Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
basillen

Innlegg: 1742
basillen
23.08.20 11:11

Som andre har poengtert over meg, så fortsetter Dagbladet i samme trend som jeg beskrev i går med en stor, feit overkskrift i dag: "NÅ KOMMER BØLGEN".


Dette til tross for at antall innlagte og døende på sykehus i Europa nå er langt under selv det man finner under en vanlig influensasesong.

InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
23.08.20 11:14
basillen: Dette til tross for at antall innlagte og døende på sykehus i Europa nå er langt under selv det man finner under en vanlig influensasesong.

Hvorfor tror du det er slik? Kan det ha noe med tiltakene å gjøre?

Se på kurvene her:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Så kan du gjøre deg opp din egen mening om neste bølge kommer.

basillen

Innlegg: 1742
basillen
23.08.20 11:19
InternalExile: Hvorfor tror du det er slik? Kan det ha noe med tiltakene å gjøre? Se på kurvene her:
https://www.worldometers.info/coronavirus/ Så kan du gjøre deg opp din egen mening om neste bølge kommer.

Jeg refererte til Europa her, ikke verden som helhet. I Europeiske land er det nå svært få sykehusinnleggelser og dødsfall forårsaket av dette viruset.

Selvsagt har en del av tiltakene som har vært implementert hjulpet.

Poenget er at Dagbladet som vanlig sprer dommedagshysteri for å få mest mulig klikk.

Se  intervjuet som J-Turbo henviste til i går så skjønner du hva jeg mener:

https://www.youtube.com/watch?v=SwlkumcRf6w

Her ser man at journalistene desperat prøver å hause opp frykt (akkurat slik som Dagbladet) samtidig som en lege nøkternt forklarer at det ikke er noen grunn til dette.

 

 

(Innlegget ble redigert 23.08.20 11:19)

William_S3

Innlegg: 9042
William_S3
23.08.20 11:20
basillen: Som andre har poengtert over meg, så fortsetter Dagbladet i samme trend som jeg beskrev i går med en stor, feit overkskrift i dag: "NÅ KOMMER BØLGEN".

Hvor lang tid tar det før Andersen et al er ute med nytt innlegg og krever full nedstenging? 

basillen

Innlegg: 1742
basillen
23.08.20 11:22
William_S3: Hvor lang tid tar det før Andersen et al er ute med nytt innlegg og krever full nedstenging?

Regner med vi får et i løpet av neste uke en gang.

William_S3

Innlegg: 9042
William_S3
23.08.20 11:28
basillen: Regner med vi får et i løpet av neste uke en gang.

Forøvrig intervjuet med den spanske legen er fantastisk.Ja vi ser flere positive caser men mange har knapt symptomer. Han sier før man vaksinerer mot corona må man vaksinere mot frykt. Her i Norge er det 14 pasienter innlagt. Det stemmer bra med at det stort sett er unge som har blitt smitta.Kanskje man bør høre mer på de som er oppi det til daglig nå. Jeg synes forøvrig helsmyndighetene her til lands har et edruelig syn stort sett nå. Støtter ikke skjenkestoppen kl 24 men de har ikke gått inn med full påbud med munnbind og andre mer unødvendige tiltak.

(Innlegget ble redigert 23.08.20 11:31)

InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
23.08.20 11:30
basillen: Jeg refererte til Europa her, ikke verden som helhet. I Europeiske land er det nå svært få sykehusinnleggelser og dødsfall forårsaket av dette viruset. Selvsagt har en del av tiltakene som har vært implementert hjulpet. Poenget er at Dagbladet som vanlig sprer dommedagshysteri for å få mest mulig klikk.

Du kan sortere etter:
"All
Europe
North America
Asia
South America
Africa
Oceania"

Men så om du mener andre bølge ikke rammer Europa, så skal vi ikke bry oss?

basillen

Innlegg: 1742
basillen
23.08.20 11:34
InternalExile: Men så om du mener andre bølge ikke rammer Europa, så skal vi ikke bry oss?

Det har jeg aldri sagt.

InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
23.08.20 11:35
basillen: Det har jeg aldri sagt.

Men du tror vi ikke blir rammet av den?

basillen

Innlegg: 1742
basillen
23.08.20 11:36
InternalExile: Men du tror vi ikke blir rammet av den?

Det stemmer.


Men vi skal selvsagt være føre var. Jeg skal bl.a. være til stede i en undervisningssituasjon i morgen. Da kommer vi alle til å passe på å holde avstand, være nøye med håndhygiene, etc.

fazz

Innlegg: 27359
fazz
23.08.20 11:40
basillen: Jeg refererte til Europa her, ikke verden som helhet. I Europeiske land er det nå svært få sykehusinnleggelser og dødsfall forårsaket av dette viruset.

>>> Det er stigende smittetrend i alle europeiske land nå (med untakt av Norge og ett par mindre land), fra de siste 2-3 ukene. Da er det bare spørsmål om tid før antallet inn på sykehus igjen også stiger med mindre viruset ikke har mutert til å bli en langt mildere variant, selv om det er ikke noe som tyder på det. "Fordelen" er at det nå er hovedsaklig yngre personer som smittes, som tilsynelatende ikke blir så syke. Men det er fortsatt en del eldre rundt omkring i Europa som kan dra opp disse tallene i dagene som kommer.


 

InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
23.08.20 11:40
basillen: Det stemmer.

Så du bekrefter altså at andre bølge er på vei, men tror vi kan unngå den?

(Sorry, bare kverulerer litt)

basillen

Innlegg: 1742
basillen
23.08.20 11:47
fazz: Det er stigende smittetrend i alle europeiske land nå (med untakt av Norge og ett par mindre land), fra de siste 2-3 ukene. Da er det bare spørsmål om tid før antallet inn på sykehus igjen også stiger med mindre viruset ikke har mutert til å bli en langt mildere variant, selv om det er ikke noe som tyder på det. "Fordelen" er at det nå er hovedsaklig yngre personer som smittes, som tilsynelatende ikke blir så syke. Men det er fortsatt en del eldre rundt omkring i Europa som kan dra opp disse tallene i dagene som kommer.

Et punkter:

1. Det kan være du har rett. Det skal jeg innrømme, selv om jeg personlig ikke tror det. 

2. En fersk studie fra forskere i Singapore publisert i anerkjente The Lancet tyder på at viruset kan ha mutert til en "snillere" variant. Dette har også flere andre leger, bl.a. i Italia, hevdet.

3. Vi tester langt, langt flere nå enn vi gjorde i mars. Altså vil vi få flere positive treff. Som et eksempel, se på kurvene for Sverige på worldometer. Legge spesielt merke til kurvene for "antall smittede" og antall døde". Det er nå velkjent at i snitt tar det ca 3 uker fra påvist smittede til dødsfall. Likevel ser vi her at de dagene med desidert fleste positive treff var i juni. Likevel har dødsfallene faktisk sunket mer og mer utover i juli. 

Bare for å understreke - det er riktig at dette viruset fremdeles kommer til å ta liv. Dessverre. Men per dags dato er det ingenting som, slik jeg tolker tallene, tyder på at dette er i nærheten av en slik bølge man hadde i mars/april. Det vi ser nå er mer isolerte utbrudd som er lettere å kontrollere.

Men, igjen, det kan bli interessant å følge trenden de neste tre-fire ukene.

 

 

(Innlegget ble redigert 23.08.20 11:48)

basillen

Innlegg: 1742
basillen
23.08.20 11:47
InternalExile: Så du bekrefter altså at andre bølge er på vei, men tror vi kan unngå den? (Sorry, bare kverulerer litt)

Nei, det jeg mente at jeg tror ikke en andre bølge er på vei. Men, som jeg også poengterer i innlegget over, så kan det være jeg tar feil. Hvis det er en ting dette viruset har lært oss, så må det vel være at det er veldig vanskelig å konkludere noe som helst. Selv "eksperter" har jo meget sprikende meninger om dette viruset. Så selv om jeg har min mening her, så er jeg ikke så arrogant å hevde at jeg vet dette med 100% sikkerhet.

Dette i motsetning til f.eks. Dagbladet som med store krigsoverskrifter hevder at NÅ KOMMER BØLGEN! basert på det jeg anser som svært tynt, faglig grunnlag.

(Innlegget ble redigert 23.08.20 11:53)

InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
23.08.20 11:53
basillen: Nei, det jeg mente at jeg tror ikke en andre bølge er på vei.

Men vi ser jo at antall død per dag stiger etter midten på mai og er på vei tilbake til mars/april som nok hadde mye etterslep.

Det er da vel ingen tvil om at verden opplever en bølge nummer to.

basillen

Innlegg: 1742
basillen
23.08.20 11:57
InternalExile: Men vi ser jo at antall død per dag stiger etter midten på mai og er på vei tilbake til mars/april som nok hadde mye etterslep. Det er da vel ingen tvil om at verden opplever en bølge nummer to.

Antall døde per dag stiger på verdensbasis ettersom meget folkerike land (som f.eks. India) nå gjennomgår den verste fasen av viruset.

Men i Europa kan du jo f.eks. se på kurvene for Storbritannia, Frankrike, Italia, etc. Dødstallene her har kun pekt nedover i flere måneder nå. I Storbritannia er har antallet innleggelser gått ned med 96% siden pandemien herjet på sitt verste.

Nå må jeg ut i ærend, så kan ikke svare på oppfølgingsinnlegg til dette før i ettermiddag. Håper dere alle får en fin søndag (også dere som er uenige med meg :)).

(Innlegget ble redigert 23.08.20 11:57)

justanothername

Innlegg: 15369
justanothername
23.08.20 13:13
William_S3: Hva slags samfunn er det vi har blitt? Nå går det utover barn av svensker som har bodd i Norge i mange år...S

Er ikke det bare media som førsøker å krisemaksimere, eller ?


 


 

justanothername

Innlegg: 15369
justanothername
23.08.20 13:25
basillen: 2. En fersk studie fra forskere i Singapore publisert i anerkjente The Lancet tyder på at viruset kan ha mutert til en "snillere" variant. Dette har også flere andre leger, bl.a. i Italia, hevdet.

Den ble vel publisert nå 18. august, 


Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) variants with a 382-nucleotide deletion (∆382) in the open reading frame 8 (ORF8) region of the genome have been detected in Singapore and other countries. We investigated the effect of this deletion on the clinical features of infection.


(...)


The ∆382 variant of SARS-CoV-2 seems to be associated with a milder infection. 


Men under "Findings" kan du lese hva og når de undersøkte:


Between Jan 22 and March 21, 2020, 278 patients with PCR-confirmed SARS-CoV-2 infection were screened for the ∆382 deletion and 131 were enrolled onto the study (...)


Så dette var altså ikke funn fra nå, men fra starten av pandemien.


 

fazz

Innlegg: 27359
fazz
23.08.20 13:28
William_S3: Hva slags samfunn er det vi har blitt? Nå går det utover barn av svensker som har bodd i Norge i mange år...Svensker er vel den største gruppa av utenlandske statsborgere bosatt i Norge. Det er helt drøyt. Har vi fått et slags moralpoliti i denne pandemien?  Eller svaret på det er jo ja - vi har jo det i denne tråden

>>> Hva er egentlig forskjellen på å skylde på svensker og legge skylden på svenske barn, kontra å skylde på "muslimer" og legge skylde på muslimske barn som jo har blitt gjort med alle andre problemer de siste tiårene. Dette er jo ikke noe nytt, og det å tro at nordmenn er, eller har vært, noe bedre enn andre her bare viser at vi ikke engang kjenner vår egen historie.


 

justanothername

Innlegg: 15369
justanothername
23.08.20 13:30
InternalExile: Det er da vel ingen tvil om at verden opplever en bølge nummer to.

"Bølger" er vel noe som passer best for å beskrive influensaepidemier som jo er sesongbaserte og bølger over befolkningen på nordlige og sørlige halvkule alt etter hvor det er vinter.


Dette er vel mer som en skogbrann. Når du tror det går bedre ikke gidder å slukke så aktivt mer så blusser den opp igjen.

daniekr

Innlegg: 6204
daniekr
23.08.20 13:30

Bjørg dukket nå opp i min lokale avis. Nå med et risikoanslag på 6 av 10 for å bli smittet av corona på en eneste tur i butikken dersom ikke alle spriter hendene. Tror Bjørg ser corona på hvert gatehjørne.

 

– Så hvor farlig er egentlig den nødvendige turen til butikken?

– På en skala fra 1 til 10, så vil det være veldig avhengig av om butikken får de besøkende til å bruke håndhygienemidler på vei inn. Er det derimot mange som ikke benytter seg av desinfiserende middel, så er vi nok oppe i 5 eller 6 på skalaen, mener Andersen.

(Innlegget ble redigert 23.08.20 13:34)

InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
23.08.20 13:31
justanothername: Er ikke det bare media som førsøker å krisemaksimere, eller ?

Helt klart. Var en sak i Molde for en tid tilbake om et barn fra Kina som også ble mobbet. rbnett.no, kan vel Google den fram om noe vil, men det ble fort stille.

Dette er helt klart enkeltsaker og det handler om barn sin trange til å mobbe og ikke viruset.

Så saken på nrk.no tidlig i dag og tenkte bare; uff, gidder ikke kommentere. Men nå har jeg gjort det da......

MacanT

Innlegg: 14121
MacanT
23.08.20 13:33
ballee: I det hele bør en nå  endre dette virusstyret fra å bli styrt fra høyeste hold til at hver enkelt borger i Norge prioriterer å beskytte kun  seg selv. En vet hvordan denne sykdommen er nå. Er en gammel  og skrøpelig og/eller har man faste sykdommmer i kroppen så må en desverre isolere seg  eller holde seg vekke og på avstend fra ukjente.  Dette skal en ikke trenge noe hjelp fra regjeringen til.  Vi andre som er friske , spreke og virile skal da  få lov å feste og bestemme sjøl hva en gjør i fritida

He he, dette høres ut som en god oppskrift på hvordan man suksessfullt bekjemper en pandemi, not :)

ballee

Innlegg: 212
ballee
23.08.20 13:36
fazz: Men det er fortsatt en del eldre rundt omkring i Europa som kan dra opp disse tallene i dagene som kommer.

Ja eldre drar opp dødsraten, slik har det vært i alle år

VivaLV

Innlegg: 36141
VivaLV
23.08.20 13:37

Uke 8: 0-0-0-0-1-0-0=1
Uke 9: 0-0-3-2-9-6-10=30
Uke 10: 12-31-33-33-24-20-65=218
Uke 11: 247-241-175-206-147-100-99=1215
Uke 12: 180-176-213-239-308-174-148=1438
Uke 13: 297-313-292-297-262-166-106=1733
Uke 14: 264-208-198-198-164-88-72=1192
Uke 15: 158-140-106-103-68-109-76=760
Uke 16: 77-122-104-80-108-49-36=576
Uke 17: 84-78-77-69-54-25-37=424
Uke 18: 71-50-39-39-43-23-44=309
Uke 19: 45-43-39-29-42-11-12=221
Uke 20: 23-19-19-23-21-13-3=121
Uke 21: 17-20-19-14-26-6-6=108
Uke 22: 18-12-18-16-16-0-6=86
Uke 23: 7-31-12-17-30-8-9=114
Uke 24: 18-13-14-11-13-7-6=82
Uke 25: 18-36-15-13-18-6-4=110
Uke 26: 27-13-21-17-22-10-1=111
Uke 27: 26-10-8-8-10-2-1=65
Uke 28: 14-10-11-8-13-4-5=65
Uke 29: 19-8-6-4-12-1-3=53
Uke 30: 21-6-22-6-24-6-9=94
Uke 31: 25-16-37-23-72-13-13=199
Uke 32: 38-40-66-78-79-35-34=370 (9695)
Uke 33: 63-41-63-54-76-43-27=367
Uke 34: 74-44-12-5


Er vel egentlig uken før man må se på for å få en god trend/statistikk.

HNilsen

Innlegg: 12202
HNilsen
23.08.20 15:42

Når skal vi teste oss? I følge Nakstad, til TV2, er det ikke alltid man skal teste seg, selv om man har sår hals: 

"Hvis man våkner opp litt kremtete i halsen fordi man har badet i kaldt vann eller vært ute i vinden, trenger ikke det bety at det er en nyoppstått luftveisinfeksjon. 

– Da kan det være lurt å se an om det går over med en gang eller om det er tegn på at man begynner å bli syk, forklarer Nakstad, som mener du skal gjøre en vurdering om risikoen rundt deg, altså om hvor du har vært og hvor du bor kan ha betydning for om du skal bli testet."

(Innlegget ble redigert 23.08.20 15:42)

pfrog567

Innlegg: 18673
pfrog567
23.08.20 15:45
HNilsen: Når skal vi teste oss? I følge Nakstad, til TV2, er det ikke alltid man skal teste seg, selv om man har sår hals:

Ikke rart at folk blir forvirret. Han burde vel heller si at man får gå og teste seg hvis man får forkjølelsesymptomer. 

HNilsen

Innlegg: 12202
HNilsen
23.08.20 15:48
pfrog567: Ikke rart at folk blir forvirret. Han burde vel heller si at man får gå og teste seg hvis man får forkjølelsesymptomer.

Jeg har dessuten fått et inntrykk av at man her inne mener at rådene fra Helsedirektoratet tilsier testing uansett ved luftveissymptomer. Men ut fra dette sitatet virker det som at man skal ta egne vurderinger, både med tanke på symptomer, med tanke på sammenheng og med tanke på smittetall i området man befinner seg i. Ikke så enkelt som mange vil ha det til her inne likevel da, tenker jeg. 

(Innlegget ble redigert 23.08.20 15:49)

arveka

Innlegg: 12135
arveka
23.08.20 15:59
VivaLV: Er vel egentlig uken før man må se på for å få en god trend/statistikk.

Disse tallene stemmer ikke med de tallene som FHI leverer til ECDC. Hvor henter du dem fra?

Naggastat

Innlegg: 501
Naggastat
23.08.20 18:13

Trump varsler gode nyheter om kinaviruset, mer kommer kl 18 lokal tid, det vil si ved midnatt.


Dette kan være spikeren i kista til demokratene sin drøm om demente sleepy joe som president.

Klikk for å gå tilbake til toppen