Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
pfrog567

Innlegg: 18666
pfrog567
16.08.20 21:24
justanothername: Tror det er basert på en misforståelse (eller at noen har behov for å få fram en bestemt "historie")

Ok, men jeg leste det i en eller annen utenlandsk avis om det i februar. Så da var det nok fake news.

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
16.08.20 21:25
justanothername: Det jeg "visste" fant jeg ut fra fagfolk (samt kollegaer som har bodd og/eller har familie i asia), så jeg er nok ikke "smartere" enn fagfolk, bare mer kritisk til hvilke fagfolk. Denne ideen om at vi er spesielle, og at man kan ukritisk bruke en pandemiplan for influensa på et "nytt" virus (vel.... nr 3 av denne type), har nå vist seg å være feil, men det er jo ikke så overraskende. Noen ble forelsket i en ide om man skulle oppnå flokkimmunitet på bare et par måneder! Det kunne jo ikke gå bra. https://www.aftenposten.no/verden/i/lA7gQ3/e-poster-gir-innsyn-i-de-svenske-smittetoppenes-diskusjoner https://emanuelkarlsten.se/tegnell-mejlen-berattelsen-om-johan-giesecke-och-folkhalsomyndigheten/ Det er vel heller ikke overraskende for fagfolk egentlig, men det er nok endel som ikke kommer til å innrømme det.

Tror ikke du visste særlig mye som helst. Om du hele tatt mente noe i denne retning i februar, så var det et heldig lykketreff. Men du gjør jo knapt noe annet på dette forumet enn å messe om akkurat dette. Som sagt; spam.

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
16.08.20 21:28
pfrog567: Tenk bare på de som er i et såkalt gult land nå og som blir rødt om noen dager, hvorpå de må plutselig i karantene når de kommer hjem etter at landet er erklært rødt. Det er da ikke sikkert de har noen 2-ukers ferie til gode.. Så da skal de "sykemeldes" i stedet da eller?

Når det offentlige bestemmer seg for å tre ugunstige tiltak nedover den enkelte i tide og utide så ja, da bør de kompenseres tilsvarende, f.eks. gjennom systemet for sykmelding. Staten bør dessuten i prinsippet ta regninga selv og ikke overlate dette til arbeidsgiver. 

Jeg syns heller ikke den enkeltes rettighetsbaserte ferie skal måtte brukes på karantene. Akkurat som når man blir sykmeldt under ferie bør disse dagene kunne tas ut igjen på et senere tidspunkt.

(Innlegget ble redigert 16.08.20 21:29)

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 21:39
lusekoftan: Och vad menade du i mars var svaret ?

Jeg mente i hvert fall at det ikke skulle slippes løs i Norge, og var rimelig frustrert over å se at man mente at å teste skituristene som kom fra Tyrol skulle gi "falsk trygghet" (et begrep som jeg nå har mistet respekt for), og at man måtte spare på de dyrebare testene som man hadde for lite av, men det er jo pga. en "feiltenking" som går langt tilbake.


Resultatet var jo predikterbart, nedstenging, som jo er dyrere enn å stoppe smitten på grensen og mer inngripende for befolkningen generellt enn karantene kun for de som faktisk reiser.


 

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 21:42
daniekr: Når det offentlige bestemmer seg for å tre ugunstige tiltak nedover den enkelte i tide og utide så ja, da bør de kompenseres tilsvarende, f.eks. gjennom systemet for sykmelding. Staten bør dessuten i prinsippet ta regninga selv og ikke overlate dette til arbeidsgiver.

Enig, hvis de er "uskyldig" i situasjonen. Men jeg er heller ikke imot at regjeringen kan si at det ikke gjelder unødvendige reiser, og gjøre forskjell på den måten.

På en måte så trer jo de som gjør disse reisene en risiko for smitte over hele den norske befolkning.

(Innlegget ble redigert 16.08.20 21:42)

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 21:46
KongOlav2: Tror ikke du visste særlig mye som helst. Om du hele tatt mente noe i denne retning i februar, så var det et heldig lykketreff. Men du gjør jo knapt noe annet på dette forumet enn å messe om akkurat dette. Som sagt; spam.

Så det er spam at jeg hadde rett enten det var et lykketreff eller kunnskap? (Faktisk var det vel heller et valg om å ikke høre på de som hadde urealistiske ønsketenkinger om hvordan et nytt virus kom til å oppføre seg)-


Hva med de som hele tiden messer om noe som nå beviselig var feil, og som med det kanskje også påvirker andre til å forlenge denne situasjonen vi er i? Ville det ikke være mer nyttig å konsentrere seg om et smittefritt samfunn, enn å sørge for at vi må leve med inngripende tiltak i en uviss tidsperiode?

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 21:52
Gorback: Hva man egentlig dør av er ikke alltid så lett å si, men er man på gravens rand grunnet dårlig helse så dør man vel av det meste; influensa, luftveisinfeksjon, vanlig forkjølelse, covid-19 - eller en haug med andre ting. Det er totaliteten av faktorer som spiller inn - det å fastslå én dødsårsak kan være uhyre komplisert om overhodet mulig i svært mange sykdomstilfeller - som regel er det et konglomerat av årsaker...

Hvis du ser på side 4 i https://www.who.int/classifications/icd/Guidelines_Cause_of_Death_COVID-19.pdf så kan du se hvordan det f.eks. føres.

 

 

 

Cause of death:
a. Acute respiratory distress syndrome       2 days
Due to:
b. Pneumonia                                              10 days
Due to:
c. Covid-19                                                   14 days

(Innlegget ble redigert 16.08.20 21:52)

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
16.08.20 21:55
justanothername: Ville det ikke være mer nyttig å konsentrere seg om et smittefritt samfunn, enn å sørge for at vi må leve med inngripende tiltak i en uviss tidsperiode?

For min del tror jeg ikke på et smittefritt samfunn, jeg mener vi må innse at dette varer lenge og vi må finne mer pragmatiske tilnærmelser til dette, som innebærer at man må akseptere noe høyere risiko samtidig som man kanskje gjør enda mer målrettede tiltak der de har aller størst effekt og nytte. 

Dette med munnbind på utvalgte strekninger/områder er et steg i riktig retning sånn sett (i motsetning til at man skal bruke munnbind overalt), selv om det nok også kan (og blir) diskuteres nytten. Skjerming av de beviselig mest utsatte er også et annet tiltak. Når man har millioner av sykdomstilfeller på verdensbasis må det være mulig å tegne et mer treffende bilde av dette selv om det alltid vil finnes mange unntak om unge og friske som blir rammet, uansett hva slags sykdommer det gjelder. 

Stengte grenser er heller ingen løsning. Det er mange som har forpliktelser utenlands av ulik grad. En landegrense har sine praktiske og formelle betydninger men skal i mine øyne ikke fungere som et gjerde mot omverdenen. Dette er et verdensproblem og vi pisser bare i buksa for å holde oss varme ved å skulle behandle det som et nasjonalt anliggende og lulle oss inn i en slags situasjon der vi lukker døra mot resten av verden.

Hele bransjer og arbeidssektorer er nå døende og arbeidsledighet er en større kreft i et samfunn enn jeg tror mange innser. Normalisering av at staten nærmest kommer inn i stua di med tiltak og pålegg er en annen bekymring.

(Innlegget ble redigert 16.08.20 21:58)

Strandereng

Innlegg: 8796
Strandereng
16.08.20 22:00
Fago: Nåja. Det skal mye til å overgå 68'er-generasjonen.

Da"veit du ikkje ka du snakke om".

 

Ja, de er besteforeldrene til millenniumerne, og hva så?

Er du inne på arvesynden her?

(Innlegget ble redigert 16.08.20 22:02)

KingKongHalvor

Innlegg: 54931
KingKongHalvor
16.08.20 22:01

Gorback


» det å fastslå én dødsårsak kan være uhyre komplisert om overhodet mulig i svært mange sykdomstilfeller»


————


Nettopp, derfor jeg syns det er merkelig at man kun noen timer etter et brått og uventet dødsfall med sikkerhet kan fastslå at det er et «coronadødsfall», slik som blant annet VG gjorde i dag. Han var ikke innlagt på sykehus, han lå ikke i respirator, han hadde få symptomer, og dør brått. Da skjønner ikke jeg hvordan de kan klassifisere det som et «coronadødsfall» så skråsikkert, etter spå kort tid.

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 22:03
daniekr: Stengte grenser er heller ingen løsning. Det er mange som har forpliktelser utenlands av ulik grad. En landegrense har sine praktiske og formelle betydninger men skal i mine øyne ikke fungere som et gjerde mot omverdenen. Dette er et verdensproblem og vi pisser bare i buksa for å holde oss varme ved å skulle behandle det som et nasjonalt anliggende og lulle oss inn i en slags situasjon der vi lukker døra mot resten av verden.

"Stengte grenser" er jo ikke stengte....

Tror at mye av motstanden mot fornuftige (målrettede) tiltak kommer av at folk tenker i absolutter, enten er det åpent, eller så er det stengt. Enten bruker man maske overalt, eller så bruker man det ikke i det hele tatt.

Noen spør "skal vi gå med munnbind resten av livet?", uten å reflektere over at det er et visst problem man forsøker å hindre, og at det sannsynligvis er så effektivt at om bare alle gjør det så går smitten ned kjapt, og man så slipper unna med mindre inngripende tiltak.

Tror det er litt viktig hvilke begreper man bruker her. 

(Innlegget ble redigert 16.08.20 22:06)

arveka

Innlegg: 12135
arveka
16.08.20 22:04
DennisB: Enig i det. Litt utenfor, nå kjenner ikke jeg rutinene, men er det slik at det som regel foretas obdusering i tilfeller som dette? Det obduseres jo ikke alle dødsfall i Norge, er det da opp til tilstedeværende og relevant lege å oppgi en dødsårsak, og om det er tvil, så skjer en obduksjon?

Nå er jeg heller ikke så vidt bevandret i rutinene. Men slik jeg har forstått det er det i hovedsak tre aktører som kan fremsette begjæring om obduksjon legen som konstaterer at døden har inntruffet, fastlegen, og påtalemyndigheten. Hovedregelen er at det er legen som konstaterer døden og fyller ut dødsårsaken. Dersom fastlegen eller pårørende har grunn til å bestride det kan fastlegen begjære medisinsk obduksjon. Og ved mistanke om kriminelle forhold kan påtalemyndigheten begjære rettslig obduksjon. I dette tilfellet er det altså tilstedeværende lege som vurderer om obduksjon er nødvendig.

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
16.08.20 22:05
justanothername: "Stengte grenser" er jo ikke stengte....
Tror at mye av motstanden mot fornuftige (målrettede) tiltak kommer av at folk tenker i absolutter, enten er det åpent, eller så er det stengt. Enten bruker man maske overalt, eller så bruker man det ikke i det hele tatt.
Noen spør "skal vi gå med munnbind resten av livet?", uten å reflektere over at det er et visst problem man forsøker å hindre, og at det sannsynligvis er så effektivt at om bare alle gjør det så går smitten ned kjapt, og man så slipper unna med mindre inngripende tiltak.

Du har nok rett i det, men det er sannelig ikke lett å vite hva folk ønsker seg, og med tanke på at denne situasjonen vil vedvare en stund så er det lett å tenke i de baner. Det er jo ofte ekstremene som kommer til syne i debatten.


Men at man innfører munnbind-anbefaling i 2 uker på spesifikke tunge strekninger er helt OK i mine øyne. 

pfrog567

Innlegg: 18666
pfrog567
16.08.20 22:11
justanothername: Men jeg er heller ikke imot at regjeringen kan si at det ikke gjelder unødvendige reiser, og gjøre forskjell på den måten.

Snålt når regjeringen snakker om nødvendige og unødvendige reiser, så lenge nødvendige utenlandsreiser som f.eks. jobb har vært tillatt hele tiden. Da gjenstår spørmålet om hva de mener er såkalte nødvendige reiser til utlandet ellers.

pfrog567

Innlegg: 18666
pfrog567
16.08.20 22:14
daniekr: Men at man innfører munnbind-anbefaling i 2 uker på spesifikke tunge strekninger er helt OK i mine øyne.

Like greit å kjøpe en gassmaske, så har man den livet ut :)

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 22:15
KingKongHalvor: Nettopp, derfor jeg syns det er merkelig at man kun noen timer etter et brått og uventet dødsfall med sikkerhet kan fastslå at det er et «coronadødsfall», slik som blant annet VG gjorde i dag. Han var ikke innlagt på sykehus, han lå ikke i respirator, han hadde få symptomer, og dør brått. Da skjønner ikke jeg hvordan de kan klassifisere det som et «coronadødsfall» så skråsikkert, etter spå kort tid.

Han hadde nok symptomer, ettersom han ble testet, så de visste "noe var på gang".

Og dette er noe man har sett mange tilfeller av i utlandet, Folk som ikke har underliggende sykdomer eller annet man er bekymret for, som blir hjemme for lenge fordi de tror at de klarer seg fint, og også de omkring kan tro det.

Det med at oksygennivået går langsomt nedover gjør dem sløve, (stille hypoksemi), så de aner ikke selv hvor dårlig de egentlig er (litt som med kullosforgiftning), og tilkaller derfor ikke hjelp slik at de kommer på sykehus.

 

https://tidsskriftet.no/en/2020/04/kort-kasuistikk/covid-19-silent-hypoxemia

(Innlegget ble redigert 16.08.20 22:24)

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 22:20
daniekr: Men at man innfører munnbind-anbefaling i 2 uker på spesifikke tunge strekninger er helt OK i mine øyne.

Ja, men man kunne kanskje være påpasselig med å hele tiden spesifisere at det er "munnbind på kollektivtrafikk-påbud", og ikke bare "munnbind-påbud", eller noe sånt.


Burde være unødvenig, men det er alltid noen som vil misforstå. Noen ganger lurer jeg på om de bare har vondt i viljen, eller om de faktisk tror det de selv sier.


Jeg måtte forøvrig le litt da myndighetene endret begrepet "grønne land" til "gule land" og argumentet var at "man kjører jo ikke på gult". Jeg kom til å tenke på at for mange betyr gult lys "gass på så du kommer over før det blir rødt".

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
16.08.20 22:22

Så er det ikke påbud heller, men en anbefaling. FHI var jo nødt til å presisere at noen av ulike grunner ikke kan bære munnbind og at man da ikke må drive shaming.

Men for majoriteten vil vel de sosiale konsekvensene gjøre anbefalingen til et de facto påbud. Har skaffet meg munnbind selv, pendler med toget mot Oslo. Orker ikke sitte i kø på E18. 

(Innlegget ble redigert 16.08.20 22:24)

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
16.08.20 22:26
justanothername: Så det er spam at jeg hadde rett enten det var et lykketreff eller kunnskap? (Faktisk var det vel heller et valg om å ikke høre på de som hadde urealistiske ønsketenkinger om hvordan et nytt virus kom til å oppføre seg)- Hva med de som hele tiden messer om noe som nå beviselig var feil, og som med det kanskje også påvirker andre til å forlenge denne situasjonen vi er i? Ville det ikke være mer nyttig å konsentrere seg om et smittefritt samfunn, enn å sørge for at vi må leve med inngripende tiltak i en uviss tidsperiode?

Du har gjentatt dette budskapet i sannsynligvis et tresifret antall innlegg de siste månedene. Da nærmer det seg spam.

Og jeg tror heller ikke du er i nærheten av å ha virkelig dyptpløyende kunnskaper innen virologi. Om du traff på dette, er det iallfall et lykketreff.

Og et fullstendig smittefritt samfunn er en ren utopi. Da måtte du brukt særs inngripende tiltak for å få dette til, samt hermetisk lukket oss fra utlandet for uoverskuelig fremtid. Det er mulig du har "diktatorgenet" som gjør at du ønsker dette velkommen, men jeg er sterkt uenig. Jeg klarer fint å leve med dette viruset til en viss grad i motsetning til dere i aspeløv-kategorien.

(Innlegget ble redigert 16.08.20 22:28)

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 22:29
daniekr: Så er det ikke påbud heller, men en anbefaling. FHI var jo nødt til å presisere at noen av ulike grunner ikke kan bære munnbind og at man da ikke må drive shaming.

Ja anbefaling nå. Så det er viktig om det blir et påbud å presisere hvor og når det gjelder, så man ikke får en urasjonell motstand.


Hvem kan egentlig ikke bære munnbind? Har hørt (fra USA) om folk som sier at de pga problemer med lungekapasitet må ha fritak fra munnbind fordi stoffet hindrer dem i å få nok oksygen, men argumentet mot dem er jo at da må de være meget forsiktig med å være ute ettersom de risikerer å stryke med om de blir smittet.

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
16.08.20 22:31

Hvem vet. Gikk litt rundt med munnbind her hjemme og det var ikke spesielt behagelig. Men togturen er ikke så lang. Poenget var vel heller at når noe blir anbefalt så er det alltids noen som ikke kommer til å følge det, og i stedet for at man skal bombarderes av sinte snikfotografer på togene så kanskje man kan bidra til litt lavere puls dersom noen våger å gå på toget uten munnbind.

(Innlegget ble redigert 16.08.20 22:32)

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 22:44
KongOlav2: Og et fullstendig smittefritt samfunn er en ren utopi. Da måtte du brukt særs inngripende tiltak for å få dette til, samt hermetisk lukket oss fra utlandet for uoverskuelig fremtid.

Hvorfor tror du egentlig det er så vanskelig? 


Når man ser hvor fort det går nedover, så har det egentlige problemet hele tiden vært de som mener det ikke går. Og at de pengene vi har brukt nå på lockdown og tiltak heller skulle vært brukt på å stoppe pandemien. Og med å stoppe mener jeg ikke nødvendigvis 100% men nok til at det ikke påvirker folk flest, men blir noe skjeldent som helsepersonell må være obs på og ta seg av øyeblikkelig når det blir oppdaget. 


Hvorfor sier du hermetisk lukket? Tror du virkelig på det? Vi trenger bare teste og sluse inn folk slik at vi er sikre på at de ikke bringer med seg smitte. Maks tar det en inkubasjonsperiode, men med testing kan det kortes inn betraktelig. Det er da mye bedre enn at hele befolkningen skal måtte lide for dette (og å sette alle med forhøyet risiko i en karantene av uviss varighet), og mye billigere.


Uoverskuelig framtid? Vi har 8 viruskandidater i fase 3 av testingen. og totalt mer enn 10 dusin i utvikling. Vi skuer en løsning, men det betyr ikke at vi bare skal la pandemien smitte oss med alle de problemer det medfører.


Problemet har hele tiden vært mennesker og menneskers manglende vilje til å stoppe det (og vilje til å faktisk ønske å påføre folk det slik som i England og Sverige).


Jo tidligere man stopper slikt, jo mindre problemer får man, og i begynnelsen håpet jeg faktisk at det skulle stoppes før det kom til Norge, men det var jo personer, også i FHI, som mente det var ikke noen vits å stoppe denne "brannen", man fikk bare la den brenne igjennom befolkningen.


Ikke si at vi ikke var advart --  vi var, i årevis.

Morra-DI-2

Innlegg: 6404
Morra-DI-2
16.08.20 22:48
daniekr: Hvem vet. Gikk litt rundt med munnbind her hjemme og det var ikke spesielt behagelig. Men togturen er ikke så lang. Poenget var vel heller at når noe blir anbefalt så er det alltids noen som ikke kommer til å følge det, og i stedet for at man skal bombarderes av sinte snikfotografer på togene så kanskje man kan bidra til litt lavere puls dersom noen våger å gå på toget uten munnbind.

Jeg har en datter som reiser med kollektivt til en VGS-skole inn til en av Norges største byer i morgen, på første skoledag. Jeg regner med at bussen er ganske full, og jeg har kjøpt munnbind til henne. I ull, siden hun er så miljøbevisst ..(omg)

 

Jeg tror hun vil bruke det, og venninnene hennes har også kjøpt seg munnbind. Det blir spennende å se hvor mange andre som drar det fram om bussen er full. 

 

Jeg er mer bekymret for at ingen bruker det og at smitte brer seg, enn at folk bruker munnbind.  Men vi har tydeligvis ulike meninger om hva man skal være bekymret for. Du mener at man skal være redd for munnbind, og jeg mener at munnbind gjør deg mindre bekymret, tryggere og beviselig hindrer smitte. Det senker pulsen min.

(Innlegget ble redigert 16.08.20 22:48)

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
16.08.20 22:51
justanothername: Hvorfor tror du egentlig det er så vanskelig? Når man ser hvor fort det går nedover, så har det egentlige problemet hele tiden vært de som mener det ikke går. Og at de pengene vi har brukt nå på lockdown og tiltak heller skulle vært brukt på å stoppe pandemien. Og med å stoppe mener jeg ikke nødvendigvis 100% men nok til at det ikke påvirker folk flest, men blir noe skjeldent som helsepersonell må være obs på og ta seg av øyeblikkelig når det blir oppdaget. Hvorfor sier du hermetisk lukket? Tror du virkelig på det? Vi trenger bare teste og sluse inn folk slik at vi er sikre på at de ikke bringer med seg smitte. Maks tar det en inkubasjonsperiode, men med testing kan det kortes inn betraktelig. Det er da mye bedre enn at hele befolkningen skal måtte lide for dette (og å sette alle med forhøyet risiko i en karantene av uviss varighet), og mye billigere. Uoverskuelig framtid? Vi har 8 viruskandidater i fase 3 av testingen. og totalt mer enn 10 dusin i utvikling. Vi skuer en løsning, men det betyr ikke at vi bare skal la pandemien smitte oss med alle de problemer det medfører. Problemet har hele tiden vært mennesker og menneskers manglende vilje til å stoppe det (og vilje til å faktisk ønske å påføre folk det slik som i England og Sverige). Jo tidligere man stopper slikt, jo mindre problemer får man, og i begynnelsen håpet jeg faktisk at det skulle stoppes før det kom til Norge, men det var jo personer, også i FHI, som mente det var ikke noen vits å stoppe denne "brannen", man fikk bare la den brenne igjennom befolkningen. Ikke si at vi ikke var advart -- vi var, i årevis.

Når de fremste ekspttene sier at de ikke vet nøyaktig når en vaksine vil komme, så tror jeg mer på disse enn på en tilfeldig tulling på vgd.

Og null smitte krever at du stenger ned landet fullstendig i en viss periode, og deretter tvinger alle som kommer fra utlandet inn i en overvåket karantene.

Ellers sier du akkurat det samme om og om og om igjen. Bla, bla, bla, bla.....

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 22:52
KongOlav2: Det er mulig du har "diktatorgenet" som gjør at du ønsker dette velkommen, men jeg er sterkt uenig. Jeg klarer fint å leve med dette viruset til en viss grad i motsetning til dere i aspeløv-kategorien.

Tror nok du lever best uten dette viruset. Det gjør vel vi alle.


Men hva mener du med aspeløv og diktatorgener? Du bare slenger ut noe du tror skal være fornermende? Var det det beste du fant på? Det var rimelig lite treffsikkert i hvert fall.


Jeg er så absolutt hverken diktatorisk eller aspeløv. Ikke spesielt redd for å få det selv, skjønt jeg vet at man ikke har noen garanti for et bra utfall, men jeg vet at om jeg blir smittet og bringer det videre til andre som får problemer, famile eller andre, så vil det prege meg. Skal jeg anta at du er blant de som ikke bryr seg, bare tenker at det var uflaks?

William_S3

Innlegg: 9036
William_S3
16.08.20 22:52

En ting er sikkert - jeg kommer til å ta tbanen som før uten munnbind. Dette er ikke en utgift jeg prioriterer. Har uansett tatt tbanen nå i helga etter pressekonferansen på fredag.  Antall personer jeg så med munnbind kan jeg telle på en hånd, så dette er sannsynligvis ikke noe Oslos befolkning prioriterer. 

(Innlegget ble redigert 16.08.20 22:53)

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 22:53
KongOlav2: Ellers sier du akkurat det samme om og om og om igjen. Bla, bla, bla, bla.....

Skulle jeg endre mening mellom hver gang?

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
16.08.20 22:55
justanothername: Tror nok du lever best uten dette viruset. Det gjør vel vi alle. Men hva mener du med aspeløv og diktatorgener? Du bare slenger ut noe du tror skal være fornermende? Var det det beste du fant på? Det var rimelig lite treffsikkert i hvert fall. Jeg er så absolutt hverken diktatorisk eller aspeløv. Ikke spesielt redd for å få det selv, skjønt jeg vet at man ikke har noen garanti for et bra utfall, men jeg vet at om jeg blir smittet og bringer det videre til andre som får problemer, famile eller andre, så vil det prege meg. Skal jeg anta at du er blant de som ikke bryr seg, bare tenker at det var uflaks?

Fornærmende? Det er ikke det jeg er ute etter. Det jeg gjør er å bruke betegnelser jeg finner rimelig treffende. Du og dine like fremstår som livredde og tilnærmet hysteriske. Og som følge av det er dere villige til å godta svært inngripende tiltak. At du har sittet og forsvart rikshysterikerne Andersen og Nyborg sier det meste. Har Andersen hatt rett i en eneste av sine mange kronikker i søppelblekka Dagbladet?

KongOlav2

Innlegg: 42693
KongOlav2
16.08.20 22:56
justanothername: ulle jeg endre mening mellom hver gang?

Du trenger kanskje ikke å skrive flere hundre innlegg over akkurat samme lest med minimale variasjoner. Vi har fått med oss hva du mener nå. Du trenger ikke å gjenta igjen og igjen og igjen og igjen mer eller mindre akkurat det samme.

justanothername

Innlegg: 15368
justanothername
16.08.20 22:57
KongOlav2: Og null smitte krever at du stenger ned landet fullstendig i en viss periode, og deretter tvinger alle som kommer fra utlandet inn i en overvåket karantene.

For absolutt null ja, og det burde jo være målet, utrydde viruset. Det overlever jo bare i timer eller maks noen få dager utenfor en kropp, så det er ikke slik som enkelte ser ut til å tro, at det krever langvarig nedstengning, bare effektiv nedstengning. (Jo mindre effektiv, jo lenger trenger den å være, men nedgangen er overraskende kjapp).

Og hvis en karantene (kortvarig med testing) for de som kommer inn betyr at vi er i praksis fri for virus, så ser jeg på det som noe som faktisk er verdt det, Bedre enn langvarig karantene for befolkningen generellt. 

(Innlegget ble redigert 16.08.20 22:58)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg