Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Tullekoppen

Innlegg: 9086
Tullekoppen
12.08.20 15:18
startelver: Gult betyr at du befinner deg i gråsonen. Ikke vanskelig å forstå.

Det som er ille er at nordmenn er så dumme at regjeringen må endre farge på land for at folk skal forstå at de må holde seg hjemme.

Fernandovonarb

Innlegg: 5656
Fernandovonarb
12.08.20 15:20

Tror folk fatter alvoret bedre når Erna dukker opp med formaninger, enn de som til daglig er på podiet, Høie og Vold. Blir litt mer alvor og det trengtes.


Nå tror jeg det går opp for de aller fleste hvor alvorlig situasjonen er. Mange føler frykt for jobbene sine og vil handle etter det. I tillegg er ferie med morro over, og jeg antar det roer seg etter noen uker. Smittespredningen altså.


Så får folk holde seg i landet og ikke dra mer dritt inn hit, noe jeg er sikker på vil skje. Gjerne stenge inn Oslo også for det er der det er verst nå i Norge.

DavidSkruiz

Innlegg: 9297
DavidSkruiz
12.08.20 15:20
KongOlav2: Du vil altså hoppe fra det minst til det mest inngripende tiltaket. Og i praksis eliminere alle utenlandsreiser, iallfall 98 %.

Det ville vært helt ideelt utmerket.

monterosa

Innlegg: 405
monterosa
12.08.20 15:21
DennisB: Er du seriøs nå? Jeg kan komme på minst 50 grunner som ikke har med ferie å gjøre. Livet kan ikke stoppe opp bare fordi vi har en pandemi, og det gjør den i praksis heller ikke. Det går flyreiser verden over, hele døgnet, for de som må, eller ser det nødvendig å reise. Jeg er for at de som ankommer Norge via fly skal i hjemmekarantene. Men en tvungen internering er en håpløs tanke. Det er ikke Norge verdig. Gjør man reisen hjem trygg, og alle forholdsregler tas, så bør det ikke være noe problem. Og testing bør skje ved ankomst.

Kun nødvendige jobbreiser burde tillatest. Resten er totalt unødvendig. Er denne reisedumskapen som gjør at landet nå er på full vei inn i krise igjen bare få uker etter at situasjonen såg bra ut. Feige styresmakter er det verste og farligste som finnest.

forbasket

Innlegg: 460
forbasket
12.08.20 15:21
William_S3: Bent Høie og co virker ialelfall langt roligere rundt dette her enn folk her inne. Det er bra - vi trenger personer som ikke sprer panikk og uro.

Jeg er også i det store og hele fornøyd med håndteringen, mange hensyn å ta.


Vi kan vel i det minste prise oss lykkelig over at det hverken er duoen Andersen/Nyborg eller du som styrer showet ;)

monterosa

Innlegg: 405
monterosa
12.08.20 15:22

Og hold Oslo hermetisk lukket.

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
12.08.20 15:25
monterosa: Og hold Oslo hermetisk lukket.

Burde ikke være noe problem. Etter tidenes norgesferie der folk har valfartet landet rundt, utenom Oslo så har vel de fleste sett at det er nok av flotte plasser å besøke andre steder .  Oslo hadde vel det laveste hotelbelegget noen gang ,mens andre byer opplevde rekorder.   


 

Mister_Bister

Innlegg: 2311
Mister_Bister
12.08.20 15:25
monterosa: Resten er totalt unødvendig.

Det er selvfølgelig noen som synes det er helt greit å slippe å se familien på noen år, men det gjelder neppe alle. 

MacanT

Innlegg: 14125
MacanT
12.08.20 15:26
KongOlav2: Enda en som ville levd godt i Kims Nord-Korea........

Ha ha, der kom Nord-Korea vrøvlet igjen, patetisk.

lusekoftan

Innlegg: 47391
lusekoftan
12.08.20 15:28
DennisB: Så det er der alle de stjålne bilene i Norge havner?

Det kan man gärna tro med tanke på att de inte verkar förstå sig på hastighetsbegränsningarna alternativ att de dritter i dom :)

monterosa

Innlegg: 405
monterosa
12.08.20 15:29
Mister_Bister: Det er selvfølgelig noen som synes det er helt greit å slippe å se familien på noen år, men det gjelder neppe alle.

Kanskje bedre det enn at man risikerer å aldri se dem pga at noen dør av pandemien.

MacanT

Innlegg: 14125
MacanT
12.08.20 15:30
Solvgutt1: Skal si du følger med. Er du ute på jakt etter norskregistrerte biler når du ikke følger med på det norske langtidsvarslet eller skriver på norske debattforum?

Det er tydelig at Norge er drømmelandet hans. Hvem vet, kanskje Lusekoftan får råd til å flytte hit en gang i fremtiden :)

(Innlegget ble redigert 12.08.20 15:51)

KongOlav2

Innlegg: 42697
KongOlav2
12.08.20 15:32
Rainmaker: Hvorfor skal man drive å farte rundt i verden under en pandemi, egentlig?

Besøke slekt og venner, se etter feriehus, jobbreise, etc., etc. Og så er det også noen som liker å reise. Jeg har null behov for å drikke med drita på et utested hver helg, men vil veldig gjerne ha muligheten til å reise mer fritt iallfall fra neste vår. Bare fordi noen få er pissredde bør man ikke ha kraftige restriksjoner på all reiseaktivitet i potensielt flere år fremover.

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
12.08.20 15:33
Rainmaker: Hjemmekarantene hjelper lite dersom du på veien dit har vært sammen med hundrevis av andre på fly, buss, tog osv. De siste uker har vel vist at folk ikke gjør dette "trygt". Hvilke 50 grunner som ikke har med ferie å gjøre har du? Kom i det minste med 10.

Nå skriver jeg nettopp at dersom veien hjem er trygg, er det intet problem. Maskebruk via taxi, kjøring hjem i egen bil etc. Vi trenger ikke konstruere problemer der de ikke er.

 

Poenget mitt er at man må få noen retningslinjer å forholde seg til for de som vet at de skal i karantene. Nordmenn er generelt ikke tjukke i huet. De klarer til og med å ta på en maske, om de må. Må hjemturen være isolert, ja så skal du se at de klarer nok det også. I dag får man ingen slike retningslinjer å følge, og da ser vi mye rart.

 

Har du virkelig problemer med å se 10 grunner til utenlandsreiser, som ikke omhandler ferie? Har dagens ungdom ingen fantasi?

 

1.Jobbreiser. 2.Sykdom i familien. 3.Tilsyn av utenlandsbolig. 4.Familie i utlandet. 5.Kjæreste/kone i utlandet. 6.Jobb i utlandet. 7.Begravelse utenlands. 8.Vennehjelp. 9.Utenlandsbryllup. 10.Adopsjon. 

 

Felles for disse er at man aldri vet når disse tingene inntreffer, og når man anser en reise for høyst nødvendig.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 15:41)

KongOlav2

Innlegg: 42697
KongOlav2
12.08.20 15:37
MacanT: Ha ha, der kom Nord-Korea vrøvlet igjen, patetisk

De som er mest patetiske i denne debatten er vel de som er så jævlig redde at de potensielt vil lukke landet i flere år fremover pga sin egen parodiske frykt. For noen aspeløv!

lusekoftan

Innlegg: 47391
lusekoftan
12.08.20 15:39
MacanT: drømmelandet

til MacanT:

"Mannen som var koronasmittet og hadde fått pålegg om isolasjon fram til 19. juni av helsevesenet, kjørte bil til Frognerkilen og tilbake mot sitt hjem på Lillestrøm. På veien ble han stanset av politiet i Heimdalsgata i Oslo.

For å ha brutt smittevernreglene, ilegges mannen en bot på 20.000 kroner."

:)

 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 15:43)

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
12.08.20 15:39
Mister_Bister: Det er selvfølgelig noen som synes det er helt greit å slippe å se familien på noen år, men det gjelder neppe alle.

Hehe, nettopp. Folk tror alle har et norsk A 4-liv. Man tror det ikke før man leser det her på VGD.

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
12.08.20 15:40
lusekoftan: Det kan man gärna tro med tanke på att de inte verkar förstå sig på hastighetsbegränsningarna alternativ att de dritter i dom :)

Har dere ikke fri fart i Sverige da? Jeg har alltid gitt full gass rett over Svinesund.

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 15:40
KongOlav2: Besøke slekt og venner, se etter feriehus, jobbreise, etc., etc. Og så er det også noen som liker å reise. Jeg har null behov for å drikke med drita på et utested hver helg, men vil veldig gjerne ha muligheten til å reise mer fritt iallfall fra neste vår. Bare fordi noen få er pissredde bør man ikke ha kraftige restriksjoner på all reiseaktivitet i potensielt flere år fremover.

Jobbreise hviler selvølgelig på arbeidgiver. De øvrige du nenver er som ferier å regne.


Du har kunnet reise fritt i hele år. Men ettersom det pågår en pandemi har man intill midten av juli måtte være i karantene for alle slike reiser. 

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 15:43
DennisB: Nå skriver jeg nettopp at dersom veien hjem er trygg, er det intet problem. Maskebruk via taxi, kjøring hjem i egen bil etc. Vi trenger ikke konstruere problemer der de ikke er.   Poenget mitt er at man må få noen retningslinjer å forholde seg til for de som vet at de skal i karantene. Nordmenn er generelt ikke tjukke i huet. De klarer til og med å ta på en maske, om de må. Må hjemturen være isolert, ja så skal du se at de klarer nok det også. I dag får man ingen slike retningslinjer å følge, og da ser vi mye rart.   Har du virkelig problemer med å se 10 grunner til utenlandsreiser, som ikke handler ferie? Har du ingen fantasi?   1.Jobbreiser. 2.Sykdom i familien. 3.Tilsyn av utenlandsbolig. 4.Familie i utlandet. 5.Kjæreste/kone i utlandet. 6.Jobb i utlandet. 7.Begravelse utenlands. 8.Vennehjelp. 9.Utenlandsbryllup. 10.Adopsjon.    Felles for disse er at man aldri vet når disse tingene inntreffer, og når man anser en reise for høyst nødvendig.

Det er rimelig mange som ankommer norge som skal videre med fly og kollektivtrafikk før de er hjemme. Det er ikke noe konstruert problem.

 

Den eneste av de du nevner som gjennomføres er jobbreiser hvor du er pålagt av arbeidsgiver, som da får ta kostnaden av karantenen. De øvrige er saker som man bare må innse at ikke lar seg kombinere godt med en pandemi, og flere av de du nevner er som ferie å regne. Det er fortsatt ikke verre enn at man må i karantene frem til negativ test. Og hadde folk vist at man klarer å overholde karantenerelgene hadde man kunne hatt 100% hjemmekarantene.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 15:53)

kval

Innlegg: 14690
kval
12.08.20 15:46
KongOlav2: vil veldig gjerne ha muligheten til å reise mer fritt

Det vil alle. Reis fritt i Norge nå for tida er et godt råd fra regjeringen.

lusekoftan

Innlegg: 47391
lusekoftan
12.08.20 15:53
DennisB: Har dere ikke fri fart i Sverige da? Jeg har alltid gitt full gass rett over Svinesund.

Det får du vänta ett tag med nu eftersom Norska staten för närvarande sätter dig i karantän om du därefter ska ta dig hem igen :)

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
12.08.20 15:53
Rainmaker: Den eneste av de du nevner som må gjennomføres er jobbreiser hvor du er pålagt av arbeidsgiver, som da får ta kostnaden av karantenen. De øvrige er saker som man bare må innse at ikke lar seg kombinere godt med en pandemi, og flere av de du nevner er som ferie å regne. Det er fortsatt ikke verre enn at man må i karantene.

Nå er det er mange som HAR jobb i utlandet, og ikke bare som blir sendt på jobbreiser. Det er en vesentlig forskjell. Det er en nødvendighet å se sin kone og barn innimellom. Det er en nødvendighet å dra i en begravelse av dine aller nærmeste, f.eks din far, eller enda verre, din kone/mann. Det er en nødvendighet å reise og hente din adoptivdatter når muligheten byr seg. Om 3 måneder har det toget gått. Det er en nødvendighet å se til dine nærmeste som ligger for døden i utlandet. Kanskje etter en trafikkulykke. Det er også en nødvendighet å reise dersom din bolig har blitt okkupert, har brent ned, du har hatt innbrudd etc. Det er mange flere solide grunner.

 

Det er mao. ikke bare jobbreiser som er en nødvendiget.

 

Når man ikke forstår disse tingene, får man være litt mer ydmyk i en slik diskusjon.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 15:59)

MacanT

Innlegg: 14125
MacanT
12.08.20 15:55
KongOlav2: De som er mest patetiske i denne debatten er vel de som er så jævlig redde at de potensielt vil lukke landet i flere år fremover pga sin egen parodiske frykt. For noen aspeløv!

Nå surrer du noe voldsomt.

MacanT

Innlegg: 14125
MacanT
12.08.20 15:58
lusekoftan: For å ha brutt smittevernreglene, ilegges mannen en bot på 20.000 kroner

Slikt undviker man veldig enkelt ved å følge reglene, verre er det ikke.

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
12.08.20 16:01
KongOlav2: De som er mest patetiske i denne debatten er vel de som er så jævlig redde at de potensielt vil lukke landet i flere år fremover pga sin egen parodiske frykt. For noen aspeløv!

Fullstendig enig.


Som jeg skrev for et par dager siden i en annen tråd: Igjen er det naut som står i kø og sier, uten det minste betenkelighet, at man 'må' stenge ned (som om det er korrekt språkbruk) Norge igjen. Som om det er en bagatell. Som om det vil tilsi å være på den "sikre siden". Som om penger springer fra en utømmelig tappekran som aldri trenger å etterfylles. Ikke en kjeft hever et øyenbryn engang. Ingen innser hva vi alle blir nødt til å betale for den ubegrunnede panikken som sprer seg blant lettsindige, lettpåvirkelige og ukritiske hysterikere. Ingen er villig til, eller i stand til, å tenke på langsiktige konsekvenser. Ei heller er det noen som anser det som problematisk at den friheten vi i vesten har jobbet så hardt og lenge for rives bort uten protester, kun fordi noen av oss mener at frihet ikke er så viktig som trygghet og sikkerhet.


Måtte Gud tilgi dere. Det kan ikke jeg. 

Rainmaker

Innlegg: 56571
Rainmaker
12.08.20 16:01
DennisB: Tull.   Nå er det er mange som HAR jobb i utlandet, og ikke bare som blir sendt på jobbreiser. Det er en vesentlig forskjell. Det er en livsnødvendighet å se sin kone og barn innimellom. Det er en livsnødvendighet å dra i en begravelse av dine aller nærmeste, f.eks din far, eller enda verre, din kone/mann. Det er en livsnødvendighet å reise og hente din adoptivdatter når muligheten byr seg. Om 3 måneder har det toget gått. Det er en livsnødvendighet å se til dine nærmeste som ligger for døden i utlandet. Kanskje etter en trafikkulykke. Det er også en nødvendighet å reise dersom din bolig har blitt okkupert, har brent ned, du har hatt innbrudd etc. Det er mange flere solide grunner.   Det er mao. ikke bare jobbreiser som er en nødvendiget.   Når man ikke forstår disse tingene, får man la diskusjonen ligge, og komme tilbake når man har fått litt mer livserfaring mellom øra.

Bor du utenlands er det å reise hjem for en ferie å regne. Ingen av de tilfellene du nevner er livsnødvendigheter. At det er noe man ønsker gjør det ikke til en livsnødvendighet. De siste månedene har mange mistes sine uten å se dem. 


Og igjen, reise kan man, man man må ta konsekvensen som er karantene til man har negativ test. Er man ikke villig til å ofre det lille det er så får man bare la være å reise.

KongOlav2

Innlegg: 42697
KongOlav2
12.08.20 16:03
MacanT: Nå surrer du noe voldsomt.

Det er ikke jeg som er så redd at jeg godtar hva som helst av inngripende tiltak. For en nærmest hermetisk lukking av Norge i flere år er virkelig et inngripende tiltak.

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
12.08.20 16:05
Rainmaker: Og igjen, reise kan man, man man må ta konsekvensen som er karantene til man har negativ test. Er man ikke villig til å ofre det lille det er så får man bare la være å reise.

Jeg har da aldri vært i mot en karantene. Det du la fram var en tvungen 14 dagers hotellregning på Gardermoen. Det er det jeg har diskutert, og ikke aksepterer.


Hva som er en nødvendig reise og ikke, er vi tydeligvis helt uenige om, så den får vi bare la ligge.

VivaLV

Innlegg: 36141
VivaLV
12.08.20 16:07

Hva er dagens smittetall fra FHI. 77?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg