Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
12.08.20 14:13
Rainmaker: Det som fungerer er å ikke importere smitte.
Det oppnår man ved å teste og sette i karantene.

Nei, det viktigste er å gjøre de tiltakene som gir best mulig kost/nytte. Dersom vi skal ha null smitte, så må vi ha særs inngripende tiltak som vil koste uhyre mye penger. Det er nettopp derfor man ikke sperrer inne alle som har vært utenlands. Fordi det er dårlig kost/nytte og for inngripende ovenfor folk.

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
12.08.20 14:13
xavi-maestro: Til hvilken konsekvens?

Vi får fortsatt handlet og solgt varer mellom land. De som må se til huset sitt i Spania får gjøre det, men de får gå i karantene etterpå.

InDeilawetrust

Innlegg: 39827
InDeilawetrust
12.08.20 14:13

Latterlig at kontrollen på flyplassene skjerpes først ETTER at ferien er ferdig. Denne regjeringen er konstant på etterskudd.. 

Fjøsbonden

Innlegg: 39560
Fjøsbonden
12.08.20 14:13

Hva sier alle "idiotene" som nå i ukevis har forsøkt å bagatellisere faren for en sterk økning i korona spredning i Norge, jfr. de seneste dagenes nyhetsoppslag om korona smitte i store deler av Norge - og det faktum at man nå faktisk vurderer seriøst å isolere Oslo.

Og hva sier alle  de naive egoistene som ved sin totale uansvarlige oppførsel har bidratt til å spre dette viruset over det ganske land.

For tiden foregår den største smittespredningen av korona i Norge blant den yngre aldersgruppen. Typisk nok !

(Innlegget ble redigert 12.08.20 14:17)

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
12.08.20 14:13
InDeilawetrust: Latterlig at kontrollen på flyplassene skjerpes først ETTER at ferien er ferdig. Denne regjeringen er konstant på etterskudd..

Haha, støttes!

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
12.08.20 14:14
Fjøsbonden: Hva sier alle "idiotene" som nå i ukevis har forsøkt å bagatellisere faren for en sterk økning i korona spredning i Norge, jfr. de seneste dagenes nyhetsoppslag om korona smitte i store deler av Norge - og det faktum at man nå faktisk vurderer seriøst å isolere Oslo.

De er fortsatt i tråden og er fortsatt i mot tiltak og stengte grenser...

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 14:14
KongOlav2: Nei, det viktigste er å gjøre de tiltakene som gir best mulig kost/nytte. Dersom vi skal ha null smitte, så må vi ha særs inngripende tiltak som vil koste uhyre mye penger. Det er nettopp derfor man ikke sperrer inne alle som har vært utenlands. Fordi det er dårlig kost/nytte og for inngripende ovenfor folk.

Folk velger selv om de gjennomfører en reise, og de ville selv betalt for karantenen.


Det er null behov for å dra på ferie utenlands i en pandemi.

bjoro33

Innlegg: 5761
bjoro33
12.08.20 14:14

er det hadja tadjik som står ved høie og gestikulerer?

William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
12.08.20 14:14
Fjøsbonden: Hva sier alle "idiotene" som nå i ukevis har forsøkt å bagatellisere faren for en sterk økning i korona spredning i Norge, jfr. de seneste dagenes nyhetsoppslag om korona smitte i store deler av Norge - og det faktum at man nå faktisk vurderer seriøst å isolere Oslo.

Raymond er en løs kanon på dekk. Elendig journalistikk var det også - han sa tydelig at det ikke var aktuelt nå. 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 14:14)

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 14:15
InDeilawetrust: Latterlig at kontrollen på flyplassene skjerpes først ETTER at ferien er ferdig. Denne regjeringen er konstant på etterskudd..

Minner meg om vitsen hvor mannen skulle ha stortingsspiker...

xavi-maestro

Innlegg: 6954
xavi-maestro
12.08.20 14:15
isvotten: I løpet av mine 43 år har jeg aldri hatt problemer tidligere. Aldri. Ikke før nå. Personlige harde tider har jeg definitivt hatt. Jeg mistet nær livet i 1996 etter en alvorlig bilulykke. 9 dager på intensiv, 36 dager på sykehus, måneder med opptrening og to operasjoner. Alt i avsluttende år på vgs. Dette førte også til at en lovende idrettskarriere, der jeg faktisk har et NM-sølv, gikk tapt.
Jeg mistet min daværende beste kamerat i dødsulykke i 1999. 
I 2001 hadde jeg samlivsbrudd.
Jeg har flyttet til andre enden av landet, dønn alene. Har styrt et idrettslag gjennom en grusomt stygg og enormt energikrevende underslagssak utført av et av styremedlemmene.
Jeg har vært både leder og hovedtillitsvalgt i min organisasjon, og har vært gjennom mange vanskelige forhandlinger og personalsaker. 
Jeg har i 20 år levd alene, og har definitivt kjent på ensomheten. 
Men jeg har alltid sett positivt på tilværelsen, og klart meg særs godt i eget selskap. 
Oppturene har også vært mange. Jeg har reist til flere land enn de fleste. Har opplevd mer av Norge enn de fleste. Har fått idrettslagets ærespris. Reist på et utall av idrettsarrangementer og konserter og opplevd livets lyse sider, til tross for nedturer. Jeg har også en fantastisk arbeidsplass og kollegaer.
Jeg har hatt og har gode kamerater. De fleste bor dessverre langt unna. Og jeg har en fantastisk mor. Takk for det!
Ingenting av livets prøvelser har bitt på meg før denne coronasituasjonen oppsto. 
Personlig har jeg fem store interesser i livet. Reising er den aller største. Nå kan jeg ikke reise. Å dra på idrettsarrangementer er den andre. Det kan jeg heller ikke nå. Å selv spille håndball er den tredje. Det får jeg ikke lov til heller. Den fjerde er å dra på konserter, hvilket heller ikke er mulig. Den siste er å reise rundt på marknader, lokale festivaler av alle slag osv.
Jeg brenner også for jobben min, men for å være ærlig er jeg urolig for å gå der i denne situasjonen. 
Og ikke minst er jeg bekymret for min mor, som er i risikosonen i denne situasjonen. Familien min er liten, og kun min bror og min mor gjenstår av mine nærmeste. Jeg vil så gjerne ha henne i minst 20 år til, men er særs bekymret for at denne coronaen skal forhindre det. Jeg får ikke engang gitt henne en klem.
Jeg prøver å holde en positiv vinkling på livet også i denne perioden, men hverdagen har ingen ekte gleder lengre. Gleden som vises er så innmari påtatt. I 43 år har ingenting av livets opp- og nedturer vært noe problem å takle og komme videre fra. 
Nå er derimot alt bare negativt. Negative tanker. Negative magefølelser. Jeg sover dårlig, våkner ofte og kjenner en uro som savner sidestykke av hva jeg har vært ute for tidligere. Jeg prøver å finne andre ting å gjøre og engasjere meg i og med for å få tiden til å gå. Men gleden er borte. Livsgleden mangler. Og hva er livet egentlig uten den?
Jeg har ikke slitt psykisk en eneste dag tidligere i livet. Nå sliter jeg. Veldig. Og jeg har fått smake på å være psykisk nedbrutt. Noe som jeg i 43 år har tenkt på som en umulighet at kunne kan treffe.
Så mener noe dette utviser svakhet. La meg si deg følgende om du er en av dem som mener det: I 43 år var jeg den sterkeste. Den som alltid kom seg videre uansett hva som skjedde. Brått ble livet totalforandret, og psyken likeså. Snudde min psyke, så vil jeg påstå at det kan skje med alle. Og den psykiske helsen er definitivt det viktigste man har. 
Hver dag rir det samme spørsmålet meg absolutt hele tiden. Hvordan ligger vaksinen an? Jeg sjekker sikkert 10 ganger pr dag på nettet om akkurat dette. Livet er redusert til bekymring og dårlig magefølelse. En følelse og bekymring som blir verre for hver dag. For hver time. Hvert minutt.

Kan Corona-tiden ha trigget noe som har ligget der og ventet på å boble over?

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
12.08.20 14:17
Rainmaker: Folk velger selv om de gjennomfører en reise, og de ville selv betalt for karantenen.
Det er null behov for å dra på ferie utenlands i en pandemi.

I noen måneder eller flere år? Det er bare regimer vi ikke vil sammenligne oss med som kjører en taktikk som du forfekter. Denne pandemien har kanskje 0,1-0,2 % dødelighet for folk under 60 år. Og for dette vil du potensielt isolere landet fullstendig i flere år? Her snakker vi om tiltak som ville vært voldsomt overkill, og ikke proporsjonale med alvorsgraden i situasjonen.

xavi-maestro

Innlegg: 6954
xavi-maestro
12.08.20 14:19
Toresenvel: Vi får fortsatt handlet og solgt varer mellom land. De som må se til huset sitt i Spania får gjøre det, men de får gå i karantene etterpå.

Hva med hele reisenæringen?

Fjøsbonden

Innlegg: 39560
Fjøsbonden
12.08.20 14:21
William_S3: Raymond er en løs kanon på dekk. Elendig journalistikk var det også - han sa tydelig at det ikke var aktuelt nå.

Problemet er alle de unge, ikke minst i Oslo, som bevisst eller ubevisst, gir blaffen i å følge smittevernrådene fra myndighetene. Nå ser vi resultatene - kraftig økning av korona hos den yngre aldersgruppe. De som kanskje har vært de ivrigste til å bagatellisere farene ved en ny spredning av korona her i landet.

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 14:21
KongOlav2: I noen måneder eller flere år? Det er bare regimer vi ikke vil sammenligne oss med som kjører en taktikk som du forfekter. Denne pandemien har kanskje 0,1-0,2 % dødelighet for folk under 60 år. Og for dette vil du potensielt isolere landet fullstendig i flere år? Her snakker vi om tiltak som ville vært voldsomt overkill, og ikke proporsjonale med alvorsgraden i situasjonen.

Jeg tviler sterkt på det vil bli aktuelt med år. Men om det er det som skal til så er det det som må til, vi har nok flere vaksiner lenge før vi snakker "år".

 

Vi ser den dødeligheten fordi vi har tiltak, som har hindret at helsevesenet har blitt overbelastet. Det er ingen grunn til å øke antall smittede i Norge fordi noen "bare må ha bacon fra Sverige" eller bare må til Syden.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 14:22)

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
12.08.20 14:22
xavi-maestro: Hva med hele reisenæringen?

Jeg vet ikke med deg, men jeg og de i pressekonferansen har primært snakket om reisende fra Norge til andre land. Ikke reisende fra andre land og hit. Jeg er ikke like skeptisk til å si nei til turister fra andre land. Med unntak av cruiseskip.

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
12.08.20 14:23

"... 26 i grønne land og 56 i røde". Øh, William du sa det var "få som ble smittet i grønne land". Det er feil.

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
12.08.20 14:24
Rainmaker: Jeg tviler sterkt på det vil bli aktuelt med år. Men om det er det som skal til så er det det som må til.
Vi ser den dødeligheten fordi vi har tiltak, som har hindret at helsevesenet har blitt overbelastet. Det er ingen grunn til å øke antall smittede i Norge fordi noen "bare må ha bacon fra Sverige" eller bare må til Syden.

Det er absolutt ingenting som tyder på at grenseåpningen i sommer gjør at helsevesenet vårt knekker sammen. Du forfekter null smitte med din strategi. Situasjonen i mars viser at vi tåler ganske mye mer enn null smitte uten at helsevesenet bryter sammen og dødeligheten øker kraftig. Her henger ikke argumentasjonen din på greip.

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
12.08.20 14:24
Rainmaker: Vi ser den dødeligheten fordi vi har tiltak, som har hindret at helsevesenet har blitt overbelastet. Det er ingen grunn til å øke antall smittede i Norge fordi noen "bare må ha bacon fra Sverige" eller bare må til Syden.

Nå skal det sies at til tross for grenseåpningen, og økt smitte, så har er ikke belastningen på sykehusene i nærheten av noe bristepunkt. Ahus alene kan vel behandle alle dagens innlagte på normal kapasitet. 

Det som er vesentlig når man vurderer tiltak er om tiltakene og verktøyene man har gjørt at man kan holde smittespredningen under kontroll. Det betyr ikke at det ikke vil komme økning av smitte her og der, men at man da har verktøy til å slå ned denne spredningen. Det virker det som man har klart så langt. 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 14:26)

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 14:25
KongOlav2: Det er absolutt ingenting som tyder på at grenseåpningen i sommer gjør at helsevesenet vårt knekker sammen. Du forfekter null smitte med din strategi. Situasjonen i mars viser at vi tåler ganske mye mer enn null smitte uten at helsevesenet bryter sammen og dødeligheten øker kraftig. Her henger ikke argumentasjonen din på greip.

Jeg forfekter "null importert smitte".

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 14:25
Solvgutt1: Nå skal det sies at til tross for grenseåpningen, og økt smitte, så har er ikke belastningen på sykehusene i nærheten av noe bristepunkt. Ahus alene kan vel behandle alle dagens innlagte på normal kapasitet.

Det er nå-situasjonen. Den vil endre seg dramatisk dersom de siste par ukenes tendenser fortsetter.

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
12.08.20 14:27
Rainmaker: Det er nå-situasjonen. Den vil endre seg dramatisk dersom de siste par ukenes tendenser fortsetter.

Det tviler jeg på. Det virker som man i stor grad klarer å kontrollere disse oppblussingene og forhindre at situasjonen kommer ut av kontroll. 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 14:27)

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
12.08.20 14:28
Rainmaker: Jeg forfekter "null importert smitte".

Uansett, dine forslag til strategi står ikke i stil med alvorsgraden i situasjonen.

pfrog567

Innlegg: 18666
pfrog567
12.08.20 14:28
InDeilawetrust: Latterlig at kontrollen på flyplassene skjerpes først ETTER at ferien er ferdig.

Enig. Dette hadde de god tid til å opprette før de åpnet for utenlandsreiser. Det er visst ikke bare folk flest som har senket skuldrene i sommer. Myndighetene mest av alle virker det som.

William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
12.08.20 14:28

Bent Høie og co virker ialelfall langt roligere rundt dette her enn folk her inne. Det er bra - vi trenger personer som ikke sprer panikk og uro. Jeg tror de innser at selv om det er en alvorlig situasjon så er den ikke så alvorlig at den ikkke er håndterbar.  Han trakk også fram de studentene som ikke valgte å feste langt på natt. Det gjaldt faktisk de fleste. 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 14:30)

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 14:31
Solvgutt1: Det tviler jeg på. Det virker som man i stor grad klarer å kontrollere disse oppblussingene og forhindre at situasjonen kommer ut av kontroll.

Forhåpentligvis. 


Derimot vil økt reiseaktivitet, kombinert med at flere gir faen i tiltakene på fester og andre sosiale arrangementer, føre til flere tilfeller. Og det er alltid noen som ikke lar seg spore opp, spesielt dersom casen er på et utested.

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 14:32
KongOlav2: Uansett, dine forslag til strategi står ikke i stil med alvorsgraden i situasjonen.

Å sitte i karantene etter en frivillig ferie er en liten pris å betale.

fazz

Innlegg: 27358
fazz
12.08.20 14:33
William_S3: Bent Høie og co virker ialelfall langt roligere rundt dette her enn folk her inne.

>>> Ja, det er jo ikke slik at de har gått ut og sagt at de har en plan for å stenge ned igjen landet eller noe.

Dr_Who

Innlegg: 2308
Dr_Who
12.08.20 14:35

Oppdaterte reiseråd fra myndighetene. Heldigvis er Norrbotten fortsatt rødt, men  Västerbotten er gult, og altså åpent.

Bra for oss i Nord-Norge at de aller fleste er ferdig med ferien i Sverige. Skoleåret begynner 17. august, som i Norge.

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/

 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 14:36)

William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
12.08.20 14:37
fazz: >>> Ja, det er jo ikke slik at de har gått ut og sagt at de har en plan for å stenge ned igjen landet eller noe.

At de har en plan betyr ikke at de vil bruke den nødvendigvis. Men her inne og andre steder skriker jo folk steng steng steng. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg