Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Morra-DI-2

Innlegg: 6405
Morra-DI-2
11.08.20 10:11
William_S3: Nå er det jo ikke alt som er like lett å ta på video heller da. Men man bør kunne undersøke folk med feber - kanskje med krav om negativ coronatest først for å avfeie mistanken. Feber er tross alt ikke en sykdom men symptom.  Kanskje legekontorene burde begynne med det. Ved feber osv er fysisk konsultasjon først mulig ved bekreftet negativ covid 19 test.

Jeg skjønner at folk blir frustert når de har en liten unge som er glovarm med feber. Ikke får de komme til coronatest, eller gjennom telefonen, og ikke får de oppsøke lege. Hva skal syke folk gjøre da?


Det er jo legene selv, og helsemyndighetene som gjør at alle med feber sitter der uten mulighet til legehjelp. DET er jo helt meningsløst. 


Kanskje legen kan lette på ræva, ta på seg smitteutstyr og gå ut og sjekke denne gutten? Eller skal bare foreldre sitte hjemme med en baby uten at noen sjekker den? Her er det jo store pasientgrupper som faller utenfor uten at noen har laget testkapasitet for alle, muligheter for hjelp- til tross for at de har hatt et halvt år til å forberede seg. 


DET er sløvt. 

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
11.08.20 10:11
pfrog567: Helt tullete dette. Når det er sagt så er det dårlig med testkapasitet her i Oslo i følge media, og det er for dårlig. Her har vi hatt noen rolige måneder der helsemyndighetene kunne forberedt seg, men neida, de tar ferie de også. Eller Norge skal spare seg til fant.. igjen..

Heldigvis er det satt fokus på dette så byrådet kan skjerpe seg. At folk har krav på ferie kan man ikke gjøre stort med men folk er nå stort sett tilbake på jobb nå da.  Men spørsmålet er jo egentlig hvorvidt det er ledig helsepersonell til å ta seg av dette. Det er ikke flust av det. 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 10:12)

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
11.08.20 10:17
KongOlav2: Nei, men man trenger ikke å gå i hi på grunn av dette. Det nærmer seg hysteri når man mener at man ikke skal oppsøke Oslo i det hele tatt pga en relativt liten smitteøkning, selv om man opptrer høyst fornuftig når man er i Oslo. Det er meget vel mulig man faktisk må lære seg å leve med dette viruset til en viss grad, og ikke opptre som om sivilisasjonen faller sammen dersom smitten øker noe.

Du blir ikke nødvendigvis smitta av å dra til Oslo hverken om du er forsiktig, eller ikke. Sånn er det jo. Men det er ikke så usannsynlig og skal man prøve å slå ned smitta slik at utestedene kan få drive i fred og slik at vi kan dra og handle i Oslo, så er det mulig om alle gjør litt. 

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
11.08.20 10:17
Morra-DI-2: Kanskje legen kan lette på ræva, ta på seg smitteutstyr og gå ut og sjekke denne gutten? Eller skal bare foreldre sitte hjemme med en baby uten at noen sjekker den? Her er det jo store pasientgrupper som faller utenfor uten at noen har laget testkapasitet for alle, muligheter for hjelp- til tross for at de har hatt et halvt år til å forberede seg.

Det tror jeg faktisk kan være lurt ja. Jeg forstår at foreldre ønsker å undersøke  sine barn - det er tross alt det kjæreste man har. Som oftest er ikke feber hos barn farlig men det er som sagt et symptom på vidtrekkende sykdommer hvorav noen kan være farlige. 

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
11.08.20 10:39
William_S3: Men spørsmålet er jo egentlig hvorvidt det er ledig helsepersonell til å ta seg av dette. Det er ikke flust av det.

Nå er det da blitt sagt flere ganger at helsepersonell sitter på vent pga coronaen og ikke har noe å ta seg til. Helsemyndighetene har som sagt hatt god tid på seg å forberede testkapasiteten. De skrytte så fælt i april at fra mai skulle det testes 100 000 pr uke.. Jaggu, sa jeg smør :)

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
11.08.20 10:40
Morra-DI-2: Her er det jo store pasientgrupper som faller utenfor uten at noen har laget testkapasitet for alle, muligheter for hjelp- til tross for at de har hatt et halvt år til å forberede seg. 
DET er sløvt.

Helt enig. Store ord og lite handling etter 5-6 måneder.

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
11.08.20 10:52

Dagbladet endelig med litt kritisk journalistikk rundt tiltak. Har kanskje Indre Østfold gått hakket too far?  Synes mediene generelt har vært litt slappe, men har tatt seg litt opp. Tiltakene må debatteres og hva som er forholdsmessig riktig. Mediene skal være vaktbikkjer selv i unntakssituasjoner. 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 10:55)

LOB

Innlegg: 656
LOB
11.08.20 10:56
fotballidiot2: Når man driver smittesporing antar jeg man gjør en seriøs jobb og ikke gjetter. Her har de funnet en fellesnevner på 4 av 5.   Men det kan jo være en nordmann som har smittet dem i Sverige for alt vi vet.   Om tallene dine stemmer så må de jo ha hatt en stor økning i Värmland  uke 32 i og med det har gått opp til 20,2 i snitt de siste 14  dagene ?

Her er det ikke snakk om smittesporing ala FHI men at kommuneoverlegen sier at en fellesnevner for 4 av 5 "grupper" er at noen vært i Sverige. Hvor mange har vært i Oslo av disse? Hvor stor andel av Askims befolkning har vært i Sverige uke de siste ukene? 


At ordføreren er fra senterpartiet i en kommune med et stort handelslekkasje til Värmland kan spille inn i hvordan han formidler ting til media.   


 Tallene dag for dag finner man her: https://c19.se/Sweden/V%C3%A4rmland


 

forbasket

Innlegg: 460
forbasket
11.08.20 10:56
William_S3: Dette er ikke til å kimse av faktisk selv om du latterliggjør dette. Bare å lese SHOT undersøkelsen (ja litt morsomt navn) fra 2018. Over 50000 studenter svarte så man har et ganske godt kunnskapsgrunnlag. Jeg siterer direkte fra undersøkelsen "Hele 23 % oppgir at de ofte eller svært ofte savner noen å være sammen med. Tilsvarende oppgir 17 %at de ofte/svært ofte føler seg utenfor og 16 % at de ofte/svært ofte føler seg isolert. Flere enn hver fjerde student (29 %) svarer ofte/svært ofte på minst ett av disse tre spørsmålene, mens én av ti studenter (10 %) svarer ofte/svært ofte på alle de tre spørsmålene om ensomhet"

Problemet med ensomhet blant studenter stikker med andre ord mye dypere enn at en ukes party gjør noen stor forskjell. At du allikevel trekker frem fadderuken som livsviktig i din panikk mot alt som lukter av smittekontroll er ikke overraskende.


Årets førsteårs-studenter trakk et dårlig lodd, det er kjipt men sånn er det. De får kompensere på andre måter. Det samme gjaldt russen i vår, de håndterte det vel greit? Ironisk egentlig, at russen er blant gruppene som har håndtert situasjonen mest voksent de siste månedene.


 

Everenga

Innlegg: 6195
Everenga
11.08.20 10:59
William_S3: Synes mediene generelt har vært litt slappe

Det må kunne sies å være årets understatement :)

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
11.08.20 11:00
forbasket: Problemet med ensomhet blant studenter stikker med andre ord mye dypere enn at en ukes party gjør noen stor forskjell. At du allikevel trekker frem fadderuken som livsviktig i din panikk mot alt som lukter av smittekontroll er ikke overraskende.

Det har ikke nødvendigvis noe med party å gjøre men at man blir kjent med sine medstudenter

staaalisen

Innlegg: 10049
staaalisen
11.08.20 11:03

Så ble det Russland som var først ute med vaksinen. Ferdig testa, taima og tilrettelagt for massevaksinering blant russere. Helt topp, etter min mening. Men for norsk nasjonalisme, norske gammelmedier og norske gammelkrigere vil dette kun gi en ny anledning til å slenge dritt om der russiske folkets foretrukne president.

Også Kina skal ha en vaksine klar for testing i disse dager. På "frivillige" kinesiske "patrioter". Sikkert i hovedsak på kinesiske muslimer fra Sinkiang-provinsen?

Men Kina er gammelmedienes egen favoritt og mønstetstat. De kritiseres ikke for slike grove brudd på menneskerettighetene. 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 11:06)

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
11.08.20 11:08

Tok ikke lang tid før noen tok til orde for å stoppe fadderukene helt.  Gruppen man skyver foran seg er barn og unge og eldre. Tror nok dessverre regjeringen vil gi etter... 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 11:09)

promille_krapylet

Innlegg: 27498
promille_krapylet
11.08.20 11:09

Staalisen, mens alt som kommer fra Bill Gates, gjennom gavi, cepi, who, statens legemiddelsyn osv, det er helt trygt, uten at vi trenger å stille spørsmål.

forbasket

Innlegg: 460
forbasket
11.08.20 11:12
William_S3: Det har ikke nødvendigvis noe med party å gjøre men at man blir kjent med sine medstudenter

Ingen tvil om at den første tiden av studiene er veldig viktig sosialt, og jeg skulle gjerne ønske at det gikk an å gjennomføre en "fadderuke light" e.l. Men jeg har ikke noe tro på det i virkelighetens verden. Det blir som å si til russen: "ok stikk opp på Tryvann, men ta det litt rolig da!"


 

lusekoftan

Innlegg: 47391
lusekoftan
11.08.20 11:12
staaalisen: Så ble det Russland som var først ute med vaksinen. Ferdig testa, taima og tilrettelagt for massevaksinering blant russere. Helt topp, etter min mening.

Smittetallene i Oslo: Høyere enn FHIs smittekrav til andre land

"Oslo har de siste to ukene registrert 22,49 smittede per 100.000 innbyggere, ifølge VGs oversikt. Dermed går smittetallene i kommunen over det gjeldende kravet Folkehelseinstituttet har for at andre land og regioner i EU/EØS-området skal være «grønne». "

--------------------

Smittspridningen är högre i Oslo än i utländska regioner som rödlistats av Norge.

Nu varnar en borgmästare invånarna för att besöka huvudstaden.

– Det här är på allvar, säger Arnt Abrahamsen i Farsunds kommun.

(Innlegget ble redigert 11.08.20 11:17)

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
11.08.20 11:38
William_S3: Tok ikke lang tid før noen tok til orde for å stoppe fadderukene helt.  Gruppen man skyver foran seg er barn og unge og eldre. Tror nok dessverre regjeringen vil gi etter...

Siden du ikke er for noen Covid 19-tiltak. Hva mener du Norge burde gjort i denne situasjonen?

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
11.08.20 11:43
Toresenvel: Siden du ikke er for noen Covid 19-tiltak. Hva mener du Norge burde gjort i denne situasjonen?

Tiltakene vi har nå er helt ok. Det trengs ikke noe stort mer faktisk. Smittespredninga er fortsatt lav selv om den har vært noe økende de siste ukene. 

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
11.08.20 11:47
William_S3: Tiltakene vi har nå er helt ok. Det trengs ikke noe stort mer faktisk. Smittespredninga er fortsatt lav selv om den har vært noe økende de siste ukene.

Så du synes det er greit at utelivet må stenge v/ midnatt?

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
11.08.20 11:48
Toresenvel: Så du synes det er greit at utelivet må stenge v/ midnatt?

Det har vi jo sett funka veldig dårlig. Høie burde sett det komme...  Natt til lørdag så var det akkurat like fint vær som natt til søndag her i hovedstaden. Var ikke mye meldinger om festbråk på Politiets Twitter da. 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 11:49)

daskedusken

Innlegg: 5677
daskedusken
11.08.20 11:54

På tide at Oslo blir «rød sone» tro? Eller er det kun de som drar til sydenlandet som er idioter?

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
11.08.20 11:56
William_S3: Det har vi jo sett funka veldig dårlig. Høie burde sett det komme...  Natt til lørdag så var det akkurat like fint vær som natt til søndag her i hovedstaden. Var ikke mye meldinger om festbråk på Politiets Twitter da.

Så da støtter du ikke dette tiltaket da? Hvis du mener det funker dårlig kan du vel umulig støtte tiltakene som er implementert nå?

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
11.08.20 11:56
daskedusken: På tide at Oslo blir «rød sone» tro? Eller er det kun de som drar til sydenlandet som er idioter?

Er ingen som tvinger deg til å dra til Oslo. 

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
11.08.20 11:56
daskedusken: På tide at Oslo blir «rød sone» tro? Eller er det kun de som drar til sydenlandet som er idioter?

For å si det slik: du blir ikke fryktelig populær av å komme fra Oslo i bryllup i Tønsberg nå om dagen.

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
11.08.20 11:59

https://www.aftenposten.no/norge/i/g7gomJ/direktoeren-for-barnevernet-hensynet-til-barn-og-eldre-maa-trumfe-ung


 


Direktør i barnevernet ønsker enkelt og greit at fadderukene ikke gjennomføres. Hun frykter at selv om det kanskje hadde vært mulig å gjennomføre dette uten for mye smitte, så vil dette neppe være det som skjer. 


Videre skriver hun at hun er redd konsekvensen blir stengte skoler og barnehager.


Jeg er enig med henne egentlig. Det er verre å få større tiltak om noen uker, enn å kutte ut fadderukene nå. Dette er en tid hvor hensyn hele tiden må avveies. Det går an å bli kjent med nye klassekamerater uten fadderuker.

Rexwiller

Innlegg: 11494
Rexwiller
11.08.20 12:02

Hvorfor får Oslo-folk lov til å drikke i parkene? Det er jo forbudt andre steder, korona eller ikke.

Teddys

Innlegg: 236
Teddys
11.08.20 12:04

William 


Syns de fleste av dine innlegg er gode og saklige.Tror jeg har gitt deg tommel også.


Men jeg tror at denne legen kanskje ikke er så slepphendt med sykmelding  og at det er derfor hunhar fått dårlige anmeldelser. Bare en tanke.Blant andre


Har Jørgen Skavlan skrevet om dette,det er mange ^vanskelige^pasienter der ute som blir rasende om de ikke får så lang sykmelding de ønsker,og derfor skriver dårlige anmeldelser. De som er fornøyd gidder kanskje ikke skrive noe.

fotballidiot2

Innlegg: 24260
fotballidiot2
11.08.20 12:08
Demidov: På tide å legge russer hatet og Putin demoniseringen til side nå!

Jeg hater ikke Russland og har egentlig litt sans for Putin.

Men hadde antagelig valgt Covid19 før jeg haddde våget meg på den vaksinen. 

Ikke for Russland er noe dårligere enn andre, men det må være alt for kort testperiode til at den kan være sikker.

Er det forresten mulig å fastslå det siste her allerede nå?

Putin framholder at den nyutviklede vaksinen er grundig testet og har vist seg å gi varig immunitet mot koronaviruset.

(Innlegget ble redigert 11.08.20 12:11)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg