Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Brann i Morialeiren

NYTT TEMA
joplina
joplinaInnlegg: 65829
16.09.20 08:40
ballee: Er kvalm du joplina, drive å stadig mase hysterisk om å hente hit disse unge mannlige lykkejegerne som har tatt seg ulovlig over middelhavet. Sannsynligvis er det også en del av IS sine krigere som er ankommet. De tapte krigen og har selvsagt flyktet, sikkert flere over til Hellas også
Hva skal du med alle diisse mannene her langt mot nord joplina? Skal du personlig benytte deg av dem eller?

På'an igjen med nytt nick. Blir neppe langvarig det heller ser jeg...


Dine (p)syke fantasier sitert over burde du ta opp med din behandler istedet for å å sitte her og blamere deg


 

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 16095
16.09.20 08:55
Jean_Grey: Det er dette du misforstår som jeg viste deg i mitt forrige innlegg: Det han mener er ikke boforholdene til disse gruppene, men deres situasjon, grunnlag for å kvalifisere til asyl. Jeg synes at han formulerer seg litt dårlig her, som nok kan misforstås, men man kan likevel se det ut i fra sammenhengen.

Men kjære deg. Overføringsflyktninger ikke automatisk i en langt dårligere situasjon. Det finnes svært mange både asylanter og flyktninger forøvrig som er i akkurat samme situasjon som overføringsflyktninger. Eneste forskjellen er at de ikke har blitt vurdert av FN. 


Dermed er påstandene fra Helgheim helt feil, så kan du selv bedømme om han er så blåst at han ikke skjønner dette eller bevisst lyver. 

joplina
joplinaInnlegg: 65829
16.09.20 09:03
Tempus: Joplina.....du må forstå at det er ikke antallet 50 som noen mener er for mange. Det har noe med - at fordi noen har tent på leiren må vi agere utifra situasjonen. Skal det lønne seg å brenne ned for å komme seg videre oppover i Europa og shoppe land. Maken til naivitet er uopplevd.

Det er faktisk lov å bruke hue,Tempus...


Det har aldri vært snakk om 11-12-13 000 pyromaner i Moira-leiren - så hvordan du kan snakke om;  "Skal det lønne seg å brenne ned for å komme seg videre oppover i Europa og shoppe land", syns jeg er særdeles sperre-verre-venstig i negativ forstand.


"Fem pågrepet for å ha tent på Moria-leiren


Tirsdag opplyste regjeringen at fem mistenkte personer er pågrepet, alle utenlandske statsborgere, mens en sjette person som trolig har reist fra øya, er etterlyst.


Ikke navngitte kilder oppgir at alle er afghanske statsborgere, og at to av dem er enslige mindreårige asylsøkere. Det blir også meldt at noen av dem hadde fått avslag på asylsøknadene sine.


En av dem skal ha blitt pågrepet nord i Hellas etter at han ble overført dit etter brannene i forrige uke."


***********


Snu det på hodet og sett et spørsmålstegn ved at omlag 12 000 mennesker i en akutt humanitær krise "bare får ha det så godt" fordi 5 stykker har brent ned en skrekkleir med kapasitet for 3000 mennesker som 13 000 mennesker var klemt inn i med corona-krisen på toppen av alt.


- Som om kollektiv straff er tingen for å avhjelpe en akutt humanitær krise


For et snuskete menneskesyn og forvaklet moral og etikk man skal måtte lese her inne sier jeg bare

joplina
joplinaInnlegg: 65829
16.09.20 09:07
IndocteCollectio: Dermed er påstandene fra Helgheim helt feil, så kan du selv bedømme om han er så blåst at han ikke skjønner dette eller bevisst lyver.

Han er mest sannsynlig "så blåst". Han har tross alt ikke fullført annet enn 9 år i grunnskolen , kan Stortinget melde om...


"Engen-Helgheim, Jon (1981-)


Utdanning og yrkeserfaring


Utdanning


Grunnskole 1988-1997"

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 16095
16.09.20 09:10
joplina: Han er mest sannsynlig "så blåst".

Ikke umulig. Vi vet jo også at geniet gikk offentlig ut og proklamerte at han meldte seg ut av statskirken , eneste problemet var at han aldri hadde vært medlem der. 

joplina
joplinaInnlegg: 65829
16.09.20 09:56
IndocteCollectio: Vi vet jo også at geniet gikk offentlig ut og proklamerte at han meldte seg ut av statskirken , eneste problemet var at han aldri hadde vært medlem der.

Takk for en god latter :D 

Human
HumanInnlegg: 31847
16.09.20 10:31
joplina: Han har tross alt ikke fullført annet enn 9 år i grunnskolen , kan Stortinget melde om...
"Engen-Helgheim, Jon (1981-)
Utdanning og yrkeserfaring
Utdanning
Grunnskole 1988-1997"

Jonas Gahr Støre vil ta i mot mer 50 fra Moria, etter den akutte krisen der barna lider.

Han vil ikke gi noen tall. Hvorfor er han så UTYDELIG? 

joplina
joplinaInnlegg: 65829
16.09.20 11:08
Human: Hvorfor er han så UTYDELIG?

Sikkert fordi AP-gruppa ikke har kommet til enighet om et tall - selv om de er enige om at 50 er flaut lite i en akutt humanitær krisesituasjon


 

Human
HumanInnlegg: 31847
16.09.20 11:16
joplina: Sikkert fordi AP-gruppa ikke har kommet til enighet om et tall - selv om de er enige om at 50 er flaut lite i en akutt humanitær krisesituasjon

Egon Holstad:
"Da brannen brøt ut i forrige uke, bodde det 13.000 mennesker der, mens området er dimensjonert for bare 3.000 av dem. Det er masse barn der. De sanitære forholdene er forferdelige. Mange er dypt traumatiserte og sliter med både somatisk og psykisk helse, som er livredde og som gråter seg i søvn og våkner sultne og forvirrede, uten å ane hva fremtiden vil bringe. Det er mennesker, ikke bare tørre tall man kan sveipe langs ei kuleramme, som om det var et brettspill.


Omkvedet for ikke å hjelpe dem, foruten at det bare er føleri og bisarre snillismekonkurranser mellom naive og følelsesstyrte globalister, er at Norge ikke har råd til å hjelpe mer enn 50 pers, attpåtil INNENFOR de allerede 3.000 vi har bestemt at skal få hjelp." 

RazorBoy
RazorBoyInnlegg: 3262
16.09.20 11:31
Human: Omkvedet for ikke å hjelpe dem, foruten at det bare er føleri og bisarre snillismekonkurranser mellom naive og følelsesstyrte globalister, er at Norge ikke har råd til å hjelpe mer enn 50 pers, attpåtil INNENFOR de allerede 3.000 vi har bestemt at skal få hjelp."

Du fortsetter med dine følelsesutbrudd og innlegg med uthevet skrift og store bokstaver. Det skal liksom trumfe alt av argumenter.

Dette er ikke noen krise på linje med flyktninger under f.eks. 2. v krig som flyktet for sine liv. Det er hovedsaklige folk som emigrerer av økonomiske grunner, hvorav yngre menn utgjør et solid flertall. Tar vi inn 1500, som SV og MdG demonstrerer for, så står det på et blunk flere tusen nye og vil inn.

Forholdene i Afghanistan er vanskelige, men den kraftige veksten de har hatt i folketall de siste tiårene beviser vel at det ikke er umulig å leve der.

fruitman
fruitmanInnlegg: 1772
16.09.20 12:22
RazorBoy: Det er hovedsaklige folk som emigrerer av økonomiske grunner, hvorav yngre menn utgjør et solid flertall. Tar vi inn 1500, som SV og MdG demonstrerer for, så står det på et blunk flere tusen nye og vil inn.

Hysj, ingen rasjonelle betraktninger av situasjonen når de som (uempatisk nok) vil velge en lotteridråpe i havet for selvfølelsen har sagt sin mening. Drit også i alle de påfølgende negative sosioøknomiske konsekvensene for samfunnet dette medfører. Hele Moria++ til Norge!!!

MacanT
MacanTInnlegg: 13941
16.09.20 14:58
Human: Jonas Gahr Støre vil ta i mot mer 50 fra Moria

Var ikke klar over at Støre hadde så stor bolig at han kunne huse så pass mange velferdsmigranter.

Tempus
TempusInnlegg: 10426
16.09.20 20:15

Joplina.....ser du uffer deg over mangllende  moral, etikk og menneskesyn. Nå må jeg nesten le litt, da innlegget under vitner om et dårlig mennesyn. Helgheim har bare 9 årig skole og derfor er han ikke meningsberettiget.


Husker du hva som  skjedde i 2015, Joplina? Det var folkevandring og karavaner med mennesker som passerte det ene fredelige landet etter det andre for finne et ønsket land. Norge alene fikk over 30.000 søknader om asyl. Folkevandringen er stoppet av stengte grenser i Europa, håpet brast og de er frustrerte. Har da aldri sagt at det er 13.000 som har tent på Moria, men håpet og muligheten var nok til stede for å få fritt leide nordover. 


Mange av migrantene er tilbudt et pengebeløp for å returnere til hjemlandet, men reiser noen tilbake- vet ikke.


Registrerer at vi er sterkt uenige, og slik må det være.

Jean_Grey
Jean_GreyInnlegg: 5444
16.09.20 20:43
Framsynt: "Human" er høyestbydende i humanisme, uansett.
Han slår selveste Kjell Magne Bondevik i overlegen moral. Og de er garantert begge netto mottagere fra skattebetalerne

Skriveriene vitner i alle fall om en person som for tiden ikke er nedpå! Vi snakker vel om å sveve rundt i en rosa himmel!

Jean_Grey
Jean_GreyInnlegg: 5444
16.09.20 20:48
IndocteCollectio: Men kjære deg. Overføringsflyktninger ikke automatisk i en langt dårligere situasjon. Det finnes svært mange både asylanter og flyktninger forøvrig som er i akkurat samme situasjon som overføringsflyktninger. Eneste forskjellen er at de ikke har blitt vurdert av FN. 
Dermed er påstandene fra Helgheim helt feil, så kan du selv bedømme om han er så blåst at han ikke skjønner dette eller bevisst lyver.

Så du diagrammet som viser hvor migrantene kommer fra? Det viser at et overveiende flertall av dem kommer fra land med ikke reelt beskyttelsesbehov! Dvs. som ikke gir rett til asyl eller flyktningstatus!

ms_8
ms_8Innlegg: 8046
16.09.20 21:31

Og nå kjører NRK 1 på med Urix. Med ein flyktning som får fortelle kor fælt det var i 2015. Dessutan tårevåt innleiing med kun fokus på flyktningene sine behov. Nå snakker nrk reporterene om korleis livet er blant flyktningene. 

Før vi får ein repotasje som speler kun på følelser og litt fakta om situasjonen. 

Men Nrk viser til at EU kjem med ny flyktningspolitikk

Arrcab
ArrcabInnlegg: 9579
16.09.20 22:06
RazorBoy: Du fortsetter med dine følelsesutbrudd og innlegg med uthevet skrift og store bokstaver. Det skal liksom trumfe alt av argumenter.

Human og joplina er så søte i rollen som godhetsapostler, men nå begynner media å trekke fram folk med integritet og hjerne, som mener at føleriet har gått for langt, media har vært ensidige, og de utrerte yttrligheter bør ta slutt. 
Gledelig at Eu som vi tidligere har etterlyst, vil møblere regelverket på nytt. 

Tempus
TempusInnlegg: 10426
16.09.20 22:07

Har sett Urix i kveld, det var snakk om asylsøkere bl.a fra Egypt og Bangladesh. Det er ikke krig i disse landene, men mistenker at flyktninger fra Egypt kan godt være medlemmer av Brorskapet og tllhenger av Morsi,som muligens blir forfulgt pga sin islamisme. Disse  bør vel ikke innvilges asyl?


Dessuten har det etterhvert blitt mange fra Tunis, Tunis som nyter godt av "den arabiske  våren" som var vellykket i så henseende.

Human
HumanInnlegg: 31847
16.09.20 22:54
ms_8: Og nå kjører NRK 1 på med Urix. Med ein flyktning som får fortelle kor fælt det var i 2015. Dessutan tårevåt innleiing med kun fokus på flyktningene sine behov. Nå snakker nrk reporterene om korleis livet er blant flyktningene.


Morias flyktninger (Dagbladet)

våre brødre og søstre 

 

Ett stille sukk, 

eller vent, nei 

 

Sannhetens bilde er 

 

Høylytte bønner

 

øredøvende smerte

 

hjerteskjærende 

 

menneskeskrik 

 

på flere språk

 

 

Det er hva 

 

verdenssamfunnet

 

nå er vitne til 

 

 

Innstendige hyl

 

fra mennesker 

 

der hadde 

 

Morias leir

 

som sin adresse  

 

 

Nå hjelpeløse engler

 

som driver av sted

 

i ingenmannsland  

 

Morias leir var tuseners boplass

 

nå ligger absolutt alt i ruiner 

 

Flammenes rov fjernet alt

  

 

Hva nå menneskebarn.

 

hva nå vesten med 

 

all vår overfylte velstand   

 

 

Skal vi fremdeles 

 

tviholde på matfatet

 

eller vår rikholdige garderobe
(Innlegget ble redigert 16.09.20 22:59)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 22484
16.09.20 22:57
Human: Morias leir var tuseners boplass
nå ligger absolutt alt i ruiner 
Flammenes rov fjernet alt

Det var kanskje ikke så lurt å sette fyr på den hjelpen de fikk da? Hvorfor skal migranter der veldig få har grunnlag for asyl i Norge få asyl bare for å klare å komme seg til Hellas??? 

Hva slags innvandringspolitikk ville dette vært ? Er ikke det å BE om at titusener nye mennesker skal legge ut på denne farlige turen??? Det blir konsekvensene av det, samt at menneskesmuglerne tjener seg rike.

På tide å bruke huet!

(Innlegget ble redigert 16.09.20 22:57)

Tempus
TempusInnlegg: 10426
16.09.20 23:13

Hvorfor ikke sende et team fra EU og FN som kan gjennomføre  intervjuer og sjekk av ID, de som kvalifiserer til asyl kan bringes til ett eller annet land i EU, de som får avslag der og da må sendes ut.


Hvorfor skal dette være så vanskelig?

Human
HumanInnlegg: 31847
16.09.20 23:18
joplina: Snu det på hodet og sett et spørsmålstegn ved at omlag 12 000 mennesker i en akutt humanitær krise "bare får ha det så godt" fordi 5 stykker har brent ned en skrekkleir med kapasitet for 3000 mennesker som 13 000 mennesker var klemt inn i med corona-krisen på toppen av alt.
- Som om kollektiv straff er tingen for å avhjelpe en akutt humanitær krise

Aftenposten
"Privilegerte nordmenn skriver i kommentarfelt at vi ikke kan ta imot flyktninger, fordi vi har «nok pensjonister og andre i Norge som trenger hjelp». Dette får meg til å lure på om folk i dette landet har mista det helt.

Kan ikke sammenlignes
Vi bor i Norge, mange av oss fordi vi har hatt flaks og ble født her i et av verdens rikeste land. Da burde vi bruke litt av våre ressurser på å hjelpe dem som ikke har hatt like mye flaks. Det går jo faktisk ikke an å sammenligne pensjonister og flyktningbarn: Det er snakk om voksne som får penger fra en statlig støtteordning, og barn som verken har tak over hode eller mat i magen.  "

(Innlegget ble redigert 16.09.20 23:20)

Corvus
CorvusInnlegg: 26081
16.09.20 23:31

Og da begynner Ingeborg Huse Amundsen og VG igjen med hylekoret om å hente hjem IS-terrorister fra Syria.

 

Blir mye propaganda fra VG nå, jobber hardt på flere fronter for å få hentet flere muslimer til Norge.

 

 

 

(Innlegget ble redigert 16.09.20 23:32)

Tempus
TempusInnlegg: 10426
16.09.20 23:32

Human....du kan da ikke mene helt  seriøst at ikke Norge hjelper mennesker fra alle vetdens kanter. 


 

ballee
balleeInnlegg: 196
16.09.20 23:35
Human: Morias flyktninger

Hva med en tur till doktoren for å snakke om problemene dine Human.

 

Bare ultra sentimentalt dritt som kommer fra deg

(Innlegget ble redigert 16.09.20 23:36)

Tempus
TempusInnlegg: 10426
16.09.20 23:42

Det er særskilt to ting man må ta ekstra hensyn til ved uttak av de som skal bringes inn i et EU land, det ene er at IS krigere kan skjule seg blandt migrantene, det andre er Coronasituasjonen.

joplina
joplinaInnlegg: 65829
17.09.20 08:52
Tempus: Joplina.....ser du uffer deg over mangllende  moral, etikk og menneskesyn. Nå må jeg nesten le litt, da innlegget under vitner om et dårlig mennesyn. Helgheim har bare 9 årig skole og derfor er han ikke meningsberettiget.

Jeg syns faktisk at du skal gapskratte...av deg selv.


For inget sted har jeg skrevet at grunnskole-Helgheim "ikke er meningsberettiget"

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 16095
17.09.20 08:55
Jean_Grey: Så du diagrammet som viser hvor migrantene kommer fra? Det viser at et overveiende flertall av dem kommer fra land med ikke reelt beskyttelsesbehov! Dvs. som ikke gir rett til asyl eller flyktningstatus!

Dette er jo ikke noe svar på dette tøvet fra Helgheim.


Overføringsflyktninger ikke automatisk i en langt dårligere situasjon. Det finnes svært mange både asylanter og flyktninger forøvrig som er i akkurat samme situasjon som overføringsflyktninger. Eneste forskjellen er at de ikke har blitt vurdert av FN. 
Dermed er påstandene fra Helgheim helt feil, så kan du selv bedømme om han er så blåst at han ikke skjønner dette eller bevisst lyver.

Corvus
CorvusInnlegg: 26081
17.09.20 09:14
IndocteCollectio: Overføringsflyktninger ikke automatisk i en langt dårligere situasjon. Det finnes svært mange både asylanter og flyktninger forøvrig som er i akkurat samme situasjon som overføringsflyktninger. Eneste forskjellen er at de ikke har blitt vurdert av FN.

Over 70% kommer fra Afghanistan. Folk som har null og niks å gjøre i Europa.

joplina
joplinaInnlegg: 65829
17.09.20 09:30
Corvus: Over 70% kommer fra Afghanistan. Folk som har null og niks å gjøre i Europa.

Tja..det var det da...


Afghanere kan nok oppleve det som at andre nasjoner  - i tillegg til borgerkrig - aktivt har bidratt til å gjøre leveforholdene særdeles vanskelige om ikke umulige for dem - slik at de søker seg vekk fra Afghanistan. Så "null og niks å gjøre i Europa", fru Blom....


"Utover på 1900-tallet førte manglende økonomisk utvikling til interne konflikter, og i 1973 ble kongen avsatt i ett kupp. I 1979 invaderte Sovjetunionen for å støtte kommunistpartiet, som hadde tatt makten året før. Okkupasjonen møtte sterk motstand i befolkningen, som ble bevæpnet med penger og våpen fra USA og Kina. Mer enn 800.000 afghanere ble drept i konflikten, og mer enn 5 millioner flyktet.


Da Sovjetunionen trakk seg ut i 1989, etterlot de seg et land i krise. Resultatet ble syv nye år med borgerkrig, før det islamistiske Taliban-regimet tok kontroll. Taliban var et totalitært regime der opposisjonelle ble forfulgt og kvinner ble nektet å arbeide og studere. For mange afghanere representerte likevel Taliban ro etter mange år med krig.


11. september 2001 angrep det Afghanistan-baserte terrornettverket al-Qaida USA, noe som førte til at USA invaderte Afghanistan, og det islamistiske Taliban-regimet ble styrtet. I årene etter har det vært krig mellom en koalisjon av internasjonale styrker og Taliban. Den afghanske regjeringen og dens internasjonale støttespillere har ikke oppnådd fred og stabilitet i landet, og konflikten med Taliban pågår fortsatt."


 


"USA, Norge og andre NATO-land har brukt militærmakt i Afghanistan i snart to tiår. "


 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg