Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Islamistisk terror i Paris!

NYTT TEMA
Dimmi

Innlegg: 11678
Dimmi
16.10.20 22:43
supersubben: Hvordan kan du si at mange muslimer støtter bokstavtro muslimer som utøver vold og død? Fortell meg det!

Kanskje fordi det finnes en rekke store, internasjonale undersøkelser som år etter år viser at det er en urovekkende stor andel av muslimene som mener at terrorisme kan forsvares når islam krenkes?

Både Gallup, Pew og andre store aktører på området har en rekke undersøkelser som ligger åpent på nett her.

Jevnt over er det vel mellom 10-15% som nekter å ta avstand fra vold og terror, pluss omtrent like mange som ikke vil oppgi svar på spørsmålet.

Og når det vel er opp mot 50 millioner muslimer bare i Europa, så er det vel ikke helt utafor å kalle det "mange muslimer"?

 

 

Kokuhaku

Innlegg: 4620
Kokuhaku
16.10.20 22:43
Homo_Erectus: Er det ikke heller omvendt? Fattigdommen råder fordi de ikke er sekularisert.

Et enkelt men svært godt poeng. 

kytec

Innlegg: 48903
kytec
16.10.20 22:44
pcktstrm: Har flere venner og kolleger som er muslimer, og jeg vet at alle av dem fordømmer terrorisme på det sterkeste

Terrorisme er selvsagt et stort problem. Men det er tross alt forholdsvis marginalt i alle kulturer. 

Kvinnediskriminering, voldelige og kriminelle gjenger, narkotikasalg, naving og liten evne til å tilpasse seg kulturen i de landene de bor i er de store problemene.  

Jean_Grey

Innlegg: 5622
Jean_Grey
16.10.20 22:49
0gg0: Hvis jeg finner undersøkelsen, så skal jeg poste den, men den ble lagt ut i en annen tråd for en tid tilbake, som viste at 200 000 000 muslimer støtter vold mot "blasfemisk kriminalitet". Spørsmål. Hvor mange salafister tror du det finnes i Norge?

Denne studien som ble gjort i 2007 kan være av interesse. Tror ikke mye har forandret seg i dag siden den gang:

1) En ny studie viser at majoriteten av muslimer i Europa mener at sharialover skal ha forrang for sekulær lovgivning og lovverk i sine respektive europeiske land. Rapporten advarer om at islamsk fundamentalisme er utbredt og sterkt økende i Vest-Europa

Rapporten «Six Country Immigrant Integration Comparative Survey» tar for seg marokkansk og tyrkiske innvandrere i Østerrike, Belgia, Frankrike, Tyskland, Nederland og Sverige, og ble nylig publisert av WZB Berlin Social Science Center, som er et av Europas største sosialforskningsinstitutt. Undersøkelsen er foretatt over siste femårsperiode, og er sponset av tyske myndigheter. Funnene er:

65 prosent av de intervjuede sier at islamsk lov sharia er viktigere for dem enn lovene i landet de bor i.

75 prosent sier at det kun finnes én legitim tolkning av koranen, som skal gjelde for alle muslimer, og 60 prosent ønsker at deres samfunn bør vende tilbake til ”islamske røtter”

44 prosent er enige i samtlige tre påstander, hvilket forskerne mener gjør dem til ”konsistente fundamentalister”, og holdningene er vel så utbredte blant yngre som eldre muslimer.

Fundamentalismen er mest utbredt i Østerrike. Her sier 73 prosent av de intervjuede at islamsk lov sharia er viktigere for dem enn lovene i landet de bor i, 79 prosent sier at det kun finnes én legitim tolkning av koranen, som skal gjelde for alle muslimer, og 65 prosent ønsker at deres samfunn bør vende tilbake til ”islamske røtter”. 55 prosent er enige i samtlige påstander.

Kilder:

http://www.rights.no/2013/12/islamismen-oker-raskt-i-europa/

http://www.wzb.eu/en/press-release/islamic-fundamentalism-is-widely-spread

http://www.wzb.eu/en/research/migration-and-diversity/migration-and-integration/projects/six-country-immigrant-integration-comparat

Kan også nevne denne:

2)Tysk forsker: Ingen vestlige samfunn har kunnet integrere muslimer!

En forsker har uttalt at det ikke finnes et eneste vestlig samfunn som har lykkes med å integrere muslimer. Uttalelsen bygger han på 20 års studier av temaet. 

Ruud Koopmans er professor i sosiologi og migrasjonsforskning ved Instituttet for sosialvitenskap ved Humboldt-universitetet i Berlin. Han har i mer enn 20 år forsket på nettopp integrering og assimilering av muslimer i Europa, og har kommet frem til en konklusjon; islam lar seg ikke forene med vestlig livsførsel. Det er generelt vanskeligere å integrere muslimer enn andre innvandrergrupper i vestlige land. Det forteller forskeren i et intervju med Berlingske.

Allerede i 2013 publiserte Koopman en rapport der det fremgikk av en undersøkelse at rundt 65 prosent av de spurte muslimene anser religiøse regler som viktigere enn den sekulære lovgivningen i landet der de bor. 

...........................

Etter å ha studert verdens 47 muslimske land, og deres måte å forholde seg til menneskerettigheter og sosial utvikling på, konstaterer Koopman at det finnes et tydelig mønster. Muslimene anser seg for å være adskilt fra andre, ikke-muslimske grupper, og avstår fra bredere interaksjon med de som står utenfor deres religion.

Forskeren understreker at resultatet blir det samme, også når man korrigerer for sosioøkonomiske faktorer. Det handler altså om religionens innflytelse over menneskers liv.

..........................

Mange er fundamentalister

Gjennom sine studier har Koopman kommet frem til at om lag 40 til 45 prosent av muslimene i Europa kan kalles religiøse fundamentalister. Andelen fundamentalister blant kristne ligger ifølge forskeren langt lavere, på fem til 10 prosent. 

Forskeren påpeker at det er langt flere enn bare de som har sluttet seg til IS eller medvirket til terror som kan anses for å være fundamentalister. Det handler om mennesker som tolker religionen på samme, fundamentalistiske måte, og deres felles syn på verden, samt hat mot Vesten og mot jøder.

Hentet fra:

 https://resett.no/2019/03/05/forsker-ingen-vestlige-samfunn-har-kunnet-integrere-muslimer/

https://www.wzb.eu/system/files/docs/sv/iuk/koopmans_englisch_ed.pdf

https://www.berlingske.dk/debatinterview/ruud-koopmans-har-forsket-i-integration-i-mere-end-20-aar-og-han

Om det ikke er nok:

3)Preface

This report examines the social and political views of Muslims around the world. It is based on public opinion surveys conducted by the Pew Research Center between 2008 and 2012 in a total of 39 countries and territories on three continents: Africa, Asia and Europe. Together, the surveys involved more than 38,000 face-to-face interviews in 80-plus languages and dialects, covering every country that has more than 10 million Muslims except for a handful (including China, India, Saudi Arabia and Syria) where political sensitivities or security concerns prevented opinion research among Muslims.

.............................

Unity and diversity also emerge as important themes in this second report (“The World’s Muslims: Religion, Politics and Society”). Pew Research’s global survey of Muslims analyzes opinions on a wide range of topics, from Islamic law and science to popular culture and the role of women. It also looks at Muslims’ views on religious extremism and religious conflict in their country. Finally, the report takes advantage of prior Pew Research surveys of Muslims in the United States to compare the views of U.S. Muslims with the views of Muslims worldwide.

http://www.pewforum.org/files/2013/04/worlds-muslims-religion-politics-society-full-report.pdf

 

Homo_Erectus

Innlegg: 24664
Homo_Erectus
16.10.20 22:49
0gg0: Du har helt klart rett her.

Jeg kan ikke se for meg hvordan et land kan bli sekulært så lenge opplæring i idioti har forvandlet folks hjerne til tjukk seig havregrøt. Første skritt på veien ut av fattigdom er å riste av seg  religionens åk og hive hele åket på skraphaugen.

startelver

Innlegg: 66137
startelver
16.10.20 22:50

Tenk om noen superkristne halshugger noen fordi de spotter den kristne guden. Et uvirkelig scenario. 

0gg0

Innlegg: 41260
0gg0
16.10.20 22:53
Jean_Grey: Denne studien som ble gjort i 2007 kan være av interesse. Tror ikke mye har forandret seg i dag siden den gang:

Tommeltott og stortå for fyldig dokumentasjon.

0gg0

Innlegg: 41260
0gg0
16.10.20 22:55
Homo_Erectus: Jeg kan ikke se for meg hvordan et land kan bli sekulært så lenge opplæring i idioti har forvandlet folks hjerne til tjukk seig havregrøt. Første skritt på veien ut av fattigdom er å riste av seg  religionens åk og hive hele åket på skraphaugen.

Hehe, nå snakker vi. Tommeltott og stortå til deg også.

Jean_Grey

Innlegg: 5622
Jean_Grey
16.10.20 22:56
0gg0: Tommeltott og stortå for fyldig dokumentasjon.

Takk takk. Ta kopi av linkene så kan du bruke dem i debatter i fremtiden. :)

totem

Innlegg: 7615
totem
16.10.20 23:06
0gg0: Forsiktig nå. Du kan regne med å få på pukkelen om du kaller islamistisk terror for islamistisk terror.
pcktstrm

Innlegg: 624
pcktstrm
16.10.20 23:10
0gg0: Er selv gudløs (foretrekker det i stedet for ateist) og det er derfor ekstra merkelig når jeg ser likesinnede har en sånn voldsom toleranse for det intolerante.

Vel, det er overraskende at du ser på meg som en mulig forsvarer av islam. Kan forsikre deg om at jeg er motstander av all religion, og at jeg har personlig innsikt i en kristen sekt som ikke akkurat er Guds beste barn. Jeg blir nok like forbanna og oppgitt som deg hver gang noen mister livet på grunn av religion. Grunnen til at jeg valgte å skrive i denne debatten var derimot at jeg følte det ble et veldig fokus på muslimer som en ensartet gruppe. Som om alle kristne delte samme syn som f.eks Westboro Baptist Church. Som islam har kristendom mange grener som stikker ut, basert på tolkning av disse såkalte hellige skriftene. Og en ekstremist er en ekstremist...og befinner seg som regel litt utenfor mainstream tolkning av alt.

MyWays

Innlegg: 6325
MyWays
16.10.20 23:11
supersubben: Konspirasjon? Hvor ofte har jeg benyttet meg av det ordet? 1 gang? Nok en påstand fra din side med andre ord, uten rot i virkeligheten.

Det var ikke en påstand. Du roter med begrepene.

Men tilbake til topic. Jeg påstår at islam innehar en kvinneundertrykkende doktrine. Det er en autoritær ideologi, og er etisk forkastelig sett fra et vestlig liberalt perspektiv. 

Hva sekulære muslimer praktiserer er ikke så interessant. Disse er i praksis ikke religiøse.

MyWays

Innlegg: 6325
MyWays
16.10.20 23:14
pcktstrm: Grunnen til at jeg valgte å skrive i denne debatten var derimot at jeg følte det ble et veldig fokus på muslimer som en ensartet gruppe

Enig. Jeg er også ateist, og dermed motstander av ekstreme former for kristendom også.

Men nå handler jo tråden om islam. Jeg synes ikke at man skal være redd for å kritisere religionen og mye av tankegodset som følger med den. Det er fort gjort å tenke at muslimer en marginalisert gruppe, og derfor lar man være å stille denne gruppen til veggs. Jeg synes det blir helt feil.

pcktstrm

Innlegg: 624
pcktstrm
16.10.20 23:15
startelver: Tenk om noen superkristne halshugger noen fordi de spotter den kristne guden. Et uvirkelig scenario.

Kanskje ikke alltid halshugge, men har du hørt om Inkvisisjonen? Begge religiøse bøkene er de samme som på den tiden...og alt er skapt av måten de tolkes på av av mennesker. Altså bøkene er de samme i dag, de bare tolkes annerledes...bortsett fra de mest ekstreme. 

0gg0

Innlegg: 41260
0gg0
16.10.20 23:15
pcktstrm: Kan forsikre deg om at jeg er motstander av all religion

Ja, jeg skjønner det. Det er bare det at enkelte gudløse og kristne faktisk, vegrer seg for å kritisere islam spesifikt.

De anser det som rasisme. Dermed tviholder de på frasen at "all religion er noe dritt". Akkurat den frasen er forbehold gudløse.

0gg0

Innlegg: 41260
0gg0
16.10.20 23:17
pcktstrm: Og en ekstremist er en ekstremist...og befinner seg som regel litt utenfor mainstream tolkning av alt.

Islam er ekstremt i sitt vesen.

Ale-Jet

Innlegg: 26320
Ale-Jet
16.10.20 23:17

Forkastelig.

pcktstrm

Innlegg: 624
pcktstrm
16.10.20 23:30
MyWays: Men nå handler jo tråden om islam. Jeg synes ikke at man skal være redd for å kritisere religionen og mye av tankegodset som følger med den.

Nei, og der er jeg helt enig med deg. Det er utvilsomt et problem at det finnes få imamer i dag som er født eller oppvokst i Norge og som da naturlig får et litt annerledes syn på hva som bør vektlegges i Koranen. Jeg tror at mye av det såkalte tankegodset kommer av at imamer ofte blir "hentet" fra områder i verden som gjør at de ikke er i stand til å realisere seg til et mer moderne sekulært åpent samfunn. 

startelver

Innlegg: 66137
startelver
16.10.20 23:30
pcktstrm: Kanskje ikke alltid halshugge, men har du hørt om Inkvisisjonen?

Selvsagt ble folk drept i gamle dager også i den kristne verden.

F.eks steining til døde var vanlig, og henging i middelalderen hvis du ikke hadde ærefrykt for gud . 

Men om Islam kommer til å bli moderne og tilpasse seg sivilisert samfunn er tvilsomt. 

Morra-DI-2

Innlegg: 6402
Morra-DI-2
16.10.20 23:31

Man må gjerne kjøre en slags tolaranse-test på de som kommer til de vestlige landene. Alle må bli konfrontert med støtende tegninger som de kan risikere å komme over, og deretter vurdere om dette er noe de kan takle UTEN å ville drepe andre. En liten test for å kunne bli i landet.

Men det vil jo ikke hjelpe på de som allerede er i landet. Så ja..

Det går seg forhåpentligvis til, og de fleste franske muslimer synes vel gjerne ikke at dette er gode nyheter.

pcktstrm

Innlegg: 624
pcktstrm
16.10.20 23:34
0gg0: Ja, jeg skjønner det. Det er bare det at enkelte gudløse og kristne faktisk, vegrer seg for å kritisere islam spesifikt.

Jeg har ingen problemer med å kritisere Islam...men det betyr ikke at jeg trenger å kritisere alle muslimer. 

Nabo

Innlegg: 16552
Nabo
16.10.20 23:36

Har ikke folk flest sluttet å forundre seg over at muslimer oppfører seg som, ja nettopp muslimer.

pcktstrm

Innlegg: 624
pcktstrm
16.10.20 23:40
startelver: Men om Islam kommer til å bli moderne og tilpasse seg sivilisert samfunn er tvilsomt.

Nei det er det vel ingen som vet...men det ulmer i grasrota i mange muslimske land både når det gjelder generell frihet og menneskerettigheter. Motstanden mot presteskapet i Iran er høy..så vi får vente og se. 

kytec

Innlegg: 48903
kytec
16.10.20 23:41
startelver: Men om Islam kommer til å bli moderne og tilpasse seg sivilisert samfunn er tvilsomt.

Gi det 500 år så kommer islam seg nok. 

Andajs

Innlegg: 3421
Andajs
16.10.20 23:43

Hvem skulle tro at import av islamister ville skape problemer?

Nabo

Innlegg: 16552
Nabo
16.10.20 23:56

Den halshugde franske læreren var blitt truet av elevers familier.

Som en ser med et halvt øye, så var dette drapet godt støttet opp om i lokalmiljøet, så kan de prøve å benekte det, de som føler for det.

JRza

Innlegg: 15449
JRza
17.10.20 07:40

Det man burde ha forventet, er at alle lærere og journalister i alle vestlige demokratier, ville ha støttet denne læreren med å vise fram bilder, tegninger og tekster som ville ha utfordret alle ekstremister. Gir f i om det er religiøse eller ideologiske ekstremister. Er man i tillegg innvandrer, bør man sporenstreks bli tilbudt billetter tilbake til fedrelandet, der man unngår å bli "såret".

(Innlegget ble redigert 17.10.20 07:40)

JRza

Innlegg: 15449
JRza
17.10.20 07:44
0gg0: ekstremt

Det er lavere terskel for vold, men ekstremister generelt er... Ja, ekstreme. Det er nok av drap og vold i alle land der religiøse nutcaser får for mye makt. Forskjellen er at i visse religiøse retninger er volden oppmuntret. 

Homo_Erectus

Innlegg: 24664
Homo_Erectus
17.10.20 08:00
JRza: Det man burde ha forventet, er at alle lærere og journalister i alle vestlige demokratier, ville ha støttet denne læreren med å vise fram bilder, tegninger og tekster som ville ha utfordret alle ekstremister.

Når du forventer dette, burde man vel forvente du også støtter denne læreren og alle lærere og journalister i alle vestlige demokratier ved å gå omkring offentlig med en plakat som viser bilder, tegninger og tekster som ville ha utfordret alle ekstremister.

Man skal som kjent ikke kreve mer av andre enn man krever av seg selv.

Sevens7ar

Innlegg: 1012
Sevens7ar
17.10.20 08:28
pcktstrm: Vel, det er overraskende at du ser på meg som en mulig forsvarer av islam.

Du var den første som kom med en avsporing av temaet i denne tråden da du av en eller annen grunn dro opp kristendommen frem til 1900-tallet, og du kjører senere på med samme avsporing og "whataboutism" i innlegg etter innlegg. Et sånt behov for å flytte fokus vekk fra det som diskuteres ved å ta opp irrelevante ting som verken blir diskutert eller har noe med saken å gjøre vil fort oppfattes som et forsøk på forsvar gjennom avsporing. La folk få diskutere det som faktisk er temaet i en tråd uten å komme med "whataboutisms" og avsporinger så vil du fort slippe beskyldninger av denne typen.

(Innlegget ble redigert 17.10.20 08:31)

Klikk for å gå tilbake til toppen