det skal man merke seg at saken går til cold case i Kripos i Norge og utland. Jeg finner ikke TH som frimurer. Han egner seg nok ikke der. 

TURBRA

Innlegg: 41602
TURBRA
15.08.20 21:50
juppi: Å det skal man merke seg at saken går til cold case i Kripos i Norge og utland. Jeg finner ikke TH som frimurer. Han egner seg nok ikke der.

Hvordan vet du det?

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.08.20 22:11
juppi: Jeg finner ikke TH som frimurer. Han egner seg nok ikke der.

Enig.

kansas00

Innlegg: 23114
kansas00
15.08.20 22:12
TURBRA: Først Brøske, så Hrenovica. Hvem blir den neste?

.. var faktisk en person mellom Brøske og Hrenovica også... Forteller jo en del om denne saken at denne personen ikke hadde avklart alle sine forbindelser før hun tiltrådte rollen.

(Innlegget ble redigert 15.08.20 22:14)

kansas00

Innlegg: 23114
kansas00
15.08.20 22:21
GARDSDATTRA: En drapsetterforskning har verken en fast gjennomføringsplan eller en sluttdato. Etterforskning går ut på å innhente spor, og la det ene sporet lede til det neste, som igjen leder til det neste. Ingen vet hvor lang tid det tar før man står foran et gjennombrudd, Det kan gå kort tid eller det kan ta flere år.

Selvfølgelig vil det i lengden få en tidsbegrensning dersom man ikke nærmer seg gjennombrudd. Politikammeret har bestemte budsjetter og kan ikke bruke uendelig med penger på denne saken med mindre de får ekstra tilskudd. I så fall vil bruk av ressurser på denne saken gå på bekostning av andre etterforskninger ved samme politikammeret. Tilgang på ekstra middel er nok enklest i starten av saken. Om politiet i lørenskog får titalls millioner i tilskudd for denne saken vil nå etterhvert andre politikamere spørre hvorforderes behov ikke blir like høyt verdsatt.

 

Så om det teknisk sett ikke er en slutt dato, så er definitivt et tidskjema hvor tilgang på ressurser i saken vil gå nedover.

(Innlegget ble redigert 15.08.20 22:24)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.08.20 22:24
kansas00: Så om det teknisk sett ikke er en slutt dato, så er definitivt et tidskjema hvor tilgang på ressurser i saken vil gå nedover.

Det er sant, men det tidspunktet er også avhengig av hvor etterforskningen står.

juppi

Innlegg: 2230
juppi
15.08.20 22:25

TH saken går over til cold case begrunner jeg med at: I alle kidnappinssaker vil pårørende som kone/mann og nettverket bli mistenkt først. Spesielt den som melder fra til Politiet blir mistenkt. En rar teori Politi har. Man ser det på ID-Investigation kanalen også at nærmeste familie blir mistenkt først. 


Nå finner de ikke nok på TH til å få han dømt. Politiet sier jo nå at de har funnet at TH kan ha motiv for drap. Politi vil ikke gå ut med informasjon. Regner med at dette kanskje vil bli utprøvd for fengsling senere? Holder ikke dette så står de bom fast i saken og det blir uløst sak. Tidsfristen for å løse saken satte etterforskere fordi de mistenkte TH fra dag 1. Tidsfristen var ut året 2020. 


Politiet prioriterer ikke vitner rundt BMV på Ås der de så AEH i bilen. Hvorfor ikke???? Kanskje fordi Politiet er sikre på at TH selv er skyldig? 

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.08.20 22:29
juppi: Politiet prioriterer ikke vitner rundt BMV på Ås der de så AEH i bilen. Hvorfor ikke???? Kanskje fordi Politiet er sikre på at TH selv er skyldig?

Eller kanskje fordi politiet konkluderte som oss andre at disse historiene manglet troverdighet.

juppi

Innlegg: 2230
juppi
15.08.20 22:33

Garsdattra


Ja kan tenkes Politi har undersøkt Ås saken og kastet den teorien. Rare er at ingen har sett noenting i denne saken. Ingen vitner. 

juppi

Innlegg: 2230
juppi
15.08.20 22:54

Brevet fra datter til Riksadvokaten.  En datter er feltprest. Flere prester er frimurere. Damer bruker flere loger for damer. 

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.08.20 23:14
juppi: Ja kan tenkes Politi har undersøkt Ås saken og kastet den teorien. Rare er at ingen har sett noenting i denne saken. Ingen vitner.

Det er ikke det minste rart at ingen husker så mye etter ti uker.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.08.20 23:17
juppi: Brevet fra datter til Riksadvokaten. En datter er feltprest. Flere prester er frimurere. Damer bruker flere loger for damer.

Hun som skrev brevet er ikke feltprest, hun er søsteren. Brevet ble aldri sendt riksadvokaten, men levert pressen. Man kan spørre seg hvorfor.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
15.08.20 23:22
kansas00: Ikke dersom man har en slik sak. Det er iallefall rimelig spesielt å ha frafall av 2 nøkkelpersoner fra politiets side på såvidt kort tid. Kan helt klart lukte at noen blir sendt fra skuta før den synker..

Jeg klarer ikke å finne noe om hva slags stilling Hrenovica går inn i, har ikke sett det meldt noe sted. Slik at det var mulig å sjekke stillingsannonser for å kontrollere tidslinjen. 


Fant en stilling som politiadvokat 2, som han er formelt kvalifisert for, hvor søknadsfristen gikk ut i slutten av mars. Er det denne så åpner det dessverre for spekulasjoner, også av ubehagelig art. Hagen ble tauet inn i slutten av april, og lagmannsretten slaktet som kjent grunnlaget for den beslutningen. Hadde vår sikteglade venn allerede da fått signaler på at stillingen var hans og gikk til aksjon for tidlig fordi han ville være den som fikk fengslet Hagen?


Det er jo også mulig at han ble "oppfordret til å søke" etter at søknadsfristen var gått ut. Det er dog litt lang tid mellom utløpet av søknadsfristen i slutten av mars og fiaskoen i slutten av april, men vi snakker om staten her. I tillegg var det påske i april. 


Eller så er det en helt annen stilling, hadde vært fint å ikke måtte ha slike stygge mistanker om hvordan etaten fungerer.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.08.20 23:39
Brezjnev: Jeg klarer ikke å finne noe om hva slags stilling Hrenovica går inn i, har ikke sett det meldt noe sted. Slik at det var mulig å sjekke stillingsannonser for å kontrollere tidslinjen.

(Innlegget ble redigert 15.08.20 23:40)

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
15.08.20 23:42
GARDSDATTRA: Jeg fant det enkelt og greit på VG.   "– Jeg begynner som politiadvokat ved påtaleenheten i PST 29. september. Det er et ekstremt spennende felt. Mandatet PST har, er jo å verne dette landet, sier han til Agderposten." Var det mer før vi stenger?

Ja takk. Klarer du å finne stillingsannonsen også ville det vært knall. Når det nå er på det rene at det er politiadvokat-stilling så tyder det på at den aktuelle stillingen har vært holdt ledig slik at han kunne få en ikke altfor pinlig retrett.

(Innlegget ble redigert 15.08.20 23:45)

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
15.08.20 23:47
Brezjnev: Ja takk. Klarer du å finne stillingsannonsen også ville det vært knall.

Hvorfor det, kan du ikke finne den selv om den er av interesse for deg?


PST har funnet han kvalifisert til stillingen, du ikke.


Jeg stoler på PST her. Hva er problemet ditt?

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
15.08.20 23:55
GARDSDATTRA: Hvorfor det

Fordi du tilbød deg. Jeg er vant til å omgås folk som mener slikt oppriktig, ikke som en anledning til å si "drit og dra" når tilbudet aksepteres.


Men for all del. Jeg skrev for øvrig uttrykkelig at han er kvalifisert for den stillingen jeg fant, den som virker å ha vært brukt som hans retrettmulighet. Var det noe mer?

kansas00

Innlegg: 23114
kansas00
16.08.20 08:21
juppi: Nå finner de ikke nok på TH til å få han dømt. Politiet sier jo nå at de har funnet at TH kan ha motiv for drap. Politi vil ikke gå ut med informasjon.

I praksis kan nå de fleste ha et motiv i forhold til en milliardær om motivet for en slik handling faktisk er økonomisk. Den forrige teorien til politiet innebar også et motiv. Spørsmålet er nå til slutt om man kan knytte motivet til øvrige funn i saken. Så et motiv er egentlig verdiløst så lenge man ikke kan bygge det sammen med andre funn i saken. Når politiet har bedt om varetektsfengslingen har de nå høyst sannsynlig også bragt frem motivet som en del av det grunnlaget. Faktisk er vel også motivet for den forrige teorien faktisk innløst da det vel faktisk er betalt ut et vist beløp... At motparten ikke opprettholder sine forpliktelser betyr ikke at motivet er blitt ugyldig. Det er nå der muligens politiet tenker feil. En av hovedgrunnene til at de har gått over til en teori om Hagen er nå at man ikke får utløst motivet i handling (livstegn ?). Men hvorfor skal de gjøre det om de faktisk har fått penger fra Hagen ?

Om du får et nigeria-brev med beskjed om å sette XXXX dollar inn på en konto får å få tilgang til en stor arv og du gjør det... hvordan skal du da tolke om du ikke mottar noe... ?

(Innlegget ble redigert 16.08.20 08:31)

TURBRA

Innlegg: 41602
TURBRA
16.08.20 10:18
GARDSDATTRA: Eller kanskje fordi politiet konkluderte som oss andre at disse historiene manglet troverdighet.

Politiet sa i hvert fall at det første vitnet var "troverdig", og jeg har heller ikke lest noe sted at politiet har sagt det andre vitnet ikke var det. "Det andre vitnet, også en kvinne", fortalte akkurat det samme om biltype og kvinnen hun hadde sett i bilen, som det første.

(Innlegget ble redigert 16.08.20 10:25)

TURBRA

Innlegg: 41602
TURBRA
16.08.20 10:21
kansas00: var faktisk en person mellom Brøske og Hrenovica også... Forteller jo en del om denne saken at denne personen ikke hadde avklart alle sine forbindelser før hun tiltrådte rollen.

Ja tenk enda en. som var innom på en kort visitt i saken.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.08.20 11:22
TURBRA: Politiet sa i hvert fall at det første vitnet var "troverdig", og jeg har heller ikke lest noe sted at politiet har sagt det andre vitnet ikke var det. "Det andre vitnet, også en kvinne", fortalte akkurat det samme om biltype og kvinnen hun hadde sett i bilen, som det første.

Nå sto det andre vitnet fram på dagsrevyen med historien sin, og virket overhodet ikke troverdig på oss som så på.


Hva politiet mener vet jeg ikke, men ser ikke bort fra at de mener det samme.

B.O.B

Innlegg: 7234
B.O.B
16.08.20 11:26

Har du noe liv bortsett fra å overvåke denne tråden? Sitter du i rullestol, er trygda hjemmesitter, pensjonist uten venner og familie eller hva er det med deg? Kan du ikke ta deg en tur ut på bingo og få deg litt sosial omgang?

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.08.20 11:27
Brezjnev: Fordi du tilbød deg. Jeg er vant til å omgås folk som mener slikt oppriktig, ikke som en anledning til å si "drit og dra" når tilbudet aksepteres.
Men for all del. Jeg skrev for øvrig uttrykkelig at han er kvalifisert for den stillingen jeg fant, den som virker å ha vært brukt som hans retrettmulighet. Var det noe mer?

Jeg fant hvilken stilling han skal tiltrå i PST, stillingsannonsen har jeg ikke tilbudt meg å finne. Skjønner ikke hva du skal med den heller.


Hva du mener med retrettmulighet blir litt vel konspiratorisk. Det er vel ingen i denne saken som har trengt noen retrettmulighet, og det er heller ingen som blir sparket oppover i systemet.


Vet du, denne overgangen til PST har nok ingen verdens ting med Hagen-saken å gjøre, slik du fantaserer om.

TURBRA

Innlegg: 41602
TURBRA
16.08.20 12:18
GARDSDATTRA: Nå sto det andre vitnet fram på dagsrevyen med historien sin, og virket overhodet ikke troverdig på oss som så på.Hva politiet mener vet jeg ikke, men ser ikke bort fra at de mener det samme.

Politiet har tidligere uttalt at de har gjort flere etterforskningsskritt for å knytte en rød BMVX til Ås og til forsvinningen, men at de ikke har lyktes med det.


Samtidig har de sagt at Irene, vitnet som sto frem på Åsted Norge, fremstår som troverdig.


https://www.tv2.no/a/11513128/

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
16.08.20 14:14
TURBRA: Politiet har tidligere uttalt at de har gjort flere etterforskningsskritt for å knytte en rød BMVX til Ås og til forsvinningen, men at de ikke har lyktes med det.
Samtidig har de sagt at Irene, vitnet som sto frem på Åsted Norge, fremstår som troverdig.

Jeg har aldri sett dette programmet Åsted Norge så kan ikke uttale meg om det vitnet.


Uansett så rant dette sporet ut i sanden.

TURBRA

Innlegg: 41602
TURBRA
16.08.20 14:56
GARDSDATTRA: Jeg har aldri sett dette programmet Åsted Norge så kan ikke uttale meg om det vitnet.

Det sto om det i alle de store nettavisene, samt at de sa det i nyhetssendingene til TV2, NRK TV og NRK Radio.

 

Flere skrev om det her i VGD også. :)

 

 

(Innlegget ble redigert 16.08.20 15:02)

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
16.08.20 15:27
B.O.B: t uten venner og familie eller hva er det med deg

Kan vel kompenseres med å ha mange fiender ?

tray358

Innlegg: 5069
tray358
16.08.20 16:10
Brezjnev: Fant en stilling som politiadvokat 2, som han er formelt kvalifisert for, hvor søknadsfristen gikk ut i slutten av mars. Er det denne så åpner det dessverre for spekulasjoner, også av ubehagelig art.

Åpne for spekulasjoner, på VGD? Nei nå står ikke væla, (med tjukk l), tel påske!

(Innlegget ble redigert 16.08.20 16:11)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg