Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
fazz

Innlegg: 27358
fazz
13.08.20 12:53
oddvar_kjempebra: -Det er testet langt flere fordi smitten har økt, noe en har funnet ut ved smittesporing". Nei, med smittesporing har man funnet flere smittede. Hvorvidt smitten har økt vet man ikke bare på bakgrunn av antall positive resultater. Hvis man ikke tester i det hele tatt så er det ingen smittede i Norge er det det du sier? Eller at det er uinteressant om man tester 100 eller en million? Antall smittede vil være det samme uansett, er det du sier? Det er positivitetsraten som er det viktigste tallet. Hvis du velger å ikke se på det tallet før du vurderer hva den relle smitteøkningen er så har du dummet deg ut.

>>> Du kom med en påstand om at jo flere som testes desto flere smittede finner man. 


Jeg sier at det ikke nødvendigvis er riktig fordi det kommer an på hvordan du tester. Du kan teste hele Finnmark som knapt nok har hatt noen smittede og finne 0 smittede. Da har du gjort mange tester og funnet veldig få. Men det er ikke nødvendigvis verdt noe annet enn for Finnmark. Dette er såkalt tilfeldig tester. 


Smittesporing en en målrettet test fordi en VET at det finnes smitte. Så jo mer smittesporing du må utføre desto større er sannsynligheten for at smitten har økt. Og smittesporing initialiseres på bakgrunn av at du har hatt syke folk som har oppsøkt lege. Men selve smittesporingen trenger ikke å være mer enn 200 tester. Ergo så har du 200 tester kontra 80.000 tester i Finnmark. Så med smittesporing så får du færre tester, men det er høyere sannsynlighet for at smitten har økt for det er nettopp grunnen til at du må drive med smittesporing.

fazz

Innlegg: 27358
fazz
13.08.20 12:53
oddvar_kjempebra: Likevel så er positivitetsraten den samme som den har vært tidligere.

>>> Hvor i alle dager har du dette fra?

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
13.08.20 12:56
Mister_Bister: Når man på død og liv skal klippe seg midt under en pandemi ...

Mener du man ikke skal klippe seg under en pandemi?

Mister_Bister

Innlegg: 2311
Mister_Bister
13.08.20 13:03
Solvgutt1: Mener du man ikke skal klippe seg under en pandemi?

Det var en parodi på argumentasjonen "Ingen har behov for (1) under en pandemi" 

(1) Fritt valgt handling som medfører økt risiko via sosial kontakt - og som du ikke dør av å ikke få utført

(Innlegget ble redigert 13.08.20 13:07)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 23977
oddvar_kjempebra
13.08.20 13:05
fazz: >>> Du kom med en påstand om at jo flere som testes desto flere smittede finner man. 
Jeg sier at det ikke nødvendigvis er riktig fordi det kommer an på hvordan du tester. Du kan teste hele Finnmark som knapt nok har hatt noen smittede og finne 0 smittede. Da har du gjort mange tester og funnet veldig få. Men det er ikke nødvendigvis verdt noe annet enn for Finnmark. Dette er såkalt tilfeldig tester.

Ha-ha. Jeg sa jeg skulle gi meg, men jeg må nesten få kommentere dette. Så lover jeg at jeg skal gi meg.

Nei, det er ikke tilfeldige tester. Tester du hele Finmark så er det en målrettet test. 

Tilfeldige tester er som meningsmålinger. Man tar et representativ utvalg og tester disse. Hvis det gir f.eks 1% smittede så vil det indikere at 1% av befolkningen er smittet.

Og hvis det ikke er noen som er smittet i Finmark så vil det selvfølgelig ikke være forskjell på hvor mange man tester. Resultatet blir null uansett.

Men la oss si at det er noen som er smittet i Finmark. Med tilfeldig testing (hvis det er mulig - det krever et visst antall for å at det skal være mulig å gjennomføre) vil man få vite hvor mange det er.

Men la oss si at man tester målrettet kommune for kommune Jo flere kommuner du har kommet igjennom, jo flere positive tester vil du registere.

Med andre ord: Jo flere tester, jo flere positive resultat.

Og hvis du målrettet går på miljø hvor folk klager over symptomer: Jo flere du tester, jo flere positive resultat vil du få.

Men hvorvidt smitten har økt siden sist og hvor mye vet du ikke før du titter på forholdet mellom antall positive tester og antall tester utført.

At du ikke vil innrømme at det er et viktig tall er en gåte for meg.

Og nå gir jeg meg. Lover.

(Innlegget ble redigert 13.08.20 13:06)

fazz

Innlegg: 27358
fazz
13.08.20 13:08
oddvar_kjempebra: Og nå gir jeg meg. Lover.

>>> Kan du ikke svare på hvor du har denne samme "positivitetsraten" fra først da?

basillen

Innlegg: 1742
basillen
13.08.20 13:19
Sandaas: Er vel ytterligere en spiker i teorien om at folkimmunitet er såpass stor enkelte steder at den vil påvirke smittetallene i særlig grad.

Antistoffer er ikke det eneste målet på immunitet. Det viser seg at T-cellene kan være et mye bedre mål på langsiktig immunitet, da antistoffer som regel forsvinner en viss tid etter infeksjonen. Men selv om antistoffer forsvinner, så kan T-cellene "huske" infeksjonen slik at ved en eventuell fremtidig eksponering for viruset, så vil det kunne bekjempes mye lettere:


https://news.ki.se/immunity-to-covid-19-is-probably-higher-than-tests-have-shown


 

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
13.08.20 13:20

Gode tider for fyllekjørere m.m.


Kontroller har gått ned 93% (!!!) pga Corona. Opptatt med å jage vekk folk fra parker.  

Sandaas

Innlegg: 12773
Sandaas
13.08.20 13:23
basillen: Antistoffer er ikke det eneste målet på immunitet. Det viser seg at T-cellene kan være et mye bedre mål på langsiktig immunitet, da antistoffer som regel forsvinner en viss tid etter infeksjonen. Men selv om antistoffer forsvinner, så kan T-cellene "huske" infeksjonen slik at ved en eventuell fremtidig eksponering for viruset, så vil det kunne bekjempes mye lettere:
https://news.ki.se/immunity-to-covid-19-is-probably-higher-than-tests-have-shown

Dette har vært diskutert tidligere så skal ikke gjenta meg, men du kommer ikke bort fra at slike undersøkelser viser med all tydelighet at smitten aldri har vært så stor som enkelte faktisk hevder (da gjerne som et forsøk på å bortforklare og nedvurdere hvor farlig covid19 faktisk er). Når man har opplevd mange titusner døde og bare 6% av antistoffer så viser det med all tydelig at 1) å jobbe mot flokkimmunitet ikke er en farbar vei med denne sykdommen, den er altfor dødelig til det og 2) andelen som har vært smittet er så lav at selv hardt rammete regioner (som London) er langt unna et nivå der eksisterende immunitet er en merkbar brems for videre smitte. 

La oss f.eks. ta Qatar som et eksempel. Også de opplever en gradvis økning av smitte nå den siste tiden . 1 aug hadde de under 200 nye smittende, nå er snittet opp til 300 og økende. Qatar har gjennomført svært mange tester og har allerede en høy andel registerte saker (langt høyere enn f.eks. Sverige), men likevel er ikke eventuelt eksisterende immunitet nok til å effektivt bremse smittespredningen om f.eks. folk slapper av på enkle smittevernregler som håndhygiene og god avstand til andre. Da blir det litt blåøyd å gjøre som Tegnell og håpe på merkbare effekter av immunitet i Stockholm...

(Innlegget ble redigert 13.08.20 13:29)

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
13.08.20 13:27
daniekr: Kontroller har gått ned 93% (!!!) pga Corona. Opptatt med å jage vekk folk fra parker.

Begge deler kan ende opp med å skade andre så :(

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
13.08.20 13:28
Solvgutt1: Mener du man ikke skal klippe seg under en pandemi?

Gud forby om en ikke skal få klippe seg under en pandemi? En pandemi er jo rimelig alvorlig, men folk sutrer så straks de må ofre den minste ting.

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
13.08.20 13:28
daniekr: Kontroller har gått ned 93% (!!!) pga Corona. Opptatt med å jage vekk folk fra parker.

Er det så farlig å kjøre i fylla da? Er jo bare å være fornuftig og ta sine forhåndsregler.

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
13.08.20 13:29
Solvgutt1: Er det så farlig å kjøre i fylla da? Er jo bare å være fornuftig og ta sine forhåndsregler.

Haha

basillen

Innlegg: 1742
basillen
13.08.20 13:30
Sandaas: Dette har vært diskutert tidligere så skal ikke gjenta meg, men du kommer ikke bort fra at slike undersøkelser viser med all tydelighet at smitten aldri har vært så stor som enkelte faktisk hevder (da gjerne som et forsøk på å bortforklare og nedvurdere hvor farlig covid19 faktisk er). Når man har opplevd mange titusner døde og bare 6% av antistoffer så viser det med all tydelig at 1) å jobbe mot flokkimmunitet ikke er en farbar vei med denne sykdommen, den er altfor dødelig til det og 2) andelen som har vært smittet er så lav at selv hardt rammete regioner (som London) er langt unna et nivå der eksisterende immunitet er en merkbar brems for videre smitte.

Jeg klarer ikke å se noen som helst logikk i det du skriver her sett i sammenheng med det artikkelen jeg henviste til påpeker. Selv etter å ha lest svaret ditt flere ganger.

Sandaas

Innlegg: 12773
Sandaas
13.08.20 13:32
basillen: Jeg klarer ikke å se noen som helst logikk i det du skriver her sett i sammenheng med det artikkelen jeg henviste til påpeker. Selv etter å ha lest svaret ditt flere ganger.

Les igjennom eksempelet om Qatar i samme innlegg og du forstår at alt pratet om immunitet og at dette skal være høyt nok til å gi en merkbar effekt i redusert smitte ikke holder vann...

Derfor er det meningsløst komme med "ja men T-celle immunitet" som en innvending når antistoff-undersøkelser viser lav andel som har vært igjennom sykdommen og man ser oppsving av smitte også i sterkt rammede regioner (om man slurver med smittevernreglene/åpner opp for fort). Antistoff-undersøkelsene viser konsekvent lavere andel enn det mange håpet på/forventet, og smitten øker også i de regionene som har vært hardt rammet. Immunitet har for øyeblikket en neglisjerbar effekt i å stoppe smitte, det er entydig.

Spesielt siden undersøkelsen fra Karolinska i beste fall antar en dobling av reell immunitet sett opp mot undersøkelser. Selv en dobling gir bare henholdsvis 12% og 26% i England og London, og langt under de 30-40 prosent der man kanskje begynner å se en effekt av flokkimmunitet, og milevis unna de 70-80% man trenger for å reelt sett snakke om flokkimmunitet som et effektivt virkemiddel mot smittespredning. For å si det sånn, selv med de beste anslagene rundt mulig t-celle immunitet så innebærer det 100 000 flere dødsfall i England for å oppnå en grad av immunitet som vil ha merkbar effekt på smittespredningen. Det er og blir galskap å satse mot noe slikt...

(Innlegget ble redigert 13.08.20 13:46)

William_S3

Innlegg: 9035
William_S3
13.08.20 13:33
daniekr: Gode tider for fyllekjørere m.m.
Kontroller har gått ned 93% (!!!) pga Corona. Opptatt med å jage vekk folk fra parker.

Det er drøyt. Det er ikke nødvendigvis alle som kjører i fylla som vingler på veien og da må det tilfeldige kontroller til. 

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
13.08.20 13:34
daniekr: Kontroller har gått ned 93% (!!!) pga Corona. Opptatt med å jage vekk folk fra parker.

Veldig få som fyllekjører uansett.   Du ser så godt som aldri at noen har blitt tatt for fyllekjøring på en tilfeldig kontroll.   "Politiet stoppet 79 bilister og ingen hadde promille " -   De fleste som blir tatt med promille er bilister det varsles om , og kjenninger som blir stoppet for andre forhold og som også har drukket.  


Promillekjøring har lav aksept i Norge og de færreste vil bli assosiert med det.  

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
13.08.20 13:40

Og der gikk antall personer på intensiv ned fra 2 til 1 .  Samme dag som antall innlagte på sjukehus gikk fra 15 til 11.    

ballee

Innlegg: 212
ballee
13.08.20 13:42
maxus4: Og der gikk antall personer på intensiv ned fra 2 til 1 .  Samme dag som antall innlagte på sjukehus gikk fra 15 til 11.

Ja men krise i helvete er det i Norge  likevel tydeligvis

Maradona_123

Innlegg: 23001
Maradona_123
13.08.20 13:44

Antall innlagte er et konkret mål på hvor ille smitten faktisk er, vel, var for 1-2 uker siden.

 

Gi det en uke så er det nesten garantert mer enn 11 innlagte, sikkert over 20.

(Innlegget ble redigert 13.08.20 13:44)

bjoro33

Innlegg: 5761
bjoro33
13.08.20 13:46
maxus4: Og der gikk antall personer på intensiv ned fra 2 til 1 .  Samme dag som antall innlagte på sjukehus gikk fra 15 til 11.

Samtidig søm dødstallene steg med den ene

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
13.08.20 13:47
bjoro33: Samtidig søm dødstallene steg med den ene

Ikke som jeg kan se. Har du noen tall på det ?

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
13.08.20 13:48
Maradona_123: Antall innlagte er et konkret mål på hvor ille smitten faktisk er, vel, var for 1-2 uker siden. Gi det en uke så er det nesten garantert mer enn 11 innlagte, sikkert over 20.

Jeg er 100 % sikker at neste fredag 21.august så er antall innleggelser under 10 ! 

Sandaas

Innlegg: 12773
Sandaas
13.08.20 13:48
Maradona_123: Antall innlagte er et konkret mål på hvor ille smitten faktisk er, vel, var for 1-2 uker siden.   Gi det en uke så er det nesten garantert mer enn 11 innlagte, sikkert over 20.

Forhåpentligvis ikke. Alt tyder på at smitten nå i stor grad drives opp av økt smitte blant ungdom/unge voksne. Statistikk sett vil den aldersgruppen i mindre grad ha behov for sykehusinnleggelse/dø som følge av covid19. Spørsmålet er selvsagt om man klarer å stoppe smittekjeden nå og at det ikke igjen blir økt smitte generelt i befolkningen, for da er vi fort tilbake til hvordan det så ut i mars/april. 

 

(Innlegget ble redigert 13.08.20 13:49)

bjoro33

Innlegg: 5761
bjoro33
13.08.20 13:48
maxus4: Ikke som jeg kan se. Har du noen tall på det ?

DØDE 257

 

Så ikke entydig positivt at det er en mindre på intensiven

(Innlegget ble redigert 13.08.20 13:50)

Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1

Innlegg: 18447
Solvgutt1
13.08.20 13:49
Sandaas: Forhåpentligvis ikke. Alt tyder på at smitten nå i stor grad drives opp av økt smitte blant ungdom/unge voksne. Statistikk sett vil den aldersgruppen i mindre grad ha behov for sykehusinnleggelse/dø som følge av covid19. Spørsmålet er selvsagt om man klarer å stoppe smittekjeden nå og at det ikke igjen blir økt smitte generelt i befolkningen, for da er vi fort tilbake til hvordan det så ut i mars/april.

Smitten øker i alle aldersgrupper, selv om det øker mer blant de yngre.

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
13.08.20 13:51
Solvgutt1: https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/kvinne-i-80-aarene-doed-av-covid-19.GMW63o3Ec

OK . Jeg refreshet statistikken flere ganger og først nå kom den.     Ja det var ikke nødvendigvis et ønsket utfall.    Antallet på intenvis har vært 2 ganske lenge så det er nok et tegn på at noen, mest sannsynlig eldre hadde få sjanser for overlevelse.

bjoro33

Innlegg: 5761
bjoro33
13.08.20 13:52
maxus4: Jeg er 100 % sikker at neste fredag 21.august så er antall innleggelser under 10 !

Og jeg bruker sette 100 kroner på at Odd vinner sine kamper med 3-1...


....som også er totalt uinteressant for alle andre enn meg selv

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg