Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Dr_Who

Innlegg: 2308
Dr_Who
11.08.20 16:34

Nesten ingen eldre smittet i juli. Folk i 20-årene er den klart største gruppen.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jd6RxA/hoeie-med-streng-advarsel-til-unge-det-handler-om-liv-og-doed

(Innlegget ble redigert 11.08.20 16:35)

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
11.08.20 16:37

Patosfylt syt den der kjedemailen på SOME. Samme gnålet hver dag i over en måned

Fago

Innlegg: 4779
Fago
11.08.20 16:44
Amnon: Jaha? Det er vel ikke vist enda. Det er noen fornuftige aspekter ved det, FHI har også sagt de støtter det. Spesielt det at det beviselig ikke har vært god nok kontroll av sosial distansering og hygiene på utesteder når folk får litt for mye innabords - dette problemet blir enten eliminert eller minimert med at folk flytter festen hjem i mindre skala/mindre sosial omgang.

Kontrollen på utestedene, i hvert fall her i byen, har vært god. På privatfester er kontrollen null. Gjett hva som skjer med smitten.

KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 16:53
scav0r: No offense, men da har det kanskje blitt litt for behagelig i Haugesund mtp smittevern?

No offence taken.


Ja, tror nok en del personer i Haugesund og omegn har brydd seg alt for lite om den pågående pandemien. Mange har värt forsiktige, en del utesteder, butikker ol har prövd sitt beste for å imötekomme restriksjonene som har värt, men vi ser også at en del mennesker dessverre har levd livet som om det var 2018.


Når vi da har fått smitte inn i byen igjen så har det värt en veldig dårlig kombinasjon.

LOB

Innlegg: 647
LOB
11.08.20 16:53

Axel Rudi: er 20 åringer di som drar til Sverige og utlandet i disse dager?  Nei de er hovedsakelig godt voksne og det er ikke blant dem spredning har økt. 

KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 16:58
Fago: Kontrollen på utestedene, i hvert fall her i byen, har vært god. På privatfester er kontrollen null. Gjett hva som skjer med smitten.

Man har fri vilje i dette landet. Når FHI går ut med sine anbefalinger så önsker man jo at folk skal fölge disse. Hvis det finnes folk som nå har hjemmefester eller större ansamlinger så gir de da blaffen i disse anbefalingene og setter sine egne egoistiske behov foran hensynet til alle rundt seg.

Amnon

Innlegg: 18445
Amnon
11.08.20 17:03

Kontrollen på utestedene, i hvert fall her i byen, har vært god. På privatfester er kontrollen null. Gjett hva som skjer med smitten.

Kontrollen er beviselig ikke god, det har man sett over lengre tid. Og folk som fester hjemme etterlater seg nesten alltid en enklere smittekjede hvis det skulle oppstå en situasjon, det er også gunstig.

(Innlegget ble redigert 11.08.20 17:03)

Halpert

Innlegg: 2405
Halpert
11.08.20 17:03

Det er faen meg bra patetisk av Høie å skylde på ungdommen. "Det handler om liv og død". Se deg selv i speilet din forbanna tomsing.

Framsynt

Innlegg: 13868
Framsynt
11.08.20 17:09

Selvsagt ikke én fra Røde MSM som spør Idiot Høie hvorfor han og regjeringen åpnet grensene.
Smitteimporten fra utlandet er aldri tema!
Norge er faen meg verre enn Sovjet, Kina og Nord-Korea til sammen.

KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 17:11
Halpert: Det er faen meg bra patetisk av Høie å skylde på ungdommen. "Det handler om liv og død". Se deg selv i speilet din forbanna tomsing.

Hvorfor skal ikke ungdom bli irettesatt hvis de er (del)ansvarlige for at pandemien sprer seg?


De som bl.a sitter oppå hverandre på utesteder bör kanskje bli minnet på at det er en pågående pandemi, og at det er en reell fare både for at de kan bli smittet samtidig som det da er en reell fare for at de sprer den videre.

InDeilawetrust

Innlegg: 39827
InDeilawetrust
11.08.20 17:11

Går bare en vei det her gitt.  Hvor lang tid tar det før Erna trykker på den røde knappen og vi stenger ned igjen? 

InDeilawetrust

Innlegg: 39827
InDeilawetrust
11.08.20 17:13
Halpert: Det er faen meg bra patetisk av Høie å skylde på ungdommen. "Det handler om liv og død". Se deg selv i speilet din forbanna tomsing.

Det er nok et delt ansvar dette. Mange voksene har tatt unødvendige turer til Sverige og utlandet, mens de unge har tatt alt for lett på smittevern i sommer. Sum summarum blir at vi får en ukontrollert smittesituasjon igjen. 


Selv om grensene ble åpnet så ble det ikke akkurat oppfordret til at folk skulle strømme til Spania og over grensen til Sverige. Unødvendige fritidsreiser skulle man fortsatt droppe.. 

isvotten

Innlegg: 3116
isvotten
11.08.20 17:14

I løpet av mine 43 år har jeg aldri hatt problemer tidligere. Aldri. Ikke før nå. Personlige harde tider har jeg definitivt hatt. Jeg mistet nær livet i 1996 etter en alvorlig bilulykke. 9 dager på intensiv, 36 dager på sykehus, måneder med opptrening og to operasjoner. Alt i avsluttende år på vgs. Dette førte også til at en lovende idrettskarriere, der jeg faktisk har et NM-sølv, gikk tapt.


Jeg mistet min daværende beste kamerat i dødsulykke i 1999. 


I 2001 hadde jeg samlivsbrudd.


Jeg har flyttet til andre enden av landet, dønn alene. Har styrt et idrettslag gjennom en grusomt stygg og enormt energikrevende underslagssak utført av et av styremedlemmene.


Jeg har vært både leder og hovedtillitsvalgt i min organisasjon, og har vært gjennom mange vanskelige forhandlinger og personalsaker. 


Jeg har i 20 år levd alene, og har definitivt kjent på ensomheten. 


Men jeg har alltid sett positivt på tilværelsen, og klart meg særs godt i eget selskap. 


Oppturene har også vært mange. Jeg har reist til flere land enn de fleste. Har opplevd mer av Norge enn de fleste. Har fått idrettslagets ærespris. Reist på et utall av idrettsarrangementer og konserter og opplevd livets lyse sider, til tross for nedturer. Jeg har også en fantastisk arbeidsplass og kollegaer.


Jeg har hatt og har gode kamerater. De fleste bor dessverre langt unna. Og jeg har en fantastisk mor. Takk for det!


Ingenting av livets prøvelser har bitt på meg før denne coronasituasjonen oppsto. 


Personlig har jeg fem store interesser i livet. Reising er den aller største. Nå kan jeg ikke reise. Å dra på idrettsarrangementer er den andre. Det kan jeg heller ikke nå. Å selv spille håndball er den tredje. Det får jeg ikke lov til heller. Den fjerde er å dra på konserter, hvilket heller ikke er mulig. Den siste er å reise rundt på marknader, lokale festivaler av alle slag osv.


Jeg brenner også for jobben min, men for å være ærlig er jeg urolig for å gå der i denne situasjonen. 


Og ikke minst er jeg bekymret for min mor, som er i risikosonen i denne situasjonen. Familien min er liten, og kun min bror og min mor gjenstår av mine nærmeste. Jeg vil så gjerne ha henne i minst 20 år til, men er særs bekymret for at denne coronaen skal forhindre det. Jeg får ikke engang gitt henne en klem.


Jeg prøver å holde en positiv vinkling på livet også i denne perioden, men hverdagen har ingen ekte gleder lengre. Gleden som vises er så innmari påtatt. I 43 år har ingenting av livets opp- og nedturer vært noe problem å takle og komme videre fra. 


Nå er derimot alt bare negativt. Negative tanker. Negative magefølelser. Jeg sover dårlig, våkner ofte og kjenner en uro som savner sidestykke av hva jeg har vært ute for tidligere. Jeg prøver å finne andre ting å gjøre og engasjere meg i og med for å få tiden til å gå. Men gleden er borte. Livsgleden mangler. Og hva er livet egentlig uten den?


Jeg har ikke slitt psykisk en eneste dag tidligere i livet. Nå sliter jeg. Veldig. Og jeg har fått smake på å være psykisk nedbrutt. Noe som jeg i 43 år har tenkt på som en umulighet at kunne kan treffe.


Så mener noe dette utviser svakhet. La meg si deg følgende om du er en av dem som mener det: I 43 år var jeg den sterkeste. Den som alltid kom seg videre uansett hva som skjedde. Brått ble livet totalforandret, og psyken likeså. Snudde min psyke, så vil jeg påstå at det kan skje med alle. Og den psykiske helsen er definitivt det viktigste man har. 


Hver dag rir det samme spørsmålet meg absolutt hele tiden. Hvordan ligger vaksinen an? Jeg sjekker sikkert 10 ganger pr dag på nettet om akkurat dette. Livet er redusert til bekymring og dårlig magefølelse. En følelse og bekymring som blir verre for hver dag. For hver time. Hvert minutt. 

KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 17:16
InDeilawetrust: Går bare en vei det her gitt. Hvor lang tid tar det før Erna trykker på den røde knappen og vi stenger ned igjen?

Frykter også at det kan bli en realitet, men jeg frykter tross alt det mindre enn jeg frykter at viruset kommer helt ut av kontroll i dette landet.
Vi kommer nok i hvert fall til å se en delvis nedstengning, så får vi bare håpe at vi klarer å få viruset under kontroll igjen för vi er i en ny full lockdown.

LeBron

Innlegg: 11412
LeBron
11.08.20 17:17
Framsynt: Smitteimporten fra utlandet er aldri tema!

Må da ikke skylde på bemidlede nordmenn som raste hjem så de kunne slippe karantene!!! Myyyyye enklere å skylde på fattige studenter... 

mrk89

Innlegg: 194
mrk89
11.08.20 17:18
Amnon: Ikke helt sant. Ja, Covid-19 (og generelt infeksjoner) gjør kroppen mer mottagelig for opportunistiske infeksjoner fra bakterier etc., men Covid-19 gjør både (i noen tilfeller permanent) skade på kroppen og kan ta liv (cytokinstorm).

Cytokinstorm er årsak til en del dødsfall hos yngre ja, men hovedgrunn til dødsfallene også i denne aldersgruppen er preeksisterende alvorlig sykdom (nyresvikt, hjertefeil, alvorlig astma/KOLS).


Poenget er at dersom du er 80 år og blir sengeliggende i 2 uker, eller du er 50 og blir liggende i respirator, så får du svært sannsynlig en sekundær infeksjon (spes. lungebetennelse eller UVI), noe som er lettere å behandle i Norge enn i Spania. Det er hele poenget med at antibiotikaresistens trolig har mye å si. 

InDeilawetrust

Innlegg: 39827
InDeilawetrust
11.08.20 17:18

Så blir jeg litt matt av at man først nå når ferien er ferdig starter med skjerpede kontroller på flyplassen for de som kommer hjem fra utlandet. Her har man altså i hele sommer stått og sett på at folk kommer hjem i hopetall fra utlandet. Så da har man jo tydeligvis ikke lært noe fra sist. 

Halpert

Innlegg: 2405
Halpert
11.08.20 17:19
KingAnderson: Hvorfor skal ikke ungdom bli irettesatt hvis de er (del)ansvarlige for at pandemien sprer seg?

Fordi det har blitt festet på akkurat samme måte i månedsvis uten noe som helst smitte omtrent. Etter tre uker med åpne grenser har smitten økt så mye at de begynner å true med å stenge landet igjen. De tar NULL selvkritikk på dette og har samtidig nerve til å skylde utelukkende på ungdommen. Irettesett gjerne ungdommen men fei for egen dør først, hvis ikke blir det totalt useriøst.

(Innlegget ble redigert 11.08.20 17:22)

lusekoftan

Innlegg: 47389
lusekoftan
11.08.20 17:21
InDeilawetrust: Mange voksene har tatt unødvendige turer til Sverige

også nødvendige turer til sina hytter Sverige, om de har åkt till av Norge förklarade "gröna" områden så har de lägre smittertryck än Oslo som Arnt Abrahamsen i Farsunds kommun varnar för att besöka.

Norsk coronaparadox – värre i Oslo än i rödflaggade länder

 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 17:30)

prisonMike

Innlegg: 476
prisonMike
11.08.20 17:21

«Hvorfor skal ikke ungdom bli irettesatt hvis de er (del)ansvarlige for at pandemien sprer seg?»


Hvorfor skal ikke staten bli irettesatt hvis de er ansvarlige for at pandemien sprer seg?


Nesten hele landets befolkning har gjort en kjempeinnsats i mange måneder og viruset ble slått ned. Grensene åpner og smitten er nok en gang tilbake og myndighetene er så jævla frekke at de skylder på ungdommen. Null selvkritikk faktisk. Ja, ungdommen kan selvsagt være flinkere, men de har «gitt opp» ganske mye i mange måneder nå. Kan garantere at mitt festebehov hadde meldt seg også om jeg hadde vært 19 år. 


I tillegg har de hele tiden sagt at det vil komme smitteklynger. Da er det vel helt greit om vi lar være å shame og blame når det skjer, kanskje? Sånn som de la ut om denne corona-skammen for noen uker tilbake.

startelver

Innlegg: 66157
startelver
11.08.20 17:24
Halpert: Det er faen meg bra patetisk av Høie å skylde på ungdommen. "Det handler om liv og død". Se deg selv i speilet din forbanna tomsing.

Det er smart å si. 

Han viser jo bare til de bekreftede smittetallene, aldersgruppen opp til 30 er der økningen ligger. Ikke blant eldre. 

Så vet vi at det har foregått ellevill festing flere steder i landet.

Høie har selvsagt helt rett. 


Halpert

Innlegg: 2405
Halpert
11.08.20 17:26
startelver: Det er smart å si.

Les mitt forrige innlegg like over her.

Xavi7

Innlegg: 10219
Xavi7
11.08.20 17:29

Åpningen av grensene var en katastrofal beslutning fra øverste myndigheter. Husk dette når neste valg kommer!

KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 17:31
isvotten: Så mener noe dette utviser svakhet.

Nei, det kreves styrke å vise svakhet.


Et ärlig og fint innlegg av deg, og du setter fokus på noe som dessverre fort blir glemt i dagens situasjon.
Det er mange som har fått sin hverdag endret siden pandemien förte frem endringer. Mange har mistet deler av, eller hele sitt sosiale nettverk, mange har mistet muligheten til å bedrive hobbyer, mange er bekymret for egen eller andres helse osv.


Jeg har selv kjent på de samme fölelsene du beskriver, og jeg er helt sikker på at vi ikke er alene om det.


God bedring min venn. Håper du finner igjen livsgleden, og hvis du er i närheten av Haugesund så spanderer jeg gjerne en kopp kaffe eller to på deg.

Framsynt

Innlegg: 13868
Framsynt
11.08.20 17:32
LeBron: Må da ikke skylde på bemidlede nordmenn som raste hjem så de kunne slippe karantene!!! Myyyyye enklere å skylde på fattige studenter...

Og de slipper unna ALLE ubehagelige spørsmål om den skjebnesvangre åpningen for smitteimport fra Sverige, Spania og andre røde land. Istedet legger de kun skylden på ungdommer og folk som har oppført seg i motsetning til dem selv.

Erna Solberg kommer aldri til å stenge noen grenser med mindre Merkel sier hun skal gjøre det. Globalist Solberg er helt imot stengte grenser.


KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 17:35
prisonMike: Hvorfor skal ikke staten bli irettesatt hvis de er ansvarlige for at pandemien sprer seg?

Joda, jeg fritar ikke regjeringen for skyld jeg. Men det er tross alt en utrolig vanskelig situasjon for dem, og de pröver etter beste evne å holde smitten nede samtidig som de önsker å opprettholde en så normal hverdag som mulig.
Bare for ordens skyld: Jeg stemte ikke borgerlig ved forrige valg, så dette er ikke ment som en forsvarstale pga politisk ståsted.

Xavi7

Innlegg: 10219
Xavi7
11.08.20 17:35

Breddefotballen er den hardest rammede gruppen og helt uskyldige i den økte smitten. Nå risikerer de at hele sesongen 2020 ryker takket være fyllesvin, bacon-entusiaster og spania-farere. 

KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 17:37
Halpert: Irettesett gjerne ungdommen men fei for egen dør først, hvis ikke blir det totalt useriøst.

Ok. Jeg er enig i dette.

KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 17:38
Xavi7: Breddefotballen er den hardest rammede gruppen og helt uskyldige i den økte smitten. Nå risikerer de at hele sesongen 2020 ryker takket være fyllesvin, bacon-entusiaster og spania-farere.

Eyyyyy. Hold nå bacon borte fra dette. Bacon og egg til frokost er en av få virkelige gleder jeg har igjen i livet :)

prisonMike

Innlegg: 476
prisonMike
11.08.20 17:41

«Joda, jeg fritar ikke regjeringen for skyld jeg. Men det er tross alt en utrolig vanskelig situasjon for dem, og de pröver etter beste evne å holde smitten nede samtidig som de önsker å opprettholde en så normal hverdag som mulig.
Bare for ordens skyld: Jeg stemte ikke borgerlig ved forrige valg, så dette er ikke ment som en forsvarstale pga politisk ståsted.»


Klart de prøver så godt de kan, men de kan fortsatt ta selvkritikk og legge skylden på seg selv i stedet for andre. Regjeringen har gjort en god jobb de, helt til grensene ble åpnet. 


For ordens skyld: Jeg stemte borgerlig og gjør det igjen, men de er ikke fritatt fra kritikk for det. Raymond er ikke noe bedre han heller forsåvidt, så går til begge sider det her. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg