Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
basillen

Innlegg: 1742
basillen
10.08.20 21:13
Sandaas: Ser vi på antistofftester i land som Spania og Italia er andelen altfor lite til å ha en spesielt merkbar effekt immunitet i befolkningen for å hindre smitte

Som nevnt i mitt innlegg, så er ikke antistoffer i seg selv nødvendigvis et mål på hvor immun en befolkning er. T-celle immunitet virker som et mye mer presist mål på dette (jfr. studie fra Karolinska som jeg lenket til tidligere).

(Innlegget ble redigert 10.08.20 21:14)

Kul_Djevel

Innlegg: 89442
Kul_Djevel
10.08.20 21:14

Ikke drept av dødsviruset ennå. Jeg lever fortsatt :)

basillen

Innlegg: 1742
basillen
10.08.20 21:15
justanothername: Tror heller jeg satser på flokkimmunitet v.hj.a. vaksine.

Ingenting er jo bedre enn dette! Det er vi begge enige om :). Problemet er bare at vi ikke vet hvor lang tid dette vil ta.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 21:15)

Sandaas

Innlegg: 12778
Sandaas
10.08.20 21:18
basillen: Som nevnt i mitt innlegg, så er ikke antistoffer i seg selv nødvendigvis et mål på hvor immun en befolkning er. T-celle immunitet virker som et mye mer presist mål på dette (jfr. studie fra Karolinska som jeg lenket til tidligere).

Det er selvsagt en meget god indikator, du tror vel ikke at helsemyndighetene i alle disse landene ikke vet hvordan de måler immunitet i befolkning eller kjenner til eventuelt T-celle immunitet? Når alle disse målingene viser såpass lav resultat så blir det mest blåøyd håp fra Sverige, og de fleste har for lengst forlatt troen på immuniteten befolkningen til nå har oppnå vil kunne bidra i nevneverdig grad. Spesielt når de som alle andre ser økende smitte i akkurat samme aldersgruppe som hos resten av de nordiske naboene. 

FjernsynVG

Innlegg: 1221
FjernsynVG
10.08.20 21:19

@ williM-S3  skrev Men hvor lenge kan man holde på med stenge/åpne/stenge/åpne ruletten?


Til vi forstår at smitten kommer utenfra og at den må minskes i land vi har kontakt med før vi kan åpne reiser inn og ut fritt. Det er intet behov for reiser inn og ut av landet uansett hva gråtekonen måtte komme med. Ingen menneskerett å reise i en slik situasjon vi er i nå.


Hadde vi holdt på situasjonen før 15. juli med alle land definert som røde med karantene ved hjemkomst og full grensekontroll kunne vi åpnet landet for helt normalt innenlands aktivitet. Noen nye tilfelle ville dukket opp  men de ville vært mye lettere å spore enn nå. De tilfellene hadde ikke langt noen hindre for åpning av samfunnet minus reising utenlands og utenlandske turister i Norge.

basillen

Innlegg: 1742
basillen
10.08.20 21:26
Sandaas: Det er selvsagt en meget god indikator, du tror vel ikke at helsemyndighetene i alle disse landene ikke vet hvordan de måler immunitet i befolkning eller kjenner til eventuelt T-celle immunitet? Når alle disse målingene viser såpass lav resultat så blir det mest blåøyd håp fra Sverige, og de fleste har for lengst forlatt troen på immuniteten befolkningen til nå har oppnå vil kunne bidra i nevneverdig grad. Spesielt når de som alle andre ser økende smitte i akkurat samme aldersgruppe som hos resten av de nordiske naboene.

De fleste studiene som kun fokuserer på antistoffer ble publisert ganske tidlig i pandemien (som f.eks. den nå berømte studien som kun viste at ca 5 % av befolkningen i Spania hadde antistoffer). Det er først i den siste tiden at flere forskere har påpekt at vi også bør se på T-celle immunitet. Vet du om noen konkrete studier som motbeviser funnene i studien til Karolinska? 

 

Antall økende smittetilfeller er forresten ikke noen god indikator på hvor utbredt viruset er nå sammenlignet med tidligere da langt flere personer testes nå enn tidligere. Som du kan se på worldometer er dødsraten nå svært lav i samtlige Europeiske land, og den har holdt seg lav selv etter at land gradvis har åpnet opp. Jeg er imidlertid villig til å erkjenne at flokkimmunitet er kontroversielt, og muligens ikke oppnåelig. Det som derfor blir svært interessant er nettopp å se hvordan ting utvikler seg de neste ukene og månedene.

 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 21:27)

fotballidiot2

Innlegg: 24260
fotballidiot2
10.08.20 21:31
justanothername: Dette er fasiten vi har så langt. De som feilet håper fremdeles på at de som egentlig vant nå feiler mer enn det de selv har, slik at det kan se ut som de gjorde et bra valg.

Skal ikke glemme at en allerede har medisiner og behandlingmetoder som virker å redusere dødeligheten betydelig. Og flere medikamenter er etter sigende på vei.


Så selvom vi til slutt må gå for "flokkimmunitet" så trenger ikke det vi gjorde i mars og forsøker på nå være forgjeves. Vi kan uansett ha reddet mange liv. 


Personlig har jeg mer tro på at medsiner og behandlingsformer kan hjelpe oss ift denne pandemien enn at en vaksine skal redde oss. 

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
10.08.20 21:32
basillen: Ingenting er jo bedre enn dette! Det er vi begge enige om :). Problemet er bare at vi ikke vet hvor lang tid dette vil ta.

Jeg er faktisk ganske optiistisk, ettersom jeg har forsøkt å følge med på hva som skjer på den fronten og er imponert over det som har skjedd med vaksineforskningen nå. Ofte skjer det svære forbedringer i vitenskapen når motivasjonen bare blir stor nok, og kriser er en stor motivasjon.


https://www.nytimes.com/interactive/2020/science/coronavirus-vaccine-tracker.html


Researchers around the world are developing more than 165 vaccines against the coronavirus, and 30 vaccines are in human trials. Vaccines typically require years of research and testing before reaching the clinic, butscientists are racing to produce a safe and effective vaccine by next year.


Altså:
- 135 pre-clinical (dvs. i utvikling)
- 19 vaksiner i fase 1 av testingen
- 11 i fase 2
- 8 i fase 3 (som er "massetesting" og altså siste testfase)
- samt faktisk 1 med begrenset "approval" i Kina.

fotballidiot2

Innlegg: 24260
fotballidiot2
10.08.20 21:37
justanothername: utscientists are racing to produce a safe and effective vaccine by next year.

Selvom de skulle lykkes med det er vi nok i 2022 før vi har massevaksinert i Norge.

kytec

Innlegg: 48916
kytec
10.08.20 21:45

Barnehagen er veldig hysteriske på covid-19


Har ungen litt snørr eller er litt trøtt så blir foreldrene tilkalt for å hente barna. 


Det kan bli "moro" i høst når foreldre må fly fleire dager i uka for å hente barna sine midt i arbeidstiden. 

kytec

Innlegg: 48916
kytec
10.08.20 21:47
Kul_Djevel: Ikke drept av dødsviruset ennå. Jeg lever fortsatt :)

Velkommen tilbake. Kva var årsaka til fråværet? 

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
10.08.20 21:57
fotballidiot2: Skal ikke glemme at en allerede har medisiner og behandlingmetoder som virker å redusere dødeligheten betydelig. Og flere medikamenter er etter sigende på vei.
Så selvom vi til slutt må gå for "flokkimmunitet" så trenger ikke det vi gjorde i mars og forsøker på nå være forgjeves. Vi kan uansett ha reddet mange liv.

Ja vi har absolutt reddet mange, hvis vi ikke nå føkker det opp for oss.


Situasjonen nå minner vel egentlig litt om han som skulle svømme over den engelske kanal, men da han hadde 200 meter igjen var han så sliten og lei at han snudde...


En ting jeg nok aldri kommer til å skjønne er disse menneskene som teller antall døde etter en suksess og bruker det til å "bevise" at vi ikke skulle gjort alt det vi gjorde. Det er jo ikke de vi mislyktes i å redde som teller, men de vi reddet ved at de ikke engang ble smittet. Problemet er jo at de havner ikke i noe register,

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
10.08.20 22:15
justanothername: VINN VINN VINN mot viruset.
Så kan alt være pip åpent, og vi slipper alle tiltak.
 
Ingen fornuftige mennesker heier på taperene.

For noe tull - ting er ikke så enkelt som det er i din verden. Vi har en økonomi å ta vare på og da må bedrifter holde hjula i gang.  De som hopper på stengekarusellen hver gang har antagelig veldig trygge jobber eller mottar pensjon eller andre ytelser fra NAV. 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 22:17)

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
10.08.20 22:16
kytec: Barnehagen er veldig hysteriske på covid-19
Har ungen litt snørr eller er litt trøtt så blir foreldrene tilkalt for å hente barna. 
Det kan bli "moro" i høst når foreldre må fly fleire dager i uka for å hente barna sine midt i arbeidstiden.

Mener smittevernsveilederne fra FHI sier at om barnet kun har litt snørr så trenger man ikke å hente det. Det er helt vanlig for barn å ha litt snørr. Men er klart det her kan være en hysterisk barnehage da. 

kytec

Innlegg: 48916
kytec
10.08.20 22:20
William_S3: Men er klart det her kan være en hysterisk barnehage da.

Det kan virke sånn, kommer til å bli Texas når høstforkjølelsene kommer. 

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
10.08.20 22:22
InDeilawetrust: Uteserveringene var stappet i går utenfor pubene jeg gikk forbi med folk på 60+ som smilte fra øret til øret mens de helte i seg øl. De så ikke spesielt bekymret ut for å bli smittet.

Ja, alle folk i alle aldre er ute og koser seg når det er finvær. Helt normalt. Vi kan da ikke sette livet på vent heller. Så de som blir mest hysterisk, bør tenke på hvor lite smitte vi har her i landet. Og alle visste jo at det kom en oppblomstring etter åpning av reiser til utlandet. Men så er det mange som blir livredde pga medias opphaussing.


 

Morra-DI-2

Innlegg: 6405
Morra-DI-2
10.08.20 22:23
William_S3: Sannsynligheten for at du kommer over en coronasmitta uansett er ganske liten.

Ja, ikke sant. Man skulle faan tro det. Men gjett hvem som var her på en av de aktuelle datoene og klokkeslett, lykkelig på vei hjem fra Norges-ferie med familien.. 


Vi lå ikke på hotell fordi vi skulle være forsiktige, så vi leide hytte. Ja, jøss. 


Det mest patetiske er at det er Burger King. Men nå er jeg liksom usikker på om jeg skal sende ungdommene på sommerjobb i morgen der de er i kontakt med hundrevis av andre mennesker. Det står at vi ikke skal i karantene eller teste oss.. i artikkelen. Dette ifølge kommunelege i Telemark. Men hva om familien min starter en slags smittebølge i min kommune og vi blir neste avisoverskrift som "smittet ansatt" med stengt arbeidsplass. "En familie greide å smitte 70 stykker". 


Gi meg styrke. Faan jeg hater dette koronakaoset, og det jeg greier faktisk atter en gang å havne i uføret med denne driten.


 

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
10.08.20 22:27
daniekr: https://www.dagbladet.no/nyheter/kan-ikke-holde-norge-stengt/72729502 Gode og nøkterne svar fra mr. Høie her. Kan ikke drive og stenge i tide og utide

Selvfølgelig ikke, men man bør teste folk med en gang de ankommer Norge etter å ha vært i et rødt land. Tror vi får mer kontroll på smittesituasjonen da enn at folk skal liksom oppsøke lege for å teste seg senere..

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
10.08.20 22:28
William_S3: Så popper Bjørg Marit Andersen og Gunhild Nyborg frem igjen og vi sette militære i gatene til å holde folk inne.

Hehehe, ja, nå har det vært stille noen dager fra den fronten.

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
10.08.20 22:37
Kul_Djevel: Ikke drept av dødsviruset ennå. Jeg lever fortsatt :)

Hallelujah, han har reist seg :) Hvor har du vært de siste månedene, gamle ørn :)

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
10.08.20 22:39

Haha sjekk forsida av DB. Pulitzer

basillen

Innlegg: 1742
basillen
10.08.20 22:49
daniekr: Haha sjekk forsida av DB. Pulitzer

Dagbladets "dekning" av coronasituasjonen er ikke mindre enn sjokkerende. Daglige dommedagsprofetier, "shaming" og ukritisk hysteri fra ende til annen. Konseptet "balansert dekning" er åpenbart fullstendig fraværende i denne tabloidblekka. 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 22:50)

LOB

Innlegg: 656
LOB
10.08.20 22:51

Sandaas; nei Stockholm hadde 27.7 tilfeller per 100 000 innbyggere de siste siste14 dagene og det er synkende. Oslo hadde 22/100k?


https://www.vg.no/spesial/2020/corona/reise/


Jeg har innsyn i hvordan tenåringer lever i Sverige respektive Norge og inntrykket er at stressen over korona er betraktelig større i Norge enn i Sverige. 

Demidov

Innlegg: 2432
Demidov
10.08.20 22:58

Avlys fadderuka!!


Og stenge grensene til Sverige og Danmark samt isoler indre Østfold 

zetta

Innlegg: 13391
zetta
10.08.20 23:04

Sverige er nede på 34 på intensiv, Norge på 2. Det skriver de ikke om! Det er svært, svært få som er syke av dette viruset. Likevel er folk så redde!

basillen

Innlegg: 1742
basillen
10.08.20 23:12
zetta: Sverige er nede på 34 på intensiv, Norge på 2. Det skriver de ikke om! Det er svært, svært få som er syke av dette viruset. Likevel er folk så redde!

Siden 17. juli har 1 (!) person dødd av koronaviruset i Norge. Det er nesten en hel måned. Likevel skulle man tro det er Svartedauen vi har å gjøre med slik som tabloidavisene durer på med den ene hysteriske overskriften etter den andre.

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
10.08.20 23:43
William_S3: Vi har en økonomi å ta vare på og da må bedrifter holde hjula i gang.

Ja, og det er mye dyrere med en pandemi en uten.


Det er dette enkelte ikke ser ut til å skjønne. Argumentet for å slippe viruset løs var økonomi. (samt at folk ikke ville akseptere tiltak). Så i stedet for å stoppe det, med kortvarige tiltak der det var påkrevet, så får man langvarige tiltak over hele verden.


Hvor mye ekstra har egentlig ideen om å slippe til viruset egentlig kostet? Kunne ikke pengene vært mye bedre brukt til å hindre det, slik at vi også slapp alle disse tiltakene? 


Vi slo faktisk ned viruset i Norge, i tilfelle du ikke har fått det med deg. Det tok fire måneder med tiltak, men hadde vi ikke tabbet oss ut i begynnelsen ville vi trengt kortere tiltak. De vi nå ser er at smitte som kommer fra de som valgte feil strategi,  Jeg tror alle egentlig skjønner at det ville være bedre med å kontrollere import av smitte, og så ha et åpent samfunn, enn å slippe det løs.


 

ballee

Innlegg: 212
ballee
10.08.20 23:48
Demidov: Avlys fadderuka!!
Og stenge grensene til Sverige og Danmark samt isoler indre Østfold

Så så Demidov,  fort fort kom deg tilbake til senga og under dyna igjen, og ikke glem å ta på masken og surstoff beholderen

startelver

Innlegg: 66203
startelver
10.08.20 23:53
Kul_Djevel: kke drept av dødsviruset ennå. Jeg lever fortsatt :)

Har du vært innesperret i kasjotten? 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 23:53)

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
10.08.20 23:56

Angiveriet er i gang - OH Shit studenter fester i parker.   Hva var det nå Bent Høie gjorde igjen sa dem? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg