Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
10.08.20 11:16
fotballidiot2: Det ville vi før Corona også, så ingenting nytt der.

Fint du er ærlig om det i det minste. Da trenger vi ikke å høre mer på det gnålet. 

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
10.08.20 11:17

Merker meg at de som nesten helt panisk snakker om at vi ikke må bekymre oss over økte smittetall er de samme som har tatt til ordet for at viruset bare å få brenne gjennom befolkningen og således vist at de ikke forstår hvor alvorlig dette er.

return_of_drakkar

Innlegg: 27718
return_of_drakkar
10.08.20 11:18
William_S3: At norske myndigheter har bedre oversikt i det som skjer i Norge enn andre land er da ganske naturlig? Vil derfor ikke skje mye., men jeg vet for at Oslohatere utafor byen helst skulle sett byen hermetisk lukka. Men kommer aldri til å skje.

Jeg forstår ikke hvorfor du bringer inn begrepet "Oslo-hatere"?

Man viser til den tekniske definisjonen på det, og det er jo ikke noe annet enn for eksempel for Vârmland i Sverige hvor man nylig åpnet pga grunn av dette, mens andre områder forble stengte.

Det er selvsagt derfor betimelig å kunne stille spørsmålet.
Det er ingen som har sagt noe her å lukke noe hermetisk.
Det er jo mange nyanser mellom alt åpent og alt lukket.

fazz

Innlegg: 27358
fazz
10.08.20 11:18
dd12: Når vi åpner opp gradvis etter flere måneder med strenge restriksjoner så vil smittetallet øke. Det er helt naturlig.
Hvor mye økt smitte er folk villig til å akseptere for og beholde grensene og utestedene åpne?

>>> Det er jo allerede ganske åpenbart at regjeringen ser at de er på vei til å miste kontrollen når de føler at de må ha pressekonferanse hver eneste dag for å minne folk om at de ikke må være idioter og at de må fortsatt vaske hender, samtidig som de kommer med svake trusler om at det kan bli aktuelt med flere tiltak.

fotballidiot2

Innlegg: 24236
fotballidiot2
10.08.20 11:20
William_S3: Fint du er ærlig om det i det minste

Var en spøk. 

Elsker ikke Oslo, men hater heller ikke byen. Har veldig mange gode kollegaer der i et søsterselskap. Savner å kunne besøke dem og ha en bedre middag i hovedstaden. Men i konsernet vårt er alle slike reiser stoppet siden 12 mars. Blir ikke det samme med "teams" møter.

Men jeg er veldig for at man innfører lokale tiltak der hvor smitten er størst og ikke stenger ned hele landet igjen fordi man har store problemer enkelte steder.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:21)

Everenga

Innlegg: 6170
Everenga
10.08.20 11:20
dd12: Hvor mye økt smitte er folk villig til å akseptere for og beholde grensene og utestedene åpne?

Det er et skikkelig hvor langt er et stykke tau spørsmål.


Selv er jeg villig til å akseptere masse da jeg fortsatt tror at vi må sameksistere med viruset i mange år og at de fleste av oss skal ha det på ett eller flere tidspunkt.

William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
10.08.20 11:21
Solvgutt1: Merker meg at de som nesten helt panisk snakker om at vi ikke må bekymre oss over økte smittetall er de samme som har tatt til ordet for at viruset bare å få brenne gjennom befolkningen og således vist at de ikke forstår hvor alvorlig dette er.

Men smittetallene er fortsatt langt unna marsnivået. Det er det jeg reagerer på - at folk får helt panikk. Dette er håndterbart. Ut i fra den verste dagen på fredagen så halvverte det seg nærmest på lørdag og søndag. Fikk det noe omtale i media? Nei. 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:22)

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
10.08.20 11:22
William_S3: Tydelig at dette viruset som folk flest egentlig ikke blir alvorlig syke av har fått folk helt på tuppa. En bitteliten økning i smitte (som er helt håndterbar) og folk bare steng ned steng ned. Ting eri kke så enkelt. Handler jo om norsk økonomi og arbeidsplasser.

Og folk har bare problemer med nordmenn som reiste ut. Ikke de hordene med utlendinger som reiste inn i Norge i samme periode. Som kom fra land der du ble bøtelagt om du gikk utendørs uten munnbind og kom til Norge der alt var fritt og virkelig kunne senke guarden .    Neida selvpiskingen lenge leve  .  Det er bare de få nordmenn som var i utlandet som er problemet. Personlig kjenner jeg ikke en eneste en som har vært i utlandet.  Med unntak av danmark.    


 


Og samtlig land i Europa åpnet grensene til hverandre . Du skulle stå rimelig prinsippfast i Norge om du fortsatt holdt lukkede grenser tilbake til land med på det tidspunktet lave smittetall .      


Folk tror tydeligvis det er bare å stenge ned.  Og det letteste er å stenge utested.  Mange liker ikke utelivet og andre er bitter fordi de er for gamle og kjedelige til å delta så det er den perfekte bransjen å ta ut all frustrasjon og irritasjon på . 

MacanT

Innlegg: 14121
return_of_drakkar

Innlegg: 27718
return_of_drakkar
10.08.20 11:25
fotballidiot2: Virker som det er lovende ting på gang her også. Så om vi klarer å holde smittetallene nede slik at vi ikke overbelaster helsevesenet tror jeg det vil være fullt mulig å unngå mye dødsfall.

Det er ikke uvanlig med optimisme rundt slikt.
Uansett kan man jo knapt si annet.
For her er det også snakk om å kunne få penger til å bedrive sitt arbeid. 
Alt er ikke sort-hvitt i noen retning her.

Utgangen av 2021 er langt unna.
Nå har vi hatt det i 7 måneder, det er 16 igjen dit.

Men jeg har fra starten av trodd mer på medisiner der og da enn på vaksiner. Det førstnevnte ser man der og da, det sistnevnte vil det kunne ta tid for å se.
Husk at influensavaksinen kun har effekt på cirka 60% av oss.
Altså full effekt, og så alt fra god hjelper til ikke noe på resten.

Ennå er avstand det viktigste verktøyet i den store krigen mot det.
Men det er selvsagt fint at vi er optimistiske, men også litt nøkterne. 

Uansett vil nok en del av oss (folket) måtte leve forsiktig i lang tid framover.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:26)

MacanT

Innlegg: 14121
MacanT
10.08.20 11:27
lusekoftan: Det må du gärna tro ! :)

Hva er det jeg gjerne må tro?

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
10.08.20 11:27
Everenga: Selv er jeg villig til å akseptere masse da jeg fortsatt tror at vi må sameksistere med viruset i mange år og at de fleste av oss skal ha det på ett eller flere tidspunkt.

Og vi vet at 99 % overlever.    Og for folk under 80 er det enda høyere.  Og under 60 enda enda høyere.    


Og andelen som blir skikkelig sjuke er relativt lavt. Og andelen som må legges inn er enda lavere . Og selv med stor økning i antall smittede rundt i verden øker ikke antallet som trenger intensiv behandling.       Sjukehusene har ikke kapasitetsproblem og flere står nærmest tomme i store deler av vesten.    


Og flere og flere tilfeller blir oppdaget der folk ikke har symptomer.    Og samtidig ser man at det er store konsekvenser av å stenge ned som flere steder konkurrerer med konsekvensene av viruset. 


Så hvor lenge klarer man å holde entusiasmen oppe for å stenge sin bedrift, rasere sitt livsverk, ikke treffe sine venner, ikke drive kultur og ikke få reise .         Det har gått bra i 6 mnd  . Men folk er lei og folk føler ikke lenger at det har noen hensikt. 

William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
10.08.20 11:28
maxus4: Og samtlig land i Europa åpnet grensene til hverandre . Du skulle stå rimelig prinsippfast i Norge om du fortsatt holdt lukkede grenser tilbake til land med på det tidspunktet lave smittetall .

Norge er faktisk fortsatt strengest i klassen hva gjelder reiseråd, men dette tenker folk ikke på.  Tom Tyskland har karantenefrie reiser for svensker.  Danmark har åpna for hele Sverige. 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:30)

dd12

Innlegg: 5196
dd12
10.08.20 11:29
maxus4: bitter fordi de er for gamle og kjedelige til å delta

Gud bedre.


Tro meg, det sitter ingen hjemme i sin egen stue og tenker, satan jeg skulle ønske jeg digga å dra på byen. Hadde vært så kuuult å bruke 100 kr pr alkoholenhet akkurat nå i støyende omgivelser omgitt av høylytte aggressive idioter hvor alt jeg skal foreta meg innbefatter at jeg må stå i kø. 

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
10.08.20 11:31
William_S3: Norge er faktisk fortsatt strengest i klassen. Tom Tyskland har karantenefrie reiser for svensker.

Og vi har ialle år fått høre at "Norge kan ikke melde seg ut av verden" når det kommer til åpne grenser ,innvandring, migrasjon etc.     Og vi følger EU i det meste .     Det er nok ikke helt fritt frem på bakrommet om hvem vi stenger og åpner til og når dette skjer. 


 

return_of_drakkar

Innlegg: 27718
return_of_drakkar
10.08.20 11:31
William_S3: Men smittetallene er fortsatt langt unna marsnivået. Det er det jeg reagerer på - at folk får helt panikk. Dette er håndterbart. Ut i fra den verste dagen på fredagen så halvverte det seg nærmest på lørdag og søndag. Fikk det noe omtale i media? Nei.

Det viser 2 ting


- at tiltakene gir en god effekt
- at brudd på dem kan generere stor økning.

Teddys

Innlegg: 229
Teddys
10.08.20 11:32

Williams3 


Er veldig ofte enig med deg i denne debatten,men ikke angående denne legen.


Har to artikler i Aftenposten idag og syns hun har helt rett. Om denne unge mannen føler seg hengt ut er han virkelig lettkrenket. 


 

William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
10.08.20 11:33
maxus4: Og vi har ialle år fått høre at "Norge kan ikke melde seg ut av verden" når det kommer til åpne grenser ,innvandring, migrasjon etc.     Og vi følger EU i det meste .     Det er nok ikke helt fritt frem på bakrommet om hvem vi stenger og åpner til og når dette skjer.

Tja Norge kan ikke melde seg ut av verden - vår økonomi er liten og avhenger av handel med resten av verden. Men at vi fortsatt er strengest i klassen i EU/EØS med røde/grønne land er det ingen tvil om. De aller fleste har åpna opp for alle EU/EØS. Så har man Sverige faktisk som aldri stengte grensene sine. 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:33)

MacanT

Innlegg: 14121
MacanT
10.08.20 11:34
Fago: likevel går de til det hodeløst idiotiske skritt å stenge ned utelivet i hele landet.

Utelivet er ikke stengt ned. Det er bare alkoholserveringen som har blitt et par timer kortere på noen utesteder, verre er det ikke.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:39)

return_of_drakkar

Innlegg: 27718
return_of_drakkar
10.08.20 11:36
maxus4: Men folk er lei og folk føler ikke lenger at det har noen hensikt.

Det er nok litt mer nyansert enn at "folk ikke føler".
Ja, for x antall er det slik, og så er det motsatt for andre, og en del i mellom disse punktene.

Når du snakker om bedrifter så er det helt forståelig.
Men i dag ser det ut til at risikoelementene er de som 'må' utenlands og de 'må' bryte retningslinjene med fester.


Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
10.08.20 11:37
William_S3: Ja en leges taushetsplikt er hellig. Jeg har vært hos lege for flere ting jeg ikke nødvendigvis ønsker at andre skal vite om. Uansett ja jeg slo henne opp på legelisten - det var ikke mye godt å si og hun driver en kommersiell klinikk ved siden av som hun selvsagt var mer opptatt av en fastlegevirksomheten.

Du skal alltid forsvare de som enten reiser til utlandet, de som vil feste etter midtnatt på utesteder og nå de som har vært på fester og løyet om Korona. Litt rart at du er mer opptatt av disse enn feks av vedkommende som ble smittet på institusjon i Østfold og døde nå nylig.

William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
10.08.20 11:38

Endelig noe fornuftig - man kan bli testa uten henvisning fra lege.  Men jeg sitter jo med noen spm da - jeg bor i Oslo og har ikke bil så om jeg blir syk så får jeg ikke testa meg da - hva gjør man da? Ikke kan man ta taxi, buss, tbane osv. 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:40)

Fago

Innlegg: 4779
Fago
10.08.20 11:38
MacanT: Utelivet er ikke stengt ned. Det er bare alkoholserveringen som har blitt et par timer kortere, verre er det ikke.

I praksisi betyr det en nedstengning. Men det er vel vrient å begripe for bedehusfolket.

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
10.08.20 11:40
return_of_drakkar: og de 'må' bryte retningslinjene med fester.

Hvilken retningslinjer er det man egentlig bryter med fester? 

  Jeg har personlig ikke hørt et ord siden 17.mai om hvor mange man kan ha i privat hus.     Og jeg har reist over hele landet.  Jeg har sett fulle turbusser, fulle hotell, fulle frokostbuffeer,  uteserveringer, butikker, kjøpesentre.   Fulle strender, parker, turstier, fjelltopper . båter ,ferger og private båter..   


Og jeg kjenner til bryllup, begravelser, dåp, konfirmasjoner , bursdag og andre ting med masse folk .      Hele sommeren har vært full fart over hele landet.   Og folk har skrytt den norske sommeren med rekordbesøk opp i skyene . 


Samme hvor man reiser har det vært fullt av folk.   


Og nå plutselig i august så er det verdens undergang at noen ungdommer har fester på Oslo vest.  Mens hele resten av landet har vært i folkemengder i 3 mnd.     

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
10.08.20 11:41
maxus4: Hvilken retningslinjer er det man egentlig bryter med fester?    Jeg har personlig ikke hørt et ord siden 17.mai om hvor mange man kan ha i privat hus.     Og jeg har reist over hele landet.  Jeg har sett fulle turbusser, fulle hotell, fulle frokostbuffeer,  uteserveringer, butikker, kjøpesentre.   Fulle strender, parker, turstier, fjelltopper . båter ,ferger og private båter..   
Og jeg kjenner til bryllup, begravelser, dåp, konfirmasjoner , bursdag og andre ting med masse folk .      Hele sommeren har vært full fart over hele landet.   Og folk har skrytt den norske sommeren med rekordbesøk opp i skyene . 
Samme hvor man reiser har det vært fullt av folk.   
Og nå plutselig i august så er det verdens undergang at noen ungdommer har fester på Oslo vest.  Mens hele resten av landet har vært i folkemengder i 3 mnd.

Øh, har du ikke fått med deg grensen på maks 20 stk i privat regi, eller later du bare som om du er dum?

William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
10.08.20 11:43
maxus4: Jeg har personlig ikke hørt et ord siden 17.mai om hvor mange man kan ha i privat hus.     Og jeg har reist over hele landet.  Jeg har sett fulle turbusser, fulle hotell, fulle frokostbuffeer,  uteserveringer, butikker, kjøpesentre.   Fulle strender, parker, turstier, fjelltopper . båter ,ferger og private båter..

Selv i den nokså fine påska var det fullt av folk i parkene i Oslo og koste seg. 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:44)

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
10.08.20 11:45
Toresenvel: Øh, har du ikke fått med deg grensen på maks 20 stk i privat regi, eller later du bare som om du er dum?

Jo sist i mai.  Har ikke vært et tema sommeren gjennom.      Og når politiet i tillegg bryter opp samlinger utendørs.  Hvor tar de dette fra?  Er det helt greit å sitte i parken på dagtid men ikke på kveldstid . 

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
10.08.20 11:45
William_S3: Selv i den nokså fine påska var det fullt av folk i parkene i Oslo og koste seg.

Ja, men det kan man jo fint gjøre om man holder avstand? Noe som er lettere om man ikke er drita full ;) Pluss at viruset smitter vel lettere inne enn utendørs ;)

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
10.08.20 11:45
Toresenvel: Øh, har du ikke fått med deg grensen på maks 20 stk i privat regi, eller later du bare som om du er dum?

dobbelt

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:45)

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
10.08.20 11:45
maxus4: Jo sist i mai.  Har ikke vært et tema sommeren gjennom.      Og når politiet i tillegg bryter opp samlinger utendørs.  Hvor tar de dette fra?  Er det helt greit å sitte i parken på dagtid men ikke på kveldstid .

Ok, kanskje jeg misforstod deg, beklager i så fall!


Du mener at folk ikke praktiserer det? For reglene er der og hva som er gjeldende til enhver tid ligger på nett :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg