Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Islamistisk terror i Paris!

NYTT TEMA
hedning_9

Innlegg: 6115
hedning_9
18.10.20 12:11
Langveg: Trur ikkje denne teikninga har vorti synt fram i noko klassom av ein norsk lærar. Legg også merke til det fru Solberg seier: - Jeg tåler å bli tegnet som en gris. Jeg er ikke prippen, men jeg er glad barna mine ikke er gamle nok til å lese slike aviser. Dessutan skal ein ha i mente at for ein muhammedanar er det å verta framstilt som ein gris mykje verre enn for ikkje-muslimar.

Så vi bør ha ytringsfrihet,men bare så lenge ingen blir såret,krenket,eller lei seg?

Forstår du i det hele tatt hva ytringsfrihet handler om?

barrikade

Innlegg: 376
barrikade
18.10.20 12:12
Langveg: Dessutan skal ein ha i mente at for ein muhammedanar er det å verta framstilt som ein gris mykje verre enn for ikkje-muslimar.

Den eneste grunnen til at det evt må føles verre er jo fordi de er opplært til at det er verre for de. De er ikke født slik.

Langveg

Innlegg: 17028
Langveg
18.10.20 12:15
barrikade: Den eneste grunnen til at det evt må føles verre er jo fordi de er opplært til at det er verre for de. De er ikke født slik

Det same gjeld vel alle desse Eg-og- (metoo)kvinnene, Dei er ikkje fødde pripne.  

Ka9nen

Innlegg: 23404
Ka9nen
18.10.20 12:19
Keva: "Islam er krise"

Hva er tåpelig med det?

Frankrikes president Emmanuel Macron kommer med skarp kritikk av dagens islam og varsler flere innskjerpinger for å bevare fransk sekularisme.

I en tale fredag sa Macron at islam er i krise over hele verden i dag på grunn av stadig mer kompromissløse holdninger, og at dette er noe som er tydelig også i Frankrike.

https://www.nettavisen.no/nyheter/macron-islam-er-i-krise/3424027082.html

Men du mener kanskje at Islam ikke er krise, men en fantastisk religion og ideologi som gjør verden til et stadig bedre sted? Ikke minst i de 50+ muslimske ikke-demokratiene vi har på planeten?

(Innlegget ble redigert 18.10.20 12:19)

hedning_9

Innlegg: 6115
hedning_9
18.10.20 12:19
Langveg: Det same gjeld vel alle desse Eg-og- (metoo)kvinnene, Dei er ikkje fødde pripne.

Mange av dem som har gått ut,og skåret hodet av noen menn?

Du forstår tydeligvis ikke hva ytringsfrihet handler om.

Ka9nen

Innlegg: 23404
Ka9nen
18.10.20 12:22
Langveg: Ein skal vera merksam på at desse karikaturane no har kravt to liv.

Det er ikke karikaturene som har krevd liv, det er islamistisk terror.

Nabo

Innlegg: 16598
Nabo
18.10.20 12:27
dapre: Det kommer absolutt INGENTING ut av linken din. Absolutt ingenting. Folk bryr seg ikke. Folk vil ikke bry seg. De vil gå viderere i livet. De vil ikke ta inn over seg problemer. Spesiellt hvis de kommer fra den venstrevridde delen av befolkningen. De VET om problemet med islam (snikislamisering av eruropa) men de vil ikke høre om det. Jeg personlig stemmer høyrevridd, fordi det er det eneste jeg kan gjøre for å unngå slike hendelser som dette. Vi vet også om problemet. Vi trenger ikke et bilde for å bekrefte det. Men så lenge flertallet stemmer som de gjør, vil problemet bare vedvare. Selv ikke franskmenn bryr seg. Det største problemet etter denne hendelsen var at de ikke kunne gå på byen og drikke seg drita. demonstrasjon mot portforbudet, hater politiet

Her er innlegget i sin helhet:

 

"Det var engang så populært å si at Breivik kom fra en flokk, selv om en slik flokk aldri ble funnet.

 Abdulak Ansorov han kan vi trygt si kom fra en flokk uten å trakke noen på tærne, hvis en ser bort fra slike som Islamsk Råd.

"Frankrike er det mest terrorutsatte landet i Europa, og etter trusler fra mange hold blant fra elevenes foreldre, skjedde dette: Lærerens hode ble skåret av. Funnet på bakken.

De som makter det, kan se fotoene her av Samuel Paty (47) etter henrettelsen. Terroristen var 18 år gamle Abdulak Ansorov fra Tjetjenia, som ble skutt og drept av politiet, mens ni i den familiære kretsen rundt ham er arrestert. En moské har kommet i søkelyset for å kunne ha oppviglet til angrepet"

Lenke."

Hvis du trykker på det stedet der det står Lenke, så vil du finne. et lengre intervju med Einar Gelius. Jeg lover deg at det kommer ingen ubehagelige bilder frem om du bruker den lenken.

Synes du virkelig den norske modellen er bedre? Der en ble straffeforfulgt om en gjorde sine medmennesker oppmerksom hvordan likene av Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen så ut etter de ble funnet drept i Atlasfjellene.

Jeg synes vi skal vise til de som vil se, hva vi står overfor.

Langveg

Innlegg: 17028
Langveg
18.10.20 12:41
Ka9nen: Det er ikke karikaturene som har krevd liv, det er islamistisk terror.

Når ein kjenner til samanhanger mellom årsak og verknad, er koklusjonen din litt for unyansert. Valden har ei konkret årsak. .

 

barrikade

Innlegg: 376
barrikade
18.10.20 12:48
Langveg: Når ein kjenner til samanhanger mellom årsak og verknad, er koklusjonen din litt for unyansert. Valden har ei konkret årsak. .

Blir uansett ikke riktig å skrive at karikaturene har krevd liv. Blir som å si at hun ble voldtatt fordi hun gikk lettkledd. Legge skylden på offeret.

For øvrig samme kulturen som har problemer med begge..

Varulv2478

Innlegg: 14668
Varulv2478
18.10.20 12:59
Sarella: Jeg syns faktisk "halshugging" høres mildere ut enn å få hodet skåret av med kniv som altså var det som virkelig skjedde. "La Figaro skriver at drapsmannen ble skutt idet han gikk til angrep på politiet, som deretter oppdaget liket med det avskårne hodet."

Dette er hva fortidsmennesket ville betrakte for å IKKE være halshugging, man skårer ikke hodet av kroppen verken som straff eller som drapsmetode - i virkeligheten betraktes det for å være en nedverdigende handling i hensikten om å frarøve offeret verdighet - det er hvorfor hoder ofte var sanket inn fra de døde i krig, rett og slett for å ydmyke dem. Man reduserer offeret til et slaktelam ved å skåre av hodet med kniv. Det er lenge etter døden har inntruffet som når man gjennomsøke slagstedet, hoder skåres av og settes fram som trofeer av kortvarig sort (samuraiene gjorde det fram til 1868).

Å skåre av hoder oftest er ment for å ydmyke og skjende.

Nabo

Innlegg: 16598
Nabo
18.10.20 13:04
Langveg: Når ein kjenner til samanhanger mellom årsak og verknad, er koklusjonen din litt for unyansert. Valden har ei konkret årsak. .

Du prediker "de laveforventningers rasisme" På norsk vil det si at muslimer er ikke i stand til å forstå de lover som gjelder i de vestlige land de har valgt å bosette seg i, de kan ikke hjelpe for sin egen oppførsel, de reagerer på instinkt. Osv.

Du får støtte i dine betraktninger om skyld og uskyld fra ventet hold.

Muslimske reaksjoner på terrordrapet: – Fjern ytringsfriheten

(Innlegget ble redigert 18.10.20 13:07)

startelver

Innlegg: 66695
startelver
18.10.20 13:13
Nabo: En skal ha i tankene at dette ble utført av en 18-åring som gjorde dette med overlegg, en sann muslim. Det var ikke nok å drepe læreren, hodet skulle skilles fra kroppen før han var fornøyd med verket. "Han tok også bilde av det avskårne hodet og la det ut på Twitter og skrev hvem det var.

En 18-åring som må ha hatt en brutal oppvekst for å bli morder og halshugge en annen person.

Jeg kan ikke helt se et ungt menneske greie å skjære et hode bort fra kroppen og så poste det på internett som om det var en helt normal greie. 

Jeg har nå sett bildet og det var grusomt, men det er virkeligheten. 

Akkurat som de to stakkars jentene, en norsk og en dansk som fikk hodet avkuttet i Marokko.  
Monstrene filmet det og lastet det opp på sosiale medier. 

De hadde ikke en gang provosert noen, eneste de jentene hadde gjort var å campe i nærheten av muslimske menn. 

Dette forkvaklede menneskesinnet disse muslimene har burde vært utradert fra verden. 

Keva

Innlegg: 24834
Keva
18.10.20 13:16
Langveg: Når ein kjenner til samanhanger mellom årsak og verknad, er koklusjonen din litt for unyansert. Valden har ei konkret årsak. .

For en ytterst sjelden gangs skyld er jeg litt mer enig med kaninen enn med deg.
For det er ikke tegningene som har begått skjenselsgjerningen. Men det er heller ikke "islamistisk terror".
Verken en tegning eller begrepet fanatisk terror har armer og bein til å utføre slikt med.

Det er en person, tydeligvis en fanatisk islamist, som har utført f***skapet.

Zpiff

Innlegg: 21065
Zpiff
18.10.20 13:17
Langveg: Ein skal vera merksam på at desse karikaturane no har kravt to liv.

Ok, da får en vel legge frem disse karikaturene overfor påtalemyndighetene, slik at vi får dømt/straffet disse karikaturene. 
Har du noe forslag til straffeutmåling? 
(Lurer nesten på om du skriver for "Larsons gale verden" -eller no..). 
 
- Så nei, karikaturene har ikke krevd ett eneste liv -kan du forstå det? 
Derimot, så kan kan man her med rette henvise til mennesker inspirert/motivert av en religiøs overtro, som da utfører de motbydeligste handlinger på grunnlag av sin såkalt hellige (over)tro, og der igjen hva de måtte mene at denne overtroen blir krenket av. 
Vanskelig? 

barrikade

Innlegg: 376
barrikade
18.10.20 13:32
Keva: det er heller ikke "islamistisk terror".

Her mener jeg du tar feil. Tankegodset som står bak drapet kommer fra islam og distribueres i moskeer. Norge ble også truet av muslimer om at hvis ikke karikaturene ble stanset så ville det bli terror på norsk jord også.

Zpiff

Innlegg: 21065
Zpiff
18.10.20 13:33
Ka9nen: Det er ikke karikaturene som har krevd liv, det er islamistisk terror.

Dessverre, så er det nok mange som ønsker å fremstille det som at det er karikaturene/tegnerne, og de som evt. måtte publisere karikaturer (eller andre "krenkelser") som også er de som krever liv.
- Og de som faktisk dreper, bare opprettholder sin.. ære, ved å agere som "guds/allahs (krenkede)hånd" osv.. 

Framsynt

Innlegg: 13883
Framsynt
18.10.20 13:49
ehall: Hva er det med Solberg? Hvorfor er hun så glad i islam?

Det spørsmålet er det veldig mange som stiller seg.

I stedet angriper Erna dem som er ofre for den fremmede kulturen hun er så glad i.

joplina

Innlegg: 66182
joplina
18.10.20 13:54
Framsynt: I stedet angriper Erna dem som er ofre for den fremmede kulturen hun er så glad i.

Kan du gi et eksempel eller tre på Erna som angriper "ofre for den fremmede kulturen"..??

- Ikke det nei...

Framsynt

Innlegg: 13883
Framsynt
18.10.20 13:58
joplina: Kan du gi et eksempel eller tre på Erna som angriper "ofre for den fremmede kulturen"..?? - Ikke det nei...

Nordmenn er ofre for islam og klankultur hver dag.

Knivstikking, barneran, overfall/vold, voldtekter, ildspåsettelser osv.
Så ille har det blitt på flere skoler i Oslo at de må ha innleide vakter.

Hvorfor spør du, du elsker jo all "berikelsen".
Og forsvarer en ideologi verre enn nazisme.

(Innlegget ble redigert 18.10.20 14:02)

Corvus

Innlegg: 26289
Corvus
18.10.20 14:00
Langveg: Når ein kjenner til samanhanger mellom årsak og verknad, er koklusjonen din litt for unyansert. Valden har ei konkret årsak. .

Ja, den konkrete årsaken er at muslimske ekstremister ikke aksepterer de verdiene og reglene vi har i vesten. Som f.eks ytringsfrihet.

 

nemezida

Innlegg: 3550
nemezida
18.10.20 14:28
Framsynt: I stedet angriper Erna dem som er ofre for den fremmede kulturen hun er så glad i.

Jeg oppfatter Erna tidvis som feig. Hun er redd for å krenke noen, eller tape noe og tør ikke ta et oppgjør med ting hun må vite er feil. Det gjelder for øvrig ikke bare Erna. Husker fortsatt ordene og opptredenen til Støre når striden om disse tegningene stod på som verst.

Et annet eksempel er Kina. Bare Norge får selge laks, skal vi da ikke gi nobelprisen til modige kinesiske opponenter mot diktaturet. Utenriksministeren på besøk her i sommer fikk neppe høre et kritisk ord om at Kina dysset ned coronaen i startfasen. De satte modige leger i husarrest. Forbød innenriksflyvninger fra den rammede provinsen, men lot utenriksruter til bl.a. Italia gå sin gang. Tok Erna dette kritisk opp ? Neppe, bare vi får selge laks.

Synes franske ledere har håndtert angrepet på læreren forbilledlig og modig. Ingen skal få angripe republikken og den franske sekulære stat. I dette er det en selvfølge at vi ikke kan la middelaldermenn nekte satire og nekte å tegne en såkalt profet fordi det står skrevet i en eventyrbok fra 600 tallet. Publiser disse tegningene overalt. De som ikke tåler det kan flytte tilbake til sine primitive ørkensamfunn som har stått på stedet hvil på en lang rekke områder i mer enn 1000 år.

 

joplina

Innlegg: 66182
joplina
18.10.20 14:35
Framsynt: Nordmenn er ofre for islam og klankultur hver dag. Knivstikking, barneran, overfall/vold, voldtekter, ildspåsettelser osv.
Så ille har det blitt på flere skoler i Oslo at de må ha innleide vakter. Hvorfor spør du, du elsker jo all "berikelsen".
Og forsvarer en ideologi verre enn nazisme.

Så dette sitert over var ditt eksempel eller tre, på Erna Solberg som " angriper "ofre for den fremmede kulturen" ...???

- Hehehe snakk om å være Lost in space

DennisB

Innlegg: 16495
DennisB
18.10.20 14:42
Corvus: Ja, den konkrete årsaken er at muslimske ekstremister ikke aksepterer de verdiene og reglene vi har i vesten. Som f.eks ytringsfrihet.

Ja, dette er det eneste vi kan adressere. Vi kan ikke rive vekk vårt underliggende fundament for vårt samfunn og levesett i vår del av verden, for å etterkomme islamistiske holdninger.

Det er faktisk så enkelt. Vi har et fundament vi forholder oss til, noe også muslimer må forholde seg til i vestlige, ikke-muslimske land.

(Innlegget ble redigert 18.10.20 14:43)

Keva

Innlegg: 24834
Keva
18.10.20 14:47
barrikade: Her mener jeg du tar feil. Tankegodset som står bak drapet kommer fra islam og distribueres i moskeer. Norge ble også truet av muslimer om at hvis ikke karikaturene ble stanset så ville det bli terror på norsk jord også.

Det må være fordi du ikke fikk med deg konteksten jeg skrev i.

Selvsagt kan handlingen beskrives som islamistisk terror - hva ellers?
Men verken islam, islamisme eller islamistisk terror har hender, hode eller bein, og har ikke fysisk mulighet til å utføre noe som helst.
Nazismen, f.eks., kunne ikke ha fysisk skadet verken folk, hus eller land uten mennesker som gjennomførte ideene.
Terrorhandlinger utføres alltid av mennesker. 

Og slik er det med den saken.

dortort

Innlegg: 4841
dortort
18.10.20 16:05
Toetoe244: Jeg begynner å tro at kanskje jeg misforsto ditt innlegg til supersubben, når jeg nå ser på det på nytt. Jeg fikk inntrykk av at du antydet at muslimer som ikke offentlig uttrykker avsky for dette enkeltdrapet, automatisk kommer under mistanke for å støtte det. Hvis jeg misforsto, så beklager jeg det.

Alt i orden. :o)

Jeg mener at siden denne bestialske handlingen ble begått med bakgrunn i en hendelse der islam er involvert, burde muslimske organisasjoner osv gå ut offentlig og fordømme denne bestialske handlingen. Hva muslimer individuelt vil gjøre er opp til hver enkelt. Men det hadde ikke skadet deres sak dersom muslimer offentlig gikk ut og tok avstand.

Framsynt

Innlegg: 13883
Framsynt
18.10.20 16:17
joplina: Så dette sitert over var ditt eksempel eller tre, på Erna Solberg som " angriper "ofre for den fremmede kulturen" ...??? - Hehehe snakk om å være Lost in space

Jeg skriver at det skjer på daglig basis - og at det er nordmenn som er ofre for muslimer og andre fra tredje verden, ikke omvendt.
Gjenger med nordmenn raner ikke og voldtar ikke muslimer. Mulig de gjør det ditt hode, men der er det bare kaos.

Ditt bidrag ellers i tråden var å hisse deg opp fordi et avskåret hode blir beskrevet i media som "halshugget". 
Sykt.

pfrog567

Innlegg: 18852
pfrog567
18.10.20 16:50
Nabo: Jeg la ut en lenke der det er mulig å se den drepte,

Ja, men hvorfor "må" folk se det? Da går man jo i hans ærend, for han ville at "hele verden" skulle se det..

Hvis ikke folk har skjønt hvor jævla brutale disse ekstremistene er, så har de ikke fulgt med i timen. Og klarer man ikke å forestille seg at liket ikke var "pent" å se på etter at hodet var skjært av, så synes jeg synd på folk.

Får i hvert fall håpe på at offeret døde med en gang han ble knivstukket. For det var neppe slik at læreren la seg ned på bakken først for at gjerningsmannen skulle få skjære av han hodet..

 

pfrog567

Innlegg: 18852
pfrog567
18.10.20 16:58
Homo_Erectus: Russland og Putin vil aldri tillate at Tsjetsjenia løsriver seg og blir uavhengig.

De skulle bare latt de løsrive seg, for Tsjetsjenia er da vel et fattig land? Så da må årsaken være at det er noen oljerørledninger som går gjennom landet som Putin vil ha full kontroll over..

(Innlegget ble redigert 18.10.20 16:59)

joplina

Innlegg: 66182
joplina
18.10.20 16:58
Framsynt: Jeg skriver at det skjer på daglig basis

"Framsynt: I stedet angriper Erna dem som er ofre for den fremmede kulturen hun er så glad i."

...Hvis Erna Solberg på daglig basis angriper ofre for "den fremmede kulturen", så er det jævlig rart at du ikke evner å hoste opp et enkelt eksempel eller tre.

Med Erna som statsminister siden 2013..det er 7 år det, så skulle du ha et hav å velge fra!

Din agitering er elendig, din polemikk er enda verre - dine populistiske argumenter mangler kjøtt på bena og du kvir deg ikke for å servere regulære løgner - som f.eks din påstand over ,der du hevder at Erna angriper ofre "for den fremmede kulturen"...en løgn som ble enda verre av at du  tilføyer "at det skjer på daglig basis"

- Men et eneste  Erna-angrep på ofre "for den fremmede kulturen" kan du selvsagt ikke dokumentere!

Ka9nen

Innlegg: 23404
Ka9nen
18.10.20 17:02
Toetoe244: offentlig uttale

Mange tusen som offentlig uttaler seg og tar avstand idag ihvertfall:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/kRJrAv/tusenvis-minnes-halshugget-laerer-i-paris

Klikk for å gå tilbake til toppen