Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
HNilsen

Innlegg: 12228
HNilsen
22.08.20 11:56
fazz: Takk

Kjekt at jeg kan være til glede i en hverdag jeg forstår ikke akkurat er preget av fest og moro.

fazz

Innlegg: 27400
fazz
22.08.20 12:38
HNilsen: Kjekt at jeg kan være til glede i en hverdag jeg forstår ikke akkurat er preget av fest og moro.

>>> Takk, du har bidratt til mang en latter med dine bidrag og analyser her inne. Det setter jeg pris på.

ehall

Innlegg: 22898
ehall
22.08.20 12:51
William_S3: Forøvrig enda en dust som mener hadde alle hørt på meg så hadde vi ikke hatt pandemien i det hele tatt. Fyren er samfunnsøkonom. Forunderlig hvor mange her inne og der ute som har enkle oppskrifter på hvordan bli kvitt viruset. Selv WHO og verdens ledende eksperter har ikke det.

Er veldig mange dikatorspirer som har vist seg i det siste. Pandemien har avslørt en mindre hyggelig del av den menneskelige naturen.

ballee

Innlegg: 214
ballee
22.08.20 13:44
fazz: >>> Det er jo selvsagt den typen fester vi leste om i Oslo for noen uker siden, og de festene i fadderukene som har dukket opp etc. Det er jo daglig sammenkomster med massevis av folk som aldri er noe problem. Og så lenge folk tar enkle forhåndsregler så er det ikke noe problem å samle venner og familie. Men når en på død og liv skal feste og dele både drikke, glass, kopper og fingermat og helst samtidig som en er litt vel bedugget så tar en unødvendige sjanser i mitt syn.

Greit at du er livredd og bare sitter og venter på neste skremselsmelding på kommende nyhetssending, men du skal pokker slutte med å herske og diktere hva andre skal gjøre. Pass på deg sjøl du og nøy deg med det. Hvordan vi fester har du ikke noe med å blande deg borti


I det hele bør en nå  endre dette virusstyret fra å bli styrt fra høyeste hold til at hver enkelt borger i Norge prioriterer å beskytte kun  seg selv. En vet hvordan denne sykdommen er nå. Er en gammel  og skrøpelig og/eller har man faste sykdommmer i kroppen så må en desverre isolere seg  eller holde seg vekke og på avstend fra ukjente.  Dette skal en ikke trenge noe hjelp fra regjeringen til.  Vi andre som er friske , spreke og virile skal da  få lov å feste og bestemme sjøl hva en gjør i fritida

ballee

Innlegg: 214
ballee
22.08.20 13:51
HNilsen: Det kan skje. Derfor burde vi spørre oss om vi faktisk våger å ta sjansen på at det skal skje. Hva med å innføre rustning-påbud?

He he ja kanskje bruke hjelm ihvertfall når en går på gata.  Utrolig mange takstein som ligger å rugger over hodene våre, en slik kan falle ned og dreper lett. Så for folk med hjernen full av angst for alt mulig, så bør en ta på hjelm før en går ut på gata.  "Føre var" er det alltids noen som maser om på alt mulig. Kan få en stygg psykose av sånt når det dras ut, vi kan jo bli rammet av alt mulig hele døgnet

Tullekoppen

Innlegg: 9087
Tullekoppen
22.08.20 13:58
ballee: Pass på deg sjøl du og nøy deg med det. Hvordan vi fester har du ikke noe med å blande deg borti

Håper du befinner deg langt, langt unna meg.

HNilsen

Innlegg: 12228
HNilsen
22.08.20 14:24

Tullekoppen: Hvorfor håper du han er langt unna deg? 

Astonstian

Innlegg: 4434
Astonstian
22.08.20 14:35

Nok med en meter Tullekoppen, og det regner jeg med du har kontroll på.

HNilsen

Innlegg: 12228
HNilsen
22.08.20 14:47

Covid-19 kan være alvorlig og potensielt truende i et samfunnsperspektiv, men for de fleste er det ufarlig på det personlige plan. 

(Innlegget ble redigert 22.08.20 14:48)

basillen

Innlegg: 1813
basillen
22.08.20 14:48
J-Turbo: En spansk lege sier det som det er og anklager media for å krisemaksimere nå: https://www.youtube.com/watch?v=SwlkumcRf6w

Veldig interessant! Ingen tvil om at media gjør sitt beste for å spre frykt da dette selger.

Som eksempel, de fem øverste sakene i møkkablekka Dagbladet som omhandler Covid-19 har følgende overskrifter:

"Kan gi ny lockdown"

"Stort smittehopp"

"Frykter vaksine slutter å virke"

"WHO: Barn over 12 bør bruke munnbind"

"Stenger ned igjen"

Med andre ord - kun ensidig fokus på frykt og elendighet. Dette er så langt fra en balansert dekning som man kan komme. 

(Innlegget ble redigert 22.08.20 14:48)

staaalisen

Innlegg: 10070
staaalisen
22.08.20 15:17

..... mediene sprer frykt om kinaviruset , basillen - det er hva de lever av. Men så - er "trøsten der",  i form av spekulasjoner om motgift mot svineriet, dvs vaksine. I så måte opptrer medieklovnene akkurat på samme måte som en vestlandsk svovelpredikant i Indremusjonen i forrige århundre. Først katastrofemeldinger, deretter "frelse" for de som bøyer seg for budbringerens befaling. 

Tro på budskapet er like viktig i dag som på Vestlandet i tidligere tider. 

Til og med Sverige har en vaksine på gang, meldes det gledestrålende fra den gropa. Tenk Sverige dere - landet som, hvis liv betyr noe, - er den dårligste i klassen. Men likevel mer enn politisk korrekt nok for norske gammelmedier. Nå jubler de sammen med alle  de mislykkede, svenske virusbekjemperne. 

 

At Sverige er sent ute, fem måneder etter Russland, og tre etter Israel, kan ikke nevnes. Verken Russland eller Israel er akseptert og tolerert blant norske medieklovner. 

(Innlegget ble redigert 22.08.20 15:17)

staaalisen

Innlegg: 10070
staaalisen
22.08.20 15:40

Man kan jo lure på hvorfor det svenske, for ikke å si svinske vaksine-budskapet fra Stefan Løfven och Anders Tegnell, slukes rått og bejubles av alle norske medieklovner.  Men et tilsvarende budskap fra Russland for et par uker siden, bare ble gjenstand for mistenkeliggjøring og kritikk.


Visstnok skal russisk helsetjeneste allerede være godt i gang med omfattende vaksineprogrammer. Til glede og nytte for det russiske folket. Hvorfor tier gammelmediene om det? 

Astonstian

Innlegg: 4434
Astonstian
22.08.20 15:57

Fordi det er Russland, et av de siste landene jeg ville tatt vaksine fra i grunn. Og ja Staalisen, jeg vet Russland er «landet ditt» fra vintersport-tråder.

fazz

Innlegg: 27400
fazz
22.08.20 16:00
ballee: I det hele bør en nå  endre dette virusstyret fra å bli styrt fra høyeste hold til at hver enkelt borger i Norge prioriterer å beskytte kun  seg selv. En vet hvordan denne sykdommen er nå. Er en gammel  og skrøpelig og/eller har man faste sykdommmer i kroppen så må en desverre isolere seg  eller holde seg vekke og på avstend fra ukjente.  Dette skal en ikke trenge noe hjelp fra regjeringen til.  Vi andre som er friske , spreke og virile skal da  få lov å feste og bestemme sjøl hva en gjør i fritida

>>> Jeg skjønner at for den yngre garde som ennå ikke er tørre bak øra og tror at ukespengene kommer magisk på konto og den eneste bekymringen er hvor fulle dere skal være til helga er, så høres det smart ut at dere også skal bestemme hva som er det beste for samfunnet. For oss voksne som jobber og betaler skatter og holder samfunnet i gang, så vil vi helst ikke at dette viruset skal få spre seg fritt.


For oss som greier å tenke konsekvenser lenger enn "neste helg"  så skjønner vi at selv om det er eldre som hovedsaklig dør, så blir det likevel veldig mange syke, såpass mange at det er umulig å drive ett samfunn eller en arbeidsplass som normalt, og det er derfor vi helst ikke vil at regjeringen skal få enda flere unnskyldninger for å innføre enda strengere tiltak.


Så jeg foreslår at du forter deg på Rema og handler dagens rusbrus og overlater diskusjonene til de voksne.

RazorBoy

Innlegg: 3341
RazorBoy
22.08.20 16:02
staaalisen: Visstnok skal russisk helsetjeneste allerede være godt i gang med omfattende vaksineprogrammer. Til glede og nytte for det russiske folket. Hvorfor tier gammelmediene om det?

Du kaster ut påstander i hytt og pine. Hvis du ikke har fått med deg at mediene har omtalt den russiske vaksinen har du vært både blind og døv. Den ligner visstnok Astra Zeneca sin (Oxford-vaksinen) i oppbygning. Det russerne skal starte opp er i realiteten en fase 3 utprøving av vaksinen, der den injiseres i et større antall personer. Den har så langt bare vært testet på 60-70 personer, blant dem Putins datter (men ikke på Putin selv som hadde vært mer interessant). De er ikke de første i verden som har kommet så langt i utviklingen av vaksine. Vi får tro de har en plan med hvem som er de første som får vaksinen, og at de overvåkes nøye med tanke på effekt og sjeldne bivirkninger, slik man gjør i fase 3 utprøvinger.

Hvis Sverige har vaksinert alle som ønsker det blant befolkningen innen starten av 2022, så ligger de sannsynligvis foran Russland.
Men foreløpig er hverken Oxford-vaksinen, eller den russiske ferdig utprøvet.

staaalisen

Innlegg: 10070
staaalisen
22.08.20 16:50
Astonstian: Fordi det er Russland, et av de siste landene jeg ville tatt vaksine fra i grunn.

Ja, værsågod, jeg skjønner at du foretrekker en "politisk korrekt" vaksine utviklet av taperen Stefan Løfven, kynikeren Andres Tegnell og deres lakeier. Hva får deg til å tro at russiske vitenskapsmenn jukser, går snarveier og setter liv i fare i sitt arbeid mot kinaviruset?

staaalisen

Innlegg: 10070
staaalisen
22.08.20 17:03
RazorBoy: Du kaster ut påstander i hytt og pine. Hvis du ikke har fått med deg at mediene har omtalt den russiske vaksinen har du vært både blind og døv. Den ligner visstnok Astra Zeneca sin (Oxford-vaksinen) i oppbygning. Det russerne skal starte opp er i realiteten en fase 3 utprøving av vaksinen, der den injiseres i et større antall personer. Den har så langt bare vært testet på 60-70 personer, blant dem Putins datter (men ikke på Putin selv som hadde vært mer interessant). De er ikke de første i verden som har kommet så langt i utviklingen av vaksine. Vi får tro de har en plan med hvem som er de første som får vaksinen, og at de overvåkes nøye med tanke på effekt og sjeldne bivirkninger, slik man gjør i fase 3 utprøvinger. Hvis Sverige har vaksinert alle som ønsker det blant befolkningen innen starten av 2022, så ligger de sannsynligvis foran Russland.
Men foreløpig er hverken Oxford-vaksinen, eller den russiske ferdig utprøvet.

Det jeg skriver om den russiske vaksinen, er ikke påstander.  det er fakta slik som de fremkommer i russiske medier, og ellers i frie medier i den vestlige verdenen. Gammelmedienes  konspirasjonsteorier og løgnsjikane kan jeg ikke bry meg om. De mistet sitt nyhetsmonopol for noen år siden. Folk tror ikke lenger på dem - i hver eneste sak har de en agenda. Tendensiøse reportasjer får råde grunnen, og ordentlig nyhetsformidling driver de ikke med lenger. 

Så det er måten som gammelmediene omtaler den russiske vaksinen på, som er helt på jordet. Skriver de først noe, så er det bare negativitet. Det som faktisk skjer i Russland, prøver de febrilsk å holde skjult for norsk offentlighet. 

Den første israelske vaksinene skal visstnok være klar i oktober.  Men er den russiske vaksinen haram for norske-pressa, så er den israelske for "svinekjøtt å regne i en id-feiring", he-he.......  Der skal de ikke konspireres en gang - den israelske må ties i hjel! 

Mens Løfvens og Tegnells  svenske "surstrømmings-vaksine" blir gjenstand for enorm beundring og patetiske hyllingstaler.

(Innlegget ble redigert 22.08.20 17:05)

lusekoftan

Innlegg: 47401
lusekoftan
22.08.20 17:09
staaalisen: Mens Løfvens og Tegnells svenske "surstrømmings-vaksine" blir gjenstand for enorm beundring og patetiske hyllingstaler.

Prova då denna medicin:

Röda Ulven som har bättre effekt än Rakfisk sägs det :)

(Innlegget ble redigert 22.08.20 17:09)

Dr_Who

Innlegg: 2370
Dr_Who
22.08.20 17:19

Norske høyrepopulister hater Sverige, men elsker Tegnell og den svenske coronastrategien.

Fordi de er for sløve og late til å delta i den norske dugnaden mot corona.

Dugnadsånden er en helt sentral norsk verdi, har de tenkt på det? Jeg bare spør!

 

(Innlegget ble redigert 22.08.20 17:20)

lusekoftan

Innlegg: 47401
lusekoftan
22.08.20 17:20

Danmark:

Og pludselig bærer vi alle mundbind: »Jeg er meget stolt«

Norge nästa för denna patetiska farsot med enkla skyddsmasker som ju bara ger ett falskt skydd ?

Det krävs rejälare skyddsdräkter för att stoppa detta virus.

(Innlegget ble redigert 22.08.20 17:25)

HNilsen

Innlegg: 12228
HNilsen
22.08.20 17:23

Jeg er usikker på hvor du har det fra, Dr Who. Jeg tror mange høyrepopulister bruker denne anledningen til å argumentere for nasjonalstaten, isolasjon og anti-innvandring. 

William_S3

Innlegg: 9187
William_S3
22.08.20 17:47
fazz: >>> Jeg skjønner at for den yngre garde som ennå ikke er tørre bak øra og tror at ukespengene kommer magisk på konto og den eneste bekymringen er hvor fulle dere skal være til helga er, så høres det smart ut at dere også skal bestemme hva som er det beste for samfunnet. For oss voksne som jobber og betaler skatter og holder samfunnet i gang, så vil vi helst ikke at dette viruset skal få spre seg fritt.
For oss som greier å tenke konsekvenser lenger enn "neste helg"  så skjønner vi at selv om det er eldre som hovedsaklig dør, så blir det likevel veldig mange syke, såpass mange at det er umulig å drive ett samfunn eller en arbeidsplass som normalt, og det er derfor vi helst ikke vil at regjeringen skal få enda flere unnskyldninger for å innføre enda strengere tiltak.
Så jeg foreslår at du forter deg på Rema og handler dagens rusbrus og overlater diskusjonene til de voksne.

Jeg vet ikke hvorfor du hakker på den yngre garde da det er blant dem man finner de mest hysteriske (småbarnsforeldre gjerne). Målinger om det er godt for noe  har vist at de over 65 var minst negative til grenseåpning. Det er de eldste som  er de minst bekymra for dette. Har lest en del i FB gruppa om  mitt barn ikke skal være prøvekanin - de folka i den gruppa er helt gærne og er villige til å ofre sine barns grunnleggende rettighet til skolegang for egen helseangst. 

(Innlegget ble redigert 22.08.20 17:50)

staaalisen

Innlegg: 10070
staaalisen
22.08.20 17:50

Russland var først ute med vaksinen. Det er et faktum som ikke kan bestrides, verken av dere høyreekstremister eller venstreradikale. Så gjenstår det å se hvor effektiv den er. Men obs! obs! Fakta om effekten må innhentes hos russisk vitenskap, og ikke hos imbesile, norske journalister og deres "eksperter"!

Israel har flere prosjekter på gang, og en variant skal kunne tas i bruk i oktober. USA det samme, men den første kommer kanskje ikke før i november. Er disse vaksinene intetessant for norsker? Å nei dere, vi tvinges til å akseptere at vaksinesaken er mye viktigere enn et spørsmål om liv eller død. Her er det politisk korrekthet som er første pri.

Og som de nasjonalister som sjefene i oslo-staten er, så er det kun det hvite Europa som gjelder. Selv kan vi ingenting om vaksinen, men skryter hemningsløst av de luftige svenske planene. Iflg. FHI blir det Storbritannia for oss. Vi må vente til deres oxford-variant er klar. Og det selv om vi må lide oss gjennom både  2021og 2022 med Kinadauden ventende like bak hvert eneste gatehjørne. 

(Innlegget ble redigert 22.08.20 17:55)

lusekoftan

Innlegg: 47401
lusekoftan
22.08.20 18:21
staaalisen: Russland var først ute med vaksinen.

Fungerar det mot Covid-19 då ?

DennisB

Innlegg: 16414
DennisB
22.08.20 18:36
lusekoftan: Fungerar det mot Covid-19 då ?

Spelar vel ingen roll. Her gjelder det bare å være først ute. Eller "fus", som vi sier i Norge. Og Putin er vel fus i alt. Tror han da.

vif_support

Innlegg: 8218
vif_support
22.08.20 18:56

Italia bekrefter 1071 nye smittetilfeller de siste 24 timene

staaalisen

Innlegg: 10070
staaalisen
22.08.20 19:08
lusekoftan: Fungerar det mot Covid-19 då ?

Fungerer - det vil tiden vise. Vi får avvente de russiske studiene, og se hva de viser.


At norske og svenske "eksperter" allerede har konkludert med at dette er en fake vaksine, betyr ingenting i denne sammenhengen. Og å knytte den til personen Putin, er typisk for selvtilfredse, men akk så uvitende og ondskapsfulle skandinaver.


Kanskje har Putins finanspolitikere stilt midler til disposisjon for forskerne, presidenten selv er sikkert orientert om fremdrift og resultater, men at han ellers har hatt noen påvirkning på det praktiske i vaksineutviklingen og produksjonen, det kan ingen med rimelighet hevde.
De som knyter vaksinen til president Putin, formidler en konspirasjonsteori. Og ingenting annet.

staaalisen

Innlegg: 10070
staaalisen
22.08.20 19:08
lusekoftan: Fungerar det mot Covid-19 då ?

Hmmm.....

(Innlegget ble redigert 22.08.20 19:11)

staaalisen

Innlegg: 10070
staaalisen
22.08.20 19:08
lusekoftan: Fungerar det mot Covid-19 då ?

?

(Innlegget ble redigert 22.08.20 19:10)

staaalisen

Innlegg: 10070
staaalisen
22.08.20 19:08
lusekoftan: Fungerar det mot Covid-19 då ?

??

(Innlegget ble redigert 22.08.20 19:09)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg