Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Islamistisk terror i Paris!

NYTT TEMA
ehall

Innlegg: 22876
ehall
17.10.20 23:58
Framsynt: Og vi har en statsminister som snakker om "muslimhat" - når nordmenn og vestlige myrdes i islams navn. Samt alle andre ting de "beriker" oss med som bl.a overfall, ran, voldtekter, ildspåsettelser osv. Erna Solberg er en skam.

Hva er det med Solberg? Hvorfor er hun så glad i islam?

Toetoe244

Innlegg: 3104
Toetoe244
17.10.20 23:59
dortort: Vennligst svar på spørsmålene: Ja, jeg fordømmer den bestialske handlingen til islamisten som denne tråden handler om. Gjør ikke du det? Fordømmer du Breivik og Manshaus sine bestialske handlinger?

Igjen hamrer du bare hjem mitt poeng... Mener du at jeg virkelig må offentlig uttale meg om at jeg synes et avskyelig og morbid knivdrap er forferdelig for å bli trodd på det? Er du seriøs? Hvis jeg ikke svarer, så trekker du konklusjonen at jeg støtter det? Verken jeg eller andre trenger da å stå skolerett for deg?

Homo_Erectus

Innlegg: 24695
Homo_Erectus
18.10.20 08:36
Langveg: Bakgrunnen for drapet er at ein ungdomskulelærar viste Muhammedteikningane i ei klasse. Ikkje serleg vel gjennomtenkt om det var muslimar  i klassa. Lærarar er snare til å sensurera elevar som kjem med noko dei ser  på som uheldig, men for lærarar skal det altså vera full ytringsfridom i ei klasse. Og no må eg understreka at sjølvagt forsvarar eg ikkje drspet for å sleppa idiotiske kmmentarar, men ville berre peika på at lærarar bør vera gode pedagogarr og ta omsyn til kjenslene og religionen til elevane sine.

Dette bør du diskutere med denne karen som mener at det viktigste med moderne kunst er nettopp å provosere.

Provosera gjer dei også og oppfyller dermed det viktigaste kravet til moderne kunst.

Dette kan bli en interessant diskusjon.

vetalt11

Innlegg: 699
vetalt11
18.10.20 08:47
idiomatisk: Muslimer blir ikke født ekstremister.

Det blir vel ingen,men muslimer blir oppdratt til å bli det.

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
18.10.20 08:52
Torotto: Nei! Han var fra Republikken Tsjetsjenia !

Nei.. han var født i Moskva i 2002.. Så tydeligvis er han bare av tsjetsjensk opphav.

vetalt11

Innlegg: 699
vetalt11
18.10.20 08:56
idiomatisk: Islam er virkelig en fiende av vesten. Kun muslimer med vestlige grunnverdier bør få bli her. Resten bør sendes hjem.

Da blir det ikke noen igjen.

Homo_Erectus

Innlegg: 24695
Homo_Erectus
18.10.20 09:06
pfrog567: Nei.. han var født i Moskva i 2002.. Så tydeligvis er han bare av tsjetsjensk opphav.

Alle russiske borgere har et innenrikspass  som er det viktigste dokumentet for å identifisere seg.

I dette innenrikspasset står alltid innehaverens nasjonalitet oppført. Barn får samme nasjonalitet som foreldrene. Hvis foreldrene er av forskjellig nasjonalitet, må de velge én av nasjonalitetene til sine barn.

Hvis denne tsjetsjeneren er oppført med tsjetsjensk nasjonalitet i sitt innenrikspass, regnes han som tsjetsjener uansett hvor han er født.

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
18.10.20 09:12
Nabo: De som makter det, kan se fotoene her av Samuel Paty (47) etter henrettelsen.

Skjønner ikke helt poenget med å spre bilder av offeret. For at en person blir drept pga noen karikaturer av en eventyrfigur som ingen har noensinne sett, er like ille uansett hvilken drapsmåte som brukes. Det hadde liksom ikke blitt mer formidlende hvis han hadde skutt eller kvelt han med sine egne hender. 

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
18.10.20 09:24
Homo_Erectus: Hvis denne tsjetsjeneren er oppført med tsjetsjensk nasjonalitet i sitt innenrikspass, regnes han som tsjetsjener uansett hvor han er født.

Jada, men poenget mitt var at siden han var vokst opp i Moskva, hvorfor skulle han få flyktningstatus i Frankrike? Bare pga tsjetsjensk opphav? Det er et merkelig kriterium.

Blir det samme som med en tidligere kollega jeg hadde. Hun var "flyktning" fra Kongo, men reiste titt og ofte tilbake til hjemlandet. Og hadde ikke noe problem med det, da det aldri hadde vært noen kriger på den kanten hun var i fra i det enormt store landet.. Det samme gjelder mange somaliere og eritreere også. 

Langveg

Innlegg: 16976
Langveg
18.10.20 09:24
Homo_Erectus: Dette bør du diskutere med denne karen som mener at det viktigste med moderne kunst er nettopp å provosere.

Meiner du at ein lærar skal driva med moderne "kunst" og provosera i timane?  Historie- og geografilærarar har heilt andre oppgåver, og  dei skal ikkje undervisa på ein slik måte at dei må gje ein del av elevane tilbod om å  sleppa å vera til stades. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 09:26)

Pernillel

Innlegg: 5042
Pernillel
18.10.20 09:25

Frankrike viser at dette ikke går seg til. Frykt og terror er mainstream islam og noe vi bare må leve med etterhvert som de muslimske gruppene i Europa vokser i takt med innvandring og naturlig reproduksjon. Muslimenes krav om respekt for deres relgion gjelder alle, også de som ikke er relgiøse, og slik blir islam en stadig større maktfaktor.

Ka9nen

Innlegg: 23281
Ka9nen
18.10.20 09:30
Langveg: Meiner du at ein lærar skal driva med moderne "kunst" og provosera i timane?  Historie- og geografilærarar har heilt andre oppgåver, og  dei skal ikkje undervisa på ein slik måte at dei må gje ein del av elevane tilbod om å  sleppa å vera til stades.

Er du broren til neondian? 

Homo_Erectus

Innlegg: 24695
Homo_Erectus
18.10.20 09:35
pfrog567: Jada, men poenget mitt var at siden han var vokst opp i Moskva, hvorfor skulle han få flyktningstatus i Frankrike? Bare pga tsjetsjensk opphav? Det er et merkelig kriterium.

Ikke godt å si. Det er jo mulig han var i opposisjon til Ramzan Kadyrovs brutale og diktatoriske styre i Tsjetsjenia, kanskje han ønsket mer islam enn Kadyrov vil ha? Kadyrov er president og statsminister i Tsjetsjenia på Putins nåde og sitter i sin stilling bare så lenge Putin tillater ham å gjøre det.

Også tsjetsjenere i Moskva kan motarbeide Kadyrov.


Homo_Erectus

Innlegg: 24695
Homo_Erectus
18.10.20 09:43
Langveg: Meiner du at ein lærar skal driva med moderne "kunst" og provosera i timane?  Historie- og geografilærarar har heilt andre oppgåver, og  dei skal ikkje undervisa på ein slik måte at dei må gje ein del av elevane tilbod om å  sleppa å vera til stades.

Mener du at overtro, vrangforestillinger og idioti skal bestemme undervisningen i en time der  nettopp ytringsfrihet er tema?

Kan man lære skoleelever hva ytringsfrihet er, uten å lære dem at ytringsfrihet er retten til å provosere ved å fortelle folk det de ikke liker å høre?

pfrog567

Innlegg: 18677
pfrog567
18.10.20 09:53
Homo_Erectus: Også tsjetsjenere i Moskva kan motarbeide Kadyrov.

Joda, men å "flykte" til utlandet og siden begå terror pga en karikaturtegning har da ikke noe med å motarbeide Kadyrovs brutale styre. Det viser heller bare at tsjetsjenere oppfører seg like brutalt..

Homo_Erectus

Innlegg: 24695
Homo_Erectus
18.10.20 10:06
pfrog567: Joda, men å "flykte" til utlandet og siden begå terror pga en karikaturtegning har da ikke noe med å motarbeide Kadyrovs brutale styre. Det viser heller bare at tsjetsjenere oppfører seg like brutalt..

Nei, men mange tsjetsjenere vil ha et helt fritt Tsjetsjenia som er helt uavhengig av Russland og styrt etter sharia. Disse ser på Kadyrov som en quisling som er Russlands og Putins mann. Russland og Putin vil aldri tillate at Tsjetsjenia løsriver seg og blir uavhengig.

Tsjetsjenske islamister i Moskva lever da svært farlig hvis de åpent går inn for et uavhengig og selvstendig Tsjetsjenia.

Jeg _tror_, men vet ikke, at denne unge tsjetsjeneren fikk flyktningestatus fordi han hadde forlatt Russland for å unngå forfølgelse fordi ham arbeidet for et selvstendig Tsjetsjenia.

Islamist var han etter alt å dømme før han kom til Frankrike.

Jeg _tror_ det kan være slik, men jeg vet det som sagt ikke.

Nabo

Innlegg: 16556
Nabo
18.10.20 10:43
pfrog567: Skjønner ikke helt poenget med å spre bilder av offeret. For at en person blir drept pga noen karikaturer av en eventyrfigur som ingen har noensinne sett, er like ille uansett hvilken drapsmåte som brukes. Det hadde liksom ikke blitt mer formidlende hvis han hadde skutt eller kvelt han med sine egne hender.

Drapsmannen la ut bilder av offeret sitt for å fortelle verden hva som skjer hvis du tråkker islam for nært.

Jeg la ut en lenke der det er mulig å se den drepte, men det er noe en selv må gjøre som en aktiv handling. Regner med at hvis det er over hva VGD tåler, så fjerner de den linken. Læreren forblir like død uansett.

Langveg

Innlegg: 16976
Langveg
18.10.20 10:48
Homo_Erectus: Mener du at overtro, vrangforestillinger og idioti skal bestemme undervisningen i en time der nettopp ytringsfrihet er tema?

Når det gjeld vrangførestillingar, er vel det å framstilla Muhammed som ein gris bl.a. eit uttrykk for vrangførestillingar. Lite høveleg for ein lærar i Frankrike å ta eit slikt døme. kunne han ikkje heller synt karikaturar av Macron som ein gris eller sodomisert av storkapitalen?   Skulle sett ein norsk historuelærar som synte karikaturar av Erna og Støre i knullesituasjon for å illustrera at AP og Høgre er same ulla. Ytringsfridom går først og femst på retten til å kritisera sin eigne, ikkje andres tru og andre land. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 10:49)

norball

Innlegg: 4629
norball
18.10.20 11:02
Homo_Erectus: Russland og Putin vil aldri tillate at Tsjetsjenia løsriver seg og blir uavhengig.

helt uavhengige blir de neppe uansett; den regionen har mye olje og naturgass

Zpiff

Innlegg: 21031
Zpiff
18.10.20 11:06
Langveg: Meiner du at ein lærar skal driva med moderne "kunst" og provosera i timane?

Man kan vel snart ikke gjøre annet enn å sitte inne i et lukket mørkt rom, om man skal "gjøre sitt" for å unngå å provosere. 
 
For å tydeliggjøre, hva med de to jentene som var på tur i Marokko? 
- Var den relevante provokasjonen her at de var for moderne/vestlige (norsk og dansk) med for tung gange.. Allah's hellige land/natur, gikk de for utildekket/kunstnerisk, og med det skjendet profeten..? 
Har du noe forslag her også,, som du mener er verdt å henvise til som noe av relevans -for å forklare drap? 
Hvor går grensene (som du som over -synes er verdt å nevne) for den type provokasjon, som igjen kan anses for å være av relevans for å utføre drap? 

Ka9nen

Innlegg: 23281
Ka9nen
18.10.20 11:06
Langveg: Når det gjeld vrangførestillingar, er vel det å framstilla Muhammed som ein gris bl.a. eit uttrykk for vrangførestillingar. Lite høveleg for ein lærar i Frankrike å ta eit slikt døme. kunne han ikkje heller synt karikaturar av Macron som ein gris eller sodomisert av storkapitalen?

Så fordi du er uenig i han sin uttrykksform så unnskylder du vekk henrettelsen av han? 

dapre

Innlegg: 1465
dapre
18.10.20 11:08
Nabo: Jeg la ut en lenke der det er mulig å se den drepte

Og hva er poenget med det ? Det er 3 grunner til å gjøre det. Enten så sympatiserer du med den som utførte handlingen (han vil ha mest mulig spredning) eller så vil du øke motstanden mot muslimer (muslimsk terror), eller så sier det litt om personligheten din (sier ikke noe mere en det)

Det kommer absolutt INGENTING ut av linken din. Absolutt ingenting. Folk bryr seg ikke. Folk vil ikke bry seg. De vil gå viderere i livet. De vil ikke ta inn over seg problemer. Spesiellt hvis de kommer fra den venstrevridde delen av befolkningen. De VET om problemet med islam (snikislamisering av eruropa) men de vil ikke høre om det.

Jeg personlig stemmer høyrevridd, fordi det er det eneste jeg kan gjøre for å unngå slike hendelser som dette. Vi vet også om problemet. Vi trenger ikke et bilde for å bekrefte det.

Men så lenge flertallet stemmer som de gjør, vil problemet bare vedvare.

Selv ikke franskmenn bryr seg. Det største problemet etter denne hendelsen var at de ikke kunne gå på byen og drikke seg drita.

demonstrasjon mot portforbudet, hater politiet

(Innlegget ble redigert 18.10.20 11:10)

Toetoe244

Innlegg: 3104
Toetoe244
18.10.20 11:08
dortort: Vennligst svar på spørsmålene: Ja, jeg fordømmer den bestialske handlingen til islamisten som denne tråden handler om. Gjør ikke du det? Fordømmer du Breivik og Manshaus sine bestialske handlinger?

Jeg begynner å tro at kanskje jeg misforsto ditt innlegg til supersubben, når jeg nå ser på det på nytt. Jeg fikk inntrykk av at du antydet at muslimer som ikke offentlig uttrykker avsky for dette enkeltdrapet, automatisk kommer under mistanke for å støtte det. 

Hvis jeg misforsto, så beklager jeg det.

barrikade

Innlegg: 373
barrikade
18.10.20 11:37
Langveg: Når det gjeld vrangførestillingar, er vel det å framstilla Muhammed som ein gris bl.a. eit uttrykk for vrangførestillingar. Lite høveleg for ein lærar i Frankrike å ta eit slikt døme. kunne han ikkje heller synt karikaturar av Macron som ein gris eller sodomisert av storkapitalen? Skulle sett ein norsk historuelærar som synte karikaturar av Erna og Støre i knullesituasjon for å illustrera at AP og Høgre er same ulla. Ytringsfridom går først og femst på retten til å kritisera sin eigne, ikkje andres tru og andre land.

Det er slike tankesett som legitimerer det den 18 årige muslimen gjorde i Frankrike nettopp. 

Friske karikaturer av våre politikere har vi alltid hatt.

barrikade

Innlegg: 373
barrikade
18.10.20 11:42
Toetoe244: inntrykk av at du antydet at muslimer som ikke offentlig uttrykker avsky for dette enkeltdrapet, automatisk kommer under mistanke for å støtte det.

under demonstrasjonen mot karikaturer i Oslo for noen år siden fremsatte en av initiativtakerne trusler om at det kunne bli terror på norsk jord om ikke slike karikaturer ble stanset. Kan jo høre med han hva han tenker om det som skjedde i Frankrike nettopp. 

Langveg

Innlegg: 16976
Langveg
18.10.20 11:46
Ka9nen: Så fordi du er uenig i han sin uttrykksform så unnskylder du vekk henrettelsen av han?

Sjølvsagt ikke. Eg har skrivi ovanfor: Bestilaske drap skal fordømast uansett. 

Ein skal vera merksam på at desse karikaturane no har kravt to liv. Også  gjerningsmannen er drepen, han les nok ikkje alle fordømingane som dei siste dagars heilage fresar av seg her på tråden. .  

dapre

Innlegg: 1465
dapre
18.10.20 11:48
Langveg: Skulle sett ein norsk historuelærar som synte karikaturar av Erna og Støre i knullesituasjon for å illustrera at AP og Høgre er same ulla.

Du mener noe slikt som dette :

Ytringsfrihet

Tror ikke det var noen hoder som rullet, eller bombebelter som ble utløst i kjølvannet av dette.

Keva

Innlegg: 24725
Keva
18.10.20 11:52
0gg0: Forsiktig nå. Du kan regne med å få på pukkelen om du kaller islamistisk terror for islamistisk terror.

Hvorfor det?

Selvsagt var dette islamistisk terror, what's your problem?

Og jeg har ikke hørt at noen islamistgruppe har tatt på seg ansvaret for den - men handlingen og twittermeldingene taler for seg selv, og det roper "islamistisk terror".
Hva skulle det ellers være?

At noen i den forbindelse skriver noe så tåpelig som "Islam er krise" på grunn av denne 18-åringens skjendselsdåd, er noe annet. 
Islam besitter meg bekjent ikke verken armer eller bein. Og de fleste muslimer driver ikke med slikt, og støtter det heller ikke.
Fanatikere er noe annet, som dessverre har og benytter seg av både det ene og det andre.

Langveg

Innlegg: 16976
Langveg
18.10.20 11:53
dapre: Du mener noe slikt som dette :
Ytringsfrihet
Tror ikke det var noen hoder som rullet, eller bombebelter som ble utløst i kjølvannet av dette.

Trur ikkje denne teikninga har vorti synt fram i noko klassom av ein norsk lærar. Legg også merke til det fru Solberg seier: - Jeg tåler å bli tegnet som en gris. Jeg er ikke prippen, men jeg er glad barna mine ikke er gamle nok til å lese slike aviser.

Dessutan skal ein ha i mente at for ein muhammedanar er det å verta framstilt som ein gris mykje verre enn for ikkje-muslimar. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 11:58)

hedning_9

Innlegg: 6114
hedning_9
18.10.20 12:09
Keva: Og de fleste muslimer driver ikke med slikt, og støtter det heller ikke.

Ifølge ganske mange undersøkelser viser det seg vel at ganske mange muslimer stiller seg positive til å forby blasfemi,og karikaturer av profeten deres. Så lenge de selv ikke tar et oppgjør med dette innad i overtroen sin,vil dette aldri endre seg. 

Vestlig media burde trykke mer karikaturer,helt til budskapet om at ikke-muslimer ikke trenger følge regler fra koranen har trengt inn i de overtroiske hodene deres.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg