Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump som fredsprisvinner ?

NYTT TEMA
staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
14.09.20 12:24
ballee: tulling

Han omgås sikkert bare slike........ 

Jhinx
JhinxInnlegg: 8268
14.09.20 12:46
Rainmaker: Hvor er hyllingen og støtten, sa du?

Når Fritz ble foreslått som fredsprisvinner..


Det kan ikke annet enn tolkes i at personen støtter hans handlinger.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56505
14.09.20 12:59
Jhinx: Når Fritz ble foreslått som fredsprisvinner..
Det kan ikke annet enn tolkes i at personen støtter hans handlinger.

Fritzl er ikke foreslått som fredsprisvinner.


Han er derimot tatt frem som en bedre kandidat enn Trump. (som heller ikke burde vært foreslått)

Jhinx
JhinxInnlegg: 8268
14.09.20 13:11
Rainmaker: Han er derimot tatt frem som en bedre kandidat enn Trump. (som heller ikke burde vært foreslått)

Å foreslå frits som fredsprisvinner er utenfor humorgrensen.


Å si at Trump er verre enn Frits er og utenfor. 


Derfor påstår jeg vedkommende nesten er så gal at han hyller Frits. Det var isåfall en veldig dårlig vits. Har man sett Frits dokumentaren, så er det ikke noe å spøke med. Greit å ikke like Trump, men der får være måte på.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56505
14.09.20 13:12
Jhinx: Å foreslå frits som fredsprisvinner er utenfor humorgrensen.
Å si at Trump er verre enn Frits er og utenfor. 
Derfor påstår jeg vedkommende nesten er så gal at han hyller Frits. Det var isåfall en veldig dårlig vits. Har man sett Frits dokumentaren, så er det ikke noe å spøke med. Greit å ikke like Trump, men der får være måte på.

Gjesp

Jhinx
JhinxInnlegg: 8268
14.09.20 13:29
Rainmaker: Gjesp

Hvorfor blander du deg dersom tema kjeder deg slik?

Arggg
ArgggInnlegg: 2287
14.09.20 13:38
IndocteCollectio: Nå er det vel slik at det store grunnlaget for normalisering mellom disse landene ble lagt 2011-2013 hvor der var omfattende samtaler mellom partene. De nye samtalene ble tatt opp igjen på høyt nivå i sept 2020 etter et amerikansk initiativ, som er vel å bra. Men det er malurt i begeret. USA fikk Serbia til å komme med et ønske om å etablere ambassade i Jerusalem, noe EU har reagert negativt på.

Det er jo også en avtale som begge parter prøver å tone ned betydningen av, og det skinner jo kraftig gjennom at det hele først og fremst handler om å gi Trump-administrasjonen en utenrikspolitisk seier.


USA har truet Kosovo til å gå med på en avtale de egentlig ikke får noe ut av sånn at de kunne få til en slags fredsavtalefotoseanse i Det hvite hus. Serbia har også tonet ned betydningen, og at dette først og fremst handlet om Trump og USA kom jo tydelig fram ved at Israel og ambassadeflytting kom inn i bildet. Hva i alle dager har det med saken å gjøre?


Som du nevner, så har jo EU reagert negativt på dette. I det hele tatt var seansen ganske ydmykende for serberne også der Vukic måtte sitte foran presidenten som en annen uskikkelig unge på rektors kontor, og senere da han tilsynelatende ble tatt på senga da Trump nevnte dette med ambassadeflytting. 


Det er vel og bra at partene snakker sammen, og at USA involverer seg. EU har jo rotet det litt til for seg selv. Problemet er at USA ikke virker genuint opptatt av fred, men er først og fremst opptatt av å skape noe Trump kan sole seg i glansen av.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 26329
14.09.20 13:46
Arggg: Som du nevner, så har jo EU reagert negativt på dette. I det hele tatt var seansen ganske ydmykende for serberne også der Vukic måtte sitte foran presidenten som en annen uskikkelig unge på rektors kontor, og senere da han tilsynelatende ble tatt på senga da Trump nevnte dette med ambassadeflytting.

Helt absurd at Trumpern driver å blander inn dette med ambassade i Jerusalem i forhold til Serbia og Kosovo. Disse statene har jo ingenting med Midtøsten-konflikten å gjøre, men det er åpenbart at Trump prøver å vise hvor ekstremt pro-israelsk han er - og gir fullstendig blaffen i hvor latterlig det fremstår å sause dette inn i politikken på Balkan.

Den eneste utenrikspolitiske agendaen hans er å bli gjenvalgt i USA. Utenrikspolitikken i seg selv gir han selvsagt blanke faen i, som den amatøren han er.

(Innlegget ble redigert 14.09.20 13:49)

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 16095
14.09.20 13:50

Et svært godt innlegg som støttes 100%

staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
14.09.20 17:00
Folkflesk: Helt absurd at Trumpern driver å blander inn dette med ambassade i Jerusalem i forhold til Serbia og Kosovo. Disse statene har jo ingenting med Midtøsten-konflikten å gjøre, men det er åpenbart at Trump prøver å vise hvor ekstremt pro-israelsk han er - og gir fullstendig blaffen i hvor latterlig det fremstår å sause dette inn i politikken på Balkan.

Hvorfor kunne ikke det med ambassader i Jerusalem tas samtidig, når forhandlinger om fred og samarbeid først var i gang? Israel var jo invoivert i disse samtalene uansett. Deres mål var å oppnå avtale med Kosovo om gjensidig anerkjennelse, og da er det helt naturlig at et spørsmål om ambassadens plassering kommer opp.


At det ble Jerusalem, gjør nok at det koker over hos enkelte her. Hadde det blitt Tel Aviv eller Netanya, ville du ikke reagert. Da ville alt vært så greit, så. I den grad noe med et Israel i live er greit for deg, da. 

staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
14.09.20 17:08
Arggg: Problemet er at USA ikke virker genuint opptatt av fred, men er først og fremst opptatt av å skape noe Trump kan sole seg i glansen av.

Problemet er vel heller det at du ikke ser at USAs fredsplan viser en veg til fred, og planen har allerede skapt sensasjonelle resultater. At de aller fleste landene i Den arabiske Liga om kort tid kan ha avtaler med Israel, var det bare de færreste som kunne tro og håpe på for en måned siden. Selv om Jared Kushner mente det kunne være mulig for flere måneder siden. 

Meeeeen, du vet sikkert best. Når Trumps forhandlere får partene til å inngå fredsavtaler, så er det i realiteten krig det er snakk om.   :-))))) 

(Innlegget ble redigert 14.09.20 17:08)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 26329
14.09.20 17:10

En fredsforhandling mellom de to balkanske statene Serbia og Kosovo, med USA som mekler, angår altså forholdet mellom Serbia og Kosovo. Det er fullstendig latterlig å blande Israel og Jerusalem inn i det. Det tror jeg nesten alle bortsett fra du og Trump innser. Er dere demente begge to? 

(Innlegget ble redigert 14.09.20 17:10)

staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
14.09.20 17:46
Folkflesk: Er dere demente begge to?

ikke Trump i hvert fall. Men Joe Biden er, og det kan også ha rammet store deler av supporterskaren hans her på forumet. Hvordan føler du deg?

(Innlegget ble redigert 14.09.20 17:49)

Arggg
ArgggInnlegg: 2287
14.09.20 19:20
staaalisen: Meeeeen, du vet sikkert best. Når Trumps forhandlere får partene til å inngå fredsavtaler, så er det i realiteten krig det er snakk om.   :-)))))

Det er ikke slik at det enten er fred eller krig mellom stater. Emiratene og Israel har hatt tette forbindelser i mange år allerede. FAE og Israel har mange felles interesser, og det er åpenbart at MBZ gir fullstendig blaffen i palestinerne. Selv om de ikke har hatt diplomatiske relasjoner, så har jo i praksis Israel hatt en ambassade i Abu Dhabi i flere år allerede som det eneste landet med permanent representasjon til IRENA. Emiratene har også vært svært interessert i israelsk teknologi som de trenger og bruker til å overvåke befolkningen. Det er få land som er så gjennomkontrollert og overvåket som FAE.


Hvilken vei til fred viser disse avtalene, og hvilke sensasjonelle resultater er det vi har sett? Det som har skjedd er at Israel har inngått avtaler med to arabiske despotier der disse avtalene aldri hadde kommet om landene var demokratiske. Innbyggerne risikerer straff dersom de uttaler seg kritisk. Avtalene endrer absolutt ingenting for de store konfliktene som foregår i Midtøsten annet enn at allianser som har vært inngått på bakrommet nå blir offentlige.


Hva slags fred har vi fått?

staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
15.09.20 19:03
Arggg: avtalene

Nå går seremonien i Det hvite hus. Ser du på det, skulle du ha muligheter til å forstå hvordan disse avtalene skaper fred. Trump og alle de tre statslederne fra Midtøsten er rimelig klar på det.

Så skal fredsprisen gis til de som skaper fred, må en  eller flere av de fire statslederne være opplagte kandidater. 

(Innlegget ble redigert 15.09.20 19:04)

staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
15.09.20 19:33

Nå signeres det. Netantahu er venstrehendt. 

staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
15.09.20 19:36

Der var det i boks. Nå er det fred. De fire lederne reiser seg, og mottar hyllesten. 

(Innlegget ble redigert 15.09.20 19:37)

staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
16.09.20 22:03

Crazy Nancy Pelosi mener at Emiratene og Bahrain har sluttet fred med Israel på grunn av at kinaviruset har drept så mange amerikanerne. Så er spørsmålet - er det anorektikerens vrangforestillinger om mat, som overføres til politikken. Eller er det  totalkollaps i forstand og vurderingsevne? Eller kanskje - er det slik Demokratene i USA "skaper politikk"? 

Men er  det noen som har hørt hva Joe Biden mener om fredsprisen til Donald Trump? 

(Innlegget ble redigert 16.09.20 22:04)

Danil
DanilInnlegg: 470
16.09.20 22:29

Disse avtalene skaper jo bare større konflikter. Åpne opp øyne og ikke tro på alt Trump sier

Torotto
TorottoInnlegg: 19358
16.09.20 22:30

@staaalisen.  Sitat: Nå går seremonien i Det hvite hus. Ser du på det, skulle du ha muligheter til å forstå hvordan disse avtalene skaper fred. Trump og alle de tre statslederne fra Midtøsten er rimelig klar på det. Sitat slutt.

 

Dette handler om å skape allianse mot Iran, som USA har hatt på kartet sammen med Saudi Arabia og Israel.   Altså forberedelse til en ny krig i regionen.  Dette handler ikke om Trump, men er en politikk, som styrer utenriks har uavhengig av Presidenten.   Obama gikk inn i Libya og undergrave Syria fra 2005.  Startet Ukraina krisen, økte antall Droneangrep. Han lot Shia muslimer drive klappjakt på Sunni og var på denne måten med å legge til rette for IsIs.  Hvor også stater i området var med å støttet ulike fundamentalistiske grupper.   

 

 

Så USA har under ulike presidenter vært skapere av millioner døde enda flere på flukt.

 

Palestina spørsmålet handler om vilje fra Israel til å forhandle, med de som har folkets demokratiske støtte. De som saken angår og ikke utenforstående som skal drive kolonialistisk grensedragning.

 

I Egypt fikk folket etter Mubarak demokratiske valg, men Israel og USA likte ikke eller der resultatet av demokrati og ny genral ble satt inn.

 

Så å gi fredsprisen til en amerikansk president, har vil vel driti oss ut med før?

 Her

 

(Innlegget ble redigert 16.09.20 22:41)

Danil
DanilInnlegg: 470
16.09.20 22:30

Bedre med en senil Biden som følger råd og gjør det som rådgiverne sier enn en Trump som tenker 100% bare på seg selv

Herinacius
HerinaciusInnlegg: 7144
16.09.20 22:45

Biden eller Harris?

staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
16.09.20 23:14

Danil: En senil i verdens viktigste lederposisjon, bruk hue mann! Senile gamlinger er helt uberegnelige - har du aldri besøkt et norsk sykehjem? Alle som jeg har møtt der, har mer enn nok med seg selv. Men påståelige, selvhøytidelige og humøesyke, det kan de være.

Noen må legges i reimer før de tar instruksjoner fra deres "rådgivere" - de muskelsterke pleierne på senilavdelingen.  Bidens senilitet gjør at rådgiverstaben hans vil få en noe annen sammensetning enn vanlig er blant - Gud forby det - presidenter. Muskelstyrke og evne til kjeftbruk blir viktigere enn politisk innsikt og evne til å bringe folk sammen for fred. 

Norges mest kjente politiker som dessverre er rammet av senilitet, er Oslos tidligere byrådsleder. Både han og hans rådgivere har sykdomsinnsikt. Det mangler hos Joe Biden. Det gjør han bare enda mer uegnet. Uegnet til enhver jobb. Korrupt er han også. Lederne i Kina har nakketak på gamlingen etter å ha betalt milliarder til han for noen år siden. 

Mannen bør rådes til å legge realistiske planer for å møte kadaver-alderen, ikke til å sette verdendfreden i fare. 

(Innlegget ble redigert 16.09.20 23:18)

staaalisen
staaalisenInnlegg: 9793
16.09.20 23:44
Torotto: allianse

Det handler om fred mellom Emiratene/Bahrain og Israel. De første, små - men ytterst viktige skritt - mot fred mellom jøder og arabere i Midtøsten.

Av avtaleteksten fremgår det ikke at disse tre landene planlegger å gå til krig mot noen. Du må ha misforstått litt her.

Alle disse partnere for fred - med Jordan og Egypt - nå er de fem - mener at det er Trumps forhandlere og presidenten selv, som har skapt et klima for fred. Igjen en påviselig, liten misforståelse fra side. Partene selv vet nok hva de har vært med på.

Palestina - og hvilket palestina snakker du om? - er ikke part i fredsavtalene mellom disse tre. Ikke i fredsavtalene med Jordan og Egypt heller. Igjen tar du feil.

Islamistenes valgseier i Egypt etter Mubarak har intet med demokrati å gjøre. Enda en liten misforståelse i ditt hode, men bedre er det vel ikke å få det. Egypterne forsto etterhvert at islamistene og Mursi måtte fjernes. Med makt, for det er det eneste språket som slike folk forstår. De gjorde det selv, uten hjelp fra andre. Mursis forbrytelser var så alvorlige at han ble dømt til døden!

Men en sterk støtte til palarabernes terror, det var han. Å støtte demokratiske regimer var det siste han ønsket. Akkurat slik som andre islamister oppfører seg.

At fredsprisen er gitt til krigerhøvdinger og krigspresidenter i tidligere år, kan rettes opp på en god måte ved å gi årets pris til en president for fred. En pris til Donald Trump. Du tenker feil på dette punktet også.

(Innlegget ble redigert 16.09.20 23:50)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 22484
16.09.20 23:46
Torotto: @staaalisen.  Sitat: Nå går seremonien i Det hvite hus. Ser du på det, skulle du ha muligheter til å forstå hvordan disse avtalene skaper fred. Trump og alle de tre statslederne fra Midtøsten er rimelig klar på det. Sitat slutt.   Dette handler om å skape allianse mot Iran, som USA har hatt på kartet sammen med Saudi Arabia og Israel.   Altså forberedelse til en ny krig i regionen.  Dette handler ikke om Trump, men er en politikk, som styrer utenriks har uavhengig av Presidenten.   Obama gikk inn i Libya og undergrave Syria fra 2005.  Startet Ukraina krisen, økte antall Droneangrep. Han lot Shia muslimer drive klappjakt på Sunni og var på denne måten med å legge til rette for IsIs.  Hvor også stater i området var med å støttet ulike fundamentalistiske grupper.        Så USA har under ulike presidenter vært skapere av millioner døde enda flere på flukt.   Palestina spørsmålet handler om vilje fra Israel til å forhandle, med de som har folkets demokratiske støtte. De som saken angår og ikke utenforstående som skal drive kolonialistisk grensedragning.   I Egypt fikk folket etter Mubarak demokratiske valg, men Israel og USA likte ikke eller der resultatet av demokrati og ny genral ble satt inn.   Så å gi fredsprisen til en amerikansk president, har vil vel driti oss ut med før?  Her

UFO-forumet er den veien ->

Naggastat
NaggastatInnlegg: 501
17.09.20 13:39
inspector: Noen flere umusikalske forslag ?

NEXT

(Innlegget ble redigert 17.09.20 13:42)

Naggastat
NaggastatInnlegg: 501
17.09.20 13:39
inspector: Noen flere umusikalske forslag ?

Litt morsom denne.

Håper venstresiden ser videoen og kommer med synspunkt.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 13:41)

Chivas
ChivasInnlegg: 2250
17.09.20 14:01
Naggastat: Litt morsom denne. Håper venstresiden ser videoen og kommer med synspunkt.

Hah, ja det skulle ha tatt seg ut :-D

Dog, med tanke på all eder og galle de i denne tråden spyr ut (og som tydelig viser hvor godt indoktrinerte mange er), hadde de hatt godt av realitetsorientering, samt litt påfyll av kunnskap.

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 14:04)

Arggg
ArgggInnlegg: 2287
17.09.20 16:28
Naggastat: Litt morsom denne. Håper venstresiden ser videoen og kommer med synspunkt.

Jeg har bare sett de første fem minuttene, og det er ganske fascinerende å se virkelighetsbildet til disse to. De kan rett og slett ikke fatte at ikke norske medier har gått mann av huse fordi en stortingsrepresentant har nominert noen til fredsprisen, som om ikke dette er helt fullstendig vanlig. 


Tybring-Gjedde er sprekkeferdig av stolthet over at han kom på Fox, men samtidig ekstremt bitter fordi norske medier ikke omtalte denne fantastiske nyheten. Rustad kunne melde at når "feil side vinner er det helt tyst". Tybring-Gjedde syns det hele var "helt utrolig", og meldte at det kun var "nøytrale medier som forholder seg til nyhetene som de er" som tok kontakt. Hvem var disse? Jo, selvsagt HRS, Document og Resett.


Det hele blir enda mer spesielt når CTG som er så opptatt av at mediene skal være nøytrale tar kontakt med Fox News, og forteller at journalisten han snakket med selv hadde tatt kontakt med Trump direkte for å høre om han var interessert før CTG ble intervjuet. Jommen sa jeg nøytral! Egentlig ganske oppsiktsvekkende at en tv-kanal tar kontakt med presidenten før de velger å kjøre et intervju.


Til Rustad, CTG og andre som syns det er oppsiktsvekkende at ikke denne nominasjonen for fredsprisen i 2021 ble dekket mer, kan jeg bare si at det ikke er spesielt i det hele tatt. Det er tusenvis av mennesker som kan nominere, og det er over 300 forskjellige som blir nominert hvert eneste år. Trump er helt sikkert nominert til årets pris også. De fleste nominasjoner er tross alt ikke kjent.


Av de nominasjonene som er kjent, så er det sjeldent at disse får særlig med oppmerksomhet. Som regel lager NRK og et par til en sak i forbindelse med at fristen for nominasjoner går ut i februar, også er det noen saker om hvem som er favoritter i forkant av prisen. CTG sin nominasjon av Trump kommer garantert til å bli nevnt nærmere årets offentliggjøring selv om nominasjonen er for 2021. I år har det vært litt oppmerksomhet om at Melby har nominert aktivistene i Hong Kong, men det er jo fordi det er spesielt at et medlem av den norske regjeringen har gjort dette. Ellers vet vi at SVere har nominert Thunberg og at Høyre-folk har nominert NATO. Hvor mye oppmerksomhet har dette fått? Ikke i nærheten av det Tybring-Gjedde fikk, selv i norske medier. Hvor mange har fått med seg at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, Kenneth Kuanda, Edward Snowden, Loujan Hatloul, Julian Assange, Chelsea Manning, Magda Gobran, EAAF m.f er nominert i år? De er til og med nominert for prisen i år, ikke 2021 som CTG har nominert Trump til.


Det er fordi en nominasjon til fredsprisen aldri har hatt særlig nyhetsverdi! Det er en nominasjon blant hundrevis. Det er ikke som Oscar-nominasjon eller Ballon d'Or-nominasjon. 


Jeg har ikke hørt resten av innslaget, men lest CTG sin begrunnelse i Aftenposten. Spørsmålet jeg sitter igjen med er om han troller, eller om hans analyser virkelig er så grunne? Det hele virker egentlig som et slags stikk mot venstresiden og Obama sin pris uten at han egentlig tror at Trump fortjener prisen selv.

Naggastat
NaggastatInnlegg: 501
17.09.20 18:43
Arggg: Ellers vet vi at SVere har nominert Thunberg

Som ikke kvalifiserer noen av Alfred Nobels 3 krav.

 

Trump derimot kvalifiserer alle 3 krav, så får vi se om avtalene holder og om de utvides med flere arabiske stater, da blir det umulig å utelukke Trump.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 18:47)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg