Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
25.08.20 14:11
KongOlav2: I tillegg nekter du å innse at ikke alle har akkurat samme ønsker som deg, f.eks ang aksept for risiko samt utenlandsreiser. De er det ifølge deg som ikke vil bli kvitt viruset og ødelegger.

Mener du virkelig at det er ok at folk som reiser skal gjøre at hele befolkningen må lide under innskrenkende tiltak fordi disse  ikke vil ha 10-14 dagers personlig innskrende tiltak?

Hvilken rett har de (du?) til å påføre befolkningen som helhet dette?

https://opinion.no/2020/07/nordmenn-sier-nei-takk-til-apne-grenser/

(Innlegget ble redigert 25.08.20 14:12)

KongOlav2

Innlegg: 42718
KongOlav2
25.08.20 14:14
justanothername: Mener du virkelig at det er ok at folk som reiser skal gjøre at hele befolkningen må lide under innskrenkende tiltak fordi disse  ikke vil ha 10-14 dagers personlig innskrende tiltak? Hvilken rett har de (du?) til å påføre befolkningen som helhet dette? https://opinion.no/2020/07/nordmenn-sier-nei-takk-til-apne-grenser/

Jeg synes FHI sine regler (med røde og grønne land) har vært greie nok. Hvilken rett har du til å mene at jeg skal måtte finne meg i flere restriksjoner og mer inngripende tiltak bare fordi du personlig er et aspeløv? 

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
25.08.20 14:28
daniekr: Wow! Et fantastisk innlegg. Dette burde kommet i mars, senest april. Her er det endelig noen som stiller de riktige spørsmålene. Man innbiller seg at man kan regulere seg vekk fra viruset. Det går ikke.

Det har vært en mengde slike innlegg, både i mars og april og helt til nå.

Argumentet hennes er at etterom ikke alle er med så nytter det ikke. Jeg ville heller se på hva som er problemet.

Men i hvert fall så tjener jo avisen hennes på at man fikk en pandemi og holder den levende i månedsvis. Det har generert enormt med klikk for dem. Tenk om vi hadde slått ned (slik vi faktisk gjorde) og kunnet holdt nede uten å ha problemer med alle de som feilet, hvor mye færre klikk ville de ikke få.

New Zealand har forøvrig håndtert oppblussingen , og fortsetter sin slå ned og hold nede strategi med 9 mennesker på sykehus (og fremdeles ikke mer enn 22 døde).

Må nesten være tabloid-journalist for å si at det er å mislykkes.

https://www.health.govt.nz/our-work/diseases-and-conditions/covid-19-novel-coronavirus/covid-19-current-situation/covid-19-current-cases

 

(Innlegget ble redigert 25.08.20 14:30)

William_S3

Innlegg: 9067
William_S3
25.08.20 14:28
daniekr: Wow! Et fantastisk innlegg. Dette burde kommet i mars, senest april. Her er det endelig noen som stiller de riktige spørsmålene. Man innbiller seg at man kan regulere seg vekk fra viruset. Det går ikke.

Enig selv på isolerte øyer har man ikke greid å regulere seg ut av smitten. 

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
25.08.20 14:37
KongOlav2: Jeg synes FHI sine regler (med røde og grønne land) har vært greie nok. Hvilken rett har du til å mene at jeg skal måtte finne meg i flere restriksjoner og mer inngripende tiltak bare fordi du personlig er et aspeløv?

Jeg blir ikke akkurat fornærmet over at du forsøker å kalle meg noe fra biologien. Det viser bare at du er tom for argumenter.

 

 

 

Hvorfor skal ikke jeg kunne gå på konsert i Norge fordi du/dere vil kunne dra til utlandet uten å sitte i karantene til dere er sikre på at dere ikke bringer smitte?

 

Hvorfor skal ikke jeg kunne sitte på pubben til de små timer og menge meg med venner og hvem man nå treffer, bare for at den minoriteten dere utgjør skal kunne ha deres "personlige frihet" til å dra på svenskehandel uten å sitte i en relativt kortvarig karantene som bare gjelder de som har dratt og ikke plager resten av befolkningen?

Hviorfor skal ikke jeg kunne dra på fotballkamp? Vel, hva skulle jeg gjøre der, men du forstår hva jeg mener.

 

 

(Innlegget ble redigert 25.08.20 14:38)

Rexwiller

Innlegg: 11496
Rexwiller
25.08.20 14:42

Nå skal man slå hardere ned på hjemmefester samtidig som utestedene stenger ved midnatt. Man må forstå at folk trenger å få blåst av litt krutt i helgene, etter ei lang uke med jobb, spesielt når fotball og konserter i praksis er utelukket. Men det er vel vanskelig å forstå for folk som ikke gjør annet i helgene enn å gå på tur.

KongOlav2

Innlegg: 42718
KongOlav2
25.08.20 14:47
justanothername: Jeg blir ikke akkurat fornærmet over at du forsøker å kalle meg noe fra biologien. Det viser bare at du er tom for argumenter.       Hvorfor skal ikke jeg kunne gå på konsert i Norge fordi du/dere vil kunne dra til utlandet uten å sitte i karantene til dere er sikre på at dere ikke bringer smitte?   Hvorfor skal ikke jeg kunne sitte på pubben til de små timer og menge meg med venner og hvem man nå treffer, bare for at den minoriteten dere utgjør skal kunne ha deres "personlige frihet" til å dra på svenskehandel uten å sitte i en relativt kortvarig karantene som bare gjelder de som har dratt og ikke plager resten av befolkningen? Hviorfor skal ikke jeg kunne dra på fotballkamp? Vel, hva skulle jeg gjøre der, men du forstår hva jeg mener.

Hvorfor skal din rett til å dra på konsert eller fotballkamp veie tyngre enn muligheten til å dra til utlandet til et grønt land uten å sitte i karantene? Hva gir deg fasiten til å sitte med definisjonsretten i denne diskusjonen?

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
25.08.20 14:52
William_S3: Enig selv på isolerte øyer har man ikke greid å regulere seg ut av smitten.

Jo, de har det.


Ikke 100% fordi andre ikke har gjort jobben sin og dermed smitter tilbake, men med 9 på sykehus og 22 døde, og generellt åpent og smittefritt samfunn med bare små restriksjoner (Auckand fikk dog en lockdown fram til 30, august) har de lyktes så godt det går an når det er så mange tapere rundt om i verden som ikke engang vil vinne.


Astrid Melands innlegg er ekvivalent med å si at det nytter ikke å bekjempe husbranner, om vi slukker en så kommer det jo en ny senere, så vi får bare la det brenne.

maxus4

Innlegg: 5924
maxus4
25.08.20 14:54
pfrog567: Nei, det blir vel det samme som disse norske mannfolka som gifter seg med en Thai-, Filippinsk- eller russisk dame med barn. Kona og barna bor i utlandet, mens gubben bor og jobber i Norge, og sender penger nedover til de og besøker de en eller to ganger i året.. Men folk får gjøre som de vil.

Dessverre ofte slik .  Og de norske damene klarer ofte å få disse spennende fremmede herrene til Norge , etter noen år dominanse tar det som regel alltid slutt , da har herren fått opphold og kan drive videre i Norge på jakt etter en ny ung norsk dame som skal vise verden at hun ikke er rasist ved å få seg mørk herremann.    


Sett altfor mange slike eksempler til å bli overrasket lenger.   


 

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
25.08.20 14:56
KongOlav2: Hvorfor skal din rett til å dra på konsert eller fotballkamp veie tyngre enn muligheten til å dra til utlandet til et grønt land uten å sitte i karantene? Hva gir deg fasiten til å sitte med definisjonsretten i denne diskusjonen?

Nå viser du virkelig klasse i din egoisme. Ingen over, ingen ved siden.


Bytt ut "jeg" i mine setninger med "nordmenn flest", og se på meningsmålingene om hva nordmenn flest mener om utenlandsreiser.


Hvorfor skal nordmenn flest ha restriksjoner i månedsvis istedet for at enkeltpersoner skal ha en personlig restriksjon i kun 10-14 dager?


Er dette mindretallets rettigheter så store at noen dagers karantene er et uoverkommelig "offer" for resten av befolkningen?

KongOlav2

Innlegg: 42718
KongOlav2
25.08.20 15:03
justanothername: Nå viser du virkelig klasse i din egoisme. Ingen over, ingen ved siden.
Bytt ut "jeg" i mine setninger med "nordmenn flest", og se på meningsmålingene om hva nordmenn flest mener om utenlandsreiser.
Hvorfor skal nordmenn flest ha restriksjoner i månedsvis istedet for at enkeltpersoner skal ha en personlig restriksjon i kun 10-14 dager?
Er dette mindretallets rettigheter så store at noen dagers karantene er et uoverkommelig "offer" for resten av befolkningen?

Hva gir resten av befolkningen rett til hva jeg skal mene og gjøre? Og dette dreier seg ikke bare om det. Du har ikke akkurat vært den som har vært negativ til noe som helst av restriksjoner og tiltak, men heller har tatt til ordet for mer og strengere tiltak.......

Og det er ikke enkeltpersoner som har dratt utenlands til grønne land. Det er titusenvis. Jeg har forøvrig ikke vært i utlandet i hele tatt siden mars. Vurderte en tur til Sveits i september, men det var før det ble et rødt land igjen.

lusekoftan

Innlegg: 47391
lusekoftan
25.08.20 15:30
pfrog567: Man kan da blitt testet positiv, men ikke hatt hverken symptomer eller vært syk, og så omkommer i en bilulykke eller annen ulykke etterpå? Likevel så er det coronaen som er dødsårsaken..

Inte bara i olyckor, i andra sjukdomar också.

Meningslöst att försöka förklara det för den gamle gåsapågen MacanT från Skåne, där de är kända för att vara lite tröga. :)

I en genomgång i Östergötland var endast 15% av de rapporterade dödsfallen enbart orsakad av Covid-19, det är väl så de rapporterar där borta i Norge för att lura sina medborgare att tro att myndigheterna har kontroll på ett virus som inte låter sig kontrolleras.

(Innlegget ble redigert 25.08.20 15:32)

daniekr

Innlegg: 6208
daniekr
25.08.20 15:37
justanothername: New Zealand har forøvrig håndtert oppblussingen , og fortsetter sin slå ned og hold nede strategi med 9 mennesker på sykehus (og fremdeles ikke mer enn 22 døde). Må nesten være tabloid-journalist for å si at det er å mislykkes.

Til hvilken pris?

InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
25.08.20 15:49
lusekoftan: Inte bara i olyckor, i andra sjukdomar också.

Hvor mange kan det være snakk om her?

Hvor mange har testet seg positivt for COVID-19 dør i en bilulykke eller annet?

(Innlegget ble redigert 25.08.20 15:50)

pfrog567

Innlegg: 18682
pfrog567
25.08.20 15:57
justanothername: med å si at det nytter ikke å bekjempe husbranner, om vi slukker en så kommer det jo en ny senere,

Nei, husbranner blir det aldri slutt på. Det er ofte branner her i Norge, ikke minst pga at det er flest trehus-bebyggelse.

William_S3

Innlegg: 9067
William_S3
25.08.20 16:12
KongOlav2: Og det er ikke enkeltpersoner som har dratt utenlands til grønne land. Det er titusenvis. Jeg har forøvrig ikke vært i utlandet i hele tatt siden mars. Vurderte en tur til Sveits i september, men det var før det ble et rødt land igjen.

Og det har egentlig ikke vært så mange tilfeller fra grønne land. Langt på vei de fleste er fra røde land og de har som regel blitt oppdaga i karantene. 

VG Nett

Innlegg: 18731
VG Nett
25.08.20 16:24

Jeg endret navn på tråden, og flyttet den til den nyopprettede kategorien "Coronaviruset".


/ Øystein

William_S3

Innlegg: 9067
William_S3
25.08.20 16:26
VG Nett: Jeg endret navn på tråden, og flyttet den til den nyopprettede kategorien "Coronaviruset".
/ Øystein

Bra - langt bedre trådtittel enn DØDSVIRUSET i Caps Lock. 

(Innlegget ble redigert 25.08.20 16:27)

William_S3

Innlegg: 9067
William_S3
25.08.20 16:27

Ser også at første post har kommet tilbake.. VGD har noen fiffige features - trodde sletta førsteposter ikke kunne gjenopprettes. Er også feilmeldinger som random dukker opp når man prøver å navigere rundt i tråden. VGD har nok en programvare i bunnen med mye bugs

(Innlegget ble redigert 25.08.20 16:30)

Astonstian

Innlegg: 4423
Astonstian
25.08.20 16:30

«Generell diskusjon rundt coronaviruset»

KongOlav2

Innlegg: 42718
KongOlav2
25.08.20 16:35
William_S3: Og det har egentlig ikke vært så mange tilfeller fra grønne land. Langt på vei de fleste er fra røde land og de har som regel blitt oppdaga i karantene.

Just presis. Og jeg har aldri hatt noen planer om å dra til et rødt land. Og om jeg hadde dratt til et grønt land som Sveits ville jeg fulgt alle retningslinjer på reisen og i det landet, f.eks munnbind på kollektivtrafikk inkl gondoler og skiheiser. Jeg ville heller ikke reist for å feste som en gærning på nattklubber, men gå fjellturer i relativt lite befolkede områder. Jeg tviler på et smittepresset er ekstremt høyt i de områdene.

Men selvfølgelig skal man stemples som egoist når man har lyst utenlands, selv om det innen gruppen utenlandsreisende spriker enormt i hvor man reiser og hvordan man opptrer når man er ute. Og man er ikke egoist i det hele tatt når man stempler andre som egoister av den grunn at man ønsker å gå på konserter og stå som sild i tønne på utesteder i Norge!! Og selvfølgelig under den forutsetningen at vi klarer å slå ned viruset fullstendig i Norge, og samtidig lukke oss helt mot utlandet. Lenge leve logikken!

William_S3

Innlegg: 9067
William_S3
25.08.20 16:37

Men fader så buggy tråden ble nå da etter at den ble flytta. Kommer opp random feilmeldinger fra tid til annen, men går bra etter å ha trykket F5. 


Jaja - ser at det blir mer munnbind mas 

InDeilawetrust

Innlegg: 39899
InDeilawetrust
25.08.20 16:38

Denne tråden burde jo egentlig stenges. Kun de samme 2-3 personene som diskuterer i sirkel. 

SirOwen*AMB*

Innlegg: 54645
SirOwen*AMB*
25.08.20 16:48
KongOlav2: Just presis. Og jeg har aldri hatt noen planer om å dra til et rødt land. Og om jeg hadde dratt til et grønt land som Sveits ville jeg fulgt alle retningslinjer på reisen og i det landet, f.eks munnbind på kollektivtrafikk inkl gondoler og skiheiser. Jeg ville heller ikke reist for å feste som en gærning på nattklubber, men gå fjellturer i relativt lite befolkede områder. Jeg tviler på et smittepresset er ekstremt høyt i de områdene. Men selvfølgelig skal man stemples som egoist når man har lyst utenlands, selv om det innen gruppen utenlandsreisende spriker enormt i hvor man reiser og hvordan man opptrer når man er ute. Og man er ikke egoist i det hele tatt når man stempler andre som egoister av den grunn at man ønsker å gå på konserter og stå som sild i tønne på utesteder i Norge!! Og selvfølgelig under den forutsetningen at vi klarer å slå ned viruset fullstendig i Norge, og samtidig lukke oss helt mot utlandet. Lenge leve logikken!

Helt enig. 

Jeg fatter ikke denne besettelsen om at "utlandet" er så forbaska farlig. Akkurat som om Norge er noe spesielt, slik at viruset kjenner igjen grensene våre..

For å si det på en annen måte, det er langt farligere for meg å dra inn til Oslo, enn det er å dra til Gran Canaria. Mye større sjans å bli smittet i Oslo enn på Gran Canaria. Og det skal liksom være egoistisk å dra til grønne* land, ja...

Da er det jo 10x mer egoistisk å dra til Oslo.


*Spania var lenge grønt, og man drar selvsagt ikke til røde land.

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
25.08.20 17:00
KongOlav2: Men selvfølgelig skal man stemples som egoist når man har lyst utenlands, selv om det innen gruppen utenlandsreisende spriker enormt i hvor man reiser og hvordan man opptrer når man er ute. Og man er ikke egoist i det hele tatt når man stempler andre som egoister av den grunn at man ønsker å gå på konserter og stå som sild i tønne på utesteder i Norge!! Og selvfølgelig under den forutsetningen at vi klarer å slå ned viruset fullstendig i Norge, og samtidig lukke oss helt mot utlandet. Lenge leve logikken!

Min mening er at det skal være fritt å dra utenlands, og selvfølgelig også å komme tilbake bare man sikrer at det ikke bringer smitte tilbake, og det gjør man i dag med karantene.


Å kalle det for "lukke helt mot utlandet" er jo helt feil, og bare en måte å avspore debatten på. Det er dager det er snakk om og det er et lite offer for den enkelte hvis man tenker over konsekvensene.


Hvorfor ønsker du ikke at befolkningen skal få lov til å gå på konserter? Eller på utesteder? (Jeg er ikke fan av å stå som sild i tønne, men greit for meg om andre synes det er greit når forholdene tillater det).


En person jeg likte svært godt hadde som motto "Alt for Norge". Synd du tenker mer på deg selv og til og med blir snurt over å blir kalt for egoist når det blir påpekt.

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
25.08.20 17:06
InDeilawetrust: Denne tråden burde jo egentlig stenges. Kun de samme 2-3 personene som diskuterer i sirkel.

Hvorfor mener du egentlig at den bør stenges? Du kan f.eks. la være å lese den. 


 


 

Art-Vandelay

Innlegg: 67590
Art-Vandelay
25.08.20 17:07

Mener at denne tråden er verneverdig og bør bevares for ettertiden.

Mener også det er feil å endre tittel.

(Innlegget ble redigert 25.08.20 17:08)

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
25.08.20 17:21
SirOwen*AMB*: Jeg fatter ikke denne besettelsen om at "utlandet" er så forbaska farlig. Akkurat som om Norge er noe spesielt, slik at viruset kjenner igjen grensene våre..

Poenget er at vi var nede på omtrent null smittede i Norge før ferien. Kun 3 på sykehus, ingen i respirator. Et par uker før regnet FHI med at vi hadde et sted mellom 50 og 550 smittede i hele landet. Et par uker til, så kunne vi faktisk ha hatt null Vi har bevist at første det av "slå ned og holde nede" strategien er mulig. Det som er problemet nå er selvfølgelig siste del. Men det er et problem pga. at ikke andre har gjort det samme som vi og de andre som har samme strategi.


Så lenge vi ikke har kontroll over det jeg kaller importsmitte kan vi ikke få en full seier, men vi kan bli bedre, og kontrollere det så bra at vi kan åpne for både breddefotball og alkoholsjenking til de små timer og konserter og "waterparties". Det er faktisk et valg vi har.


Viruset lever ikke, det kan ikke bevege seg, det kan ikke formere seg på egen hånd, men blir ødelagt på relativt kort tid. Det er mennesker som sprer det, og som lar det multiplisere seg.


Det er noen som sier det ikke går, men ikke tro på dem. De lyver. Beviselig:


https://www.youtube.com/watch?v=R3ySrtdrqlE


 

justanothername

Innlegg: 15370
justanothername
25.08.20 17:24
Art-Vandelay: Mener at denne tråden er verneverdig og bør bevares for ettertiden. Mener også det er feil å endre tittel.

He he.


Jeg mener det var greit å endre tittelen, men det kunne vært:


"Diskusjon om det tredje coronaviruset som truet med å bli en pandemi og hva man gjorde feil denne gang"


Men det blir vel for langt.

SirOwen*AMB*

Innlegg: 54645
SirOwen*AMB*
25.08.20 17:37
justanothername: Så lenge vi ikke har kontroll over det jeg kaller importsmitte kan vi ikke få en full seier, men vi kan bli bedre, og kontrollere det så bra at vi kan åpne for både breddefotball og alkoholsjenking til de små timer og konserter og "waterparties". Det er faktisk et valg vi har.

Hvis du ønsker kontroll over det du kaller "importsmitte" via feks 14 dagers karantene, burde man også innføre karantene for de som står 2 timer på en konsert.

For det er større sjans å bli smittet på en sånn sammenstimling, enn det er å oppholde seg på en solseng eller på stranda i et hvilket som helst grønt land.

Nøkkelen er altså ikke hvor, men hvordan man beter seg.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg