Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
21.08.20 23:47
GARDSDATTRA: En god analyse, og jeg tror du har helt rett. Det finnes mennesker som sklir rett gjennom hva som helst uten å bli sett.

Han har ikke sklidd forbi deg da, for du har omtalt han som skyldig om att og om att...


Jeg vet ikke om han er skyldig eller ikke. Til det er det kommet fram for lite bevis til å konkludere med det, etter min mening.

Xavi7

Innlegg: 10226
Xavi7
21.08.20 23:51

En av de tingene jeg gleder meg mest til fremover , er å bli ferdig med denne saken. Har aldri observert en sykere case. Det er åpenbart for alle lekmenn at ektemannen er involvert, men dette vil trolig aldri bevises  Jeg kommer ikke til å følge utviklingen i saken via vgd

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
21.08.20 23:55
TURBRA: Han har ikke sklidd forbi deg da, for du har omtalt han som skyldig om att og om att...
Jeg vet ikke om han er skyldig eller ikke. Til det er det kommet fram for lite bevis til å konkludere med det, etter min mening.

Statistisk så er det ektemannen eller en nær slektning som dreper kvinner i hjemmet.


Bevisene er det politiet som sitter på, og de deles ikke med media.

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
21.08.20 23:55
Xavi7: En av de tingene jeg gleder meg mest til fremover , er å bli ferdig med denne saken. Har aldri observert en sykere case. Det er åpenbart for alle lekmenn at ektemannen er involvert, men dette vil trolig aldri bevises Jeg kommer ikke til å følge utviklingen i saken via vgd

Ja vel. :) Håper også du har noe annet å glede deg over enn akkurat det?


Vi får uansett håpe at saken blir oppklart!

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
21.08.20 23:55
Xavi7: Har aldri observert en sykere case. Det er åpenbart for alle lekmenn at ektemannen er involvert, men dette vil trolig aldri bevises

Dessverre er det en ganske realistisk beskrivelse.

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
21.08.20 23:57
GARDSDATTRA: Statistisk så er det ektemannen eller en nær slektning som dreper kvinner i hjemmet.

Ja det vet jeg, men det betyr ikke at det alltid stemmer.

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
21.08.20 23:58
GARDSDATTRA: Bevisene er det politiet som sitter på, og de deles ikke med media.

Nei nettopp. Det betyr at verken du eller jeg vet hva bevisene består i.

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
22.08.20 07:13
Xavi7: Har aldri observert en sykere case.

Du er inne på noe helt vesentlig her.


Oppbyggingen og hendelsesforløpet er langt over i det urasjonelle. Saken følger ikke vanlige adferdsmønstre. Ser man på tidsramme, tidsbruk, risiko etc., anser jeg det som svært usannsynlig at helt utenforstående kidnappere står bak ugjerningen.


Slik saken fremstår vil jeg påstå, uavhengig  av hvem som måtte stå bak, at hovedgjerningspersonen(e) er bokstavelig talt sprøyte gal!  At vi snakker om minst en alvorlig personlighetsforstyrrelse.


Kort oppsummert vil jeg si at saken er en coctail av «Psykiatri, rus, penger og tragedie».

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
22.08.20 07:23

Det mest interessante i saken for øyeblikket er det vi ikke hører et pip om: medhjelpere/medsammensvorne.


Bortsett fra Krypto-fantomet, som politiet hastepågrep når TH ble løslatt, er det fullstendig stille.


At det er taust rundt dette kan tolkes på flere måter:


-At politiet ikke har kommet noe særlig videre i etterforskningen rundt disse.


-At i den grad noen har hjulpet til har det vært mindre enn først antatt.


-Et tredje alternativ er at politiet faktisk allerede har full "kontroll" på den/de det gjelder, og av taktiske hensyn lar være å gå til siktelse/pågripelse.


Eksempelvis virker det jo ikke som Krypto-fantomet ville bli hanket inn så tidlig, om det ikke var for at TH ble løslatt.

startelver

Innlegg: 66203
startelver
22.08.20 08:42

Stakkars politiet, de blir snart latterliggjort når TH får tilbake huset sitt og saksøker staten for millioner. 

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
22.08.20 11:07
GARDSDATTRA: Det holder ikke bare å mene, det må bevises og det er det gjort nå.

Det er skjellig grunn til mistanke om at det har skjedd en alvorlig forbrytelse i huset. Slik herr Hagen har hevdet fra bokstavelig talt før han kontaktet politiet. På det punktet er retten enig med både Hagen og politiet (og resten av verden, og alle rettsinstanser som har behandlet spørsmålet tidligere).

 

Det er uforståelig hvor du ser det sviende nederlaget for Hagen og Holden her.

(Innlegget ble redigert 22.08.20 11:21)

Slikkepott

Innlegg: 13686
Slikkepott
22.08.20 11:27
GARDSDATTRA: Du har fortsatt ikke forstått det jeg har servert deg med store bokstaver og link.   Det sier mye om deg. Er du like dum ellers også når du ikke skal forsvare en milliardær du har en nesegrus beundring for?

Du må gjerne prøve å skyve problemene dine over på andre, men problemet er jo rett og slett at du ikke forstår innholdet i det du linker til. 


Dette er jo, for de av oss med evnen til å tenke logisk, særdeles lett å forstå:


Politiet tok beslag i huset og argumenterte med at de trengte mer tid for å gjøre ferdig undersøkelser i huset. De ville i utgangspunktet begynne med 3 måneder men det ble omtalt som et minimum.


– Politiet har nå tatt beslag i boligen. De har gitt oss beskjed om at de vil opprettholde beslaget i minst 3 måneder til. Vi har vanskelig for å se nødvendigheten av å utestenge Tom Hagen fra boligen sin i et halvt år når det er gått over ett og et halvt år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra Sloraveien 4. Vi har derfor bedt politiet om å oversende beslutningen om beslag til rettslig prøving av Nedre Romerike tingrett, sier forsvarer Svein Holden.


– Undersøkelsene som politiet gjennomfører i Sloraveien 4 er både tidkrevende og sammensatt arbeid av svært dynamisk karakter. Av hensyn til etterforskningen kan vi heller ikke kommentere hva slags undersøkelser politiet gjennomfører, skrev påtaleansvarlig Haris Hrenovica til VG i juli.


Politiet argumenterte med at de trenger mer tid for å gjøre ferdig undersøkelser i huset, som de mener kan være et et drapsåsted. De fikk medhold i retten, og får ta beslag i huset frem til 13. november. – Samlet er retten av det syn at politiet har begrunnet et fortsatt behov for beslag for både planlagte kriminaltekniske undersøkelser og mulige nye undersøkelser som følge av analyser av det som allerede er foretatt, heter det i kjennelsen. Samtidig pekes det på at «retten ikke er i tvil om at beslaget er en stor personlig belastning for siktede».


Avgjørelsen blir så anket til lagmannsretten, som så begrenser beslaget til kun 1 mnd, altså 21 september. 


At politiet sitter igjen med 1/3 av det de i utgangspunktet ønsket som minimum, handler selvsagt om at lagmannsretten, basert på det politiet har presentert, ikke har tro på at de skal finne noe mer. Da er vi inne på det jeg skrev før avgjørelsen i tingretten:


er usikker på om poenget er så bra mtp tiden de allerede har brukt i huset kombinert med det faktum at de bare har vært der i totalt to dager over en periode på 74 dager. Tipper at politiet får lov til å sitte på huset, men at det ikke kommer til å vare lenge hvis de ikke finner noe relevant. 


Dette er jo også Holden inne på.


Vi har vanskelig for å se nødvendigheten av å utestenge Tom Hagen fra boligen sin i et halvt år når det er gått over ett og et halvt år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra Sloraveien 4.


Så lenge retten blir presentert informasjon som tilsier behov så skal det forferdelig mye til for at de ikke oppfyller politiets ønsker i en aktiv etterforskning. Lagmannsretten er altså ikke blitt presentert noen vesentlige funn og/eller teorier som underbygger politiets behov for å foreta videre undersøkelser i huset, selv om en kripos-etterforsker vitnet om at det var planlagt nye store undersøkelser i huset.


Mtp at Tom Hagen ikke sitter varetektsfengslet og at politiet bare får ta beslag i huset i 1 mnd kontra de 3 som de ønsket seg, så tyder det til de grader på at politiet, etter å ha hatt ubegrenset tilgang til huset etter pågripelsen av Tom Hagen, ikke har avdekket all verdens.


Politiet vil ha videre beslag fordi de har et håp om at hvis de bare leter lenge nok så klarer de å finne noe, men de aner ikke hva de egentlig leter etter. Det lover ikke bra.


Så kan det selvsagt hende at de faktisk finner noe og får tillatelse til å ta beslag i noen måneder til, men det er lite som tyder på det akkurat nå.


I arbeidslivet er jeg omringet av milliardærer, så må ærlig talt innrømme at det er lenge siden jeg har brydd meg. 

finnur

Innlegg: 5885
finnur
22.08.20 11:34

Kryptomannen ble forbannet på Hagen, som ikke var villig til å bruke mange millioner på kryptovaluta. Dermed planla han pluss en medhjelper hele forbrytelsen, som skulle være en kidnapping med formål utpressing av Hagen. Dessverre endte kidnappingen med drap. Hagen har selvsagt ikke vært med dette i det hele tatt. Politiet har tydeligvis ikke klart å knytte kryptomannen til kidnappingen, ei heller funnet medhjelperen hans. Hele saken ender med at politiet kommer til å sikte Hagen for dette, men vil ha for dårlige bevis til å få han dømt!

Slikkepott

Innlegg: 13686
Slikkepott
22.08.20 11:35
KapteinMark: Det mest interessante i saken for øyeblikket er det vi ikke hører et pip om: medhjelpere/medsammensvorne.
Bortsett fra Krypto-fantomet, som politiet hastepågrep når TH ble løslatt, er det fullstendig stille.
At det er taust rundt dette kan tolkes på flere måter:
-At politiet ikke har kommet noe særlig videre i etterforskningen rundt disse.
-At i den grad noen har hjulpet til har det vært mindre enn først antatt.
-Et tredje alternativ er at politiet faktisk allerede har full "kontroll" på den/de det gjelder, og av taktiske hensyn lar være å gå til siktelse/pågripelse.
Eksempelvis virker det jo ikke som Krypto-fantomet ville bli hanket inn så tidlig, om det ikke var for at TH ble løslatt.

Mye tyder på at grunnlaget for å hanke inn krypto-geniet var ikke-eksisterende.


 

kansas00

Innlegg: 23114
kansas00
22.08.20 11:58
KapteinMark: -Et tredje alternativ er at politiet faktisk allerede har full "kontroll" på den/de det gjelder, og av taktiske hensyn lar være å gå til siktelse/pågripelse.

Med tanke på at politiet høyst sannsynligvis må via gjerningsmannen for å finne liket av AEH så forteller vel det alt om hvem som eventuelt har kontroll om man kan bruke et slikt ord. Politiet har vel i praksis ikke kontroll, de er faktisk avhengig av at gjerningsmann leder dem til liket.. men hvorfor skulle han gjøre det når 8 av 9 saker uten lik på denne siden av årtusenskiftet har endt med enten frifinnelse eller frafall av siktelse. Mulig med den nye meddomsretten at det kan bli enda vanskeligere å komme noen vei uten et lik.

(Innlegget ble redigert 22.08.20 11:58)

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
22.08.20 12:03
kansas00: er faktisk avhengig av at gjerningsmann leder dem til liket..

Det er helt korrekt, så hva politiet  egentlig sitter på virker svært usikkert.


Forhåpentligvis nærmer det seg et punkt, der man tar ut tiltale eller henlegger.

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
22.08.20 12:04
Slikkepott: Mye tyder på at grunnlaget for å hanke inn krypto-geniet var ikke-eksisterende.

Mulig du har rett, men er jo litt nysgjerrig på hva som evt. er kommet frem i avhør.

BigGeorge

Innlegg: 31634
BigGeorge
22.08.20 15:19
KapteinMark: Et tredje alternativ er at politiet faktisk allerede har full "kontroll" på den/de det gjelder, og av taktiske hensyn lar være å gå til siktelse/pågripelse.

Jeg antar de følger sønnen sine bevegelser. Vi hører ingenting om han og hvis han gjør dumme ting vil politiet la han holde på inntil de mener de har nok som knytter far og sønn til ugjerningen.

Slikkepott

Innlegg: 13686
Slikkepott
22.08.20 16:00
KapteinMark: Mulig du har rett, men er jo litt nysgjerrig på hva som evt. er kommet frem i avhør.

Nå kan det jo selvsagt hende at alt er et spill for galleriet, og at de har sirklet inn sine mistenkte og bare sitter rolig i båten før de setter inn nådestøtet, men når man ser på tidsbruken så er det jo grunn til å være skeptisk. 


Usikker på hvorfor folk har så enorm tillit til alt politiet gjør. Har vært involvert i en god del gigantprosjekter, har gitt opp å bli overrasket eller irritert over hvor dårlig planlagt vesentlige deler er, selv på en serie med rigger klarer man å få samme feil selv om det er blitt poengtert på hver eneste en i forkant. Allikevel skal man altså bli overrasket over at Politiets etterforskning kanskje er mangelfull og at man har valgt feil strategi?


 

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
22.08.20 16:42
BigGeorge: Jeg antar de følger sønnen sine bevegelser. Vi hører ingenting om han og hvis han gjør dumme ting vil politiet la han holde på inntil de mener de har nok som knytter far og sønn til ugjerningen.

Om dette var en far/sønn-aktivitet, og sønnen er typen til å "gjøre dumme ting" så er det jo veldig rart at politiet ikke har fanget opp noe av interesse via avlyttingen av faren, for eksempel. 


Så jeg ser ikke veldig mye grunn til å tro at han går rundt og "gjør dumme ting" nå, når han ikke gjorde det i løpet av sakens første 18 måneder. Enten fordi han ikke er så aspeløv som du tror, eller fordi han rett og slett ikke har noe med saken å gjøre.


At politiet egentlig har full kontroll og driver et dobbelt- eller endog trippelspill, hvor de mesterlig utmanøvrerer sakens antagonister er nok å håpe på mye. I de aller fleste tilfeller er det ikke noen genial masterplan bak når det ser ut som maktmennesker dummer seg ut. Vanligvis er det slik at det du ser er det du får.


Men det er lov å håpe.

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
22.08.20 17:13

Reagerer på forskjellsbehandling av Hagen og Northug;

 

Øst politidistrikt varslet Spesialenheten for politisaker etter at opplysninger fra Petter Northug-saken ble lekket til mediene.

 

-Det er forskjell på folk, sier forsvareren til drapssiktede Tom Hagen.

 

https://www.tv2.no/nyheter/11596193/

(Innlegget ble redigert 22.08.20 17:15)

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
22.08.20 18:08

Forskjell på folk ja, det skal være sikkert!

 

Det er simpelt hvordan de har brettet ut TH som skyldig, lenge før han er dømt!

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, har flere ganger reagert på at detaljer fra etterforskningen i Lørenskog-saken har blitt publisert i mediene. Tidligere i august anmeldte han Øst politidistrikt til Spesialenheten, for han mener at Hagen er forhåndsdømt, og at taushetsbelagte opplysninger kommer ut gjennom lekkasjer fra politiet.

-Lekkasjene er selvsagt enormt belastende for Tom Hagen og hans familie. Fra mitt ståsted er det frustrerende å oppleve kampanjejournalistikk uten å kunne ta til motmæle på grunn av egen taushetsplikt sier Holden til TV2,

(Innlegget ble redigert 22.08.20 18:18)

kansas00

Innlegg: 23114
kansas00
22.08.20 18:17

En annen vri på dette med lekkasjer i saken som egentlig forteller en del...


Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt vurderte å ta grep da det lekket detaljer fra Hagen-etterforskningen.


- Jeg forstår at det er krevende for Tom Hagen å få private detaljer i etterforskningen ut i media, og vi har vært bekymret for dette.


Synes det virker veldig merkelig å være bekymret, men ikke utføre noen handling når man faktisk kan det. Vanlige mennesker gjør jo som regel noe med bekymringen sin.. Har man en syk mor så kanskje man ringer.. er man usikker på om man husket på å slå av kaffetraktern før man gikk ut, kanskje man snur i dør og sjekker.. mistenker man at man kan ha korona går man å tar en test...men er man bekymret for lekkasjer i en drapsak.. da lar man det tydeligvis bare pågå... 


Jeg forstår at det er krevende for Tom Hagen å få private detaljer i etterforskningen ut i media, og vi har vært bekymret for dette. Samtidig er han siktet for et alvorlig lovbrudd


Helt vanvittig måte å rettferdiggjøre lekkasjer på.. er alvorlighetsgraden på det man er tiltalt for det som skal rettferdiggjøre lekkasjer ? Iallefall rimelig rett frem å tolke de 2 setningen der sammen.

Brezjnev

Innlegg: 14850
Brezjnev
22.08.20 18:35
kansas00: Jeg forstår at det er krevende for Tom Hagen å få private detaljer i etterforskningen ut i media, og vi har vært bekymret for dette. Samtidig er han siktet for et alvorlig lovbrudd
Helt vanvittig måte å rettferdiggjøre lekkasjer på.. er alvorlighetsgraden på det man er tiltalt for det som skal rettferdiggjøre lekkasjer ? Iallefall rimelig rett frem å tolke de 2 setningen der sammen.

Den meldingen var i overkant frisk, ja.


Vi får håpe at det var et klønete forsøk på å si at medieinteressen er større i en så alvorlig sak og at det derfor er større fare for lekkasjer. Eller noe sånt.


For herr Hagen er fortsatt uskyldig, lagmannsretten har ikke engang funnet skjellig grunn til å mistenke ham for noe, og da skulle man nesten tro at sakens alvor tilsa ekstra innsats mot den typen lekkasjer vi har sett.

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
22.08.20 19:07

Nå er det jo ikke engang fastslått om det som er "lekket" er taushetsbelagt informasjon, bare at spesialenheten skal undersøke om det er tilfellet.


Det er altså ikke innmeldt noen konkrete tilfeller av deling av taushetsbelagt informasjon.


Det at Hagen og hans støttespillere ikke liker den informasjonen som er kommet frem, det er noe helt annet.

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
22.08.20 20:00
Capt.Morgan: Nå er det jo ikke engang fastslått om det som er "lekket" er taushetsbelagt informasjon, bare at spesialenheten skal undersøke om det er tilfellet.

Jo ifølge Svein Holden er det jo det. Tror han som advokat vet hva som er taushetsbelagt.

Capt.Morgan

Innlegg: 71
Capt.Morgan
22.08.20 20:32
TURBRA: Jo ifølge Svein Holden er det jo det. Tror han som advokat vet hva som er taushetsbelagt.

Forskjellen ligger i at når det gjelder Northug så var det politiet selv som meldte til spesialenheten om deling av taushetsbelagt informasjon.


Politiet har ikke reagert på at noe som har blitt delt i Hagen-saken er taushetsbelagt.


Da er det kanskje uheldig for Hagen, men ikke taushetsbelagt.

TURBRA

Innlegg: 41607
TURBRA
22.08.20 21:03
Capt.Morgan: Forskjellen ligger i at når det gjelder Northug så var det politiet selv som meldte til spesialenheten om deling av taushetsbelagt informasjon.Politiet har ikke reagert på at noe som har blitt delt i Hagen-saken er taushetsbelagt.Da er det kanskje uheldig for Hagen, men ikke taushetsbelagt.

Holden har anmeldt politiet nå tidligere i august, fordi han mener det er taushetsbelagte opplysninger politiet har gått ut med, og han har derfor bedt Spesialenheten om å etterforske politiet.


Spesialenheten for politisaker bekrefter at de har mottatt anmeldelsen, og at de foretar undersøkelser for å vurdere om at de skal gå videre.


Vi får se hva som  kommer ut av det etter hvert.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.08.20 22:02
KapteinMark: Slik saken fremstår vil jeg påstå, uavhengig  av hvem som måtte stå bak, at hovedgjerningspersonen(e) er bokstavelig talt sprøyte gal!  At vi snakker om minst en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

Holder det ikke å si at gjerningspersonen(e) har utvist ondskap parret med smarthet på et høyt nivå.


Jeg liker ikke å bortforklare godt planlagt og gjennomført alvorlig kriminalitet med psykiatri.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.08.20 22:07
Brezjnev: Det er uforståelig hvor du ser det sviende nederlaget for Hagen og Holden her.

Holder det ikke å si at gjerningspersonen(e) har utvist ondskap parret med smarthet på et høyt nivå.


Jeg liker ikke å bortforklare godt planlagt og gjennomført alvorlig kriminalitet med psykiatri.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg