Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Falkevik Hagen kidnappet

NYTT TEMA
GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.08.20 22:09

Hagen fikk ikke tilbake huset sitt nå, og det er uvisst når han får det tilbake. Politiet kan søke retten hver mnd de har behov for flere undersøkelser.


Jeg vil faktisk mene det var et nederlag for Hagen og Holden.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.08.20 22:18
Slikkepott: Så lenge retten blir presentert informasjon som tilsier behov så skal det forferdelig mye til for at de ikke oppfyller politiets ønsker i en aktiv etterforskning. Lagmannsretten er altså ikke blitt presentert noen vesentlige funn og/eller teorier som underbygger politiets behov for å foreta videre undersøkelser i huset, selv om en kripos-etterforsker vitnet om at det var planlagt nye store undersøkelser i huset.

Politiet har lagt fram beviser som forteller at det har skjedd en alvorlig kriminell handling der.


Så de har faktisk funnet mye.


At de ikke har vært i huset mer enn i to dager handler om at de ikke vil ødelegge spor. Dette har jeg linket til før.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.08.20 22:29
TURBRA: Reagerer på forskjellsbehandling av Hagen og Northug;   Øst politidistrikt varslet Spesialenheten for politisaker etter at opplysninger fra Petter Northug-saken ble lekket til mediene.   -Det er forskjell på folk, sier forsvareren til drapssiktede Tom Hagen.   https://www.tv2.no/nyheter/11596193/

Det er ingen forskjellsbehandling. Dere som tror politiet lekker til pressen forstår ikke at journalister er etterforskere. Krimjournalister sitter ikke på kontorene sine og venter på lekkasjer fra politiet. De er ute og etterforsker selv, og følger med på hva politiet gjør.

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
22.08.20 23:21
Brezjnev: Om dette var en far/sønn-aktivitet, og sønnen er typen til å "gjøre dumme ting" så er det jo veldig rart at politiet ikke har fanget opp noe av interesse via avlyttingen av faren, for eksempel.

"Dumme ting" er neppe at en avlyttet prater om hvor fru Hagen ligger begravd. Det kan være stikkord, hint,beskjeder til andre mistenkte, hvem man kontakter, eventuelt møter, økonomiske disposisjoner. osv.


Politiet legger et puslespill og brikker kan dukke opp i en lang overvåking.

GARDSDATTRA

Innlegg: 62297
GARDSDATTRA
22.08.20 23:38
BigGeorge: Politiet legger et puslespill og brikker kan dukke opp i en lang overvåking.

Det er et flertall i denne tråden som ikke skjønner noe så enkelt.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
22.08.20 23:53

Tilbake til forsvinningsdagen.

 

Det er veldig få her inne som har brydd seg om det faktum at en særs rutinepreget mann på 68 år som aldri vek fra sine rutiner, og var kjent for dette, brøt alle rutiner nettopp den dagen (31.okt 2018) da kona forsvant.

 

Han kom tre kvarter senere enn vanlig på jobb. Han var plutselig veldig bekymret for helsa til kona.Så bekymret atdet var veldig påfallende. Og han dro hjem mange timer tidligere enn han hadde gjort før, som noen kunne huske. Nettopp denne dagen.En mann man kunne stille klokken etter. 
Det sier mye. Eller?

(Innlegget ble redigert 22.08.20 23:56)

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
22.08.20 23:56
BigGeorge: "Dumme ting" er neppe at en avlyttet prater om hvor fru Hagen ligger begravd. Det kan være stikkord, hint,beskjeder til andre mistenkte, hvem man kontakter, eventuelt møter, økonomiske disposisjoner. osv.
Politiet legger et puslespill og brikker kan dukke opp i en lang overvåking.

Helt korrekt, "dumme ting" kan være så mangt og meget (eller lite). Det var derfor jeg formulerte meg slik jeg gjorde.


Poenget er at i og med at junior ikke er tauet inn så har ikke politiet funnet noe på ham i løpet av den svært lange tiden han har hatt på seg til å gjøre dumme ting. Han har altså ikke gjort noen dumme ting når han bare hadde grunn til å være forsiktig, da ville det vært rart om han skulle gjøre dumme ting nå som han vet at politiet er på sporet.


Men for all del, "politiet holder kortene tett inntil brystet" duger vel som forklaring på at han er en fri mann også. Det virker å være et slags universalmiddel.

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
22.08.20 23:59
GARDSDATTRA: Holder det ikke å si at gjerningspersonen(e) har utvist ondskap parret med smarthet på et høyt nivå.
Jeg liker ikke å bortforklare godt planlagt og gjennomført alvorlig kriminalitet med psykiatri.

Det er sjelden jeg får såpass psykedeliske svar på mine innlegg, så selv om det hadde null relevans til hva det var svar til - mange takk.


Fleinsopp-sesongen er tydeligvis i gang.

KapteinMark

Innlegg: 4572
KapteinMark
23.08.20 07:12
GARDSDATTRA: Holder det ikke å si at gjerningspersonen(e) har utvist ondskap parret med smarthet på et høyt nivå.
Jeg liker ikke

Jo, kanskje det holder.


Men det ene utelukker ikke det andre. Opplegget er gjennomført på en svært kynisk og kalkulerende måte.


Så om vedkommende er fullstendig psykopat, eller har andre personlighetsforstyrrelser,  så er det ingen bortforklaring eller unnskyldning, men kan like fullt være en del av totalbildet.

kansas00

Innlegg: 23113
kansas00
23.08.20 07:19
Strandereng: Han kom tre kvarter senere enn vanlig på jobb. Han var plutselig veldig bekymret for helsa til kona.Så bekymret atdet var veldig påfallende. Og han dro hjem mange timer tidligere enn han hadde gjort før, som noen kunne huske. Nettopp denne dagen.En mann man kunne stille klokken etter.
Det sier mye. Eller?

Trenger ikke nødvendigvis å bety så mye at han avbrøt fra rutinene sine den dagen. Har kanskje/sikkert skjedd en og annen gang tidligere. Hvem ekstern person er det som har oversikt over hvordan TH holder rutinene sine. Som foretningsmann har han sikkert mange arbeidsdager som foregår andre steder enn på arbeidsplassen sin (hvor de sikkert har fått bekreftet rutinene han).

Man kan jo også sette det opp mot en annen egenskap som er presentert om TH. Som en kalkulert mann som har skapt sin rikdom via "systemer". Politiet har nå jaktet etter noen bøker han har ført/brukt. Om TH er en kalkulert man som klarer å bli milliardær på denne måten, ville det kanskje virke merkelig om han ikke skulle ha kalkulert med at å avvike fra rutinene sine ville mistenkeliggjøre han den dagen dersom han hadde noe med dette å gjøre.

(Innlegget ble redigert 23.08.20 07:20)

kansas00

Innlegg: 23113
kansas00
23.08.20 07:42
GARDSDATTRA: Det er ingen forskjellsbehandling. Dere som tror politiet lekker til pressen forstår ikke at journalister er etterforskere. Krimjournalister sitter ikke på kontorene sine og venter på lekkasjer fra politiet. De er ute og etterforsker selv, og følger med på hva politiet gjør.

Tja.. journalistene er nå tydeligvis ikke så enig med deg der.. tilbake i 2010 ble det gjennomført en undersøkelse blandt landets journalister. 46% av disse kunne melde at de i saker de hadde jobbet med hadde mottatt informasjon fra politiet.


Journalistens oppgave primært er nå å følge vær varsom-plakaten. Det er nå deres "ed" i forhold til deres oppgave (på linje med f.eks den hippokratiske ed som f.eks leger bruker). I så måte forteller nå f.eks punkt 1.5 ..


1.5. Det er pressens oppgave å beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep eller forsømmelser fra offentlige myndigheter og institusjoner, private foretak eller andre.


Enkeltmenneske = TH
Offentlige myndigheter = politiet
Forsømmelse = Taushetsbelagt informasjon gjort offentlig


I så måte er nå journalistens overordnede oppgave (vær varsom) å beskytte TH mot lekkasjene av taushetsbelagt informasjon, ikke spre disse.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
23.08.20 08:44
kansas00: Trenger ikke nødvendigvis å bety så mye at han avbrøt fra rutinene sine den dagen.

Enig. De hadde jo vært på restaurant og teater kvelden før i Oslo, kom sent hjem i taxi, og sov derfor litt lenger på morgenen, har TH forklart politiet.


Meget forståelig det. 

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
23.08.20 08:46
Strandereng: Det er veldig få her inne som har brydd seg om det faktum at en særs rutinepreget mann på 68 år som aldri vek fra sine rutiner, og var kjent for dette, brøt alle rutiner nettopp den dagen (31.okt 2018) da kona forsvant.   Han kom tre kvarter senere enn vanlig på jobb. Han var plutselig veldig bekymret for helsa til kona.Så bekymret atdet var veldig påfallende. Og han dro hjem mange timer tidligere enn han hadde gjort før, som noen kunne huske. Nettopp denne dagen.En mann man kunne stille klokken etter. 
Det sier mye. Eller?

Når et vanemenneske bryter sine rutiner så er det naturlig å tenke at det er fordi det har skjedd noe ekstraordinært. Spørsmålet blir om dette ekstraordinære nødvendigvis var at kona hans skulle drepes den dagen.

 

Var det vanlig at han var ute sent med hustru og venner, men likevel kom presis på jobb dagen etter? Hvis ikke synes jeg var ute-forklaringen på hvorfor de våknet noe senere enn vanlig den påfølgende morgenen er veldig rimelig.

 

Var det vanlig at kona ikke svarte i telefonen når herr Hagen ringte, og at det gikk flere timer - og anrop - uten at han fikk tak i henne? Hvis ikke synes jeg det er veldig rimelig å anta at den uvanlige omstendigheten var det som fikk ham til å opptre uvanlig.

 

At den uvanlige oppførselen skyldes at han visste at kona var død, endog at han drepte henne selv, er selvsagt ikke umulig, men åpenbart eller endog det mest naturlige? Neh.

(Innlegget ble redigert 23.08.20 08:54)

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
23.08.20 09:28
Brezjnev: Når et vanemenneske bryter sine rutiner så er det naturlig å tenke at det er fordi det har skjedd noe ekstraordinært. Spørsmålet blir om dette ekstraordinære nødvendigvis var at kona hans skulle drepes den dagen.

Hvis TH visste om alt det fæle som skulle skje med kona den 31.10.18., er det rart at han orket å ha vennetreff, ut på restaurant og teater kvelden før? Vennene hadde ikke merket noe uvanlig med  Tom eller Anne-Elisabeth denne kvelden. Blide og koselige som vanlig når de møttes den kvelden.

(Innlegget ble redigert 23.08.20 09:36)

B.O.B

Innlegg: 7231
B.O.B
23.08.20 09:34
GARDSDATTRA: Det er ingen forskjellsbehandling. Dere som tror politiet lekker til pressen forstår ikke at journalister er etterforskere. Krimjournalister sitter ikke på kontorene sine og venter på lekkasjer fra politiet. De er ute og etterforsker selv, og følger med på hva politiet gjør.

Hahaa, du fornekter deg ikke. Dum som ett brød. Hvis du tror Milli er i nærheten av å være etterforsker tar du feil, fyren er bare ett dumt naut som er helt avhengig av tips, som oftest fra politifolk han kjenner. 

Slikkepott

Innlegg: 13683
Slikkepott
23.08.20 10:36
GARDSDATTRA: Politiet har lagt fram beviser som forteller at det har skjedd en alvorlig kriminell handling der.
Så de har faktisk funnet mye.
At de ikke har vært i huset mer enn i to dager handler om at de ikke vil ødelegge spor. Dette har jeg linket til før.

Tror du selv på dette fjaset du kommer med?

kansas00

Innlegg: 23113
kansas00
23.08.20 10:48

Synes det i grunnen virker litt merkelig om et liv som det TH har skal være rutinepreget. Som om han var en sekretær som kom og gikk på jobben hver dag til faste tider.. Ser vel heller for seg en som er noen dager på jobb, andre dager kanskje ute på de byggeprosjektene han har... møter bankforbindelser, foretningsadvokater og alt annet han sikkert må benytte seg av... noen dager til og med på reisefot. Kan nå fort virke at han skal være rutinemann er mer "sladder".. Underbygges kanskje ved artikler som den i nrk hvor nrk hadde snakket med personer..

 NRK har snakket med flere som beskriver Tom Hagen som en person med svært faste rutiner.

Som regel i et arbeidslivet er det vel de lengst ned på "stigen" som har det mest rutinepregede hverdagen... THs rutinepreg når et produkt av andres utsagn, ikke av reelle objektive fakta (f.eks at man kunne hentet ut data for når han dro adgangskortet sitt på jobben om han hadde noe slikt).

(Innlegget ble redigert 23.08.20 10:52)

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.08.20 21:49
kansas00: Trenger ikke nødvendigvis å bety så mye at han avbrøt fra rutinene sine den dagen.

Nei, det kan også være helt tilfeldig. Det heter skjebnens ironi.


Men noe skurrer likevel, og det er det faktum at AEH var lynraskt ute med en sms til et familiemedlem hvor hun sa at hytteturen den dagen var avlyst. Dette var før bilen til TH parkerte på futurum.


TH har forklart noe annet. 


 


 

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.08.20 21:59
Brezjnev: Var det vanlig at kona ikke svarte i telefonen når herr Hagen ringte, og at det gikk flere timer - og anrop - uten at han fikk tak i henne? Hvis ikke synes jeg det er veldig rimelig å anta at den uvanlige omstendigheten var det som fikk ham til å opptre uvanlig.

Det er lov å synse i vilden sky:-)

BigGeorge

Innlegg: 31625
BigGeorge
23.08.20 22:08
Strandereng: Det er veldig få her inne som har brydd seg om det faktum at en særs rutinepreget mann på 68 år som aldri vek fra sine rutiner, og var kjent for dette, brøt alle rutiner nettopp den dagen (31.okt 2018) da kona forsvant.

Hva er sjansen for det rent statistisk?


Snt skjer jo i tilfeller drap hvor den mistenkte har skaffet seg all verdens alibi.

TURBRA

Innlegg: 41579
TURBRA
23.08.20 22:32

Og hva er sjansen rent statistisk for at noen som bryter en vane for å sove litt lenger om morgenen fordi han kom sent hjem, begår drap på kona?

 

Politiet mener at det må ha vært minst to medhjelpere i tillegg til TH som var med på dette, så jeg skjønner ikke hvorfor TH måtte være hjemme "en time ekstra" før han kjørte til Futurumbygget, og hva det egentlig hadde med bortføringen/eventuelt drapet senere på formiddagen å gjøre? Hun ble uansett bortført/event. drept etter at han dro på jobb.

 

For hvis det virkelig er han som står bak dette, (som politiet mener) så betalte han andre for å ordne med bortføring/drap. Så hvis han er skyldig, måtte det jo bare være dumt av ham og ikke reise på jobb til vanlig tid, nettopp av den grunn at ikke mistanken ville falle på ham?

 

En bil ble som kjent observert senere, og det var ikke bilen til TH, men antagelig bilen Anne-Elisabeth ble fraktet bort i.

(Innlegget ble redigert 23.08.20 22:34)

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.08.20 22:52
BigGeorge: Hva er sjansen for det rent statistisk?
Snt skjer jo i tilfeller drap hvor den mistenkte har skaffet seg all verdens alibi.

Jeg vet ikke.


men hvis etterforskerne ikke greier å fremskaffe skikkelige bevis, så blir nok ikke Hagen tiltalt. 
Uten lik og med alibi er det vanskelig. 


Som det heter: Det er bedre at ti skyldige går fri, enn at en uskyldig blir dømt. 


Så det blir spennende hva slags spor politiet finner. 


Og om en eller flere skyldige går fri. 

Fjøsbonden

Innlegg: 39605
Fjøsbonden
23.08.20 22:57
kansas00: Synes det i grunnen virker litt merkelig om et liv som det TH har skal være rutinepreget. Som om han var en sekretær som kom og gikk på jobben hver dag til faste tider.. Ser vel heller for seg en som er noen dager på jobb, andre dager kanskje ute på de byggeprosjektene han har... møter bankforbindelser, foretningsadvokater og alt annet han sikkert må benytte seg av... noen dager til og med på reisefot. Kan nå fort virke at han skal være rutinemann er mer "sladder".. Underbygges kanskje ved artikler som den i nrk hvor nrk hadde snakket med personer..

Jeg finner det på ingen måte merkelig om Tom Hagen i en alder av 70 år levde et rutinemessig liv, også i sin arbeidssituasjon. Han var nok en type av den litt "gammeldagse sorten" som sikkert spiste sin matpakke på jobben, også det til faste tider. Møter med andre personer og forretnings forbindelser vet vi jo at han, i hvert fall av og til, hadde på egen arbeidsplass.

(Innlegget ble redigert 23.08.20 22:58)

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
23.08.20 22:57
Strandereng: Det er lov å synse i vilden sky:-)

Storsinnet av deg.


Hva med å synse litt selv, om hvorfor det er merkelig at en ektemann blir bekymret for kona når hun ikke svarte telefonen, noe som visstnok var veldig uvanlig?


Gjerne også hvorfor det er merkelig at morgenen blir litt senere enn vanlig, når kvelden før ble enda mer senere enn vanlig?

Brezjnev

Innlegg: 14839
Brezjnev
23.08.20 23:00
BigGeorge: Hva er sjansen for det rent statistisk?

Rent statistisk skulle ingen av oss engang vært her, med tanke på alle tilfeldigheter og merkverdigheter som har ført til at akkurat vi sitter her, akkurat i dag.

Fjøsbonden

Innlegg: 39605
Fjøsbonden
23.08.20 23:01
Strandereng: Det er lov å synse i vilden sky:-)

Ja, samtidig er det viktig å ikke mistenkeliggjøre alt Tom Hagen foretok seg den dagen kona forsvant. Selv "litt uvanlige avvik" fra Tom Hagens faste rutiner denne dagen, kan ha en helt naturlig forklaring.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.08.20 23:01
TURBRA: En bil ble som kjent observert senere, og det var ikke bilen til TH, men antagelig bilen Anne-Elisabeth ble fraktet bort i.

Ja, også dette var nok et godt planlagt grep av gjerningsmenn. Intet overilt eller tifeldig i denne saken.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.08.20 23:18
Brezjnev: Hva med å synse litt selv, om hvorfor det er merkelig at en ektemann blir bekymret for kona når hun ikke svarte telefonen, noe som visstnok var veldig uvanlig?

Se mitt svar til Kansas 21.49.


Ellers forholder jeg meg til de knappe opplysningene vi får i saken, og dikter ikke om den stakkars miljrdærens mulige gode sider.det får dere drive med.

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
23.08.20 23:20
Fjøsbonden: Ja, samtidig er det viktig å ikke mistenkeliggjøre alt Tom Hagen foretok seg den dagen kona forsvant. Selv "litt uvanlige avvik" fra Tom Hagens faste rutiner denne dagen, kan ha en helt naturlig forklaring.

Som jeg sa over her, skjebnens ironi.

Fjøsbonden

Innlegg: 39605
Fjøsbonden
24.08.20 15:41

Her om en kidnapping i Tyskland, med krav om løsepenger, som gikk fryktelig galt. Noe som jo også kan ha skjedd i kidnappingen av Anne Elisabeth Hagen. Uten noen sammenligning av de to sakene forøvrig :

https://www.tv2.no/nyheter/11585241/

 

 

(Innlegget ble redigert 24.08.20 15:41)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg