Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
LeBron

Innlegg: 11412
LeBron
11.08.20 17:41
Framsynt: Og de slipper unna ALLE ubehagelige spørsmål om den skjebnesvangre åpningen for smitteimport fra Sverige, Spania og andre røde land. Istedet legger de kun skylden på ungdommer og folk som har oppført seg i motsetning til dem selv. Erna Solberg kommer aldri til å stenge noen grenser med mindre Merkel sier hun skal gjøre det. Globalist Solberg er helt imot stengte grenser.

Kan høre dem nå "Jommen... giiid av meg, vi reiste da til Spania da det var LOV! Og nå er det ikke LOV å feste tett, da nei vet du hva det er ungdommen sin skyld dette her!!!" 


Jeg blir helt sprø, flatfyll på "vinKURS" i Spania = sofistikert kultur, billig flatfyll i parken = Kriminell smittespredning.....

jakoline

Innlegg: 41639
jakoline
11.08.20 17:42
Halpert: Fordi det har blitt festet på akkurat samme måte i månedsvis uten noe som helst smitte omtrent. Etter tre uker med åpne grenser har smitten økt så mye at de begynner å true med å stenge landet igjen. De tar NULL selvkritikk på dette og har samtidig nerve til å skylde utelukkende på ungdommen. Irettesett gjerne ungdommen men fei for egen dør først.

Det er slik ,fordi ellers vil det ødelegge ideen om "de tre friheter": fri flyt av varer ,arbeidskraft og økonomi i EU og globalt.


Rett og slett hele prosjektet rundt globalismen.


Sannheten er at det historisk alltid har vært en utfordring med  smitte som kommer utenfra ,og kan drepe en annen befolkning. Det er kun vår tids moderne medisiner og vaksiner som har gjort at vi idag mye synes ha glemt gammel kunnskap rundt dette , og tror derfor det vi ser nå er et helt historisk nytt fenomen...sågar så nytt at konspirasjonsteorier om at det "må" ha blitt laget i labratoriumet...


Men nope...for det første har historisk alltid slike farlige virus blitt skapt i tett befolkede områder med ofte dårlig hygiene. At Asia er verdens tettest befolkede område ,gjør derfor nettopp det geografiske stedet til en perfekt yngleplass..


Ser man historisk på hvordan farlige sykdommer har blitt spredt av "fremmede" ,er urbefolkningen i Amerika det nærmeste og beste eksempel.


De fleste "indianere" (american natives) døde slett ikke av de hvites våpen og vold. Men av de hvites sykdommer ,som de hvite hadde flokkimmunitet mot. Mens den amerikanske urbefolkningen døde som fluer av "uskyldige" sykdommer som Meslinger.


Likeså ble det å bruke karantene mot fremmede handelssskip ,alt praktisert på 1300-tallet av bystater som Venezia ; ordet betyr "40" og kommer av antall dager hvert fremmed handelsskip måtte ligge utenfor den italiense kyst ,før de slapp inn til byen med varene.


Svartedauen hadde eksistert lenge i Mongolia ,før mongolerne tok med seg viruset på handesveien til Krim...der de møtte ditto europeiske handelsmenn på vei mot øst....og slik spredte svartedauen seg via handelsveier til Europa....og et skip mot Bergen i Norge.


Faktisk herjet pesten jevnlig i Europa ,og også Norge ,helt til stadig flere byer begynte også med karantene på 40 dager for handelssskip (den meste handelen skjedde den gangen via båter).


Dette førte til at man så sent som 1600-tallet endelig klarte mer og mer bli kvitt pesten.


Så det å "stenge ned" ,karantener og "lukke byporten" har våre forfedre drivi med i århundrer...inntil mer moderne medisin kom.


Det vi opplever akkurat nå ,er derfor kun et mellomspill...der vi på en måte er satt tilbake til fortiden uten slik vaksine og medisin. Men straks det kommer ,vil vi glemme disse årene raskt ...inntil neste gang vi tror vi står ovenfor noe historisk helt nytt...

Mc_lovin

Innlegg: 8376
Mc_lovin
11.08.20 17:44

Jeg forstår ikke alle variasjonene i smittetiltak innad i Norge. I København er det påbudt med munnbind det øyeblikket man går inn på flyplassen fra metroen. I Norge derimot er det kun påbudt på selve flyet, ikke på flyplassen. Hvorfor er det ikke noen standard på dette?

I tillegg stusser jeg over restriksjoner på tog og buss. Det er supert at togene har eliminert setene i midten for bestilling slik at man kan opprettholde distansering. På den andre siden kan jeg ikke forstå hvordan busser tur-retur Stavanger-Oslo osv. har lov til å kjøre med 80% fylling UTEN munnbind. Her har man altså en busstur hvor mennesker blir "tvunget" til å sitte skulder til skulder med tilfeldige mennesker, uten munnbind og uten antibac-wipes (dette blir utgitt gratis på fly). Hva er logikken i det? 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 17:45)

Framsynt

Innlegg: 13868
Framsynt
11.08.20 17:45

Høie er ikke i mot smitteøkning i Norge
https://www.dagbladet.no/nyheter/kan-ikke-holde-norge-stengt/72729502

Han bare later som han er det og skylder på ungdommen.

InDeilawetrust

Innlegg: 39827
InDeilawetrust
11.08.20 17:46
Mc_lovin: Hvorfor er det ikke noen standard på dette?

Mener jeg nylig leste at man skulle ha på munnbindet helt til man var hjemme? På flyet-når man lander-og helt til man er hjemme. 

startelver

Innlegg: 66157
startelver
11.08.20 17:47

Lurer faktisk på om sosialistene vil vinne valget til høsten, da folk er møkkalei viruset og tror de får en endring med ny regjering. 


KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 17:49
LeBron: Kan høre dem nå "Jommen... giiid av meg, vi reiste da til Spania da det var LOV! Og nå er det ikke LOV å feste tett, da nei vet du hva det er ungdommen sin skyld dette her!!!"

Det er også de folkene som kommer til å syte höyest hvis landet må gå i en ny lockdown.
Snakket faktisk med en som hadde värt på ferie i Spania som kjeftet på mennesker som hadde värt på ferie i Hellas. At de som reiste til Hellas i denne perioden var egoistisk osv, mens han selv bare hadde reist til Spania fordi han har et hus der og ville slappe av litt (da bl.a med festing).
Dette selv om de som kom fra Hellas gikk direkte inn i en to ukers hjemmekarantene, mens han som hadde värt i Spania gikk direkte på jobb dagen etterpå.

InDeilawetrust

Innlegg: 39827
InDeilawetrust
11.08.20 17:49

Tre utesteder i Haugesund stenges i en uke etter at to bartendere har testet positivt for covid-19, skriver Haugesunds Avis.


Utestedene det gjelder er Rabinowitz, Bytunet Nattklubb og Dikselen.


– Det er svært viktig at alle som har vært på nattklubbene i Haraldsgata i Sildajazz-helgen, tar kontakt med smittesporingsteamet i kommunen sin. De må i karantene og teste seg for koronavirus, sier kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse i Karmøy til avisa.

(Innlegget ble redigert 11.08.20 17:50)

KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 17:50
startelver: Lurer faktisk på om sosialistene vil vinne valget til høsten, da folk er møkkalei viruset og tror de får en endring med ny regjering.

Er da mange bedre grunner til at man bör få en sosialistisk regjering etter neste valg.


Men det er en helt annen diskusjon som man kan ta en helt annen gang.

Mc_lovin

Innlegg: 8376
Mc_lovin
11.08.20 17:52
InDeilawetrust: Mener jeg nylig leste at man skulle ha på munnbindet helt til man var hjemme? På flyet-når man lander-og helt til man er hjemme.

Kun fra risiko-områder - etter den seneste smitteøkningen. Jeg har flydd tur-retur København endel ganger i sommer i forbindelse med jobb, og det har ikke vært noe krav. 

mcdermott

Innlegg: 66693
mcdermott
11.08.20 17:52

Lurer faktisk på om sosialistene


--- Vi jar jo strengt tatt blitt sosialister hele gjengen i løpet av de siste måneden. Nå er det jo flokken som gjelder,ikke enkeltindividets rett.

Xavi7

Innlegg: 10219
Xavi7
11.08.20 17:54
KingAnderson: Hold nå bacon borte fra dette. Bacon og egg til frokost

Ja da håper jeg du er med og slår et slag for den lokale, norske bacon. Den synes jeg man kan fråtse i:-)

Xavi7

Innlegg: 10219
Xavi7
11.08.20 17:55
startelver: tror de får en endring med ny regjering.

Kan det bli verre enn Raja og Høie?

Folkflesk

Innlegg: 26832
Folkflesk
11.08.20 18:02

(Innlegget ble redigert 11.08.20 18:04)

Folkflesk

Innlegg: 26832
Folkflesk
11.08.20 18:16

Begynner å bli lei av å høre Høie si "ingen skal føle skam". Er det vårt største problem med viruset nå? 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 18:16)

return_of_drakkar

Innlegg: 27718
return_of_drakkar
11.08.20 18:18
mcdermott: --- Vi jar jo strengt tatt blitt sosialister hele gjengen i løpet av de siste måneden. Nå er det jo flokken som gjelder,ikke enkeltindividets rett.

Det er jo situasjoner hvor enkeltindividet rett må gjenspeiles av befolkningens trygghet.
Ingen har eller kan ha full frihet under alle forhold.

DYtech

Innlegg: 742
DYtech
11.08.20 18:19
Kul_Djevel: Ikke drept av dødsviruset ennå. Jeg lever fortsatt :)

Hvordan går det nedi Horten? :-)

DennisB

Innlegg: 16394
DennisB
11.08.20 18:25
isvotten: Så mener noe dette utviser svakhet. La meg si deg følgende om du er en av dem som mener det: I 43 år var jeg den sterkeste. Den som alltid kom seg videre uansett hva som skjedde. Brått ble livet totalforandret, og psyken likeså. Snudde min psyke, så vil jeg påstå at det kan skje med alle. Og den psykiske helsen er definitivt det viktigste man har.

Takk for at du deler din historie med oss. Du er ikke alene. Disse tidene kan ta knekken på noen og enhver. Sterk eller ikke. 

 

Når jeg leser om din verden, så er du en av dem som har mistet det meste under denne pandemien. Det som var din hverdag. Jeg deler det meste av dine gleder i livet, det du tidligere har sett fram til, som ikke lenger er der. Det er tøft for mange av oss.

 

Om verden kanskje aldri blir den samme igjen, så må vi ha tro på at mange av disse tingene du nevner vil bli tilgjengelige igjen. Om det er en vaksine som skal til, eller bare å kunne leve med dette viruset videre i kommende former. Vi får la tiden jobbe for oss, og se fram mot tingene i hverdagen som holder oss oppe igjen. Jeg har selv opplevd depresjon på sitt verste, og vet at slikt kan være svært vanskelig, og spesielt nå. 

 

Vi må ikke miste trua på en hverdag vi kan leve med videre. Den vil komme, også for de mest utsatte av oss. Vi kan også få nye gleder, og andre ting å se fram i mot. Tider endrer seg, og det kan vi gjøre også. Lykke til.

(Innlegget ble redigert 11.08.20 18:30)

KingAnderson

Innlegg: 22667
KingAnderson
11.08.20 18:28

@xavi: jada, kun norsk bacon, og kun bacon som er kjøpt i norske butikker :)


 

VFK1989

Innlegg: 1126
VFK1989
11.08.20 18:35

Skjønner ikke hvorfor en enkeltgrupper må klandres for smitten? Er jo ganske tydelig at mange godt voksne har dratt smitte med seg hjem, men nå er det de unge som løper rundt og sprer smitte så godt de klarer. Masse grupper på 20 og 20 som løper fra bar til bar før mange av de møtes på større fester etterpå. Er jo helt krise at dette får gå sin gang. 

 

Alle bør bli med å ta et løft her, dette er ikke godt nok. 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 18:36)

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
11.08.20 18:38
VFK1989: Skjønner ikke hvorfor en enkeltgrupper må klandres for smitten? Er jo ganske tydelig at mange godt voksne har dratt smitte med seg hjem, men nå er det de unge som løper rundt og sprer smitte så godt de klarer. Masse grupper på 20 og 20 som løper fra bar til bar før mange av de møtes på større fester etterpå. Er jo helt krise at dette får gå sin gang. Alle bør bli med å ta et løft her, dette er ikke godt nok.

Neinei, det viktigste nå er å skylde på hverandre!

https://www.nrk.no/ytring/unge-som-syndebukker-1.15118461

Folkflesk

Innlegg: 26832
Folkflesk
11.08.20 18:39

Hvor stort offer er det å droppe Sydenturer og fadderuker i et samfunn som trues med en pandemi? Det virker som folk har blitt litt høye på seg selv pga at smitten gikk ned i vår. "Vi ofret påska, så det får holde", er visst budskapet. 

return_of_drakkar

Innlegg: 27718
return_of_drakkar
11.08.20 18:44
isvotten: Så mener noe dette utviser svakhet.

Det er tvert i mot - en styrke - fordi du møter forholdene ansikt til ansikt.

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
11.08.20 18:45

Jeg vil si at å ofre fadderuken er et større offer enn å droppe sydenturen. Og disse fadderuka er jo gjerne de samme om ofret russetiden sin.


Er ikke vanskelig å skjønne at unge studenter som ofret russetiden for å slå ned et virus som i stor grad er farlig for en helt annen samfunnsgruppe for så å se at «voksne» som reiser til syden og på cruiseferier(!!!!) og sørger for en økning i smitten blir litt provoserte når politikere skal skyve hele ansvaret for å holde smitten ned over på dem igjen.


Ser at både Valhammer, Johansen og Høie er ute med kjeften. De bør nok tenke litt over hva de sier og hva disse unge voksne har ofret sett i sammenheng med at de absolutt måtte åpne for at andre skulle kunne reise til syden og Sverige tross vissheten om at det ville øke smittespredningen

Sandaas

Innlegg: 12774
Sandaas
11.08.20 18:45
VFK1989: Skjønner ikke hvorfor en enkeltgrupper må klandres for smitten?

Det er vel ikke enkeltgrupper som direkte klandres for smitten, men det er jo unektelig et faktum at smitten øker mest blant en spesifikk aldersgruppe (ungdom/unge voksne). Da må tiltakene gjerne rettes inn mot nettopp disse. Når smitten i så stor grad er sentrert rundt denne gruppen blir det også for enkelt å alene skylde på utenlandsreiser. Man bruker argumentet "regjering tillot utenlandsreiser og derfor har de skyld for økende smitte". For det første "glemmer" man at regjeringen hele tiden har anbefalt at man dropper unødvendige utenlandsreiser og hele tiden anbefalt Norgesferie denne sommeren. For det andre, om utenlandsreiser alene var faktoren som medførte økt smitte så skulle man forvente å se økt smitte blant alle som har reist utenlands (hint, dette er altså ikke bare unge voksne), men det har man i liten grad gjort.


Derimot tyder alt på at enkelte begynner å bli veldig slepphendt med de helt enkle smittevernsreglene, og det store flertall av disse som drar på hjemmefester, drikker seg stupfull på byen osv er jo nettopp ungdom/unge voksne. 

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
11.08.20 18:48

Hadde man opprettholdt reiserestriksjonene hadde man ikke hatt i nærheten av den økningen i smitte som vi har sett i sommer og da hadde det vært mulig med et åpnere samfunn innad i landet.

Det burde være lett å forstå at unge føler seg nedprioritert når de hele tiden er de som må gjøre offer for å begrense spredningen av et virus som i større grad truer andre samfunnsgrupper, mens mer voksne har vært lite villig til å droppe hytteturen i påsken og sydenturen om sommeren og faktisk slapp sistnevnte.

(Innlegget ble redigert 11.08.20 18:49)

MacanT

Innlegg: 14121
MacanT
11.08.20 18:52
startelver: Lurer faktisk på om sosialistene vil vinne valget til høsten

Jeg var ikke engang klar over at det var valg til høsten, må nok begynne å følge med litt bedre :)

mcdermott

Innlegg: 66693
mcdermott
11.08.20 18:52

--- Høie & co sier jo ikke at ungdommer/studenter ikke skal møtes eller ha det gøy,det er snakk om at de gjør det med forbehold. Det sentrale her er jo at gruppen tilsynelatende ikke klarer dette uten alkohol.


Det samme gjelder jo de som har dratt på ferie i utlandet,her skal man jo også feriere på en annen måte enn man vanligvis gjør.


Vi får frihet under ansvar og det er ansvaret man ikke klarer å ta.

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
11.08.20 18:53
Solvgutt1: Hadde man opprettholdt reiserestriksjonene hadde man ikke hatt i nærheten av den økningen i smitte som vi har sett i sommer og da hadde det vært mulig med et åpnere samfunn innad i landet. Det burde være lett å forstå at unge føler seg nedprioritert når de hele tiden er de som må gjøre offer for å begrense spredningen av et virus som i større grad truer andre samfunnsgrupper, mens mer voksne har vært lite villig til å droppe hytteturen i påsken og sydenturen om sommeren og faktisk slapp sistnevnte.

Nå er det sannsynligvis flere unge som har vært på sydentur i sommer. Og da mer for å drikke og herje enn å se etter sommerhuset. I tillegg synes jeg ikke det er et veldig stort offer å drikke litt mindre og holde litt mer avstand om man er ute på byen. Det er ikke slik at de unge hadde behøvd å sitte hjemme og ikke gjøre noe som helst, men bare opptre litt mer fornuftig når de er ute på byen.

DrSchwei

Innlegg: 51402
DrSchwei
11.08.20 19:00
Solvgutt1: Ser at både Valhammer, Johansen og Høie er ute med kjeften. De bør nok tenke litt over hva de sier og hva disse unge voksne har ofret sett i sammenheng med at de absolutt måtte åpne for at andre skulle kunne reise til syden og Sverige tross vissheten om at det ville øke smittespredningen

Man åpnet for landene med ganske lavt smittenivå. Var det virkelig noen ved sine fulle fem mener at man ikke skulle åpne grensene i det som kan bli snakk om flere år??! Ser at flere deler en artikkel på Ytring at man setter opp bilig bacon mot studenter - poenget er jo at man oppfordrer folk til å holde 1 meters avstand, noe de beviselig ikke gjør alle steder!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg