Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Black life matters

NYTT TEMA
GreySerpent

Innlegg: 28097
GreySerpent
27.10.20 20:17

Idioti å gi politiet belegg for å skyte. 

Syns likevel at det er overkill fra politiets side. Men ikke nok til at det kreves fengsel. Miste-jobben-overkill, da jeg syns en slik person er uegnet. 

tray358

Innlegg: 5088
tray358
27.10.20 21:01
MyWays: Det går an å bruke elektrosjokkpistol, eller det går an å skyte en gang mot f.eks foten.

Hadde de taser tilgjengelig?  Uansett, ut fra de videoene jeg har sett så virker det som amerikanske politifolk aldri nøyer seg med å avfyre ett eller to skudd for så å vurdere virkningen før de eventuelt løsner flere skudd.  Dette handlingsmønsteret må vel være noe de har blitt trent og lært opp til.  6 eller 7 skudd hørtes det ut som denne gangen.  

CinemaMaestro

Innlegg: 7626
CinemaMaestro
27.10.20 21:23

Foreløpig finnes null bevis for at dette var en rasistisk motivert skyteepisode. Null. Allikevel er overskriftene fra venstremedia:

CNN: Philadelphia police shot and killed a Black man wielding a knife, sparking overnight protests and violence

Associated Press: Philadelphia police shooting of Black man sparks unrest

Daily piss aka Daily beast: Black Man Shot and Killed by Police in West Philadelphia

CBS: Riots In Philly After Police Shoot Black Man (i det minste bruker de begrepet "riots", radikalt for alfabetmedia)

Reuters: Protests flare in Philadelphia after police fatally shoot Black man

Jeg trodde det var slik at vi skulle nevne rase kun når det i saken kunne være sterke indikasjoner på at hendelsen var rasistisk motivert. Vi ser aldri at rase nevnes når hvite mennesker blir skutt av politiet. Vi ser høyst sjeldent rase nevnes når hvite er offer for voldskriminalitet i sin alminnelighet. Media fremhever "Black man" for å skape ett inntrykk, å skape sinne, å skape en narrativ og å skape raseri. Det holder å lese police + black man + shot, så har du opptøyene.

Forøvrig vil ingen av opptøyene som nå har funnet sted i Philly bli statistisk loggført som BLM-relaterte hendelser, Antifa-relaterte hendelser eller venstreorienterte voldshendelser. Hadde dette f.eks vært anti-lockdown demonstranter, slik vi så tidligere i vår/sommer, ville de ha blitt registrert som høyreekstreme.

Og hva er greia med at hver gang slike hendelser inntreffer, skal butikker plyndres. Hver eneste fordømte gang skal butikker plyndres. Og det mest stereotypiske av alt; skobutikk. Air jordans. Hver gang en svart mann blir skutt, er det som om at det er lokale tilfeller av black friday hvor alt er gratis.

Jean_Grey

Innlegg: 5763
Jean_Grey
27.10.20 21:25
MyWays: Hmmm.. Interessant. Hva ligger du i begrepet "likestilling"?

Han blander begreper. Merk: Selv om overgangen mellom likestilling og likeverd i dag er glidende. Det er nok likeverd han mener. Dvs. at alle mennesker har like stor verdi helt uavhengig av hudfarge, legning, religion osv. Alle skal ha like muligheter i samfunnet. Likestilling i tradisjonell betydning er at menn og kvinner skal ha like muligheter i samfunnet uavhengig av deres kjønn. Dvs. til arbeid, utdanning, samt til å kunne realisere seg selv, få brukt sine evner helt uavhengig av fastlåste rollemønster osv. Likeså er menn og kvinner likeverdige individer etter våre begreper.

GreySerpent

Innlegg: 28097
GreySerpent
27.10.20 21:27
CinemaMaestro: Allikevel er overskriftene fra venstremedia:

https://www.foxnews.com/us/philadelphia-police-probe-shooting-death-of-black-man-protests-flare

CinemaMaestro

Innlegg: 7626
CinemaMaestro
27.10.20 21:30
GreySerpent: https://www.foxnews.com/us/philadelphia-police-probe-shooting-death-of-black-man-protests-flare

Venstremedia + Fox news.

GreySerpent

Innlegg: 28097
GreySerpent
27.10.20 21:31
CinemaMaestro: Venstremedia + Fox news.

Hahaha

Det var ikke slik du la det frem. Poenget ditt ble liksom litt borte.

CinemaMaestro

Innlegg: 7626
CinemaMaestro
27.10.20 21:38

Hvis noen har sett politivideoer før hvor de avfyrer skudd mot noen, bør de vite at det å avfyre ett eller to skudd mot en person på langt nær er garanti for at fyren stopper. Ett par eksempler. En fyr blir skutt, går i bakken, reiser seg og fortsetter å angripe politiet.

En annen fyr får en taser skutt på seg, går i bakken, reiser seg med en kniv og knivstikker en poltikvinne. Mens han holder på, blir han skutt ørten ganger av politiet, men fortsetter så lenge han klarer å holde seg stående.

Du kan ikke deeskalere situasjoner som går fra 0 til 100 på ett sekund.

CinemaMaestro

Innlegg: 7626
CinemaMaestro
27.10.20 21:39
GreySerpent: Hahaha Det var ikke slik du la det frem. Poenget ditt ble liksom litt borte.

Overhodet ikke. En høyreside vs resten. Og hovedpoenget var bruken av "black man" i overskriftene.

GreySerpent

Innlegg: 28097
GreySerpent
27.10.20 21:40
CinemaMaestro: Overhodet ikke. En høyreside vs resten. Og hovedpoenget var bruken av "black man" i overskriftene.

"Ok". :)

cruisecontrol

Innlegg: 3478
cruisecontrol
27.10.20 22:10
MyWays: Dette har ikke du belegg for å skrive. Dette kan rett og slett vise seg å være helt feil; ihvertfall påstanden om at denne mannen hadde intensjoner om å drepe politiet.  Det går an å prøve å gjøre debatten litt mindre polarisert, og litt mer nyansert (om man i det heletatt ønsker en debatt).

Du burde se videoen før du uttaler deg,etter at du har gjort det så kan du si unnskyld. Så skal jeg vurdere om jeg godtar den eller ikke.

IndocteCollectio

Innlegg: 17293
IndocteCollectio
27.10.20 22:12

Cinema: Er det noen av mediene som antyder rasisme i sine artikler?

CinemaMaestro

Innlegg: 7626
CinemaMaestro
27.10.20 22:13
IndocteCollectio: Cinema: Er det noen av mediene som antyder rasisme i sine artikler?

Samtlige ved bruk av "Black man" i overskriften.

fruitman

Innlegg: 1894
fruitman
27.10.20 22:32
IndocteCollectio: Cinema: Er det noen av mediene som antyder rasisme i sine artikler?

Mediene antyder om ikke annet at hudfargen på den døde her er viktig for dekningen av saken. Hvorfor det mon tro... Hmmm

MyWays

Innlegg: 6613
MyWays
27.10.20 22:53
cruisecontrol: Du burde se videoen før du uttaler deg,etter at du har gjort det så kan du si unnskyld. Så skal jeg vurdere om jeg godtar den eller ikke.

Ja, lykke til.

MyWays

Innlegg: 6613
MyWays
27.10.20 22:55
tray358: Hadde de taser tilgjengelig?  Uansett, ut fra de videoene jeg har sett så virker det som amerikanske politifolk aldri nøyer seg med å avfyre ett eller to skudd for så å vurdere virkningen før de eventuelt løsner flere skudd.  Dette handlingsmønsteret må vel være noe de har blitt trent og lært opp til.  6 eller 7 skudd hørtes det ut som denne gangen.

Jeg vet ikke. Det ser vel ut som om de ikke har mye valg i denne situasjonen.

Men dette er langt i fra en hyggelig sak uansett.

Romlingane

Innlegg: 17732
Romlingane
28.10.20 07:33
tray358: Jeg har svart på ditt innlegg, men jeg godtar ikke at du skal legge premissene for hva som er årsaken til situasjonen eller hva jeg skal mene. Problemstillingen er mer kompleks enn du later til å ville forstå og svaret er ikke bare hvit rasisme.

Nei, det har du ikke. Det er fortsatt svarte (og implisitt bakgrunnen for bevegelsen BLM) i Amerika vi diskuterer. Og jeg har ikke sagt noe om hvit rasisme, selv om du prøver å legge ord i munnen på meg.

Jeg venter fortsatt spent på en forklaring på dette:
spedbarnsdødelighet: dobbelt så mange % hos svarte som hos hvite.
høyskoleutdanning: halvparten så mange % hos svarte som hos hvite.
fengsel: seks ganger så mange svarte som hvite.

Og dessuten: Har svarte høyere andel aleneforeldre? Og hva skyldes det? Mener noen at de har et skilsmissegen? Eller at de er som dyr som bare parrer seg og går videre?

IndocteCollectio

Innlegg: 17293
IndocteCollectio
28.10.20 12:11
fruitman: Mediene antyder om ikke annet at hudfargen på den døde her er viktig for dekningen av saken. Hvorfor det mon tro... Hmmm

WOW, du har ikke fått med deg at det finnes demonstrasjoner og opptøyer grunnet nettopp dette?

Men da kan jeg fastslå at det ikke finnes antydninger om rasisme i de omtalte medier. 

IndocteCollectio

Innlegg: 17293
IndocteCollectio
28.10.20 12:12
CinemaMaestro: Samtlige ved bruk av "Black man" i overskriften.

Hvorfor i all verden skulle det være rasisme?

IndocteCollectio

Innlegg: 17293
IndocteCollectio
28.10.20 12:14
Romlingane: Nei, det har du ikke. Det er fortsatt svarte (og implisitt bakgrunnen for bevegelsen BLM) i Amerika vi diskuterer. Og jeg har ikke sagt noe om hvit rasisme, selv om du prøver å legge ord i munnen på meg. Jeg venter fortsatt spent på en forklaring på dette:
spedbarnsdødelighet: dobbelt så mange % hos svarte som hos hvite.
høyskoleutdanning: halvparten så mange % hos svarte som hos hvite.
fengsel: seks ganger så mange svarte som hvite. Og dessuten: Har svarte høyere andel aleneforeldre? Og hva skyldes det? Mener noen at de har et skilsmissegen? Eller at de er som dyr som bare parrer seg og går videre?

Dream on, ytre høyre fløy klarer selvfølgelig ikke å svare på dette, derfor vil du kun oppleve avsporing og persondebatt tilbake.

CinemaMaestro

Innlegg: 7626
CinemaMaestro
28.10.20 12:32
IndocteCollectio: Hvorfor i all verden skulle det være rasisme?

Ikke spør meg, spør media hvorfor de fremhever hudfarge i sin dekning når det ikke er bevist at skytehendelsen var motivert av hudfarge.

IndocteCollectio

Innlegg: 17293
IndocteCollectio
28.10.20 12:36
CinemaMaestro: kke spør meg, spør media hvorfor de fremhever hudfarge i sin dekning når det ikke er bevist at skytehendelsen var motivert av hudfarge.

WOW, heller ikke du har fått med deg hva det fører til at politiet skyter svarte, jeg må bare si at dere på ytre høyre imponerer mer og mer. 

Det finnes ikke en liten hentydning til rasisme i de mediene du linket til, selv om du sikkert håpet på at det skulle være slik. 

CinemaMaestro

Innlegg: 7626
CinemaMaestro
28.10.20 12:38
IndocteCollectio: WOW, heller ikke du har fått med deg hva det fører til at politiet skyter svarte, jeg må bare si at dere på ytre høyre imponerer mer og mer.  Det finnes ikke en liten hentydning til rasisme i de mediene du linket til, selv om du sikkert håpet på at det skulle være slik.

Heh, jeg er så fristet til å komme med noen spydige bemerkninger, men jeg skal prøve å beherske meg. Hentydningen til rasisme brukt i media kom da de brukte begrepet "Black man" i overskriftene, vel vitende om at folk flest bare leser overskriftene, og vel vitende om at det pr nå ikke finnes beviser for at mannens hudfarge var årsaken til at han ble skutt. Syntes du forøvrig at media systematisk og uten forbehold skal skrive "white man" hver gang en hvit person er offer for vold?

IndocteCollectio

Innlegg: 17293
IndocteCollectio
28.10.20 12:42
CinemaMaestro: Hentydningen til rasisme brukt i media kom da de brukte begrepet "Black man" i overskriftene, vel vitende om at folk flest bare leser overskriftene, og vel vitende om at det pr nå ikke finnes beviser for at mannens hudfarge var årsaken til at han ble skutt. Syntes du forøvrig at media systematisk og uten forbehold skal skrive "white man" hver gang en hvit person er offer for vold?

Dette her er så utrolig foliehatt at det bare blir latterlig. 

De omtaler hudfargen FORDI de vet at denne skytingen vil føre til demonstrasjoner og opptøyer og fordi slike skytinger er nyhetsstoff grunnet det fokuset på BLM, politivold etc.

Man skal være rimelig korka for å ikke skjønne dette. 

(Innlegget ble redigert 28.10.20 12:43)

CinemaMaestro

Innlegg: 7626
CinemaMaestro
28.10.20 12:45
IndocteCollectio: Dette her er så utrolig foliehatt at det bare blir latterlig.  De omtaler hudfargen FORDI de vet at denne skytingen vil føre til demonstrasjoner og opptøyer og fordi slike skytinger er nyhetsstoff grunnet det samme fokuset på BLM, politivold etc. Man skal være rimelig korka for å ikke skjønne dette.

Hvordan vet du grunnen til at de omtaler hudfargen annet enn å ville skape sinne, raseri og reaksjoner hos leserne? Hadde overskriftene kun vært "man fatally shot" hadde det kanskje bidratt til at reaksjonene fra BLM-klanen og resten av aktivistene som nører opp under sinne vært noe mildere. Antirasister i Norge har jo brukt argumentasjonen at man i nyhetsartikler om kriminelle hendelser ikke benevner etnisitet med mindre etnisitet er årsaken til hendelsen da de mener at dette bidrar til stigmatisering. Okay, la oss følge det rådet da.

IndocteCollectio

Innlegg: 17293
IndocteCollectio
28.10.20 12:54
CinemaMaestro: Hvordan vet du grunnen til at de omtaler hudfargen annet enn å ville skape sinne, raseri og reaksjoner hos leserne? Hadde overskriftene kun vært "man fatally shot" hadde det kanskje bidratt til at reaksjonene fra BLM-klanen og resten av aktivistene som nører opp under sinne vært noe mildere. Antirasister i Norge har jo brukt argumentasjonen at man i nyhetsartikler om kriminelle hendelser ikke benevner etnisitet med mindre etnisitet er årsaken til hendelsen da de mener at dette bidrar til stigmatisering. Okay, la oss følge det rådet da.

Fordi jeg har kunnskap om mediebransjen og følger med i mediene så vet jeg dette. Slike skytinger er nyhetsstoff pr i dag, av de grunner jeg skrev i forrige innlegg. Det vil si at disse artiklene blir lest og genererer klikk, og dermed inntekter. Dette er ikke rakettforskning.

Har man tatt til orde for at å identifisere etnisk opprinnelse til offeret fører til stigmatisering?? Det må du nesten vise meg, eller blander du litt nå?

DennisB

Innlegg: 16818
DennisB
28.10.20 12:54
IndocteCollectio: De omtaler hudfargen FORDI de vet at denne skytingen vil føre til demonstrasjoner og opptøyer og fordi slike skytinger er nyhetsstoff grunnet det fokuset på BLM, politivold etc.

Forklar meg gjerne hvorfor media skulle eller burde bidra til å nøre oppunder demonstrasjoner, opptøyer, mer hat og ytterligere polarisering, ved å omtale denne mannen som svart.

Hvorfor gjør de det tror du? Har de en agenda, eller kunne de rett og slett latt være å skrive at han var svart, slik at omfanget av vold og demonstrasjoner kunne blitt begrenset?

Media viser jo her hvorfor de er en del av problemet.

Du vet at det er mange hvite som skytes av politiet hvert år for samme grunner, ikke sant? Hvorfor kommer ikke disse sakene like godt fram i media?

Jeg kan godt gi deg et svar. Det er fordi de aldri ville ha ført til opptøyer og demonstrasjoner. De gagner ikke BLM-bevegelsen, så derfor blir de ikke en sak.

Jeg fatter ikke at ikke flere våkner og ser dette. Media vil ha klikk, og vi ser alle at de får mye mer enn som så.

(Innlegget ble redigert 28.10.20 12:57)

IndocteCollectio

Innlegg: 17293
IndocteCollectio
28.10.20 12:57
DennisB: Har de en agenda,

Jepp, og den er veldig enkel, flest mulige lesere og klikk, dermed mest mulig inntekter.

Så ville offerets hudfarge kommet fram samme hva, det finnes en del kanaler på nett hvor disse demonstrantene og de som lager opptøyer vet å bruke.

DennisB

Innlegg: 16818
DennisB
28.10.20 12:58
IndocteCollectio: Jepp, og den er veldig enkel, flest mulige lesere og klikk, dermed mest mulig inntekter.

Helt enig, og med det viser de at de er en del av problemet.

CinemaMaestro

Innlegg: 7626
CinemaMaestro
28.10.20 12:58
IndocteCollectio: Fordi jeg har kunnskap om mediebransjen og følger med i mediene så vet jeg dette. Slike skytinger er nyhetsstoff pr i dag, av de grunner jeg skrev i forrige innlegg. Det vil si at disse artiklene blir lest og genererer klikk, og dermed inntekter. Dette er ikke rakettforskning. Har man tatt til orde for at å identifisere etnisk opprinnelse til offeret fører til stigmatisering?? Det må du nesten vise meg, eller blander du litt nå?

Det er ingen som sier at skytingen ikke er nyhetsstoff, akkurat som skyteepisoden for en drøy måned siden hvor en 13 år gammel hvit gutt med autisme blir jaget ned av politiet, skutt ett halvt dusin ganger, pokker nær dør og knapt får medieomtale, demonstrasjoner og opptøyer i sitt navn. Men begrepet "Black man" blir satt inn i overskriften av en grunn. Har du kunnskap om bransjen, bør du ha kunnskap om hvorfor de gjør det.

Syntes du media bør skrive "White man" i overskriftene hver gang en hvit person er offer for vold?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg