Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
MacanT

Innlegg: 14121
MacanT
12.08.20 21:56
FjernsynVG: Regjeringen er skyld i økningen i Koronatilfelle ved å lette på reiserestriksjoner. Hjelper ikke at man frarår når man definerer land som grønne. Grønt er farge for at alt er klart. Det var det ikke.

Feilen regjeringen gjorde var at man tydeligvis trodde folk evnet og bruke vett. Da var det selvsagt nødt for å gå gale.

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
12.08.20 21:56
MyWays: "Sliter". Type oksygentank og rullestol? Eller at de har litt vondt i lungene, fordi lungevevet (selvfølgelig) er litt skadet etter en lungebetennelse? Igjen. Poenget mitt er man ikke trenger å overdrive dette. Dette er ikke så farlig for en stor del av befolkningen. Det vet jo du også. Men så er det farlig for en god del andre. Jeg har en lillesøster som er inne i sitt 5 år med kreft. Jeg vet mer om folk som er i en utsatt posisjon enn det du vet. Men hun oppfører seg ikke som en liten skremt pusling av den grunn. Hun er rasjonell, og tenker bla. smittevern. Hva mer kan man gjøre? Jeg vil ha meg frabedt slike forsøk på å spre frykt. Det er bare pissepreik fra ende til annen.

Det varierer fra redusert lungekapasitet og dårlig form til 100% sykemelding og utmattelse. 


Jeg vet at det er farlig for andre enn veldig gamle og veldig syke. Det er bare å se på hvem som legges inn. Det er mange der som verken spesielt gamle eller spesielt syke. Så å påstå at dette er ufarlig med mindre man er veldig gammel eller veldig syk er kunnskapsløst.


Du vet ingenting om hva jeg vet om folk i utsatt posisjon.

GreySerpent

Innlegg: 27042
GreySerpent
12.08.20 22:00
DennisB: Ellers går det bra! Arsenal vant FA Cup-en, så hva klager jeg for :)

Veldig godt å ha deg tilbake. :)
Var litt engstelig en stund.


Arsenal er harde i FA-cup. Virkelig harde.

GreySerpent

Innlegg: 27042
GreySerpent
12.08.20 22:03
MyWays: Ja, men det tror jeg på. Jeg har ikke lest hans historie, men jeg tror på at covid-19 kan få alovrlige konsekvenser for yngre mennesker også.  Det jeg ber deg, og andre om, er å ikke overdramatisere. Og ihvertfall ikke prøve å henge ut folk som blir smittet med coronaviruset. Nei, livet er ikke en dans på roser, og vi må sørge for smittevern. Men utover det så er det faktisk viktigere å ta vare på hverandre enn å fordele skyld. Det er helt latterlig hvordan enkelte holder på. Stram dere litt opp og ta det som det er.

Jeg blir provosert når jeg ser idioter drar på charterreise så fort anledningen bød seg.


Det har kostet landet ekstremt mye penger å ha så lave (og gode) tall som Norge har. 
Det må for pokker være mulig å holde seg hjemme 1 sommer!

MacanT

Innlegg: 14121
MacanT
12.08.20 22:03
MyWays: Og så prøvde jeg å formidle at viruset ikke er spesielt farlig for folk som ikke er veldig gamle eller veldig syke.

Da prøvde du å formidle en løgn.

MyWays

Innlegg: 6325
MyWays
12.08.20 22:07
Solvgutt1: Det varierer fra redusert lungekapasitet og dårlig form til 100% sykemelding og utmattelse. 
Jeg vet at det er farlig for andre enn veldig gamle og veldig syke. Det er bare å se på hvem som legges inn. Det er mange der som verken spesielt gamle eller spesielt syke. Så å påstå at dette er ufarlig med mindre man er veldig gammel eller veldig syk er kunnskapsløst.

Hva prøver du å formidle? Det er kjempefarlig? Javel, så er det kjempefarlig. Du vant. Folk får senskader, og ingen vet hvordan det kommer til å gå med disse.

Men det jeg prøvde å formidle var at man ikke trenger å være så hysterisk på grunn av denne epidemien. For data viser jo at den ikke er så farlig for helt vanlige folk i sin beste alder. 
Vi er en situasjon der folk er alvorlig hemmet ifm jobb, skole og andre sammenhenger fordi vi skal ta hensyn til en epidemi. Det er kjempealvorlig, og konsekvensene av at samfunnet stenger såpass mye ned er dyptgående. 

Jeg har debattert med deg i årevis. Av og til er jeg enig med deg, og av og til er jeg uenig. Men ikke én gang har jeg opplevd at du har gitt meg eller noen andre et eneste hint av goodwill. 

Jeg vet ikke om du fikk med deg det jeg skrev over, men skal man komme seg igjennom en slik epidemi så må man snakke sammen. Man må være venner, og ta vare på hverandre. Ja, det må være litt sånn "kombaja my lord", bare at dette handler om noe virkelig.

Jeg gir deg godvilje. Men de fleste vet nok hvem du er og hva du er laget av.

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
12.08.20 22:09
MyWays: Hva prøver du å formidle? Det er kjempefarlig? Javel, så er det kjempefarlig. Du vant. Folk får senskader, og ingen vet hvordan det kommer til å gå med disse.

Til en som sutrer over uintelligente og polariserte ytringer virker du verken særlig nyansert eller intelligent selv. Det finnes et ganske bredt spekter mellom "kjempefarlig" og "ufarlig".

For de som blir alvorlig syke er Covid-19 alvorlig. Og dette skjer også med friske folk i sin beste alder. 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 22:09)

GreySerpent

Innlegg: 27042
GreySerpent
12.08.20 22:10
MyWays: Fuck off. Håper du blir syk og dør.

I alle dager....

MyWays

Innlegg: 6325
MyWays
12.08.20 22:10

Jeg sier takk for meg. For en gjeng med tullinger.

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
12.08.20 22:11
MyWays: Men ikke én gang har jeg opplevd at du har gitt meg eller noen andre et eneste hint av goodwill.

Tja, du kommer inn i tråden og skal belære folk om hvor dumme og hysteriske de er, før du mister besinnelsen og håper de dør når de sier imot deg og tar deg på løgnene dine. Jeg syns ikke du fortjener noe særlig goodwill. 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 22:11)

GreySerpent

Innlegg: 27042
GreySerpent
12.08.20 22:11
MyWays: Jeg sier takk for meg. For en gjeng med tullinger.

Muligens det siste du gjør på VGD, med idiotien du akkurat viste.


Det er de andre som er tullingene selvfølgelig.

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
12.08.20 22:13
MyWays: Ja, du også. Fuck off. Du er en god noldus. Og ja, denne tråden er rimelig uintelligent. Og det er ikke på grunn av meg.

Jaja, når har du nå avslørt seg som den oppblåste, pompøse, uintelligente tullingen du er. Mr cool. 

DavidSkruiz

Innlegg: 9297
DavidSkruiz
12.08.20 22:14
Solvgutt1: Det varierer fra redusert lungekapasitet og dårlig form til 100% sykemelding og utmattelse. Jeg vet at det er farlig for andre enn veldig gamle og veldig syke. Det er bare å se på hvem som legges inn. Det er mange der som verken spesielt gamle eller spesielt syke. Så å påstå at dette er ufarlig med mindre man er veldig gammel eller veldig syk er kunnskapsløst.

Støttes!

Dessuten er det ingen som vet fullstendig eksakt hva for virus man har med å gjøre per status presens, spesielt dets ettervirkninger. Det får ettertiden vise. Derfor er det viktig å operere etter føre var prinsippet.

Det er verdt å merke seg at de aller fleste anerkjente vitenskapelige publikasjoner under denne pandemien blir publisert fortløpende uten normal etterfølgende empirisk kvalitetssikring i forkant, slik normalen er. Under disse tider spyttes det ut god men dog mindre kvalitetssikret data fordi hensynet til rask opplysning til de forskjellige forskningsmiljøer er viktig.

Så det er kanskje en god ide å være litt føre var, slik de aller fleste innen denne fagekspertisen er enige i.

 Det er bare Tegnell  som har påberopt seg en fasit. Resten av verdens fagmiljø er ikke like bastante.

En ting er forbannet sikkert, og det er at vi har en masse mer å lære mer om dette viruset, bortsett fra Tegnell selvfølgelig.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 22:19)

MyWays

Innlegg: 6325
MyWays
12.08.20 22:14
Solvgutt1: Jaja, når har du nå avslørt seg som den oppblåste, pompøse, uintelligente tullingen du er. Mr cool.

Men jeg har bare fått nok. Det er til å kaste opp av.

Mr.Kverulant

MacanT

Innlegg: 14121
MacanT
12.08.20 22:15
MyWays: Fuck off. Håper du blir syk og dør.

Takk for de vennlige ordene.

Håper du blir kastet rett ut fra VGD.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 22:17)

dd12

Innlegg: 5196
dd12
12.08.20 22:15

Jeg har skjønt at grensen stenger om 50 timer. Jeg bor ganske nærme og rekker mange turer før midnatt.


Burde jeg være miljøvennlig og smugle siden jeg da slipper med 1 tur eller det tryggest og ta en 5-6 turer og forholde meg til rullingskvota? Regner brus som mat ift vekt? Tenkte å kjøpe endel bacon og smågodt også, men er redd jeg går over 10 kilos grensa hvis brusen gjelder!


 

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
12.08.20 22:15
MyWays: Men jeg har bare fått nok. Det er til å kaste opp av.

Javel, hadebra da, sinnagutten. 

MyWays

Innlegg: 6325
MyWays
12.08.20 22:20
MacanT: Takk for de vennlige ordene. Håper du blir kastet rett ut fra VGD

Ikke ta de bokstavelig.

Men jeg blir rimelig forbannet når det jeg prøver å formulere er såpass viktig, og ingen evner å ta poenget.

Men ja, takk for meg. 

zetta

Innlegg: 13372
zetta
12.08.20 22:25

Jeg lurer på om viruset har blitt mildere. Det er bare 2 på intensiv i Norge. Bare 33 i Sverige. De hadde 600 og har aldri hatt spesielt stramme smittevernstiltak. 


 Hvorfor har det ikke blitt verre i Sverige? 

basillen

Innlegg: 1742
basillen
12.08.20 22:27
Solvgutt1: Jeg vet at det er farlig for andre enn veldig gamle og veldig syke. Det er bare å se på hvem som legges inn. Det er mange der som verken spesielt gamle eller spesielt syke. Så å påstå at dette er ufarlig med mindre man er veldig gammel eller veldig syk er kunnskapsløst.

Jeg tror det er ingen som bestrider at viruset kan være farlig for ande enn gamle og syke. 

Det jeg tror kjernen til uenighet springer ut av er debatten om hva den reelle risikoen er for at et ungt og friskt menneske skal dø eller få alvorlige senskader. Og her finner man veldig forskjellige data rundt omkring. Noen studier (bl.a. utgitt av anerkjente Karolinska Universitet) viser at rundt 30% allerede kan ha immunitet mot corona. Svært mange unge kan derfor ha fått viruset uten å ha merket det. Så er spørsmålet videre hvor mange unge som har fått viruset men har hatt så ekstremt få symptomer at de ikke har tenkt over det, og dermed heller ikke fått seg testet. 

Jeg skulle gjerne sett at det hadde forskes mer på dette i "kontrollerte omgivelser". Et eksempel er disse slakteriene rundt omkring (både i USA og Tyskland) hvor flere hundre ansatte, som regel unge og spreke, har testet positivt, og veldig få av dem viser symptomer. Her kunne det vært veldig interessant å f.eks. følge opp disse i ettertid for å se hvor mange av dem som faktisk får symptomer, hvor mange ender på sykehus, hvor mange får senskader, osv. Da hadde vi hatt et mye bedre grunnlag for å vurdere hva risikoen faktisk er for tilsynelatende unge og friske. 

Det er et faktum at for unge under 40 er dødsraten svært lav, og for de under 20 faktisk lavere enn for influensa. Når det gjelder andelen som får senskader er dette mer uklart, og jeg håper vi får mer data på dette etterhvert. 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 22:28)

basillen

Innlegg: 1742
basillen
12.08.20 22:37
zetta: Jeg lurer på om viruset har blitt mildere. Det er bare 2 på intensiv i Norge. Bare 33 i Sverige. De hadde 600 og har aldri hatt spesielt stramme smittevernstiltak. 
 Hvorfor har det ikke blitt verre i Sverige?

Med fare for å få en rekke illsinte innlegg mot meg, så vil jeg likevel påpeke at en mulig teori kan være flokkimmunitet i visse områder av Sverige, som f.eks. Stockholm. Flere forskere ved Karolinska har publisert forskning som kan støtte dette: (https://news.ki.se/immunity-to-covid-19-is-probably-higher-than-tests-have-shown)

Likevel er det vanskelig å konkludere noe med dette, og dette er kun en teori som jeg selv innrømmer at jeg ikke er overbevist om enda. Det kan være andre faktorer som spiller inn (mye sosial distansering, sommerferie hvor folk ikke omgås i like tette omgivelser, etc.)

Det blir i hvert fall veldig interessant å se hvordan områder som Stockholm, London, New York og Nord-Italia farer til høsten da dette er blant de områdene som hyppigst fremheves som å potensielt ha høy immunitet.

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 12.08.20 22:42)

zetta

Innlegg: 13372
zetta
12.08.20 22:45
basillen: flokkimmunitet i visse områder av Sverige,

Samfunnet er ganske åpent i Sverige, likevel er svært få veldig syke. Dette krever en forklaring.

RazorBoy

Innlegg: 3333
RazorBoy
12.08.20 22:52
basillen: Med fare for å få en rekke illsinte innlegg mot meg, så vil jeg likevel påpeke at en mulig teori kan være flokkimmunitet i visse områder av Sverige, som f.eks. Stockholm. Flere forskere ved Karolinska har publisert forskning som kan støtte dette: (https://news.ki.se/immunity-to-covid-19-is-probably-higher-than-tests-have-shown)

Flokkimmunitet er nok en faktor som spiller inn i byer som Stockholm og New York, der dødstallene er høyere enn 1000/million, men hvor antallet alvorlig syke er lavt nå. Hvor mange som har vært smittet vet vi ikke, fordi testingen var så mangelfull i mars-april.

Ellers så er behandlingen som gis blitt så mye bedre at dødstallene er halvert av den grunn. Vi vil sikkert se at det gjøres ytterligere framskritt der. Sånn sett var det fornuftig å unngå alt for mange syke i starten av pandemien, uansett hvordan det går framover.

Xavi7

Innlegg: 10219
Xavi7
13.08.20 07:03

AP fosser frem på ny måling!

Våkner til gode nyheter i dag. AP gjør det bra på ny måling.  Regjeringen skal avløses ved neste valg. Goodbye Raja! Goodbye Høie!

(Innlegget ble redigert 13.08.20 07:04)

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6776
iustitia_pro_XCVI
13.08.20 07:28

Våkner til gode nyheter i dag. AP gjør det bra på ny måling.  Regjeringen skal avløses ved neste valg. Goodbye Raja! Goodbye Høie!"


Når du skriver dette i denne tråden så antar jeg at du mener/tror at håndteringen av viruset hadde blitt gjort helt annerledes om regjeringen var ledet av AP? Hvorfor det?

scav0r

Innlegg: 778
scav0r
13.08.20 07:32

Stemmer det at det er 33 registrert smittet siste døgn eller er ikke tallene klare enda?

 

VG, DB har jo hver dag hatt antall smittede med krigsoverskrift den siste uka

(Innlegget ble redigert 13.08.20 07:32)

Xavi7

Innlegg: 10219
Xavi7
13.08.20 07:34

Raja og Høie må få avløsning pga svak håndtering av covid-19. Dette medfører da regjeringsskifte selv om mye har vært bra

Columbus_3

Innlegg: 13305
Columbus_3
13.08.20 07:53
Xavi7: Raja og Høie må få avløsning pga svak håndtering av covid-19. Dette medfører da regjeringsskifte selv om mye har vært bra

Du kommer kun med påstander uten innhold. Du bør konkretisere din påstand.
Og kanskje i en annen tråd?

(Innlegget ble redigert 13.08.20 07:59)

Dr_Who

Innlegg: 2308
Dr_Who
13.08.20 07:55

Hold partipolitikk utenfor tråden.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 23977
oddvar_kjempebra
13.08.20 07:56
scav0r: VG, DB har jo hver dag hatt antall smittede med krigsoverskrift den siste uka

Nei, det har de ikke.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg