Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
14.08.20 10:35
William_S3: Det er nok av hets av folk som tester positivt. Leste om hun ene bartenderen som testa positivt i Haugesund hadde fått hatmeldinger mot seg på nettet. SOm om hun går rundt og sprer smitte med vilje. Hun gjorde helt riktig i det hun følte seg dårlig gikk rett i karantene og ble testa.

Jeg er i utgangspunktet helt enig med deg her. Selvfølgelig ville hun ikke smitte noen. Men med tanke på hvor stor andel av nye tilfeller folk fra utlandet utgjorde for noen uker siden, så tror jeg at jeg ville vært litt bitter hvis jeg gikk til en frisør som kom fra ferie i utlandet og gikk rett på jobb uten karantene og smitta meg. 


Men hets er selvfølgelig IKKE greit og vi vet jo ikke om hun har vært uforsiktig, eller ikke. 

William_S3

Innlegg: 9045
William_S3
14.08.20 10:36
fazz: >>> Tveegget sverd. Men teknisk sett så har alle som har en mobiltelefon allerede en slik overvåkning. En app vil da mer være for å gi befolkningen en følelse av at de har kontroll på egne "data". Men dersom regjeringen finner det nødvendig, så hadde dem i alle fall frem til 27 mai, fullmakt fra stortinget til å triangulere alle mobiltelefoner, knytte nummer mot folk som er bekreftet smittet fra legejournaler, og om de vil så kan de også knytte inn bilder fra førerkort-registrene. På den måten så vet de hvem som er smittet og hvor de befinner seg. De vet hvem som er i nærheten av de som er smittet, og de kan enkelt sende ut SMS med bilde av den smittede til de som er i nærheten og si "Pass dere for denne fyren her".

Vipps så får vi DDR og Stasi tilstander her. Helt utrolig hvor autoritære tiltak folk er villige til å akseptere. 

fazz

Innlegg: 27360
fazz
14.08.20 10:58
William_S3: Det er nok av hets av folk som tester positivt. Leste om hun ene bartenderen som testa positivt i Haugesund hadde fått hatmeldinger mot seg på nettet. SOm om hun går rundt og sprer smitte med vilje. Hun gjorde helt riktig i det hun følte seg dårlig gikk rett i karantene og ble testa.

>>> Det er heldigvis stor forskjell på det å aktivt forfølge folk på sosiale medier og hetse dem for noe dem ikke har kontroll på, kontra det å kritisere en generell gruppe personer for å gjøre bevisste og i mange tilfeller, totalt unødvendige, valg som utsetter andre for økt fare og risiko.

FjernsynVG

Innlegg: 1221
FjernsynVG
14.08.20 11:02

Alt snakk om dugnad fra regjeringen lyder bare hult. De kastet jo Norgeshistoriens mest kostbare dugnad overbord når de åpnet for utenlandsreiser og utenlandsturisme uten krav om karantene i juli. Hvordan våger de å ta ordet dugnad i sin munn etter det.

fazz

Innlegg: 27360
fazz
14.08.20 11:06
FjernsynVG: Alt snakk om dugnad fra regjeringen lyder bare hult. De kastet jo Norgeshistoriens mest kostbare dugnad overbord når de åpnet for utenlandsreiser og utenlandsturisme uten krav om karantene i juli. Hvordan våger de å ta ordet dugnad i sin munn etter det.

>>> Slik går det når en på død og liv må snakke til voksne folk som om de var barn i frykt for å #krenket noen.


I stedet for å hele tiden stå og smile og si "vi fraråder" og "vi anbefaler" så skulle dem ha sagt det som det var. "IKKE reis uten at det er absolutt nødvendig!", "Det er LANGT høyere smitte i grønne land enn i Norge og du utsetter deg og dine for en langt høyere risiko" osv osv.

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
14.08.20 11:10
FjernsynVG: Hvordan våger de å ta ordet dugnad i sin munn etter det.

Det var aldri en dugnad.

FjernsynVG

Innlegg: 1221
FjernsynVG
14.08.20 11:14

@ Daniekr     Det var en dugnad, selv om du ikke deltok. Regjeringen skuslet bort alt.

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
14.08.20 11:18

Det er ingen dugnad når staten tvinger folk ut av jobb, skole og fritid. Det finnes ikke sammenlignbart med dugnad.

Dugnad er et fint begrep som er blitt misbrukt til de grader politisk om upopulære pålagte tiltak. Corona er ikke første gang det skjer.

(Innlegget ble redigert 14.08.20 11:19)

LOB

Innlegg: 656
LOB
14.08.20 11:21
FjernsynVG: Alt snakk om dugnad fra regjeringen lyder bare hult. De kastet jo Norgeshistoriens mest kostbare dugnad overbord når de åpnet for utenlandsreiser og utenlandsturisme uten krav om karantene i juli. Hvordan våger de å ta ordet dugnad i sin munn etter det.

Hvis du leser FHIs rapporter så står importsmitte for en begrenset del av  (den måtelige) økningen av smitten (22% i uke 31 og 32, gitt karantene kan man formode at sekundærsmitte av utenlandsreisende er begrenset).  Og hvis du ser på statistikken så forekom det ny smitte i Norge i hele juni. Smitten var aldri utryddet i Norge og potensial for oppblomstring var tilstede hele tiden. Utenlandsreiser har selvfølgelig bidratt til økningen men er ikke nødvendigvis hovedårsaken.   Ny Zealand var nest inntil lukket mot omverden men har likevel fått en oppblomstring av viruset. 

fotballidiot2

Innlegg: 24260
fotballidiot2
14.08.20 11:34
LOB: gitt karantene kan man formode at sekundærsmitte av utenlandsreisende er begrenset).

Ja kan man nå det?

Slik karantenereglene er kan de som er i karantene bo i samme husstand som folk som ikke er i karantene. Det er kun de som har vært i utlandet som er i karantene ikke hele familien. 

Utbruddet i Haugsund som bredte seg til Sveio, Askøy, Bergen og muligens Kristiansand viser vel nettopp at sekundærsmitte ikke trenger være begrenset. 

Her var det 1 par som var på utenlandstur, mens det var mye sekundærsmitte fra dissse. 31 Juli var det bekreftet 26 smitttede hva tallet er nå vet jeg ikke. Men kun 2 av dem var smittet i utlandet. De gikk i karantene, men likevel gikk smitten videre gjennom andre familiemedlemmer.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/JoVwBm/smitteutbrudd-i-haugesund-spredt-til-minst-to-andre-kommuner

(Innlegget ble redigert 14.08.20 11:35)

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
14.08.20 11:36
fotballidiot2: Slik karantenereglene er kan de som er i karantene bo i samme husstand som folk som ikke er i karantene. Det er kun de som har vært i utlandet som er i karantene ikke hele familien.

Helt korrekt! La oss si kone og datter kommer hjem fra rødt land, går i karantene. Så er mannen i huset i full jobb allerede dagen etter de kommer hjem. Forbanna reisegreier.

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
14.08.20 11:38

År 2070:  "Bestefar , kan du ikke fortelle oss historien om da dere hadde hemmelige fester og gjemte dere for politiet som nektet dere å ha store samlinger fordi det var noen få personer i byen som hadde et virus som 99,7 % overlever "  

https://www.vg.no/nyheter/i/xP1AmG/byraadsleder-i-bergen-bekymret-for-utviklingen

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
14.08.20 11:39
maxus4: År 2070:  "Bestefar , kan du ikke fortelle oss historien om da dere hadde hemmelige fester og gjemte dere for politiet som nektet dere å ha store samlinger fordi det var noen få personer i byen som hadde et virus som 99,7 % overlever "

Rimelig spot on

VFK1989

Innlegg: 1126
VFK1989
14.08.20 11:44

Bergen innfører nye tiltak, kan ikke være mer en 20 stk i private sammenkomster. Bergen har altså 19 nye smittede i 2 siste ukene, ingen har dødd og ingen er innlagt på sykehus per dags dato. 

fotballidiot2

Innlegg: 24260
fotballidiot2
14.08.20 11:45
maxus4: fordi det var noen få personer i byen som hadde et virus som 99,7 % overlever "

Jo kjære barnebarn. Vi var uansvarlige, men heldigvis hadde vi helsemyndigheter som tok dette på alvor. Og grunnet dem klarte vi å holde smitten nede slik at vi slapp å overbelaste helsevesenet med de konsekvenser dette ville gitt.

Våre myndigheter var med å spare tusenvis av liv. Vi uansvarlige var med å sette dette i fare. Våre uansvarlige handlinger kunne medført en langt sterkere nedstengning av samfunnet med store konsekvenser for folks økonomi og arbeidsplasser. Desverre var vi ikke modne nok til å forså alvoret. Håper dere lærer av dette og aldri bevisst setter andre menneskers liv og helse på spill for noe så ubetydelig som en fest.

Kjære barnebarn. Når helsemyndighetene gir råd er det viktig at dere lytter og følger dem. Viruset den gang var den største helekrisen vi har opplevd. Likevel var det mange "idioter" som ikke forsto dette og tok det på alvor. Personer som trodde de hadde mer kunnskap og forståelse enn verdens største eksperter på området. Jeg var en av disse idiotene og har angret siden.

(Innlegget ble redigert 14.08.20 11:51)

VFK1989

Innlegg: 1126
VFK1989
14.08.20 11:51

Åpner for 600 på arrangementer og nå, men kun i puljer på 200 og 200 slik at du eksponerer de som jobber mest mulig. Store fotballstadioner kan forsatt ikke ha mer en 200 altså.

(Innlegget ble redigert 14.08.20 11:54)

Petrusjkin

Innlegg: 656
Petrusjkin
14.08.20 11:51

Nei de tar ikke dette på alvor  


 
jeg har fått psykiske problemer fordi ingen i media tar dette på alvor, heller ikke folkhelseinstituttet,- men de takket for opplysninger om homopati- de burde sendt opplysningene videre og ut i media - men nei da-det er en menneskerett og kunne velge behandlingsmetode,- og i yringsfrihetens navn så burde folk få vite at historien viser at homopati helbredet flere og redder flere liv enn skolemedisinen når det gjelder pandemier både på 1800 tallet og i vår tid,- dagens Cuba                                                                                                                 https://hpathy.com/homeopathy-papers/update-of-the-prior-study-of-homeopathy-for-coronavirus-covid-19-infection-in-iran-by-dr-
fazz

Innlegg: 27360
fazz
14.08.20 11:53
maxus4: År 2070:  "Bestefar , kan du ikke fortelle oss historien om da dere hadde hemmelige fester og gjemte dere for politiet som nektet dere å ha store samlinger fordi det var noen få personer i byen som hadde et virus som 99,7 % overlever "   https://www.vg.no/nyheter/i/xP1AmG/byraadsleder-i-bergen-bekymret-for-utviklingen

>>> Her kommer de nok også til å få høre om hvordan nordmenn i tusentall flokket seg over grensen til det forjettede land i noen uker på sommeren 2020 for å få kjøpt billige papirpinner som de stapper i munnen og tenner på og som fører til kreft. 


For ikke å glemme bacon og børst. 


Tipper de lurer på hva som var galt med folk på den tiden.

Petrusjkin

Innlegg: 656
Petrusjkin
14.08.20 11:55

Hold 1 meter avstand og fyll opp alle idrettsareaner,- bruk gjerne overvåkning for så å varsle folk om at nå holder de ikke avstand dersom det skulle skje

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
14.08.20 11:59
VFK1989: Bergen innfører nye tiltak, kan ikke være mer en 20 stk i private sammenkomster. Bergen har altså 19 nye smittede i 2 siste ukene, ingen har dødd og ingen er innlagt på sykehus per dags dato.

Har det ikke vært 20 maks hele tida?

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
14.08.20 12:00
fazz: >>> Her kommer de nok også til å få høre om hvordan nordmenn i tusentall flokket seg over grensen til det forjettede land i noen uker på sommeren 2020 for å få kjøpt billige papirpinner som de stapper i munnen og tenner på og som fører til kreft. 
For ikke å glemme bacon og børst. 
Tipper de lurer på hva som var galt med folk på den tiden.

De har sluppet alt for billig unna de som dro for å kun dra på ferie. Type reiser som de som var i Polen på "kjærestetur" i en pandemi ute av kontroll. Skal ikke være mulig. Akkurat disse to måtte jo i karantene i Polen da.

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
14.08.20 12:00
fotballidiot2: Jo kjære barnebarn. Vi var uansvarlige, men heldigvis hadde vi helsemyndigheter som tok dette på alvor. Og grunnet dem klarte vi å holde smitten nede slik at vi slapp å overbelaste helsevesenet med de konsekvenser dette ville gitt. Våre myndigheter var med å spare tusenvis av liv. Vi uansvarlige var med å sette dette i fare. Våre uansvarlige handlinger kunne medført en langt sterkere nedstengning av samfunnet med store konsekvenser for folks økonomi og arbeidsplasser. Desverre var vi ikke modne nok til å forså alvoret. Håper dere lærer av dette og aldri bevisst setter andre menneskers liv og helse på spill for noe så ubetydelig som en fest. Kjære barnebarn. Når helsemyndighetene gir råd er det viktig at dere lytter og følger dem. Viruset den gang var den største helekrisen vi har opplevd. Likevel var det mange "idioter" som ikke forsto dette og tok det på alvor. Personer som trodde de hadde mer kunnskap og forståelse enn verdens største eksperter på området. Jeg var en av disse idiotene og har angret siden.

I mars-april og mai kunne nok de fleste stilt seg bak dette. Meg inkl.  Med tiden så såg man at smitten var langt mer enn de som ble sjuke, andelen som ble sjuke var lavt og andelen som døde var langt lavere enn først antatt.    Med unntak av noen få regioner i utlandet i korte perioder ble ingen helsevesen overbelastet.   Og før denne siste nedstengingen står flere store sjukehus i land etter land med ny nedstenging omtrent folketomme.  
Man har sett at viruset lar seg ikke stoppe og popper opp sted etter sted.  Og det er ikke forventet å forsvinne med det første.      Selv land med massiv nedstenging, portforbud og maskekrav klarer ikke stanse det. 
Nedstengingen koster arbeidsplasser, og skaper konsekvenser som i økende grad konkurrerer med viruset.  Ekspertene endrer mening dag for dag og hvert land har sine eksperter og ingen ser ut til å klare å kontrollere dette.  


Idiotene var de som føyde seg etter alt uansett konsekvenser uten å stille spørsmål  og trodde seriøst at man gjorde en forskjell    -  Idag er det 10 på sjukehus i hele Norge pga Corona og av de 1 som har intensiv behandling. Pga dette skal ingen i Norge samles i grupper og tusenvis av arbeidsplasser skal gå en mørk fremtid i møte.    


Jeg har mer tro på at folk kommer til å rise på hode av dette i fremtiden enn å gi tommel opp.  

maxus4

Innlegg: 5922
maxus4
14.08.20 12:05
fazz: >>> Her kommer de nok også til å få høre om hvordan nordmenn i tusentall flokket seg over grensen til det forjettede land i noen uker på sommeren 2020 for å få kjøpt billige papirpinner som de stapper i munnen og tenner på og som fører til kreft. For ikke å glemme bacon og børst. Tipper de lurer på hva som var galt med folk på den tiden.

Eller de får se bilde av tidenes norgesferie med overskrift etter overskrift i lokalaviser om den deilige sommeren.  Fulle tog på Flåmbanen, fulle ferger og båter i Lofoten. Fulle fjelltopper, parker, strender og lekeplasser.      Og en mnd senere reagerer folk med sjokk og vantro på at noen studenter har fest.  Samle folk NÅ ?  Er de gale?
  Samtidig søker nok en campingplass, hotell og fornøyelsepark etter flere ansatte fordi pågangen er fortsatt enorm med turister og tilreisende.  I landet der alle står i lange køer på dagen og hytter neven foran dagsrevyen på kvelden over at folk samles i grupper    

 Forøvrig er jeg enig angående Sverige. Jeg bor ikke nær grensen lenger og jeg håpte nedstengingen og norgesferien ville få folk til å se verdien av å handle i egen land. støtte sin lokale butikk, få nære relasjoner til produsenter og slutte denne valfartingen .  Men neida.  

(Innlegget ble redigert 14.08.20 12:06)

fotballidiot2

Innlegg: 24260
fotballidiot2
14.08.20 12:05
maxus4: Med unntak av noen få regioner i utlandet i korte perioder ble ingen helsevesen overbelastet

Tror ikke du er klar over hvordan situasjonen har vært i mange sykehus verden over. Og da snakker en ikke om få regioner og/eller land. Og selv der en unngikk ovebelasting måtte en ta valg enn ellers ikke må ta samtidig som personellet slet seg halvt i hel.

Og årsaken til at ikke flere helsvesen ble langt mer overbelastet skyldes nok i all hovedsak at folk tok dette på alvor. Til og med Sverige innså etterhvert at de måtte skjerpe inn på mange tiltak for å unngå dette.

Sykepleierforbundet er også bekymret over hvorvidt vi har nok helsepersonell. 

Men du vet nok bedre enn dem hvordan dette opplevdes. Forhåpentligvis slipper vi noe store problemer, men gir folk faen og slipper opp nå så vil vårt helsevesen får kjempeproblemer.

https://www.vg.no/nyheter/i/vQ41JB/norsk-sykepleierforbund-vi-vil-slite-med-en-ny-pandemitopp

(Innlegget ble redigert 14.08.20 12:07)

broren_til_noen

Innlegg: 33940
broren_til_noen
14.08.20 12:07
maxus4: et virus som 99,7 % overlever

Selvfølgelig fryktelig ergelig om det er flere i slekta di som er blant de 0,3% og dauer da? Men du kan jo alltids trøste deg med at 99,7% overlever.  

I Iran dauer det nå et menneske hvert 7. minutt, og i USA ryker det en person hvert 80. sekund. Men 99,7% overlever altså. Og det er jo fint. 

Du leste kanskje ikke DennisB sitt innlegg tidligere i denne tråden der han, som en av de heldige overleverne fortale om hvor festlig det var etter å ha ligget i uker og måneder uten å vite hvor lenge han hadde vært borte, og våkne med flere varige mén som han må slite med livet ut? 

Det er vel hinsides stupid å forsøke å hevde at dette er ufarlig, synes du ikke?  

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
14.08.20 12:08

Ingen helsevesen overbelastet? I verden gikk det jo omtrent kaputt i flere land. I Norge rapporterer sykepleierforbundet at de har stått på som rakkeren siden mars. Bør ikke de få svare på om de er overbelastet? Det er jo mange som har fått ferie inndratt og tiltak er innført på alle sykehus. Skal man kutte ned på utenlandske vikarer blir det heller ikke mye ferie, selv i Norge, for våre folk på frontlinjen.

fotballidiot2

Innlegg: 24260
fotballidiot2
14.08.20 12:10
Toresenvel: Har det ikke vært 20 maks hele tida?

Jo, men det har vært en anbefaling. Nå har Bergen gjort det til et påbud/forbud. Det vil si at politiet har helt andre sansaksjonsmuligheter.

Solvgutt1

Innlegg: 18482
Solvgutt1
14.08.20 12:14
maxus4: mars-april og mai kunne nok de fleste stilt seg bak dette. Meg inkl.  Med tiden så såg man at smitten var langt mer enn de som ble sjuke, andelen som ble sjuke var lavt og andelen som døde var langt lavere enn først antatt.    Med unntak av noen få regioner i utlandet i korte perioder ble ingen helsevesen overbelastet.   Og før denne siste nedstengingen står flere store sjukehus i land etter land med ny nedstenging omtrent folketomme.  
Man har sett at viruset lar seg ikke stoppe og popper opp sted etter sted.  Og det er ikke forventet å forsvinne med det første.      Selv land med massiv nedstenging, portforbud og maskekrav klarer ikke stanse det. 
Nedstengingen koster arbeidsplasser, og skaper konsekvenser som i økende grad konkurrerer med viruset.  Ekspertene endrer mening dag for dag og hvert land har sine eksperter og ingen ser ut til å klare å kontrollere dette.

Kommer an på hva du legger i "overbelastet". I flere land har belastningen på sykehusene vært så høy at man ikke har kunnet gi livreddende intensivbehandling til enkelte Covid-19 pasientgrupper. Det er vanlig at pasienter ikke får respirator eller annen inngripende behandling hvis det ansees som lite sannsynlig at de vil tåle behandling, og dette kun vil bidra til redusert livskvalitet på slutten, men situasjonen der Covid-19 har rammet hardest har gjort det nødvendig med enda hardere prioriteringer. Selv i vårt naboland Sverige.


Videre jo sykehusene i de hardest rammede områdene vært så hardt belastet at de knapt har hatt kapasitet til å behandle andre akutte pasientgrupper. Jeg vet ikke hva du legger i overbelastet, men jeg mener dette er en overbelastning.


Jeg lurer på hva du mener med at viruset ikke lar seg stoppe. Det var nær utryddet før Norge åpnet grensene igjen, og smittetrykket var svært lavt. Nei, det forsvant ikke helt og nei det lar seg nok ikke gjøre å utrydde det helt heller, men mye tyder på at det er fult mulig å kontrollere det og holde smittespredningen nede på et nivå som knapt belaster helsevesenet i det hele tatt. Med tiltak som rammer samfunnet mindre enn det en epidemi ville gjort uten tiltak som strekker seg lengre enn ved en vanlig influensaepidemi.

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
14.08.20 12:16
fotballidiot2: Jo, men det har vært en anbefaling. Nå har Bergen gjort det til et påbud/forbud. Det vil si at politiet har helt andre sansaksjonsmuligheter.

Bra! :)

Toresenvel

Innlegg: 1491
Toresenvel
14.08.20 12:17
Solvgutt1: Jeg lurer på hva du mener med at viruset ikke lar seg stoppe. Det var nær utryddet før Norge åpnet grensene igjen, og smittetrykket var svært lavt. Nei, det forsvant ikke helt og nei det lar seg nok ikke gjøre å utrydde det helt heller, men mye tyder på at det er fult mulig å kontrollere det og holde smittespredningen nede på et nivå som knapt belaster helsevesenet i det hele tatt. Med tiltak som rammer samfunnet mindre enn det en epidemi ville gjort uten tiltak som strekker seg lengre enn ved en vanlig influensaepidemi.

Problemet er utlandet. Vi kan kontrollere det selv. Men så lenge vi skal menge oss med naboen og naboen kan gjøre helt andre valg så blir det vrient. Men visst kan vi slå ned smitten, som Mads Gilbert sier, vi gjorde jo det. Om det er 10 nye tilfeller hver dag i 2 mnd? So what? Da er det praktisk talt borte.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg